Nyhed

Oplevelser i EgyptenMed Sfinxen og Tutankamon

Oplev de store seværdigheder langs Egyptens livslinie, Nilen. Her sejlede faraonerne årtusinder før Kristus fødtes. Vi besøger pyramiderne og Sfinxen, beundrer det Egyptiske Museums samlinger og møder egyptiske ildsjæle. Oplevelserne med Farao Tutankamon sættes i perspektiv med nutidens hverdagsliv under sejladsen fra Aswan til Luxor. Rejsen indkluderer besøg ved Abu Simbel templet.

REJSEFAKTA

Lande: Egypten

REJSETYPE: Rundrejse - Krydstogt

Rejselængde : 12 dage

Gruppens størrelse: 16-28 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Pyramiderne og Sfinx'en
 • Busudflugt til Abu Simbel
 • Sejle med felucca i Aswan
 • Kungernes Dal i Luxor
 • Fri tid i Luxor

Dagsprogram
Efterår 2019 / forår 2020

Dag 1 - Ankomst til Cairo.

Afrejse mod Egypten. Vi flyver med Austrian Airlines via Wien. Efter indrejseformaliteterne møder du din rejseleder og bussen som kører til hotellet. Vi bor på Le Meridien Pyramid, som ligger ved pyramiderne i Giza.  

Dag 2 - Memphis og Sakkara. 

Idag kører bussen ud blandt de egyptiske landsbyer, og vi besøger de spændende begravelsesområder ved Sakkara og Dashur, hvor der findes pyramider og embedsmandsgrave. 

Man bliver overrasket over hvor velbevarede farverne er i disse grave, trods at de er mellem 4-5000 år gamle. Sakkara var begravelsesplads for den gamle hovedstad i Memphis, og her ligger den første pyramide som byggedes i Egypten. Den såkaldte Trinpyramide som byggedes til Farao Zoser. 

Dag 3 - Gizaplateauet og Tutankamon. 

Efter morgenmaden besøger vi Gizaplateauet, hvor nogle af verdens mest kendte seværdigheder venter. De enorme pyramider og sfinxen er vidnesbyrd om det 4. Dynasti's storhed og magt. 

Eftermiddagen byder på en spændende rundgang i det Egyptiske Museum, hvor specielt de fantastiske fund fra Tutankamon's grav tiltrækker sig interessen. Vi besøger også en papyrusudstilling hvor man har genoplivet de årtusindgamle traditioner med at fremstille papyrus.  

Om eftermiddagen flyver vi sydpå til Assuan.

Dag 4 - Abu Simbel.

Tidligt om morgenen kører vi med bus til Abu Simbel. Trods at rejsen dertil tager circa tre timer, bliver det aldrig en kedelig rejse. Det som starter som en uendelig ørken, forandres efterhånden. Er det naturens egne pyramider vi ser langs vejen, eller drømmer vi? 

Farao Ramses d. 2 ansås som en gud, da han herskede over Øvre- og NedreEgypten. Templerne ved Abu Simbel fik stor international opmærksomhed, da de år 1979 flyttedes bort fra vandmasserne, som trængte sig på under og efter byggeriet af den store Aswandæmning. Det var svenske SKANSKA der fik opgaven betroet med at flytte templerne. Efter et par timers fælles vandring ved Abu Simbel, og tid på egen hånd, vender vi tilbage til Assuan. Om eftermiddagen tager vi en motorbåd over til en nubisk landsby, og møder nutidens Nubien. Dagen afrundes med eftermiddagsthe på Cataract Hotel.

Dag 5 - Aswan og Nilen. 

Om formiddagen besøger vi den Store Aswandæmning, der stadigvæk er en af verdens største dæmningsbyggerier. Dæmningen regulerer vandstanden i Nilen. Vi ser også den Ufuldendte Obelisk og besøger en Nubisk Landsby, hvor vi hører mere om nubierne og deres nutid og fortid. Sidenhen indregistrerer vi os på vores fine og hyggelige Nilbåd, som bliver vores bopæl de næste tre dage. 

Om eftermiddagen tager vi en sejltur med felucca (traditionel egyptisk sejlbåd) og afslutter med the på Old Cataract Hotel. Efter aftensmaden er det en dejlig oplevelse at sidde på fartøjets soldæk og nyden den varme nat og se udover byens lys. 

De som ønsker det kan følge med på en ekstra udflugt med fly til de kendte templer ved Abu Simbel. Denne extraudflugt bestilles og betales inden afrejse til Egypten. Templerne ligger circa 280 Km Syd for Assuan, og blev opført på ordre af Ramses d. 2 som betragtedes som gudekonge over Øvre og Nedre Egypten. Templerne blev meget kendte da de blev reddet fra oversvømmelserne iforbindelse med byggeriet af den Store Aswandæmning. Det var det svenske firma Skanska som fik hovedansvaret for flytningen. Efter et par timer i Abu Simbel vender vi tilbage til Aswan og frokosten på båden. 

Hvis mange vil med på udflugten til Abu Simbel, så tilpasser vi programmet i Aswan, og da tager Tema rejselederen med til Abu Simbel. 

Dag 6 - Landbrug, krokodiller og falke. 

Dagens eventyr begynder i morgengryningen, når vi sejler fra Aswan til Luxor. Stille passerer landskabet forbi, og fra bådens soldæk har man gode muligheder for at betragte livet og naturen. Om morgenen besøger vi Dobbelttemplet ved Kom Ombo, som er tilegnet falkeguden Haroeris og Krokodilleguden Sobek. Omkring frokosttid ligger vi til ved Edfu, hvor vi tager hestedrosche til Horustemplet der. Dette er det største og bedst bevarede af alle templer i Egypten. Senere hen på dagen sejler vi videre til Esna, hvor vi seljer igennem sluserne og fortsætter mod Luxor. 

Dag 7 - Kongernes dal. 

Idag besøger vi den vestlige del af Luxor med den legendariske Kongernes Dal. Her ser vi de fantastiske vægmalerier i de grave, som er åbne for besøgende. 

Vi besøger også Hatshepsuts tempel, bygget af den stærke kvinde som regerede som kvindelig farao i knapt 20 år. Vi tager også en pause i Deir El Medina, hvor de som udhuggede gravene boede. 

Dag 8 - Karnak og Luxor templerne. 

Vi udregistrerer os fra vores fartøj, og bruger en stor del af formiddagen på at udforske Karnaktemplet. Amon var længe overgud og hans enorme tempelområde i Theben har en næsten 2000 år lang bygningshistorie. Området er rigt udsmykket med obeliske, statuer og relieffer af faraonerne fra det Nye Rige, hvor Theben var landets hovedstad og derfor havde sin rigeste blomstringsperiode. 

Om eftermiddagen besøger vi  det smukke Luxortempel, med dets vældige søjlehaller og de mange inskriptioner. Templet er smagsfuldt oplyst om aftenen, hviklet giver en helt speciel oplevelse. Man mærker tydeligt historiens vingesus i Luxor. 

Dag 9 - Fri dag eller ekstra udflugter.

Efter circa en uge med faraoner og tempelruiner, er det skønt at få lidt tid på egen hånd. Hvis du er interesseret, kan der arrangeres ekstraudflugter, eksempelvis på dromedarryg eller til en af byens veterinærhospitaler for dyr.

Dag 10 - Gravarbejdernes grave.

Om formiddagen besøger vi Deir el Medina, hvor gravarbejderne boede under faraonerne og også havde sit eget gravområde. Vi besøger også Medinet Habu og Ramses d. 3's gravtempel samt en af adelsmændenes grave. Eftermiddagen fri til egne oplevelser.

Dag 11 - Tilbage til Cairo. 

Om formiddagen kan vi nyde et sidste dyp i hotellets pool, eller besøge basaarområderne i Luxur. Om eftermiddagen / aftenen flyver vi tilbage til Cairo. Transport til hotel nær Cairo lufthavn. 

Dag 12 - Modsætningernes Cairo.

Idag tager vi en heldagsudflugt i Cairo. Vi besøger blandt andet det koptiske Cairo, og besøger derudover en moske samt den kendte basaar Khan el Khalil. Afskedsfrokost nyder vi med udsigt over middelalderens Cairo.

Dag 13 - Hjemrejse. 

Efter morgenmaden går vi til  lufthavnen for hjemrejsen til Danmark. Varierende hjemrejsetider. Morgenmad indgår hvis flyrejsen er efter kl. 09.00.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Cairo - Danmark t/r
 • Indenrigsflyvninger Cairo-Aswan og Luxor-Cairo
 • Samtlige overnatninger
 • 12 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 8 x middag
 • 1 x eftermiddagsthe på Cataract hotel
 • Entreudgifter ifølge program
 • Alle fælles drikkepenge til hotel, fartøj, chauffører og lokalguider
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse med Austrian Airlines til Cairo. Bustransport til hotellet, ca. 55 Km. Hotel overnatninger i to nætter. Flymåltider og middag indgår.

Dag 2.

Busudflugt til Memphis og Sakkara, bustransport circa 68 Km. Besøg ved Memphis og Sakkara. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Udflugt til Pyramiderne og Det Egyptiske Museum, ca. 45 Km t/r. Besøg i en af pyramiderne, ved sfinxen og det Egyptiske Museum. Indenrigsflyning til Assuan og bustransport til hotellet i Assuan for 2 overnatninger. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Busudflugt Assuan - Abu Simbel t/r, bustransport circa 560 Km. Besøg ved Abu Simbel templerne. Besøg i nubisk landsby. Morgenmad og eftermiddagsthe indgår.

Dag 5.

Udflugt i Aswan, ca. 20 Km. Besøg ved stenbrud og den Store Dæmning samt i nubisk landsby. Indchecnkning på nilbåd for tre nætter. Felucca sejlads. Helpension indgår. Ekstraudflugt til Philae templet om aftenen med lys- og lydshow kan arrangeres.

Dag 6.

Sejlads fra Aswan til Luxor. Besøg i Kom Ombo og Edfu. Helpension og eftermiddagsthe indgår.

Dag 7.

Udflugt til Vestbredden, ca. 40 Km. Besøg i Kongernes Dal, Hatshepsuts tempel og Memnon kolosserne. Helpension indgår.

Dag 8.

Udflugt til Karnaktemplet circa 10 Km i bus. Eftermiddagsbesøg i Luxortemplet. Tre overnatninger på hotel i Luxor. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9.

Fri dag eller ekstraudflugt på dromedar eller til et af Luxors veterinær dyrehospitaler. Morgenmad og middag indgår.

Dag 10.

Bus- og bådudflugt til Deir el Medina og Medinet Habu, bustransport circa 40 Km. Morgenmad ogh middag indgår.

Dag 11.

Fri formiddag, og bustransport til lufthavnen circa 8 Km. Indenrigsflyvning til Cairo. Bustransport til hotellet ved Cairo's lufthavn. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Cairo.

Dag 12.

Busudflugt i Cairo circa 60 Km. Besøg i det koptiske Cairo og Basaarområdet. Morgenmad, afskedsfrokost og middag indgår.

Dag 13.

Morgenmad indgår hvis flyet flyver efter kl 09.00 om morgenen. Gangafstand til lufthavnen. Flyrejse til Danmark. Flymåltider indgår.

Egypten

Befolkning: 97 millioner 

Landets areal: 1 001 450 km²  

Religion: Muslimer (mest sunni) 94%, kopter (kristne) 6% 

Sprog: Arabisk. De højtuddannede forstår oftest engelsk og fransk. 

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Cairo- Danmark via Wien t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Egyptiske Pund (EGP)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Alle drikkepenge er inkluderet i rejsens pris. Det gælder til chauffører, lokalguider, fartøj, serveringspersonale med mere.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til rundvandringer på seværdigheder og ruinområder. Her er ofte ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. Om dagene er det mest bekvemt at gå i lette bomuldsklæder eller linned. En jakke eller trøje er godt til aftenerne og restauranter med luftkonditionering og lignende. En solhat og creme med solfaktor 25+ er godt at have med.

El: 

Egypten har 220 volt. Kontakterne er dog tyndere end i Danmark, så medbring adapter. 

Ekstraudflugt:

Under besøget i Assuan er det muligt at følge med på ekstraudflugt til Abu Simbel templerne. Rejsen udføres med engelsktalende lokalguide og indenrigsfly.  Koster ca. 280 USD per person, og udflugten skal bestilles og betales inden afrejsen til Egypten.

Visum:

Visum skaffes ved ankomst til Egypten / Cairos lufthavn og koster 25 USD per person. Myndighederne i Egypten vil indføre et elektronisk system, men dette er endnu ikke klar til brug.

Internet:  

De fleste hoteller tilbyder internatopkobling mod betaling.

Busserne:

Busserne i Egypten er ikke af samme standard som i Europa. Vi har selvfølgelig valgt den bedste kategori med luftkonditionering hvis muligt.

Priser:  

Big Mac & lignende koster 60 EGP, en middag på hotel (uden vin) koster fra 300 EGP.  

Øl og vin er dyrere end i Danmark, og en flaske lokal vin koster mellem 350 og 500 EGP.  

Når du spiser middag ude på restaurant ligger man normalt 20% oven i prisen for service. Denne udgift fremgår af kvitteringen, og da er drikkepengene indkluderet allerede.

Programmet præsenteres med forbehold for ændringer.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.