Vandreferie på Mallorca

Mallorca har så meget mere at byde på end strande og badebyer. Tag med os på vandreture til naturkønne steder med mandeltræer, olivenlunde, høje bjerge og charmerende byer.

For en naturelsker med lyst til at vandre, byder Mallorca på så meget mere end strande og badebyer. I Sierra de Tramontana finder du et majestætisk bjergrige med pinjetræer, cypresser, stenege, oliventræer og en blomsterpragt, der kulminerer i foråret. Vores rejser tager dig med til naturskønne steder som Sóller i appelsindistriktet og Balitxdalen, hvor du kan se to af øens stolteste fuglearter.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-19 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandreture i Valldemossa og Sóller
 • Togtur gennem bjergene
 • Overnatning i klostret Lluc
 • Picnic i appelsinlunde og fugleområder
 • Palma de Mallorca

Dagsprogram
apr–okt

Dag 1 - Ankomst til Palma
Afrejse med fly fra Danmark til Mallorca.
Du ankommer til Palma lufthavn og bliver mødt af din TEMA rejseleder. Bussen kører os derefter frem til vores overnatningshotel, hvor vi checker ind.

Dag 2 - Sant Elm
Om morgenen kører vi med bus fra Palma langs kysten til den lille havneby Port de Andraitx. Størstedelen af dagen er afsat til en vandretur (10 km) ved havet frem til den fredelige badeby Sant Elm. Her vandrer vi gennem et af Europas allerstørste bestande af dværgpalmer.

På vandreturens højeste punkt (300 m.o.h.) serveres en velsmagende picnic med en vidunderlig udsigt over Sant Elm og den lille dragelignende ø Dragonera.

I dagens løb bliver der også mulighed for en forfriskende dukkert i Middelhavet.

Dag 3 - Valldemossa og stenege
Vi starter dagen med at køre til et af Mallorcas mest berømte steder, Valldemossa. Her besøger vi kong Sanchos palads fra 1300-tallet og tilstødende kartusianerkloster fra 1400-tallet. Byen er naturskønt beliggende, og der hviler en fredfyldt stemning over stedet. Bussen kører os derefter videre til den lille charmerende bjergby Deià, hvorfra vi påbegynder dagens vandretur. Der dækkes op til frokost i en olivenlund med udsigt over øens klippefyldte nordvestkyst. Vandreturen (ca 10 km) går dels gennem et åbent terræm, dels gennem skove med stneg. Her tilbragte mallorcinske kulsviere tidligere flere måneder i træk med at bevogte ders kulminer. Vandreturen afsluttes ved Son Mico, beliggende lige ovenfor Puerto Soller.

Dag 4 - Soller og Port de Soller
I dag tager vi med den smalsporede jernbane til den charmerende by Sóller i Mallorcas appelsin-distrikt. Turen byder på skønne indtryk med vidunderlige haver, landbrugsområder og bjerglandskaber. Det virker næsten uvirkeligt, at rejse på nøjagtig samme måde som man gjorde omkring århundredskiftet. Sporforbindelsen blev indviet i 1912.I byen er der tid til at slentre omkring og måske kaste et blik på den modernistiske katedral, eller måske foretrækker du at besøge markedet, hvor du kan se hvad de mallorcinske fiskere har fanget i løbet af natten. Du kan også tage en kaffepause på en af de hyggelgie cafeer ved det lille torv, hvor sporvognen til Port de Soller triller forbi.

Den korte tur ned til havet er omgivet frodige appelsinlunde. Senere på formiddagen vandrer vi (4 km) ad en lille, stenet sti gennem tusindårige gamle olivenlunde, som fører op til Puerto de Sóller.Dagen afsluttes med en kortere byvandring i Palma, hvor vi blandt andet besøger den gotiske katedral.

Dag 5 - Klostret i Lluc
Dagens vandretur (15 km) begynder ved udsigtspunktet Ses Barques. Herfra er der en enestående udsigt over Bahia de Sóller og hele bjergmassivet omkring. Stien fører ned i den naturskønne Balitxdal, over blødt kuperede bakker, hvor man stadig kan se spor efter de såkaldte canaletas, små vandingskanaler, der tidligere førte vandet fra bjergene til de opdyrkede områder.

I løbet af dagen er der store chancer for at opleve to af Mallorcas virkelige stoltheder inden for fugleverden, grågribben og eleonorafalken.

Når vi nærmer os kysten kan vi se de typiske såkaldte atalayas, vagttårne, som blev benyttet langt ind i 1600-tallet, for at man lettere kunne opdage angribende mauriske pirater. Vandreturen afsluttes ved Cala Tuent, hvor der er mulighed for at bade.

Vi overnatter i det berømte kloster i Lluc, Mallorcas største, med en smuk beliggenhed i dalen. De tidligere munkeceller er nu omdannet til at kunne tage imod besøgende. Om aftenen sænker der sig en behagelig klosterfred i dette bjergrige.

Dag 6 - Vådområder i nord
I morgentimerne tager vi på en rundvandring i klostret. Lluch er en velbesøgt pilgrimslokalitet, og rygtet om den mirakelskabende madonna har spredt sig op gennem århundrederne helt fra 1200-tallet.

Fra Lluch går turen videre til Alcudia. Udsigten på vej ned mod sletten er storslået, og området er kendt for sin store fuglebestand. Nede på sletten besøger vi vådområdet og får lejlighed til på nært hold at se forskellige af stedets fugle som bl.a. stylteløberen og silkehejren.

Efter nogle kilometers gang i vådområderne, fortsætter vi til stedet for dagnes picnic, som er afhængig af vejr og årstid.

Om eftermiddagen returnerer vi til Palma.

Dag 7 - Vandretur på højplateau
I hjertet af bjergkæden Sierra de Tramontana ligger Mallorcas højlandsplateau, et stykke bjergnatur der ligger i ca. 1.000 meters højde.

Dagens vandretur begynder ved foden af Mallorcas højeste bjerg Puig Mayor (1.445 m.o.h.). Vandreturen (10 km) vil visse steder føre os oveer trægrænsen. Heroppe er luften tit kølig og vi støder på planter som ægte kamille og de baleariske endemer af astragel, johannesurt og jerusalemsalvie.

Hvis du har lyst til at vandre lidt længere om eftermiddagen, kan du spadsere ned til Soller ad den antikke pilgrimsvej Es Barranc, der er et imponerende kulturmindesmærke.

Dag 8 - Hjemrejse
I løbet af dagen kører vi til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Københvan- Mallorca
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• 6 x middag
• Entreer og udflugter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark – Palma de Mallorca. Fire overnatninger på hotel i Palma.

Dag 2

Vandretur ved Sant Elm. Morgenmad, picnic og middag.

Dag 3

Udflugt til Valldemossa med vandretur. Morgenmad, picnic og middag.

Dag 4

Vandretur ved Soller. Morgenmad, picnic og middag.

Dag 5

Vandretur til Cala Tuent – Lluc. Morgenmad, picnic og middag. En overnatning på klostret i Lluc.

Dag 6

Lluc – vandretur i Parc Natural S’Albufera – Palma. Morgenmad, picnic og middag. To overnatninger på hotel i Palma.

Dag 7

Vandretur på Mallorcas højplateau. Morgenmad, picnic og afskedsmiddag.

Dag 8

Hjemrejse til Danmark. Morgenmad.

Spanien

Befolkning 40,3 mill. Landets areal 504.782 km² Valuta Euro Religion Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % Sprog Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Mallorca tur/retur, øvrige transporter ifølge rejsefakta, del i dobbeltværelse, måltider iflg. rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, udflugter, aktiviteter og entreer ifølge det ordinaære program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.


Valuta:

EURO.

Man kan benytte de mest almindelige kreditkort i de fleste bankautomater. På vandreturene kan det dog være sværere at veksle penge eller at finde bankautomater.

Drikkepenge:

Med Tema kommer man i kontakt med hverdagslivet og dets skik og brug. Måske kan der være forhold du ikke synes om, eller ikke er vant til, for eksempel skikken med drikkepenge. Temarejselederen kan give dig råd om hvilket beløb som kan være "passende" at give, men afskaffe drikkepengesystemet, kan vi ikke. Drikkepenge til hotellernes bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider står TEMA for. Drikkepenge til lokalguider og chauffører i løbet af rejsen er sværere at inkludere, da deres service er personlig og kan opfattes forskellige af den enkelte. Vi vil dog understrege, at det er helt frivilligt at give drikkepenge.

Klima og beklædning:

Tidligt om foråret og sent om efteråret kan temperaturerne falde til under det normale og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme.

Vandreturen:

Mallorcas vestlige bjergmassiv er ganske kuperet. Vi har forsøgt at tilrettelægge vandreturene så de passer til en almen god kondition. Nogle vandreture er anstrengende. Medbring gode travesko. Regn forekommer tidligt om foråret og i efteråret.

Vandreferie– tips/råd »


Landekode

Landenummer Spanien: +34.

Øvrigt:

Der er mange vandremuligheder på Mallorca, og nogle gange kan de beskrevne dagsture blive erstattet med andre ture, afhængigt af vejr og vind.
Overnatningen i Lluc kan ske en anden dag.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose