Om TEMA

Merit Gabriel

Merit-Gabriel

  • Uddannelse: Fil. cand. egyptologi og arabisk
  • Antal år som rejseleder: 25
  • Sprog: Engelsk, svensk, arabisk, fransk, italiensk, lidt tysk og armensk
  • Leder rejser i: Egypten, Jordan og Italien
  • Øvrige interesser: hr sunget med ABBA i sangen “I have a dream”

Jag har Egypten i blodet med en egyptisk far og en svensk mor. Min farfar ønskede at føre slægtens tradition videre med egyptiske navne og min mor måtte så vælge mellem Kleopatra, Nefertiti og Merit da jeg blev født. Hun valgte så Merit. Jeg voksede op i Sverige, men blev hurtigt interesset af egyptologi og tog så til Cairo og studerede og sidenhen i Uppsala.

Jeg forstod snart at det skulle blive min levevej. Jeg ville føre kundskaben videre og jeg startede med at guide i Egypten. Det er fascinerende at jeg stadig bliver målløs, når jeg står frem for et monument jeg har set massevis af gange før. Det er som om at tusindevis af år kigger ned på os og jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de mennesker, som har gået der før mig og de rejsende. Jeg synes jeg opdager noget nyt hver gang jeg går der.

Idag er mit hjem i Stockholm, men jeg har boet mange år både i  Cairo og Paris. Når jeg besøger min familie i Cairo, kan jeg blive forvirret af, at der er en venlig side midt i den glødende smedie, en menneskelig kommunikation, som blandes af smil, gråd, grin og masser af højlydt samtale. I Egypten møder virkeligheden det historiske med et spørgsmål om fremtiden. Jeg er koptisk ortodoks og synes at det er spændende at diskutere med de rejsende. Vores fælles nysgerrighed fører til spændende dialoger og giver os en masser af kundskaber og viden.
Jeg håber at jeg giver mine rejsende et godt indblik i både den nye og den gamle historie.

Når jeg er hjemme bruger jeg meget tid på at være sammen med mine venner og lave god mad. Naturen betyder også utrolig meget for mig. Uanset om den er grøn eller gul.
En gul ørken er jo også natur:-).

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.