Jordan - det kongelige Arabienmed Jerash, Det Døde Hav og Petra

Ahlan wa sahlan - jeg byder dig velkommen. Denne hilsen møder os overalt i dette gæstfrie land. Jordanien er nok en ung nation, men mange mægtige rigers storhed og fald har efterladt en rig kultur med et åbent sind. Højhuse blandes med beduintelte og kristne kirker blandes med moskeer. Besøg ved det Døde Hav og i Wadi Rums månelandskab. Klippebyen Petra fuldbyrder en spændende rejse. Velkommen til det fredelige Jordan.

REJSEFAKTA

Lande: Jordan

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Jerash, Mellemøstens Pompeji
 • Madaba, de smukke mosaikkers by
 • At flyde som en prop i det Døde Hav
 • Ørkenlandskabet i Wadi Rum
 • Petra, den glemte klippeby

Dagsprogram
2019 - 2020

Dag 1 - Udrejse.

Du flyver til Amman i Jordan. Efter ankomsten til Amman møder Tema rejselederen, og der køres til hotellet. Fælles velkomstmiddag om aftenen.

Dag 2 - Jerash og Amman.

Idag besøger vi en af rejsens højdepunkter, den historiske by Jerash. Dette arkeologiske område lå begravet under sandet, og genopdagedes først i slutningen af 1800-årene. 

Byen anses som en af de mest velbevarede romerske byer. Geder græsser på de grønne enge der omgiver skattene fra antikken. Blandt seværdighederne nævnes Hadrians triumfbue, Hippodromen og Artemistemplet. Vi går omkring på den gamle hovedgafe Cardo Maximus.

Om eftermiddagen tager vi på byrundtur i Amman. Ammoniternes by Rabbath-Ammon, som mange gange er omtalt i Biblen, lå her. Alexander d. Store spredte den hellenistiske kultur her, og byen blev af ptolemæerne omdøbt til Philadelphia. Senere satte romerne sit præg på byen, blandt andet med et Herkulestempel og et teater. Ligesom Rom byggedes byen på 7 høje. Byrundturen her leder dig til citadellet og et lille arkeologisk museum.

Mens vi fordøjer dagens indtryk nyder vi en vinsmagning og får indblik i hvordan jordansk vin fremstilles. Derpå følger fælles aftensmad.

Dag 3 - Nebobjerget og Shobak.

Dagens første besøg er i Madaba, hvor vi besøger Skt. Georgskirken og kigger på verdens ældste mosaikkort. Dette forestiller hele det Hellige Land fra Sidon til Alexandria. I Madaba er circa 30 % af befolkningen kristne, og byen har flere kirker end moskeer. Derpå kører vi til Nebobjerget, hvorfra Moses ifølge 5. Mosebog fik lov til at skue ud over det lovede land. Ifølge Biblen døde Moses også her, og der er opsat en mindessten til hans ære på bjerget. Hvis vejret tillader det kan man se udover dalen og helt til Det Døde Hav. Oppe på toppen ligger en tidlig kristen kirke, og gennem de seneste år har man restaureret helligdommen og dens smukke mosaikgulv. Det er Franciskanermunke som idag bebor det lille kloster heroppe, og som varetager den nænsomme restaurering.

Vi kører videre og udforsker slotsruinen Shobak, som ligger på et højdedrag. Og derpå er vi fremme i den magiske by hen på aftenen. Her skal vi bo to nætter.

Dag 4 - klippebyen Petra og madlavningskursus.

Den gemte by Petra opleves af mange som rejsens højdepunkt. Vi går de 1,2 Km ad kløften ind i bjerget (de som ønsker det kan ride istedet), og farverne i klipperne ændres undervejs. Når vi kommer frem til kløftens ende, åbner dalen sig pludseligt og åbenbarer et imponerende tempel (det såkaldte Skatkammer). Petra er Jordan's absolut største seværdighed, og er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.  

Byen var længe omgivet af et mystisk og magisk skær, og beduinerne bevogtede i århundreder stedet mod uvelkomne. I Indiana Jones filmen "Det Sidste Korstog" blev nabatæernes hellige by fremvist på alverdens biograflærreder. Skæbnens ironi. Området er stort og man når ikke at se alt på en dag. Vi anbefaler at du går i komfortable vandresko denne dag, da vi kommer til at gå en del. Hvis du bliver træt kan du leje en hest eller en kamel til tilbagetransporten gennem kløften. Vi ser grave, templer og et teater. Der bliver også mulighed for at vandre på egen hånd og selv opdage mere af denne antikke bosætning.

Om aftenen lærer vi om den jordanske madkultur og er selv med til at tilberede den mad, som vi sidenhen skal spise.

Dag 5 - Wadi Rum og Aqaba.

Idag kører vi bus fra Petra til Aqaba via Wadi Rum. Wadi Rum er beduinernes dal i ørkenen, og det er et fascinerende månelandskab som er beliggende på ca. 1000 MOH. Den barsk skønhed med enestående bjergformationer. Wadi Rum er nu en nationalpark, hvilket betyder at vi ikke må køre rundt her med store busser, så vi stopper i den lille by Rum hvor vi bytter over til åbne firhjulstrukne jeeps. Heerfra giver vi os ud i dybe dalgange med rosarødt sand og store sandklitter. Vi følger Lawrence af Arabiens fodtrin blandt gamle karavaneruter, hvor der fragtedes myrrah, krydderier og røgelse.

Siden kommer vi til Aqaba, som er landets eneste havneby. Aqaba har altid haft en vigtig strategisk position mellem to kontinenter, og under den arabiske revolte hørte den under det osmanniske vælde indtil den erobredes af Lawrence og araberne. Nu lever byen af turismen og handel samt hulturliv. Vi bor en dag på hotel i Aqaba.

Dag 6 - Det Røde Hav.

Dagen er fri til at opdage Aqaba på egen hånd. Du kan eksempelvist tage ud og snorkle, eller opleve undervandslivet med glasbundsbåd. Vi kan også anbefale dig at besøge den gamle borg, som verdens højeste flagstang på 137 Meter står lige ved siden af.

Vores hotel, Mövenpick, ligger ganske tæt ved Aqaba centrum, men endog ned til havet og med et fint svømmepøl område og egen strand. South Beach ligger circa 15 minutter med taxi fra Aqaba by, og her findes en lang sandstrand med fine koralrev udenfor.

Dag 7 - Bethany og  det Døde Hav.

Efter morgenmaden kører vi mod Det Døde Hav, og på vej dertil stopper vi ved Bethany, hvor Jesus i sin tid blev døbt. Dette meget specielle sted blev optaget på Unesco Verdensarvslisten år 2015.

Rejsen fortsætter så til Det Døde Hav. Omgivet af et enestående landskab ligger her et af verdens mest kendte kurområder, på verdens lavest beliggende punkt med sine 420 Meter under Havoverfladen. 

Det Døde Hav er kendt for sin meget høje saltkoncentration på omkring 33 %. Dette skyldes både at bjergene omkrig er meget saltrige, men også at søen har en meget høj fordamning og intet udløb i havet. Vandet kommer fra Geneseretsøen via Jordanfloden, og her fordamper vandet så og salte samt mineraler ophobes over århundredernes forløb. 

Saltet og mineralerne fra Det Døde Hav har været anvendt til kosmetik ihvertfald siden Herodes d. Stores dage. Det er en enestående oplevelse at tage et bad i det salte og helsebringende vand. Smør dig godt ind i ler og lig sidenhen og flyd som en prop. Dette er det ideelle sted at slappe af på under rejsens sidste dag.

Dag 8 - Hjemrejse.

Nu må vi sige farvel til Jordan's venlige befolkning og hele det spændende land. Dagens rejse leder dig hjem til Danmark. Vi hilser dig velkommen tilbage til TEMA, og håber at du fristes til at vende tilbage til Mellemøsten en anden gang.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse via Istanbul t/r til Amman
 • Samtlige hotelovernatninger
 • Transport ifølge program
 • Turistvisum
 • TEMA rejseleder
 • 7 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 7 x middag
 • Entreudgifter ifølge program

REJSEFAKTA

Dag 1.

Fly fra Danmark til Amman. Bustransport til hotellet, circa 35 kilometer. Middag indgår. To overnatninger på hotel i Amman.

Dag 2.

Udflugt med bus til Jerash, 100 kilometer t/r. Byrundtur i Amman inklusive vinsmagning. Morgenmad, frokost, vinsmagning og middag indgår.

Dag 3.

Bustransport Amman - Madaba - Nebobjerget - Petra, circa 250 kilometer. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i Petra.

Dag 4.

Gåtur i Petra circa 8 kilometer. Mulighed for at ride hest de tre kilometer. Morgenmad, frokost, madlavningskursus og middag indgår.

Dag 5.

Bustransport Petra - Wadi Rum - Aqaba, circa 190 kilometer. Jeepudflugt i Wadi Rum med mulighed for at ride på dromedar mod ekstrabetaling. To overnatninger i Aqaba. Helpension indgår.

Dag 6.

Fri dag i Aqaba. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7.

Bustransport Aqaba - Bethany - Det Døde Hav, circa 277 kilometer. Fri eftermiddag ved Det Døde Hav. En overnatning ved Det Døde Hav, helpension indgår.

Dag 8.

Bustransport fra Det Døde Hav til Ammans lufthavn. Morgenmad indgår. Flymåltider ombord indgår.

Jordan

Befolkning: 7,6 millioner

Landets areal: 89 213 km²
Valuta: Jordansk dinar
Religion: Islam (dominerer stort), små minoriteter af shiamuslimer og kristne.
Sprog: 
Arabisk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Amman- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Jordanske Dinarer (JOD)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler at du beregner din rejsekasse med 40 JOD (circa 400 DKK) per person til drikkepenge til chauffører, lokalguider, bagagebærere og til serveringspersonale ved de fælles måltider. REjselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til diverse gåturer (specielt Petra), hvor der ofte er ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Om dagen går man gerne i letsiddende bomuldstøj, som dækker ankler og skuldrer og ikke er nedringet, eftersom vi færdes i en konservativ nation og besøger helligdomme. En trøje og / eller en jakke er god at have til hånds, hvis det bliver køligt en dag. Aftenerne kan opleves kølige, da vi er på høj højde (over 1000 MOH).

Badetøj og håndklæde samt badetøfler til badning ved Det Døde Hav og Det Røde Hav.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-03-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2020-03-05
07:15
2020-03-05
09:05
Austrian Airlines, 308
Vienna
Amman
2020-03-05
10:10
2020-03-05
14:50
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-03-12
16:10
2020-03-12
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2020-03-12
20:20
2020-03-12
22:10
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 13 690 DKK Forespørgsel
2020-03-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2020-03-12
07:15
2020-03-12
09:05
Austrian Airlines, 308
Vienna
Amman
2020-03-12
10:10
2020-03-12
14:50
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-03-19
16:10
2020-03-19
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2020-03-19
20:20
2020-03-19
22:10
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 13 590 DKK Forespørgsel
2020-03-19 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2020-03-19
07:15
2020-03-19
09:05
Austrian Airlines, 308
Vienna
Amman
2020-03-19
10:10
2020-03-19
14:50
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-03-26
16:10
2020-03-26
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2020-03-26
20:20
2020-03-26
22:10
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 13 790 DKK Alt optaget
2020-11-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2020-11-12
07:15
2020-11-12
09:00
Austrian Airlines, 308
Vienna
Amman
2020-11-12
10:15
2020-11-12
14:55
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-11-19
16:10
2020-11-19
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2020-11-19
20:25
2020-11-19
22:15
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 900 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-11-19 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2020-11-19
07:15
2020-11-19
09:00
Austrian Airlines, 308
Vienna
Amman
2020-11-19
10:15
2020-11-19
14:55
Austrian Airlines, 853
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amman
Vienna
2020-11-26
16:10
2020-11-26
19:10
Austrian Airlines, 854
Vienna
Copenhagen
2020-11-26
20:25
2020-11-26
22:15
Austrian Airlines, 307
8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 900 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2021-02-11 8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2021-02-25 8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2021-03-04 8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2021-03-11 8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2021-03-18 8 dage Jordan - det kongelige Arabien København 12 915 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.