Weekend i Lissabon

Vi bor midt i centrum af Lissabon, der med sine trappetrinstræder og gamle sømandskvarterer, har sin helt egen magi. Udover Lissabon oplever du dronningernes by, den middelalderlige Óbidos, verdensarven cistersienserklostret i Alcobaça, fiskerbyen Nazaré, paladset Quinta de Regaleira i Sintra med de romantiske og overdådige haver, Europas vestligste odde Cabo da Roca og vinsmagning på en vingård i Colares.

REJSEFAKTA

Lande: Portugal

REJSETYPE: Rundrejse - Storby og weekend

Rejselængde : 5 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Cabo da Roca
 • Sintra med sommerpaladset
 • Vingården Casal de Santa Maria
 • Alfama
 • Belem og Jeronimos

Dagsprogram
apr–okt

Dag 1 - Ankomst til Lissabon
Velkommen till Lissabon! Ved ankomsten venter bussen og en kort transfer til hotellet i hjertet af Lissabons historiske område. Rejselederen møder du enten i lufthavnen eller på hotellet. Flytiderne og ankomsten varierer, afhængig af hvorfra du flyver.  I Portugals vestligste provins, Extremadura, ligger hovedstaden Lissabon enestående smukt på bakkerne ved floden Tejo. Netop der stopper floden og danner et mægtigt indhav, inden mødet med Atlanten. Fønikkerne gav stedet navnet Olisippo, hvilket skulle betyde ”den stille bugt”, en naturligt beskyttet havn, hvis strategiske beliggenhed, gjorde den til det naturlige sted at slå sig ned. Resten af dagen eller aftenen er fri til egne aktiviteter. Velkommen til Lissabon!

Dag 2 - Byrundtur i Lissabon
Lissabon har sin helt egen magi og ligner ingen anden hovedstad i Europa. Som i mange andre sydeuropæiske storbyer er kontrasten mellem gammel og ny markant. Vi besøger Alfama, der er en af de ældste dele af byen, med middelalderlige stræder, trapper og smalle gader. I bydelen Belém, der er blevet Lissabons virkelige kulturcentrum, ligger det elegante kloster og verdensarven Mosteiro dos Jerónimos fra Portugals storhedstid i 1500-tallet. I Belém påbegyndte Vasco da Gama sin lange og banebrydende rejse til Indien i 1497, hvilket blev indledningen til det mægtige portugisiske søfartsimperium. Byrundturen afsluttes med en dejlig frokost i Belém. Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter. Lissabon ligger for dine fødder, spørg gerne rejselederen om tips. Rossio og Baixa, Chiado og Barrio Alto, byens mest kendte bydele, ligger alle indenfor nogle minutters gåafstand! Er du interesseret i at besøge en fadorestaurant for at lytte til portugisernes egen ”blues” så kan rejselederen hjælpe til med at organisere det.

Dag 3 - Dronningernes by, fiskerby og verdensarv
Dagens udflugt bringer os nordpå til den historiske by Óbidos. Denne middelalderlige juvel er et must når man er på disse kanter. Her føes det som om at tiden har stået stille i flere hundrede år og hverken gader eller bygninger er blevet forandret siden 1600-tallet . Vi tager et liile stop her i byen og nyder også et glas kirsebærlikør, ginginja,  som er meget typisk for denne region. Fra Óbidos er der ikke langt til Atlanten og fiskerbyen Nazaré. Den er blevet kendt som lidt af fiskerbyernes fiskerby i Portugal, med oldgamle traditioner, der har overlevet langt ind i moderne tid. Det er ikke længe siden, at kvinderne i byen gik rundt i de traditionelle syv skørter – lige så farverige som de små fiskerbåde, der lå på den gyldne sandstrand når de ikke var ude på havet. Først i slutningen af 1980'erne fik man en rigtig havn og kunne investere i flere og mere moderne skibe. Frem til frokosttid, som vi spiser på en lokal restaurant, får vi mulighed for at udforske den interessante fiskerby. Ikke langt fra Nazaré ligger den lille hyggelige by Alcobaça midt i et frugt- og vindistrikt. Her findes en af Portugals mest imponerende klosterbygninger, der blev grundlagt allerede i 1100-tallet af Portugals første konge, Afonso Henriques. Alcobaçaklostret er en af Portugals 13 verdensarve. Tilbage i Lissabon er aftenen fri til egne aktiviteter.

Dag 4 - Europas vestligste punkt Kap, Sintra og vingård
På dagens interessante udflugt oplever vi det mangfoldige og kontrastfyldte kystlandskab omkring hovedstaden. Kystvejen fra Cascais til Cabo da Roca byder på meget skønhed.

Vi besøger grønne Sintra, hvor hovedstadens aristokrati og den kongelige familie plejede at tilbringe de varmeste sommermåneder.
Sintra er fascinerende og har en stærk tiltrækningskraft med sine fantasifulde paladser, omgivet af hundredårige haver med en blomstrende vegetation.
Vi besøger det mest fantasifulde og romantiske palads, Quinta da Regaleira, som indgår i Sintras Verdensarv. Paladset tilhørte fra starten af en meget velhavende familie fra Porto og har siden hen haft flere ejere siden 1800-tallet. I dag tilhører det Sintras kommune. For at komme til paladset kræver det en lille gåtur på ca 20 min.. Så tag et par gode vandresko/gummisko på til denne tur. Efter besøget på Quinta da Regaleira er det tid til en velsmagende frokost. Vi afslutter dagen med vinsmagning i vindistriktet Colares på Europas vestligste vingård. Aftenen er fri til egne aktiviteter.

Dag 5 - Hjemrejse
Fri tid i Lissabon frem til afrejse fra hotellet.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark-Lissabon
• Samtlige overnatninger
• 4 x morgenmad
• 3 x frokost
• Entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Ankomst til Lissabon. Bustransfer til hotellet. Fire overnatninger på hotel i centrale Lissabon.

Dag 2

Byrundtur i Lissabon med Alfama og Belém. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3

Heldagsudflugt med Óbidos, Nazaré og Alcobaça. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4

Udflugt til Cabo da Roca, Sintra og Colares. Morgenmad, frokost og vinsmagning indgår.

Dag 5

Lissabon – Danmark. Bustransfer til lufthavnen. Morgenmad indgår.

Portugal

Befolkning
10,5 mill. Landets areal
92.391 km² (inkl øgrupperne Azorerne og Madeira) Religion
96 % kristne hvor 95% er katoliker. Desuden små grupper af jøder og muslimer. Valuta
Euro Sprog
Portugisisk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Lissabon t/r, TEMAs rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).
De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Hæveautomater findes.
For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår fælles drikkepenge, for eksempel til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning

Selv om Portugal er et af de mest solrige lande i Europa, forekommer regn i foråret og sent på efteråret. Medbring derfor en regnfrakke og en varm trøje.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose