Malaysia med Penang og BorneoVerdensarv, spændende natur og eksotiske dyr

Med paradisiske tropeøer, regnskove og levende byer byder Malaysia på det bedste af sydøstasien. I løbet af to uger oplever vi den kulturelle smeltedigel Kuala Lumpur, verdensarven George Town på Penangøen, theplantage i Cameron Highlands og Sandakan ved kanten af regnskoven. På den store jungleø Borneo besøger vi et redningscenter for orangutanger og begiver os ud på ubeskrivelige safariture med båd på Kinabatanganfloden.

REJSEFAKTA

Lande: Malaysia

REJSETYPE: Rundrejse - Safari

Rejselængde : 15 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers
 • Øen Penang med Verdensarvsbyen Georgetown
 • Regnskoven i Belum, en af verdens ældste regnskove
 • Safari på Kinabatanganfloden
 • Orangutancenteret i Sepilok

Dagsprogram
2024/2025

Dag 1: Afgang fra Skandinavien

I dag begynder rejsen mod Malaysia og varmere breddegrader.

Dag 2: Ankomst til Kuala Lumpur

Velkommen til Kuala Lumpur! Ankomst til Kuala Lumpurs moderne lufthavn, hvor TEMAs rejseleder vil møde dig. Kuala Lumpur er en af Sydøstasiens mest spændende byer, en smeltedigel, der er resultatet af en hurtig indvandringsbølge i 1800-tallet, hvor byen byggede sin økonomiske succes på tin og gummi. Tropiske parker og innovativ muslimsk arkitektur veksler med indtryk af folkeliv og duften fra forskellige asiatiske køkkener fra byens madmarkeder. Transfer til hotellet ca. 60 kilometer væk.

Dag 3: Byrundtur i Kuala Lumpur

Dagens byrundtur vil afsløre skønheden og charmen i det gamle og nye Kuala Lumpur, kendt som "Lysets Haveby". Se kontrasten mellem de prægtige skyskrabere og bygninger fra kolonitiden. Byrundturen fører dig til mange af højdepunkterne, som denne smukke by har at byde på. Her er nogle af dagens seværdigheder; Det betragtes næsten som et "must" at tage op i Petronas Twin Towers blandt byens seværdigheder. Vi stopper også ved malajernes vigtigste vartegn, Dataran Merdeka, Uafhængighedspladsen. Her blev landets egen flag hejst for første gang ved uafhængigheden den 31. august 1957. Vi ser også Tugu Negara, nationalmonumentet, som er verdens største fritstående bronzestatuegruppe. Det moderne Kuala Lumpur har elementer af vestlig arkitektur, men historien og det lokale malajiske liv er stadig til stede. Det er en vibrerende by med en rig og farverig historie. Byen har også en stærk kinesisk og indisk præg. Aftenen er til fri disposition. Udforsk Kuala Lumpurs gastronomiske side. Byen er kendt for sin fantastiske streetfood. Bemærk, rækkefølgen af seværdighederne under byrundturen kan variere afhængigt af de tider, vi bliver tildelt for Petronastårnene.

Dag 4: Kuala Lumpur – Cameron Highlands

Udtjekning og afrejse til Cameron Highlands, som ligger 1542 meter over havets overflade. Cameron Highlands er kendt for sine teplantager og kølige temperaturer, ofte omtalt som "den evige forårs højland". Navnet stammer fra William Cameron, en britisk kolonitjenestemand, der opdagede området i midten af 1800-tallet. Under den britiske kolonitid i Malaya (nu Malaysia) var Cameron Highlands et tilflugtssted for britiske kolonister og embedsmænd, der søgte at undslippe de varme og fugtige lavlande. Dette område tilbød køligere temperaturer og frisk bjergluft, hvilket gjorde det til et populært sted for rekreation og fritid. På vej til højlandene stopper vi ved kalkstenshøjene i Batugrotterne, et hinduistisk tempel. En trappe med 272 farverige trin fører op til den hellige tempelgrotte, hvor den hinduistiske gud Lord Murugan tilbedes. Lord Murugan, også kendt som Kartikeya eller Skanda, er en af de mest elskede og dyrkede guder inden for den hinduistiske tro. Han betragtes som krigens og visdommens gud og ses ofte som en ung, kraftfuld og kampberedt figur. Vi fortsætter derefter til Cameron Highlands via hovedvejen i Peninsular Malaysia og gør et stop for en lokal frokost på den kuperede tur op til højlandet. På vejen stopper vi ved Lata Iskandar, et vandfald, der ligger 25 kilometer før den første by i Cameron Highlands. Vandfaldet falder over flere niveauer af granitskråninger. Vandet kommer fra Titiwangsa-bjergene. Vi stopper også ved en Orang Asli-landsby. Traditionelt har negritosfolket boet i junglen. De har gennem historien levet som nomader og jaget smådyr med blæserør. Deres traditionelle levevis har dog været truet af indflydelsen fra omkringliggende samfund og modernisering. Forskellige negritosgrupper taler forskellige sprog, som tilhører forskellige sprogfamilier. Deres sprog er ofte unikke og har været genstand for studier for at forstå den bredere sproglige mangfoldighed i regionen. Inden vi ankommer til hotellet, kan vi nyde "high afternoon tea" i en engelsk hytte, med varme scones og hjemmelavet jordbærsyltetøj.

Dag 5: Cameron Highlands - Penang

Afhentning og afrejse til den mest naturskønne teplantage, ejendommen Sungei Palas Boh, den største og mest kendte testation i regionen. Vi nyder den fantastiske udsigt over uendelige dale dækket af tebuske. Vi tager en tepause efter den guidede rundtur i fabrikken. Inden vi fortsætter mod Penang, besøger vi det lokale marked og en sommerfuglefarm. Fortsæt til frokost og så rejser vi videre til Penang. Sen eftermiddag når vi via en af Sydøstasiens længste broer den tropiske ø Penang. Kært barn har mange navne siges det, og Penang har været kaldt både Betelnødøen og Orientens perle samt Malaysias "madmekka".

Dag 6: Penang

Formiddagen tilbringer vi sammen med at udforske George Town. I 2008 blev den historiske kerne i Georgetown indskrevet på Unescos verdensarvsliste. Motivationen lød: takket være et "enestående universelt værdi". Byen har en historisk, men også en levende kulturarv, hvor madkulturen står i centrum.Vi tager til det nærliggende Chowrasta Market - for en smag af det lokale marknadsliv om morgenen (kan eventuelt gøres næste dag). Derefter fortsætter vi med bus og besøger Khoo Kong Si Clan House, det mest storslåede blandt klanhusene i Penang med detaljerede udskæringer og ornamenter skabt af kinesiske mestre. Fortsæt videre og kør forbi torvet i Georgetown og passerer rådhuset, Fort Cornwallis og domstolen. Vi gør en rundtur i Cheong Fatt Tze, Blue Mansion - for at opdage arkitekturen og den interessante historie. En del af et besøg på Penang er naturligvis at tage en trishaw-tur. Resten af dagen er til egen disposition.

Dag 7: Penang – Kota Kinabalu

Morgenmad og fritid indtil udtjekning. Flyvning til Kota Kinabalu. Borneo er den tredje største ø i verden og er opdelt mellem tre lande: Malaysia, Indonesien og Brunei. Den malaysiske del af øen kaldes ofte for "Malaysisk Borneo" og omfatter de to stater Sabah og Sarawak. Borneo er kendt for sin biologiske mangfoldighed, regnskove og unikke økosystemer. Kota Kinabalu er hovedstaden i den malaysiske delstat Sabah. Byen ligger ved kysten og har en spektakulær udsigt over Sydkinesiske Hav.

Dag 8: Kota Kinabalu – Kundasang

Transfer til Kundasang, en ca. 2 timers rejse. Vi stopper til frokost, inden vi fortsætter til Jambatan Tamparuli og Nabalu Market for at se de lokale håndværkstraditioner. Ved ankomsten til Kundasang tjekker vi ind. Resten af dagen er fri.

Middag og overnatning på resortet.

Dag 9: Kundasang – Kinabatangan

Udtjekning og fortsæt til Gomantongrotterne. Gomantong Caves er en del af et skovreservat, der strækker sig over 3000 hektar, hvor et imponerende grottesystem udbreder sig, det største i regionen. Her, i dette naturlige vidunder, finder man en fascinerende sameksistens mellem tornsvaler og flagermus, hvor tusindvis af disse flyvende væsener deler boliger. Under den årlige migration af svaler bliver dette grottesystem en scene for en unik lokal tradition. Indbyggerne overvåger nøje, når svalerne forlader deres reder for at indsamle de forladte svalreder. Denne begivenhed, der har stået på i årtier, udgør en betydelig indtægtskilde for lokalbefolkningen. De høstede svalreder er efterspurgte for at producere en eksklusiv suppe, som har vundet international opmærksomhed, især inden for det kinesiske køkken. Processen med at omdanne disse svalreder til suppe er nøje overvåget og kræver særlig ekspertise. Den resulterende ret anses for at være en delikatesse og er blevet en efterspurgt del af den kulinariske scene. Lokal frokost på vejen. Vi kører til Kinabatangan og Bilit. Sen eftermiddag gør vi en flodtur og om aftenen en kort regnskovsvandring. Middag og overnatning Kinabatangan.

Dag 10: Kinabatangan River lodge

Vi vågner tidligt for at få mest muligt ud af morgenen. Vi tager ud på Ox Bow-søen til en tidlig morgenbådtur. De fleste fugle er aktive tidligt om morgenen. Sandsynligvis ser vi elegante hejrer og forskellige kongefiskere samt hurtige biædere, med deres typisk lange næb. Det er dog ikke kun fugle, der fanger vores opmærksomhed. Krokodiller er til stede, og måske kommer en op på en sandbank for at varme sig lidt i morgensolen. Dette er det bedste tidspunkt at opdage dem på, samtidig med at vi nyder en dramatisk forandring af farverne i horisonten. Retur til lodgen til morgenmad. Også om eftermiddagen tager vi en flodkrydstogt for at se flere vilde dyr.

Dag 11: Kinabatangan – Sepilok, Sandakan

Vi forlader Bilit og vender tilbage til Sandakan. Vi besøger i løbet af dagen Labuk Bay Sanctuary. Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary ligger inden for en oliepalmeplantage cirka 38 kilometer fra Sandakan. I midten af 1990'erne skulle dette 400 hektar store område ryddes for udvikling af oliepalmer, da ejeren opdagede, at næseaber (Nasalis larvatus) boede i mangroveskoven. Ejeren besluttede at bevare denne relativt lille skovlomme som en fristad for aberne. I dag er Labuk Bay hjemsted for cirka 150 fritgående aber. Den mest fremtrædende og iøjnefaldende egenskab hos aberne er den store, krogede næse hos hannerne. Denne forstørrede næse er en seksuel signal og formodes at spille en rolle i at forstærke deres stemmer. Både hanner og hunner har en tyk pels, der er mest rødbrun på oversiden og lysere på undersiden.

Vi laver en guidet gåtur på Rainforest Discovery Center og checker derefter ind på vores hotel.

Dag 12: Sandakan – Kota Kinabalu

Vi besøger i dag Sepilok Orangutang Sanctuary. Besøg orangutanger, der er blevet forældreløse, reddet fra ulovlig fangenskab

Dag 13: Kota Kinabalu

Nyd dagen og fordøj indtrykkene fra rejsen. Afskedsmiddag om aftenen.

Dag 14: Kota Kinabalu

Morgenmad og egen tid til udtjekning. Afgang til lufthavnen for videre fly til Kuala Lumpur International Airport og derefter videre med fly hjem med smukke minder fra Malaysia.

Dag 15: Hjemkomst

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejsen t/r
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad
• 9 x frokost + 1 high afternoon tea
• 4 x middag
• Flymåltider indgår
• Entreudgifter ifølge program
• Temas rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1 Afgang til Malaysia

Dag 2 Ankomst til Kuala Lumpur
Ankomst-transfer til hotellet 60 km.

Dag 3 Byrundtur i Kuala Lumpur
Panoramatur i KL. Morgenmad og frokost inkluderet

Dag 4 Mod Cameron Highlands via Batugrotterne
Morgenmad, frokost og eftermiddagste inkluderet, bus 225 km.

Dag 5 Mod Penang
Morgenmad og frokost inkluderet. 260 km, ca. 4 timer med bus.

Dag 6 Penang byrundtur i George Town
Morgenmad og frokost inkluderet, bus ca. 30 km i løbet af dagen.

Dag 7 Flyv til Borneo og Kota Kinabalu
Morgenmad inkluderet. Eftermiddags- eller aftenfly.

Dag 8 Kota Kinabalu til Kundasang
Morgenmad, frokost, middag, bus ca. 100 km.

Dag 9 Kundasang - Kinabatangan
Morgenmad, frokost og middag inkluderet. Bus ca. 270 km.

Dag 10 Kinabatangan River lodge
Morgenmad, frokost og middag.

Dag 11 Kinabatangan, Sepilok, Sandakan
Morgenmad, frokost og middag inkluderet. Bus 105 km.

Dag 12 Sandakan til Kota Kinabalu
Morgenmad og frokost inkluderet. Flyv til Kota Kinabalu.

Dag 13 Kota Kinabalu
Sol og bad. Morgenmad og afskedsmiddag inkluderet.

Dag 14 Hjemrejse til Skandinavien
Morgenmad inkluderet. Indenrigsfly til KL og transfer videre til hjemrejsen.

Dag 15 Ankomst hjem

Malaysia

Befolkning 27,5 millioner
Landets areal 329 758 km²
Religion
Islam
Valuta
Ringgit
Sprog Malajisk (bahasa malaysisk) er officielt sprog

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Kuala Lumpur t/r samt indenrigsfly Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur, øvrige transport ifølge program, delt dobbeltværelse, måltider ifølge program, TEMAs skandinaviske rejseleder, entre udgifter og samtlige udflugter ifølge program, hvis ikke andet er angivet.

Flyrejsen Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur sker med et andet flyselskab, hvor indtjekket bagage max må være 20 kg pr. person.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Valuta
Ringgit (MYR). Almindelige kreditkort (Visa, Mastercard etc) accepteres generelt i Malaysia. For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima
I Malaysia er det sommer hele året. Landet har et varmt, tropisk klima med generelle temperaturer på mellem 21–32 grader. Det ækvatoriale klima karakteriseres af de årlige monsuner, der forekommer i sydvest i monederne april til oktober, og i det nordøstlige Malaysia fra oktober til februar.

På Borneo er der generelt et tropisk klima med regn hele året, dog med mest nedbør fra maj til oktoner. Det er mest korte regnskyl med klart vejr både før og efter. Fra januar til marts er der forholdsiv lidt regn i hele Sabah-provinsen.

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no, www.bbc.com, og www.cnn.com.

Påklædning
Tyndt, let bomuldstøj anbefales. Gode vandresko, da der forekommer en del vandreture på rejsen. En tynd regnfrakke kan også være en fordel at medbringe. Malaysia er et muslimsk land, og ved besøg i templer, skal skuldre og knæ være tildækkede - hvilket gælder for både mænd og kvinder.

Vaccinationer
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80. Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk. E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge
I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge til chauffører, bagagebærere, lokalguider og serveringspersonale ved de fælles måltider. Vi anbefaler at du beregner 200 MYR til diverse drikkepenge. TEMAs rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Vær opmærksom på

Visse skikke i Malaysia kender man til, andre ikke. Det gør det til et spændende land at rejse i. Vores typiske punktlighed tager man ikke så tungt, men at tage skoene af, når man f.eks. besøger et hjem eller en moské er et must. Hvis du skulle spise noget med hænderne, så skal du huske at benytte højre hånd, den venstre hånd benyttes ifølge muslimsk kultur, når man er på toilettet.

Musik og trafik kan nogle gange være højlydt, men generelt er malayerne rolige og ganske tilbageholdende i deres kropssprog. Skulle du blive ophidset over et eller andet, hjælper det med andre ord, ikke at hæve stemmen og fægte med armene!

Kameraudstyr
Ved besøget ved Sepilok orangutangcenter kan en kameraafgift tilkomme, hvis man har avanceret kameraudstyr; ved 400 mm objektiv gælder en afgift på 1.000 MYR.  Selv ved Gomantong/flagermusgrotten har man indført en kameraafgift på 30 MYR.


Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
14-11-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-11-14
17:55
2024-11-14
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2024-11-15
01:50
2024-11-15
17:05
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2024-11-26
23:50
2024-11-27
06:05
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2024-11-27
08:30
2024-11-27
09:55
Turkish Airlines, 1783
15 dage Malaysia med Penang og Borneo København 37 650 DKK 6 ledige pladser Bestil
14-01-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2025-01-14
17:55
2025-01-14
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2025-01-15
01:50
2025-01-15
17:05
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2025-01-26
23:50
2025-01-27
06:05
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2025-01-27
08:30
2025-01-27
09:55
Turkish Airlines, 1783
15 dage Malaysia med Penang og Borneo København 38 650 DKK 6 ledige pladser Bestil
21-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2025-02-21
17:55
2025-02-21
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2025-02-22
01:50
2025-02-22
17:05
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2025-03-06
23:50
2025-03-07
06:05
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2025-03-07
08:30
2025-03-07
09:55
Turkish Airlines, 1783
15 dage Malaysia med Penang og Borneo København 37 650 DKK 6 ledige pladser Bestil
14-03-2025 15 dage Malaysia med Penang og Borneo København 39 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
14-04-2025 15 dage Malaysia med Penang og Borneo København 37 090 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.