Nyhed

Oplevelser i EgyptenMed Sfinxen og Tutankamon

Oplev de store seværdigheder langs Egyptens livslinie, Nilen. Her sejlede faraonerne årtusinder før Kristus fødtes. Vi besøger pyramiderne og Sfinxen, beundrer det Egyptiske Museums samlinger og møder egyptiske ildsjæle. Oplevelserne med Farao Tutankamon sættes i perspektiv med nutidens hverdagsliv under sejladsen fra Aswan til Luxor. Rejsen afsluttes med sol- og bad ved Det Røde Hav.

REJSEFAKTA

Lande: Egypten

REJSETYPE: Rundrejse - Krydstogt

Rejselængde : 12 dage

Gruppens størrelse: 16-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Pyramiderne og Sfinx'en
 • Den økologiske gård udenfor Cairo
 • Sejle med felucca i Aswan
 • Kungernes Dal i Luxor
 • Afslapning ved det Røde Hav

Dagsprogram
Efterår 2018 / forår 2019

Dag 1 - Ankomst til Cairo.

Afrejse mod Egypten. Vi flyver med Austrian Airlines via Wien. Efter indrejseformaliteterne møder du din rejseleder og bussen som kører til hotellet. Vi bor på Le Meridien Pyramid, som ligger ved pyramiderne i Giza. 

Dag 2 - Gizaplateauet og Tutankamon.

Efter morgenmaden besøger vi Gizaplateauet, hvor nogle af verdens mest kendte seværdigheder venter. De enorme pyramider og sfinxen er vidnesbyrd om det 4. Dynasti's storhed og magt.

Eftermiddagen byder på en spændende rundgang i det Egyptiske Museum, hvor specielt de fantastiske fund fra Tutankamon's grav tiltrækker sig interessen. Vi besøger også en papyrusudstilling hvor man har genoplivet de årtusindgamle traditioner med at fremstille papyrus. 

Din guide giver dig en levende rundgang i historien, og der er masser af spektakulære fotomuligheder undervejs.

Dag 3 - Dashur, Memphis og Sakkara.

Idag kører bussen ud blandt de egyptiske landsbyer, og vi besøger de spændende begravelsesområder ved Sakkara og Dashur, hvor der findes pyramider og embedsmandsgrave.

Man bliver overrasket over hvor velbevarede farverne er i disse grave, trods at de er mellem 4-5000 år gamle. Sakkara var begravelsesplads for den gamle hovedstad i Memphis, og her ligger den første pyramide som byggedes i Egypten. Den såkaldte Trinpyramide som byggedes til Farao Zoser.

I Dashur opførtes flere kongelige pyramider og grave under det Gamle og det Mellemste Rige. Hovedattraktionen er den såkaldte Knækpyramide og også den Røde og den Sorte pyramide. Hele området fra Giza i Nord til Dashur i Syd blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 1979.

Dag 4 - Økologisk landbrug.

Vi besøger en biodynamisk og økologisk gård, hvor alting præges af helhedsvisioner. Her dyrker man ikke bare, men tænker også fremad på helt nye måder. Vi besøger gården og skolen og bliver indsatte i hvordan tingene er udtænkt her. Vi serveres en frokost lavet af gårdens produkter, inden vi kører til lufthavnen. Vi flyver så til Assuan i det Sydegypten for en overnatning.

Dag 5 - Aswan og Nilen.

Om formiddagen besøger vi den Store Aswandæmning, der stadigvæk er en af verdens største dæmningsbyggerier. Dæmningen regulerer vandstanden i Nilen. Vi ser også den Ufuldendte Obelisk og besøger en Nubisk Landsby, hvor vi hører mere om nubierne og deres nutid og fortid. Sidenhen indregistrerer vi os på vores fine og hyggelige Nilbåd, som bliver vores bopæl de næste tre dage.

Om eftermiddagen tager vi en sejltur med felucca (traditionel egyptisk sejlbåd) og afslutter med the på Old Cataract Hotel. Efter aftensmaden er det en dejlig oplevelse at sidde på fartøjets soldæk og nyden den varme nat og se udover byens lys.

De som ønsker det kan følge med på en ekstra udflugt med fly til de kendte templer ved Abu Simbel. Denne extraudflugt bestilles og betales inden afrejse til Egypten. Templerne ligger circa 280 Km Syd for Assuan, og blev opført på ordre af Ramses d. 2 som betragtedes som gudekonge over Øvre og Nedre Egypten. Templerne blev meget kendte da de blev reddet fra oversvømmelserne iforbindelse med byggeriet af den Store Aswandæmning. Det var det svenske firma Skanska som fik hovedansvaret for flytningen. Efter et par timer i Abu Simbel vender vi tilbage til Aswan og frokosten på båden.

Hvis mange vil med på udflugten til Abu Simbel, så tilpasser vi programmet i Aswan, og da tager Tema rejselederen med til Abu Simbel.

Dag 6 - Landbrug, krokodiller og falke.

Dagens eventyr begynder i morgengryningen, når vi sejler fra Aswan til Luxor. Stille passerer landskabet forbi, og fra bådens soldæk har man gode muligheder for at betragte livet og naturen. Om morgenen besøger vi Dobbelttemplet ved Kom Ombo, som er tilegnet falkeguden Haroeris og Krokodilleguden Sobek. Omkring frokosttid ligger vi til ved Edfu, hvor vi tager hestedrosche til Horustemplet der. Dette er det største og bedst bevarede af alle templer i Egypten. Senere hen på dagen sejler vi videre til Esna, hvor vi seljer igennem sluserne og fortsætter mod Luxor.

Dag 7 - Luxor.

Idag besøger vi den vestlige del af Luxor med den legendariske Kongernes Dal. Her ser vi de fantastiske vægmalerier i de grave, som er åbne for besøgende.

Vi besøger også Hatshepsuts tempel, bygget af den stærke kvinde som regerede som kvindelig farao i knapt 20 år. Vi tager også en pause i Deir El Medina, hvor de som udhuggede gravene boede.

Om aftenen besøger vi den smukt oplyste Luxortempel, med dets vældige søjlehaller og de mange inskriptioner. Man mærker tydeligt historiens vingesus i Luxor.

Dag 8 - Tempel og kysten.

Vi forlader vores fartøj, og bruger en stor del af formiddagen på at udforske Karnaktemplet. Amon var længe overgud og hans enorme tempelområde i Theben har en næsten 2000 år lang bygningshistorie. Området er rigt udsmykket med obeliske, statuer og relieffer af faraonerne fra det Nye Rige, hvor Theben var landets hovedstad og derfor havde sin rigeste blomstringsperiode. Sent om eftermiddagen rejser vi gennem det golde ørkenlandskab og små landsbysamfund ud mod kysten og Soma Bay ved Det Røde Hav.

Dag 9 og 10 - Det Røde Hav.

Dejlige og afslappende bade- og soldage ved Det Røde Hav. Programfrit.

Dag 11 - Tilbage til Cairo.

Om formiddagen kan vi nyde et sidte dyp i havet. Om eftermiddagen / aftenen flyver vi tilbage til Cairo. Transport til hotel Marriott i det centrale Cairo.

Dag 12 - Hjemrejse.

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen for hjemrejsen til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Cairo - Danmark t/r
 • Indenrigsflyvninger Cairo-Aswan og Hurghada-Cairo
 • Samtlige overnatninger
 • 11 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 8 x middag
 • 2 x eftermiddagsthe
 • Entreudgifter ifølge program
 • Alle fælles drikkepenge til hotel, fartøj, chauffører og lokalguider
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse med Austrian Airlines til Cairo. Bustransport til hotellet, ca. 55 Km. Hotel ved Giza i tre nætter. Flymåltider og middag indgår.

Dag 2.

Udflugt til Pyramiderne og Det Egyptiske Museum, ca. 45 Km t/r. Besøg i en af pyramiderne, ved sfinxen og det Egyptiske Museum. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Udflugt til Sakkara og Dashur, ca. 68 Km. Besøg ved Dashur, Memphis og Sakkara. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Udflugt til økologisk landbrug og besøg på skole, ca. 85 Km t/r. Indrigsfly til Aswan. Bus til hotellet, ca. 10 Km. En overnatning på hotel i Aswan, morgenmad og frokost indgår.

Dag 5.

Udflugt i Aswan, ca. 20 Km. Besøg ved stenbrud og den Store Dæmning samt i nubisk landsby. Indchecnkning på nilbåd for tre nætter. Felucca sejlads. Helpension og eftermiddagsthe indgår. Ekstraudflugt til Abu Simbel med engelsktalende guide kan arrangeres. Udflugten skal bestilles og betales inden afrejse til Egypten. Koster ca. 280 USD per person eller modsvarende i DKK.

Dag 6.

Sejlads fra Aswan til Luxor. Besøg i Kom Ombo og Edfu. Helpension og eftermiddagsthe indgår.

Dag 7.

Udflugt til Vestbredden, ca. 40 Km. Besøg i Kongernes Dal, Hatshepsuts tempel og Deir El Medina. Aftenbesøg ved Luxortemplet. Helpension indgår.

Dag 8.

Udflugt til Karnaktemplet og transport til Soma Bay, ca. 265 Km. Tre overnatninger på hotel i Soma Bay. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9 og 10.

Fri dage i Soma Bay. Morgenmad og middag indgår.

Dag 11.

Fri formiddag. Transport til Hurghada lufthavn, ca. 52 Km. Indrigsfly til Cairo og transport til hotellet, ca. 22 Km. En overnatning i Cairo, morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 12.

Hjemrejse. Transport til lufthavnen, ca. 22 Km. Morgenmad og flymåltider indgår.

Egypten

Befolkning 77,5 mil. Landets areal 1 001 450 km² Religion Muslimer (mest sunni) 94%, kopter (kristne) 6% Sprog Arabisk Visum Visum kræves. Bestilles og betales sammen med rejsen. Ordnes ved ankomst til Egypten. Passet skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemrejsen.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Cairo- Danmark via Wien t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Egyptiske Pund (EGP)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Alle drikkepenge er inkluderet i rejsens pris. Det gælder til chauffører, lokalguider, fartøj, serveringspersonale med mere.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til rundvandringer på seværdigheder og ruinområder. Her er ofte ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. Om dagene er det mest bekvemt at gå i lette bomuldsklæder eller linned. En jakke eller trøje er godt til aftenerne og restauranter med luftkonditionering og lignende. En solhat og creme med solfaktor 25+ er godt at have med.

El: 

Egypten har 220 volt. Kontakterne er dog tyndere end i Danmark, så medbring adapter. 

Ekstraudflugt:

Under besøget i Assuan er det muligt at følge med på ekstraudflugt til Abu Simbel templerne. Rejsen udføres med engelsktalende lokalguide og indenrigsfly.  Koster ca. 280 USD per person, og udflugten skal bestilles og betales inden afrejsen til Egypten.

Visum:

Visum skaffes ved ankomst til Egypten / Cairos lufthavn og koster 25 USD per person. Myndighederne i Egypten vil indføre et elektronisk system, men dette er endnu ikke klar til brug.

Internet:  

De fleste hoteller tilbyder internatopkobling mod betaling.

Busserne:

Busserne i Egypten er ikke af samme standard som i Europa. Vi har selvfølgelig valgt den bedste kategori med luftkonditionering hvis muligt.

Priser:  

Big Mac & lignende koster 60 EGP, en middag på hotel (uden vin) koster fra 300 EGP.  

Øl og vin er dyrere end i Danmark, og en flaske lokal vin koster mellem 350 og 500 EGP.  

Når du spiser middag ude på restaurant ligger man normalt 20% oven i prisen for service. Denne udgift fremgår af kvitteringen, og da er drikkepengene indkluderet allerede.

Programmet præsenteres med forbehold for ændringer.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-10-28 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-10-28
07:15
2019-10-28
09:05
Austrian Airlines, 308
Vienna
Cairo
2019-10-28
10:20
2019-10-28
14:55
Austrian Airlines, 863
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Vienna
2019-11-08
07:30
2019-11-08
10:35
Lufthansa, 587
Vienna
Copenhagen
2019-11-09
08:00
2019-11-08
09:25
Lufthansa, 824
13 dage Oplevelser i Egypten København 20 290 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-11-11 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-11-11
07:15
2019-11-11
09:05
Austrian Airlines, 308
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Frankfurt
2019-11-23
02:05
2019-11-23
05:45
Lufthansa, 581
Frankfurt
Copenhagen
2019-11-23
08:00
2019-11-23
09:25
Lufthansa, 824
13 dage Oplevelser i Egypten København 19 590 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2019-11-25 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-11-25
07:15
2019-11-25
09:05
Austrian Airlines, 308
Vienna
Cairo
2019-11-25
10:20
2019-11-25
14:55
Austrian Airlines, 863
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cairo
Frankfurt
2019-12-07
02:05
2019-12-07
05:45
Lufthansa, 581
Frankfurt
Copenhagen
2019-12-07
08:00
2019-12-07
09:25
Lufthansa, 824
13 dage Oplevelser i Egypten København 19 850 DKK Forespørgsel
2020-01-20 13 dage Oplevelser i Egypten København 20 750 DKK Forespørgsel
2020-02-03 13 dage Oplevelser i Egypten København 20 090 DKK Forespørgsel
2020-03-02 13 dage Oplevelser i Egypten København 20 890 DKK Forespørgsel
2020-03-16 13 dage Oplevelser i Egypten København 20 890 DKK Forespørgsel
2020-03-30 13 dage Oplevelser i Egypten København 20 890 DKK Forespørgsel
2020-04-13 13 dage Oplevelser i Egypten København 22 450 DKK Forespørgsel

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose