Det klassiske EgyptenMed Cairo og krydstogt på Nilen

Oplev de store seværdigheder langs Egyptens livslinie, Nilen. Her sejlede faraonerne årtusinder før Kristus fødtes. Vi besøger pyramiderne og Sfinxen, beundrer det Egyptiske Museums samlinger og møder egyptiske ildsjæle. Oplevelserne med Farao Tutankamon sættes i perspektiv med nutidens hverdagsliv under sejladsen fra Aswan til Luxor. Rejsen indkluderer besøg ved Abu Simbel templet.

REJSEFAKTA

Lande: Egypten

REJSETYPE: Rundrejse - Krydstogt

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Pyramiderne og Sfinx'en
 • Busudflugt til Abu Simbel
 • Sejle med felucca i Aswan
 • Kungernes Dal i Luxor
 • Fri tid i Luxor

Dagsprogram
2023 til 2024

Dag 1 - Ankomst til Cairo.

Afrejse mod Egypten. Vi flyver med Austrian Airlines via Wien. Efter indrejseformaliteterne møder du din rejseleder og bussen som kører til hotellet. Vi bor her to nætter.

Dag 2 - Gizaplateauet og Tutankamon.  

Efter morgenmaden besøger vi Gizaplateauet, hvor nogle af verdens mest kendte seværdigheder venter. De enorme pyramider og sfinxen er vidnesbyrd om det 4. Dynasti's storhed og magt.  

Eftermiddagen byder på en spændende rundgang i det Egyptiske Museum, hvor specielt de fantastiske fund fra Tutankamon's grav tiltrækker sig interessen. Vi besøger også en papyrusudstilling hvor man har genoplivet de årtusindgamle traditioner med at fremstille papyrus.   

Dag 3 - Memphis og Sakkara.  

Idag kører bussen ud blandt de egyptiske landsbyer, og vi besøger de spændende begravelsesområder ved Sakkara og Dashur, hvor der findes pyramider og embedsmandsgrave.  

Man bliver overrasket over hvor velbevarede farverne er i disse grave, trods at de er mellem 4-5000 år gamle. Sakkara var begravelsesplads for den gamle hovedstad i Memphis, og her ligger den første pyramide som byggedes i Egypten. Den såkaldte Trinpyramide som byggedes til Farao Zoser. 

 Om eftermiddagen flyver vi sydpå til Assuan. 

Dag 4 - Aswandæmningen og Nubien. 

Om formiddagen besøger vi den Store Aswandæmning, der stadigvæk er en af verdens største dæmningsbyggerier. Dæmningen regulerer vandstanden i Nilen. Vi ser også den Ufuldendte Obelisk og besøger en Nubisk Landsby, hvor vi hører mere om nubierne og deres nutid og fortid. Om eftermiddagen tager vi en motorbåd over Nilen til en nubisk landsby, og møder nutidens Nubien. Dagen afrundes med eftermiddagsthe på Cataract Hotel. 

Dag 5 - Abu Simbel og feluckasejlads.  

Tidligt om morgenen kører vi med bus til Abu Simbel. Trods at rejsen dertil tager circa tre timer, bliver det aldrig en kedelig rejse. Det som starter som en uendelig ørken, forandres efterhånden. Er det naturens egne pyramider vi ser langs vejen, eller drømmer vi?  

Farao Ramses d. 2 ansås som en gud, da han herskede over Øvre- og NedreEgypten. Templerne ved Abu Simbel fik stor international opmærksomhed, da de år 1979 flyttedes bort fra vandmasserne, som trængte sig på under og efter byggeriet af den store Aswandæmning. Det var svenske SKANSKA der fik opgaven betroet med at flytte templerne. Efter et par timers fælles vandring ved Abu Simbel, og tid på egen hånd, vender vi tilbage til Assuan. 

Om eftermiddagen tager vi en sejltur med felucca (traditionel træ-sejlbåd) og afslutter med the på Old Cataract Hotel.

De som ønsker det kan deltage i de ekstraudflugt til Philae templet, hvor der om aftenen afholdes et meget imponerende lys- og lydshow.

Dag 6 - Nilkrydstogt. 

Dagens eventyr begynder i morgengryningen, når vi sejler fra Aswan til Luxor. Stille passerer landskabet forbi, og fra bådens soldæk har man gode muligheder for at betragte livet og naturen. Om morgenen besøger vi Dobbelttemplet ved Kom Ombo, som er tilegnet falkeguden Haroeris og Krokodilleguden Sobek. Omkring frokosttid ligger vi til ved Edfu, hvor der er mulighed for at besøge det mest velbevarede tempel i Egypten, Horustemplet. Dette besøg indgår ikke i Temas program. Senere hen på dagen sejler vi videre til Esna, hvor vi sejler igennem sluserne og fortsætter frem til Luxor.

Dag 7 - Kongernes dal.  

Idag besøger vi den vestlige del af Luxor med den legendariske Kongernes Dal. Her ser vi de fantastiske vægmalerier i de grave, som er åbne for besøgende.  

Vi besøger også Hatshepsuts tempel, bygget af den stærke kvinde som regerede som kvindelig farao i knapt 20 år. Vi tager også en pause i Deir El Medina, hvor de som udhuggede gravene boede.  

Dag 8 - Karnak og Luxor templerne.  

Vi udregistrerer os fra vores fartøj, og bruger en stor del af formiddagen på at udforske Karnaktemplet. Amon var længe overgud og hans enorme tempelområde i Theben har en næsten 2000 år lang bygningshistorie. Området er rigt udsmykket med obeliske, statuer og relieffer af faraonerne fra det Nye Rige, hvor Theben var landets hovedstad og derfor havde sin rigeste blomstringsperiode.  

Om eftermiddagen besøger vi det smukke Luxortempel, med dets vældige søjlehaller og de mange inskriptioner. Templet er smagsfuldt oplyst om aftenen, hviklet giver en helt speciel oplevelse. Man mærker tydeligt historiens vingesus i Luxor.  

Dag 9 - Gravarbejdernes grave. 

Om formiddagen besøger vi Deir el Medina, hvor gravarbejderne boede under faraonerne og også havde sit eget gravområde. Vi besøger også Medinet Habu og Ramses d. 3's gravtempel samt en af adelsmændenes grave. Eftermiddagen fri til egne oplevelser. 

Dag 10 - Tilbage til Cairo.  

Morgenflyvning til Cairo og heldagsudflugt her. Vi besøger blandt andet det koptiske Cairo, og besøger derudover en moske samt den kendte basaar Khan el Khalil. Afskedsfrokost nyder vi med udsigt over middelalderens Cairo. 

Dag 11 - Hjemrejse.  

Transport til lufthavnen i Cairo og hjemrejse.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Cairo - Danmark t/r
 • Indenrigsflyvninger Cairo-Aswan og Luxor-Cairo
 • Samtlige overnatninger
 • 10 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 7 x middag
 • Eftermiddagsthe på Cataract hotel
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse til Cairo. Bustransport til hotellet, ca. 55 Km. Hotel overnatninger i to nætter. Flymåltider og middag indgår.

Dag 2.

Udflugt til Pyramiderne og Det Egyptiske Museum, ca. 45 Km t/r. Besøg i en af pyramiderne, ved sfinxen og det Egyptiske Museum. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Busudflugt til Memphis og Sakkara, bustransport circa 68 Km. Besøg ved Memphis og Sakkara.

Indenrigsflyning til Assuan og bustransport til hotellet i Assuan for 2 overnatninger. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Udflugt i Aswan, ca. 20 Km. Besøg ved stenbrud og den Store Dæmning samt i nubisk landsby. Morgenmad og eftermiddagsthe indgår.

Dag 5.

Busudflugt Assuan - Abu Simbel t/r, bustransport circa 560 Km. Besøg ved Abu Simbel templerne. Felucca sejlads på Nilen. Indchecnkning på nilbåd for tre nætter. Helpension indgår.

Ekstraudflugt til Philae templet om aftenen med lys- og lydshow kan arrangeres.

Dag 6.

Sejlads fra Aswan til Luxor. Besøg i Kom Ombo. Besøget ved Horustemplet i Edfu sker på egen hånd og indgår ikke i Temas program. Helpension indgår.

Dag 7.

Udflugt til Vestbredden, ca. 40 Km. Besøg i Kongernes Dal, Hatshepsuts tempel og Memnon kolosserne. Helpension indgår.

Dag 8.

Udflugt til Karnaktemplet circa 10 Km i bus. Eftermiddagsbesøg i Luxortemplet. To overnatninger på hotel i Luxor. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9.

Bus- og bådudflugt til Deir el Medina og Medinet Habu, bustransport circa 40 Km. Morgenmad ogh middag indgår.

Dag 10.

Indenrigsflyvning til Cairo. Busudflugt i Cairo circa 60 Km. Besøg i det koptiske Cairo og Basaarområdet. Morgenmad og afskedsfrokost indgår.

Dag 11.

Morgenmad og hjemrejse. Flymåltider indgår.

Egypten

Befolkning: 97 millioner 

Landets areal: 1 001 450 km²  

Religion: Muslimer (mest sunni) 94%, kopter (kristne) 6% 

Sprog: Arabisk. De højtuddannede forstår oftest engelsk og fransk. 

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Cairo- Danmark via Wien t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Egyptiske Pund (EGP)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Beregn 120 US$ per person, som indsamles undervejs af rejselederen. Disse fordeles på passende vis til  chauffører, lokalguider, fartøj, serveringspersonale med mere.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til rundvandringer på seværdigheder og ruinområder. Her er ofte ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. Om dagene er det mest bekvemt at gå i lette bomuldsklæder eller linned. En jakke eller trøje er godt til aftenerne og restauranter med luftkonditionering og lignende. En solhat og creme med solfaktor 25+ er godt at have med.

El: 

Egypten har 220 volt. Kontakterne er dog tyndere end i Danmark, så medbring adapter. 

Ekstraudflugt:

Under besøget i Assuan er det muligt at følge med på ekstraudflugt til Abu Simbel templerne. Rejsen udføres med engelsktalende lokalguide og indenrigsfly.  Koster ca. 280 USD per person, og udflugten skal bestilles og betales inden afrejsen til Egypten.

Visum:

Visum skaffes ved ankomst til Egypten / Cairos lufthavn og koster 25 USD per person. Myndighederne i Egypten vil indføre et elektronisk system, men dette er endnu ikke klar til brug.

Internet:  

De fleste hoteller tilbyder internatopkobling mod betaling.

Busserne:

Busserne i Egypten er ikke af samme standard som i Europa. Vi har selvfølgelig valgt den bedste kategori med luftkonditionering hvis muligt.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Programmet præsenteres med forbehold for ændringer.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
06-11-2023 11 dage Det klassiske Egypten København 27 790 DKK Forespørgsel
20-11-2023 11 dage Det klassiske Egypten København 28 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
08-01-2024 11 dage Det klassiske Egypten København 27 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
05-02-2024 11 dage Det klassiske Egypten København 27 090 DKK 4 ledige pladser Bestil
11-03-2024 11 dage Det klassiske Egypten København 27 090 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.