Vandreferie på Mallorca

For en naturelsker med lyst til at vandre, byder Mallorca på så meget mere end strande og badebyer. I Sierra de Tramontana finder du et majestætisk bjergrige med pinjetræer, cypresser, stenege, oliventræer og en blomsterpragt, der kulminerer i foråret. Vores rejser tager dig med til naturskønne steder som Sóller i appelsindistriktet og Balitxdalen, hvor du kan se to af øens stolteste fuglearter.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-19 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandringen langs Cami des Correu
 • Picknickfrokosterne under vandringerne
 • Overnatning i klostret Lluc
 • Kystvejen Sa Costera og Balitxdalen
 • De inkluderede måltider

Dagsprogram
Sommer 2018

Dag 1 - Ankomst til Palma.

Afresje fra Danmark til Palma, hvor gruppen samles. Vi overnatter på et hotel i omegnen af Palma.


Dag 2 - Sant Elm.

Om morgenen kører du med bus langs kysten til den lille havneby Port d'Andraitx. Hovedparten af dagen går vi de circa 10 Km i nærheden af havet og frem mod den lille og fredfyldte badeby Sant Elm. Vandringen går gennem det område af Europa, hvor der findes flest Dværgpalmer. På vandringens højeste punkt (circa 300 MOH) nyder vi vores velsmagende picknick med en fin udsigt over Sant Elm og den lille drageformede ø Dragonera.

Der bliver mulighed for at bade i Middelhavet under dagens program.


Dag 3 - Valldemossa og Stenege.

Vi starter dagen med at køre til en af Mallorca's mest kendte steder, Valldemossa. Her besøger vi kong Sancho's palads fra 1300-tallet og det nærvedliggende kartusianerkloster fra 1400-tallet. Byen ligger midt i den smukke natur, og der hviler en stor ro over stedet. Sidenhen kører bussen os videre til den billedskønne lille bjergby Deia, hvor vi begynder dagens vandring. Frokosten dækker vi op til i en olivenlund med udsigt ud over øens klipperige Nordvestkyst. Vandringen på circa 10 Km går delvist gennem åbent terræn og dels gennem skovområder med sten-ege. Her tilbragte mallorkinerne tidligerehen måneder af året med at vogte over sine kulmiler, hvoraf man stadig kan se stenrester undervejs. Vandringen afsluttes ved Son Mico der ligger lige ovenfor Puerto Soller.


Dag 4 - Soller og Port de Soller.

Denne dag kører vi med smalsporet jernbane til den charmerende by Soller, der ligger i Mallorcas appelsindistrikt. Rejsen byder på mange fine indtryk med dejlige haver, landbrugslandskaber og bjergområder. Det føles næsten uvirkeligt at rejse på samme måde, som man gjorde for hundrede år siden. Jernbanen indviedes år 1912. Vel fremme kan du gå omkring en stund på egen hånd og for eksempel se byens moderne katedral. Eller måske foretrækker du at besøge markedet, og betragte hvad fiskerne har bragt ind fra nattens fangst. Du kan også tage en kop kaffe på en af de hyggelige udendørsserveringer på torvet, hvor sporvognen til Port de Soller kører forbi. Den korte tur ned til havet gå igennem appelsinlunde. Senerehen går vi circa 4 Km langs en stenbelagt sti som leder os forbi tusind år gamle oliventræer. Undervejs til Puerto de Soller hører vi sikkert fårenes klokkers ringen og dyrenes brægen. Dagen afsluttes med en kortere byvandring i Palma, hvor du blandt andet besøger den gotiske katedral.


Dag 5 - Til klosteret i Lluc.

Dagens vandring på circa 15 Km starter ved udsigtsstedet Ses Barques, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over Bahia del Soller og det omgivende bjergmassiv. Efterhvert går stien ned i den naturskønne Balitx dal. Blandt de blødt bølgende bakkedrag kan man stadigvæk se de såkaldte canaletas, som er de små vandingskanaler der før i tiden ledte vand fra bjergene ned til markerne i dalene. I løbet af dagen har du gode chancer for at se to af Mallorca's fugleattraktioner, Grågribben og Eleonorafalken. Når vi kommer nærmere på kysten kan du se de såkaldte atalayas, som er de vagttårne hvorfra man frem til 1600-årene holdt øje efter mauriske sørøvere. Vandringen afsluttes ved Cala Tuent, hvor der er mulighed for at bade.

Vi overnatter på det kendte Lluc kloster, som er det største kloster på øen og som ligger naturskønt i en dalgang. De forhhenværende munkeceller er idag sat i stand, så besøgende kan overnatte her. Om aftenen sænker en herlig klosterfred sig over dette bjerglandskab.


Dag 6 - Vådmarker i Nord.

Under morgentimerne går du omkring på klosteret. Lluc er et velbesøgt pilgrimsmål og rygtet om stedets mirakelgørende Madonnastatue har spredt sig videnom gennem århundredernes gang siden de første mirkaler opdagedes under 1200-tallet. Fra Lluc kører du ned til Alcudia, og udsigterne på nedfarten til lavlandsområdet er storslåede. Området har rygte for at være en god fuglelokalitet, og på lavsletten besøger du vådområder med velordnede gemmesteder for fuglekiggere. Med stor sandsynlighed kan du se fugle som Silkehejre og Stylteløber på nært hold. EFter et par Kilometers vandring gennem vådområderne kommer du frem til det sted, hvor vi spiser dagens picknick. Præcist hvor vi stopper for picknick varierer efter årstiderne og vejrforholdene. Om eftermiddagen er vi tilbage i Palma.


Dag 7 - Vandring på højplateauet.

Midt i bjergkeden Sierra de Tramontana ligger Mallorca's højplateau, som er et storslået områder der ligger på circa 1000 Meters højde over Havet.

Dagens vandring indledes for foden af øens højeste bjerg, Puig Mayor, der når 1445 MOH. Vandringen på 10 Km leder os under visse strækninger over trægrænsen. Her oppe er luften ofte kølig, og vi kan se planter som kamille og de Baleariske endemiske plantevariationer af vedel, johannesurt og jerusalemsalvie. 

Hvis du har lyst til at gå længere om eftermiddagen, kan du gå vejen ned til Soller ad den gamle pilgrimsvej Es Barranc, der i sig selv er en oplevelse.


Dag 8 - Hjemrejse.

I løbet af dagen køres du til lufthavnen og påbegynder hjemrejsen til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Københvan- Mallorca
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• 3 x middag
• Entreer og udflugter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Palma de Mallorca. 4 overnatninger på hotel i Palma.

Dag 2.

Vandring ved Sant Elm. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 3.

Udflugt til Valldemossa og vandring. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 4.

Vandring omkring Soller. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 5.

Vandring til Cala Tuent og Lluc. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning på klosteret Lluc.

Dag 6.

Lluc - vandring i Parc Natural S'Albufera - Palma. Morgenmad og picknickforkost indgår. To overnatninger på hotel i Palma.

Dag 7.

Vandring på Mallorcas højplateau. Morgenmad, picknickfrokost og afskedsmiddag indgår.

Dag 8.

Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner 

Landets areal: 504.782 km² 

Valuta: Euro 

Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % 

Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Mallorca tur/retur, øvrige transporter ifølge rejsefakta, del i dobbeltværelse, måltider iflg. rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, udflugter, aktiviteter og entreer ifølge det ordinaære program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Turistskat:

Manhar på visse rejsemål i Spanien indført en turistskat, som på Mallorca kommer til at ligge på mellem 3 og 4½ Euro per person per nat for 2018. Myndighederne har endnu ikke bestemt hvor meget beløbet bliver. Hvor og hvornår denne skat indføres, har Tema ingen indflydelse på, og vi kan på grund af usikkerheden ikke inkludere udgiften i rejsens pris. Derfor må hver enkelt gæst selv betale denne skat på plads.

Valuta:

EURO.

Man kan benytte de mest almindelige kreditkort i de fleste bankautomater. På vandreturene kan det dog være sværere at veksle penge eller at finde bankautomater.

Drikkepenge:

Med Tema kommer man i kontakt med hverdagslivet og dets skik og brug. Måske kan der være forhold du ikke synes om, eller ikke er vant til, for eksempel skikken med drikkepenge. Temarejselederen kan give dig råd om hvilket beløb som kan være "passende" at give, men afskaffe drikkepengesystemet, kan vi ikke. Vi anbefaler derfor at du beregner 35 Euro per person til drikkepenge under rejsen. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

Tidligt om foråret og sent om efteråret kan temperaturerne falde til under det normale og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme.

Vandreturen:

Mallorcas vestlige bjergmassiv er ganske kuperet. Vi har forsøgt at tilrettelægge vandreturene så de passer til en almen god kondition. Nogle vandreture er anstrengende. Medbring gode travesko. Regn forekommer tidligt om foråret og i efteråret.

Vandreferie– tips/råd »


Landekode

Landenummer Spanien: +34.

Programforandringer:

Der er mange vandremuligheder på Mallorca, og nogle gange kan de beskrevne dagsture blive erstattet med andre ture, afhængigt af vejr og vind.
Overnatningen i Lluc kan ske en anden dag.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-05-02 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2020-05-02
08:15
2020-05-02
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2020-05-09
18:35
2020-05-09
21:40
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 11 690 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-05-09 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2020-05-09
08:15
2020-05-09
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2020-05-16
18:35
2020-05-16
21:40
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 11 590 DKK 3 ledige pladser Bestil
2020-09-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2020-09-12
08:15
2020-09-12
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2020-09-19
18:40
2020-09-19
21:45
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 14 050 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-09-19 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2020-09-19
08:15
2020-09-19
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2020-09-26
18:40
2020-09-26
21:45
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 13 090 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-09-26 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2020-09-26
08:15
2020-09-26
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2020-10-03
18:40
2020-10-03
21:45
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 12 150 DKK 2 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.