Vandreferie på Tenerife og La Gomera

Her vandrer vi blandt dadelpalmer, kanariske klokkeblomster og lyng på to øer i den kanariske arkipelage. På La Gomera oplever vi nationalparken Garajonays skove af laurbærtræer, oppe i 1000 meters højde. Men vi oplever også de grønne dale, betagende raviner og endemiske fuglearter. Tenerife byder på et dramatisk landskab omkring vulkanen Teide. Vi vil se mange forskellige naturtyper og nyde picnicfrokoster ved de mest storslåede udsigtspladser.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 16-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Storslåede vandreture
 • Nationalparkerne Garajonay og Las Cañadas
 • Historisk by La Laguna
 • Havbassinerne i Bajamar
 • Anagabjergenes skove

Dagsprogram
2022-2023

Dag 1. Ankomst til Tenerife
Efter ankomst til Tenerife møder TEMA:s rejseleder eller samarbetspartner, som tager imod med et TEMA skilt.

Transporten til hotellet sker med bus eller taxi.

Dag 2. Vandring i Garajonay på La Gomera
Tidligt om morgenen tager vi færgen til naboøen La Gomera. I havet mellem øerne Tenerife og La Gomera findes der flokke af Grindehvaler året rundt. Fra hurtigfærgen ser man ofte grindehvalerne og forskellige havsfugle. Efter ankomst til La Gomera går busturen op til nationalparken Garajonay.

Dagens vandring er cirka 10 kilometer lang og byder på visse højdestigninger. Vi ser laurbærskov og lyngskov circa 1000 højdemeter over havet. Specielt i løbet af marts måned blomstrer bevoksningen kraftigt. I det åbne landskab er der gode muligheder for at beundre endemiske arter fra kanarie-øerne, blandt andet kanariefugle og ensfarvet sejler.

Bussen møder vi igen i landsbyen El Cercado, som er kendt for sin traditionelle fremstilling af keramik, en tradition der går tidbage til guanchernes tid før spaniernes ankomst.

Vi bor på et lille hotel i San Sebastian de La Gomera, hvor der ikke serveres middag, så derfor nyder vi middagen på en restaurant nærved. Aftenen kan afrundes på en af cafeerne ved byens lille torv.

Dag 3. Vandring langs La Gomeras sydkyst
Idag besøger vi et område med en anderledes naturtype. Vandringen er på circa 9 kilometer langs øens tørre og stenede sydkyst. Her har vi mulighed for at studere nogle af øens specielle planter, der alle er tilpassede de tørre klima. Blandt andet ser vi mange arter fra tørel-slægten og lidt højere oppe finder vi kanariske dadelpalmer og forskellige arter af slangehoved. Der bliver mulighed for at tage en svømmetur i Atlanterhavet under vandringen.

Dag 4. Vandring i lauerbærskogen
Bussen kører os til La Gomeras grønne og stejle nordkyst. Der bliver en kort kaffepause i Agulo, som er kendt for sin fantastiske beliggenhed med udsigt over havet til Tenerife og Teide vulkanen.

Derpå besøger vi nationalparkes centeret Las Rosas, hvor man har anlagt en botanisk have med La Gomeras 43 endemiske planter og derudover en masse andre plantearter. Et naturcenter som giver os et godt indblik om øens natur og befolkning.

En af øens absolut flotteste vandringer begynder oppe i lauerbærskoven, og leder og via et lille skovkapel gennem hjertet af nationalparken Garajonay. Vandringen leder os gennem enestående naturområder og forskellige arter af lyngvækster og lauerbær.

Dag 5. Vandring til La Laja
Formiddagen vies til en vandretur i nærheden af La Gomeras hovedby San Sebastian. Alt afhængigt af vejr og vind vælges en kortere men relativt kuperet vandrerute. Hvis nogle hellere vil hvile benene, og bruge formiddagen på at besøge Columbus kilde i San Sebastian eller tage en svømmetur i havet, så er det også en mulighed.

Om eftermiddagen tager vi færgen tilbage til Tenerifeog transporteres så til øens hovedby Santa Cruz de Tenerife, hvor vi skal bo de sidste tre nætter.

Dag 6. Vandring i Las Cañadas
Efter morgenmaden køres vi med bussen op til nationalparken Las Canadas del Teide, som er beliggende på 2.200 meter over havet. Her findes Spaniens højeste punkt, vulkanen Teide hvis top når op til 3.718 meter over havet. Om natten er det iike usædvanligt med nattefrost, og i løbet af dagen er der varmt og skønt, da vi kommer op over det tågebælte som også findes. Vel fremme i nationalparken venter en vandring på circa 10 kilometer i et særpræget og modsætningsfuldt månelandskab. De fleste arter heroppe forkommer bare i kanarieøernes højt beliggende dele, arter så som kanarisk pibelærke, tårnfalk og kanarieøgler.

Efter vandringen kører vi med bussen tilbage til Santa Cruz de Tenerife, og aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 7. Vandring fra Anagahalven
Oppe i La Laguna bliver der tid til at besøge markedet og bykernen fra kolonitiden. Gammeldags rigmandsvillaer med aner tilbage til 1400-årene ligger langs med de smalle gader som minder om kanarieøernes første storhedstid. Her er der god mulighed for at gå rundt med kameraet, og besøge en af barene i denne kanariske universistetsby.

Dagens vandring tager sit udgangspunkt oppe på Anaga halvøen, og følger en velanlangt sti ned til øens nordside. Fantastisk udsigter i starten af vandringen, og sidenhen smukke bjerglandskaber som er rige med endemiske planter. Vi møder bussen igen ved Punta del Hidalgo og der bliver måske mulighed for et bad i havsbassinerne ved Bajamar.

Når vi kommer tilbage til Santa Cruz tager vi afskedsmiddag. Byens strandpromenade ligger indenfor let gangafstand fra hotellet, og her findes masser af barer og cafeer. Her er et rigt aftensliv, og byens indbyggere går sent i seng.

Dag 8. Hjemrejse
Afrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Tenerife
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost (picknick)
• 3 x middag
• Udflugter og entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tenerife. Busrejse 20 kilometer. En overnatning på hotel i Los Cristianos.

Dag 2
Tenerife – La Gomera. Færgesejlads, en time. Vandring i Garajonay nationalpark 10 kilometer. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. Tre overnatningar i San Sebastian de la Gomera.

Dag 3
Vandring langs sydkysten, 9 kilometer. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 4
Vandring til Hermigua. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 5
Vandring til Valle La Laja, 3 kilometer 500 meter i højdeforskel. Færge til Tenerife, en time. Bustransport 80 kilometer. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatningar i Santa Cruz de Tenerife.

Dag 6
Vandring i Las Cañadas, 10 kilometer. Bustransport Santa Cruz – Las Cañadas – Santa Cruz 115 kilometer. Morgenmad og picknicklfrokost indgår.

Dag 7
Vandring i Anagabjergene 7 kilometer, 500 meter højdeforskel. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 8
Tenerife – Danmark. Bustransport 65 kilometer til lufthavnen. Morgenmad indgår.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner
Landets areal: 504.782 km²
Valuta: Euro
Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 %
Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Tenerife tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta. TEMAs danske eller svenske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og aktiviteter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.


Vandreturen:

Naturen er stærkt kuperet, men både på La Gomera og Tenerife er der gode vandrestier, som vi benytter, Vi har forsøgt at lægge vandreturene, så de passer til en normal kondition. Nogle vandreture er anstrengende. På vandreturen dag 3 kan du fravælge en stejl nedstigning i begyndelsen, og i stedet starte på et lavere niveau. Hele gruppen mødes derefter til fælles picnic. Medbring gode sko, der er velegnet til vandreture i forskellige underlag.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med circa 25 Euro per person til drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen indsamler beløbet på plads og fordeler på passende vis.

Valuta:

Euro (EUR).

Man kan benytte de mest almindelige kreditkort i de fleste hæveautomater. I løbet af vandreturene kan det være svært at veksle valuta, medbring derfor kontanter til egne udlæg og indkøb.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Tidligt om foråret og sent om efteråret kan temperaturerne falde under det normale og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.