Cykelferie i Kroatienmed ø-hop i Adriaterhavet

Tag med til Kroatien og cykel rundt på øer i Adriaterhavet. Rejsen starter og slutter i verdensarvsbyen Dubrovnik. Derimellem oplever vi øer som Brac, Hvar og Korcula. Efter at have cyklet gennem historiske kystbyer og en frodig vegetation, kan du bade i det azurblå hav. Vi bor med halvpension på båden, der sejler os mellem øerne. Du bor bekvemt i mindre kahytter, udstyret med aircondition, toilet og bruser.

REJSEFAKTA

Lande: Kroatien

REJSETYPE: Cykelferie - Krydstogt - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Cykling gennem Mljets nationalpark
 • Den stille og frodige Konavledal
 • Badning ved Det Gyldne Horns strand på Brac
 • Marco Polos fødeby Korcula
 • Halvøen Peljesac

Dagsprogram
Sommer 2021

Dag 1 - Ankomst til Dubrovnik.

Du flyver til Dubrovnik i det sydlige Kroatien, hvor vores ø-hop med cykling ved Adriaterhavet starter. I Dubrovniks lufthavn mødes du af TEMA-rejselederen. Bussen kører os derefter til Dubrovniks havn, hvor vores "flydende" hjem for den kommende uge venter. Havnen ligger i gåafstand fra Dubrovniks gamle bydel, og du kan på egen hånd udforske den eller nærområdet efter indcheckning.

Dag 2 - Kom med til Konavle. 

Lige syd for Dubrovnik, på grænsen til Montenegro finder man området Konavle. Gennem århundreder, har Konavle kæmpet for at bevare den traditionelle landsby med flere historiske bygninger, kloster og gods, hvor Dubrovniks overklasse tidligere holdt til. 

Denne første cykeldag akklimatiserer vi os og cykler i stille tempo, på fine asfalterede veje gennem små byer. Cykelturen går gennem et herligt landskab med vingårde og olivenlunde. Cypres-træerne finder vi overalt på vores vej frem, og hele tiden har vi Snijeznicabjergene som baggrund.  

Efter en kort pause i byen Gruda fortsætter vi mod Ljuta, hvor vi besøger en gammel mølle og smager på de lokale specialiteter, inden vi returnerer til vores båd for at spise frokost. Om eftermiddagen kan de, der har lyst, tage med på en gåtur på Dubrovniks bymur (valgfri ekstraudflugt betales på rejsemålet).    

Dag 3 - Calypsos ø Mljet med frodig nationalpark. 

Efter morgenmad letter vi anker og båden styrer mod honningøen Mlejt, der også kaldes Calypsos ø. Mange eksperter tolker nemlig Homers beskrivelser i Odysséen som, at Mljet er den samme ø, som i eposet kaldes Ogygia, hvor nymfen Calypso holdt Odysseus fanget i syv år på hans hjemrejse fra Troja. Navnet Mljet kommer fra det antikke græske ord for honning.En stor del af øen blev i 1960 udnævnt til nationalpark, takket være sin rige, tætte og sjældne flora. Vores cykeltur starter i Pomenas havn, og går gennem nationalparkens skove, forbi øens to ferskvandssøer, hvor muslinger og østers trives. I den store sø ligger et kloster, der er tilegnet Jomfru Maria. 

Cykelturen leder os også ud på både asfalt og grusveje, gennem den pittoreske by Govedari, på vejen tilbage mod Pomena. Ved Pomenas havn bliver vi en nat.  

Dag 4 - Hvar, lavendeløen. 

I dag sejler båden os nordpå langs den dalmatiske kyst til en af skærgårdens større øer, Hvar. Med sin centrale beliggenhed på den adriatiske sejlrute har øen haft en strategisk betydning gennem historien. I middelalderen, da venetianerne herskede over store dele af den adriatriske kyst, havde Hvar en meget betydningsfuld beliggenhed.På Hvar skinner solen så meget, at det regnes for at være Adriaterhavets mest solsikre sted, og det er det forhåbentlig også denne dag vi er her. Her trives lavendel og markerne på øen betragtes som Europas mest kvalitative. Lavendel fra Hvar er en av Kroatiens førende souvenirs.”Hvar er lidt finere, lidt smukkere og lidt mere chic. Alligevel tiltaler øen dog de fleste, unge som gamle , rige som fattige." (rejsemagasinet Vagabond).

Dagens cykelrute følger hovedsageligt grusveje langs kysten og i indlandet. Fra Jelsa til Vrboska og videre mod Stari Grad. Stari Grad er en af Kroatiens ældste byer, og var oprindeligt en græsk koloni med navnet Faros. Undervejs kommer vi forbi gamle bosættelser, marker og vingårde. Efter at have udforsket Hvar vender vi tilbage til Jelsa, hvor vi også overnatter.

Dag 5 - Cykling til Bols gyldne horn. 

Formiddagen byder på en ny ø, Brac og strandliv. Byen Bol er den ældste på øen Brac og mange levn rundt omkring vidner om dens gamle aner. 

Det som Bol dog er mest kendt for, er Kroatiens mest kendte og fotograferede strand, Zlatni Rat (det gyldne horn). Hornet, det vil sige, spidsen, ændrer retning, afhængigt af vinde og strømme, men den er altid omgivet af det mest fantastiske klare vand, som forblænder både lokale og internationale besøgende. 

Idag har du mulighed for at cykle langs kysten fra Bol til stranden ved det Gyldne Horn. Om eftermiddagen vender fartøjet kursen mod fastlandet og havnebyen Split. 

Dag 6 - Marco Polos Korcula. 

Vi sejler sydpå og ind i Peljesacsundet for at nå den gamle græske koloni Melaina Corcyra (Sorte Korfu). I dag er øens navn Korcula, og nogle hævder, at den store opdagelsesrejsende Marco Polo blev født her, da øen i Middelalderen var besat af venetianerne. 

Efter frokost cykler vi fra byen Racisce langs øens smukke nordkyst og gennem smukke landskaber med tæt skov og velduftende middelhavsplanter. Turen går gennem små samfund frem til pynten på østkysten og den gamle fiskerby Lumbarda. Har frister småstrandene med bad. I den sandholdige jord trives vinplanterne godt, og her griber vi chancen og prøvesmager produktionen ved en af de lokale vingårde.

Endemålet er byen Korcula der minder om Dubrovnik på grund af sin venetianske arkitektur, sine forsvarsmure og tagenes terrakottafarvede teglsten. Her står aftenen til egen disposition.

Dag 7 - Via halvøen Peljesac og øgruppen Elafiterne. 

Halvøen Peljesac er kendt for sine mørkerøde vine og sit dybblå hav. Første etappe af cyklingen går ad smalle asfaltveje fra Trstenik mod den billedskønne by Zuljana. Landskabet er kuperet, men vores rute følger en ret så jævn kystvej der byder på god udsigt over havet. Efter en pause i Zuljana gør det ingenting om du får varmen op på cyklingen, da næste mål er bugten Vucine, med sit nedkølende og meget klare vand. Vi afslutter dagens cykling med at vende tilbage til Trstenik via gemte og ubeboede byer så som Racici, Pivcici og Jeici.

Tilbage ombord spiser vi frokost og sejler videre sydpå mod Elafiter-øerne. Disse tretten øer udgør sin egen skærgård udenfor Dubrovnik. Blandt disse øer ligger den beskyttede havn Slano på fastlandet, og her ligger vi til for natten.

Dag 8 - Hjemrejse. 

Afhængig af afgangstiden for dit fly, kan du måske nå at opleve lidt mere af Dubrovnik, inden vi kører til lufthavnen. Hvis dit fly afgår tidligere på dagen, står du af skibet allerede i Slano, for at blive kørt til lufthavnen. Vi hos TEMA siger tak – hvala på kroatisk – for denne gang, og håber, at du har fået et minde for livet.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen t/r
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 1 x middag
 • Entreudgifter ifølge program
 • TEMAs rejseleder
 • Kahyt på nedre dæk. Tillæg for kahyt på hovedæk eller øvre dæk muligt, men skal bestilles direkte ved bestilling af rejsen

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse København – Dubrovnik. Bustransfer til havnen, ca 20 km. Syv overnatninger på båden Otac Nicola, de to første overnatninger ved Dubrovniks havn. Velkomstmiddag indgår.

Dag 2.

Cykling Cilipi – Gruda, ca 14 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Bådrejse Dubrovnik – Mljet, ca 3,5 time. Cykling Pomena – Mljet nationalpark, ca 16 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Pomenas havn.

Dag 4.

Bådrejse Mljet – Hvar, ca 5 timer. Cykling på Hvar ca 26 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Bols havn / alt.Jelsa Havn

Dag 5.

Bådrejse Jelsa - Brac – Split, ca 3 timer. Cykling til Det gyldne horn, ca 14 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning i Splits havn.

Dag 6.

Bådrejse Split – Korcula, ca 4 timer. Cykling Racisce – Lumbarda – Korcula by, ca 14 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Korculas havn.

Dag 7.

Bådrejse Korcula – Peljesac – Slano, ca 4 timer. Cykling Trstenik – Zuljana, ca 18 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Slanos havn.

Dag 8.

Bådrejse Slano – Dubrovnik. Transfer til lufthavnen. Flyrejse Dubrovnik – København. Morgenmad indgår.

Kroatien

Befolkning 4,2 millioner
Landets areal 56 542 km²
Valuta Kuna
Sprog Kroatisk, serbisk
Religion Ca 76 % katoliker, 11% ortodokse kristne, muslimer og protestanter

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning:

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt.  

Medbring egen cykelhjelm. 

Et letpakket regnslag.

Vi anbefaler:  

Cykelbriller/solbriller. 

Cykelhandsker. 

Gel-saddel eller cykelbukser. 

Rygsæk. 

Ekstra t-shirts til ombytning. 

Vandflaske eller camelback. 

Sololie. 

Badetøjog badesko til stenede strande.


Om cyklerne:

Mountainbikes med 24 gear og håndbremser. 

Cykeltasker og Flaskeholder findes ikke. 

En lille rygsæk anbefales. 

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen. 

Specifikke herre- og damecykler findes ikke, men kan ønskes ved bestiling. Ingen garanti for at herre/damecykel kan fremskaffes.. 

Det er muligt at leje elcykler ved bestilling af rejsen for 1750,- SEK extra. Begrænset antal forefindes, først til mølle!


Vigtigt at vide:

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse. 

Vi har ingen følgebil med på denne rejse.


Cyklingerne:


Dag 1 - Ankomst og ingen cykling.

Dag 2 - Cykling Konavle, Cilipi - Gruda circa 14 Km.

Dag 3 - Cykling Mljet, Pomena - Mljet Nationalpark - Pomena circa 16 Km.

Dag 4 - Cykling på Hvar. Jelsa t/r circa 26 Km.

Dag 5 - Cykling på Brac. Bol t/r circa 14 Km.

Dag 6 - Cykling på Korcula, Rascisce - Lombarda - Korcula by circa 25 Km.

Dag 7 - Sejlads til Pejlesac og Elafitøerne. Ingen cykling.

Dag 8 - Hjemrejse. Ingen cykling.


I grundprisen indgår:

Flyrejse København-Dubrovnik tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltkahyt (Lower Deck), halvpension (måltider ifølge dagsprogram, kan variere mellem frokost alternativt middag), TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og entreer ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Tillæg for kahyt på hoveddæk og øvre dæk:

I grundprisen indgår kahyt på det nedre dæk. Der findes mulighed for at bestille kahyt på hoveddækket eller det øvre dæk mot et tillæg på circa 1000,- DKK. Dette skal bestilles i forbindelse med bestillingen af rejsen, og afhænger af tilgængelighed. Bemærk at antallet af pladser i hver kategori er begrænset, og princippet "først til mølle" gælder. 

Fartøjet:

På denne rejser benytter vi fartøjet Otac Nikola. Der er gratis wifi ombord, som fungerer under næsten hele rundrejsen. Rengøring af kahytter indgår ikke, men halvvejs under rejsen byttes der håndklæder og papirskurve tømmes. Bemærk at det ikke er tillade at medbringe egne drikkevarer ombord.

Valuta:

Kroatien: Kuna (HRK).

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Kreditkort accepteres i de fleste butikker og serviceerhverv. Kontanter er påkrævet til markeder og kiosker. Der er hæveautomater i de større byer.

Drikkevarer ombord noteres i løbet af ugen, og du betaler regningen dagen inden hjemrejse til bådens personale i kontanter (EUR eller HRK). Kreditkort accepteres ikke på båden.

Drikkepenge:

Drikkepenge til kaptajnen og det øvrige bådpersonale er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler, at du afsætter ca. 45 EUR elt. 340 HRK pr. person til dette.

Det er kotume at give drikkepenge, normalt 10% af prisen. Det gælder også for restauranter, hvor der er en serviceafgift inkluderet i prisen. I barer eller ved taxikørsel runder man normalt beløbet op- I butikker er priserne faste, men på de lokale markeder vi besøger, kan du forhandle dig frem til en bedre pris.

Klima og beklædning:

Ingen formel dresscode, men det værdsættes lokalt, hvis man har pænt tøj på ved for eksempel restaurantbesøg. Med tanke på afrejser fra maj til oktober, kan vejret variere en del. Tjek eventuelt vejrudsigten på webben for den aktuelle rejseperiode.

Strandene består ofte af sten/rullesten, så badesko kan være gode at medbringe. Medbring også gerne mere end et sæt badetøj, der bliver mulighed for at bade såvel fra båden, som i forbindelse med vores cykelture, så medbring gerne håndklæder.

Der er ingen picnick-frokoster på denne rejse.

Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer ombord.

Adapter – adapter er ikke nødvendig i Kroatien.

Reservation for ændringer:

Rejseruten kan blive ændret på grund af vejr og vind, eller andre ydre omstændigheder.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
11-09-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Munich
Dubrovnik
2021-09-11
09:50
2021-09-11
11:15
Lufthansa, 1708
Copenhagen
Munich
2021-09-11
12:20
2021-09-11
13:50
Lufthansa, 827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dubrovnik
Munich
2021-09-18
16:40
2021-09-18
18:15
Lufthansa, 1711
Munich
Copenhagen
2021-09-18
20:05
2021-09-18
21:35
Lufthansa, 2446
8 dage Cykelferie i Kroatien København 14 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
18-09-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2021-09-18
10:05
2021-09-18
11:50
Austrian Airlines, 302
Vienna
Dubrovnik
2021-09-18
13:00
2021-09-18
14:15
Austrian Airlines, 731
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dubrovnik
Munich
2021-09-25
17:00
2021-09-25
18:35
Lufthansa, 1711
Munich
Copenhagen
2021-09-25
20:15
2021-09-25
21:45
Lufthansa, 2446
8 dage Cykelferie i Kroatien København 14 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
25-09-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2021-09-25
06:10
2021-09-25
07:45
Lufthansa, 2447
Munich
Dubrovnik
2021-09-25
09:50
2021-09-25
11:15
Lufthansa, 1708
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dubrovnik
Munich
2021-10-02
16:40
2021-10-02
18:15
Lufthansa, 1711
Munich
Copenhagen
2021-10-02
20:05
2021-10-02
21:35
Lufthansa, 2446
8 dage Cykelferie i Kroatien København 14 550 DKK 2 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.