De solmodne citroner fra Sorrentomed Capri, Pompeji og Vesuv

Rejs til Amalfikysten, en del af Unescos verdensarvsliste. Nyd Middelhavets smage og dufte – den farverige ferieby Sorrento, med de solmodne citroner med den tykke olierede skal, er vores base under hele ugen. Oplev både charmerende Napoli og den romantiske ø Capri, samt vulkanen Vesuvs krater. I den historiske by Pompeji træder vi ind i antikkens verden, som den så ud lige inden katastrofen og i byen Amalfi beundrer vi de farverige facader på husene, der kravler op langs bjergvæggene.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-23 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandring på vulkanen Vesuv
 • Amalfikystens smukkeste byer
 • De arkeologiske udgravninger ved Pompeji
 • Romantiske Capri
 • Syv overnatninger på samme hotel i Sorrento

Dagsprogram
Afrejse 2023–2024

Dag 1. Ankomst Napoli
Afrejse fra Skandinavien til Napoli, hvor TEMAs rejseleder og bus møder dig. En fascinerende rejse tager os til den smukke Sorrento halvø, hvor vi på venstre side af bussen lidt efter lidt kan se vulkanen Vesuvs konturer rejse sig, samtidig med at vi på højre side af bussen kan skimte ud over havet og allerede nu kan få et glimt af øen Capri. Den karakteristiske kyststrækning, hvor blandt andet Sorrento ligger, har verdens fineste og lækreste citroner. I start februar starter høsten. Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi skal bo under hele rejse og om aftenen venter en fælles middag.

Dag 2. Søde citroner
Rundrejsens første dag starter med et besøg inde i Sorrento. Byen ligger på et bjergplateau med stejle skråninger ned mod havet, og er i mange år blevet besøgt af kongelige, forfattere og andre kendte personligheder. Sorrento er helt klart en by for de kulturinteresserede og dem der søger en smuk oplevelse ud over det sædvanlige. I mere end hundrede år har Sorrento været en af Italiens mest besøgte feriebyer. Selv i dag summer her af liv. Her findes velduftende delikatessebutikker, udendørs kaffebarer og badebroer med gammeldags omklædningshytter. Samtidig føles det som et lille hyggeligt landsbysamfund.

Vi fortsætter med bus langs snoede veje ud til Sorrento halvøen. Langs kysten kan vi se olivenlunde og citronlunde. Citronerne kan genkendes på den lidt mere knudret skal end dem vi kender hjemmefra. Den tykke skal er fyldt med olieret frisk citronsaft.

Efter busturen spiser vi en traditionel søndagsfrokost på en vinbondegård beliggende ovenfor Sorrento. Vi sidder omgivet af vinranker, figentræer, appelsiner og citroner.

I Italien er maden en stor del af kulturen. Men der findes noget som er vigtigere og det er traditionerne. Man samles ved et stort bord og spiser et fælles måltid sammen med venner og bekendte. Tag plads og nyd livets goder i ro og mag.

Efter en velsmagende frokost tager vi tilbage til hotellet. Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 3. Vesuv og Pompeji
Efter morgenmaden kører vi til bjerget og vulkanen Vesuv. Vulkanen som rejser sig mere end 1.277 meter over havet klassificeres som en stratovulkan og er stadig aktiv. Oppe i 1000 meters højde stiger vi af bussen og går op til kraterkanten. Vulkanens udbrud i år 79 lagde Pompeji og mange andre nærliggende byer under aske og pimpsten. Vesuv har haft mange vulkanudbrud, selvom der går lang tid imellem udbruddene Den seneste fandt sted i år 1944. Medbring gerne en trøje eller jakke med op til vulkanen, da der kan være en del køligere oppe i højderne.

Om eftermiddagen er det tid til at besøge Pompejis unikke ruiner – en af rejsens absolutte højdepunkter. Takket være udgravningerne, som begyndte i år 1748, har vi i dag mulighed for at træde direkte ind i antikkens verden og få et indblik i den romerske dagligdag. Vi går på gader og fortove som blev anlagt under antikken. Vi ser forskellige typer bygninger som templer, butikslokaler, badehuse og boliger dekoreret med mosaikker og fresker. Vi kører tilbage til hotellet og har aftenen på egen hånd. Der indgår denne aften en middag på hotellet for dem som vil.

Dag 4. Capri
Med bus og båd rejser vi fra Sorrento til Capri, øen som både er unik og eksklusiv. Dramatiske klipper falder direkte ned i det azurblå hav og byerne ligger spredt mellem duftende appelsin- og citronlunde.

Fra havnen kører vi med bus op til Anacapri for at spise frokost og besøge Villa San Michele, hvor den svenske læge Axel Munthe byggede sit livsværk, som er bygget på ruinerne af den romerske kejser Tiberius’ villa fra år 20 efter Kristus. Fra den pragtfulde terrasselignende have har vi uovertruffen udsigt over Capri by, havn og Napolibugten. I Anacapri besøger vi også kirken San Michele som har et fantastisk majolica gulv.

Efter frokost er der tid på egen hånd til at slentre rundt i de fine gyder eller tage en stolelift (indgår ikke i prisen) op til bjerget Monte Solaro. Vi kører tilbage til havnen med bus, og sejler derfra tilbage til Sorrento. Denne aften indgår der også middag på hotellet for dem som ønsker.

Dag 5. Dag på egen hånd
Dagen er til egen disposition. TEMAs rejseleder kan give flere tips til hyggelige aktiviteter. Det kan f.eks. være en togtur til Herkulaneum, de termiske bade på øen Ischias eller skønne gåture rundt i Sorrento.

Dag 6. Napolis arkæologiske museum
Efter morgenmaden kører vi mod Napoli, provinsen Campanias hovedstad. Vi går gennem det historiske centrum og spiser traditionel pizza! Vi afslutter besøget på det arkæologiske museum og vender derefter tilbage til Sorrento.

Dag 7. Det bedste på Amalfikysten
Dagens udflugt tager os til Amalfikysten, nok verdens smukkeste kyststrækning. Man bliver nemt målløs over den smukke udsigt fra bussen. Høje bjergtoppe, huse der klatrer op af bjergvæggene og hyggelige bugter ved det blå hav. Amalfi byder på en lokal atmosfære langs hovedgaden. I Mølledalen finder vi det interessante papirmuseum. Vi anbefaler at tage trapperne op til Amalfis imponerende domkirke, når du er på egen hånd, og besøge de hyggelige konditorier nedenfor. I Ravello er der også tid til at besøge Villa Rufolo, hvor du kan nyde udsigten fra uendelighedens terrassen.

Dag 8. Hjemrejse
Bustransfer fra Sorrento – Capodicchino og Napolis lufthavn. Vi siger Arrivederci og på gensyn til pasta, pizza og de solgule citroners land!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Napoli tur / retur
 • Samtlige overnatninger
 • TEMAs rejseleder
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 4 x middag
 • Hotelskat indgår

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly Skandinavien – Napoli/Capodicchino. Bus til Sorrento, ca. 55 km. Syv overnatninger på hotel i Sorrento. Middag indgår.

Dag 2
Bus Sorrento - Termini – Sant Agata t/r, ca. 23 km. Byvandring i Sorrento. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3
Bus Sorrento - Vesuv – Pompeji, t/r ca. 88 km. Besøg på vulkanen Vesuv. Vandring ved Pompeji, ca. 2,5 km. Morgenmad, frokost og middag (på egen hånd på hotellet) indgår.

Dag 4
Bus Sorrento – havnen t/r, ca. 4 km. Båd Sorrento – Capri, lokalbus på Capri. Besøg i Anacapri med Axel Munthes villa. Morgenmad, frokost og middag (på egen hånd på hotellet) indgår.

Dag 5
Fridag. Morgenmad indgår.

Dag 6
Bus Sorrento – Napoli t/r ca. 100 km. Sightseeing og byvandring i Napoli. Besøg på arkæologisk museum. Morgenmad og pizzafrokost indgår.

Dag 7
Bus Sorrento – Amalfi – Ravello t/r, ca. 90 km. Tid på egen hånd i Amalfi. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8
Bus Sorrento – Napoli/Capodicchino, ca. 55 km. Fly Napoli - Skandinavien. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår
Flyrejse Skandinavien – Napoli t/r, TEMA rejseleder, delt dobbeltværelse, måltider, udflugter, indgange og rejsens transportudgifter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Hæveautomater findes de fleste steder.

For mere information om valuta og kurs, kontakt egen bank eller vekselkontor.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 30 euro pr. person ved rejsens start, og sørger for at fordele ligeligt imellem chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider osv.

Bemærk
Dette er ikke en vandretur, men vi går et par kilometer hver dag, ofte på ujævnt underlag blandt andet ved de arkæologiske udgravninger ved Pompeji, ved byvandringer og på vulkanen Vesuv. Sorrento området er meget kuperet med bakker og trapper. Det er vigtigt at du medbringer et par bekvemme, velsiddende praktiske sko med lav hæl og gummisål.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Der tages forbehold for eventuelle ændringer.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller kan forekomme.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
06-04-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Naples
2023-04-06
08:40
2023-04-06
11:20
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2023-04-13
12:10
2023-04-13
14:50
SAS, 2682
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 22 250 DKK Forespørgsel
13-04-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Naples
2023-04-13
08:25
2023-04-13
11:05
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2023-04-20
11:55
2023-04-20
14:35
SAS, 2682
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 22 250 DKK 2 ledige pladser Bestil
20-04-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Naples
2024-04-20
08:40
2024-04-20
11:20
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2024-04-27
12:10
2024-04-27
14:50
SAS, 2682
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 21 490 DKK 2 ledige pladser Bestil
11-05-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Naples
2024-05-11
08:25
2024-05-11
11:05
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2024-05-18
12:00
2024-05-18
14:40
SAS, 2682
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 23 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
31-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Naples
2024-08-31
08:25
2024-08-31
11:05
SAS, 2681
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Copenhagen
2024-09-07
11:55
2024-09-07
14:35
SAS, 2682
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 23 190 DKK 6 ledige pladser Bestil
07-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-09-07
06:00
2024-09-07
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Naples
2024-09-07
09:30
2024-09-07
12:00
K L M, 1677
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Amsterdam
2024-09-14
12:45
2024-09-14
15:25
K L M, 1678
Amsterdam
Copenhagen
2024-09-14
17:00
2024-09-14
18:20
K L M, 1275
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 22 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
14-09-2024 8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 23 790 DKK 4 ledige pladser Bestil
05-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-10-05
06:00
2024-10-05
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Naples
2024-10-05
09:30
2024-10-05
12:00
K L M, 1677
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Amsterdam
2024-10-12
12:45
2024-10-12
15:25
K L M, 1678
Amsterdam
Copenhagen
2024-10-12
17:00
2024-10-12
18:20
K L M, 1275
8 dage De solmodne citroner fra Sorrento København 24 150 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.