Om TEMA

Anna Meurling

Anna-Meurling

  • Uddannelse: Fil. mag. Politolog
  • Antal år som rejseleder: 11
  • Sprog: Finsk, engelsk, svensk og græsk
  • Leder rejser i: Kreta, Østrig. Både rundrejser og vandreture
  • Øvrige interesser: Min særlige interesse er flora. Og så er jeg god til havkajak.

For ti år siden kom jeg til Kreta for at tage et sabbatår fra mit tidligere job. Det skulle vise sig, hvordan denne vidunderlige smukke ø tager tid i mennesket.

I mit job møder jeg rejsende som vender tilbage til Kreta igen og igen, år efter år. Kreta er så meget: Natur der aldrig slutter. Du vil altid  finde nye velstående hjørner, betagende bjergtinder, hemmelighedsfulde kløfter, fjerntliggende landsbyer med gæstfrie indbyggere. Kretas historie og kultur byder på interessante og spændende historier. Lige fra gamle Minoer med deres høje kultur til utallige af heltemod i de forskellige perioder af besættelsen for over tusinder af år. Og hele tiden har man havet i nærheden. Selv nyder jeg at rejse rundt på Kreta, og også vise andre perlen som Kreta netop er.

For mig som TEMAs rejseleder, er det vigtigt, at jeg kan møde mine medrejsende , som deres værtinde, byde dem velkommen på den venlige kretensiske måde, hjælpe dem med at opleve øen og begå sig som Kretas og TEMAs gæster.

Et uforglemmeligt rejseminde med TEMA-vandregruppen fik jeg på det vestlige Kreta for et par år siden: Vi startede turen fra Paleochora til Elafonisi og kom efter en times vandring op til et lille kapel, dedikeret til Saint Agios Jannios, der den dag i dag bliver fejret med en stor panagiri, (Kirke fest) af de lokale. Festen var begyndt tidligt om morgenen, store gryder stod over åben ild og simrede med kød og pilaffris. Vi blev inviteret med til festen, fik tallerkener med friskkogt fårekød, forskellige tærter og krus af den lokale vin serveret. Selvom vi netop havde nydt morgenmaden smagte disse enkle lækre smagsprøver os og vi sad i en god tid med de festlige folk. Inden vi fortsatte vores vandring, sang vi som tak, nogle finske folkesange. Næste morgen da jeg var i Paleochoras bager for at købe brød til dagens vandretur, talte de lokale om det smukke finske sangkor, der var på ferie på Kreta …

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.