Mexico – en rejse i mayafolkets fodsporen rundrejse på Yucatánhalvøen

Da de spanske erobrere gik i land år 1519 i nutidens Mexico, blev de forbløffede over den højtstående civilisation. Vi tager på opdagelsesrejse blandt mayafolkets fantastiske arkitektur, kunsthåndværk, skrivekunst, astrologi og trosforestillinger. Fra Chichen Itza rejse vi via mayatempler og byer fra den spanske kolonitid til de hvideste strande.

REJSEFAKTA

Lande: Mexico

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 16 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Chichén Itzá i morgenlys
 • Méridas koloniarkitektur
 • Fugletur i Celestún
 • Delfinsafari på Términoslagunen
 • Regnskovens Palenque

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse til Mexico

Ankomst till Mexico og Cancún. TEMAs rejseleder eller en repræsentant fra vores samarbejdspartner modtager dig efter told- og sikkerhedskontrollen. Derefter venter en kort bustur til hotellet.

Dag 2. Ek Balam, Valladolid og svømning i cenote
Vores rundrejse på Yucatán-halvøen begynder med et besøg på det arkæologiske område Ek Balam, som på maya betyder 'Sort Jaguar', opkaldt efter bosættelsens grundlægger. Her får vi for første gang indblik i den fascinerende mayakultur fra før spaniernes ankomst. Vi bliver mødt af templer, paladser og den obligatoriske boldbane, alt sammen bygget i lys kalksten.

Fra Ek Balam fortsætter vi til cenoten Hubiku, hvor vi kan se det krystalklare turkise vand i en fortryllende grotte. Der er tusindvis af cenoter over hele Yucatán, som alle spillede en fundamental rolle for mayafolket, da de fik deres drikkevand herfra. I dag er cenoterne mest kendte for at være et dejligt sted at køle af, da vandtemperaturen er lavere end i havet. Enhver, der har lyst, kan tage en dukkert i det krystalklare vand, som næsten føles "som at svømme i et eventyr", som nogen engang har udtrykt det.

Senere ankommer vi til kolonibyen Valladolid, grundlagt i 1543 af conquistador Francisco de Montejo, bygget på samme sted som maya-byen Zaci. Her har vi mulighed for at gå rundt på egen hånd på gaderne langs de lave bygninger med farverige facader. På den centrale plads ligger kirken og rådhuset. Mange kvinder går klædt i traditionelle kjoler, kaldet ”huipiles”, dekoreret med farverige broderier, ofte i form af blomster.

Dagens sidste destination er Chichén Itzá. Her tjekker vi ind på et hotel lige uden for det arkæologiske område.

Dag 3. Chichén Itzá og Izamal
I dag venter det verdensberømte arkæologiske område Chichén Itzá!

Vi tager tidligt afsted for at være blandt de første besøgende om morgenen. Her har man foretaget et af de mest omfattende arkæologiske udgravninger, mens flere af mayafolkets geniale konstruktioner er blevet restaureret. Ingen andre steder kan man få et så levende billede af, hvordan en maya-by så ud i al sin pragt.

Stedet blev bygget i perioden 400–800 e.Kr, hvor det samtidig havde sin storhedstid. En periode med tilbagegang fulgte, men byen oplevede en renæssance, da nye guder blev indført, såsom gudekongen Quetzalcóatl. Chichén Itzá blev forladt i det 13. århundrede. Efter besøget, som giver mange nye fascinerende indsigter i mayakulturen, er det tid til at tage videre til Izamal, også kaldt "Den Gule By" på grund af husenes farve. En af legenderne siger, at den varme gule farve på facaderne blev anvendt for at ære paven under hans besøg.

Den koloniale arkitektur, det store franciskanerkloster, brosten og hestevogne bidrager til følelsen af en svunden tid. Izamal, også kaldet "Den Magiske By" for sin skønhed, har også et hyggeligt lokalt marked, hvor kvinder i traditionelle ”huipiler” sælger frugt og grøntsager.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Yucatáns hovedstad Mérida for to nætter.

Dag 4. Fugletur i Celestún og Mérida
Vi begynder dagen med en udflugt til den smukke fiskerby Celestún, beliggende ved Esperanza-floden der løber ud i den Mexicanske Golf.

På vores sejltur har vi mulighed for at opleve et rigt fugleliv. Tigerhejrer, skestorke, amerikanske ibis og fregatfugle lever i Celestún. Derudover yngler tusinder af flamingoer her – intet sted i Mexico samles så mange som i Celestún på denne tid af året. Med lidt held dukker en krokodille op.

Om eftermiddagen tager vi en fælles byvandring i Mérida. "Den Hvide By", som den kaldes i folkemunde, blev grundlagt af conquistadoren Francisco de Montejo, ligesom Valladolid, i 1542 under hans felttog på Yucatán-halvøen.

Bygget oven på den gamle maya-by Tihó, er Mérida uden tvivl en af Mexicos smukkeste kolonibyer med en rolig og behagelig atmosfære. Næsten hver eneste gade og plads har hvidkalkede kolonikirker. Her findes også mange paladslignende huse, særligt omkring den livlige plads Plaza Mayor.

Dag 5. Hacienda, Uxmal
Idag besøger vi haciendaen Yaxopoil fra 1700-tallet, hvor man førhen dyrkede "henequen", den agaveplante som producerer sisalhamp. Adelsfamilien havde kvægdrift og ejede engang 11 000 hektar. Under kolonialperioden arbejdede over 500 mennesker her. Idag er haciendaen et museum, og vi får lidt indsigt i det gamle haciendasystem.

I løbet af dagen besøges også en af mayafolkets mest bemærkelsesværdige byer, Uxmal. Byens velbyggede bygninger og pyramider repræsenterer det fornemmeste eksempel på den såkaldte Puuc arkitektur. Denne stilart kendetegnes med templer og andre bygninger, som er dekoreret med brede friser, hvor abstrakte geometriske mønstre er skabt af stenmosaik. Ansigtet på regnguden Chac forekommer lidt overalt.

Under dagens løb forsøger vi at besøge en mayafamilie som lever traditionelt på landet.

Målet for dagsrejsen er et meget charmerende og haciendalignende strandhotel, der ligger 10 kilometer syd for Campeche. Hotellet ligger lige ud til den Mexicanske Golf, og mange oplever stedet som et paradis på jord. Her bor vi fire dage.

Dag 6. Campeche
I dag besøger vi Campeches gamle kvarter, grundlagt i 1540. Området blev under kolonitiden konstant hærget og angrebet af pirater.

Efter det mest seriøse angreb i 1600-tallet blev der bygget en forsvarsmur på omkring 2,5 km rundt om byen, hvoraf dele stadig står. Fra at være en maya-by blev den hurtigt et brohoved for erobrerne. Med tiden udviklede Campeche sig til en vigtig havneby.

Campeches historiske centrum samt ringmuren er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi besøger det yderst interessante arkæologiske museum beliggende i en såkaldt forsvarsskanse med smuk udsigt. Herfra holdt de udkig efter piratskibe i kolonitiden.

Museet har genstande fra Campeches før-spanske historie, såsom de berømte Jaina-figurer.

I den centrale park tager på vi på en populær sporvognstur, hvor vi ser næsten hele det historiske centrum af Campeche og dets omgivelser.

Vi får også tid til at gå rundt i denne meget smukke by på egen hånd.

Dag 7. Hviledag Siho Playa
I dag har vi en programfri dag efter nogle dages intensivt program. Nyd en dag med afslapning og hvile, eventuelt ved hotellets egen strand.

Dag 8. Hacienda San Luis Carpizo og ceviche kursus
I løbet af formiddagen besøger vi Hacienda San Luis Carpizo, der blev bygget i begyndelsen af det 20. århundrede. I dag er denne hacienda et militært anlæg til træning af marinesoldater. Dele af den gamle hacienda er stadig i original tilstand for at vise, hvordan den engang så ud. Det er et ret anderledes besøg, da vi bliver guidet rundt af soldater!

Når vi vender retur til hotellet, er der mulighed for at deltage i et lille kursus i tilberedning af ceviche, som er en af Latinamerikas mest kendte retter. Retten består af limemarineret frisk fisk krydret med blandt andet koriander, løg og chili. Resultatet smager vi på senere på aftenen.

Dag 9. Delfinsafari
Dagens udflugt tager os sydpå til Isla Aguada. Hvis vejret tillader det, venter en spændende udflugt med båd, hvor vi skal kigge efter delfiner i den enorme Laguna de Términos. Lagunen er åben ud til Den Mexicanske Golf, men beskyttet af flere øer, som skaber forudsætningerne for en unik flora og fauna. Lagunen er kendt for sine delfiner, som vi i dag har mulighed for at se tæt på under sejlturen. Det er en uforglemmelig oplevelse, når disse fantastiske pattedyr og yndefulde akrobater dukker op omkring bådene, som er udstyret med redningsveste og soltag.

I løbet af eftermiddagen fortsætter rejsen på land, langs kysten og længere ind i landet. Vi når til sidst staten Chiapas og Palenque.

To nætter venter os på et hotel i Palenque.

Dag 10. Regnskov, Palenque og vandfald
Der er en magisk atmosfære over Palenque. Her, som en oase i den tropiske grønne regnskov, rejser sig enorme templer og pyramider. Palenques maya-konstruktioner anses for at repræsentere tidens mest raffinerede arkitektur.

Palenque var et ceremonielt center for mayakulturens ypperstepræster, og samtidig residensen for den lokale hersker. Det vidner paladset om, som trods sit forfald giver et mærkbart billede af overflod og autoritet. Vi bruger formiddagen her.

Efter frokost tager vi til Welib Ha, et 20 meter højt vandfald med smukt grønt vand. Alle, der har lyst, kan tage en dukkert i naturens eget bassin. Med lidt held dukker brøleaber nysgerrigt frem fra regnskovens tætte grønne omgivelser!

Resten af dagen fri til at opdage mere af nutidens Palenque.

Dag 11. Becán
Tidligt om morgenen tager vi afsted mod øst. Vi forlader bjergene og staten Chiapas. Vegetationen skifter gradvist fra skovklædte enge til buskvegetation.

I løbet af eftermiddagen når vi Becán, som før spaniernes ankomst var hovedstaden i regionen. Byen ligger omgivet af grønne områder og er kendt for sin unikke voldgrav fra maya-tiden. Byen er også kendt for et 32 meter højt tempel eller pyramide, samt en meget velbevaret maske af Itzamná, en af mayafolkets vigtigste guder.

I en lang korridor kan du se konstruktionen af de unikke maya hvælvinger bedre end noget andet sted.

En overnatning i Bécan.

Dag 12. Lagunen i Bacalar og svømning i cenote
I dag kører vi tilbage til kysten og Akumal - Skildpaddernes sted.

På dagens etape er der mulighed for endnu en svømmetur i en cenote.

I Bacalar nyder vi udsigten over lagunen, der glitrer i turkise og grønne farver.

I løbet af eftermiddagen ankommer vi til det lille fredelige feriested Akumal beliggende mellem de større turiststeder Tulum og Playa del Carmen. Her får du mulighed for at slappe af i rolige omgivelser, med havet og naturen som nærmeste naboer. Her er der også mulighed for at snorkle med skildpadder.

Opholdet i Akumal er på egen hånd – TEMAs rejseleder er ikke med i disse hviledage. Du får et telefonnummer til vores lokale samarbejdspartner, som du kan ringe til, hvis du har brug for hjælp eller ønsker at bestille en udflugt.

Dag 13–14. Afslapning i Akumal
To herlige dage med fokus på afslapning og hvile. Der er også mulighed for at tage på en bådudflugt til øen Cozumel eller besøge den antikke ruinby Tulum.

Dag 15. Hjemrejse
Inden afrejsen til lufthavnen undersøger rejselederen aktuelle transfer- og flytider. Frem til afgang mod lufthavnen er der plads til at lave lidt på egen hånd.

Dag 16. Hjemkomst
I løbet af dagen lander vi i Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark-Cancun.
• Samtlige overnatninger.
• 14 x morgenmad.
• 4 x frokost.
• 7 x middag.
• Entreudgifter ifølge program.
• TEMAs rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1

Fly Danmark – Cancún. Flymåltider indgår. Transfer fra lufthavnen – Cancún, ca. 20 km. En overnatning på hotel i Cancún.

Dag 2
Cancún – Ek Balam – Valladolid – Chichén Itzá. Bus ca. 240 km. Besøg i Ek Balam, Valladolid og cenoten Hubiku. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Chichén Itzá.

Dag 3
Bus Chichén Itzá – Izamal – Mérida, ca. 145 km. Morgenudflugt til Chichén Itzá. Beøsg i Izamal. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Mérida.

Dag 4
Bus Mérida – Celestún t/r, ca. 240 km. Udflugt til fiskerbyen Celestún. Byvandring i Mérida. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5
Bus Mérida – Yaxcopoil – Uxmal – Campeche, ca. 290 km. Besøg ved haciendaen Yaxcopoil og Uxmal. Morgenmad og middag indgår. Fire overnatninger på strandhotel udenfor Campeche.

Dag 6
Bus til Campeche centrum t/r, ca. 165 km. Byrundtur i sporvogn. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7
Hviledag. Intet fælles program. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8
Formiddagsudflugt til Hacienda San Luis Carpizo t/r, ca. 64 km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9
Bus Siho Playa – Isla Aquada – Palenque, ca. 425 km. Bådudflugt på lagunen. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Palenque.

Dag 10
Busudflugt til Palenques arkæologiske område t/r, ca. 20 k. Bademulighed ved vandfald t/r ca. 75 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11
Palenque – Becán – Chicanná. Bus ca. 365 km. Besøg i maya-byen Becán. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Bécan.

Dag 12
Bus Chicanná – Bacalar – Akumal, ca. 367 km. Besøg ved Bacalar og cenotebadning. Morgenmad indgår. Tre overnatninger på hotel i Akumal.

Dag 13 – 14
Afslapning i Akumal. Morgenmad indgår.

Dag 15
Afslapning i Akumal. Bustransfer til lufthavnen, ca. 90 km. Fly til Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 16
Ankomst til Danmark i løbet af dagen.

Mexico 

Befolkning 129 millioner
Landets areal 1 972 550 km²
Valuta Mexicanske peso
Religion Ingen officiel religion. Ca 90% romersk katoliker
Sprog
Spansk 

Vigtigt om rejsen

Inkluderet i grundprisen
Fly til Cancún, t/r, anden transport efter program, delt dobbeltværelse, forplejning efter dagsprogram, TEMAs rejseleder, entréudgifter og alle udflugter ifølge dagsprogram medmindre andet er angivet.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 1500 MXN pr. person ved rejsens start, og sørger for uddelingen til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider mv.

Hotellerne
Hotellerne på turen er af en god middelklasse, hvor vi har taget hensyn til både standard, service og beliggenhed. Ved hotelændring gælder samme krav til et alternativt hotel. I Akumal undgår vi overbelastningen af gaderne i Cancún og Playa del Carmen. Destinationen er stille og byder på mere afslapning og behagelig hvile.

Bemærk. at der på nogle afgange bruges alternative hoteller på denne rundrejse. Disse hoteller vises under den almindelige hotelliste, hvis dette er tilfældet. Hotellerne er tilsvarende og har ingen indflydelse på selve programmet.

Valuta
Mexicansk peso (MXN). For mere information om valuta og kurser, kontakt egen bank eller et vekselkontor.

Klima
Klimaoplysninger og aktuelle vejrudsigter kan blandt andet findes på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Tøj og udstyr
Generelt dominerer regntiden i sommermånederne juni–august, men regn kan selvfølgelig også forekomme på andre tidspunkter. Om dagen er let bomuldstøj velegnet, men det kan være rart med en varmere sweater/jakke til køligere aftener.

Tøjet skal være behageligt, da vi hele tiden er på farten. Glem ikke badetøj og badehåndklæder. Vi vandrer gennem byer og landsbyer, går i naturen og bestiger ruiner, som nogle gange kan være fugtige; robuste sko med gummisåler anbefales.

Diverse

Indgangsskat for staten Quintana Roo (Cancún, Playa del Carmen, Tulum)

Fra 1. april 2021 vil staten Quintana Roo opkræve en skat af alle besøgende turister. Turister kan betale før eller under opholdet. Betalingsbevis skal fremvises i lufthavnen inden afrejse. Betaling kan foretages på VISITAX webportal (VISITAX), som er tilgængelig på engelsk. Assistance med webportalen er også tilgængelig i Cancuns lufthavn. Kostede $10.


Med forbehold for ændringer.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller er tilgængelige på nogle afgange. Ved hotelskifte offentliggøres hotellerne her.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
12-11-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-11-12
06:00
2024-11-12
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Cancún
2024-11-12
10:05
2024-11-12
15:10
K L M, 689
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cancún
Amsterdam
2024-11-26
17:05
2024-11-27
08:30
K L M, 690
Amsterdam
Copenhagen
2024-11-27
09:55
2024-11-27
11:20
K L M, 1127
16 dage Mexico – en rejse i mayafolkets fodspor København 40 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
19-12-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Zürich
2024-12-19
09:40
2024-12-19
11:30
Swiss International Air Lines, 1227
Zürich
Cancún
2024-12-19
12:20
2024-12-19
18:20
Swiss International Air Lines, 8024
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cancún
Zürich
2025-01-02
19:50
2025-01-03
11:45
Swiss International Air Lines, 8025
Zürich
Copenhagen
2025-01-03
17:25
2025-01-03
19:10
Swiss International Air Lines, 1272
16 dage Mexico – en rejse i mayafolkets fodspor København 50 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
28-01-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2025-01-28
06:00
2025-01-28
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Cancún
2025-01-28
10:05
2025-01-28
15:10
K L M, 689
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cancún
Amsterdam
2025-02-11
17:05
2025-02-12
08:30
K L M, 690
Amsterdam
Copenhagen
2025-02-12
09:55
2025-02-12
11:20
K L M, 1127
16 dage Mexico – en rejse i mayafolkets fodspor København 40 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
11-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2025-02-11
06:00
2025-02-11
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Cancún
2025-02-11
10:05
2025-02-11
15:10
K L M, 689
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cancún
Amsterdam
2025-02-25
17:05
2025-02-26
08:30
K L M, 690
Amsterdam
Copenhagen
2025-02-26
09:55
2025-02-26
11:20
K L M, 1127
16 dage Mexico – en rejse i mayafolkets fodspor København 40 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
25-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2025-02-25
06:00
2025-02-25
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Cancún
2025-02-25
10:05
2025-02-25
15:10
K L M, 689
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cancún
Amsterdam
2025-03-11
17:05
2025-03-12
08:30
K L M, 690
Amsterdam
Copenhagen
2025-03-12
10:00
2025-03-12
11:20
K L M, 1269
16 dage Mexico – en rejse i mayafolkets fodspor København 38 450 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.