Vandreferie i LigurienCinque Terre, de fem små landsbyer

Ligurien byder på Norditaliens smukkeste landskaber. Gå gennem macchialndskb og nyd duftene fra de stedsegrønne buske. Nyd de fantastiske udsigter og den gode mad. Se Portofino, Parco regionale de Portovenere samt nationalparken Cinque Terre. Cinque Terre består af fem landsbyer med en fantastisk beliggenhed og meget stor charme. Byen Lerici er udgangspunkt for vores vandringer.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandretur i Cinque Terre
 • Strandvandringen i Lerici
 • Vinsmagning i Colli de Luni
 • Nationalparken Portofino
 • Velsmagende picnics

Dagsprogram
2023

Dag 1. Ankomst til Italien
Afrejse fra Danmark til Italien.

Dag 2. Portofinos naturpark
Vi kører bus til Santa Margherita ved den liguriske kyst. Her tager vi en kortere vandring på stenbelagte stier gennem et bakket landskab med oliventræer ovenfor Tigulliobugten i Parco Regionale del Monte di Portofino. Vi har en fin udsigt ovenfra ned mod Portofino, hvor elegante yachter og små fiskebåde trænges om pladsen. Byen er blevet kendt for sine charmerende rødmalede huse med de grønne vinduesrammer. Måske nyder du en aperitivo på torvet eller tager en gåtur blandt alle de elegante butikker.

Senere tager vi båden retur til Santa Margherita, hvor bussen samler os op og kører os til hotellet i Lerici. Resten af dagen er fri. Grib chancen til at udforske byen og gå en tur ad den hyggelige strandpromenade. Vi bor seks nætter på hotellet i Lerici.

Dag 3. Cinque Terre (De fem små byer)
Cinque Terre beståer af fem charmerende byer, som formentligt klæber sig fast på de klipperige bjergvægge ved Middelhavet. Området var isoleret frem til slutningen af 1800-tallet, hvor jernbanennåede frem hertil. Området er idag en del af en nationalpark, og er med på Unescos verdensarvliste siden 1997. Vi kører fra Portovenere til den særprægede by Manarola. Høje tårnbygninger i forskellige farver spejler sig i Middelhavets turkisblå vand. Vi går langs byens hovedgade, hvor både er trukket op på land og frem til husets port. Den næste by er Corniglia, der ligger på en stejl klippe 100 meter over havet. Vejen dertil går ad 377 trappetrin. Deroppe er der frokostpause på egen hånd. Om eftermiddagen vandrer vi langs en gammel sti omgivet af stejle skråninger, hvor der vokser oliventræer samt vin- og citronplantager. I den fjerde by Vernazza, der ligger fremskudt på en halvø, ser man mange tårne fra Middelalderen. Her besøger vi kirken Santa Margherita, der ligger lige ned til havet. For at komme frem til den femte og sidste landsby,l Monterosso, følger vi den kuperede sti som byder på mange smukke udsigtspunkter. I Monterosso er der en større strand, hvor havet lokker til et forfriskende dyp. Bemærk at programmet kan ændres alt efter vejr og vind!

Om eftermiddagen vender vi tilbage til Lerici med båd fra Monterosso. Skulle båden ikke gå på grund af vejret, tager vi toget tilbage til Lerici.

Dag 4. Lerici og Santerenzo
Dagens vandring begynder og slutter bekvemt nok ved hotellet. Vi følger en rundvandring blandt bakkerne ovenfor Lerici og Santerenzo, hvor der er fantastisk udsigt over Golfo dei Poeti. Under vandringen kommer vi forbi flere af de små landsbyer, som ligger heroppe. Vel tilbage på hotellet er eftermiddagen fri til egne aktiviteter.

Dag 5. Palmaria og bådfærd
Vi tager båd fra Lerici til Palmariaøen, som er den største ø i Golfo dei Poeti. Dagens vandring går også igennem macchia, med sine buske og skovklynger med klipperoser, lyng og gyvel. På flere steder støder vi på militære bebyggelser fra 2. verdenskrig, og derudover forskellige marmorbrud. Efter vandringen tager vi en bådfærd ud i bugten og ser de tre mindre øers dramatiske profiler. Mange grotter er her opstået ved havsniveau, og oppe på klippevæggene ser man tydeligt de forskellige kalklag i gråt-hvidt. Vi er tilbage i Portovenere til frokosttid, og nyder en fælles frokost. Tidligt om eftermiddagen går båden tilbage til havnebyen Lerici.

Dag 6. Alta Via og vin
Idag kører vi ind i landet med bus til Bolano. Vi går et stykke ad vandringsruten Alta Via igennem de Liguriske bjerge, en rute som fortsætter helt til den franske grænse. Her går vi i grønne skove med mange løvtræer, og kan nyde den storslåede udsigt over den frodige Vara-dal og bjergkæden Apenninerne, som kaldes for Italiens rygrad.

Vandringen er på circa 600 Meters højde, og her kan vi nyde stilheden og den friske luft. Når vi går i steneg-skoven ser vi tydlige spor efter vildsvinenes roden i jorden. Når vi har nydt vandringen og picknickfrokosten kører vi mod grænsen til Toscana i bus. Undervejs stopper vi i Luni på den liguriske side, og smager regionens mest kendte vin, den frugtrige og friske Vermentino på en vingård. Derudover prøvesmages lokale delikatesser så som olivenolie, charkuterivarer og oste. Aftenen i Lerici er fri til egne eventyr.

Dag 7. Montemarcello
Vi kører circa 20 kilometer med bus til middelalderbyen Marcello. Her giver vi os ud på ugens sidste vandring gennem naturområdet ved Marcello, hvor vi ser trælyng, cypresser og fine Aleppo fyretræer. Vandringen går ad gamle mulattieri, som er de gamle muldyrsstier, der førhen også udgjorde grænsen mellem forskellige ejendomme. Første mål er det gamle fiskeleje Tellaro, hvor vi er fremme efter ca. 6 kilometer (og 300 højdemeter). Idag er det mest feriegæster fra Milano der bebor de renoverede huse. En karakteristisk rosa farve dominerer byen, og kirken San Giorgio ligger dramatisk ved en afgrund ud mod havet. Efter en velsmagende picknick vandrer vi yderligere tre kilometer. Vi følger en kystvej og går sidenhen ad en stejl stentrappe ind til stenegsskoven og frem til den beskyttede bådehavn ved Lerici med sin store borg. Her kan du gå lidt rundt på egen hånd, og måske frister havet til et dyp.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddagen.

Dag 8. Hjemrejse
Transport til lufthavnen og hjemrejse. Vi siger Arrividerci og velkommen tilbage.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Italien
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 3 x middag
• 1 vinsmagning
• TEMA-rejseleder
• Entreudgifter ifølge program

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark til Italien. Transport med bus til hotel i Genua, circa 11 kilometer (200 kilometer ved ankomst til Milano). En overnatning på hotel i Genua.

Dag 2
Busrejse Genua – Santa Marghrita – Portofino, 35 kilometer. Vandring i Parco regionale del Monte di Portofino, 4 kilometer. Besøg i Portofino. Bådfærd Portofino – Santa Margharita. Bus til Lerici, 85 kilometer. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. Seks overnatninger på hotel i Lerici.

Dag 3
Busrejse til La Specia, 11 kilometer. Togrejse til Corniglia. Vandring i Cinque Terra, 5 eller 9 km. Højdeforskel på 200 meter. Bådfærd Monterosso til Lerici. Morgenmad indgår.

Dag 4
Vandring ovenfor Lerici og Santerenzo. Start og slut ved hotellet. Eftermiddagen fri. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5
Vandring på Palmariaøen, 6 kilometer. Højdeforskel 150 m. Bådoverfart 20 min. Bådfærd i bugten, circa 45 min. Morgenmad samt frokost indgår.

Dag 6
Vandring på Alta Via, 9 kilometer. Bustransport 83 kilometer. Vinsmagning i Colli di Luni. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 7
Vandring i Montemarcellos naturområde, 9 kilometer. Højdeforskel 300 m. Besøg i byerne Tellaro og Montemarcello. Bustransport 30 kilometer. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 8
Transport til lufthavn, 105 km (275 kilometer ved afgang fra Milano). Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse Italien tur/retur, øvrige transporter i henhold til programmet, delt dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMA-rejsers danske eller svenske rejseleder, entreer, samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er angivet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark t/r, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta
Euro (EUR). Kontantautomater forefindes. De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. For mere information om gældende valuta og vekselkurser, kontakt dit pengeinstitut eller et vekselkontor.

Drikkepenge
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Temas rejseleder indsamler 10 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.

Klima
Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com.

Påklædning og udstyr
Medbring gerne lidt varmere tøj samt et regnslag, som er let at pakke sammen. Tag kraftige sko eller støvler med til vandreturene. Det vigtigste er måske et par bekvemme sko, der er gået godt til, til ture i naturen, i byerne og på museer. Vandrestave plejer at være populære.

Vandreturen
Ligurien er et kuperet landskab, og vandreturene er sjældent i fladt terræn, det går enten op eller ned. Du bør have en god almenkondition for at få udbytte af rejsen. Bemærk, at en vandretur kan blive ændret på grund af vejrforhold eller lignende.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.Hotel/overnatning

Kommentarer

Der kan forekomme hotelændringer.

2023
Afrejse 22. april 2023 bor vi på Hotel Shelley e delle Palme i Lerici.

Afgang 23. september 2023 afholdes den årlige bådmesse i Genova, hvilket betyder, at vi overnatter alle nætter på Hotel Byron i Lerici.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
03-06-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-06-03
09:35
2023-06-03
11:05
Lufthansa, 825
Frankfurt
Milan
2023-06-03
12:50
2023-06-03
14:00
Lufthansa, 252
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Munich
2023-06-10
17:00
2023-06-10
18:10
Lufthansa, 1857
Munich
Copenhagen
2023-06-10
21:40
2023-06-10
23:15
Lufthansa, 2446
8 dage Vandreferie i Ligurien København 16 850 DKK Forespørgsel
16-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2023-09-16
09:25
2023-09-16
10:50
K L M, 1126
Amsterdam
Genoa
2023-09-16
11:40
2023-09-16
13:35
K L M, 1565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Amsterdam
2023-09-23
13:55
2023-09-23
15:50
K L M, 1566
Amsterdam
Copenhagen
2023-09-23
17:00
2023-09-23
18:20
K L M, 1133
8 dage Vandreferie i Ligurien København 16 050 DKK 6 ledige pladser Bestil
23-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2023-09-16
09:25
2023-09-16
10:50
K L M, 1126
Amsterdam
Genoa
2023-09-16
11:40
2023-09-16
13:35
K L M, 1565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Amsterdam
2023-09-23
13:55
2023-09-23
15:50
K L M, 1566
Amsterdam
Copenhagen
2023-09-23
17:00
2023-09-23
18:20
K L M, 1133
8 dage Vandreferie i Ligurien København 16 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
30-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2023-09-30
09:25
2023-09-30
10:50
K L M, 1126
Amsterdam
Genoa
2023-09-30
11:40
2023-09-30
13:35
K L M, 1565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Amsterdam
2023-10-07
13:55
2023-10-07
15:50
K L M, 1566
Amsterdam
Copenhagen
2023-10-07
17:00
2023-10-07
18:20
K L M, 1133
8 dage Vandreferie i Ligurien København 15 490 DKK 4 ledige pladser Bestil
07-10-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2023-10-07
06:10
2023-10-07
07:45
Lufthansa, 2447
Munich
Genoa
2023-10-07
11:35
2023-10-07
12:50
Air Dolomiti, 8294
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Genoa
Munich
2023-10-14
13:25
2023-10-14
14:40
Air Dolomiti, 8295
Munich
Copenhagen
2023-10-14
17:10
2023-10-14
18:45
Lufthansa, 2442
8 dage Vandreferie i Ligurien København 16 190 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.