Vandreferie på Madeiralevadaer og laurbærskove

Kom tæt på naturen på "Atlantens perle", hvor betagende bjergtoppe og vilde dale indrammes af frodig vegetation. Den bedste måde at lære vulkanøen Madeira at kende på, er ved at følge de traditionelle vandrestier. I passende dagsetaper vandrer du langs med vandingskanalerne, de såkaldte levadaer i selskab med Temas kyndige rejseleder. Under hele ugen bor du på et godt hotel med svømmepøl.

REJSEFAKTA

Lande: Portugal

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Levadavandringer
 • Blandy's Garden
 • Laurbærskove og unikke fugle
 • Pico Ruivo og Pico de Areeiro
 • Markedshallen i Funchal

Dagsprogram
2022–2023

Dag 1 - Ankomst til Madeira
Ankomst til Madeiras lufthavn og transfer til hotellet. De første fire nætter bor vi på den sydøstlige del af øen, og de tre sidste på den sydvestlige del.
Atlantens perle er et af mange fængslende navne på den portugisiske ø Madeira, hvis betagende bjergtoppe og vilde dale er indrammet af frodig vegetation. Takket være sin isolerede beliggenhed, vulkanske bjerggrund og milde klima hele året, har Madeira en helt enestående natur. Nord- og sydkysten har forskellige klimaer og vegetation, samtidig med at de forskellige naturtyper afløser hinanden i etager. Øen er også meget bjergrig med flere toppe på over 1.800 m.
En uovertruffen måde at lære om flora, fauna, folk og kultur på denne vulkanø, er ved at følge Madeiras vandreruter. I tilpas lange dagsetaper vandrer vi i bjergene og langs vandingskanaler, de såkaldte levadaer. På vandreturene serveres frokosten i form af picnic i det fri, hvis ikke vejrguderne vil noget andet.
Nogle af vandreturene følger siderne af dybe dale, hvorfor du ikke bør have anlæg for svimmelhed.Efter ankomsten møder du rejselederen, der giver vigtig information i forbindelse med morgendagens vandretur. Ellers er denne første dag fri til afslapning og egne aktiviteter.

Dag 2 - Vandringer på østlige Madeira
Morgenen starter med en kort bustur op til udsigtsklippen, Pico do Facho. Her starter dagens første vandretur på ca 4 km. En lille sti fører ned (højdeforskellen er cirka 300 meter) til Madeiras østligste by, fiskerlejet Caniçal. Firben springer ind og ud af deres skjulesteder blandt klipper og krat langs stien, og tårnfalke svæver på opvindene langs bjergets skråninger. Er du botanisk interesseret, kan du se flere usædvanlige planter.
Om eftermiddagen udforsker vi den østligste odde Ponta de São Lourenço (ca 2 km), der er et goldt men samtidig farverigt landskab, hvor erosionen har skabt kunstværker i den porøse lava. Her er planterne tilpasset til både tørke og den saltholdige luft fra havet.

Dag 3 - Vandring langs Levada do Furado
Ved Ribeiro Frio starter dagens tur (ca 11 km) langs en af Madeiras mange levadaer, Levada do Furado, der kom under statens ejerskab allerede i 1822, for at give vand til landbruget i Porto da Cruz nede ved nordkysten.
Levadaen, der er lettilgængelig, snor sig skiftevis bred og smal gennem en konstant grøn skov af laurbærtræer. Med lidt held ser vi nogle af Madeiras unikke fuglearter som Madeira Fuglekonge og Madeiraduen. Den sidstnævnte var længe ved at uddø, men er nu fredet og har genoprettet bestanden. Langs levadaen risler vandet, luftfugtigheden er høj, og overalt vokser der bregner, løv og mos.
Ved Portelapasset venter bussen på at køre os tilbage til hotellet.

Dag 4 - Vandring til Pico Ruivos top
Dagens vandretur bringer os op til øens højeste punkt - bjergtoppen Pico Ruivo, der ligger 1.862 m.o.h. Heroppe skal man altid tage hensyn til vejrets magter og tilpasse vandreturene derefter. Derfor har vi alternative ruter denne dag, som vi kan tage i stedet.
Ved normale forhold tager vi på en 6 km lang vandring med start fra  Achada do Texeira. Vi vandrer gennem et fantastifuldt lavalandskab, der ved første øjekast virker ufremkommeligt. Den kuperede bjergsti fører os forbi forrevne tinder, knuste af erosionen, og dybe dale, hvor tågebankerne i perioder driver ind som skummende bølger. Vi ser grotteagtige udgravninger i bjerget, der fungerer som beskyttelse for  kvæg og fårehyrder. I disse højder kan botanisk interesserede se flere unikke og udsædvanlige planter.
Returrejsen foregår med bus via Santana og Faial tilbage til hotellet.
Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 5 - Funchal og Blandy’s Garden
Vi indleder dagen med at besøge den farverige markedshalMercado do Lavrador i Funchal, der er blevet en verdensberømt seværdighed og et "must" for alle der besøger hovedstaden. Markedshallen blev bygget i begyndelsen af 1940'erne i en art deco-inspireret stil, der var meget populær i Portugal på denne tid.De levende markeder besøger man helst så tidligt som muligt om morgenen, når fiskene endnu glitrer med deres lyserøde gæller, og boderne bugner af friske frugter og grøntsager.Efter markedshallen tager vi bjergbanen o teleférico op til Monte, og starter dagens vandretur frem til Cabo Girao. Vi passerer flere mindre gårde, og ofte er der udsigt ned mod kysten og Funchal. Fremme i Palheiro besøger vi en af Madeiras mest interessante haver,Jardim Palheiro, eller Blandy’s Garden, som den normalt også kaldes. Haven blev anlagt i 1700-tallet af en fransk havearkitekt. Her er der masser af planter fra hele verden i et miljø, der veksler fra det vildtvoksende, eller som ligner vildtvoksende, til det omsorgsfuldt arrangerede.
Efter en interessant dag, stiger vi ind i den ventende bus og fortsætter til vores næste destination, Paul do Mar  i sydvest. Her bor vi på et hyggeligt hotel direkte ved stranden de følgende tre nætter.
Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 6 - Vandring på Paúl da Serra
 I dag starter vi med en vandretur (12 km) på Madeiras højplateau, Paúl da Serra, et usandsynligt plant areal på den ellers så kuperede ø. Stien starter i en bregnemark, men snart tager trælyngen over og vokser sig stadig højere. Og vegetationen bliver stadig frodigere, når vi fortsætter langs en lille levada.
Vi går videre ned gennem lyng- og laurbærskov til skovstationen Rabaçal og det 100 meter høje Riscofald. Via en 800 meter lang tunnel kommer vi ud på et solrigt plateau; det perfekte picknicsted. 
 Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet. Frem til middagen har du fri til egne aktiviteter.

Dag 7 - Vandringer på vest/nord Madeira
Dagen indledes i Ribeira Brava, centralby for store dele af det vestlige Madeira, hvor man blandt andet kan besøge en af øens smukkeste kirker. Vi kører derefter over til øens nordlige side.
Fremme på nordkysten kommer vi til det lille samfund Sao Vicente. Her ser vi nærmere på nogle lavatunneller, der blev dannet ved et vulkanudbrud for 890.000 år siden. Efter det geologiske tilbageblik, følger en bustur langs den dramatiske nordlige kystvej, med sine lodrette bjergvægge, til Porto Moniz, der ligger på en tunge af lava, der stikker ud i havet.
Dagen afsluttes med en levadavandring (5 km) på det vestlige Madeira med udsigt til havet langt under os.
Tilbage på hotellet har du fri frem til den sidste fælles afskedsmiddag.

Dag 8 - Hjemrejse 
Vi forlader hotellet om morgenen og kører langs sydkysten til lufthavnen (60 km) for hjemrejse til Danmark,

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Madeira
• Samtlige overnatninger
• 7 x frokost
• 6 x frokost
• 3 x middag
• Udflugter og entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Flyrejse Danmark – Madeira. Flymåltid indgår. Fire overnatninger på hotel i Canico.

Dag 2
Vandringer på østlige Madeira, cirka 6 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 3
Vandring langs Levada do Furado, cirka 11 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 4
Vandring i Madeiras højeste bjergmassiv, cirka 6 km. Morgenmad og picnicfrokost indgår.

Dag 5
Machico – Funchal – Paúl do Mar. Busrejse 62 km. Udflugt til Funchal og Blandy’s Garden. Vandring 7 km. Morgenmad, frokost og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Paúl do Mar.

Dag 6
Vandring på Paúl da Serra, cirka 12 km. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår.

Dag 7
Vandring på vestlige og nordlige Madeira, cirka 5 km. Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår.

Dag 8
Flyrejse Madeira – Danmark. Morgenmad indgår.

Portugal

Befolkning: 10,8 millioner
Landets areal: 92.391 km² (inkl øgrupperne Azorerne og Madeira)
Religion: 96 % kristne hvor 95 % er katoliker. Desuden små grupper af jøder og muslimer.
Valuta: Euro
Sprog: Portugisisk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Madeira tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der er hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Beregne derfor rejsekassen med 20 Euro per person i drikkepenge til hotellernes bagagebærere,  serveringspersonale ved fælles måltider, lokale guider og chauffører. TEMAs rejseleder indsmler beløbet på plads, og fordeler på passende vis.

Vandreturen:

Madeira har kuperet terræn, og visse vandreture kan opleves som anstrengende eller decideret svære. Det gælder først og fremmest "topturen". Derimod følger vandreturene langs levadaerne næsten flade områder. Nogle vandreture har desuden et fald på 200-300 meter.

Du bør have en normal god kondition, og vedrørende vandreturene på Madeira bør du ikke have anlæg for svimmelhed, da landskabet byder på store højdeforskelle.

Læs mere om vandreture og udstyrsråd her.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

På Madeira kan klimaet variere kraftigt afhængigt af hvilken side af øen og i hvilken højde over havet vi befinder os. På over 1.000 m.o.h. kan der opstå fugtig tåge, og temperaturen falder hurtigt. Mellem november og januar kan der blive køligt og koldt i visse højder ved dårligt vejr.

Observer:

Bagageservice indgår på de hoteller, der tilbyder bagageservice.

Picknick udrustning:

Medbring tallerken, bestik og glas/kop til picnic-frokosterne. Medbring også en lommelygte, der kan være god at have med i tunnellerne på Madeira.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Andre hoteller af modsvarende kvalitet kan anvendes. Dette meddeles i denne spalte.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
28-02-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 090 DKK Forespørgsel
07-03-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 190 DKK Forespørgsel
14-03-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 190 DKK Forespørgsel
28-03-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 190 DKK Forespørgsel
03-10-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 490 DKK 4 ledige pladser Bestil
24-10-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 490 DKK 4 ledige pladser Bestil
31-10-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 450 DKK 4 ledige pladser Bestil
07-11-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
14-11-2023 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
23-01-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
30-01-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
06-02-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 350 DKK 4 ledige pladser Bestil
13-02-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 490 DKK 4 ledige pladser Bestil
20-02-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-02-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
06-03-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
13-03-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-03-2024 8 dage Vandreferie på Madeira København 14 890 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.