Vandreferie på Tenerife og La Gomera

Her vandrer vi blandt dadelpalmer, kanariske klokkeblomster og lyng på to øer i den kanariske arkipelage. På La Gomera oplever vi nationalparken Garajonays skove af laurbærtræer, oppe i 1000 meters højde. Men vi oplever også de grønne dale, betagende raviner og endemiske fuglearter. Tenerife byder på et dramatisk landskab omkring vulkanen Teide. Vi vil se mange forskellige naturtyper og nyde picnicfrokoster ved de mest storslåede udsigtspladser.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-23 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Storslåede vandreture
 • Nationalparkerne Garajonay og Las Cañadas
 • Picknickfrokosterne
 • Paradoren La Orotava i Las Canadas
 • Anagabjergenes skove

Dagsprogram
2018-2019

Dag 1 - Ankomst til Tenerife
Efter ankomsten til Tenerife møder du TEMAs rejseleder. Du vil blive kørt med taxa eller transferbus frem til hotellet på sydlige Tenerife. 

Dag 2 - Vandring i Garajonay på La Gomera
Tidligt om morgenen tager vi båden til naboøen La Gomera. I havet mellem øerne Tenerife og La Gomera lever en koloni af grindehvaler. På overfarten med færgen kan man ofte få øje på dem og en del havfugle.Vi kører med bus op til nationalparken Garajonay. Dagens vandring er ca 10 km og byder på betydelige højdeforskelle. Vi stifter bekendtskab med laurbærskov og lyngskov cirka 1.000 m.o.h. Især i marts måned er blomsterne i fuldt flor. I det åbne landskab er der gode muligheder for at observere de canariske endemer, f.eks kanariefugl og ensfarvet sejler.
Vi møder bussen i El Cercado, kendt for sit traditionelle keramikhåndværk, der stammer fra guanchernas tid. Her får vi mulighed for at studere produktionen og kan handle direkte med keramikerne.I San Sebastian de Gomera er der kun små hoteller, og middagene bliver forudbestilt på restauranter. Vores hotel er centralt beliggende, og om aftenen kan du besøge nogle af restauranterne ved det lille bytorv.

Dag 3 - Vandring ved La Gomeras sydkyst
Idag besøger vi et omårde med en helt anden naturtype. Vi vandrer ca 9 km på øens tørre og stenede syside. Her er der mulighed for at studere nogle af øens typiske planter. De arter som findes her, bærer præg af og har tilpasset sig det meget tørre klima. Blandt andet forekommer der et flertal store arter af vortemælk og højere oppe er der masser af kanariske dadelpalmer og blåild.Hvis man får lyst i løbet af dagens vandring, vil der være mulighed for et dyp i Atlanterhavet.

Dag 4 - Vandring i laurbærskoven
Vi kører til øens grønne og stejle nordkyst. I Agulo holder vi en kort kaffepause. Stedet er mest kendt for sin fantastiske beliggenhed med udsigt over Tenerife og vulkanen Teide. Herefter besøger vi centrum af nationalparken Las Rosas. Her ligger en botanisk have, som er anlagt for at vise La Gomeras 43 endemiske planter. En naturudstilling, der på en interessant måde fortæller om øens natur og befolkning, er også et besøg værd.

En af øens absolut bedste vandreture starter oppe i laurbærskoven og fører os via et lille skovkapel gennem hjertet af nationalparken Garajonay. I løbet af vandreturen stifter vi bekendtskab med fantastiske naturmiljøer og forskellige arter af lyng og laurbærtræer.

Dag 5 - Vandring til La Laja
Formiddagen er afsat til en vandring i nærheden af hovedbyen San Sebastián. Afhængig af vejr- og vindforhold vælges en kortere, men relativt kuperet rute. Vil man hellere hvile benene og tage en dukkert eller besøge Columbus' kilde i San Sebastián, kan det også lade sig gøre.

Om eftermiddagen sejler vi retur til Tenerife. Her mødes vi af bussen, som kører os gennem en enestående smuk natur op til nationalparken Las Cañadas del Teide 2.200 m.o.h. I løbet af rejsen passerer vi endnu en naturtype bestående af kæmpestore canariske nåletræer. Indkvartering sker på den renoverede Parador, der ligger inde i nationalparken.

Dag 6 - Vandring i Las Cañadas
Måske vælger du at gå til Los Roques de García for at opleve solopgangen over det fascinerende månelandskab. Ofte forekommer der utrolige naturscener, når skyer fra et lavere niveau i morgengryet stiger op til Las Cañadas. Det er ikke usædvanligt med rimfrost om morgenen, men op af dagen er det oftest varmt og godt, da vi befinder os et stykke over skyerne.

Efter morgenmaden vandrer vi (cirka 10 km) i denne særprægede og varierede natur. De fleste dyr, som ses heroppe, er kun udbredt på Canarieøernes højeste dele. Kanariefugle, kanarisk piber og Kanarisk firben er der masser af i nationalparken. Derefter kører vi ned gennem den smukke Orotava-dal til øens nordside.Dagen afsluttes i Santa Cruz de Tenerife, hvor vi tilbringer to nætter.

Dag 7 - Vandring fra Anagahalvøen
Oppe i La Laguna besøger vi markedshallen og den koloniale bykerne. Rustikke rigmandshuse med rødder fra 1500-tallet ligger i de små stræder og minder en om canarieøernes første storhedsperiode. Her kan du evt. gå rundt og fotografere, der er mange motiver, eller også kan du besøge en bar i den canariske universitetsby.

Dagens vandretur begynder oppe på Anaga-halvøen og går ad en velanlagt sti ned til øens nordside. Flotte udsigter i begyndelsen afløses af et spektakulært bjerglandskab, der er rigt på endemiske planter. Vi møder bussen ved Punta del Hildago og stopper eventuelt for at bade i havbassinerne ved Bajamar.

Tilbage i Santa Cruz nyder vi en afskedsmiddag. Strandpromenaden i Santa Cruz ligger i gåafstand fra hotellet og kranses af barer og cafeer. Forlystelsesudbuddet er stort, og byens indbyggere går meget sent i seng.

Dag 8 - Hjemrejse 
Om formiddagen forlader vi hotellet og kører til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Tenerife
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost
• 3 x middag
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.
Danmark – Tenerife. Busrejse 20 km. En overnatning på hotel på Tenerife.

Dag 2.
Tenerife – La Gomera. Færge, 1 time. Vandring i Garajonay nationalpark 10 km. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår. Tre overnatninger i San Sebastian de la Gomera.

Dag 3.
Vandring ved sydkysten, 9 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 4.
Vandring til Hermigua. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 5.
Vandring til Valle La Laja, 3 km, 500 m højdeforskel. Færge til Tenerife, 1 time. Busrejse 50 km. Morgenmad og middag indgår. Overnatning i Las Cañadas.

Dag 6.
Vandring i Las Cañadas – Santa Cruz 10 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår. To overnatninger i Santa Cruz de Tenerife.

Dag 7.
Vandring i Anagabjergene 7 km, 500 m højdeforskel. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår.

Dag 8.
Tenerife – Danmark. Busrejse 65 km til lufthavnen. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner 

Landets areal: 504.782 km² 

Valuta: Euro 

Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % 

Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Tenerife tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta. TEMAs danske eller svenske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og aktiviteter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.


Vandreturen:

Naturen er stærkt kuperet, men både på La Gomera og Tenerife er der gode vandrestier, som vi benytter, Vi har forsøgt at lægge vandreturene, så de passer til en normal kondition. Nogle vandreture er anstrengende. På vandreturen dag 3 kan du fravælge en stejl nedstigning i begyndelsen, og i stedet starte på et lavere niveau. Hele gruppen mødes derefter til fælles picnic. Medbring gode sko, der er velegnet til vandreture i forskellige underlag.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Ønsker du derudover at vise din påskønnelse i form af ekstra drikkepenge, er det selvfølgelig op til dig.

Valuta:

Euro (EUR).

Man kan benytte de mest almindelige kreditkort i de fleste hæveautomater. I løbet af vandreturene kan det være svært at veksle valuta, medbring derfor kontanter til egne udlæg og indkøb.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Tidligt om foråret og sent om efteråret kan temperaturerne falde under det normale og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.