Sri Lanka – Det grønne gulds ø

Rundrejsen på den gamle krydderiø Ceylon, i dag Sri Lanka, tager os til hundredvis af grønne nuancer. Få steder på jorden er lige så frodig. Turen gennem spændende vandhaver i Sigiriya til kongepaladset i Polonnaruwa. Vi ser malerierne i klippetemplet Dambulla og den hellige tands tempel i charmerende Kandy. En af højdepunkterne er turen op til højlandets te- og bjerglandskab. Rundrejsen afsluttes med et par dage ved kysten og hovedstaden Colombo.

REJSEFAKTA

Lande: Sri Lanka

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 18-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Løveklippen i Sigiriya
 • Tandens tempel i Kandy
 • Rejsen i højlandets te landskab
 • Safari i Udawalawe
 • Afslapning i Bentota

Dagsprogram
Vinter 2023/2024

Dag 1. Afrejse
Afrejse fra Danmark til Colombo.

Dag 2. Ankomst til Sri Lanka
TEMAs rejseleder hilser velkommen til Sri Lankas internationale lufthavn Bandaranaike. Transfer til hotellet i Negombo, hvor vi tjekker ind. Om aftenen spiser vi en fælles velkomstmiddag.

Dag 3. Grotterne i Dambulla
Efter morgenmaden kører vi til Dambulla, som er mest kendt for det imponerende buddhistiske grottetempel Raja Maha Vihara, der stammer fra 100-tallet f.Kr. Dette er det største og bedst bevarede grottetempel i hele landet. Her findes mere end 80 grotter, flere klostre, statuer og Buddhabilleder. Malerierne er omfattende og viser blandt andet dæmonen Mara som frister Buddha, samt Buddhas første prædiken. Det gyldne tempel i Dambulla blev i 1991 optaget på Unescos verdensarvsliste. Efter besøget fortsætter vi til hotellet for at tjekke ind.

Dag 4. Løveklippen Sigiriya
Efter morgenmaden kører vi til den imponerende løveklippe i Sigiriya. Vi går gennem ruiner af hvad der muligvis er Asiens ældste paladshave med kanaler, pools og fontæner. Højest oppe på klippen byggede kongen i 400-tallet et palads som i dag er på Unescos verdensarvsliste. En gang var det kun tilgængeligt via rebstiger og trappetrin udhugget i den stejle klippe. I dag er det lidt mere bekvemt at bestige klippen og halvvejs oppe findes de berømte freskomalerier som forestiller barbarmede og forførende jomfruer.

Efter Sigiriya besøger vi Hiriwadunna. Her skal vi se hvordan man tilbereder et traditionelt srilankansk måltid af kvinderne fra byen. Efter fremvisningen får vi serveret frokosten på lotusblade.

Et vandreservoir i området byder på et fantastisk fugleliv. Her kan vi samtidig se indbyggerne fiske og vaske tøj i søen. I dobbeltkanoer sejler vi en lille tur på denne naturskønne sø.

Dag 5. Ruinbyen Polonnaruwa
I løbet af formiddagen kører vi østpå og besøger det antikke Polonnaruwa. Her ser vi imponerende vandreservoirer og bygningsværker. Polonnaruwa faldt desværre i glemmebogen og blev først opdaget i moderne tid, tildækket af jungle. I dag er området blevet blotlagt og blandt ruinerne ser vi storslåede statuer og religiøse bygninger. Hovedattraktionen er Gal Vihara, en 13 meter lang liggende Buddha i sten. I løbet af eftermiddagen er der tid til afslapning på hotellet.

Dag 6. Krydderiplantager og Kandy
Vi fortsætter sydpå gennem et krydderiduftende Sri Lanka og ved en af krydderihaverne i Matale tager vi på en rundvisning for at lære de mange typer krydderier at kende. Vi ser kardemomme, ingefær og den berømte Ceylon-kanel, som engang fangede de grådige krydderihandleres interesse på øen. Efter frokost når vi det centrale højland og byen Kandy, den sidste hovedstad i det singalesiske kongerige, som stadig er forbundet med masser af legender og gamle traditioner. Her holdes den singalesiske folklore i live. Byen blev første gang nævnt i det 13. århundrede og er en fascinerende blanding af gammelt og nyt, verdsligt og religiøst. De fleste af bygningerne er fra det 19. århundrede og i dag er byen et UNESCO World Heritage Site. Vi tager på en byrundtur inklusive et besøg i Tandens Tempel, som er en af buddhismens vigtigste steder for pilgrimsrejsende. Her findes efter sigende Buddhas ene hjørnetand indelukket i syv skrin, dekoreret med guld og ædelsten.

Dag 7. Den kongelige botaniske have
I løbet af formiddagen besøger vi Peradeniyas botaniske have, bygget som en fornøjelseshave til en af de tidligere konger. Under den britiske kolonitid blev træer, planter og tropiske blomster samlet her, og tilsammen viser det Sri Lankas mangfoldige flora. Senere på dagen besøger vi også en tefabrik, hvor vi lærer om den omhyggelige udvælgelsesproces og tilberedning af tebladene. Ingen andre steder smager en kop Ceylon te som her! Vi forlader Kandy med bus og rejser ind i et bjergrigt landskab, hvor omgivelserne er fyldt med te plantager, haver og vandfald. Vi overnatter i Nuwara Eliya.

Dag 8. Nuwara Eliya – Udawalawe
I Nuwara Eliya har landskabet ændret sig igen, og det der omringer os nu, er fyrretræer og kartoffelplantager. I løbet af formiddagen oplever vi Sri Lankas måske mest usædvanlige by, elsket af englænderne på grund af sit kølige og behagelige klima. Den britiske kolonitid ses stadig i dag med paladslignende bygninger i victoriansk stil og med Tudor-gotik. Frokoststop undervejs og vi fortsætter til Udawalawe, hvor vi tjekker ind på et hotel for natten.

Dag 9. Udawalawe National Park
Tidlig morgen, med en madpakke med til morgenmad, begiver vi os ind i Udawalawe National Park. Dette er et af de bedste steder i landet at se elefanter. Udover de mere end 500 elefanter findes her også mange andre dyr som sambarhjorte, vandbøfler, mangust, krokodiller og store firben af forskellige arter. Efter vores jeepsafari fortsætter vi til kystbyen Bentota for et par dages afslapning ved havet.

Dag 10. Madhu-floden og fisketerapi
Med bus og båd til Madhu-floden i Balapitiya. Her sejler vi med båd til en lagune med mangroveøer. Vi går i land på en ø, der dyrker kanel og får prøvet et fiskespa, hvor du sætter fødderne i bassiner, hvor de små fisk kan nappe hård hud af dine fødder.

Dag 11. Dag til egen disposition
Nyd dagen ved poolen, gå en tur på stranden eller bare slap af. Ellers kan vi foreslå et besøg i byen Galle, som er tydeligt påvirket af både Holland og England. Den charmerende by har et gammelt fort, et livligt folkeliv og velegnet til at gå eller cykle rundt i. Tilmelding sker på stedet til TEMAs rejseleder og koster 40 USD/person.

Dag 12. Colombo
Så er det tid til at forlade Bentota og rejse til Colombo, en køretur på omkring 2 timer. Her er den kommercielle og kulturelle livsnerve stærkest. Colombo er en farverig by, hvor man ofte bliver fanget af trafikkens summen og larm. Men byen byder også på buddhistiske templer, bygninger i britisk kolonistil og hyggelig shopping. Efter en rundtur i hovedstaden tjekker vi ind på hotellet. Derefter frokost og om aftenen spiser vi fælles middag.

Dag 13. Hjemrejse
Vi planlægger dagens program under forudsætning af, at flyveturen foregår om aftenen.

Formiddagen til egen disposition. Om eftermiddagen er det tid til "high tea" – med te (eller kaffe) og småretter, kager og scones. Det er tid til at sige farvel til nye venner og smukke Sri Lanka. Fly fra Colombo og videre til Danmark.

Dag 14. Hjemrejse
Ankomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly til Colombo t/r
• Samtlige flymåltider
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad
• 7 x frokost
• 8 x middage
• 1 ”high tea”
• Indgange ifølge program
• Lokal engelsktalende autoriseret guide
• TEMA-rejseleder
• 1 påfyldningsbar termoflaske pr. person.

REJSEFAKTA

Dag 1
Afrejse fra Danmark til Colombos lufthavn Bandaranaike. Flymåltider indgår.

Dag 2
Bus Bandaranaike – Negombo 15 km. Direkte indtjekning på hotellet. Velkomstmiddag indgår. En overnatning på hotel udenfor Negombo.

Dag 3
Bus fra Negombo – Habarana, 154 km. Besøg i Dambulla grottetempel. Morgenmad, frokost og middag indgår. Tre overnatninger på hotel i Habarana.

Dag 4
Bus Habarana – Sigiriya – Hiriwadunna t/r, 49 km. Besøg i Sigiriya og Hiriwadunna. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 5
Bus Habarana – Polonnaruwa t/r, 140 km. Besøg i Polonnaruwa. Fri eftermiddag. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 6
Bus Habarana – Matale – Kandy, 117 km. Besøg i en krydderihave. Tandens tempel i Kandy. En overnatning på hotel i Kandy. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 7
Bus Kandy – Nuwara Eliya, 90 km. Peradeniyas botaniske have. Besøg på en tefabrik og i Nuwara Eliya. En overnatning på hotel i Nuwara Eliya. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 8
Bus Nuwara Eliya – Udawalawe, 154 km. Bytur til fods i Nuwara Eliya. En overnatning på hotel i Udawalawe. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 9
Jeepsafari i Udaewalawe. Bus Udawalawe – Bentota, 156 km. Morgenmad indgår. Fire nætter på hotel i Bentota.

Dag 10
Formiddagsudflugt til Madhu River i Balapitiya, bus ca. 38 km t/r. Sejltur på Madhu floden og i lagunen. Morgenmad indgår.

Dag 11
Fridag. Morgenmad indgår. Tilvalgsudflugt til Galle, pris 40 USD pr. person.

Dag 12
Bus fra Bentota – Colombo, 122 km. Rundtur i Colombo. Morgenmad, frokost og afskedsmiddag indgår. En overnatning i Colombo.

Dag 13
Bus fra Colombo – Bandaranaike lufthavn, 32 km. Flyafgang til Danmark. Morgenmad og ”high tea” indgår. Flymåltider indgår.

Dag 14
Ankomst til Danmark. Flymåltider indgår.

Sri Lanka

Indbyggertal: 21,4 millioner
Landets areal: 65.610 km2
Valuta: 1 rupee = 100 cent
Religion: Buddhisme, hinduisme, islam, kristendom. Religionsfrihed i landet.
Sprog: De officielle sprog er singalesisk og tamil. Engelsk udbredt

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Colombo t/r, TEMAs rejseleder, delt dobbeltværelse, måltider, udflugter, indgange og rejsens transport ifølge dagsprogram.

Valuta
Srilankanske Rupees (LKR). De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. Hæveautomater findes.

For mere information om valuta og kurser, kontakt egen bank eller et vekselkontor. De lokale myndigheder har indført et loft på, hvor meget valuta man må tage med sig ind i landet, loftet er på 5.000 LKR pr. person. Det betyder at du skal veksle eller hæve flere penge i en hæveautomat ved ankomst til Sri Lanka.

Drikkepenge
Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 90 USD pr. person ved rejsens start, og fordeler ligeligt til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og lignende.

Klima
Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser findes bl.a. på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Tøj og udstyr
Klimaet i Sri Lanka er tropisk. Landets indre dele domineres af det centrale højland, hvor temperaturen er noget køligere. Sri Lankas klima bliver styret af to årlige monsuner. Det regn som kommer er ofte korte intensive skybrud, som kan vare et par timer, med efterfølgende solskin. Vær opmærksom på at klimaet er varmt og fugtigt.

Tøjet skal være behageligt, da vi hele tiden er på farten Det vigtigste at medbringe er et par velsiddende robuste sko med lav hæl og gummisål til vores ture i naturen, landsbyer og byer. Tøjet skal primært bestå af let og luftigt bomuld. Bemærk venligst at på nogle hellige steder og ved besøg i templer kræves tildækket påklædning, hvilket betyder at kvinder skal dække skuldrene og både mænd og kvinder skal have deres ben dækket. Når vi skal besøge templer, er det godt at have et par behagelige sko på, der er lette at tage af og på, da man skal tage skoene af.

Medbring badetøj da der er swimmingpool på flere af hotellerne, samt solhat og solbriller. Husk solcreme med høj beskyttelsesfaktor og læbepomade med faktor i. Det er også en god idé at medbringe væskeerstatning, såsom f.eks. Resorb, samt et lille rejseapotek. Der kan købes et begrænset udvalg af solcremer og myggemidler dernede. Det kan være praktisk at medbringe et let regnslag.

El
Landet har 220 volt, men stikkontakterne varierer. På mange hoteller kan du bruge de alm. 2-bens stik, vi anbefaler dog at medbringe et adaptersæt beregnet til flere slags stikkontakter, for en sikkerhedsskyld.

Ekstra udflugter
På grund af store interesse arrangerer vi ekstra udflugter i løbet af dagene i Bentota. En af dagene findes der mulighed for at tage til Galle, en srilankansk by på sydvestkysten. Galle har et gammelt fort med et livligt folkeliv og tydelige spor fra både Holland og England. Pris fra 40 USD pr. person.

OBS! Priserne er vejledende, og det er også muligt at betale med Rupees.

Wifi er gratis på de fleste hoteller i receptionsområdet. Regn dog med en langsommere opkobling end hjemme.

Visum
Visum kræves for skandinaviske indbyggere. Visum arrangeres før afrejse via https://www.eta.gov.lk/slvisa/.

Vælg ”Tourist ETA” og ”Apply for an Individual”. Prisen for visum er 50 USD og er gyldigt i 30 dage (du kan tidligst ansøge om visum 3 måneder inden afrejse og frem til senest 72 timer inden afrejse). Når du har ansøgt om visum er det godt at medbringe en udskrevet kopi på visumbekræftelsen, som du kan vise i paskontrollen, hvis nødvendigt. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra ankomstdato. Som adresse i Sri Lanka angiver du det første hotel, vi skal bo på i programmet. Visum kan også købes ved ankomst og koster da 60 USD.

Øvrigt
Hotellerne på rejsen er bekvemme, og vi har taget hensyn til standard, service og beliggenhed. Ved eventuel hotelændring stilles samme krav til alternativt hotel.

Ved besøget i Udawalawe National Park kører vi rundt i små åbne jeeps, som køres af naturguiderne.

Med forbehold for ændringer.

Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.