Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håbfra Boerland til Kapstaden

På denne meget omfattende rundrejse ser vi Sydafrikas største seværdigheder. Rejsen starter i Johannesburg med byrundtur, og går så forbi "Sydafrikas Grand Canyon" ved Blyde River. Vi står øje til øje med vildmarken i nationalparkerne Kruger og Hluhluwe. Rejsen gennem den natursmukke Garden Route tager os til vindistriktet og vinsmagning. Rejsen afrundes i Kapstaden og ved Kap det Gode Håb.

REJSEFAKTA

Lande: Sydafrika

REJSETYPE: Rundrejse - Safari - Mad og vinrejse

Rejselængde : 17 dage

Gruppens størrelse: 20-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Soweto
 • Safari i Krugerparken oh Hluhluwe
 • Kongeriget Swaziland
 • Hval- og delfinsafari samt vinsmagning
 • Kapstaden og Kap Det Gode Håb

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Afrejse til Sydafrika.

Afrejse om eftermiddagen fra Danmark med rutefly.

Dag 2 - Ankomst og udflugt til "Guldbyen". 

Du ankommer til Johannesburg i løbet af formiddagen, og her bor vi en nat i den fashionable forstad Sandton. Efter ankomsten møder du din TEMA rejseleder. Alt afhængigt af ankomsttiden bliver du enten kørt direkte til hotellet, eller ud på en byrundtur gennem Johannesburg's centrum. 

I løbet af de seneste 5 år er Johannesburg udviklet til en meget interessant storby. Fra 1995 og frem flyttede de fleste firmaer ud fra centrum, og de internationelle hoteller i centrum lukkede, da den hvide middelklasse forlod byen. Guldbyen forfaldt hurtigt, og var bare efter nogle få år en skræmmende spøgelsesby. Idag er billedet et helt andet. Man kan nærmest sammenligne byen med New York. Vi tager en kortere byrundtur i byen og får et indtryk af det nye, moderne Sydafrika med sydende kreativitet og energi. 

Vi stopper ved Constitution Hill, hvor vi får et spændende indblik i Sydafrikas rejse til demokratiet. Førhen lå et fængsel her sammen med en militærpostering med en mildt sagt turbulent historie. Idag er stedet bopæl for landets dømmende magt, som garanterer borgernes rettigheder. 

Det tidligere fængsel er nok den plads, som har holdt flest afrikanske berømtheder bagved lås og slå. Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Winnie Madikizela-Mandela og mange andre. 

Constitutional Court, som er Sydafrikas forfatningsdomstol, er en dybt symbolrig og betydningsfuld institution, som blev indviet 14 februar 1995 af Nelson Mandela. 9 år senere indviedes den nuværende bygning af præsident Mbeki. 

Vi følger en spændende rundvisning og ser blandt andet en enestående kunstsamling. 

Efter byrundturen i denne storstad med over 10 Milloner indbyggere indregistrerer vi os på vores hotel i Sandton, som er en af Johannesburgs velbjergede forstæder. Ved siden af hotellet ligger Johannesburgs store handelscentrum Sandton City, hvor man kan indhandle det meste. 

Resten af dagen er fri til egne aktiviteter. 

Dag 3 - Blyde River Canyon. 

Efter morgenmaden forlader vi Johannesburg og rejser i nordøstlig retning til Mpumalanga. I dag skal vi opleve et af det sydlige Afrikas mægtigste naturscener, Blyde River Canyon. Det er en majestætisk kløft med næsten kilometerhøje bjergvægge. Her ligger også Bourks Luck Pothole med de enorme eroderede "gryder" og flere vandfald.Sidst på eftermiddagen kommer vi til smukke og idylliske Hazyview, der er et lille landbrugssamfund, primært kendt for sine bananplantager. Navnet Hazyview hentyder til den varmedis, der i sommerens varmeste dage ofte indhylder det lille samfund. Nærheden til nogle af landets mest spektakulære naturområder som Blyde River Canyon og Kruger National Park, har medført opførelsen af hyggelige hoteller, og muligheder for skønne friluftsaktiviteter som f.eks. golf. 

Her bor vi to nætter.  

Dag 4 - Kruger National Park. 

De beskyttede områder i det østlige Mpumalanga og nabolandene Mozambique og Zimbabwe omfatter sammenlagt et areal, der er lige så stort som halvdelen af Danmark. Landskabet veksler mellem åben savanne og et kuperet terræn med krat. 

Krugerparken, en af Afrikas mest kendte og velholdte nationalparker, kan måle sig med de store reservater i Østafrika. Den blev grundlagt som et jagtreservat allerede i 1898 af præsident Paul Kruger i den daværende republik Transvaal, dengang betydeligt mindre end i dag. Området, der ligger mellem Crocodile River i syd og Limpopo River i nord, er 60 km bredt og 350 km langt, totalt over 21.000 km2. 

I dette enorme vildtreservat er der i dag registreret min. 500 fuglearter, 114 reptilarter, 49 fiskearter, 23.000 plantearter og 147 pattedyrsarter. I løbet af dagen får vi et uforglemmeligt indblik i afrikansk natur og dyreliv. 

Dag 5 - En nat i kongeriget Swaziland. 

Rejsen fortsætter sydpå, når vi i dag forlader Sydafrika for et døgns tid. Allerede om formiddagen når vi frem til grænsestationen mellem Sydafrika og Swaziland. Hav dit pas klart. Det lille selvstændige kongerige byder på et frodigt og grønt landskab med mange landbrug, men også store industrielt drevne landbrug. Landet har et betydningsfuldt skovbrug og anseelige mineralforekomster, hvis råvarer står for den vigtigste eksport. Vi foretager flere interessante stop i løbet af dagen, blandt andet besøger vi et glasværk. 

Swaziland ligger indeklemt mellem Sydafrika og Moçambique, med høje bjerge i vest, der skråner ned i en sydøstlige retning i et betydeligt fladere landskab. 

Hotellet byder på en skøn og rolig eftermiddag. Om aftenen serveres middag. 

Dag 6 - Zululandet. 

Vi rejser gennem et vidstrakt og smukt afrikansk landskab med Lebombobjergen i Øst, som markerer grænsen til nabolandet Mozambique. Efter grænsekontrollen er vi tilbage i Sydafrika og i Kwazulu-Natal provinsen, som er zulufolkets hjem. Provinsen rummer også størstedelen af landets indiske befolkning.  

Landskabet præges af store sukkerrørsplantager og tætte plantager af eukalyptusskov. Dagens mål er Mkuze Private Gamereserve ved Ghost Mountain og Jozinisøen.  

Inden vi forlader Swaziland gør vi holdt ved en stearinlysfabrik, som har en høj estetisk standard.

Vi nyder en god middag om aftenen på lodgen. 

Dag 7 - Safari i Hluhluwe - Umfolozi. 

Idag kan vi se frem mod en spændende safariudflugt i Sydafrikas måske smukkeste nationalpark Hluhluwe - Umfolozi, som var den første nationalpark, der etableredes i Afrika. Et område på 960 Kvadratkilometer med kuperet landskab, som er kendt for sit rige dyreliv. Dette er den eneste nationalpark i provinsen Kwazulu Natal, der rummer "de fem store", nemlig elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn. Takket være en enorm indsats, har parken verdens største bestand af Hvide Næsehorn. Udover "big five" findes mange andre pattedyr i parken, blandt andet antiloper, vortesvin, flodheste samt reptiler som krokodiller. Parken byder også på 340 forskellige fuglearter. Dette er også det sted i verden, hvor man lettest ser den sky Nyalaantilope.  

Eftermiddagen er fri til afslapning, og når eftermiddagen bliver til aften tager vi en solnedgangsbådfærd på Jozinisøen, efterfulgt af middig med zuludans på lodgen. 

Dag 8 - Til Port Elizabeth med indenrigsfly. 

Vi slapper lidt af om morgenen, inden vi fortsætter rejsen mod vores næste destination som er Port Elizabeth. Vi forlader Kwazulu-Natal og kommer til Eastern Cape provinsen, hvor Port Elizabeth er hovedby. Busrejsen til lufthavnen tager circa tre timer gennem et grønt og frugtbart landbrugsområde, der veklser mellem åbne græsmarker, langstrakte sukerrørsplantager og tætte eukalyptus plantager.  

Indenrigsflyet afgår om eftermiddagen og tager circa en time. Fremme i PE, som sydafrikanerne selv kalder byen, venter bussen os og kører os den korte strækning til hotellet. Aftenen er fri til hvile og egne eventyr. 

Dag 9 - Tsitsikamma. 

Efter en kort byrundtur i Port Elizabeth kører vi vestpå ad den naturskønne Garden Route, som følger den 220 Km rute fra Tsitsikamma Forest og Storms River i Øst til Mossel Bay i Vest. Vi tager et længere stop i Tsitsikamma National Park, som er kendt for sin overdådige vegetation. Her går vi en lille tur frem til den berømte hængebro nede ved havet. Hvis vejret tillader det gives også tid til et dyb i havet. Langs kysten ligger flere meget populærer kystområder. Et af dem er, Plettenberg eller Plett kort og godt, hvis meget spektakulærer omgivelser og naturskønne strande lokker surfere og Sydafrikas mere velhavende befolkning hertil.  

Sent om eftermiddagen kommer vi frem til Mossel Bay, en hsitoriskplads lige ned til det Indiske Ocean. Det var hertil at portugiseren Bartolomeu Diaz ankom 3 februar 1488. Da havde han rundet Kap Det Gode Håb og Afrikas sydligste pynt ved Cape Agulhas som den første euroæer nogensinde. Han fattede ikke hvad som var sket, og det var først på returrejsen at man så de karakteristiske pynter. I december samme år  sejlede han op ad floden Tejo, og lagde an i Lissabon med nyheden om, at søvejen til Indien formodentligt var opdaget.

Mossel Bay er idag et populært sommerhusområde, med hyggelige restauranter og mulighed for at bade i det Indiske Ocean. Her indregistrerer vi os på vores hotel, som ligger lige ned til havet. Aftenen er fri til egne aktiviteter. 

Dag 10 - Bartolomeus Dias.

Under formiddagen besøger vi det lille og spændende museum som indviedes år 1989, og som blandt andet beretter historien om hvordan portugiserne kom hertil i 1488.

Resten af dagen er fri til egne aktiviteter, og hvorfor ikke tage et dyp i det Indiske Ocean?

Dag 11 - Hvedemarker og hollandske byer. 

Vi forlader nu kysten og rejser videre vestpå mod vinlandet og dets hovedby Stellenbosch. 

Landskabet forandres hele tiden med bjerge og frodige hvedemarker. I løbet af dagen kommer vi forbi nogle af Sydafrikas ældste europæiske byer Albertina, Heidelberg og Swellendam. Med lidt held ser vi undervejs et glimt af en af Sydafrikas mest spænnende fuglearter, den udrydningstruede blå paradistrane, som er Sydafrikas nationalfugl. 

Ved frokosttid er vi fremme ved Swellendam, hvor vi tager en frokostpause. 

De store hvedemarker erstattes nu af vinmarker og frugtplantager med ferskener, æbler og pærer. Vi er nu inde i Sydafrikas berømte vindistrikt og rejsen går gennem et stort kulturlandskab. 

Sent om eftermiddagen kommer vi frem til vores hotel i det centrale Stellenbosch, hvor der ikke bare produceres vin men også mad af international standard. Her ligger nogle af landets bedste restauranter. 

Aftenen fri til egne eventyr. 

Dag 12 - Byvandring til fods og vinkultur. 

Stellenboschs historie går tilbage til 1679, hvor guvenøren Simon van der Stel forstod, at omgivelserne var perfekte til landbrug. Han øremærkede denne frodige dal og kaldte den "van der stels bush". Sammen med Constantia var Stellenbosch et af de første vindistrikter i landet, og den dag i dag har man et stort udbud af delikate vine her.  

Vi indleder dagen med en byvandring til fods, hvor vi besøger en del velbevarede gamle kulturmindesmærker, nogle fra 1700 tallet. I vandringen indgår også Stellenboschs historiske museum.  

Derpå tager vi bussen ud til vingården Backsberg, hvor man laver kvalitetsvine. Her får vi indblik i historien, smager vinene og spiser en god frokost. 

Det er circa 300 år siden at europæiske nybyggere fra Frankrig, de såkladte hugenotter, begyndte at dyrke vin her. De kom hertil som flygtninge efter at protestantismen blev bandlyst i Frankrig i midten af 1700-tallet. De første vinstokke plantedes i Kapstaden år 1655 af den hollandske guvernør Jan van Riebeeck. Men produktionen af god vin kom først igang med hugenotternes ankomst mellem 1660 og 1690. Mange af disse familier var oprindeligt vinbønder. klimaet og jordbunden her er nærmest perfekt til vinavl, og påminder om Middelhavsklimaet med varme og tørre somre samt kølige og regnrige vintre. Idag findes der i Sydafrika fire vinregioner; Costla Region, Klein Karoo, Olifans River og Breed River Valley. De circa 30 forskellige vindistriker ligger med få undtagelser i disse fire regioner. De ældste vindistrikter er Constantia, Stellenbosch og Paarl.  

Aftenen er fri til egne eventyr. 

Dag 13 - Fra Stellenbosch til Kapstaden. 

Det tager en time at køre fra Stellenbosch til Kapstaden, som ligger for foden af det kendte Tafflebjerg. Byen ligger mellem bjerget i Øst og Atlanterhavet i Vest.  

Fra midten af 1700-tallet og trehundrede år frem i tiden var denne havn en af de vigtigste for søfarten mellem Europa og Østen. Vi starter efter ankomsten direkte med en byrundtur, hvor vi besøger kapmalajernes bydel ved Bo Kaap. Hvis vejret tillader det, tager vi også tovbanen op til toppen af Taffelbjerget, som ligger på circa 1000 Meter over Havet. Herfra har man en fantastisk udsigt over Kapstaden. 

Dag 14 - Pingviner og Kap det Gode Håb. 

Heldagsudflugt til Kap det Gode Håb. Den verdensberømte odde ligger i et naturreservat, cirka 70 km fra Kapstaden. Her findes en fascinerende flora af indlandske planter, bl.a. pelargonie og protea, langs de træløse bjergskråninger. Ved Boulders Beach er der chancer for at se kolonien med brillepingviner. 

Om aftenen skal vi nyde en fælles afskedsmiddag med lokal underholdning. 

Dag 15 - Fridag i Kapstaden. 

Fridag til egne aktiviteter. Under opholdet i Cape Town er der, i tilfælde af billetter, mulighed for på egen hånd at besøge Robben Island. 

Læs under "Mere om Rejsen", hvor du kan bestille billetter inden afrejse. 

Dag 16 - Afrejse til Danmark. 

Fri tid frem til afrejsen mod lufthavnen for hjemrejse. 

Dag 17 - Hjemkomst. 

Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly København - Sydafrika t/r
• Samtlige overnatninger
• 14 x morgenmad
• 2 x frokost
• 6 x middag (7 x middag fra 1/1 2020)
• Entreudgifter og udflugter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Johannesburg. Bustransfer og udflugt til Constitution Hill. Busrejse 37 km. Morgenmad på flyet indgår. En overnatning på hotel i Sandton.

Dag 3.

Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Circa 430 km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Hazyview.

Dag 4.

Heldagssafari i Krugerparken. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Hazyview - Mbababe, Swaziland. Bustransport circa 254 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Mbabane i Swaziland.

Dag 6.

Mbabane - Mkuze. Bustransport circa 226 Km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge i Mkhuze.

Dag 7.

Safari i Hluhluwe - Umfolosi National Park. Solnedgangsbådtur på Jozinisøen og zuludans. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Mkuze - Port Elizabeth, bustransport 286 Km. Indrigesflyvning. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Port Elizabeth.

Dag 9.

Port Elizabeth - Tsitsikammaparken - Mossel Bay. Bustransport 379 Km. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Mossel Bay.

Dag 10.

Besøg på Bartolomeus Diaz museet. Morgenmad indgår.

Dag 11.

Knysna - Swellendam - Stellenbosch. Bustransport 465 Km. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Stellenbosch.

Dag 12.

Byrundtur i Stellenbosch og vingårdsbesøg med vinsmagning og frokost. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 13.

Stellenbosch - Kapstaden, busrejse 53 Km. Byrundtur med Bo Kaap og Taffelbjerget. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på hotel i Kapstaden.

Dag 14.

Udflugt til Kap det Gode Håb. Bustransport circa 130 Km. Besøg i Cape Peninsula Nationalparken og ved pingvinkolonien i Simonstown. Morgenmad og afskedsmiddag med show indgår.

Dag 15.

Fri dag i Kapstaden. Morgenmad indgår.

Dag 16.

Fri dag frem til hjemrejsen. Transport til lufthavnen og hjemrejse. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Hjemkomst til Danmark.

Sydafrika

Befolkning 56 millioner

Landets areal 1.221.037 km² 
Valuta Rand (SAR)
Religion Kristendom (ofte med indslag af traditionelle oprindelige religioner), relativt store grupper af hinduer, muslimer og jøder. 
Sprog Elleve sprog med officiel status: Engelsk, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu

Dagsprogram
2019 - 2020

Dag 1 - Afrejse til Sydafrika.

Afrejse om eftermiddagen fra Danmark med rutefly.

Dag 2 - Ankomst og udflugt til Constitution Hill.

Du ankommer til Johannesburg i løbet af formiddagen, og her bor vi en nat i den fashionable forstad Sandton. Efter ankomsten møder du din TEMA rejseleder. Alt afhængigt af ankomsttiden bliver du enten kørt direkte til hotellet, eller ud på en byrundtur gennem Johannesburg's centrum.

I løbet af de seneste 5 år er Johannesburg udviklet til en meget interessant storby. Fra 1995 og frem flyttede de fleste firmaer ud fra centrum, og de internationelle hoteller i centrum lukkede, da den hvide middelklasse forlod byen. Guldbyen forfaldt hurtigt, og var bare efter nogle få år en skræmmende spøgelsesby. Idag er billedet et helt andet. Man kan nærmest sammenligne byen med New York. Vi tager en kortere byrundtur i byen og får et indtryk af det nye, moderne Sydafrika med sydende kreativitet og energi.

Vi stopper ved Constitution Hill, hvor vi får et spændende indblik i Sydafrikas rejse til demokratiet. Førhen lå et fængsel her sammen med en militærpostering med en mildt sagt turbulent historie. Idag er stedet bopæl for landets dømmende magt, som garanterer borgernes rettigheder.

Det tidligere fængsel er nok den plads, som har holdt flest afrikanske berømtheder bagved lås og slå. Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Winnie Madikizela-Mandela og mange andre.

Constitutional Court, som er Sydafrikas forfatningsdomstol, er en dybt symbolrig og betydningsfuld institution, som blev indviet 14 februar 1995 af Nelson Mandela. 9 år senere indviedes den nuværende bygning af præsident Mbeki.

Vi følger en spændende rundvisning og ser blandt andet en enestående kunstsamling.

Efter byrundturen i denne storstad med over 10 Milloner indbyggere indregistrerer vi os på vores hotel i Sandton, som er en af Johannesburgs velbjergede forstæder. Ved siden af hotellet ligger Johannesburgs store handelscentrum Sandton City, hvor man kan indhandle det meste.

Resten af dagen er fri til egne aktiviteter.

Dag 3 - Blyde River Canyon.

Efter morgenmaden forlader vi Johannesburg og rejser i nordøstlig retning til Mpumalanga. I dag skal vi opleve et af det sydlige Afrikas mægtigste naturscener, Blyde River Canyon. Det er en majestætisk kløft med næsten kilometerhøje bjergvægge. Her ligger også Bourks Luck Pothole med de enorme eroderede "gryder" og flere vandfald.Sidst på eftermiddagen kommer vi til smukke og idylliske Hazyview, der er et lille landbrugssamfund, primært kendt for sine bananplantager. Navnet Hazyview hentyder til den varmedis, der i sommerens varmeste dage ofte indhylder det lille samfund. Nærheden til nogle af landets mest spektakulære naturområder som Blyde River Canyon og Kruger National Park, har medført opførelsen af hyggelige hoteller, og muligheder for skønne friluftsaktiviteter som f.eks. golf.

Her bor vi to nætter. 

Dag 4 - Kruger National Park.

De beskyttede områder i det østlige Mpumalanga og nabolandene Mozambique og Zimbabwe omfatter sammenlagt et areal, der er lige så stort som halvdelen af Danmark. Landskabet veksler mellem åben savanne og et kuperet terræn med krat.

Krugerparken, en af Afrikas mest kendte og velholdte nationalparker, kan måle sig med de store reservater i Østafrika. Den blev grundlagt som et jagtreservat allerede i 1898 af præsident Paul Kruger i den daværende republik Transvaal, dengang betydeligt mindre end i dag. Området, der ligger mellem Crocodile River i syd og Limpopo River i nord, er 60 km bredt og 350 km langt, totalt over 21.000 km2.

I dette enorme vildtreservat er der i dag registreret min. 500 fuglearter, 114 reptilarter, 49 fiskearter, 23.000 plantearter og 147 pattedyrsarter. I løbet af dagen får vi et uforglemmeligt indblik i afrikansk natur og dyreliv.

Dag 5 - En nat i kongeriget Swaziland.

Rejsen fortsætter sydpå, når vi i dag forlader Sydafrika for et døgns tid. Allerede om formiddagen når vi frem til grænsestationen mellem Sydafrika og Swaziland. Hav dit pas klart. Det lille selvstændige kongerige byder på et frodigt og grønt landskab med mange landbrug, men også store industrielt drevne landbrug. Landet har et betydningsfuldt skovbrug og anseelige mineralforekomster, hvis råvarer står for den vigtigste eksport. Vi foretager flere interessante stop i løbet af dagen, blandt andet besøger vi et glasværk.

Swaziland ligger indeklemt mellem Sydafrika og Moçambique, med høje bjerge i vest, der skråner ned i en sydøstlige retning i et betydeligt fladere landskab.

Hotellet byder på en skøn og rolig eftermiddag. Om aftenen serveres middag.

Dag 6 - Zululandet.

Vi rejser gennem et vidstrakt og smukt afrikansk landskab med Lebombobjergen i Øst, som markerer grænsen til nabolandet Mozambique. Efter grænsekontrollen er vi tilbage i Sydafrika og i Kwazulu-Natal provinsen, som er zulufolkets hjem. Provinsen rummer også størstedelen af landets indiske befolkning. 

Landskabet præges af store sukkerrørsplantager og tætte plantager af eukalyptusskov. Dagens mål er Mkuze Private Gamereserve ved Ghost Mountain og Jozinisøen. 

Efter indregistrering på lodgen tage vi en udflugt i nærområdet og nyder landskabet omkring Jozinisøen.

Vi nyder en god middag om aftenen på lodgen.

Dag 7 - Safari i Hluhluwe - Umfolozi.

Idag kan vi se fremn mod en spændende safariudflugt i Sydafrikas måske smukkeste nationalpark Hluhluwe - Umfolozi, som var den første nationalpark, der etableredes i Afrika. Et område på 960 Kvadratkilometer med kuperet landskab, som er kendt for sit rige dyreliv. Dette er den eneste nationalpark i provinsen Kwazulu Natal, der rummer "de fem store", nemlig elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn. Takket være en enorm indsats, har parken verdens største bestand af Hvide Næsehorn. Udover "big five" findes mange andre pattedyr i parken, blandt andet antiloper, vortesvin, flodheste samt reptiler som krokodiller. Parken byder også på 340 forskellige fuglearter. Dette er også det sted i verden, hvor man lettest ser den sky Nyalaantilope. 

Eftermiddagen er fri til afslapning, og når eftermiddagen bliver til aften tager vi en solnedgangsbådfærd på Jozinisøen, efterfulgt af middig med zuludans på lodgen.

Dag 8 - Til Port Elizabeth.

Vi slapper lidt af om morgenen, inden vi fortsætter rejsen mod vores næste destination som er Port Elizabeth. Vi forlader Kwazulu-Natal og kommer til Eastern Cape provinsen, hvor Port Elizabeth er hovedby. Busrejsen til lufthavnen tager circa tre timer gennem et grønt og frugtbart landbrugsområde, der veklser mellem åbne græsmarker, langstrakte sukerrørsplantager og tætte eukalyptus plantager. 

Indenrigsflyet afgår om eftermiddagen og tager circa en time. Fremme i PE, som sydafrikanerne selv kalder byen, venter bussen os og kører os den korte strækning til hotellet. Aftenen er fri til hvile og egne eventyr.

Dag 9 - Tsitsikamma.

Efter en kort byrundtur i Port Elizabeth kører vi vestpå ad den naturskønne Garden Route, som følger den 220 Km rute fra Tsitsikamma Forest og Storms River i Øst til Mossel Bay i Vest.  Vi tager et længere stop i Tsitsikamma National Park, som er kendt for sin overdådige vegetation. Her går vi en lille tur frem til den berømte hængebro nede ved havet. Hvis vejret tillader det gives også tid til et dyb i havet. Langs kysten ligger flere meget populærer kystområder. Et af dem er, Plettenberg eller Plett kort og godt, hvis meget spektakulærer omgivelser og naturskønne strande lokker surfere og Sydafrikas mere velhavende befolkning hertil. 

Sent om eftermiddagen kommer vi frem til Mossel Bay, en hsitoriskplads lige ned til det Indiske Ocean. Det var hertil at portugiseren Bartolomeu Diaz ankom 3 februar 1488. Da havde han rundet Kap Det Gode Håb og Afrikas sydligste pynt ved Cape Agulhas som den første euroæer nogensinde. 

Mossel Bay er idag et populært sommerhusområde, med hyggelige restauranter og mulighed for at bade i det Indiske Ocean. Her idnregistrerer vi os på vores hotel, som ligger lige ned til havet. Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 10 - Udflugt til Knysna.

Dagens udflugt går til Knysna beliggende midt på Garden Route. Byen er ligesom Mossel Bay en meget populær lille ferieby. Her har mange kunstnere og håndarbejdere slået sig ned, og stemningen er afslappet og lidt bohemisk. Knysna ligger ved en unikt beskyttet bugt med en smal passage ud til havet. Forudsætningerne for god østersdyrkning er alletiders her. Sydafrikas mest kende østers kommer også herfra, og i slutningen af juni afholdes den populære østersfestival i byen. 

Dagen indledes i Knysna, hvor vi tager en båd over Knysna Lagoon til Featherbed Nature Reserve, som er et 150 Ha stort privatejet naturreservat, der vender direkte ud mod havet. På den anden side af lagunen fortsætter vi til Knysna Western Head, hvor vi tager en lettere 2,2 Km lang vandring i det spændende og smukke kystlandskab. Herunder får vi mere at vide om den unikke kystvegetation.

Efter vandringen har vi fortjent en frokost, som serveres udendørs under milkwood træernes beskyttende løv. Udflugten tager alt i alt circa fire timer, og derpå tager vi tilbage til Knysna og derpå Mossel Bay.

Aftene fri til egen aktiviteter i Mossel Bay.

Dag 11 - Hvedemarker og hollandske byer.

Vi forlader nu kysten og rejser videre vestpå mod vinlandet og dets hovedby Stellenbosch.

Landskabet forandres hele tiden med bjerge og frodige hvedemarker. I løbet af dagen kommer vi forbi nogle af Sydafrikas ældste europæiske byer Albertina, Heidelberg og Swellendam. Med lidt held ser vi undervejs et glimt af en af Sydafrikas mest spænnende fuglearter, den udrydningstruede blå paradistrane, som er Sydafrikas nationalfugl.

Ved frokosttid er vi fremme ved Swellendam, hvor vi tager en frokostpause.

De store hvedemarker erstattes nu af vinmarker og frugtplantager med ferskener, æbler og pærer. Vi er nu inde i Sydafrikas berømte vindistrikt og rejsen går gennem et stort kulturlandskab.

Sent om eftermiddagen kommer vi frem til vores hotel i det centrale Stellenbosch, hvor der ikke bare produceres vin men også mad af international standard. Her ligger nogle af landets bedste restauranter.

Aftenen fri til egne eventyr.

Dag 12 - Byvandring til fods og vinkultur.

Stellenboschs historie går tilbage til 1679, hvor guvenøren Simon van der Stel forstod, at omgivelserne var perfekte til landbrug. Han øremærkede denne frodige dal og kaldte den "van der stels bush". Sammen med Constantia var Stellenbosch et af de første vindistrikter i landet, og den dag i dag har man et stort udbud af delikate vine her. 

Vi indleder dagen med en byvandring til fods, hvor vi besøger en del velbevarede gamle kulturmindesmærker, nogle fra 1700 tallet. I vandringen indgår også Stellenboschs historiske museum. 

Derpå tager vi bussen ud til vingården Backsberg, hvor man laver kvalitetsvine. Her får vi indblik i historien,  smager vinene og spiser en god frokost.

Det er circa 300 år siden at europæiske nybyggere fra Frankrig, de såkladte hugenotter, begyndte at dyrke vin her. De kom hertil som flygtninge efter at protestantismen blev bandlyst i Frankrig i midten af 1700-tallet. De første vinstokke plantedes i Kapstaden år 1655 af den hollandske guvernør Jan van Riebeeck. Men produktionen af god vin kom først igang med hugenotternes ankomst mellem 1660 og 1690. Mange af disse familier var oprindeligt vinbønder. klimaet og jordbunden her er nærmest perfekt til vinavl, og påminder om Middelhavsklimaet med varme og tørre somre samt kølige og regnrige vintre. Idag findes der i Sydafrika fire vinregioner; Costla Region, Klein Karoo, Olifans River og Breed River Valley. De circa 30 forskellige vindistriker ligger med få undtagelser i disse fire regioner. De ældste vindistrikter er Constantia, Stellenbosch og Paarl. 

Aftenen er fri til egne eventyr.

Dag 13 - Fra Stellenbosch til Kapstaden.

Det tager en time at køre fra Stellenbosch til Kapstaden, som ligger for foden af det kendte Tafflebjerg. Byen ligger mellem bjerget i Øst og Atlanterhavet i Vest. 

Fra midten af 1700-tallet og trehundrede år frem i tiden var denne havn en af de vigtigste for søfarten mellem Europa og Østen. Vi starter efter ankomsten direkte med en byrundtur, hvor vi besøger kapmalajernes bydel ved Bo Kaap. Hvis vejret tillader det, tager vi også tovbanen op til toppen af Taffelbjerget, som ligger på circa 1000 Meter over Havet. Herfra har man en fantastisk udsigt over Kapstaden.

Dag 14 - Pingviner og Kap det Gode Håb.

Heldagsudflugt til Kap det Gode Håb. Den verdensberømte odde ligger i et naturreservat, cirka 70 km fra Kapstaden. Her findes en fascinerende flora af indlandske planter, bl.a. pelargonie og protea, langs de træløse bjergskråninger. Ved Boulders Beach er der chancer for at se kolonien med brillepingviner.

Om aftenen skal vi nyde en fælles afskedsmiddag med lokal underholdning.

Dag 15 - Fridag i Kapstaden.

Fridag til egne aktiviteter. Under opholdet i Cape Town er der, i tilfælde af billetter, mulighed for på egen hånd at besøge Robben Island.

Læs under "Mere om Rejsen", hvor du kan bestille billetter inden afrejse.

Dag 16 - Afrejse til Danmark.

Fri tid frem til afrejsen mod lufthavnen for hjemrejse.

Dag 17 - Hjemkomst.

Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly København - Sydafrika t/r
• Samtlige overnatninger
• 14 x morgenmad
• 2 x frokost
• 6 x middag (7 x middag fra 1/1 2020)
• Entreudgifter og udflugter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Johannesburg. Bustransfer og udflugt til Constitution Hill. Busrejse 37 km. Morgenmad på flyet indgår. En overnatning på hotel i Sandton.

Dag 3.

Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Circa 430 km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Hazyview.

Dag 4.

Heldagssafari i Krugerparken. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Hazyview - Mbababe, Swaziland. Bustransport circa 254 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Mbabane i Swaziland.

Dag 6.

Mbabane - Mkuze. Udflugt til Lebombobjergene. Bustransport circa 226 Km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge i Mkhuze.

Dag 7.

Safari i Hluhluwe - Umfolosi National Park. Solnedgangsbådtur på Jozinisøen og zuludans. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Mkuze - Port Elizabeth, bustransport 286 Km. Indrigesflyvning. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Port Elizabeth.

Dag 9.

Port Elizabeth - Tsitsikammaparken - Mossel Bay. Bustransport 379 Km. Morgenmad indgår. To overnatninger på hotel i Mossel Bay.

Dag 10.

Udflugt til Knysna og Featherbeds Naturreservat. Bustransport 216 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11.

Knysna - Swellendam - Stellenbosch. Bustransport 465 Km. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Stellenbosch.

Dag 12.

Byrundtur i Stellenbosch og vingårdsbesøg med vinsmagning og frokost. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 13.

Stellenbosch - Kapstaden, busrejse 53 Km. Byrundtur med Bo Kaap og Taffelbjerget. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på hotel i Kapstaden.

Dag 14.

Udflugt til Kap det Gode Håb. Bustransport circa 130 Km. Besøg i Cape Peninsula Nationalparken og ved pingvinkolonien i Simonstown. Morgenmad og afskedsmiddag med show indgår.

Dag 15.

Fri dag i Kapstaden. Morgenmad indgår.

Dag 16.

Fri dag frem til hjemrejsen. Transport til lufthavnen og hjemrejse. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Hjemkomst til Danmark.

Sydafrika

Befolkning 56 millioner

Landets areal 1.221.037 km² 
Valuta Rand (SAR)
Religion Kristendom (ofte med indslag af traditionelle oprindelige religioner), relativt store grupper af hinduer, muslimer og jøder. 
Sprog Elleve sprog med officiel status: Engelsk, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Fly København - Johannesburg, Durban - Port Elizabeth og retur fra Kapstaden via Johannesburg, busrejser ifølge program, del i dobbeltværelse med douche/ toilet på hoteller/lodger, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs svenske rejseleder, entreer og alle udflugter, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Programændring:

Fra og med januar 2020 bytter vi hotel i Mossel Bay til PH Mossel Bay. Dagsprogrammet for dag 10 har lidt ændret indhold, hvor der er tid til badning og egne aktiviteter. Se programmet for 2020.

Valuta:

Den lokale valuta er sydafrikanske rand (ZAR). Medbring gerne et mindre beløb i sydafrikanske rand til starten af rejsen. Øvrig valuta kan du nemt skaffe i hæveautomater. Kreditkort accepteres generelt og kan benyttes i de fleste bankomater.

Drikkepenge:

I Sydafrika er det normalt at betale drikkepenge ved restaurant- og cafébesøg. 10% er normalt, hvis man har været tilfreds med servicen. Ved fælles måltider er drikkepenge inkluderet, ligesom vi giver drikkepenge til bagagebærere.

Drikkepenge til chauffører og lokalguider indgår ikke i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne ca. 75,- Euro per person til drikkepenge under rejsens gang. Vores rejseleder på plads indsamler og fordeler drikkepenge på passende steder.

Klima og beklædning:

I et så stort land som Sydafrika er der mange lokale klimazoner afhængig af breddegraden, højden over havet og afstanden til kysten. På den sydlige halvklode er årstiderne omvendte med forår i oktober - november, sommer i december - marts, efterår i april - maj samt vinter i juni - august.
Meget generelt kan man sige, at sommermånederne er varme og regnfulde mens vinteren byder på solrige, klare dage hvor temperaturen i det indre højplateau kan falde til frysepunktet om natten, men som med solens hjælp stiger til 15 - 25 grader om dagen beroende på region. Langs kysten mod Det Indiske Ocean er temperaturen altid højere.
Praktisk, let vaskbare fritidsklæder i bomuld passer godt til dagturene. En jakke og en varm trøje er nødvendig i forbindelse med kølige morgener/aftener i juni - september.
Atmosfæren på vore hoteller er relativt uformel, men et pænt sæt tøj til middage bør du medbringe. Vi anbefaler praktiske sko til gåture i natur og byer. Solhat, solbriller, kikkert til safariturene samt kamera, mange film, memorycards og ekstra batterier.
Husk badetøj. Alle hoteller vi benytter har poolområde. En regnfrakke og paraply kan også være gode at medbringe.

Vaccinationer:
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Landekode:

Landsnummer til Sydafrika: +27.

Observer:

Er du interesseret i at se Robben Island på fridagen i Cape Town, dag 15, er det nu nemt at bestille og købe billetter via museets hjemmeside, hvilket vi også anbefaler. Se hjemmesiden: http://www.robben-island.org.za.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-03-01 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-03-01
14:35
2020-03-01
15:15
Lufthansa, 829
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-01
20:45
2020-03-02
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-03-08
15:40
2020-03-08
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-16
16:45
2020-03-16
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2020-03-16
20:55
2020-03-17
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2020-03-17
09:55
2020-03-17
12:50
SAS, 502
17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 35 150 DKK Forespørgsel
2020-07-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-07-12
16:30
2020-07-12
17:30
SAS, 1517
London
Johannesburg
2020-07-12
19:00
2020-07-13
07:05
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-07-19
15:40
2020-07-19
17:05
South African, 1334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-07-27
15:05
2020-07-27
17:00
South African, 346
Johannesburg
London
2020-07-27
20:00
2020-07-28
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2020-07-28
09:50
2020-07-28
12:40
SAS, 502
17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 36 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-10-25 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-10-25
21:40
2020-10-26
05:50
Qatar Airways, 164
Doha
Johannesburg
2020-10-26
06:55
2020-10-26
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2020-11-01
07:45
2020-11-01
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2020-11-09
13:15
2020-11-10
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2020-11-10
01:35
2020-11-10
06:20
Qatar Airways, 161
17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 30 950 DKK 3 ledige pladser Bestil
2020-11-22 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 30 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-12-20 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 33 690 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-01-10 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 32 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-02-07 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 32 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-02-21 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 32 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-03-19 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 31 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-07-18 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 29 490 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-11-07 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 30 390 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-11-21 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 32 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
2021-12-19 17 dage Sydafrika - fra Boerland til Kap det Gode Håb København 33 490 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.