Malaysia med Penang og BorneoVerdensarv, spændende natur og eksotiske dyr

Med paradisiske tropeøer, regnskove og levende byer byder Malaysia på det bedste af sydøstasien. I løbet af to uger oplever vi den kulturelle smeltedigel Kuala Lumpur, verdensarven George Town på Penangøen, theplantage i Cameron Highlands og Sandakan ved kanten af regnskoven. På den store jungleø Borneo besøger vi et redningscenter for orangutanger og begiver os ud på ubeskrivelige safariture med båd på Kinabatanganfloden.

REJSEFAKTA

Lande: Malaysia

REJSETYPE: Rundrejse - Safari

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers
 • Øen Penang med Verdensarvsbyen Georgetown
 • Regnskoven i Belum, en af verdens ældste regnskove
 • Safari på Kinabatanganfloden
 • Orangutancenteret i Sepilok

Dagsprogram
Vinter 2022/2023

Dag 1. Mod Kuala Lumpur
Afrejse fra Danmark til Kuala Lumpur.

Dag 2. Ankomst Malaysia
Vi ankommer til Kuala Lumpurs moderne lufthavn, hvor TEMAs rejseleder mødes. Vi kører derefter med bussen direkte ind til hovedstadens centrum. I folkemunde kalder man bare Kuala Lumpur for KL. Vel fremme checker vi så ind på vores centralt beliggende hotel. Om aftenen mødes vi igen og skal nyde en velkomstmiddag.

Dag 3. Petronas Tower og KL Centrum
At komme op i Petronas Twin Towers regnes for at være et must, blandt byens seværdigheder og derfor har vi naturligvis sørget for at inkluderer et besøg.  Inde i centrum starter vi med en guidet vandring til malajernes vigtigste kendemærke, Dataran Merdeka, selvstændighedstorvet. Her hejstes landets eget flag for første gang 31 august 1957.

Turen går siden til Cental Market, som før hen var byens fisketorv. Idag er stedet et hyggeligt marked for alskens håndværk og tekstiler. Ved Sze Yah templet kommer vi så ind i Chinatown, hvor der også er masser af handelsmuligheder. Det moderne Kula Lumpur er stærkt påvirket af vesterlands arkitektur men den asiatiske atmosfære og det malajiske folkeliv er nærværende overalt. Det er en levende by med en rig og fascinerende historie. 


Dag 4. Via Batugrotterne og Ipoh til Penang
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod Batugrotterne og de rigt dekorerede hindutempler. Et af dem er bygget til abekongen Hanumans ære. Her er aber fredede og vi træffer mange af dem på trapperne op til grotterne.

Halvvejs mod Penang kommer vi til Ipoh, en by der opdeles i to dele, den nye og den gamle by, af Kintafloden som løber mellem bydelene. Den gamle bydel er udsmykket med britiske kolonitidsbygninger og vi strækker på benene langs Concubine Lane, hvor de gamle huse er renoverede til sit oprindelige udseende under tinminernes tidsepoke. Livet i Ipoh er upåvirket af turismen, og her møder vi dagligdagslivet med gadeliv, handel og mad.

Sent hen på eftermiddagen kommer vi frem til Penang over en af sydøstasiens længste broer. Det siges at kært barn har mange navne, og Penang kaldes for Betelnøddernes ø, Orientens perle samt Malasias madmekka. Herude blandes jungle, strande og historien i Georgetown, hvor vi skal bo de kommende to nætter.

Dag 5. George Town
Formiddagen tilbringer vi sammen med at udforske George Town, som siden år 2008 har været optaget på Unescos verdensarvsliste. Rundturen tager os forbi Fort Cornwallis, bydelen The Clan Jetties ved Weld Quay (bygget på vandet) og så den Harmoniske Gade hvor kirker, templer og moskeer fredeligt sameksisterer. Dele af byen udforsker vi ved hjælp af cykeltaxi, en såkaldt trishaw. Cheong Fatt Tze eller The Blue Mansion som det også hedder, er definitivt blåt, og er en af byens arkitektoniske perler.

Eftermiddagen er fri til egne eventyr, og givet det store kulinariske udbud, er aftenen også fri så man selv kan vælge en passende restaurant.

Dag 6. Tilbage til fastlandet og endnu en verdensarv
I Taiping besøges et kafferisteri, hvor vi introduceres til hvordan man laver kaffe i Malaysia. Naturligvis får vi lov at smage på produktionen også.
Om eftermiddagen kommer vi frem til Belumdalen, hvor vi indregistrerer os på vores regnskovsresort.

Dag 7. Eventyr i Belums regnskov
Idag udforsker vi den kongelige Belumdals skovpark, som byder på en rig og varieret flora og fauna. Parken er del af et større beskyttet naturområde (Belum.Temengor Forest Complex), som også inkluderer områder i det sydlige Thailand. Regnskoven her anses, sammen med skovene i Taman Negaras nationalpark, for at være noget af verdens ældste regnskov, circa 130 millioner år gammel. Med båd besøger vi et område hvor orang asli folket lever, sådan som de har gjort i umindelige tider. Navnet orang asli betyde bogstaveligt talt "det oprindelige folk". Vi opdager junglen til fods og håber at finde rafflesia, verdens største blomst. 

I løbet af dagen indtager vi en lettere, medbragt frokost. Vel tilbage på resortet kan man nyde alle de moderne faciliteter og svømmepølen med junglen liggende lige indtil.

Dag 8. Til Cameron Highlands
Rejsen fortsætter sydpå og fra søen ved Belum og regnskoven flytter vi os nu til højlandet ved Cameron. På vejd ertil besøges den kongelige by Kuala Kangsar.

Englænderne kom til Cameron Highlands under kolonitiden, tiltrukket af klimaet her som påminder om det engelske. Kolonitiden mærkes stadigvæk i områdets arkitektur.

Oppe i højlandet er jorden meget frodig, og nu præges landskabet af theplantager og jordbærmarker. Idag kommer mange hertil for at opleve en anden side af Malaysia og nyde det køligere og mindre fugtige klima heroppe.

I løbet af dagen besøger vi en thefabrik og theplantage, som er sydøstasiens arealmæssigt største theplantage. Vi ser hele the fremstillingen, og besøger fabrikken hvor bladene tørres og theen pakkes. Her nyder vi selvfølgelig en kop the med kiks til.

Dag 9. Eviggrøn skov og vandfald
Om morgenen går vi en tur i den såkaldte mos-skov. Oppe på den højde hvor vi befinder os, ligger der ofte et tykt skydække og skoven er indsvøbt i dug og fugt, så forholdenen er perfekte til mos, bregner og orkideer. Denne evigtgrønne skov er også et perfekt habitat for insekter, frøer og fugle, som trives i fugten og den større kølighed. Til frokosttid vender vi tilbage til lodgen og kører så ad slingrende veje tilbage mod Kuala Lumpur. Undervejs kommer vi forbi det smukke Iskandar vandfald, hvor vi strækker på benene og smager på de lokale snacks.

Når vi er tilbage i Kuala Lumpur er aftenen fri til egne oplevelser. Hotellet er centralt beliggende, så det er let at finde gode restauranter i nærheden. Måske ønsker man bare at nyde det gode hotel?

Dag 10. Flyvning til landet syd for vinden
Om morgenen flyver vi fra Kuala Lumpur til Borneo og Sabah. Delstaten kaldes også ”The land below the wind”, da området ligger syd for det orkanbælte, der ellers ofte rammer regionen.

Vi fortsætter længere ind i Borneos fantastiske natur, og efterhvert bytter vi fra bus til flodbåd. Dagsetapens mål er Bilit ved Kinabatanganfloden. Lodgen er opbygget på pæle og den passer godt ind i omgivelsen.

Om eftermiddagen er der safari på programmet. Med båd sejler vi på floden og dens sidekanaler og kigger efter fugle og dyr. Kinabatanganfloden har Borneos største koncentration af vildt, og der er god chance for at se Gibbonaber og makaker. WWF har et projekt for at bevare livet langs Kinabatanganfloden, og genskabe den naturlige fauna langs floden. Læs mere om dette på WWF Corridor of life.

Dag 11. Safari og trek langs Kinabatanganfloden
Fuglelivet er meget rigt, og måske er det en af de otte arter af næsehornsfugle der lever her, som vækker dig om morgenen. Allerede kl. 6 sætter vi os i båden for en morgentur. Horisonten ændrer farve dramatisk, når solen står op, og selv de farverige fugle gør sikkert denne morgen til noget specielt. Vi ser højst sandsynligt elegante hejrer og forskellige isfugle samt hurtige biædere med deres typiske lange næb. Det er dog ikke kun fugle der fanger vores opmærksomhed. Her er også krokodiller, som måske ligger på brederne og varmer sig i morgensolen. Efter ca. 1,5 time er vi tilbage på lodgen til morgenmad.

Om formiddagen giver vi os så ud på et kortere Jungletrek, hvor vi kigger nærmere på alle de småting, der findes i floraen og faunaen her. Det bliver oftest mest insekter, frøer og padder vi ser, og selvfølgelig fugle. Men frem for alt vegetationen!

Om eftermiddagen tager vi atter ud på floden for at opleve dyrelivet. Vi skal være meget heldige for at se pygmæelefanten, men forhåbentlig ser vi til gengæld den udseendemæssigt mærkelige næseabe, Proboscis monkey.

Dag 12. Orangutanger og bjørne
Vi checker ud fra Bilit og rejser til Sepiloks rehabiliteringscenter for orangutanger. Dyrene her sørger man for, fordi de har været skadede eller er blevet konfiskeret fra illegal fangenskab. I reservatet får de pleje og rehabilitering med det formål, at tilpasse dem til den vilde natur igen. Fra gangbroer i den tropiske regnskov kan vi nyde de fantastiske dyr. Vil du bidrage yderligere til Sepiloks rehabiliteringscenter og støtte kampen for orangutangernes overlevelse i det frie, kan du adoptere en orangutang. Du får et certifikat, et foto og din adoptivabes personlige historie på tryk. Desuden får du opdateringer to gange om året, om hvordan det går for dit ”adoptivbarn”. Læs mere om adoptionen her. I begyndelsen af 2014 åbnede yderligere et rehabiliteringscenter i Sepiloks grønne omgivelser, nemlig The Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Det er blevet skabt for at kunne hjælpe illegalt tilfangetagne Malajbjørne, den mindste bjørneart i verden. Her får de en daglig tilværelse, samtidig med at man forsker i dem, for at lære mere om bjørnen og dens behov.

Om aftenen samles vi til en fælles afskedsmiddag.

Dag 13. Afresje fra Borneo
Der er tid til afslapning frem til afrejsen hen på eftermiddagen. Først flyves til Kuala Lumpur, hvor der byttes fly for den videre rejse mod Danmark.

Dag 14. Hjemkomst Danmark
Hjemkomst.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejsen t/r
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad
• 9 x frokost
• 7 x middag
• Flymåltider indgår
• Entreudgifter ifølge program
• Temas rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2.
Ankomst Kuala Lumpur. Transport til hotel 60 kilometer. Middag indgår. To overnatninger på centralt beliggende hotel i Kuala Lumpur.

Dag 3.
Udflugt med besøg i Petronas Towers og byvandring. Frokost og middag indgår.

Dag 4.
Kuala Lumpur - George Town / Penang, busrejse 360 kilometer. Besøg i Ipoh. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i George Town.

Dag 5.
Byrundtur i George Town med fri eftermiddag og aften. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.
Penang - Belum, bustransport circa 175 kilometer. Helpension indgår. To overnatninger på resort i Belum.

Dag 7.
Udflugt i Royal Belum State Park med bådfærd og naturvandring. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 8.
Belum - Cameron Highlands, circa 260 kilometer. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Cameron Highlands.

Dag 9.
Cameron Highlands - Kuala Lumpur, circa 215 kilometer. Naturvandring i Cameron Highlands. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Kuala Lumpur.

Dag 10.
Flyrejse Kuala Lumpur - Sandakan. Bustransport Sandakan - Bilit, circa 120 kilometer. Aftensafari på Kinabatanganfloden. Helpension indgår. To overnatninger på resort i Bilit.

Dag 11.
Morgen og aftensafari med båd samt naturvandring. Helpension indgår.

Dag 12.
Bilit - Sandakan, circa 120 kilometer. Besøg ved Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre og det nye Bornean Sun Bear Conservation Centre. Helpension indgår.

Dag 13.
Fri dag frem til afrejse. Fly fra Sandakan via Kuala Lumpur til Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 14.
Ankomst Danmark.

Malaysia

Befolkning 27,5 millioner
Landets areal 329 758 km²
Religion
Islam
Valuta
Ringgit
Sprog Malajisk (bahasa malaysisk) er officielt sprog

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Kuala Lumpur t/r samt indenrigsfly Kuala Lumpur – Sandakan  – Kuala Lumpur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandinavisk talende rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information på tel: 70 100 399 

Valuta:

Ringgit (MYR). Almindelige kreditkort (Visa, Mastercard etc) accepteres generelt i Malaysia. For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima:

I Malaysia er det sommer hele året. Landet har et varmt, tropisk klima med generelle temperaturer på mellem 21–32 grader. Det ækvatoriale klima karakteriseres af de årlige monsuner, der forekommer i sydvest i monederne april til oktober, og i det nordøstlige Malaysia fra oktober til februar.

På Borneo er der generelt et tropisk klima med regn hele året, dog med mest nedbør fra maj til oktoner. Det er mest korte regnskyl med klart vejr både før og efter. Fra januar til marts er der forholdsiv lidt regn i hele Sabah-provinsen. 

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com. 

Påklædning:

Tyndt, let bomuldstøj anbefales. Gode vandresko, da der forekommer en del vandreture på rejsen. En tynd regnfrakke kan også være en fordel at medbringe. Malaysia er et muslimsk land, og ved besøg i templer, skal skuldre og knæ være tildækkede - hvilket gælder for både mænd og kvinder.

Vaccinationer:

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.

Tlf.: 70 25 40 80. Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk E-mail: info@sikkerrejse.dk 

Drikkepenge: 

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge til chauffører, bagagebærere, lokalguider og serveringspersonale ved de fælles måltider. Vi anbefaler at du beregner 200 MYR til diverse drikkepenge. TEMAs rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis. 

Observer:

Visse skikke i Malaysia kender man til, andre ikke. Det gør det til et spændende land at rejse i. Vores typiske punktlighed tager man ikke så tungt, men at tage skoene af, når man f.eks. besøger et hjem eller en moské er et must. Hvis du skulle spise noget med hænderne, så skal du huske at benytte højre hånd, den venstre hånd benyttes ifølge muslimsk kultur, når man er på toilettet .

Musik og trafik kan nogle gange være højlydt, men generelt er malayerne rolige og ganske tilbageholdende i deres kropssprog. Skulle du blive ophidset over et eller andet, hjælper det med andre ord, ikke at hæve stemmen og fægte med armene! 

Kameraudrustning:

Ved besøget ved Sepilok Orangutang Rehabilitation Center afkræves en ekstraafgift for avanceret kameraudrustning. Ved 400 mm objektiv koster det den store sum af 1.000 MYR. 

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
18-10-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-10-18
19:25
2023-10-18
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-10-19
01:20
2023-10-19
16:40
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-10-30
23:50
2023-10-31
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2023-10-31
09:15
2023-10-31
10:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 29 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
16-11-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-11-16
18:05
2023-11-16
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-11-17
01:50
2023-11-17
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-11-28
23:50
2023-11-29
06:30
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2023-11-29
09:15
2023-11-29
10:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 28 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
08-01-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-01-08
18:05
2024-01-08
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2024-01-09
01:50
2024-01-09
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2024-01-20
23:50
2024-01-21
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2024-01-21
09:15
2024-01-21
10:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 32 250 DKK 6 ledige pladser Bestil
17-02-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-02-17
18:05
2024-02-17
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2024-02-18
01:50
2024-02-18
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2024-02-29
23:50
2024-03-01
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2024-03-01
09:15
2024-03-01
10:40
Turkish Airlines, 1783
14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 32 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
05-03-2024 14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 27 250 DKK 6 ledige pladser Bestil
17-03-2024 14 dage Malaysia med Penang og Borneo København 36 690 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.