Norditalienske søermed Berninaekspressen

Comosøen og Luganosøen er to norditalienske perler. Fra søsiden ser vi maleriske byer, villaer og paladser. Under togrejsen på Alpernes højst beliggende jernbane, er udsigten som et maleri med sneklædte bjergtoppe, alpesøer og blomsterenge. Hele ugen bor vi med tagterasse i middelalderbyen Como. Rejsen afsluttes i finans- og modecentret Milano. Ud over dejlige gåture færdes vi med bus, båt og tager en fantastiske togrejse hvor vi kommer over 2000 meter over havet.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 17-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Bådture på de to søer
 • Smalsporet jernbane til St. Moritz
 • Kabelbane til Monte Brunate
 • Panoramaudsigter over Alperne
 • Byrundtur i Milano

Dagsprogram
2023

Dag 1 - Ankomst Como.

TEMAs rejseleder og bussen venter dig ved ankomsten til Milanos lufthavn. Derfra er der en times busrejse til Como, hvor vi har vores udgangspunkt for hele ugens rejse. Hotellet har svømmepøl og tagterasse (åben fra juni til september), hvor man kan hvile sig og slappe af mellem de forskellige aktiviteter. Como har romerske rødder, og var under middelalderen centrum for den vigtige silkehandel. Byen ligger omkranset af de stærke bymure fra middelalderen, og katedralen samt rådhuset er gode kendemærker. Udspredt i byen findes der livlige torve med cafeer og springvand, hvor man kan slå sig ned mellem vandringerne i de små krogede gader og stræder. Como er en forholdsvist stor by med mange butikker og restauranter.

Om eftermiddagen går vi en fælles byvandring på circa to timer, hvor vi stifter dybere bekendtskab med byen. Gåturen er circa 2 km lang og letgået. Efter middagen går vi tilbage til hotellet. 

Dag 2 - Comosøen.   

Det er udstikkere fra Alperne som danner det dramatiske landskab omkring Comosøen. Udsigten over bjergene og de stenede klippestrande ved søen henleder tankerne til det norske fjordlandskab. Trods søens beliggenhed i det Nordlige Italien domineres vegetationen af middelhavsplanter. Området omkring Como er blandt Italiens mest attraktive steder at bo, og paladser og elegante villaer med flotte parker findes overalt her. De smukke bygninger pryder bakkerne ned mod sølandskabet. Ankomst med båd til byen Lenno, hvor der tages en kort gåtur langs med vandkanten. Så går vi ombord i en mindre båd som fører os ud til den smukke Villa Balbaniello fra 1700-tallet. Her går vi omkring i paladset og den tilhørende park, inden vi tager båden videre til Bellagio. Denne maleriske by ligger midt i Comosøen, og er vidt berømt for sin skønhed. Byen kaldes med rette for Comosøens perle. Krogede gader, livlige torve og gader med finesmåbutikker gør altsammen byen velegnet til nogle timers besøg. Her serveres dagens frokost, og efter tid til egne eventyr i byen vender vi tilbage med båd til Como. Aftenen er programfri.   

Dag 3 - Bernina Gletsjerexpres.   

Tidligt om morgenen kører vi ca. 2 1/2 time i bus langs Comosøens Østbred gennem et bedårende vindyrkningslandskab. På togrejsen ad den smalsporede Bernina Gletsjerexpres oplever vi hvordan landskabet forandres, via højalpint terræn, gjetsjere, alpesøer og store vilde blomsterenge.   

Fantastiske naturscenerier afveksler hinanden, og turen bliver aldrig monoton. Jernbanen er den højeste i Alperne, højeste punkt bliver Ospizio Bernina på 2250 MOH. Togturen tager os over 196 broer og gennem 55 tuneller, og vi kan fuldt ud nyde udsigten via vognenes panoramavinduer. Midt på dagen ruller toget ind på stationen til fashionable St. Moritz, hvor Vinterlegene for OL blev afholdt 1928 og igen 1948. Her indtager vi en god frokost ved St. Moritzsøen omgivet af granskov og huse i traditionel alpestil. Om eftermiddagen tager vi bussen tilbage til Como.   

Dag 4 - Monte Brunate.   

Om formiddagen går vi til Comos linebane, hvor rejsen går op til Monte Brunate ovenfor Como. Heroppe gåes til udsigtspladsen, og naturen er omvekslende med skov, enge, bakker og bjerge. Vi skuer ud over de snedækkede Alper i Nord og over den glinsende Comosø nedenfor. Efter frokost er resten af dagen fri til selv at opdage området ved Como.    

Dag 5 - Til Luganosøen.   

Vi kører med bus frem til smukke Lugano, der er beliggende ved søen med samme navn. Søen ligger i både Schweiz og Italien, men næsten alle taler italiensk. Det er den italienske gastronomi som dominerer i alle restauranterne, og mange schweizere har sommerhus her på grund af det varme og behagelige klima. Her blandes schweizisk ordenssans med italinsk charme og raffinement. En gåtur leder til det centrale torv Piazza della Riforma og strandpromenaden langsmed søbredden. På¨en bådtur opleves naturens vildhed i form af de sukkertopslignende bjerge omkring Luganosøen. Efter frokosten og lidt fri tid tager vi bussen tilbage til Como, hvor der er lidt fri tid om eftermiddagen inden vi samles til aftensmaden.   

Dag 6 - Villaer og små landsbyer.   

I Tremezzo ligger Villa Carlotta fra 1600-tallet, som huser flere værker af Thorvaldsen og Canova. Her ligger også en park på 70.000 kvadratmeter, som er en af de mest velbesøgte haver omkring Comosøen. Parken er som smukkest under månederne marts til maj, hvor rhododendron, azalea og cameliaer blomstrer. Senere hen under formiddagen kører vi langs søens Vestbred gennem små landsbyer hvor husene er malede i muntre farver. Før i tiden dækkedes terasserne her af vinstokke, men idag findes her bare få vingårde. Vi besøger en af disse og får en smagsprøve samtidig med at frokosten serveres. Aftenen er programfri.   

Dag 7 - Milano.   

Milano er provinshovedstad i Lombardiet, og er samtidigt et finanscenter og Italiens modemetropol. År 2015 rettedes verdens øjne mod Milano i forbindelse med Verdensudstillingen Expo. Måske er byen mest kendt for sin gotiske katedral, som er byens vartegn. Vi udforsker byen i bus og til fods, og ser byens mest kendte steder: fodboldsstadiumet, Victor Emanuel galleriet, operahuset La Scala, middelalderborgen Castello Sforza, den imponerende kirkegård og domkirketorvet med katedralen (som vi bare ser udefra). Eataly er verdens største italienske markedsplads. Her er der køkkenskole og et enormt udbud af mad, drikkevarer, restauranter og indkøbsområder med oliven- og pasta afdelinger, såvel som køkkenredskaber og skønhedsbutikker. Eataly samarbejder med Slowfood bevægelsen, som har sit udspring her i området. Det er nærmest utænkeligt at forlade Milano uden af have smagt på nogle af delikatesserne i Eataly, så vi tager frokostpause her. Om eftermiddagen kører vi tilbage til Como og går til restauranten hvor vi nyder vores afskedsmiddag.    

Dag 8 - Hjemrejse.   

Efter en oplevelsesrig uge med naturscenerier, byliv, god mad og spændende indtryk, lakker rejsen mod sin ende. Bussen kører til Milano / Malpensa hvorfra flyrejsen går hjemad. Arrividerci - På gensyn!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Milano, t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 3 x frokost
• 3 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder
• Vin og vand indgår ved de fælles aftensmåltider

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Milano / Malpensa. Transport til Como, busrejse 50 Km. Byvandring i Como circa 4 km. Middag indgår. Syv overnatninger på hotel i Como.

Dag 2.

Morgengåtur gennem Comos midte. Heldagsudflugt på Comosøen med båd og besøg på land. Gåtur ca. 4 Km t/r fra hotel til bådterminalen samt ca. 200 Meter langs søpromenaden i Lenno. I Bellagio bestemmer du selv hvor meget du vil vandre. Morgenmad og frokost indgår. Aftenen fri.

Dag 3.

Bus Como - Tirano, ca. 136 Km. Bernina gletsjerexpres (Tirano - St. Moritz), ca. tre timer. Vandring ca. 1 Km i St. Moritz og langs med søen. Bus St. Moritz - Como, ca. 142 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Tovbane Como - Monte Brunate t/r. Gåtur ca. 5 Km t/r hotellet til funicolare samt 1 Km oppe på Monte Brunate. Morgenmad indgår. Fri eftermiddag.

Dag 5.

Bus Como - Lugano t/r, ca. 65 Km. Bådfærd på Luganosøen. Gåtur ca. 1 Km i Lugano samt ca. 3 Km t/r restauranten i Como. Du vælger selv hvor meget du vil vandre i Lugano. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6.

Bus Como - Domaso Winery - Tremezzo - Como, ca. 110 Km. Besøg på vingård med frokost samt besøg på Villa Carlotta og tilhørende park. Rundgang i parken Villa Carlotta ca. 1 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Bus Como - Milano t/r, ca. 100 Km. Busrundtur i bus og til fods i Milano. Gåtur Milano ca. 3 Km samt ca. 4 Km t/r til restauranten i Como. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Transport til lufthavnen ca. 50 Km. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Milano t/r, TEMAs svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Euro (EUR). Kontantautomater forefindes. De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. For mere information om gældende valuta og vekselkurser, kontakt dit pengeinstitut eller et vekselkontor.

Drikkepenge
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Temas rejseleder indsamler 40 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.

Klima

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com.

Påklædning og udstyr
Medbring velegnet tøj til vandreture i byer og natur. Tag også gerne en lille rygsæk med. En regnjakke er god at medbringe. Det vigtigste er gode sko med solide såler.

Observer
Rejsen er opbygget med bus, tog og skib for at kunne besøge de smukkeste steder i denne vidunderlige del af Italien. Det er ikke en vandretursrejse, men vi går mellem en og fire kilometer om dagen i forbindelse med byvandringer, besøg og måltider. Du får også en del tid på agen hånd til at opleve og besøge mere til fods.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller kan bruges.

2023
Under afgangene nedenfor bor vi på Hotel Promessi Sposi i Malgrate.

22. april
6. maj
17. juni
26. august
9. september
16. september

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
22-04-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2023-04-22
08:25
2023-04-22
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2023-04-29
18:35
2023-04-29
20:35
SAS, 688
8 dage Norditalienske søer København 18 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
06-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-05-06
09:35
2023-05-06
11:05
Lufthansa, 825
Frankfurt
Milan
2023-05-06
12:50
2023-05-06
14:00
Lufthansa, 252
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Frankfurt
2023-05-13
18:50
2023-05-13
20:05
Lufthansa, 255
Frankfurt
Copenhagen
2023-05-13
21:00
2023-05-13
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Norditalienske søer København 17 790 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2023-05-27
08:25
2023-05-27
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2023-06-03
11:20
2023-06-03
13:25
SAS, 1686
8 dage Norditalienske søer København 20 750 DKK 2 ledige pladser Bestil
17-06-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2023-06-17
08:25
2023-06-17
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2023-06-24
11:20
2023-06-24
13:25
SAS, 1686
8 dage Norditalienske søer København 20 450 DKK 6+ ledige pladser Bestil
24-06-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2023-06-24
08:25
2023-06-24
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2023-07-01
16:25
2023-07-01
18:25
SAS, 1684
8 dage Norditalienske søer København 20 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
09-09-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2023-09-09
08:25
2023-09-09
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2023-09-16
11:20
2023-09-16
13:25
SAS, 1686
8 dage Norditalienske søer København 20 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
16-09-2023 8 dage Norditalienske søer København 20 290 DKK 2 ledige pladser Bestil
23-09-2023 8 dage Norditalienske søer København 19 650 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.