Om TEMA

Mats Johansson

Mats-Johansson

  • Uddannelse: Statsvideskab, historie og religion
  • Antal år som rejseleder: 24
  • Sprog: Svensk, engelsk, italiensk.
  • Leder rejser i: Hele Sydøstasien og Italien
  • Øvrige interesser: Hygger mig med krydsogtværs blade og har altid et med i tasken

Jeg var så heldig at min kusine var rejseleder og fortalte om det spændende job. Jeg ville være jurist, men det virkede jo til at rejselederlivet var sjovere. Så det endte med at jeg fik arbejde for dengang Fritidsrejser og tog til Jugoslavien i 1989. Idag bor jeg i Bangkok og det har jeg snart gjort i 15 år. En by som har alt ligefra flotteste shopping med den hippeste mode, til det mest lokale marked og overalt er der de skønneste mennesker.

Det er også utrolig betydningsfuldt og givende at møde så mange spændende mennesker som følger med på TEMAs rejser. Vi lærer altid af hinanden og har mange berigende dialoger. Min hverdag er for andre en drøm- Jeg er så glad for at leve med i drømmen og at drømmen så faktisk er virkeligheden, er en stor belønning for mig.

Min målsætning er altid at kunne formidle et nuanceret og dybere billede af et land, i forhold til det man ofte kan læse sig til. Og takket være de personlige relationer jeg har opnået i de lande vi rejser i, kan jeg fohåbentlig være med til, at give oplevelser over al forventning.
Jeg husker engang, da vi var meget forsinket fra lufthavnen i Hanoi, Vietnam. Jeg vidste at  lokalguiden vi havde med, var kunstner, og derfor fik vi lov til at tage med til hans atelier og vente dér istedet. Her nød vi så den lokale risvin og den fine kunst. 

En anden gang, blev vi holdende med toget på Sardinien. Midt i ingenting på en lille station. Jeg forstod hurtigt at alle omkring os var lokale italienere. De undrede sig over, hvem vi var og hvor vi kom fra. Det endte ud i at lokomotivføreren startede med at synge skandinaviske viser for os. Det må man kalde for en improviseret koncert, der midt på den lille perron! 

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.