Sri Lanka - Det grønne gulds ø

Vi rejser gennem spændende vandparker i Sigiriya til kongernes palads i Poonnaruwa. Vi ser frescomalerier i klippetemplet Dambulla og den charmerende by Kandy. En af rejsens højdepunkter er busrejsen igennem højlandets the- og bjerglandskab. Rundrejsen afsluttes med et par dage ved kysten og et besøg i hovedstaden Colombo.

REJSEFAKTA

Lande: Sri Lanka

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 18-28 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Løveklippen i Sigiriya
 • Tandens tempel i Kandy
 • Rejsen blandt højlandets theplantager
 • Safari i Minneriya og Udawalawe
 • Den smukke natur på Sri Lanka

Dagsprogram
Efterår 2019 / forår 2020

Dag 1 - Afrejse.

Afrejsen går om eftermiddagen fra Københavns lufthavn via Doha til Colombo.

Dag 2 - Ankomst til Sri Lanka. 

Du bliver hilst velkommen på Sri Lankas Bandaranaike lufthavn af TEMAs rejseleder. Siden køres du med bus til hotellet i Negombo. En frokost og en behagelig bådfart på Hamiltonkanalen markerer indledelsen af dit besøg i landet. Vel tilbage checker vi ind på rummene, og har tid til at hvile lidt inden vi samles igen til velkomstmiddagen. 

Dag 3 - Dambulla. 

Efter morgenmaden rejser vi til Dambulla, som er mest kendt for sine imponerende grotter og de buddhistiske udsmykninger her ved Raja Maha Vihara. Grottetemplet er det største og mest imponerende i hele landet, og det etableredes ca. 100 f.Kr. Her findes mere end 80 grotter, med klostre, statuer og buddhafigurer. Vægmalerierne er imponerende og en kendt scene er den, hvor dæmonen Maya frister Buddha, og den scene som viser Buddhas første prædiken. Det Gyldne tempel i Dambulla kom i 1991 med på UNESCO's Verdensarvsliste. Efter besøget kører vi til vores hotel for denne overnatning og checker ind. 

Dag 4 - Sigiriya. 

Tidligt om morgenen rejser vi til Sigiriya og den egendommelige Løveklippe. Vi går blandt ruinerne af det, som nok har været Asiens ældste landskabspark, med bassiner, kanaler og springvand. Højt oppe på en klippetop byggede kongen et palads circa 400 e.Kr, og dette er idang også med på UNESCOs Verdensarvsliste.Før i tiden kunne man bare komme op til slottet ad rebstiger og trappetrin udhugget i klippesiden. Idag er opstigningen noget nemmere, og halvvejs oppe findes vægmalerier af barbrøstede og forføreriske jomfruer. Efter Sigiriya besøger du Hiriwadunna, hvor de lokale kvinder demonstrerer hvordan man tilbereder lankansk mad. Efter demonstrationen bliver frokosten serveret på lotusblade. Et vandreservoir i nærheden byder på et rigt fugleliv, og samtidigt kan vi betragte landsbyboernes hverdag når de fisker eller vasker tøj i søen. Der er mulighed for at køre i vogn med okseforspand igennem en skov og over åbne marker. Du kommer også ud på søen ombord i dobbelt-kanoer. 

Dag 5 - Polonnaruwa. 

Om morgenen tager vi en jeeptur ind i Minneriya National Park. Parken er kendt for sine store flokke af elefanter, som i grupper på op til 100-150 vandrer igennem junglen og ned til en sø. Efter morgenmad rejser vi da Østpå og besøger middelalderbyen Poonnaruwa. Her findes imponerende vandreservoirer og bygningsværker. Byen gik i glemmebogen og blev helt tilvokset af junglen, så den genopdagedes først i moderne tid. Idag er områdes frilagt og blandt ruinerne ser vi pragtfulde statuer og religiøse bygninger. Den største seværdighed er Gal Vihara, som er en 13 Meter lang liggende Buddhastatue udhugget af sten. 

Dag 6 - Krydderiplantager og Kandy.  

Vi fortsætter Sydpå gennem det krydderiduftende Sri Lanka, og på en krydderihave i Matale tager vi en rundvandring for at lære de forskellige krydderityper at kende. Vi ser kardemumme, ingefær og den berømte Ceylonkanel, som førhen i tiden vakte de gerrige krydderikøbmænds interesse for øen. Efter frokost kommer vi frem til det centrale højland, hvor byen Kandy ligger. Byen er første gang omtalt under 1200-tallet, og er idag en spændende blanding af gammelt og nyt, verdsligt og religiøst. Kandy, det sinhalesiske folks sidste hovedstad, er fortsat omspundet af mange sagn og legender, og gamle traditioner og den sinhalesiske kultur holdes i live her. De fleste bygninger vi ser er fra 1800-tallet og idag er byen med på UNESCO Verdensarvslisten. Om eftermiddagen besøger vi Peradeniyas botaniske have, som blev bygget som en lysthave til en af de tidligste konger. Under den britiske kolonitid indsamlede man her træer, planter og tropiske blomster, som samlet skal give et indtryk af øens mangfoldige flora. 

Dag 7 - Theplantage og Tudorgotik.

Vi forlader Kandy og rejser ind i et bjergområde, hvor der findes theplantager, haver og vandfald. I løbet af dagen besøger vi også en thefabrik, hvor vi lærer os om den detaljerede udvælgningsproces samt tilberedelsen af thebladene. Man smager aldrig en lige så god kop Ceylonthe som her. 

I Nuwara Elya ændrer landskabet igen karakter, og du omgives af pinjetræer og kartoffelmarker. Her oplever vi Sri Lankas nok mest særegne by, som var elsket af englænderne på grund af sit kølige og behagelige klima. Stadigvæk idag opleves den britiske kolonitid som nærværende, med paladslignende bygninger i viktoriansk stil og med tudor-gotiske detaljer. Vi fortsætter frem til Udawalawe, hvor vi overnatter for natten.

Dag 8 - Udawalawe Nationalpark. 

Efter morgenmaden kører vi ned i lavlandet igen, og undervejs kommer vi forbi flere vandfald og udsigtspladser. Dagens mål er Udawalawe National Park, som er et af de bedste steder hvis man ønsker at se elefanter. Parken rummer over 500 elefanter, og man kan også se andre dyr såsom sambarhjort, hvid vandbøffel, mangustre, krokodiller og store varanøgler. Frokost nyder vi undervejs. Efter jeepsafarien fortsætter vi til Hikkaduwa. 

Dag 9 - 11 - Hviledage. 

Frie dage i Hikkaduwa. Der findes mange hyggelige barer og restauranter at vælge blandt i Hikkaduwa, og byen har en venlig og afslappet stemning. Foran hotellet Coral Sands ligger et koralrev, som afbøder bølgernes kraft,og gør det lettere at bade. Rejselederen kan give dig tip og råd om hvad du kan foretage dig i Hikkaduwa. 


Dag 9 første dag her byder på en gratis udflugt med bus og båd til Madhu floden ved Balaptiya. Båden bringer dig ud til en lagune med mangrovebevoksede øer. Vi gør landgang på en ø, hvor man dyrker kanel. Her prøver vio også et fiske-spa.

Dag 10 arrangerer vi en ekstraudflugter til Galle. Byen Galle har en gammel borg med et livligt folkeliv, og tydelig påvirkning fra både Holland og England. Tilmelding til vores rejseleder på plads.

Dag 11 er fridag.

Dag 12 - Colombo. 

Nu er det sidste morgen med sol og bad på stranden. Vi checker ud fra hotellet omkring frokosttid og rejser til Colombo, hvilket tager circa 2 timer alt afhængigt af trafikken. Byen byder definitivt på landets mest intensive forretnings- og kulturliv. Colombo er en farverig by, hvor man ofte sidder fast i trafikmylderet. Men byen byder også på buddhistiske templer, engelske kolonibygninger og fine shoppingcentre. Efter en byrundtur får vi serveret High Tea med kaffe/the og masser af småretter, kager og scones på et af byens hoteller. 

Dag 13 - Hjemrejse. 

Du har hele dagen til egen disposition. Bustransporten til Bandaranaike lufthavnen sker om eftermiddagen. Flyafgang om aftenen via Doha og hjem til Danmark. 

Dag 14 - Hjemkomst. 

Du lander tidligt om morgenen i Københavns lufthavn.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Colombo
 • Samtlige flymåltider
 • Samtlige overnatninger
 • 11 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 7 x middag
 • 1 High Tea
 • Entreudgifter ifølge program
 • Certificeret engelsktalende lokalguide
 • TEMA rejseleder
 • 2 flasker drikkevand a 500 Ml per person per dag

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse med Qatar Airways fra København via Doha til Colombo's Bandaranaike lufthavn. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Bus Bandaranaike - Negombo, 23 Km. Bådfærd, frokost og middag indgår. En overnatning på hotel i Negombo.

Dag 3.

Busrejse Negombo - Dambulla, 154 Km. Besøg ved DAmbullas grottetempler. Helpension indgår. Tre overnatninger på hotel i Dambulla.

Dag 4.

Bus Dambulla - Sigiriya t/r, 49 Km. Besøg i Sigiriya og Hiriwadunna. Helpension indgår.

Dag 5.

Bus Dambulla - Minneriya og Polonnaruwa t/r, 140 Km. Besøg i Minneriya National Park og Polonnaruwa. Helpension indgår.

Dag 6.

Bus Dambulla via Matale til Kandy, ca. 120 Km. Besøg i krydderihave, Kandy og i Peradeniyas botaniske have. En overnatning på hotel i Kandy, helpension indgår.

Dag 7.

Bus Kandy - Udawalawe, 232 kilometer. Besøg på thefabrik og i Nuwara Eliya. En overnatning på hotel i Udawalawe. Helpension indgår.

Dag 8.

Bus Bandarawela - Udawalawe - Hikkaduwa, 275 Km. Jeepsafari i Udawalawe. Morgenmad og frokost indgår. Fire nætter på hotel i Hikkaduwa.

Dag 9.

Formiddagsudflugt til Madhu River i Balapitiya, busrejse ca. 38 Km t/r. Bådfærd på Madhu floden og i lagunen. Morgenmad indgår.

Dag 10.

Fri dag, morgenmad indgår. Ekstraudflugt til Galle, pris 30,- USD per person.

Dag 11.

Fri dag, morgenmad indgår.

Dag 12.

Bus Hikkaduwa - Colombo, 122 Km. Rundtur i Colombo. Morgenmad, frokost og afskedsmiddag indgår. En overnatning i Colombo.

Dag 13.

Bus Colombo - Bandaanaike lufthavn 32 Km. Morgenmad, High Tea og flymåltider indgår.

Dag 14.

Hjemkomst til Danmark. Flymåltider indgår.

Sri Lanka

Indbyggertal: 21,4 millioner 

Landets areal: 65.610 km2 

Valuta: 1 rupee = 100 cent 

Religion: Buddhisme, hinduisme, islam, kristendom. Religionsfrihed i landet. 

Sprog: De officielle sprog er singalesisk og tamil. Engelsk udbredt

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Colombo - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Lankesisk rupee (LKR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor. 

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 10000 LKR (ca. 550 Kr.) per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis. Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. 

Klimaet i Sri Lanka er tropisk. Landets indre domineres af det centrale bjergmassiv, hvor temperaturen er noget køligere. Landets klima påvirkes kraftigt af monsunvindene, som veksler to gange om året. Når det regner kommer det ofte i korte og intensive byger i en times tid, og så skinner solen igen. Tænk på at klimaet er varmt og fugtigt.

Vælg tøj i robuste farver, eftersom vi er på farten det meste af tiden. Hvide bukser holder ikke længe...Gode vandresko til vandringerne i naturen og i byerne, hvor der ofte er ujævnt underlag. Man bærer gerne let bomuldstøj, som dækker skuldrer og ankler, og som ikke er for udringet, da vi ofte færdes på hellige pladser. Til tempelbesøg er det godt at have sko, som let kan tages af og på, da man altid tager sko af inden man går ind på de hellige områder.Badetøj skal selvfølgelig medbringes, og ligeledes solhat og solbriller samt solcreme med høj beskyttelsesfaktor (25+). Der findes et begrænset udvalg af solcremer og insektmidler at købe på Sri Lanka. Det er klogt at medbringe regntøj.

Ekstraudflugter:

Hvis der er interesse kan ekstraudflugter arrangeres fra Hikkaduwa. Den ene dag til Galle, som er en lankesisk by på Sydkysten med en gammel borg og et livligt folkeliv. Her er indflydelsen fra hollænderne og englænderne tydelige. Pris ca. 30 US$ pr. person.

Bemærk at priserne er vejledende, og at man kan betale med lankesiske Rupees.

Ekstradage med sol og bad:

Hvis du vil forlænge dit besøg, kan vi arrangere ekstra dage på hotel Temple Tree Resorts i Bentota. Et priseksempel per nat med morgenmad er ca. 1000 DKK, alt efter sæson. Der tilkommer udgift for ombookningen af flybilletten. For spørgsmål ring direkte til TEMA på 0046 771 - 37 38 39

Jule- och nytårsrejsen:

På grund af tidlig hjemrejse på hjemrejsedagen, udgår eftermiddagstheen på denne rejse.

Visum:

Der kræves visum for danske medborgere. Man skal ordne visum inden afrejse via myndighedernes hjemmeside. Vælg "Tourist ETA" og "Apply for an individual". Prisen for et visum som er gyldigt i 30 dage er 35 US$. Du kan tidligst ansøge om visummet 3 måneder inden afrejse og senest 72 timer inden afrejse). Når du har ansøgt om visum er det vigtigt at du medbringer en udskrevet kopi af din visumbekræftelse og dit visum tilpaskontrollen. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter ankomstdatoen til Sri Lanka.

Hotelstandard og Udawalawe naturreservat:

Vi bor godt. Ved besøget i naturreservatet Udawalawe kører vi i små åbne jeeps, hvor chaufførerne er vores naturguider.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Med forbehold for ændringer!

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-11-24 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-11-24
15:35
2019-11-24
23:45
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-11-25
02:00
2019-11-25
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-12-06
20:20
2019-12-06
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2019-12-07
01:35
2019-12-07
06:20
Qatar Airways, 161
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 20 290 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2019-12-23 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-12-23
15:35
2019-12-23
23:45
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-12-24
02:00
2019-12-24
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2020-01-04
10:50
2020-01-04
13:40
Qatar Airways, 665
Doha
Copenhagen
2020-01-05
15:35
2020-01-05
20:20
Qatar Airways, 163
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 28 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-01-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-01-05
15:35
2020-01-05
23:45
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2020-01-06
02:00
2020-01-06
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2020-01-17
20:20
2020-01-17
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2020-01-18
01:35
2020-01-18
06:20
Qatar Airways, 161
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 25 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-02-02 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-02-02
15:35
2020-02-02
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2020-02-03
02:00
2020-02-03
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2020-02-14
20:20
2020-02-14
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2020-02-15
01:35
2020-02-15
06:20
Qatar Airways, 161
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 23 250 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-03-01 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Doha
Colombo
2020-03-02
01:40
2020-03-02
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2020-03-13
20:20
2020-03-13
23:10
Qatar Airways, 655
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 21 650 DKK 2 ledige pladser Bestil
2020-03-15 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-03-15
15:35
2020-03-15
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2020-03-16
01:40
2020-03-16
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2020-03-27
20:20
2020-03-27
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2020-03-28
01:35
2020-03-28
06:20
Qatar Airways, 161
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 20 650 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-04-12 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-04-12
17:25
2020-04-13
00:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2020-04-13
02:15
2020-04-13
09:55
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2020-04-24
20:55
2020-04-24
23:35
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2020-04-25
01:35
2020-04-25
07:05
Qatar Airways, 161
14 dage Sri Lanka - Det grønne gulds ø København 20 550 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.