Norditalienske søermed Berninaekspressen og Milano

Comosøen og Luganosøen er to norditalienske perler. Fra søsiden ser vi maleriske byer, villaer og paladser. Under togrejsen på Alpernes højst beliggende jernbane, er udsigten som et maleri med sneklædte bjergtoppe, alpesøer og blomsterenge. Vi bor hele ugen ved den smukke Comosø. Rejsen afsluttes i finans- og modecentret Milano. Ud over dejlige gåture færdes vi med bus, båt og tager en fantastiske togrejse hvor vi kommer over 2000 meter over havet.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 17-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Bådture på de to søer
 • Smalsporet jernbane til St. Moritz
 • Kabelbane til Monte Brunate
 • Panoramaudsigter over Alperne
 • Byrundtur i Milano

Dagsprogram
2024–2025

Dag 1 – Ankomst Como
TEMAs rejseleder og bus venter dig ved ankomst i Milanos lufthavn. Derfra er der en times buskørsel til Como, som bliver vores base under hele ugen. Como har romerske aner og blev under renæssancen centrum for den vigtige silkehandel. Byen ligger omkranset af de mægtige middelalder bymure, hvor katedralen og rådhuset er vigtige landemærker. I byen ligger der livlige pladser med cafeer og springvand, hvor man kan slå sig ned under sin gåtur rundt i de smalle, krogede gader. Como er en ganske stor by med mange butikker og restauranter. I løbet af eftermiddagen går vi en tur i ca. 2 timer for at stifte bekendtskab med byen. Byvandringen er ca. 2 km. lang og simpel. Efter middagen går vi hjem til hotellet sammen eller på egen hånd.

Dag 2 – Monte Brunate
I løbet af formiddagen går vi til kabelbanen i Como, som kører os op til Monte Brunate, bjerget ovenfor Como. Her går vi til en udkigsplads for at se den omkringliggende natur. Kort fælles gåtur i Brunate. Vi har resten af dagen fri til at gå på opdagelse i og omkring Como.

Dag 3 – Bernina Gletsjerexpres
Tidligt om morgenen kører vi ca. 2 1/2 time i bus langs Comosøens Østbred gennem et bedårende vindyrkningslandskab. På togrejsen ad den smalsporede Bernina Gletsjerexpres oplever vi hvordan landskabet forandres, via højalpint terræn, gjetsjere, alpesøer og store vilde blomsterenge.

Fantastiske naturscenerier afveksler hinanden, og turen bliver aldrig monoton. Jernbanen er den højeste i Alperne, højeste punkt bliver Ospizio Bernina på 2250 MOH. Togturen tager os over 196 broer og gennem 55 tuneller, og vi kan fuldt ud nyde udsigten via vognenes panoramavinduer. Midt på dagen ruller toget ind på stationen til fashionable St. Moritz, hvor Vinterlegene for OL blev afholdt 1928 og igen 1948. Her indtager vi en god frokost ved St. Moritzsøen omgivet af granskov og huse i traditionel alpestil. Om eftermiddagen tager vi bussen tilbage til Como.

Dag 4 – Comosøen
Det er udstikkere fra Alperne som danner det dramatiske landskab omkring Comosøen. Udsigten over bjergene og de stenede klippestrande ved søen henleder tankerne til det norske fjordlandskab. Trods søens beliggenhed i det Nordlige Italien domineres vegetationen af middelhavsplanter. Området omkring Como er blandt Italiens mest attraktive steder at bo, og paladser og elegante villaer med flotte parker findes overalt her. De smukke bygninger pryder bakkerne ned mod sølandskabet.

Vi ankommer med båd tidlig formiddag til Varenna, en pittoresk og traditionel by på den østlige side af Comosøen. Fra søen fører smalle trapper op til landsbyens centrum og det centrale cafétorv, Piazza San Giorgio. Et stenkast fra piazzaen ligger den smukke Villa Monastero. Villaen blev oprindeligt bygget som et kloster og senere omdannet til en storslået privat bolig. Villaen er i dag mest kendt for sin smukke overdådige botaniske have, der følger søens kystlinje.

Efter en rundvisning i villaen nyder vi farverne i den botaniske have, inden båden sejler os til Bellagio. Denne maleriske by ligger midt i Comosøen, og er vidt berømt for sin skønhed. Byen kaldes med rette for Comosøens perle. Krogede gader, livlige torve og gader med finesmåbutikker gør altsammen byen velegnet til nogle timers besøg. Her serveres dagens frokost, og efter tid til egne eventyr i byen vender vi tilbage med båd til Como. Aftenen er programfri.

Dag 5 – Til Luganosøen
Vi kører med bus frem til smukke Lugano, der er beliggende ved søen med samme navn. Søen ligger i både Schweiz og Italien, men næsten alle taler italiensk. Det er den italienske gastronomi som dominerer i alle restauranterne, og mange schweizere har sommerhus her på grund af det varme og behagelige klima. Her blandes schweizisk ordenssans med italinsk charme og raffinement. En gåtur leder til det centrale torv Piazza della Riforma og strandpromenaden langsmed søbredden. På¨en bådtur opleves naturens vildhed i form af de sukkertopslignende bjerge omkring Luganosøen. Efter frokosten og lidt fri tid tager vi bussen tilbage til Como, hvor der er lidt fri tid om eftermiddagen inden vi samles til aftensmaden.

Dag 6 – Villaer og små landsbyer
I Tremezzo ligger Villa Carlotta fra 1600-tallet, som huser flere værker af Thorvaldsen og Canova. Her ligger også en park på 70.000 kvadratmeter, som er en af de mest velbesøgte haver omkring Comosøen. Parken er som smukkest under månederne marts til maj, hvor rhododendron, azalea og cameliaer blomstrer. Senere hen under formiddagen kører vi langs søens Vestbred gennem små landsbyer hvor husene er malede i muntre farver. Før i tiden dækkedes terasserne her af vinstokke, men idag findes her bare få vingårde. Vi besøger en af disse og får en smagsprøve samtidig med at frokosten serveres. Aftenen er programfri.

Dag 7 – Milano
Milano er hovedstaden i Lombardiet, et finanscenter og Italiens største modemetropol. I 2015 var alle øjne rettet mod Milano pga. verdensudstillingen Expo. Men byen er nok mest kendt for sit vartegn, den gotiske katedral. På en panoramatur med bus og til fods ser vi byens mest berømte steder: San Siro fodboldstadion, Victor Emanuel galleriet, La Scala operahuset, middelalderfæstningen Castello Sforza og katedralpladsen med katedralen (som vi beundrer udefra).

Byen er et vigtigt centrum for moderne design. I frokostpausen får du tid til at besøge en af Italiens vigtigste modegader, Via Monte Napoleone, og inden vi forlader Milano, benytter vi lejligheden til at besøge den nye bydel Porta Nuova med dens spændende moderne arkitektur. Her ser vi blandt andet på de økologiske boligbyggerier Bosco Verticale med tusindvis af voksende træer og buske på facaderne.

Om eftermiddagen vender vi tilbage til Como og går hen til en restaurant, hvor vi holder en afskedsmiddag.

Dag 8 – Hjemrejse
Efter en oplevelsesrig uge med naturscenerier, byliv, god mad og spændende indtryk, lakker rejsen mod sin ende. Bussen kører til Milano / Malpensa hvorfra flyrejsen går hjemad. Arrividerci – På gensyn!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Milano, t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 3 x frokost
• 3 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder
• Vin og vand indgår ved de fælles aftensmåltider

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Milano / Malpensa. Transport til Como, busrejse 50 Km. Byvandring i Como circa 4 km. Middag indgår. Syv overnatninger på hotel i Como.

Dag 2
Kabelbane Como – Monte Brunate t/r. Gåtur ca. 3 km t/r hotellet til Funicolare samt 1 km oppe på Monte Brunate. Morgenmad indgår. Fri eftermiddag.

Dag 3
Bus Como – Tirano, ca. 136 Km. Bernina gletsjerexpres (Tirano - St. Moritz), ca. tre timer. Vandring ca. 1 Km i St. Moritz og langs med søen. Bus St. Moritz - Como, ca. 142 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4
Heldagsudflugt på Comosøen med båd og besøg på land. Gåtur på ca. 2 km t/r fra hotel til bådterminal i Como + ca. 1,5 km i Varenna. I Belaggio bestemmer du selv, hvor meget du vil gå. Morgenmad og frokost indgår. Aften på egen hånd.

Dag 5
Bus Como – Lugano t/r, ca. 65 Km. Bådfærd på Luganosøen. Gåtur ca. 1 Km i Lugano samt ca. 3 Km t/r restauranten i Como. Du vælger selv hvor meget du vil vandre i Lugano. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6
Bus Como – Domaso Winery – Tremezzo – Como, ca. 110 Km. Besøg på vingård med frokost samt besøg på Villa Carlotta og tilhørende park. Rundgang i parken Villa Carlotta ca. 1 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7
Bus Como – Milano t/r, ca. 100 Km. Busrundtur i bus og til fods i Milano. Gåtur Milano ca. 3 Km samt ca. 4 Km t/r til restauranten i Como. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8
Transport til lufthavnen ca. 50 Km. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Milano t/r, TEMAs svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Valuta
Euro (EUR). Hæveautomater forefindes. De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. For mere information om gældende valuta og vekselkurser, kontakt din bank eller et vekselkontor.

Drikkepenge
Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Temas rejseleder indsamler 30 EUR pr. person ved rejsens start og fordeler ligeligt drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider osv.

Klima

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com.

Påklædning og udstyr
Medbring velegnet tøj til vandreture i byer og natur. Tag også gerne en lille rygsæk med. En regnjakke er god at medbringe. Det vigtigste er gode sko med solide såler.

Observer
Rejsen er arrangeret med bus, tog og båd for at kunne besøge de smukkeste steder i denne vidunderlige del af Italien. Det er ikke en vandretursrejse, men vi går mellem en og fire kilometer om dagen i forbindelse med byvandringer, besøg og måltider. Du får også en del tid på egen hånd til at opleve og besøge mere til fods.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Med forbehold for ændringer.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller kan bruges.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
25-05-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2024-05-25
08:25
2024-05-25
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2024-06-01
11:20
2024-06-01
13:25
SAS, 1686
8 dage Norditalienske søer København 23 950 DKK Forespørgsel
14-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-09-14
06:00
2024-09-14
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Milan
2024-09-14
10:20
2024-09-14
12:00
K L M, 1621
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Amsterdam
2024-09-21
10:25
2024-09-21
12:20
K L M, 1626
Amsterdam
Copenhagen
2024-09-21
14:25
2024-09-21
15:45
K L M, 1273
8 dage Norditalienske søer København 22 150 DKK 4 ledige pladser Bestil
21-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-09-21
06:00
2024-09-21
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Milan
2024-09-21
10:20
2024-09-21
12:00
K L M, 1621
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Amsterdam
2024-09-28
10:25
2024-09-28
12:20
K L M, 1626
Amsterdam
Copenhagen
2024-09-28
14:25
2024-09-28
15:45
K L M, 1273
8 dage Norditalienske søer København 21 850 DKK 2 ledige pladser Bestil
26-04-2025 8 dage Norditalienske søer København 27 450 DKK 4 ledige pladser Bestil
03-05-2025 8 dage Norditalienske søer København 27 450 DKK 4 ledige pladser Bestil
24-05-2025 8 dage Norditalienske søer København 26 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
07-06-2025 8 dage Norditalienske søer København 27 190 DKK 4 ledige pladser Bestil
14-06-2025 8 dage Norditalienske søer København 27 190 DKK 4 ledige pladser Bestil
06-09-2025 8 dage Norditalienske søer København 24 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
13-09-2025 8 dage Norditalienske søer København 24 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
20-09-2025 8 dage Norditalienske søer København 23 950 DKK 4 ledige pladser Bestil
04-10-2025 8 dage Norditalienske søer København 23 950 DKK 4 ledige pladser Bestil
11-10-2025 8 dage Norditalienske søer København 23 950 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.