Vandreferie i DolomiterneMarcialonga og Fassadalen

I Dolomitterne i det nordøstlige Italien, vandrer vi i et dramatisk terræn blandt forrevne tinder, frodige alpeenge og en rig flora, der har gjort området berømt. Den østrigske og italienske kultur mødes i mad, arkitektur og sprog. Der bliver mulighed for at smage både vin, ost og grappa fra lokale producenter. Canazei, Campitello og Vigo de Fassa er nogle af de charmerende byer med fantastisk beliggenhed, som besøges under vandringerne. 

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den charmerende by Vigo di Fassa
 • Det hyggelige hotel
 • Bolzano med ismanden Ötzi
 • Alle vandringerne
 • Prøvesmagninger af grappa, vin og ost

Dagsprogram
2023

Dag 1 - Vigo di Fassa.

Afrejse fra Danmark til Venedig og videretransport til Vigo di Fassa. Værtsparret Paola og Renato byder os velkommen til det hyggelige hotel Dolasilla. Under hele rejsen bor vi her.

Dag 2 - Bjergpassene.

Efter morgenmad kører vi mod Paolinapasset, hvorefter vi fortsætter opstigningen i skilifte. Efter bare et par minutters tid er vi oppe på 2125 MOH. Hele dagen kan vi nyde smukke bjeglandskaber og vi går ad sten- og grusstier. Den lave buskvegetation ligner et stort lysegrønt tæppe i dalgangene, hvor vi vandrer mod dagens frokostpause og lidt hvile. Vandringen fortsætter siden ad bjergplateauer og grønne blomsterenge, og bliv ikke forbløffet hvis du pludseligt står ansigt til ansigt med en græssende ko. Vandringen går op og nedad, og byder også på en stejlere bakke med ca. 150 Meters højdestigning.  

Dag 3 - Karersøen.

Bussen kører os til den berømte Karersø beliggende ved foden af Latemarbjergene. Vi tager en byvandring i Bolzano, hvor du ser Ötzimanden på det arkeologiske museum. Han levede på forhistorisk tid circa omkring 3300 f. Kr, men hans legeme blev først fundet år 1991. Du går forbi franciskanernes kirke og ser smukke fontæner og paladser. På Piazza Walter, som er byens mest elegante torv, konkurrerer udeserveringerne med katedralen og rådhuset om at fange turisternes opmærksomhed. Afslutningsvis besøger du en vingård, hvor man dyrker traditionelle druesorter. Gården har været i familien Mulmeltiers eje siden 1700-tallet, og hele dennne tidsperiode har man fremstillet vin her. Du får selvfølgelig mulighed for at smage på vinene. Dagens vandring er på lav højde.  

Dag 4 - Catinaccio.  

Efter morgenmaden tager vi linebanen op til 2000 Meters højde. Her starter vi med en kortere vandring ad fine stenbelagte stier gennem kuperede markområder og skov. Her eer det let at koble af til fuglenes sang og køernes klokker, der høres på lang afstand. Oppe over trætoppene kan vi skimte Marmoladabjergene, hvor Dolomiternes højeste punkt på 3 342 Meter over havet befinder sig. Vandringen fortsætter ad stier med grus og klippesten, som sagte men sikkert fører os højere og højere opad. Det smukke landskab i Dolomiterne er altid fascinerende, og hvorhen vi end vender os mødes vi af en ny fantastisk udsigt. Vel fremme ved en alpehytte tager vi en fortjent pause. Efter let frokost og lidt hvile er vi klar til eftermiddagens vandring. Nu kan du selv vælge: enten den sværere vandring som først leder os op langs bjergvæggen og sidenhen fører os nedad, eller den lettere vandring tilbage til Ciampedie-terassen, og derfra nedad skovstier til hotellet. Der er circa 300 Meter højdeforskel under dagens vandring, og det er stejt, men vi tager det i roligt tempo.  

Dag 5 - Fri dag.  

Idag kan du selv vælge hvordan du udfylder tiden. Måske frister butikkernes udbud? Du kan også leje en cykel og suse omkring i området. Eller du kan vandre langs med Marcialonga-stien i dalen. Middagen indgår, men hvis du har lyst til forandring kan du på egen bekostning vælge en anden af byens restauranter. Rejselederne kan give gode tips.  

Dag 6 - Sassolungomassivet.  

Fra byen Campitello tager vi en linebane op til udgangspunktet for dagens vandring, Col Rodella på 2480 MOH. Vandringen går Syd om Sassolungo, den lange sten. Dette massiv er på over 3000 Meters højde, og vi nøjes med at nyde det på afstand, og vandrer nedenfor Sassolungo på underlag af ler og grus. Måske hører vi fløjt fra de søde små murmeldyr som findes her. Efter mange snørklede stier og smukke udsigter når vi frem til en skøn og afslappende alpehytte. Vi vandring fortsætter ad kreaturstier og grønne enge. Vel tilbage i Campitello får du lidt tid på egen hånd. Måske lokker en øl på en af de mange udeserveringer, inden vi skal tage bussen tilbage til hotellet. Vandringerne byder på ca. 100 Højdemeters niveauforskel, en stejl nedstigning på ca. 600 Meter og igen 300 Meters højdeforskel.  

Dag 7 - Passo Pordoi.  

Som indledning på vandringsrejsens sidste dag kører vi med bus til Canazei og derpå videre med linebane og kabinebane. Vi kommer op til Col di Rosc på 2382 MOH, og nyder den vidunderlige udsigt herfra mod Canazei og Marcialongadalen. Vi kan også se Marmoladabjergenes snehvide gletscherdække. Vi vandrer nedenfor bjergtoppen Sas Bece og kommer frem til Passo Pordoi i passende tid til formiddagskaffen. Herfra tager vi endnu en kabinebane, som bringer os op til 2950 MOH. Heroppe er det køligere, og det er nok skønt at have en varm trøje med herop. Heroppe er det ikke usædvanligt at sneen findes frem til i juli måned. Hvis du har lyst kan du gpå en kortere vandring op til alpehytten Forcella Pordoi. Ellers kan man blive ved en af udsigtsterasserne og slappe af. Vi spiser en fin frokost inden vi vender tilbage til vores hotel. Dagen byder på kortere vandringer med 150 Meters højdeforskel under to seperate etaper.  

Dag 8 - Hjemrejse.  

Idag er der da afrejse til lufthavnen og videre hjem til Danmark. Arrividerci og på gensyn!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly København-Venedig t/r
• Centralt beliggende hotel (historiske centrum)
• Samtlige overnatninger
• TEMAs rejseleder
• Udflugter og entreer ifølge program
• 7 x morgenmad
• 2 x frokost på restaurant. Der behøves ej picknick udrustning.
• 7 x middag
• Bagageservice indgår
• Vin, ost og grappasmagning

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Venedig. Transport til Vigo di Fassa, ca. 175 Km. Syv overnatninger på hotel. Middag indgår (afhængig af ankomsttidspunkt).

Dag 2.

Middelsvær vandring ved Paolina- og Costalungapassene, ca. 5 timer (12 - 16 kilometer). Bustransport ca. 10 Kilometer. Vi tager tovbane op til 2125 meter over havet og vandrer op til 2349 meter over havet. Højdeforskel 224 meter. Vi vandrer tilbage til 1992 meter over havet, højdeforskel 357 meter. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3.

Kortere gåtur omkring ved Karersøen og besøg i Bolzano. Bustransport circa 80 Km. Vin- og grappasmagning. Helpension indgår.

Dag 4.

Vandringer i Catinaccio passet. Vi går 4-6 timer alt afhængigt af den valgte sværhedsgrad og vejrforholdene. Vi tager tovbane op til 1992 meter over havet og vandrer op til 2246 meter over havet. Højdeforskel 254 meter. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Fri dag i Vigo di Fassa. Masser af muligheder for vandringer (3 - 22 kilometer) Morgenmad og middag indgår.

Dag 6.

Middelsvær vandring ved Sassolungo, ca. 5-6 timer (14 - 22 kilometer). Vi tager tovbane op til 2400 meter over havet og vandrer ned til 2300, for så igen at vendre tilbage til 2400 meter over havet. Højdeforskel 100 meter. Efter frokostpause fortsætter vi ned til 1300 meter, højdeforskel 1300 meter. Bustransport ca. 20 Kilometer. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7.

Lettere vandring på ca. 4 timer (8 - 15 kilometer). Vi tager tovbane op til 2383 meter og vandrer ned til 2239 meter over havet, højdeforskel 144 meter. Med ny tovbane fortsætter vi op til 2950 for derpå at vandre til 2388 meter over havet, højdeforskel 562 meter. Bustransport ca. 25 Kilometer. Helpension indgår.

Dag 8.

Busrejse Vigo di Fassa - Venedig, 175 Kilometer. Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Venedig tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs danske eller svenske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Vandreturen:

Dolomitterne har et kuperet landskab, og vandreturen er sjældent på flade stier, det går enten op eller ned. Du bør have en rimelig god kondition for at få udbytte af rejsen. Vandrestave kan aflaste ømme led.
OBS! En vandring kan blive ændret afhængig af vejrforhold m.m.

Tips og information om TEMAs vandreferier».

Klima og beklædning:

På internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Medbring derfor lidt varmt tøj og en regnjakke. Medbring gode vandresko eller støvler. Vigtigst er nok et par bekvemme sko til vandreture i naturen, i byerne og på eventuelle museer.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Rejselederen indsamler 25 Euro per person på plads og fordeler på passende vis til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Øvrigt:

Kort: På de guidede vandretursrejser har vi ingen kort. Rejselederen har derimod detaljerede kort, og kan hjælpe interesserede med at købe dem på rejsemålet.
Underlaget er præget af gode stier, der blandes med sten- og klippefyldte partier. Vi anvender ikke klatrejern eller reb på denne rejse.Vi passerer kun enkelte steder med gletjsere eller sne. 

På denne vandrerejse har vi ingen picknick frokoster, og de fælles frokoster indtages ved bord, typisk på alpehytter. Du behøves derfor ikke medbringe picknick udrustning.

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
01-06-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-06-01
13:15
2023-06-01
14:45
SAS, 675
Frankfurt
Venice
2023-06-01
16:10
2023-06-01
17:30
Lufthansa, 328
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2023-06-08
18:20
2023-06-08
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2023-06-08
21:00
2023-06-08
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 15 890 DKK Forespørgsel
29-06-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2023-06-29
11:50
2023-06-29
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Venice
2023-06-29
14:25
2023-06-29
16:10
K L M, 1655
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Amsterdam
2023-07-06
17:45
2023-07-06
19:45
K L M, 1656
Amsterdam
Copenhagen
2023-07-06
21:05
2023-07-06
22:30
K L M, 1139
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 16 990 DKK Forespørgsel
06-07-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Zürich
2023-07-06
09:35
2023-07-06
11:25
Swiss International Air Lines, 1267
Zürich
Venice
2023-07-06
13:00
2023-07-06
14:05
Swiss International Air Lines, 1662
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2023-07-13
18:20
2023-07-13
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2023-07-13
21:00
2023-07-13
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 15 390 DKK 2 ledige pladser Bestil
24-08-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2022-08-24
09:50
2022-08-24
11:20
Lufthansa, 825
Frankfurt
Venice
2023-08-24
12:45
2023-08-24
14:00
Lufthansa, 326
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2022-08-31
18:20
2022-08-31
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2022-08-31
21:00
2022-08-31
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 15 390 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-08-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2023-08-27
08:15
2023-08-27
10:20
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2023-09-03
11:10
2023-09-03
13:10
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 16 690 DKK 6 ledige pladser Bestil
31-08-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-08-31
09:50
2023-08-31
11:20
Lufthansa, 825
Frankfurt
Venice
2023-08-31
12:45
2023-08-31
14:00
Lufthansa, 326
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2023-09-07
18:20
2023-09-07
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2023-09-07
21:00
2023-09-07
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 16 950 DKK 6 ledige pladser Bestil
07-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-09-07
13:15
2023-09-07
14:45
SAS, 675
Frankfurt
Venice
2023-09-07
16:25
2023-09-07
17:40
Lufthansa, 328
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2023-09-14
18:20
2023-09-14
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2023-09-14
21:00
2023-09-14
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 15 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
14-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2023-09-14
09:50
2023-09-14
11:30
Austrian Airlines, 302
Vienna
Venice
2023-09-14
12:55
2023-09-14
14:00
Austrian Airlines, 523
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2023-09-21
18:20
2023-09-21
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2023-09-21
21:00
2023-09-21
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 15 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
21-09-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-09-21
12:00
2023-09-21
13:30
Lufthansa, 827
Frankfurt
Venice
2023-09-21
16:25
2023-09-21
17:40
Lufthansa, 328
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2023-09-28
18:20
2023-09-28
19:45
Lufthansa, 329
Frankfurt
Copenhagen
2023-09-28
21:00
2023-09-28
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomiterne København 14 990 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.