Jordan – det kongelige Arabienmed Jerash, Det Døde Hav og Petra

Ahlan wa sahlan – velkommen! Overalt bliver vi mødt med denne hilsen i dette gæstfrie land. Jordan er en yngre nation, men her har mange mægtige rigers storhed og fald skabt en rig kultur med et åbent sind. Højhuse blandes med beduintelte og kristne kirker blandes med moskeer. Det Døde Hav, Wadi Rums månelandskab og klippebyen Petra fuldbyrder en spændende rejse. Velkommen til det fredfyldte Jordan.

REJSEFAKTA

Lande: Jordan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Jerash, Mellemøstens Pompeji
 • Madaba, de smukke mosaikkers by
 • Det Døde Hav, flyd som en prop
 • Wadi Rum, ørkenlandskab
 • Petra, den skjulte by

Dagsprogram
2024

Dag 1 – Udrejse
Fly til Amman i Jordan. Efter ankomsten til Amman møder TEMAs rejseleder jer, og I kører sammen til hotellet.

Dag 2 – Jerash og Amman – kultur og vin
I dag besøger vi en af rejsens højdepunkter, den historiske by Jerash. Dette arkæologiske område lå begravet under sand, og blev først genopdaget i slutningen af 1800-tallet.

Byen anses som en af de mest velbevarede romerske byer. Geder græsser på de grønne enge der omgiver disse skatte fra antikken. Blandt seværdighederne kan nævnes Hadrians triumfbue, Hippodromen og Artemistemplet. Vi går omkring på den gamle hovedgade Cardo Maximus.

Rejsen tilbage til Amman går igennem et bakket landskab. Olivenlunde sameksisterer med hvedemarker, og landsbyerne er udsmykket med moskeer. Vi ser dyrkede marker, folk i traditionelle dragter og højhuse i en salig blanding. Trafikken intensiveres, når vi nærmer os Amman.

Om eftermiddagen tager vi på en byrundtur i Jordans hovedstad. Byen Rabbath-Ammon, som engang lå her, er nævnt flere gange i Bibelen. Efter Alexander den Store spredte den hellenistiske kultur sig i regionen. Byen blev omdøbt til Philadelphia af det ptolemæiske dynasti. Senere satte romerne deres præg på byen, blandt andet ved at bygge et Herkules tempel og et teater. Ligesom Rom blev byen først bygget på syv bakker. Under byrundturen besøger vi blandt andet Citadellet og et lille arkæologisk museum foruden frugt- og grøntsagsmarkedet i den gamle bydel.

Mens vi fordøjer dagens indtryk, nyder vi en vinsmagning og får indblik i hvordan jordansk vin fremstilles, med efterfølgende fælles middag om aftenen.

Dag 3 – Nebobjerget, Madaba og Bethany
Dagens første besøg aflægger vi på Nebobjerget. Ifølge Bibelens Femte Mosebog siges det, at det var fra dette bjerg Moses så Kanaans land og det skulle også være her han døde. Til hans ære er der rejst en mindesten. I løbet af køreturen stopper vi i Madaba og St. George's Church og ser på verdens ældste mosaikkort. Det skildrer det hellige land fra Sidon til Alexandria. I Madaba er cirka 30 procent af byens indbyggere kristne. I dag er der flere kirker her end moskeer.

Betania var det sted, hvor Jesus siges at være blevet døbt. Dette unikke sted blev tilføjet til UNESCOs verdensarvsliste i 2015.

Hvis vejret tillader det, kan vi se ud over dalen og helt til Det Døde Hav. På bjerget ligger en kirke fra kristendommens oprindelse. En renovering af helligdommen og dets smukke mosaikgulv har været i gang her i et par år. Franciskanerordenens brødre, der i dag bor i klostret lige ved siden af, står for den nænsomme renovering.

Vi ankommer til den magiske by Petra tidligt på aftenen. Vi bliver her i to nætter.

Dag 4 – klippebyen Petra
Den skjulte by Petra er for mange rejsens absolutte højdepunkt. Vi vandrer gennem den 1,2 kilometer lange kløft igennem bjerget. Farven på bjergvæggene skifter undervejs. Ved åbningen bliver vi mødt af et storslået tempel, hugget i hånden direkte ind i den lyserøde sandstensklippe. Byen Petra er Jordans absolutte must-see og er opført blandt UNESCOs verdensarvssteder.

Byen Petra var længe omgærdet af mystik. Beduiner holdt vagt mod uautoriserede personers indtrængen. I filmen Indiana Jones and the Last Crusade blev nabatæernes hemmelige by vist på storskærme rundt om i hele verden. Det kan lidt virke som skæbnens ironi. Området er stort, og vi har ikke tid til at opleve alt på én dag. Vi anbefaler komfortable og godt tilgåede sko, da vi kommer til at gå meget.

Sammen ser vi grave, templer og et teater. Vi får også mulighed for at gå rundt på egen hånd og opdage mere af denne gamle by.

Dag 5 – Wadi Rum og Aqaba
I dag kører vi i bus fra Petra via Wadi Rum til Aqaba. Wadi Rum, eller beduinernes ørkendal, er et fascinerende månelandskab som ligger cirka 1.000 meter over havet. En ufrugtbar skønhed med unikke klippebjerge. Wadi Rum er i dag en nationalpark og det betyder at vi ikke må køre rundt derinde i bus. Vi stopper i det lille ørkensamfund Rum, hvorfra vi kører videre i åbne jeeps ud i de store sanddyner omgivet af rosarøde sandvægge. Vi kører i Lawrence of Arabiens fodspor. Her findes spor af kamelkaravaner som fragtede krydderier, myrra og røgelse.

Næste stop er: Aqaba, landets eneste kystby. Byen har en strategisk beliggenhed mellem 3 kontinenter. Aqaba har blandt andet været under osmannisk styre og blev befriet under det arabiske oprør. I dag lever byen af handel, turisme og kultur. Vi overnatter to nætter på hotel i Aqaba.

Dag 6 – Fri dag ved det Røde Hav
Vores hotel ligger ved havet med både et dejligt poolområde og egen strand.  Vi anbefaler også et besøg i Aqaba og på byens fæstning. En af verdens højeste flagstænger, 137 meter høj, kan også ses lige ved siden af.

Dag 7 – Det Døde Hav
Tidligt på forrmiddagen tager vi nordpå til Det Døde Hav, hvor vi overnatter. Omgivet af et unikt landskab ligger denne naturlige ”spa”, et af de mest berømte kursteder i verden. Her befinder vi os på det laveste punkt på jordens overflade, 420 meter under havets overflade!

Det Døde Hav er kendt for sit høje saltindhold med en saltholdighed på omkring 33%. Det skyldes blandt andet de nærliggende saltbjerge, manglende udløb og søens høje fordampning. Vandet kommer fra Genesaret søen via Jordan-floden, men den har ingen udløb, og vandoverfladen holdes i balance ved fordampning.

Salt og mineraler fra havet er blevet brugt til sundhed og skønhed siden Herodes dage. Det er en særlig følelse at bade i det salte vand med helsegivende effekter. Hvorfor ikke prøve at smøre din krop med det gavnlige mudder og derefter flyde som en prop i det salte vand. Det er et perfekt sted for rekreation og afslapning på rejsens sidste fulde programdag.

Dag 8 – Hjemrejse
Vi siger farvel til det venlige jordanske folk og dette fascinerende land. Tidligt om morgenen kører bussen til lufthavnen. Vi håber, at vi har gjort dig mere nysgerrig på landene i denne del af verden, så vi snart kan byde dig velkommen tilbage til TEMAs verden.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

Flyrejse via Istanbul t/r til Amman
Samtlige hotelovernatninger
Transport ifølge program
Turistvisum
TEMA rejseleder
7 x morgenmad
3 x frokost
6 x middag
Entreudgifter ifølge program

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly fra Danmark til Amman. Bustransport til hotellet, cirka 35 kilometer. To overnatninger på hotel i Amman.

Dag 2
Udflugt med bus til Jerash, 100 kilometer t/r. Byrundtur i Amman inklusive vinsmagning. Morgenmad, frokost, vinsmagning og middag indgår.

Dag 3
Bustransport Amman – Madaba – Nebobjerget – Bethany – Petra, cirka 250 kilometer. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Petra.

Dag 4
Gåtur i Petra cirka 8 kilometer. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5
Bustransport Petra – Wadi Rum – Aqaba, cirka 190 kilometer. Jeepudflugt i Wadi Rum med mulighed for at ride på dromedar mod ekstrabetaling. To overnatninger i Aqaba. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 6
Fri dag ved Det Røde Hav, Morgenmad og middag indgår.

Dag 7
Busrejse Aqaba til Det Døde Hav, cirka 270 kilometer. Morgenmad og middag indgår. En overnatning ved Det Døde Hav.

Dag 8
Bustransport fra Det Døde Hav til Ammans lufthavn, cirka 55 kilometer. Morgenmad indgår.

Jordan

Befolkning: 7,6 millioner

Landets areal: 89 213 km²
Valuta: Jordansk dinar
Religion: Islam (dominerer stort), små minoriteter af shiamuslimer og kristne.
Sprog: 
Arabisk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår
Flyrejse Amman- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta
Jordanske Dinarer (JOD).

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler at du beregner din rejsekasse med 50 JOD (circa 480 DKK) per person til drikkepenge til chauffører, lokalguider, bagagebærere og til serveringspersonale ved de fælles måltider. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima
Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no .

Påklædning
Medbring gode sko til at gå i, specielt til Petra, hvor der ofte er ujævnt underlag. Det er normalt at skifte tøj til middag og restaurantbesøg. Om dagen anbefales det at have løstsiddende bomuldstøj på, der dækker skuldre, ankler og tøj der ikke er lårkort, af respekt for lokalbefolkningen, bl.a. når vi besøger moskéer. Medbring gerne en trøje og/eller en jakke til eventuelle kølige dage. Aftenerne kan opleves som kølige, når vi befinder os i højderne (over 1000 m.o.h.).

Pak også badetøj, håndklæde og badesko til at bade med ved Dødehavet og Rødehavet.

El
Landet har 220 volt, men stikkontakterne varierer.

På mange hoteller kan man bruge de danske 2-polede stik, selvom de bruges lidt anderledes. Men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at du medbringer et adaptersæt med forskellige typer stikkontakter at vælge imellem.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
04-03-2024 8 dage Jordan – det kongelige Arabien København 21 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
11-03-2024 8 dage Jordan – det kongelige Arabien København 19 650 DKK 2 ledige pladser Bestil
29-04-2024 8 dage Jordan – det kongelige Arabien København 20 850 DKK 6 ledige pladser Bestil
06-05-2024 8 dage Jordan – det kongelige Arabien København 18 290 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.