Det klassiske EgyptenMed Cairo og krydstogt på Nilen

Oplev de store seværdigheder langs Egyptens livslinie, Nilen. Her sejlede faraonerne årtusinder før Kristus fødtes. Vi besøger pyramiderne og Sfinxen, beundrer det Egyptiske Museums samlinger og møder egyptiske ildsjæle. Oplevelserne med Farao Tutankamon sættes i perspektiv med nutidens hverdagsliv under sejladsen fra Aswan til Luxor. Rejsen indkluderer besøg ved Abu Simbel templet.

REJSEFAKTA

Lande: Egypten

REJSETYPE: Rundrejse - Krydstogt

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Pyramiderne og Sfinxen
 • Abu Simbel udflugt
 • Felucca sejltur i Aswan
 • Kongernes Dal i Luxor
 • Krydstogt på Nilen

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1 – Ankomst til Cairo
Afrejse mod Egypten. Efter indrejseformaliteterne møder du din rejseleder og bussen som kører til hotellet. Vi bor her to nætter.

Dag 2 – Memphis, Sakkara og det egyptiske museum
På vores bustur i det egyptiske landskab bliver vi fascineret af Sakkaras gravplads, pyramiden og de officielle grave. De velbevarede grave har en utrolig farverigdom trods deres alder. I Sakkara, gravbyen i det gamle riges hovedstad Memphis, ligger Egyptens ældste pyramidebygning, den såkaldte Trinpyramide, bygget af farao Zoser.

Eftermiddagstimerne bruges på en omfattende rundtur i det nye store egyptiske museum, der er bygget i nærheden af Giza-området, som nu er Egyptens hovedmuseum. Museet skal åbne i år, men hvis det ikke er åbnet, besøger vi naturligvis det egyptiske museum i Cairo. Vi besøger også en papyrusudstilling, hvor de mange tusinder års gamle traditioner for papyrusproduktion er genoplivet.

Dag 3 – Giza Plateau og vidare til Aswan
Giza-plateauet er først på programmet. Her venter verdens mest berømte seværdigheder, pyramiderne og sfinxen. De mægtige pyramider står som mærkværdige, tavse vidnesbyrd om det fjerde dynastis stolthed. Efter frokost forlader vi Cairo for nu, og vi flyver sydpå til Aswan, hvor vi skal overnatte 2 nætter på hotel.

Dag 4 – Aswan dæmningen og felucca båd
I løbet af formiddagen besøger vi Aswan dæmningen, en af verdens største dæmninger, der regulerer den mægtige Nil. Vi ser også den ufærdige obelisk.

I løbet af eftermiddagen sejler vi med en felucca, en traditionel træsejlbåd tilpasset til at navigere langs Nilen, som sørger for at vi får en rolig sejlads uden motorstøj. Dagen afsluttes med eftermiddagste på det fine Cataract Hotel.

Dag 5 – Abu Simbel
Tidligt om morgenen kører vi med bus til Abu Simbel. Selvom turen er på lidt over tre timer én vej, bliver det aldrig kedeligt. Det, der begynder som endeløse billeder af flad ørken, ændrer karakter over tid. Er naturens egne pyramider synlige langs vores vej eller drømmer vi? Farao Ramses II blev betragtet som gud og hersker over både Øvre og Nedre Egypten. Templerne fik stor opmærksomhed, da de i løbet af 60'erne blev flyttet væk fra vandmasserne i forbindelse med det store dæmningsbyggeri, ikke mindst i Sverige, fordi det var Skånska Cementgjuteriet (Skanska), der fik jobbet. Efter et par timers gåtur rundt i Abu Simbel og tid på egen hånd, vender vi tilbage til Aswan.

De, der ønsker det, kan tage med os på en frivillig udflugt til Philae-templet med lyd- og lysshow. Fuld forplejning er inkluderet på skibet.

Dag 6 – Krydstogt på Nilen
Formiddagen er fri til egne aktiviteter, inden vi forlader Aswan efter frokost og sejler mod Luxor. Stille og roligt passerer vi livet langs kysten af floden og fra soldækket har du de bedste muligheder for at studere det lokale liv og naturen. Om eftermiddagen besøges det dobbelte tempel i Kom Ombo, dedikeret til falkeguden Haroeris og krokodilleguden Sobek, og sidst på aftenen lægger vi til ved Edfu.

Dag 7 – Krydstogt på Nilen og templer i Karnak og Luxor
Vi vågner op i Edfu og her har vi mulighed for på egen hånd, at besøge det største og mest velbevarede tempel i Egypten, Horus-templet. Besøget er ikke en del af TEMAs program. Efter besøget sejler vi videre til Esna, hvor vi passerer en sluse og fortsætter til Luxor, hvor vi ankommer ved frokosttid.

Efter frokost tjekker du ud af skibet og en stor del af eftermiddagen bruges på at udforske templerne i Karnak og Luxor. Karnak er nationalguden Amons enorme tempelkompleks i Theben og har næsten to tusinde års bygningshistorie. Det er overdådigt udsmykket med obelisker, statuer og relieffer af faraoerne fra Det Nye Rige. Theben, som var landets hovedstad, havde sin største fremgang dengang.

Luxor-templet er et stemningsfuldt besøg, hvor den spændende orientalske atmosfære forstærkes af minaretens klagende stemme, af basarernes travlhed, af lugte og lyde. Når solen går ned i horisonten, tændes projektørlyset inde i templet, og derefter tjekker vi ind på vores hotel i to nætter.

Dag 8 – Kongernes Dal
Tidligt om morgenen tager vi til den vestlige del af byen Luxor og besøger den mytiske Kongernes Dal. Her ser vi fantastiske vægmalerier i gravene, der er åbne for besøgende. Dalen ligger et stykke fra et meget grønt landbrugsområde, og på vores bustur dertil ser vi landbrugslivet blive erstattet af en kæmpe nekropolis.

Vi besøger også Hatshepsuts tempel. Hun var den berømte kvinde, der regerede som farao i over 20 år. Til sidst ser vi de to forslåede sandstensstatuer af Amenhotep III.

Vi kører derefter til Luxor og tjekker ind på hotellet for de kommende to nætter. Resten af dagen er fri.

Dag 9 – Gravarbejdernes grave
Om formiddagen besøger vi Deir el Medina, hvor gravarbejderne boede under faraonerne og også havde sit eget gravområde. Vi besøger også Medinet Habu og Ramses d. 3's gravtempel samt en af adelsmændenes grave. Eftermiddagen fri til egne oplevelser.

Dag 10 – Tilbage til kontrasternes Cairo
Vi flyver tilbage til Cairo om morgenen. I Cairo får vi mulighed for at besøge den smukke Sultan Hassan moske, som sammen med det omkringliggende område er et af byens vartegn. Vi besøger også det historiske område omkring den koptiske del. Om aftenen spiser vi middag sammen og reflekterer over alle de indtryk, Egyptens historie har givet os.

Dag 11 – Hjemrejse
Transport til lufthavnen i Cairo og hjemrejse.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse Cairo - Danmark t/r
• Indenrigsflyvninger Cairo - Aswan og Luxor - Cairo
• Samtlige overnatninger
• 10 x morgenmad
• 5 x frokost
• 7 x middag
• Eftermiddagsthe på Cataract hotel
• Entreudgifter ifølge program
• Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly fra Danmark til Cairo. Busstransfer fra lufthavnen til hotellet ca. 55 km. Indtjekning på hotel i 2 nætter. Flymåltider indgår.

Dag 2
Busudflugt til Memphis og Sakkara, ca. 68 km. Vi besøger Memphis, Sakkara og det egyptiske museum om eftermiddagen. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 3
Busudflugt til pyramiderne ca. 45 km t/r. Vi besøger pyramiderne, Sfinxen og det koptiske Cairo. Indenrigsfly til Aswan, bustransfer til hotellet i Aswan, hvor vi skal bo i 2 nætter. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4
Vi besøger Aswan dæmningen, sejler med Felucca båd og får eftermiddagste på hotel Cataract. Morgenmad og eftermiddagste indgår.

Dag 5
Busudflugt Aswan – Abu Simbel t/r, ca. 560 km. Vi besøger Abu Simbel. Frivillig udflugt til Philae-templets lyd- og lysshow i Aswan. Indtjekning på krydstogtskibet i Aswan, overnatning i tre nætter. Helpension indgår.

Dag 6
Krydstogt fra Aswan til Edfu. Vi besøger Kom Ombo. Helpension indgår.

Dag 7
Krydstogt til Luxor. Horustemplet i Edfu er på egen hånd og indgår ikke i TEMAs program. Busudflugt til Karnaktemplet, ca. 10 km t/r. Vi besøger Karnak- og Luxor templet. Helpension indgår.

Dag 8
Busudflugt til den vestlige del af Luxor, ca. 40 km t/r. Vi besøger Kongernes dal, Hatschepsuts tempel og Memnon kolosserne. Vi bor to nætter på hotel i Luxor. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9
Bus- og bådudflugt til Deir El Medina og Medinet Habu, ca. 40 km. Fri eftermiddag. Morgenmad og middag indgår.

Dag 10
Indenrigsfly til Cairo. Vi besøger Sultan Hassan moskeen. Morgenmad og middag indgår.

Dag 11
Morgenmad og fly til Danmark. Flymåltider indgår.

Egypten

Befolkning: 97 millioner 

Landets areal: 1 001 450 km²  

Religion: Muslimer (mest sunni) 94%, kopter (kristne) 6% 

Sprog: Arabisk. De højtuddannede forstår oftest engelsk og fransk. 

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår
Fly Cairo t/r, indenrigsfly Cairo – Aswan samt Luxor – Cairo. TEMAs rejseleder, delt dobbeltværelse, måltider, udflugter, renteudgifter og transport ifølge dagsprogrammet.

Valuta
Egyptiske Pund (EGP).

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Hæveautomater forefindes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt egen bank eller et vekselkontor.

Drikkepenge
Drikkepenge tillægges med 120 US dollars pr. person, som fordeles ligeligt af TEMAs rejseleder til lokale guider, portører, chauffører, krydstogtpersonale, restauranter mv. Betales på stedet.

Klima
Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no .

Påklædning
Gode vandresko til seværdigheder og ruinområder. Her er ofte ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurantbesøg. I løbet af dagen er det mest bekvemt at gå i let bomuldstøj. En jakke eller trøje er godt til aftenerne og restauranter med aircondition. En solhat og solcreme er godt at have med.

El
Egypten har 220 volt. Stikkontakterne kan dog være tyndere end i Danmark, så medbring gerne en adapter.

Visum
Visum fås ved ankomst, medbring 25 USD i kontanter pr. person. TEMAs rejseleder og en kollega fra vores lokale agent hjælper os med dette.

Internet
De fleste hoteller tilbyder wi-fi mod betaling.

Busserne
Busserne i Egypten har ikke samme standard som i Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.

Skipet

Cruiseskip 5* med Mövenpick Cruises er av typen Nile, d.v.s. med tre passasjerdekk og stort soldekk, restaurant og bar. Hytter av god standard men med små toalett- og dusjrom.

Nytt egyptisk museum
Et nytt museum er bygget ved Giza-pyramidene og forventes å åpne senere våren 2024. Vi antar at det vil være åpent når vi besøker Egypt, hvis ikke vil vi selvfølgelig besøke der det meste av interessante gjenstander er


Programmet præsenteres med forbehold for ændringer.

Hotel/overnatning

Kommentarer

For os i TEMA er hotelopholdet en del af oplevelsen, både standard og hotellets beliggenhed skal tilpasses turens indretning. På trods af dette kan der nogle gange forekomme afvigelser fra almindelige hoteller (ovenstående), og vi forbeholder os ret til ændringer. Samme standarder og krav til beliggenhed gælder også for det nye hotel.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
11-03-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Cairo
2024-03-11
14:45
2024-03-11
20:05
Egyptair, 760
Cairo
Aswan
2024-03-13
18:45
2024-03-13
20:10
Egyptair, 086
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Luxor
Cairo
2024-03-20
08:10
2024-03-20
09:20
Egyptair, 063
Cairo
Copenhagen
2024-03-21
10:05
2024-03-21
13:45
Egyptair, 759
11 dage Det klassiske Egypten København 28 990 DKK Forespørgsel
04-11-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Cairo
2024-11-04
14:45
2024-11-04
20:15
Egyptair, 760
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Aswan
2024-11-06
18:45
2024-11-06
20:10
Egyptair, 086
Luxor
Cairo
2024-11-14
09:00
2024-11-14
10:10
Egyptair, 065
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Copenhagen
2024-11-15
09:55
2024-11-15
13:45
Egyptair, 759
12 dage Det klassiske Egypten København 31 250 DKK 6 ledige pladser Bestil
18-11-2024 12 dage Det klassiske Egypten København 30 850 DKK 6 ledige pladser Bestil
23-12-2024 12 dage Det klassiske Egypten København 41 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
06-01-2025 12 dage Det klassiske Egypten København 31 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
10-03-2025 12 dage Det klassiske Egypten København 30 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
07-04-2025 12 dage Det klassiske Egypten København 29 790 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.