Nyhed

Weekend i Edinburgh - juleudgavenSlot, skotske drikkevarer og julemarked.

Edinburgh fortjener at opdages under en egen rejse. Byens gamle og nye kvarterer (Old og New Town) er begge kommet med på Unescos Verdensarvsliste. I periooden mellem jul og nytår findes det livlige julemarked i byen, med mad, håndarbejde og karuseller. De mange butikker langsmed Princes og George Street har juleudsalg med billige priser. Vi bor central på The Royal Mile, som leder op til slottet, som også besøges under rejsen.

I de hyggelige landlige omgivelser til byen besøger vi Rosslyn Chapel, som blev kendt fra filmen Da Vinci Koden. Og på det smukke Glenkinchie destilleri beliggende bare 30 minutter fra bykernen, smager vi på whisky. Lammermuir Hills forsyner dette klassiske lavlandsdestilleri med rent kildevand, og her fremstilles en let og tør Edinburgh malt. Du får også tid til at udforske byen på egen hånd.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien

REJSETYPE: Storby og weekend

Rejselængde : 4 dage

Gruppens størrelse: 20-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Edinburgs arkitektur og slottet
 • Destilleribesøg og whiskysmagning
 • Byens julemarked og folkeliv
 • Introduktion til skotsk gin
 • Udflugt til Rosslyn Chapel

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Edinburgh i december måned.

Så er det endelig tid til din rejse til en af Europas mest spændende hovedstæder. Fra stemningsfulde brostensstræder i den gamle bydel (Old Town) til de smukke georgianske avenuer i New Town, er Edinburgh en kontrastrig by, der blander shopping, historie og parker med et bredt udvalg af restauranter og caféer.

TEMAs rejseleder møder dig i lufthavnen i Edinburgh denne torsdag, og du får tid til at installere dig på det centralt beliggende hotel på The Royal Mile, som strækker sig mellem Dronningens palads Holyrood og Edinburgh slot.  

Om aftenen går vi til området ved Edinburghs universitet, hvor vi besøger en restaurant, der også destillerer sin egen gin. Her får vi serveret en skotsk velkomstmiddag, og smager tre forskellige gin. Ginens historie begyndte i Edinburghs havnekvarter Leith under 1700-årene. Nu hvor gin'en har fået et nyt opsving, er skotterne stolte over at producere circa 70 % af al gin i Storbritannien.

Dag 2 - Livets vand og Da Vinci koden.

Edinburgh er en smuk by, og det er omgivelserne også. Efter morgenmaden, tager vi ud for at besøge Rosslyn Chapel. Grundstenen blev lagt i 1446, og kapellet er stadig i privat eje på Greven af Rosslyns land. Det er et arkitektonisk mesterværk og meget smukt. I 2005 blev en sekvens i Da Vinci mysteriet indspillet her, og de besøgende kommer i dag langvejs fra.Rosslyn Chapel er nu også blevet den femtestørste seværdighed i hele landet, der af VisitScotland er blevet udnævnt til en femstjernet historisk attraktion. Vi spiser derefter en fælles frokost på yderligere et historisk område. The Sheep Heid Inn er en smuk restaureret pub og restaurant i området Duddington. Det har været en favorit blandt tidligere kongelige og poeter. I dag betragtes det som Edinburghs ældste "beværtning" der stadig er i drift, og her er masser af charme og karakter i hver eneste afkrog. Om eftermiddagen har du tid på egen hånd til at opleve mere af hvad Edinburgh har at tilbyde. 

I juledagene udbydes et spændende kulturudbud i byen, som er vel værd at udforske. Måske frister en musical på The Playhouse eller en variete i Festival Square Spiegeltent.

Dag 3 - Edinburgh Castle.

Med sine over 4500 beskyttede bygninger er Edinburgh verdenskendt for sin smukke arkitektur. Byen deles op i de to bydele Old Town og New Town. Old Town er området omkring slottet, og New Town har de mange neoklassiske bygninger og The Royal Mile. Alt sammen blev år 1995 optaget på Unescos Verdensarvsliste, hvilket er let at forstå når man går omkring og nyder byen. Om formiddagen vender vi tilbage til Edinburgh Castle, for at lære mere om byens historie og for at deltage i en rundvisning på slottet.

Eftermiddagen er fri til egne eventyr, med indkøb, fornøjelse og beundring af denne fantastiske by. Måske frister en gåtur til de hyggelige kvarterer i Dean Village eller et besøg i Leith, hvor der afholdes et hyggeligt bondemarked på lørdage. Julemarkedet er også i fuldt flor, med glögg, forskellige madretter, håndarbejde og karuseller. 

Om aftenen samles vi igen til en fælles middag, hvor vi kan afrunde dagene i Edinburgh og få tips til aktiviteter på morgendagen.

Dag 4 - See you again, soon!

En herlig weekend i Edinburgh har nået sin ende og vi flyver først hjemad hen mod aftentid. Så du har næsten hele dage til rådighed til at udforske byen. Hvis du har lyst til en lidt længere gåtur, kan du gå op til Arthurs Seat, hvorfra du har en flot udsigt ud over byen.

Velkommen tilbage til at opleve endnu mere af landet.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Edinburgh.
 • 3 overnatninger.
 • 3 x morgenmad.
 • 1 x frokost.
 • 2 x middag.
 • 1 ginsmagning.
 • 1 whiskysmagning.
 • Entreudgifter og udflugter ifølge program.
 • Tema rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Edinburgh. Middag med ginsmagning. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Edinburgh.

Dag 2.

Besøg på Glenkinchie destilleri med whiskysmagning. Udflugt til Rosslyn Chapel. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Rundvisning på¨Edinburgh Castle. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Flyrejse Edinburgh - Danmark. Morgenmad indgår.

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse København - Edinburgh t/r, busrundtur og udflugter, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, entreer samt TEMAs skandinaviske (svensk, norsk eller dansk) rejseleder.

Valuta: 

I rejsens pris indgår måltider ifølge rejsefaktal Udgifter du skal regne med er til måltidsdrikke, kaffe, forfriskninger og drikkepenge. Danske kroner kan veksles i Skotland, du sparer dog tid, hvis du medbringer lommepenge i engelske pund. De mest almindelige kreditkort fungerer i hæveautomater.

Klima og beklædning: 

Vejret er omvekslende i Skotland og pludselige regnbyer er ikke usædvanlige. Regntøj kan være en fordel at medbringe. Man klæder om til middag.

Drikkepenge: 

Ingen fælles drikkepenge indgår i rejsens pris. Vi anbefaler dig derfor at beregne rejsekassen med 10,- GBP per person til drikkepenge. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.