Malaysia med Penang og BorneoVerdensarv, spændende natur og eksotiske dyr

Med paradisiske tropeøer, regnskove og levende byer byder Malaysia på det bedste af sydøstasien. I løbet af to uger oplever vi den kulturelle smeltedigel Kuala Lumpur, verdensarven George Town på Penangøen, theplantage i Cameron Highlands og Sandakan ved kanten af regnskoven. På den store jungleø Borneo besøger vi et redningscenter for orangutanger og begiver os ud på ubeskrivelige safariture med båd på Kinabatanganfloden.

REJSEFAKTA

Lande: Malaysia

REJSETYPE: Rundrejse - Safari

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers
 • Øen Penang med Verdensarvsbyen Georgetown
 • Regnskoven i Belum, en af verdens ældste regnskove
 • Safari på Kinabatanganfloden
 • Orangutancenteret i Sepilok

Dagsprogram
2023/2024

Dag 1. Mod Kuala Lumpur
Afrejse fra Danmark til Kuala Lumpur.

Dag 2. Ankomst til Malaysia
Ankomst til Kuala Lumpurs moderne lufthavn, hvor vi bliver modtaget af TEMAs rejseleder. Kuala Lumpur er en af Sydøstasiens mest interessante byer, en smeltedigel, der er resultatet af immigrationen i det 19. århundrede, hvor byen byggede sin økonomiske succes på tin og gummi. Tropiske parker og innovativ muslimsk arkitektur blandes med indtryk af det lokale folkeliv og duften af forskellige asiatiske køkkener fra byens madmarkeder.

Vi går direkte til hotellet i det centrale KL, som Kuala Lumpur er kendt som i daglig tale. Vi bor her de første to nætter. Om aftenen samles vi og nyder den første middag på gruppeturen sammen.

Dag 3. Byrundtur i Kuala Lumpur
Dagens omfattende bytur tager os til højdepunkterne i Kuala Lumpur. Her er nogle af dagens attraktioner:

En tur i Petronas Twin Towers regnes næsten som et "must" blandt byens attraktioner.

Vi stopper ved landets vigtigste vartegn, Dataran Merdeka, Independence Square. Her blev landets eget flag hejst for første gang ved uafhængigheden den 31. august 1957. Vi kommer også forbi Tugu Negara, det nationale monument, som er verdens største fritstående gruppe af bronzestatuer.

Det moderne Kuala Lumpur har elementer af vestlig arkitektur, men historien og det lokale malaysiske liv er altid til stede. Det er en levende by med en rig og farverig historie, der fascinerer. Byen har også en stærk kinesisk og indisk karakter. Og vi får også kendskab til disse områder i byen. Aftenen har du på egen hånd. Du kan evt. gå på opdagelse i Kuala Lumpurs mere gastronomiske side, byen er kendt for sin fantastiske streetfood.

Dag 4. Via Batugrotterne og Ipoh til Penang
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod Batugrotterne, som er vores første stop, med de rigt dekorerede hindutempler. Et af dem er bygget til abekongen Hanumans ære. Her er aber fredede og vi træffer mange af dem på de stejle trapper op til templet.

Halvvejs mod Penang kommer vi til Ipoh, en by der er opdelt i en ny og en ældre del af Kintafloden. Den gamle bydel er udsmykket med britiske kolonitidsbygninger og vi strækker benene langs Concubine Lane, hvor de gamle huse er renoveret til deres oprindelige udseende fra tinminernes tidsepoke. Livet i Ipoh er upåvirket af turismen, og her møder vi hverdagslivet med gadeliv, handel og mad.

Sent på eftermiddagen kommer vi frem til Penang via en af Sydøstasiens længste broer. Det siges at kært barn har mange navne, og Penang kaldes både for Betelnøddernes ø, Orientens perle samt Malaysias madmekka. Her findes både jungle, strande og historie i byen Georgetown, hvor vi skal bo de kommende to nætter.

Dag 5. George Town
Vi bruger formiddagen sammen på at udforske George Town. I 2008 blev den historiske kerne af George Town optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Årsagen var: På grund af en "enestående universel værdi". Byen har en historisk, men også en levende kulturarv, hvor madkulturen er i centrum.

I løbet af dagen besøger vi Chowrasta-markedet for at mærke pulsen på et morgenmarked. Videre med bus via Fort Cornwallis, The Clan Jetties ved Weld Quay-distriktet, bygget på vand og Harmonious Street, hvor kirker, templer og moskeer fredeligt ligger side om side. Vi ser dele af George Town ved hjælp af cykeltaxaer, såkaldte trishaws, bl.a. Cheong Fatt Tze, eller The Blue Mansion, som virkelig er blåt, og en af George Towns arkitektoniske juveler.

Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd, og givet byens omfattende kulinariske udbud, har du rig mulighed for at nyde et lækkert aftensmåltid.

Dag 6. Tilbage til fastlandet
Området vi passerer igennem i dag, har haft stor betydning for Malaysias historie inden for tinhandel, selvom Kuala Sepetang og Taiping i dag giver et lidt mere søvnigt og tilbagelænet indtryk med deres fiskeindustri. Regionen har også kongelig anciennitet.

I Malaysias jungleplantager dyrkes der kaffe. I Taiping besøger vi et kafferisteri. Her kommer vi til at opleve de traditionelle måder at tilberede kaffe her i Malaysia, og vi får selvfølgelig også en smagsprøve. De har deres egen unikke tradition for ristning af kaffe, og bønnerne anses ofte for at have en lidt nøddeagtig karakter. Efter frokost fortsætter vi mod Belum Valley, "hvor naturens vidundere kommer til live". I løbet af eftermiddagen tjekker vi ind på vores resort.

Dag 7. Eventyr i Belums regnskov
I dag udforsker vi den kongelige Belumdal naturpark. Området har en omfattende rig flora og fauna. Parken er en del af et større naturbeskyttet område (Belum-Temengor Forest Complex), som rækker helt ind i dele af det sydlige Thailand. Regnskoven her er, sammen med skovene i Taman Negara National Park længere sydpå i landet, klassificeret som blandt de ældste regnskove i verden - mere end 130 millioner år gamle. Vi sejler med båd på Temenggorsøen, hvor vi besøger Jahai og Temiar-folket. Vi udforsker også junglen til fods og forsøger at finde en rafflesia, verdens største blomst.

Dag 8. Til Cameron Highlands
Rejsen fortsætter sydpå og fra Belumsøen og den tropisk regnskov, er vi nu rykket til højlandet omkring Cameron. På vejen dertil besøger vi kongebyen Kuala Kangsar.

I kolonitiden kom englænderne til Cameron Highlands, primært fordi klimaet lignede det engelske klima. Den koloniale arv er tydelig i meget af områdets arkitektur. Her opdagede englænderne et fantastisk landskab egnet til landbrug. Det var te plantager, der kom til at dominere landskabet, men jordbær blev også en populær afgrøde. I dag kommer mange mennesker hertil for at se en anden side af landet og nyde et køligere og mindre fugtigt klima, det samme gør vi.

Vi smager selvfølgelig på en såkaldt "afternoon tea" i en af de maleriske landsbyer med en kop te og scones!

Vi tager videre til hotellet i Cameron, tjekker ind og spiser fælles middag om aftenen.

Dag 9. Stedsegrøn skov
Formiddagen byder på en gåtur i den såkaldte mosede skov. I de højder vi befinder os i, svæver lave skyer ofte forbi, og skovene er dækket af tåge og fugt, hvilket skaber en ideelle forhold for mos, bregner og orkideer. Den stedsegrønne skov er også et perfekt levested for insekter, frøer og fugle, der trives i det lidt køligere og fugtige miljø.

Landskabet består af bølgende bakker, hvor te plantager klatrer langs bjergene. Her findes mange lokale markeder i området, hvor lokalt producerede produkter sælges.

Vi spiser en frokost i højlandet, inden vi kører via snoede veje ned mod Kuala Lumpur igen, hvor du får chancen for at opleve China Town om natten. Vi spiser fælles middag om aftenen.

Dag 10. Vi flyver til landet syd for vinden
Om morgenen flyver vi til Borneo og Sabah. Delstaten kaldes også "The land below the wind", fordi området ligger syd for orkanbæltet, der ellers ofte rammer regionen.

Vi fortsætter videre ind i Borneos natur med bus til slutdestinationen Kinabatangan Riverside Lodge, der ligger ved floden af samme navn. Lodgen er bygget på pæle og falder godt ind i omgivelserne.

Om eftermiddagen er der en safaritur på programmet. Med båd sejler vi på floden og dens sidekanaler for at lede efter både dyr og fugle. Kinabatangan-floden har den største koncentration af vildt på Borneo, og der er stor chance for at se både gibboner og makakaber, samt den unikke næseabe.

Dag 11. Safari og trek langs Kinabatangan-floden
Her findes et rigt fugleliv, mange vågner op til lyden af en af de otte arter af næsehornsfugle, der lever her. Tidligt om morgenen går vi ombord på båden for en lille morgensejltur. Horisonten ændrer dramatisk farve, når solen står op. Selv de farverige fugle gør morgenen mindeværdig.

Vi vil sandsynligvis se elegante hejrer og forskellige isfugle, samt hurtige bi-spisere med deres typiske lange næb. Det er dog ikke kun fugle, der fanger vores opmærksomhed. Her findes også krokodiller og måske ligger der en på en strandbanke for at varme sig lidt i morgensolen. Efter udflugten går vi tilbage til lodgen og spiser morgenmad.

Om eftermiddagen begiver vi os ud på floden igen for at prøve at se mere af faunaen. Vi skal være meget heldige for at se pygmæelefanten, men forhåbentlig ser vi næseaben med det lidt usædvanlige udseende.

Dag 12. Orangutanger og bjørne
Vi tjekker ud og kører til Sepilok Orangutan Rehabilitation Center. Dyrene her er blevet reddet, fordi de er skadet, eller fordi de er blevet konfiskeret fra ulovligt fangenskab. I reservatet får de pleje og genoptræning med det formål at gentilpasse dem til naturen igen. Fra gangbroer i den tropiske regnskov kan vi nyde de fantastiske dyr. Alle, der ønsker at bidrage yderligere til Sepiloks rehabiliteringscenter og bistå i kampen for orangutangernes overlevelse i naturen, kan adoptere en orangutang. Du modtager et certifikat, billeder og den adopterede orangutangs personlige historie på tryk. Derudover er der opdateringer to gange årligt på, hvordan orangutangen har det.

I begyndelsen af 2014 åbnede endnu et rehabiliteringscenter i Sepiloks grønne omgivelser, The Bornean Sun Bear Conservation Center (BSBCC). Dette blev skabt for at tage sig af ulovligt fangede malaysiske bjørne, den mindste bjørneart i verden. Her har de en tålelig tilværelse, mens der forskes for at studere mere om bjørnen og dens behov.

Ikke langt herfra ligger hotellet vi skal overnatte på. Men inden det bliver aften, når vi at spise både frokost og aftensmad. Frem for alt vil vi om eftermiddagen besøge det nærliggende Rainforest Discover Center og gå langs gangbroer højt oppe blandt trætoppene og se regnskoven fra et fugleperspektiv. Efter middagen er der også mulighed for, at dem der ønsker det kan gå på en nattevandring.

Dag 13. Afresje fra Borneo
Der vil være lidt tid til afslapning inden afrejsen om eftermiddagen mod Sandakan lufthavn. Vi har mellemlanding i Kuala Lumpur, hvor vi skifter fly og derfra rejser tilbage til Danmark.

Dag 14. Hjemkomst Danmark
Velkommen hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejsen t/r
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad
• 9 x frokost
• 8 x middag
• Flymåltider indgår
• Entreudgifter ifølge program
• Temas rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2
Ankomst Kuala Lumpur. Transport til hotel 60 kilometer. Middag indgår. To overnatninger på centralt beliggende hotel i Kuala Lumpur.

Dag 3
Udflugt med besøg i Petronas Tower og byrundtur. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4
Kuala Lumpur – George Town/Penang, 360 km. Besøg i Ipoh. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i George Town.

Dag 5
Byrundtur i George Town med fri eftermiddag og aften. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6
Penang – Belum, ca. 175 km. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger på resort i Belum.

Dag 7
Udflugt til Royal Belum State Park med bådtur og naturvandring. Morgenmad, picnic frokost og middag indgår.

Dag 8
Belum – Cameron Highlands, ca. 260 km. Byrundtur i Kuala Kangsar. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Cameron Highlands.

Dag 9
Cameron Highlands – Kuala Lumpur, ca. 215 km. Naturvandring i Camerons højland. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Kuala Lumpur.

Dag 10
Fly fra Kuala Lumpur til Sandakan. Bus fra Sandakan til Kinabatangan 120 km. Aftensafari på Kinabatanganfloden. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge ved floden.

Dag 11
Morgen og aftensafari med båd samt naturvandring. Helpension indgår.

Dag 12
Kinabatangan – Sandakan 120 km. Besøg i Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre og Bornean Sun Bear Conservation Centre. Helpension indgår.

Dag 13
Fri dag frem til afrejse. Fly fra Sandakan via Kuala Lumpur til Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 14
Ankomst Danmark.

Malaysia

Befolkning 27,5 millioner
Landets areal 329 758 km²
Religion
Islam
Valuta
Ringgit
Sprog Malajisk (bahasa malaysisk) er officielt sprog

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Kuala Lumpur t/r samt indenrigsfly Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur, øvrige transport ifølge program, delt dobbeltværelse, måltider ifølge program, TEMAs skandinaviske rejseleder, entre udgifter og samtlige udflugter ifølge program, hvis ikke andet er angivet.

Flyrejsen Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur sker med et andet flyselskab, hvor indtjekket bagage max må være 20 kg pr. person.

Valuta
Ringgit (MYR). Almindelige kreditkort (Visa, Mastercard etc) accepteres generelt i Malaysia. For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima
I Malaysia er det sommer hele året. Landet har et varmt, tropisk klima med generelle temperaturer på mellem 21–32 grader. Det ækvatoriale klima karakteriseres af de årlige monsuner, der forekommer i sydvest i monederne april til oktober, og i det nordøstlige Malaysia fra oktober til februar.

På Borneo er der generelt et tropisk klima med regn hele året, dog med mest nedbør fra maj til oktoner. Det er mest korte regnskyl med klart vejr både før og efter. Fra januar til marts er der forholdsiv lidt regn i hele Sabah-provinsen.

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no, www.bbc.com, og www.cnn.com.

Påklædning
Tyndt, let bomuldstøj anbefales. Gode vandresko, da der forekommer en del vandreture på rejsen. En tynd regnfrakke kan også være en fordel at medbringe. Malaysia er et muslimsk land, og ved besøg i templer, skal skuldre og knæ være tildækkede - hvilket gælder for både mænd og kvinder.

Vaccinationer
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80. Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk. E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge
I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge til chauffører, bagagebærere, lokalguider og serveringspersonale ved de fælles måltider. Vi anbefaler at du beregner 200 MYR til diverse drikkepenge. TEMAs rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Vær opmærksom på

Visse skikke i Malaysia kender man til, andre ikke. Det gør det til et spændende land at rejse i. Vores typiske punktlighed tager man ikke så tungt, men at tage skoene af, når man f.eks. besøger et hjem eller en moské er et must. Hvis du skulle spise noget med hænderne, så skal du huske at benytte højre hånd, den venstre hånd benyttes ifølge muslimsk kultur, når man er på toilettet.

Musik og trafik kan nogle gange være højlydt, men generelt er malayerne rolige og ganske tilbageholdende i deres kropssprog. Skulle du blive ophidset over et eller andet, hjælper det med andre ord, ikke at hæve stemmen og fægte med armene!

Kameraudstyr
Ved besøget ved Sepilok orangutangcenter kan en kameraafgift tilkomme, hvis man har avanceret kameraudstyr; ved 400 mm objektiv gælder en afgift på 1.000 MYR.  Selv ved Gomantong/flagermusgrotten har man indført en kameraafgift på 30 MYR.


Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
17-02-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-02-17
18:05
2024-02-17
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2024-02-18
01:50
2024-02-18
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2024-02-29
23:50
2024-03-01
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2024-03-01
09:15
2024-03-01
10:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 38 150 DKK Forespørgsel
05-03-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-03-05
18:05
2024-03-05
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2024-03-06
01:50
2024-03-06
17:05
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2024-03-17
23:50
2024-03-18
06:05
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2024-03-18
09:15
2024-03-18
10:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 30 750 DKK 2 ledige pladser Bestil
17-03-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-03-17
18:05
2024-03-17
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2024-03-18
01:50
2024-03-18
17:05
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2024-03-29
23:50
2024-03-30
06:05
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2024-03-30
09:15
2024-03-30
11:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 36 690 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.