Jordan - det kongelige Arabienmed Jerash, Det Døde Hav og Petra

Højhuse blandes med beduintelte og kristne kirker blandes med moskeer. Besøg ved det Døde Hav og i Wadi Rums månelandskab. Klippebyen Petra fuldbyrder en spændende rejse. Velkommen til det fredelige Jordan.

REJSEFAKTA

Lande: Jordan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 9 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Jerash, Mellemøstens Pompeji
 • Madaba, de smukke mosaikkers by
 • At flyde som en prop i det Døde Hav
 • Ørkenlandskabet i Wafi Musa
 • Petra, den glemte klippeby

Dagsprogram
marts og april 2019

Dag 1 - Udrejse.

Du flyver via Istanbul til Amman i Jordan. 

Dag 2 - Amman.

Efter ankomsten til Amman møder du din rejseleder, og kører til hotellet. Efter et par timers hvile og frokostpause kører vi på byrundtur i Amman. Ammoniternes by Rabbath-Ammon, som mange gange er omtalt i Biblen, lå her. Alexander d. Store spredte den hellenistiske kultur her, og byen blev af ptolemæerne omdøbt til Philadelphia. Senere satte romerne sit præg på byen, blandt andet med et Herkulestempel og et teater. Ligesom Rom byggedes byen på 7 høje. Byrundturen her leder dig til citadellet og et lille arkeologisk museum.   

Dag 3 - Jerash.   

Rundrejsen begynder med et af sine højdepunkter med besøget i den historiske by Jerash. Området var dækket af sand, og genopdagedes først i slutningen af 1800-årene. Byen anses som en af de mest velbevarede fra det romerske rige. Gederne går og græsser på engene der omgiver de antikke skatte. Blandt seværdighederne er Hadrians Bue, Hippodronen og Artemistemplet. Vi går blandt andet ad den antikke hovedgade Cardo Maximus.   

Tilbagerejsen til Amman gør igennem et kuperet landskab, hvor oliventræer blandes med hvedemarker. Landsbyerne smykkes af sine moskeer, og du ser marker, traditionelt klædte mennesker og høje moderne bolighuse i et stort sammensurium. Trafikken bliver mere og mere tæt, jo nærmere vi kommer på Amman. 

Dag 4 - Madaba, Nebobjerget og lille Petra.   

Det første sted vi besøger idag er Nebobjerget, hvorfra Moses ifølge 5. Mosebog fik lov til at skue ud over det lovede land. Ifølge Biblen døde Moses også her, og der er opsat en mindessten til hans ære på bjerget. Hvis vejret tillader det kan man se udover dalen og helt til Det Døde Hav. Oppe på toppen ligger en tidlig kristen kirke, og gennem de seneste år har man restaureret helligdommen og dens smukke mosaikgulv. Det er Franciskanermunke som idag bebor det lille kloster heroppe, og som varetager den nænsomme restaurering.   

Fra Nebo er vejen kort til Madaba, hvor vi besøger Skt. Georgskirken og kigger på verdens ældste mosaikkort. Dette forestiller hele det Hellige Land fra Sidon til Alexandria. I Madaba er circa 30 % af befolkningen kristne, og byen har flere kirker end moskeer.   

Inden vi kommer frem til Petra stopper vi ved lille Petra. Her gjorde karavanerne holdt, og stedet er en miniatureudgave af Petra. Pladsen fremviser først og fremmest en samling af rituelle taffel-sale, som er gemte i en lille dalgang. Her ser vi mange små trappetrin som klatrer op ad klippesiderne og frem til grotterne og de små åbninger i klippevæggen. Vi er fremme i den fantastiske by Petra om aftenen, og her skal vi bo to dage.   

Dag 5 - Klippebyen Petra.   

Den gemte by Petra opleves af mange som rejsens højdepunkt. Vi går de 1,2 Km ad kløften ind i bjerget (de som ønsker det kan ride istedet), og farverne i klipperne ændres undervejs. Når vi kommer frem til kløftens ende, åbner dalen sig pludseligt og åbenbarer et imponerende tempel (det såkaldte Skatkammer). Petra er Jordan's absolut største seværdighed, og er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen var længe omgivet af et mystisk og magisk skær, og beduinerne bevogtede i århundreder stedet mod uvelkomne. I Indiana Jones filmen "Det Sidste Korstog" blev nabatæernes hellige by fremvist på alverdens biograflærreder. Skæbnens ironi. Området er stort og man når ikke at se alt på en dag. Vi anbefaler at du går i komfortable vandresko denne dag, da vi kommer til at gå en del. Hvis du bliver træt kan du leje en hest eller en kamel til tilbagetransporten gennem kløften. Vi ser grave, templer og et teater. Der bliver også mulighed for at vandre på egen hånd og selv opdage mere af denne antikke bosætning.   

Dag 6 - Wadi Rum og Aqaba.   

Idag kører vi bus fra Petra til Aqaba via Wadi Rum. Wadi Rum er beduinernes dal i ørkenen, og det er et fascinerende månelandskab som er beliggende på ca. 1000 MOH. Den barsk skønhed med enestående bjergformationer. Wadi Rum er nu en nationalpark, hvilket betyder at vi ikke må køre rundt her med store busser, så vi stopper i den lille by Rum hvor vi bytter over til åbne firhjulstrukne jeeps. Heerfra giver vi os ud i dybe dalgange med rosarødt sand og store sandklitter. Vi følger Lawrence af Arabiens fodtrin blandt gamle karavaneruter, hvor der fragtedes myrrah, krydderier og røgelse.   

Siden kommer vi til Aqaba, som er landets eneste havneby. Aqaba har altid haft en vigtig strategisk position mellem to kontinenter, og under den arabiske revolte hørte den under det osmanniske vælde indtil den erobredes af Lawrence og araberne. Nu lever byen af turismen og handel samt hulturliv. Vi bor en dag på hotel i Aqaba.  

Dag 7 - Det Røde Hav.   

Formiddagen er fri til at opdage Aqaba på egen hånd. Du kan eksempelvist tage ud og snorkle, eller opleve undervandslivet med glasbundsbåd. Vi kan også anbefale dig at besøge den gamle borg, som verdens højeste flagstang på 137 Meter står lige ved siden af.   

I samarbejde med vores lokale agent kan vi tilbyde en udflugt om formiddagen, hvor man sejler i båd i fire timer. I udflugten indgår snorklingsudrustning, håndklæde, grill-frokost og en alkoholfri drikkevare. Prisen er circa 35,- US$ per person.  

Vores hotel, Mövenpick, ligger ganske tæt ved Aqaba centrum, men endog ned til havet og med et fint svømmepøl område og egen strand. South Beach ligger circa 15 minutter med taxi fra Aqaba by, og her findes en lang sandstrand med fine koralrev udenfor. Revene er barnevenlige, og man behøves ikke båd for at komme ud til dem. Der findes masser af glasbundsbåde, som man kan tage en tur med.   

Om eftermiddagen kører vi til det Døde Hav, hvor nye oplevelser venter. Vi bor to dage ved Det Døde Hav.   

Dag 8 - Det Døde Hav.   

Omgivet af et enestående landskab ligger her et af verdens mest kendte kurområder, på verdens lavest beliggende punkt med sine 420 Meter under Havoverfladen. Det Døde Hav er kendt for sin meget høje saltkoncentration på omkring 33 %. Dette skyldes både at bjergene omkrig er meget saltrige, men også at søen har en meget høj fordamning og intet udløb i havet. Vandet kommer fra Geneseretsøen via Jordanfloden, og her fordamper vandet så og salte samt mineraler ophobes over århundredernes forløb. Saltet og mineralerne fra Det Døde Hav har været anvendt til kosmetik ihvertfald siden Herodes d. Stores dage. Det er en enestående oplevelse at tage et bad i det salte og helsebringende vand. Smør dig godt ind i ler og lig sidenhen og flyd som en prop. Dette er det ideelle sted at slappe af på under rejsens sidste dag.   

Dag 9 - Hjemrejse.   

Nu må vi sige farvel til Jordan's venlige befolkning og hele det spændende land. Dagens rejse leder dig hjem til Danmark. Vi hilser dig velkommen tilbage til TEMA, og håber at du fristes til at vende tilbage til Mellemøsten en anden gang.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse via Istanbul t/r til Amman
 • Samtlige hotelovernatninger
 • Transport ifølge program
 • Turistvisum
 • TEMA rejseleder
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 7 x middag
 • Entreudgifter ifølge program

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark - Amman. Flymåltider ombord indgår.

Dag 2.

Bustransport til hotellet ca. 35 Km. Byrundtur i Amman. To overnatninger på hotel i Amman. Frokost samt middag i Amman indgår.

Dag 3.

Busudflugt til Jerash ca. 100 Km t/r. Helpension indgår.

Dag 4.

Busrejse Amman - Nebobjerget - Madaba - Bethany - Petra, ca. 250 Km. To overnatninger på hotel i Petra. Helpension indgår.

Dag 5.

Udflugt til Petra, vandring ca. 6-8 Km. Mulighed for at ride hest 3 Km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6.

Bustransport Petra - Wadi Rum - Aqaba, ca. 190 Km. Jeepudflugt i Wadi Rum, mulighed for at ride på dromedar. En overnatning på hotel i Aqaba. Helpension indgår.

Dag 7.

Bustransport Aqaba - Det Døde Hav, ca. 280 Km. Fri formiddag i Aqaba. To overnatninger ved Det Døde Hav, morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Fri dag ved Det Døde Hav. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 9.

Bustransport Det Døde Hav - Amman lufthavn ca. 55 Km. Hjemrejse. Morgenmad samt flymåltider indgår.

Jordan

Befolkning
5 800 000 Landets areal
89 213 km² Valuta
Jordansk dinar Religion
Islam Sprog
Arabisk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Amman- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Jordanske Dinarer (JOD)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler at du beregner din rejsekasse med 40 JOD (circa 400 DKK) per person til drikkepenge til chauffører, lokalguider, bagagebærere og til serveringspersonale ved de fælles måltider. REjselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til diverse gåturer (specielt Petra), hvor der ofte er ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Om dagen går man gerne i letsiddende bomuldstøj, som dækker ankler og skuldrer og ikke er nedringet, eftersom vi færdes i en konservativ nation og besøger helligdomme. En trøje og / eller en jakke er god at have til hånds, hvis det bliver køligt en dag. Aftenerne kan opleves kølige, da vi er på høj højde (over 1000 MOH).

Badetøj og håndklæde samt badetøfler til badning ved Det Døde Hav og Det Røde Hav.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-03-27 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2019-03-27
18:00
2019-03-27
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Amman
2019-03-28
01:40
2019-03-28
03:35
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-04-04
02:25
2019-04-04
04:45
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Copenhagen
2019-04-04
07:30
2019-04-04
09:45
Turkish Airlines, 1783
9 dage Jordan - det kongelige Arabien København 11 890 DKK Alt optaget
2019-04-02 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2019-04-02
18:40
2019-04-02
22:50
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Amman
2019-04-03
02:05
2019-04-03
05:00
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-04-10
02:25
2019-04-10
04:45
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Copenhagen
2019-04-10
15:20
2019-04-10
17:45
Turkish Airlines, 1785
9 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 950 DKK Alt optaget
2019-04-09 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2019-04-09
18:40
2019-04-09
22:50
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Amman
2019-04-10
02:05
2019-04-10
05:00
Turkish Airlines, 814
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Istanbul
2019-04-17
02:25
2019-04-17
04:45
Turkish Airlines, 815
Istanbul
Copenhagen
2019-04-17
07:30
2019-04-17
09:45
Turkish Airlines, 1783
9 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 650 DKK Forespørgsel
2019-10-24 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-10-24
07:10
2019-10-24
08:55
Austrian Airlines, 308
Vienna
Amman
2019-10-24
10:20
2019-10-25
14:55
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2019-10-31
16:10
2019-10-31
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2019-10-31
20:20
2019-10-31
22:10
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 13 590 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2019-10-31 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-10-31
10:05
2019-10-31
11:35
Lufthansa, 825
Frankfurt
Amman
2019-10-31
14:30
2019-11-01
19:40
Lufthansa, 692
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2019-11-07
16:10
2019-11-07
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2019-11-07
20:20
2019-11-07
22:10
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 14 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose