Nyhed

Cykelferie i Kroatienmed ø-hop i Adriaterhavet

Tag med til Kroatien og cykel rundt på øer i Adriaterhavet. Rejsen starter og slutter i verdensarvsbyen Dubrovnik. Derimellem oplever vi øer som Brac, Hvar og Korcula.Efter at have cyklet gennem historiske kystbyer og en frodig vegetation, kan du bade i det azurblå hav. Du bor med halvpension på båden, der sejler os mellem øerne. Du bor bekvemt i mindre kahytter, udstyret med aircondition, toilet og bruser.

REJSEFAKTA

Lande: Kroatien

REJSETYPE: Cykelferie - Krydstogt - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Cykling gennem Mljets nationalpark
 • Den stille og frodige Konavledal
 • Badning ved Det Gyldne Horns strand på Brac
 • Marco Polos fødeby Korcula
 • Halvøen Peljesacs vinmarker og Vucinestranden

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Ankomst til Dubrovnik.

Du flyver til Dubrovnik i det sydlige Kroatien, hvor vores ø-hop med cykling ved Adriaterhavet starter. I Dubrovniks lufthavn mødes du af TEMA-rejselederen. Bussen kører os derefter til Dubrovniks havn, hvor vores "flydende" hjem for den kommende uge venter. Havnen ligger i gåafstand fra Dubrovniks gamle bydel, og du kan på egen hånd udforske den eller nærområdet efter indcheckning.

Dag 2 - Kom med til Konavle.

Lige syd for Dubrovnik, på grænsen til Montenegro finder man området Konavle. Gennem århundreder, har Konavle kæmpet for at bevare den traditionelle landsby med flere historiske bygninger, kloster og gods, hvor Dubrovniks overklasse tidligere holdt til.

Denne første cykeldag akklimatiserer vi os og cykler i stille tempo, på fine asfalterede veje gennem små byer. Cykelturen går gennem et herligt landskab med vingårde og olivenlunde. Cypres-træerne finder vi overalt på vores vej frem, og hele tiden har vi Snijeznicabjergene som baggrund. 

Vel fremme i Ljuta, besøger vi en gammel mølle og smager på de lokale specialiteter, inden vi returnerer til vores båd for at spise frokost. Om eftermiddagen kan de, der har lyst, tage med på en gåtur på Dubrovniks bymur (valgfri ekstraudflugt betales på rejsemålet).   

Dag 3 - Calypsos ø Mljet med frodig nationalpark.

Efter morgenmad letter vi anker og båden styrer mod honningøen Mlejt, der også kaldes Calypsos ø. Mange eksperter tolker nemlig Homers beskrivelser i Odysséen som, at Mljet er den samme ø, som i eposet kaldes Ogygia, hvor nymfen Calypso holdt Odysseus fanget i syv år på hans hjemrejse fra Troja. Navnet Mljet kommer fra det antikke græske ord for honning.En stor del af øen blev i 1960 udnævnt til nationalpark, takket være sin rige, tætte og sjældne flora. Vores cykeltur går gennem nationalparkens skove, forbi øens to ferskvandssøer, hvor muslinger og østers trives. I den store sø ligger et kloster, der er tilegnet Jomfru Maria.

Cykelturen leder os også ud på både asfalt og grusveje, gennem den pittoreske by Govedari, på vejen tilbage mod Pomena. Ved Pomenas havn bliver vi en nat. 

Dag 4 - Hvar, lavendeløen.

I dag sejler båden os nordpå langs den dalmatiske kyst til en af skærgårdens større øer, Hvar. Med sin centrale beliggenhed på den adriatiske sejlrute har øen haft en strategisk betydning gennem historien. I middelalderen, da venetianerne herskede over store dele af den adriatriske kyst, havde Hvar en meget betydningsfuld beliggenhed.På Hvar skinner solen så meget, at det regnes for at være Adriaterhavets mest solsikre sted, og det er det forhåbentlig også denne dag vi er her. Her trives lavendel og markerne på øen betragtes som Europas mest kvalitative. Lavendel fra Hvar er en av Kroatiens førende souvenirs.”Hvar er lidt finere, lidt smukkere og lidt mere chic. Alligevel tiltaler øen dog de fleste, unge som gamle , rige som fattige." (rejsemagasinet Vagabond). Efter vores cykeltur på Hvar langs kysten og indlandet, fortsætter vi vores rejse med båden til Brac og kaster anker i Bols havn.

Obs! På nogle afrejsedatoer, vil vi kaste anker i Jelsas havn og overnatte der, for daen efter at sejle over til Brac. 

Dag 5 - Cykling til Bols gyldne horn.

Formiddagen byder på en ny ø, Brac og strandliv. Byen Bol er den ældste på øen Brac og mange levn rundt omkring vidner om dens gamle aner.

Det som Bol dog er mest kendt for, er Kroatiens mest kendte og fotograferede strand, Zlatni Rat (det gyldne horn). Hornet, det vil sige, spidsen, ændrer retning, afhængigt af vinde og strømme, men den er altid omgivet af det mest fantastiske klare vand, som forblænder både lokale og internationale besøgende. Her får du lidt tid på egen hånd, og derefter spiser vi en god frokost ombord, inden skibet styrer mod fastlandet og Makarskas riviera.Makarska ligger mellem havet og de stejle Biokovobjerge, der strækker sig langs Dalmatiens kyst. Flere charmerende småbyer udgør det man i dag kalder Makarska riviera. Tæt pinjeskov strækker sig hele vejen ned til indbydende strande. I den modsatte retning danner de hvide bjergtoppe en pragtfuld kontrast mod den blå himmel.  

For den som har lyst, så er der denne eftermiddag mulighed for at følge med på en halvdgastur til Split. Kom med og nyd denne smukke og livlige storby. 

Dag 6 - Marco Polos Korcula.

Vi sejler sydpå og ind i Peljesacsundet for at nå den gamle græske koloni Melaina Corcyra (Sorte Korfu). I dag er øens navn Korcula, og nogle hævder, at den store opdagelsesrejsende Marco Polo blev født her, da øen i Middelalderen var besat af venetianerne.

Vi cykler langs øens smukke nordkyst med udsigt mod halvøen Peljesac. Turen går gennem små samfund frem til østkysten og den gamle fiskerby Lumbarda. Der frister et par sandstrande til badning. I den sandholdige jord trives vinen godt, og her prøvesmager vi produktionerne på nogle af de små, private vingårde.   

Endemålet er byen Korcula der minder om Dubrovnik på grund af sin venetianske arkitektur, sine forsvarsmure og tagenes terrakottafarvede teglsten. Siden 1400-tallet er sværddansen Moreska blevet opført her. Selv om den oprindelige er spansk, er dansen blevet øens mest farverige tradition, og det er kun her at den stadig udføres. I højsæsonen kan man opleve den i den gamle bydel om torsdagen. 

Dag 7 - Via halvøen Peljesac og øgruppen Elafiterne.

Halvøen Peljesac er kendt for sine mørkerøde vine og sit klare blå vand. Den har et kuperet landskab, men vi cykler på en relativ lige kystvej med udsigt over havet. Her gør det ikke noget, at du cykler dig varm, for målet er den smukke bugt Vucine, hvor vandet er afkølende og ekseptionelt klart.

Tilbage ombord spiser vi frokost og sejler videre sydpå mod Elafiterøerne. De tretten øer udgør deres egen lille skærgård nær Dubrovnik. Indenfor disse øer ligger den beskyttede havn Slano på fatslandet, hvor vi lægger til for natten.  

Dag 8 - Hjemrejse.

Afhængig af afgangstiden for dit fly, kan du måske nå at opleve lidt mere af Dubrovnik, inden vi kører til lufthavnen. Hvis dit fly afgår tidligere på dagen, står du af skibet allerede i Slano, for at blive kørt til lufthavnen. Vi hos TEMA siger tak – hvala på kroatisk – for denne gang, og håber, at du har fået et minde for livet.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger på båd ( kahyt nedre dæk )
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• Entreudgifter ifølge program
• TEMAs rejseleder
• Kahyt på nedre dæk - tillæg for øvre dæk er muligt, skal bestilles samtidig med rejsen hjemmefra

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse København – Dubrovnik. Bustransfer til havnen, ca 20 km. Syv overnatninger på båden Otac Nicola, de to første overnatninger ved Dubrovniks havn.

Dag 2.

Cykling Cilipi – Gruda, ca 14 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Bådrejse Dubrovnik – Mljet, ca 3,5 time. Cykling Pomena – Mljet nationalpark, ca 16 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Pomenas havn.

Dag 4.

Bådrejse Mljet – Hvar, ca 5 timer. Cykling på Hvar ca 26 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Bols havn / alt.Jelsa Havn

Dag 5.

Bådrejse Jelsa - Brac – Makarska, ca 3 timer. Cykling til Det gyldne horn, ca 14 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Makarskas havn.

Dag 6.

Bådrejse Makarska – Korcula, ca 4 timer. Cykling Racisce – Lumbarda – Korcula by, ca 14 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Korculas havn.

Dag 7.

Bådrejse Korcula – Peljesac – Slano, ca 4 timer. Cykling Trstenik – Zuljana, ca 18 km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning ved Slanos havn.

Dag 8.

Bådrejse Slano – Dubrovnik. Transfer til lufthavnen. Flyrejse Dubrovnik – København. Morgenmad indgår.

Kroatien

Befolkning
4,55 mill. Landets areal
56.542 km² Valuta
Kuna Sprog
Kroatisk, serbisk Religion
Ca 76 % katoliker, 11% ortodokse kristne, muslimer og protestanter

Vigtigt om rejsen

Om Cyklingen:

Obligatiorisk udrustning:

Gode og veltilgåede sko til cykling og gåture.Letpakket regnsæt.  

Medbring egen cykelhjelm. 

Et letpakket regnslag.

Vi anbefaler:  

Cykelbriller/solbriller. 

Cykelhandsker. 

Gel-saddel eller cykelbukser. 

Rygsæk. 

Ekstra t-shirts til ombytning. 

Vandflaske eller camelback. 

Sololie. 

Badetøjog badesko til stenede strande.


Om cyklerne:

Mountainbikes med 24 gear og håndbremser. 

Cykeltasker og Flaskeholder findes ikke. 

En lille rygsæk anbefales. 

Hvis du ønsker at anvende cykelsko, kan SPD-pedaler eventuelt lånes. Spørg gerne i forbindelse med bestillingen af rejsen. 

Specifikke herre- og damecykler findes ikke, men kan ønskes ved bestiling. Ingen garanti for at herre/damecykel kan fremskaffes.. 

Det er muligt at leje elcykler ved bestilling af rejsen for 1750,- SEK extra. Begrænset antal forefindes, først til mølle!


Vigtigt at vide:

Vær så venlig at angive din højde ved bestillingen af rejsen, så vi kan finde en cykel som passer dig. Din højde angiver du under "Min Rejse". Vær obmærksom på, at vi behøves denne information så hurtigt som muligt efter bestillingen af rejsen, og absolut senest en måned inden afrejse. 

Vi har ingen følgebil med på denne rejse.


Cyklingerne:


Dag 1 - Ankomst og ingen cykling.

Dag 2 - Cykling Konavle, Cilipi - Gruda circa 14 Km.

Dag 3 - Cykling Mljet, Pomena - Mljet Nationalpark - Pomena circa 16 Km.

Dag 4 - Cykling på Hvar. Jelsa t/r circa 26 Km.

Dag 5 - Cykling på Brac. Bol t/r circa 14 Km.

Dag 6 - Cykling på Korcula, Korcula by t/r circa 14 Km.

Dag 7 - Sejlads til Pejlesac og Elafitøerne. Ingen cykling.

Dag 8 - Hjemrejse. Ingen cykling.


I grundprisen indgår:

Flyrejse København-Dubrovnik tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltkahyt (Lower Deck), halvpension (måltider ifølge dagsprogram, kan variere mellem frokost alternativt middag), TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer, samtlige udflugter og entreer ifølge program, hvor intet andet er oplyst.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Kroatien: Kuna (HRK).

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Kreditkort accepteres i de fleste butikker og serviceerhverv. Kontanter er påkrævet til markeder og kiosker. Der er hæveautomater i de større byer.

Drikkevarer ombord noteres i løbet af ugen, og du betaler regningen dagen inden hjemrejse til bådens personale i kontanter (EUR eller HRK). Kreditkort accepteres ikke på båden.

Drikkepenge:

Drikkepenge til kaptajnen og det øvrige bådpersonale er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler, at du afsætter ca. 45 EUR elt. 340 HRK pr. person til dette.

Det er kotume at give drikkepenge, normalt 10% af prisen. Det gælder også for restauranter, hvor der er en serviceafgift inkluderet i prisen. I barer eller ved taxikørsel runder man normalt beløbet op- I butikker er priserne faste, men på de lokale markeder vi besøger, kan du forhandle dig frem til en bedre pris.

Klima og beklædning:

Ingen formel dresscode, men det værdsættes lokalt, hvis man har pænt tøj på ved for eksempel restaurantbesøg. Med tanke på afrejser fra maj til oktober, kan vejret variere en del. Tjek eventuelt vejrudsigten på webben for den aktuelle rejseperiode.

Strandene består ofte af sten/rullesten, så badesko kan være gode at medbringe. Medbring også gerne mere end et sæt badetøj, der bliver mulighed for at bade såvel fra båden, som i forbindelse med vores cykelture. Badehåndklæde kan lånes på båden.

Observer:

Der er ingen picnick-frokoster på denne rejse.

Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer ombord.

WiFi – båden har gratis WiFi ombord, der fungerer på stort set hele rundrejsen.

Rengøring – rengøring af kahytter er ikke inkluderet. Efter cirka halvdelen af rejsen skiftes der håndklæder.

Adapter – adapter er ikke nødvendig i Kroatien.

Øvrigt:

Rejseruten kan blive ændret på grund af vejr og vind, eller andre ydre omstændigheder.

Mulighed for indkvartering på "Upper Deck" mod betaling. Prisen afhænger af sæson og er på mellem 450 -850 DKK pr. person.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Cykelferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.