Vandreferie i Ligurien- med Portofino og Cinque Terre

I regionen Ligurien i det nordvestlige Italien, vandrer vi gennem et makilandskab fuld af spektakulære udsigter. Området er berømt for sin skønhed, sit behagelig klima og den gode mad. Vi besøger Portofino, Parco regionale di Portovenere og Cinque Terre med de fem byer, der har en fantastiske beliggenhed og charme. Udgangspunkt for de fleste vandreture er havnebyen La Spezia.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandretur i Cinque Terre
 • Portofinos eksklusive marina
 • Vinsmagning i Colli de Luni
 • Nationalparken Portovenere
 • Velsmagende picnics

Dagsprogram
april til oktober (undtaget den 29 september)

Dag 1 - Ankomst til Genua.


Afrejse fra Danmark til Genua og transport til hotellet i Genua. Aftengåtur med velkomstdrink. En overnatning i Genua.


Dag 2 - Portofinos naturpark.


Vi kører bus til Santa Margherita ved den liguriske kyst. Her tager vi en kortere vandring på stenbelagte stier gennem et bakket landskab med oliventræer ovenfor Tigulliobugten i Parco Regionale del Monte di Portofino. Vi har en fin udsigt ovenfra ned mod Portofino, hvor elegante yachter og små fiskebåde trænges om pladsen. Byen er blevet kendt for sine charmerende rødmalede huse med de grønne vinduesrammer. Måske nyder du en aperitivo på torvet eller tager en gåtur blandt alle de elegante butikker. Vi sejler sidenhen til Rapallo, hvor bussen venter og kører os til hotellet i Portovenere, beliggende lige ned til strandpromenaden. Resten af dagen er fri, og du kan gribe chancen til at nyde nogle af byens seværdigheder. Måske besøger du Skt. Pietro kirken, der år 1277 blev grundlagt ovenpå ruinerne af et romersk tempel. Kirken omgærdes af borgmur og rester af en borg fra romersk, bysantinsk og middelalder perioderne. Vi bor tre dage på hotel i Portovenere.


Dag 3 - Cinque Terre.


Cinque Terra beståer af fem charmerende byer, som formentligt klæber sig fast på de klipperige bjergvægge ved Middelhavet. Området var isoleret frem til slutningen af 1800-tallet, hvor jernbanennåede frem hertil. Området er idag en del af en nationalpark, og er med på UNESCO's Verdensarvsliste siden 1997. Vi kører fra Portovenere til den særprægede by Manarola. Høje tårnbygninger i forskellige farver spejler sig i Middelhavets turkisblå vand. Vi går langs byens hovedgade, hvor både er trukket op på land og frem til husets port. Den næste by er Corniglia, der ligger på en stejl klippe 100 Meter over havet. Vejen dertil går ad 377 trappetrin. Deroppe er der frokostpause på egen hånd. Om eftermiddagen vandrer vi langs en gammel sti omgivet af stejle skråninger, hvor der vokser oliventræer samt vin- og citronplantager. I den fjerde by Vernazza, der ligger fremskudt på en halvø, ser man mange tårne fra Middelalderen. Her besøger vi kirken Santa Margherita, der ligger lige ned til havet. Du kan sidenhen vælge at tage toget til Monterosso, eller at gå dertil ad den kuperede sti, som byder på mange smukke udsigtssteder. I Monterosso er der en større strand, hvor du kan tage dig et forfriskende dyp i havet. Vi tager båden tilbage til Portovenere fra Monterosso (bemærk at rækkefølgen i programmet kan ændres alt efter vejr og vind).


Dag 4 - Portovenere.


Denne dag kører vi med bus til Telegrafo, hvor vi starter dagens otte Kilometer lange vandring ind i Parco Regionale di Portovenere. Vegetationen domineres af Middelhavsmacchia, og vi ser blandt andet korkege og kastanietræer samt krokusmarker. Dagens vandring i kuperet terræn byder på ugens mest fantastiske udsigter over hav og kyst i forskellige retninger. Vandringen sammenfatter også de andre vandringer, da vi kan se ud over de områder, hvor vi har gået førhen. Mange poeter har fundet inspiration her, specielt britiske Lord Byron som skal have nøgenbadet her til lokalbefolkningens almene forskrækkelse. Vandringen er mere anstrengende, med stenet terræn, smalle stier og 500 højdeMeters nedstigning. Vel nede er vi tilbage i smukke Portovenere.


Dag 5 - Palmaria og bådfærd.


Vi tager båd fra Portovenere til Palmariaøen, som er den største ø i Golfo dei Poeti. Dagens vandring går også igennem macchia, med sine buske og skovklynger med klipperoser, lyng og gyvel. På flere steder støder vi på militære bebyggelser fra 2. Verdenskrig, og derudover forskellige marmorbrud. Efter vandringen tager vi en bådfærd ud i bugten og ser de tre mindre øers dramatiske profiler. Mange grotter er her opstået ved havsniveau, og oppe på klippevæggene ser man tydeligt de forskellige kalklag i gråt-hvidt. Vi er tilbage i Portovenere til frokosttid, hvor man på egen hånd kan finde en passende servering. Tidligt om eftermiddagen rejser vi med endnu en båd videre til havnebyen La Spezia. Vel fremme går vi langs kajen til hotell NH. Bagagen bliver transporteret med bus fra hotellet i Portovenere til La Spezia. Her bor vi godt, med nærhed til centrum og havet under rejsens sidste tre dage.


Dag 6 - Alta Via og vin.


Idag kører vi ind i landet med bus til Bolano. Vi går et stykke ad vandringsruten Alta Via igennem de Liguriske bjerge, en rute som fortsætter helt til den franske grænse. Her går vi i grønne skove med mange løvtræer, og kan nyde den storslåede udsigt over den frodige Vara-dal og bjergkæden Apenninerne, som kaldes for Italiens rygrad. Vandringen er på circa 600 Meters højde, og her kan vi nyde stilheden og den friske luft. Når vi går i steneg-skoven ser vi tydlige spor efter vildsvinenes roden i jorden. Når vi har nydt vandringen og picknickfrokosten kører vi mod grænsen til Toscana i bus. Undervejs stopper vi i Luni på den liguriske side, og smager regionens mest kendte vin, den frugtrige og friske Vermentino på en vingård. Derudover prøvesmager lokale delikatesser så som olivenolie, charkuterivarer og oste. Aftenen i La Spezia er fri til egne eventyr.


Dag 7 - Montemarcello.


Vi kører circa 20 Kilometer med bus til middelalderbyen Marcello. Her giver vi os ud på ugens sidste vandring gennem naturområdet ved Marcello, hvor vi ser trælyng, cypresser og fine Aleppo fyretræer. Vandringen går ad gamle mulattieri, som er de gamle muldyrsstier, der førhen også udgjorde grænsen mellem forskellige ejendomme. Første mål er det gamle fiskeleje Tellaro, hvor vi er fremme efter ca. 6 Kilometer (og 300 højdemeter). Idag er det mest feriegæster fra Milano der bebor de renoverede huse. En karakteristisk rosa farve dominerer byen, og kirken San Giorgio ligger dramatisk ved en afgrund ud mod havet. Efter en velsmagende picknick vandrer vi yderligere tre Kilometer. Vi følger en kystvej og går sidenhen ad en stejl stentrappe ind til stenegsskoven og frem til den beskyttede bådehavn ved Lerici med sin store borg. Her kan du gå lidt rundt på egen hånd, og måske frister havet til et dyp?


Dag 8 - Hjemrejse.


Transport til Genuas lufthavn og hjemrejse. Vi siger Arrividerci og velkommen tilbage.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Milano
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 4 x middag
• 1 vinsmagning
• TEMA-rejseleder
• Entreer ifølge program

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark til Genua. Transport med bus til hotel, ca. 10 Km. En overnatning på hotel i Genua.

Dag 2.

Genua - Santa Marghrita - Portofino, 35 Km. Vandring i Parco regionale del Monte di Portofino, 4 Km. Besøg i Portofino. Bådfærd Portofino - Rapallo. Bus Rapallo - Portovenere, 95 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Portovenere.

Dag 3.

Vandring i Cinque Terra, 5 eller 9 Km. Højdeforskel på 200 Meter. Besøg i en eller flere af byerne Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Morgenmad indgår.

Dag 4.

Vandring i Portovenere, 8 Km. Højdeforskel 500 Meter. Bustransport 10 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 5.

Vandring på Palmariaøen, 6 Km. Højdeforskel 150 M. Bådoverfart 20 min. Bådfærd i bugten, circa 45 Min. Morgenmad samt middag indgår. Tre overnatninger på hotel i La Spezia.

Dag 6.

Vandring på Alta Via, 9 Km. Bustransport 83 Km. Vinsmagning i Colli di Luni. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 7.

Vandring i Montemarcello's naturområde, 9 Km. Højdeforskel 300 M. Besøg i byerne Tellaro og Lerici. Bustransport 30 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 8.

Transport til Genuas lufthavn, 112 Km. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning 61,1 mil. Landets areal 301.230 km² Valuta Euro Sprog Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, tysk, fransk, albansk, slovensk og græsk. Religion Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker. Øvrige er blandt andet muslimer, protestanter, Jehovas vidner, buddhister og jøder.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Milano tur/retur, øvrige transporter i henhold til programmet, delt dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMA-rejsers danske eller svenske rejseleder, entreer, samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er angivet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere infomation om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner ca. 35 Euro per person (ca 240 DKK) til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. TEMAs rejseleder indsamler og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Medbring gerne lidt varmere tøj samt et regnslag, som er let at pakke sammen. Tag kraftige sko eller støvler med til vandreturene. Det vigtigste er måske et par bekvemme sko, der er gået godt til, til ture i naturen, i byerne og på museer. Vandrestave plejer at være populære.

Vandreturen:

Ligurien er et kuperet landskab, og vandreturene er sjældent i fladt terræn, det går enten op eller ned. Du bør have en god almenkondition for at få udbytte af rejsen.

Bemærk, at en vandretur kan blive ændret på grund af vejrforhold eller lignende.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.Hotelinformation

 • Antal nætter: 0
 • By:

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-04-06 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2019-04-06
08:25
2019-04-06
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-04-13
11:20
2019-04-13
13:25
SAS, 1686
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 835 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-04-13 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2019-04-13
08:25
2019-04-13
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-04-20
11:20
2019-04-20
13:25
SAS, 1686
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 745 DKK 2 ledige pladser Bestil
2019-04-20 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2019-04-20
08:25
2019-04-20
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-04-27
11:20
2019-04-27
13:25
SAS, 1686
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-04-27 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2019-04-27
08:25
2019-04-27
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-05-04
11:20
2019-05-04
13:25
SAS, 1686
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 735 DKK 2 ledige pladser Bestil
2019-05-11 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-05-11
11:00
2019-05-11
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-05-11
11:00
2019-05-11
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-05-18
13:45
2019-05-18
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-05-18
13:45
2019-05-18
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 925 DKK 3 ledige pladser Bestil
2019-05-18 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-05-18
11:00
2019-05-18
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-05-18
11:00
2019-05-18
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-05-25
13:45
2019-05-25
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-05-25
13:45
2019-05-25
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 835 DKK 1 ledige pladser Bestil
2019-05-25 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-05-25
11:00
2019-05-25
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-05-25
11:00
2019-05-25
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-06-01
13:45
2019-06-01
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-06-01
13:45
2019-06-01
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 835 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-06-01 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-06-01
11:00
2019-06-01
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-06-01
11:00
2019-06-01
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-06-08
13:45
2019-06-08
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-06-08
13:45
2019-06-08
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 2 ledige pladser Bestil
2019-06-08 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-06-08
08:25
2019-06-08
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-06-15
11:20
2019-06-15
13:25
SAS, 1686
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 835 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-06-22 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-06-22
11:00
2019-06-22
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-06-22
11:00
2019-06-22
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-06-29
13:45
2019-06-29
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-06-29
13:45
2019-06-29
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-07-06 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2019-07-06
08:25
2019-07-06
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-07-13
11:20
2019-07-13
13:25
SAS, 1686
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 835 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-08-31 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-08-31
11:00
2019-08-31
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-08-31
11:00
2019-08-31
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-09-07
13:45
2019-09-07
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-09-07
13:45
2019-09-07
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 885 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-09-07 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-09-07
11:00
2019-09-07
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-09-07
11:00
2019-09-07
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-09-14
13:45
2019-09-14
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-09-14
13:45
2019-09-14
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-09-21 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-09-21
11:00
2019-09-21
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-09-21
11:00
2019-09-21
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-09-28
13:45
2019-09-28
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-09-28
13:45
2019-09-28
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-09-28 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-09-28
11:00
2019-09-28
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-09-28
11:00
2019-09-28
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-10-05
13:45
2019-10-05
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-10-05
13:45
2019-10-05
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-10-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-10-05
11:00
2019-10-05
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-10-05
11:00
2019-10-05
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-10-12
13:45
2019-10-12
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-10-12
13:45
2019-10-12
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 2 ledige pladser Bestil
2019-10-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Genoa
2019-10-12
11:00
2019-10-12
13:10
SAS, 2651
Copenhagen
Genoa
2019-10-12
11:00
2019-10-12
13:10
SAS, 2651
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Copenhagen
2019-10-19
13:45
2019-10-19
15:50
SAS, 2652
Genoa
Copenhagen
2019-10-19
13:45
2019-10-19
15:50
SAS, 2652
8 dage Vandreferie i Ligurien København 11 725 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet
 
XClose