Andalusien rundt- Granada, Cordoba og Sevilla

Landet hvor en belønning venter. Sådan blev Andalusien beskrevet af den marokkanske verdensrejsende Ibn Batouta i 1300-tallet. I dag, 700 år senere, er belønningen stor for dig, der stifter nærmere bekendtskab med den skønne, historiske og kulturelle mosaik i det sydlige Spanien. Rejsen tager dig med til Granada, Cordoba, Sevilla, Puerto de Santa Maria og afsluttes i Ronda, smukt beliggende oppe på en klippeafsats.

REJSEFAKTA

Lande: Spanien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Granada og verdensarven Alhambra
 • Oliventræer og mauriske borge
 • Moskeen i Cordoba
 • Oplev Sevilla
 • Ronda ved kløften

Dagsprogram
2023

Dag 1 – Ankomst til Málaga
Ankomst til Málaga, hvor bus og rejseleder venter for videre transport til hotellet. Afhængig af hvornår flyet lander, har du resten af dagen fri til at gå rundt i Málagas hyggelige centrum. Du kan jo eventuelt besøge Museo de Picasso.

Dag 2 – Besøg på Alhambra
Dagen indledes med en kort byrundtur i Málaga. Derefter starter rejsen mod det lovpriste Granada, maurernes sidste højborg. Byen ligger enestående smukt med det imponerende og næsten evigt sneklædte Sierra Nevada i baggrunden.

Granada domineres af den "røde borg" Alhambra. Et slot som blev bygget af maurerne mellem årene 1248 og 1354, under styring af al-Ahmar og hans efterfølgere. Vi oplever her de eventyrlige slotsgemakker og intime patios, bl.a. den kendte Løvegård, Myrtegård og Sala de los Abencerrajes.

Højere oppe på bjerget ligger "den himmelske have" Generalife, de mauriske herskeres tidligere sommerpalads, med cypresalleer, velholdt blomsterbede og fontæner.

Vi besøger også Capilla Real, kongeparret Isabella og Ferdinands meget pragtfulde gravkapel. Det var dette kongepar, der indledte Spaniens storhedstid. I 1492 erobrede de det selvstændige muslimske Granada. Kort tid efter, det samme år, sendte de Columbus af sted på den banebrydende opdagelsesrejser vestpå, der kom til at forandre verden for altid.

Resten af dagen er fri til egne gåture i Granadas livlige centrum. Du kan eventuelt besøge den majestætiske renaissancekatedral, der blev opført under Karl V, eller besøge de livlige gågader i centrum.

Dag 3 – Byvandring i Córdoba
Formiddagens rejse går gennem et tiltalende, nærmest eksotisk andalusisk landskab med mauriske borge i næsten hver eneste by, og oliventræer så langt øjet kan række. Ved middagstid når vi Córdoba, en gang hovedstad i det mægtige kalifat af samme navn.

Under den mauriske glansperiode (800- til 1100-tallet) blev der i Córdoba bygget et af den tids mest imponerende bygningsværker, La Mezquita, i dag en tidligere moské, der i størrelse kun overgås af Mekkas, og hvis indre er en nærmest endeløs skov af søjler.

Ved siden af moskeen ligger de gamle mauriske og jødiske kvarterer. På en gåtur i de snoede og smalle stræder, mellem hvidkalkede huse og blomstersmykkede patioer, genskabes stemningen fra maurisk tid. Mange af dem er virkelige kunstværker, og hvert år uddeles en pris til den smukkeste.

Dag 4 – Sevilla
Turen går mod Sevilla, Andalusiens hovedstad, gennem åbne landskaber i et imponerende landbrugsområde. Vi skimter steder som Ecija, Andalusiens stegepande, og Carmona, for at nævne nogle få. Ved frokosttid er vi i den fascinerende og mystiske Sevilla, hvis historiske bydele har inspireret mange poeter, musikere og kunstnere verden over.

Sevilla er en Europas ældste byer. Allerede i den tidlige middelalder var det en kosmopolitisk by, og i 1500-tallet Spaniens vigtigste transatlantiske havn. Andalusiens hovedstad har en unik og meget rig historie, der afspejler sig i det meste i denne romantiske by – ikke mindst blandt befolkningen.

Dag 5 – Sevilla
Vi tilbringer en del af dag 4 og hele dag 5 i Sevilla, og programmet omfatter bl.a. et besøg i katedralen (kristendommens tredjestørste), det arkæologiske museum, Barrio de Santa Crúz (scenen for skuespillet Don Juan), Plaza de España i Maria Luisa parken, og naturligvis Calle Sierpes, den elegante gågade i byens centrum. Der bliver tid til egne "oplevelser" som kunstmuseet, Hospital de la Caridad, Alcázar, og naturligvis bliver der mulighed for at tage med til en sprudlende flamencoforestilling, ca pris: 40 Euros.

Dag 6 – Jerez, Puerto de Santa Maria og Cádiz
Turen går vestpå mod Spaniens Atlanterhavskyst. Ikke langt fra Sevilla ligger Jerez de La Frontera, kendt for sine vine, der på engelsk er blevet det noget forvanskede sherry. I Spanien drikker man hovedsageligt den knastørre halmgule sherry, der kaldes "fino" eller "mazanilla", hvis den kommer fra San Lúcar de Barameda, lidt længere nordpå.

I Jerez besøger vi en af de berømte bodegaer, følger den ædle driks "skoling" og afslutter naturligvis med sherrysmagning.

Om eftermiddagen fortsætter vi til "Europas Havanna", Cádiz, den skønne perle ved Atlanten, en af Europas ældste byer. Her tager vi på en kort byrundtur og stifter bekendtskab med en historie, der går tilbage til det sydlige Europas første civilisatiioner. Her bor vi en nat. Resten af eftermiddagen fri, inden vi spiser en fælles middag.

Dag 7 – Drømmebyen
Tidligt om formiddagen forlader vi Cádiz og rejser gennem bølgende markområder. Snart kommer vi til det lille samfund, Espera, et vidunderligt sted, hvor vi holder en anderledes pause.

Rejsen danner en ramme rundt om kunstværket Andalusien, og i dag bliver rammen færdig. Afslutningsvis kommer vi til magiske Ronda, der er kendt ud over Spaniens grænser for sin naturskønne beliggenhed 723 m.o.h. ved en dyb flodkløft, der deler byen i to dele. Mange forfattere har lovprist Rondas ejendommelige skønhed. En af dem, Rainer Maria Rilke, gav den tilnavnet "drømmebyen". Orson Wells, den amerikanske filminstruktør, forelskede sig i byen, og blev begravet lige udenfor på en gård. En lang historie, der spænder over århundreder gør Ronda til en perle blandt de andalusiske byer. vi rejser videre til Malaga for en sidste overnatning.

Dag 8 – Hjemrejse
Transfer og hjemrejse fra Málagas lufthavn.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Spanien t/r.
 • Samtlige overnatninger.
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost.
 • 2 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Málaga. En overnatning på hotel i Málaga.

Dag 2
Málaga – Granada. Bus 125 kilometer. Alhambra og Capilla Real. Morgenmad. En overnatning på hotel i Granada.

Dag 3
Granada – Córdoba. Bus 170 kilometer. Byrundtur med Moskeen og det jødiske kvarter. Morgenmad. Overnatning på hotel i Córdoba.

Dag 4
Córdoba – Sevilla. Bus 140 kilometer. Morgenmad og frokost. To overnatninger på hotel i Sevilla.

Dag 5
Sevilla. Byrundtur med bl.a. katedralen og Barrio Santa Cruz. Morgenmad.

Dag 6
Sevilla – Jerez – Puerto de Santa Maria – Cádiz. Sherrysmagning. Bus 140 kilometer. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Cádiz.

Dag 7
Cádiz – Ronda – Málaga. Bus 260 kilometer. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Málaga.

Dag 8
Málaga – Danmark. Bus 11 kilometer. Morgenmad.

Spanien

Befolkning: 46,6 millioner 

Landets areal: 504.782 km² 

Valuta: Euro 

Religion: Katoliker 82%, agnostiker og ateister 14%, muslimer min. 1,2 %, protestanter 0,1%, øvrige ca 2,7 % 

Sprog: Spansk/castiliansk, katalansk, galicisk og baskisk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly København - Malaga tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta. TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og aktiviteter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Valuta
Euro (EUR)

Man kan benytte de mest almindelige kreditkort i de fleste hæveautomater. På vandreturene kan det dog være sværere at veksle penge eller at finde hæveautomater.

Drikkepenge
Med TEMA kommer man i kontakt med hverdagslivet og dets skik og brug. Måske kan der være forhold du ikke synes om, eller ikke er vant til, for eksempel skikken med drikkepenge. Vi anbefaler dig at beregne circa 200 DKK per person til drikkepenge for rejsene. Tema's rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning
Tidligt forår/sent efterår kan temperaturerne falde til under det normale, og nedbør i form af regn eller sne kan forekomme.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver).

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller 2023
Afgangene 18 feb, 9 sept, 16 sept, 30 sept & 7 okt skal vi bo i Puerto de Santa Maria i stedet for Cadiz. Vi bor på hotel Soho Boutique Hotel.

Afgang 3 jun skal vi bo på hotel Exe Ciudad de Córdoba i Córdoba.

Afgangene 15 apr & 6 maj bor vi på hotel Exe Sevilla Macarena i Sevilla.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
18-02-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-02-18
06:00
2023-02-18
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-02-25
10:45
2023-02-25
14:30
SAS, 584
8 dage Andalusien rundt København 15 990 DKK Forespørgsel
25-03-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-03-25
06:15
2023-03-25
09:55
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-04-01
20:10
2023-04-01
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 15 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
15-04-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-04-15
06:15
2023-04-15
09:55
SAS, 6201
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-04-22
20:10
2023-04-22
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 14 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
06-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-05-06
06:00
2023-05-06
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-05-13
10:40
2023-05-13
14:25
SAS, 584
8 dage Andalusien rundt København 15 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
20-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-05-20
06:10
2023-05-20
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-05-27
20:10
2023-05-27
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 14 750 DKK 6+ ledige pladser Bestil
03-06-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-06-03
06:10
2023-06-03
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-06-10
20:10
2023-06-10
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 14 550 DKK 6+ ledige pladser Bestil
01-07-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-07-01
06:10
2023-07-01
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-07-08
20:10
2023-07-08
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 16 450 DKK 6+ ledige pladser Bestil
09-09-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-09-09
15:30
2023-09-09
19:20
SAS, 587
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-09-16
20:10
2023-09-16
23:50
SAS, 588
8 dage Andalusien rundt København 14 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
16-09-2023 8 dage Andalusien rundt København 15 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
30-09-2023 8 dage Andalusien rundt København 15 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
07-10-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2023-10-07
06:00
2023-10-07
09:50
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2023-10-14
10:40
2023-10-14
14:20
SAS, 584
8 dage Andalusien rundt København 16 950 DKK 6+ ledige pladser Bestil
21-10-2023 8 dage Andalusien rundt København 15 750 DKK 6+ ledige pladser Bestil
28-10-2023 8 dage Andalusien rundt København 16 150 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.