Andalusien rundt- Granada, Cordoba og Sevilla

Landet hvor en belønning venter. Sådan blev Andalusien beskrevet af den marokkanske verdensrejsende Ibn Batouta i 1300-tallet. I dag, 700 år senere, er belønningen stor for dig, der stifter nærmere bekendtskab med den skønne, historiske og kulturelle mosaik i det sydlige Spanien. Rejsen tager dig med til Granada, Cordoba, Sevilla, Puerto de Santa Maria og afsluttes i Ronda, smukt beliggende oppe på en klippeafsats.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Granada og verdensarven Alhambra
 • Oliventræer og mauriske borge
 • Moskeen i Cordoba
 • Oplev Sevilla
 • Ronda ved kløften

Dagsprogram
Andalusien rundt 2023

Dag 1 – Ankomst til Málaga
Ankomst til Málaga, hvor bus og rejseleder venter for videre transport til hotellet. Afhængig af hvornår flyet lander, har du resten af dagen fri til at gå rundt i Málagas hyggelige centrum. Du kan jo eventuelt besøge Museo de Picasso.

Dag 2 – Besøg på Alhambra
Efter morgenmad og udtjekning kører vi til det berømte Granada, maurernes sidste fæstning. Byen ligger enestående smukt med det imponerende og næsten evigt sneklædte Sierra Nevada i baggrunden. Granadas vartegn er ”den røde borg” Alhambra, hvis indre gemmer på eventyrlige slotsgemakker og intime patios, blandt andet den kendte Løvegård. Længere oppe af bjerget ligger ”den himmelske have” El Generalife, de mauriske herskeres tidligere sommerpalads med sine smalle cypresalléer, velbevarede blomsterbede og fontæner.

Vi besøger også Capilla Real, kongeparret Isabella og Ferdinands imponerende smukke gravkapel. Det var dette kongepar, som indledte Spaniens storhedstid. I 1492 erobrede de det selvstændige muslimske Granada. Kort tid efter samme år sendte de Colombus afsted på den banebrydende opdagelsesrejse vestpå, hvilket kom til at forandre verden for altid.

Resten af dagen er fri på egen hånd til at gå rundt i Granadas livlige centrum. Besøg eventuelt den majestætiske renæssance katedral, som blev opført af Karl V, eller gå en tur i de livlige gågader i centrum.

Dag 3 – Byvandring i Córdoba
Formiddagens rejse går gennem et tiltalende, nærmest eksotisk andalusisk landskab med mauriske borge i næsten hver eneste by, og oliventræer så langt øjet kan række. Ved middagstid når vi Córdoba, en gang hovedstad i det mægtige kalifat af samme navn.

Under den mauriske glansperiode (800- til 1100-tallet) blev der i Córdoba bygget et af den tids mest imponerende bygningsværker, La Mezquita, i dag en tidligere moské, der i størrelse kun overgås af Mekkas, og hvis indre er en nærmest endeløs skov af søjler.

Ved siden af moskeen ligger de gamle mauriske og jødiske kvarterer. På en gåtur i de snoede og smalle stræder, mellem hvidkalkede huse og blomstersmykkede patioer, genskabes stemningen fra maurisk tid. Mange af dem er virkelige kunstværker, og hvert år uddeles en pris til den smukkeste.

Dag 4 – Sevilla
Turen går mod Sevilla, Andalusiens hovedstad, gennem åbne landskaber i et imponerende landbrugsområde. Vi skimter steder som Ecija, Andalusiens stegepande, og Carmona, for at nævne nogle få. Ved frokosttid er vi i den fascinerende og mystiske Sevilla, hvis historiske bydele har inspireret mange poeter, musikere og kunstnere verden over.

Sevilla er en Europas ældste byer. Allerede i den tidlige middelalder var det en kosmopolitisk by, og i 1500-tallet Spaniens vigtigste transatlantiske havn. Andalusiens hovedstad har en unik og meget rig historie, der afspejler sig i det meste i denne romantiske by – ikke mindst blandt befolkningen.

Dag 5 – Sevilla
Vi tilbringer en del af dag 4 og hele dag 5 i Sevilla, og programmet omfatter bl.a. et besøg i katedralen (kristendommens tredjestørste), det arkæologiske museum, Barrio de Santa Crúz (scenen for skuespillet Don Juan), Plaza de España i Maria Luisa parken, og naturligvis Calle Sierpes, den elegante gågade i byens centrum. Der bliver tid til egne "oplevelser" som kunstmuseet, Hospital de la Caridad, Alcázar, og naturligvis bliver der mulighed for at tage med til en sprudlende flamencoforestilling, ca pris: 40 Euros.

Dag 6 – Jerez, Puerto de Santa Maria og Cádiz
Turen går vestpå mod Spaniens Atlanterhavskyst. Ikke langt fra Sevilla ligger Jerez de La Frontera, kendt for sine vine, der på engelsk er blevet det noget forvanskede sherry. I Spanien drikker man hovedsageligt den knastørre halmgule sherry, der kaldes "fino" eller "mazanilla", hvis den kommer fra San Lúcar de Barameda, lidt længere nordpå.

I Jerez besøger vi en af de berømte bodegaer, følger den ædle driks "skoling" og afslutter naturligvis med sherrysmagning.

Om eftermiddagen fortsætter vi til "Europas Havanna", Cádiz, den skønne perle ved Atlanten, en af Europas ældste byer. Her tager vi på en kort byrundtur og stifter bekendtskab med en historie, der går tilbage til det sydlige Europas første civilisatiioner. Her bor vi en nat. Resten af eftermiddagen fri, inden vi spiser en fælles middag.

Dag 7 – Drømmebyen
Tidligt på formiddagen forlader vi Cádiz og rejser videre gennem frodige åbne marker. Kort tid efter ankommer vi til det lille samfund El Gastor, et vidunderligt sted hvor vi holder en anderledes pause. Denne rundrejse danner en ramme rundt om kunstværket Andalusien, og i dag bliver rammen færdiggjort. Til sidst ankommer vi til det magiske Ronda, som er kendt langt udenfor Spaniens grænser for sin naturskønne beliggenhed 723 m. over havet ved en dyb flodkløft, som deler byen i 2 dele. Mange forfattere har lovprist Rondas selvsamme skønhed. En af dem, Rainer Maria Rilke, gav den tilnavnet "Drømmebyen". Orson Wells, den amerikanske filminstruktør forelskede sig i byen og blev begravet på en nærliggende gård. En lang historie, der spænder over flere århundreder, gør Ronda til en perle blandt Andalusiske byer. Vi kører derefter videre til Málaga for en sidste overnatning og afskedsmiddag.

Dag 8 – Hjemrejse
Transfer og hjemrejse fra Málagas lufthavn.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse Danmark – Spanien t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 1 x frokost
• 2 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Málaga. En overnatning på hotel i Málaga.

Dag 2
Málaga – Granada. Bus 125 kilometer. Alhambra og Capilla Real. Morgenmad. En overnatning på hotel i Granada.

Dag 3
Granada – Córdoba. Bus 170 kilometer. Byrundtur med Moskeen og det jødiske kvarter. Morgenmad. Overnatning på hotel i Córdoba.

Dag 4
Córdoba – Sevilla. Bus 140 kilometer. Morgenmad og frokost. To overnatninger på hotel i Sevilla.

Dag 5
Sevilla. Byrundtur med bl.a. katedralen og Barrio Santa Cruz. Morgenmad.

Dag 6
Sevilla – Jerez – Puerto de Santa Maria – Cádiz. Sherrysmagning. Bus 140 kilometer. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Cádiz.

Dag 7
Cádiz – Ronda – Málaga. Bus 260 kilometer. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Málaga.

Dag 8
Málaga – Danmark. Bus 11 kilometer. Morgenmad.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner
Landets areal: 504.782 km²
Valuta: Euro
Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 %
Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly København - Malaga tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta. TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og aktiviteter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Valuta
Euro (EUR)

De mest almindelige bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. Hæveautomater findes flere steder. For mere information om valuta og kurs, kontakt egen bank eller vekselkontor..

Drikkepenge
Der indgår ikke drikkepenge i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 30 EUR pr. person ved rejsens start og tager sig af fordelingen mellem chauffører, bagagebærere og restaurantpersonel ved fælles måltider osv.

Klima og beklædning
Tidligt forår/sent efterår kan temperaturerne falde til under det normale, og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver).

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller 2023
Afgangene 18 feb, 9 sept, 16 sept, 30 sept & 7 okt skal vi bo i Puerto de Santa Maria i stedet for Cadiz. Vi bor på hotel Soho Boutique Hotel.

Afgang 3 jun skal vi bo på hotel Exe Ciudad de Córdoba i Córdoba.

Afgangene 15 apr & 6 maj bor vi på hotel Exe Sevilla Macarena i Sevilla.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
09-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-09-09
15:30
2023-09-09
19:20
SAS, 587
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-09-16
20:10
2023-09-16
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 14 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
16-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-09-16
06:00
2023-09-16
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-09-23
20:10
2023-09-23
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 15 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
30-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-09-30
06:00
2023-09-30
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-10-07
20:10
2023-10-07
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 15 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
07-10-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-10-07
06:00
2023-10-07
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-10-14
10:40
2023-10-14
14:20
SAS, 584
8 dage Andalusien rundt København 15 890 DKK 6+ ledige pladser Bestil
21-10-2023 8 dage Andalusien rundt København 15 990 DKK 2 ledige pladser Bestil
28-10-2023 8 dage Andalusien rundt København 16 390 DKK 6+ ledige pladser Bestil
17-02-2024 8 dage Andalusien rundt København 14 999 DKK 6 ledige pladser Bestil
16-03-2024 8 dage Andalusien rundt København 16 790 DKK 6 ledige pladser Bestil
13-04-2024 8 dage Andalusien rundt København 16 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
04-05-2024 8 dage Andalusien rundt København 18 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
18-05-2024 8 dage Andalusien rundt København 18 790 DKK 6 ledige pladser Bestil
01-06-2024 8 dage Andalusien rundt København 17 690 DKK 6 ledige pladser Bestil
29-06-2024 8 dage Andalusien rundt København 19 290 DKK 6 ledige pladser Bestil
07-09-2024 8 dage Andalusien rundt København 18 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
14-09-2024 8 dage Andalusien rundt København 18 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
28-09-2024 8 dage Andalusien rundt København 19 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
05-10-2024 8 dage Andalusien rundt København 18 390 DKK 6 ledige pladser Bestil
26-10-2024 8 dage Andalusien rundt København 19 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
02-11-2024 8 dage Andalusien rundt København 18 190 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.