Vandreferie på MallorcaDramatisk natur og gamle byer

For en naturelsker med lyst til at vandre, byder Mallorca på så meget mere end strande og badebyer. I Sierra de Tramontana finder du et majestætisk bjergrige med pinjetræer, cypresser, stenege, oliventræer og en blomsterpragt, der kulminerer i foråret. Vandringsrejsen tager os med til naturskønne steder som Lluc, Coll des Pi, Sa Costera og Balitxdalgangen. Vi nyder livet med gode picknickfrokoster og måltider på lokale restauranter.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-20 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandringen langs Cami des Correu
 • Picknickfrokosterne under vandringerne
 • Overnatning i klostret Lluc
 • Kystvejen Sa Costera og Balitxdalen
 • De inkluderede måltider

Dagsprogram
2024

Dag 1 – Ankomst til Mallorca
Afresje fra Danmark til Mallorca, hvor gruppen samles. Vi kører den korte strækning til hotellet i Cn Pastilla, som har egen svømmepøl. Hotellet ligger indenfor gangafstand af en dejlig strand.

Om aftenen samles vi til et informationsmøde og velkomstmiddagen.

Dag 2 – Sa Trapa
Vi forberede dagens og morgendagens program med at pakke det vi behøves for en overnatning og to vandringer. Vores hotelrum i Palma beholder vi, så resten af bagagen kan efterlades der.

Dagens vandring går i Mallorcas sydvestlige dele. Vi starter ved passet Coll de Sa Gramola (356 meter over havet) og går op i det bjergrige landskab med retning mod havet. Vandringen leder os gennem en af Europas største skove med dværgpalmer.

Vi nyder vores picknick med en fantastisk udsigt over den lille dragelignende ø, Dragonera.

Vandringen fortsætter så med Middelhavets blå vand som baggrund. Lige nedenfor os finder vi ruinerne af Sa Trapa klosteret. Langsmed en bugtende grusvej går vi frem mod den lille fredfyldte badeby Sant Elm, hvor der er gode muligheder for at afslutte vandringen med et opfriskende dyb i havet.

Dag 3 – Vandring langs Camii des Correu, den gamle postvej
Om morgenen kører vi med bus til byen Esporles (beliggende på 180 meter over havet) og vandrer langs Cami des Correu, en vej med aner til middelalderen, hvor posten bragtes frem. Vi går sakte og sikkert opad og ind i en skov med aleppofyrretæer, stenege og jordbærtræer (arbutus unedo). Den gamle brostensbelægning er delvist intakt og vi vandrer også ad skovstier. Ved Coll des Pi når vi dagens højeste punkt på 454 meter over havet. Her har vi en vidunderlig udsigt udover den karge kystlinie.

Lige inden frokosttid når vi byen Banyalbufar (på 100 meter over havet), hvor de mange terassemarker ligner stentrapper i landskabet. Byens navn kommer fra gamle dage, fra den tid Mallorca hørte under maurerne. Banyalbufar skal betyde: "byen ved havet". Efter frokost går vi ned til det lille fiskeleje.

Dag 4 – Sa Costera og Lluch
Dagens vandring på circa 15 Km starter ved udsigtsstedet Ses Barques (400 meter over havet), hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over Bahia del Soller og det omgivende bjergmassiv. Efterhvert går stien ned i den naturskønne Balitx dal. Blandt de blødt bølgende bakkedrag kan man stadigvæk se de såkaldte canaletas, som er de små vandingskanaler der før i tiden ledte vand fra bjergene ned til markerne i dalene.

Vi kommer op til Bini Amarapasset (365 meter over havet), og går så af den betagende smukke kyststi Sa Costera.

I løbet af dagen har du gode chancer for at se to af Mallorca's fugleattraktioner, Grågribben og Eleonorafalken. Når vi kommer nærmere på kysten kan du se de såkaldte atalayas, som er de vagttårne hvorfra man frem til 1600-årene holdt øje efter mauriske sørøvere. Vandringen afsluttes ved Cala Tuent, hvor der er mulighed for at bade.

Vi overnatter på det kendte Lluc kloster, som er det største kloster på øen og som ligger naturskønt i en dalgang. De forhhenværende munkeceller er idag sat i stand, så besøgende kan overnatte her. Rummene er moderniserede klosterceller med eget badeværelse og toilet. Om aftenen sænker en herlig klosterfred sig over dette bjerglandskab. Vi nyder en god middag tilberedt efter gamle opskrifter.

Dag 5 – De gamle veje mellem Lluc og Caimari
Under morgentimerne går du omkring på klosteret. Lluc er et velbesøgt pilgrimsmål og rygtet om stedets mirakelgørende Madonnastatue har spredt sig videnom gennem århundredernes gang siden de første mirkaler opdagedes under 1200-tallet. Fra Lluc begiver vi os ud på den urgamle pilgrimsvej til Caimari. De gamle brosten går gennem et af Mallorcas smukkeste landskaber, hvor vegetationen visse steder vokser vildt.

Fremme i Caimari venter bussen på os, og så køres vi til Inca hvor vi får frokost serveret på en lokal restaurant.

Resten af dagen og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 6 – Fri dag
Der er mange muligheder for egne udflugter. I Cala Mayor ligger Miromuseet og Marivent, som er kongeslottet hvor parken er åben for besøgende. Hvis man ønsker at se mere af Palma er det let at tage lokalbussen ind til centrum. Måske frister det at leje cykler eller helt enkelt at nyde dagen på stranden.

Dag 7 – Cuberdæmningen og Fornalutx
Midt i bjergkeden Sierra de Tramontana ligger Mallorca's højplateau, som er et storslået områder der ligger på circa 1000 Meters højde over havet.

Dagens vandring indledes for foden af øens højeste bjerg, Puig Mayor, der når 1445 MOH. Vandringen leder os under visse strækninger over trægrænsen. Her oppe er luften ofte kølig, og vi kan se planter som kamille og de Baleariske endemiske plantevariationer af vedel, johannesurt og jerusalemsalvie. Stien omgives også af velduftende rosmarinbuske.

Vi har en storslået udsigt ud over Sollerdalen, hvor vi dækker op til picknick og nyder smagen af de lokale delikatesser.

Om eftermiddagen går vi ned til Biniaraix (100 meter over havet) ad den gamle pilgrimsvej Es Barranc, der i sig selv er en oplevelse. Vi afslutter dagens vandring på det hyggelige torv i byen Fornalutx (152 meter over havet).

Dagens vandring er mere anstrengende, eftersom vi går nedad 800 højdemeter. Der vil være mulighed for at gå ud på en anden og lettere vandring for de som er interesserede.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddagen.

Dag 8 – Hjemrejse
I løbet af dagen køres du til lufthavnen og påbegynder hjemrejsen til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Københvan- Mallorca
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 2 x frokost og 3 x picknickfrokost
• 3 x middag
• Entreudgifter og udflugter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Mallorca. Velkomstmiddag indgår. 3 overnatninger på hotel i Can Pastilla.

Dag 2
Vandring Coll de Sa Gramola – Sa Trapa – Sant Elm, 12 kilometer. Bustransport circa 30 kilometer hver vej. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 3
Vandring Esporles til Banyalbufar 8,5 kilometer. Bustransport 20–30 kilometer hver vej. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4
Vandring Mirador des Ses Barques – Sa Costera – Cala Tuent, 13 kilometer. Bustransport ca 60 kilometer alt i alt. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning på klosterhotel i Lluc.

Dag 5
Vandring Lluc – Caimari 7,5 kilometer. Bustransport 44 kilometer. Morgenmad samt frokost på økologisk restaurant. Tre overnatninger på hotel i Can Pastilla.

Dag 6
Fri dag til egne aktiviteter. Morgenmad indgår.

Dag 7
Vandring Cuber – Fornalutx, 13 kilometer. Bustransport 35 kilometer. Morgenmad, picknickfrokost og afskedsmiddag indgår.

Dag 8
Transport til lufthavn og hjemrejse. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner
Landets areal: 504.782 km²
Valuta: Euro
Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 %
Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse Mallorca tur/retur, øvrige transporter ifølge rejsefakta, del i dobbeltværelse, måltider iflg. rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, udflugter, aktiviteter og entreer ifølge det ordinaære program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information. 

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Turistskat
Man har på visse rejsemål i Spanien indført en turistskat, som på Mallorca kommer til at ligge på mellem 3 og 4½ Euro per person per nat.  Myndighederne har endnu ikke bestemt hvor meget beløbet bliver. Hvor og hvornår denne skat indføres, har Tema ingen indflydelse på, og vi kan på grund af usikkerheden ikke inkludere udgiften i rejsens pris. Derfor må hver enkelt gæst selv betale denne skat på plads.

Valuta
EURO.
Man kan benytte de mest almindelige kreditkort i de fleste bankautomater. På vandreturene kan det dog være sværere at veksle penge eller at finde bankautomater.

Drikkepenge
Med Tema kommer man i kontakt med hverdagslivet og dets skik og brug. Måske kan der være forhold du ikke synes om, eller ikke er vant til, for eksempel skikken med drikkepenge. Temarejselederen kan give dig råd om hvilket beløb som kan være "passende" at give, men afskaffe drikkepengesystemet, kan vi ikke. Vi anbefaler derfor at du beregner 35 Euro per person til drikkepenge under rejsen. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning
Tidligt om foråret og sent om efteråret kan temperaturerne falde til under det normale og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme. Medbring ordentlige vandresko, der går over anklerne.

Vandreturen
Mallorcas vestlige bjergmassiv er ganske kuperet. Vi har forsøgt at tilrettelægge vandreturene så de passer til en almen god kondition. Nogle vandreture er anstrengende. Medbring gode travesko. Regn forekommer tidligt om foråret og i efteråret.

Vandreferie– tips/råd »


Landekode
Landenummer Spanien: +34.

Programforandringer
Der er mange vandremuligheder på Mallorca, og nogle gange kan de beskrevne dagsture blive erstattet med andre ture, afhængigt af vejr og vind.
Overnatningen i Lluc kan ske en anden dag.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
21-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2024-09-21
08:15
2024-09-21
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2024-09-28
14:15
2024-09-24
17:25
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 17 650 DKK 1 ledige pladser Bestil
05-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2024-10-05
08:15
2024-10-05
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2024-10-12
14:15
2024-10-12
17:25
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 17 190 DKK 6 ledige pladser Bestil
12-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2024-10-12
08:15
2024-10-12
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Stockholm
2024-10-19
10:30
2024-10-19
14:10
SAS, 1806
Stockholm
Copenhagen
2024-10-19
15:25
2024-10-19
16:35
SAS, 1407
8 dage Vandreferie på Mallorca København 23 290 DKK 4 ledige pladser Bestil
26-04-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2025-04-26
08:15
2025-04-26
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2025-05-03
12:10
2025-05-03
15:20
SAS, 2812
8 dage Vandreferie på Mallorca København 17 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
03-05-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2025-05-03
08:15
2025-05-03
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2025-05-10
12:10
2025-05-10
15:20
SAS, 2812
8 dage Vandreferie på Mallorca København 18 190 DKK 6 ledige pladser Bestil
20-09-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Palma de Mallorca
2025-09-20
08:15
2025-09-20
11:20
SAS, 2811
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Palma de Mallorca
Copenhagen
2025-09-27
14:15
2025-09-23
17:25
SAS, 586
8 dage Vandreferie på Mallorca København 18 390 DKK 6 ledige pladser Bestil
04-10-2025 8 dage Vandreferie på Mallorca København 18 850 DKK 6 ledige pladser Bestil
11-10-2025 8 dage Vandreferie på Mallorca København 22 950 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.