Vandreferie i DolomitterneMarcialonga og Fassadalen

I Dolomitterne i det nordøstlige Italien, vandrer vi i et dramatisk terræn blandt forrevne tinder, frodige alpeenge og en rig flora, der har gjort området berømt. Den østrigske og italienske kultur mødes i mad, arkitektur og sprog. Der bliver mulighed for at smage både vin, ost og grappa fra lokale producenter. Canazei, Campitello og Vigo de Fassa er nogle af de charmerende byer med fantastisk beliggenhed, som besøges under vandringerne. 

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den charmerende by Vigo di Fassa
 • Det hyggelige hotel
 • Bolzano med ismanden Ötzi
 • Alle vandringerne
 • Prøvesmagninger af grappa, vin og ost

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1 – Vigo di Fassa
Afrejse fra Danmark til Venedig og videretransport til Vigo di Fassa. Værtsparret Paola og Renato byder os velkommen til det hyggelige hotel Dolasilla. Under hele rejsen bor vi her.

Dag 2 – Bjergpassene
Efter morgenmaden kører vi mod Costalunga-passet, hvor vi fortsætter opstigningen i stolelifte. Efter bare et par minutters tid er vi oppe på 2.125 meter over havets overflade. Hele dagen nyder vi det smukke bjerglandskab, og vi vandrer ad sten- og grusstier. Den lave buskvegetation ligner et stort lysegrønt tæppe i dalene hvor vi vandrer indtil dagens frokostpause og lidt hvile. Vandringen fortsætter derefter på bjergplateauer og i grønne blomsterenge. Bliv ikke forbløffet hvis du pludseligt står ansigt til ansigt med en græssende ko. Vandringen går op- og nedad, og byder også på en stejl bakke med en højdestigning på ca. 150 m.

Dag 3 – Karersøen
Bussen tager os i første omgang til den mytiske Karersøen ved foden af Latemar-bjergene, hvor vi går kort tur. Derefter venter en byvandring i Bolzano, hvor du besøger Ötziman i det arkæologiske museum. Han levede i forhistorisk tid omkring 3.300 f.Kr. Hans lig blev først fundet i 1991. Du kommer forbi franciskanerkirken og ser smukke springvand og paladser. På Piazza Walter, byens mest elegante plads, konkurrerer udendørsrestauranterne med katedralen og rådhuset om turisternes interesse. Til sidst besøger du en vingård, der dyrker traditionelle druer. Gården har været ejet af familien Murmelter siden 1700-tallet og siden da er der blevet produceret vin der. Du får smagt nogle af gårdens vine.

Dag 4 – Catinaccio
Efter morgenmaden tager vi kabelbanen op til 2.000 meters højde. Vi starter med en kort vandretur på fint asfalterede stier gennem kuperet terræn og skov. Det er nemt at nyde roen med fuglesang og ko klokker, der kan høres i det fjerne. Over trætoppene skimter vi silhuetten af Marmolada-bjerget, det højeste bjerg i Dolomitterne, 3.342 meter over havets overflade. Vores vandretur fortsætter på stier af grus og sten. Snoede og snirklede stier fører os højere og højere op. Det smukke landskab i Dolomitterne holder aldrig op med at fascinere. Lige meget hvor vi kigger hen, så har vi en ny og fantastisk udsigt overalt. Ved en alpehytte får vi en tiltrængt pause. Efter en let frokost og et kort hvil er vi klar til eftermiddagsvandringen. Nu kan du vælge; enten den sværere vandretur, som først fører os op langs bjergvæggen og senere går ned. Eller den nemmere vandretur tilbage til Ciampedie-terrassen, som derefter fortsætter ned til hotellet via en af de mange skovstier. Der er ca. 300 meters højdeforskel på vandreturen, det er stejlt, men vi tager det roligt.

Dag 5 – Fri dag
Idag kan du selv vælge hvordan du udfylder tiden. Måske frister butikkernes udbud? Du kan også leje en cykel og suse omkring i området. Eller du kan vandre langs med Marcialonga-stien i dalen. Middagen indgår, men hvis du har lyst til forandring kan du på egen bekostning vælge en anden af byens restauranter. Rejselederne kan give gode tips.

Dag 6 – Sassolungo-massivet
Fra landsbyen Campitello tager vi kabelbanen op til dagens udgangspunkt, Col Rodella 2.480 meter over havets overflade. Turen i dag går syd for Sassolungo, den lange sten. Massivet er over 3.000 meter højt. Vi nøjes med at beundre det dramatiske massiv på afstand og vandrer under Sassolungo på mudder og grus. Måske hører vi lyde fra de søde små alpin murmeldyr, der bor her. Efter mange snoede stier og smukke udsigter, kommer vi til en alpehytte med en behagelig og afslappende stemning. Vores vej fortsætter på stier og grønne enge. Tilbage i Campitello får du lidt tid på egen hånd. Måske trænger du til en forfriskende øl/sodavand på en af de mange udendørs restauranter, inden vi tager bussen tilbage til hotellet. Der er ca. 100 meter højdeforskel på vandreturen. Stejl nedkørsel på ca. 600 meter og 300 meters højdeforskel.

Dag 7 – Passo Pordoi
Inden sidste dag på rejsen, kører vi med bus til Canazei og derefter videre med kabelbane. Vi når Col di Rosc i 2.382 meter over havets overflade og nyder den guddommelige udsigt over Canazei og Marcialonga-dalen. Vi ser også det snehvide gletsjerdække på Marmolada-bjergene. Vi vandrer under Sas Becé-bjergtoppen for at nå Passo Pordoi lige i tide til morgenkaffen. Her venter endnu en kabelbane, som fører os op til hele 2.950 meter! Det er køligere heroppe, og det føles rart at have en varm trøje ved hånden. Det er ikke usædvanligt, at sneen bliver liggende her indtil juli måned. Hvis du ønsker det, kan du tage på en kort vandretur til alpehytten Forcella Pordoi. Ellers er der mulighed for at bo på en af udsigtsterrasserne og tage det lidt mere roligt. Vi spiser en behagelig frokost inden vi vender tilbage til vores hotel. Kortere vandreture med 150 meters højdeforskel to gange i løbet af dagen.

Dag 8 – Hjemrejse
Idag er der da afrejse til lufthavnen og videre hjem til Danmark. Arrividerci og på gensyn!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Italien t/r
• Samtlige overnatninger
• TEMA rejseleder
• Entré udgifter ifølge program
• 7 x morgenmad
• 2 x frokost (på restaurant, der behøves ikke picnic udstyr)
• 7 x middag med italiensk hjemmelavet mad
• Prøvesmagning af vin, grappa og ost
• Hotelskat

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Venedig. Transport til Vigo di Fassa, ca. 175 km. Syv overnatninger på hotel. Middag indgår (afhængig af ankomsttidspunkt).

Dag 2
Middelsvær vandring ved Paolina- og Costalungapassene, ca. 5 timer (12 – 16 km). Bustransport ca. 10 km. Vi tager liften op til 2.125 meter over havet og vandrer op til 2.349 meter over havet. Højdeforskel 224 meter. Vi vandrer tilbage til 1.992 meter over havet, højdeforskel 357 meter. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3
Kort gåtur rundt om Karersøen og besøg i Bolzano. Bustransport ca. 80 km. Vin- og grappasmagning. Helpension indgår.

Dag 4
Vandring i Catinaccio passet. Vi går 4 – 6 timer alt afhængigt af den valgte sværhedsgrad og vejrforholdene. Vi tager kabelbanen op til 1.992 meter over havet og vandrer op til 2.246 meter over havet. Højdeforskel 254 meter. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5
Fri dag i Vigo di Fassa. Masser af muligheder for vandringer (3 – 22 kilometer) Morgenmad og middag indgår.

Dag 6
Middelsvær vandring ved Sassolungo, ca. 5-6 timer (14 – 22 km). Vi tager kabelbanen op til 2.400 meter over havet og vandrer ned til 2.300 meter, for så igen at vandre tilbage til 2.400 meter over havet. Højdeforskel 100 meter. Efter frokostpause fortsætter vi ned til 1.300 meter, højdeforskel 1.300 meter. Bustransport ca. 20 km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7
Lettere vandring på ca. 4 timer (8 – 15 kilometer). Vi tager kabelbanen op til 2.383 meter og vandrer ned til 2.239 meter over havet, højdeforskel 144 meter. Med ny kabelbane fortsætter vi op til 2.950 meter for derefter at vandre ned til 2.388 meter over havet, højdeforskel 562 meter. Bustransport ca. 25 km. Helpension indgår.

Dag 8
Busrejse Vigo di Fassa – Venedig, 175 kilometer. Hjemrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Italien t/r. TEMAs rejseleder, delt dobbeltværelse, måltider, udflugter, entré udgifter og rejsens transport ifølge dagsprogrammet.

Vandreturen
Dolomitterne har et kuperet landskab, og vandreturen er sjældent på flade stier, det går enten op eller ned. Du bør have en rimelig god kondition for at få udbytte af rejsen. Vandrestave kan aflaste ømme led.

OBS! En vandring kan blive ændret afhængig af vejrforhold m.m.

Tips og information om TEMAs vandreferier».

Gruppestørrelse
Min. 15 personer, max. 22 personer.

Klima og beklædning
Klimaoplysninger og aktuelle vejrudsigter kan blandt andet findes på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Påklædning og udstyr
Medbring gerne lidt varmere tøj, samt let pakket regntøj. Medbring robuste sko eller vandrestøvler til vandreturene. Det vigtigste er måske også et par behagelige og velbrugte sko til at gå i naturen, i byerne og på eventuelle museer.

Valuta
Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 25 euro pr. person ved rejsens start, og sørger for at fordele ligeligt til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider mv.

Øvrigt
Oversigtskort: På de guidede vandreture har vi ingen kort. Rejselederen har derimod detaljerede kort, og kan hjælpe interesserede med at købe dem på rejsemålet.

Underlaget vi går på er præget af gode stier, der blandes med sten- og klippefyldte områder. Vi anvender ikke klatrejern eller reb på denne rejse. Vi passerer kun enkelte steder med gletsjere eller sne.

På denne vandrerejse har vi ingen picnicfrokoster, og vores fælles frokoster indtages ved dækkede borde. Du behøver derfor ikke medbringe picnic udstyr, som krus, tallerken og bestik, der ellers nævnes i vores generelle pakkeliste.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
06-06-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2024-06-06
07:00
2024-06-06
08:40
Austrian Airlines, 308
Vienna
Venice
2024-06-06
09:10
2024-06-06
10:15
Austrian Airlines, 521
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2024-06-13
14:40
2024-06-13
16:05
Lufthansa, 327
Frankfurt
Copenhagen
2024-06-13
20:40
2024-06-13
22:05
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 17 390 DKK 5 ledige pladser Bestil
27-06-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2024-06-27
12:40
2024-06-27
14:45
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2024-07-04
15:35
2024-07-04
17:40
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 16 750 DKK 2 ledige pladser Bestil
04-07-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2024-07-04
07:00
2024-07-04
08:40
Austrian Airlines, 308
Vienna
Venice
2024-07-04
09:10
2024-07-04
10:15
Austrian Airlines, 521
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Frankfurt
2024-07-11
14:40
2024-07-11
16:05
Lufthansa, 327
Frankfurt
Copenhagen
2024-07-11
17:00
2024-07-11
18:25
Lufthansa, 830
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 18 590 DKK 6 ledige pladser Bestil
29-07-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2024-07-29
12:40
2024-07-29
14:45
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2024-08-05
15:35
2024-08-05
17:40
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 16 990 DKK Forespørgsel
29-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2024-08-29
07:55
2024-08-29
10:00
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2024-09-05
10:50
2024-09-05
12:55
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 15 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
05-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2024-09-05
07:55
2024-09-05
10:00
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2024-09-12
10:50
2024-09-12
12:55
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 16 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
12-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2024-09-12
07:55
2024-09-12
10:00
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2024-09-19
10:50
2024-09-19
12:55
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 16 750 DKK 6 ledige pladser Bestil
19-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Venice
2024-09-19
07:55
2024-09-19
10:00
SAS, 2691
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Venice
Copenhagen
2024-09-26
10:50
2024-09-26
12:55
SAS, 2692
8 dage Vandreferie i Dolomitterne København 16 650 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.