Cykelferie i Venetomed Gardasøen og Venedig

Cykling i regionen Venetos flade landskab, i de dramatisk smukke Dolomitter og den italienske klassiker Garda. I løbet af rejsen cykler du omgivet af spidse, lyse bjergtoppe, der skyder op fra højalpine græsplateauer, gennem fortryllende skove og charmerende italienske småbyer. Vi besøger Cortina, Gardasøen, Treviso og Venedig. Mellem cykelturene smager vi på vin, prosecco og grappa.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Cykelferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 14-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Olympiadebyen Cortina d´Ampezzo
 • Proseccofremstilling
 • Cykling ved Gardasøen
 • Den smukke by Treviso
 • Besøg i Venedig

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Afrejse til Venedig.

Afrejse fra Danmark til lufthavnen i Venedig og Marco Polo lufthavnen. Som de fleste italienske lufthavne er også denne opkaldt efter en historisk helteskikkelse, den opdagelsesrejsende Marco Polo der levede i 1200-tallet.

Kort tid efter at flyvet har ladt de sneklædte Alper bag sig, begynder indflyvningen og landskabet ændrer sig. Allerede inden landing forstår man at regionen Veneto tilbyder noget helt specielt. Du ser bidder af land, sumpområder, kanaler og den store lagune.  

Når man er landet og har hentet bagagen mødes man af rejselederen. Hernæst venter en busrejse på ca. 2 timer mod de højere højder og Dolomiterne. Dette er et grænseområde, hvor italiensk og østrigsk kultur blandes. Dette afspejles i madkulturen, byggestilen og sproget. Vi bor to nætter på et ældre men meget charmerende familiedrevet hotel i den verdensberømte Olympiade-by Cortina d'Ampezzo.   

Dag 2 - S. Vito di Cadore.

Efter morgenmaden gør vi os bekendte med vores cykler, hvorefter vi drager til den gamle jernbanestation. Her kørte førhen Dolomit-banen, en jernbane som i perioden 1921 til 1964 sammenknyttede byerne Calalzo di Cadore, Cortina og Dobbiaco. Den gamle jernbane er nu erstattet med en bekvem grusvej, som er populær blandt både fodgængere og cyklister. Cykelrejsen første dag tager os ad denne vej til nabobyen S. Vito di Cadore.  

S. Vito er fortrinsvist kendt for de smukke omgivende bjerge, men byen byder også på seværdige kirker.   

Vi indånder den friske alpeluft og nyder de spektakulære udsigter mod de smukke alpetoppe. Ved Mosigo søen dækker vi, hvis vejret tillader det, op til vores efterhånden berømte Tema-picknick med lokale delikatesser. Vi cykler sidenhen tilbage til Cortina og aftenen er fri til egen eventyr.  

Dag 3 - Dobbiaco og Brunico.

Efter en god morgenmad forlader vi Cortina og cykler Nordpå. Også idag cykler vi langs med den gamle jernbane, og klatrer ca. 300 højdemeter opad.   

Vi cykler gennem grønne alpine skover med vandfald, broer og udsigtspladser. Vi tør godt love, at fuglesangen og de idylliske blågrønne alpesøer gør mirakler for humøret! Det er en meget smuk cykeltur. Vi når rejsens højeste punkt på 1529 MOH ved Cimabanchepasset. Her er det godt at nyde noget at drikke.  

Sidenhen sætter vi os op på cyklerne igen og fortsætter rejsen. Nu går det mest nedad. I starten behøves vi ikke end trampe i pedalerne, men kan bare nyde den friske luft. Her befinder vi os i en af Dolomiternes mest storslåede nationalparker; Fanes-Sennes-Braies. Efter et lille stykke tid er vi fremme ved den blågrønne Landro-sø. Udsigten over bjergstoppen er imponerende. Ved Doddiacosøen tager vi en længere frokostpause.  

Om eftermiddagen fortsætter vi gennem Dobbiaco eller Toblach, som byen hedder på tysk. Her lejede Gustav Mahler og hans hustru Alma Mahler et sommerhus. Alma lod en komponisthytte bygge til sin mand, og i Dobbiaco komponerede Mahler størstedelen af sin niende symfoni.  

Dagens afsluttende cykling er letcyklet i det smukke alpelandskab, og farten går via en bred dalgang på fine cykelstier.  

Sent om eftermiddagen kommer vi frem til middelalderbyen Brunico.  

Dag 4 - Novicellaklostret og vinsmagning.

Vi forlader Brunico og cykler til Novacella med dets kloster fra 1100-tallet. På klosteret bor der idag 18 augustiner-eremitter. Denne munkeorden grundlagdes 1256 ved at ferene adskillige italienske eremitordener. Ordnens mest kendte medlem var Martin Luther. De munke der idag bor her, ernærer sig blandt andet ved at producere kvalitetsvine.   

I forbindelse med en vinsmagning i munkenes kælder prøvesmager vi to hvide vine og to rødvine. Der serveres også en lettere frokost med forskellige retter fra regionen. Blandt andet smager vi spæk, oste og røgede pølser sammen med det lokalt bagte brød.  

Cyklingen fortsætter til Brassanone, en lille by som frem til 1919 tilhørte det Østrig-Ungarske rige. På trods af at byen da blev italiensk, er mere end 70 % af befolkningen tysktalende. Her stiger vi af cyklerne og begynder en tre timer lang togrejse til Gardasøen. Når toget kommer frem til Peschiera del Garda møder vi vores cykler igen og tramper den sidste bid af vejen frem til vores hotel. Til Gardasøen rejste mange kulturpersonligheder, som Goethe og Maria Callas, for bare at nævne nogle få. Klimaet ved søen er vidunderligt, og et besøg på et par dage byder på skønhed, nydelse og gastronomiske højdepunkter.  

Peschiera del Garda har ligesom ange andre italienske byer en lang og fascinerende historie bag sig. Byen har et hyggeligt historisk centrum med isbarer, restauranter og butikker. Gå ikke glip af isen på konditoriet Peccati alla gola.  

Dag 5 - Cykling ved Gardasøen.

Den vej vi cykler idag slinger sig frem gennem et bølgende landskab med vindyrkning og frugtplantager. Sidenhen kommer vi ned til Gardasøens strandkant og cykler langs med stier og strande, og måske kan et bad lokke? Gardasøen opstod som et resultat af den seneste istid, ligesom de fleste af de andre store bjergsøer i Norditalien. Søens Sydkyst er beliggende ved den Norditalienske slette, og landskabet er derfor fladt og tætbebygget. Jo længere Nordpå vi kommer jo stejlere bliver strandkanterne. Pinjetræer, magnolia og farveglade orkideer trives langs vandkanten.  

Lazise er navnet på en af de hyggelige byer, som vi passerer. Her findes megen af den middelalderlige atmosfære bevaret, byen er omgivet af kraftige bymurer, der er mange udendørsrestauranter og trivsesfaktoren i er høj. I byen findes historiske monumenter fra Romeriget, Middelalderen og Renaissancen.  

Vel fremme i Garda smager vi vin og olivenolie, og man få også tid til at udforske på egen hånd. I Garda efterlader vi vore cykler, og tager istedet båden tilbage til Peschiera. Vores servicebil tager vare på cyklerne og eventuelt indkøbte vin- og olivenolieflasker.  

Dag 6 - Proseccosmagning.

Morgentoget fører os fra Peschiera del Garda til Conegliano, en rejse på to timer. Her venter vores cykler os igen, og giver os med det samme ud på opdagelse i området. Vi cykler under dagens løb på "Strada del Vino rosso", rødvinsvejen, og kommer frem til vingården Villa Bonotto. Familien har i flere generationer drevet gården, og både dyrker og producerer god vin. På vingårdens restaurant, der er beliggende i en gammel og historisk bygning, smager vi deres prosecco og spiser en lettere frokost. 

Cyklerejsens sidste strækning leder os forbi de såkaldte palladinske villaer og frem til byen Treviso. Byen fik sit kælenavn "Kanalernes by" takket være de mange kanaler der går igennem byens centrum. Treviso er en smuk by med smalle gader og frescomalerier på murerne. Byen omgives af en beskyttende mur og voldgrav. Denne gamle romerske by tilsluttede sig sørepublikken Venedig år 1339.  

Ved hotellet leverer vi vores trofaste cykler tilbage, og efter indcheckning på hotellet går vi en kort vandring ind i Treviso's hjerte, med sine skønne omgivelser og unikke italienske atmosfære.  

Dag 7 - Venedig.

Efter morgenmaden vandrer vi til stationen i Treviso, og en kort togrejse på 30 minutter til Venedigs togstation Santa Lucia. Foran stationen ser vi Canale Grande med sine "vaporettos", dvs. vandtaxi'er og vandbusser. I Venedig har vi inget fælles program, og man er fri til at gøre hvad man har lyst til. Naturligvis giver Tema's rejseleder gerne tips til hvordan du får mest ud af dagen. Vi anbefaler at du køber et dagspas for ca. 200 Kr til byens vandbusser, for da kan du anvende dem så meget du vil under dagen. 

Venedig er et af verdens mest kendte rejsemål, og behøves knapt nogen introduktion. Man oplever bedst byen ved at vandre omkring og nyde omgivelserne. Gamle huse, masser af kanaler, trange gader og gyder, hyggelige små torv, broer og paladser. Alt er blandet hulter til bulter. Vidunderligt. Byen er bilfri og byens indbyggere har enten en egen båd eller tager bådtaxi eller bådbus når de skal bevæge sig. Selv politi, brandkorpset og ambulanser samt vareleverencer anvender vandvejen.  

Har du været i Venedig før, kan du også vælge at tilbringe dagen i Treviso, som er en hyggelig by at vandre omkring i og opleve. 

Dag 8 - Hjemrejse.

Efter morgenmaden er det tide at sige farvel til Treviso og Italien. Vi kører med bus retur til Venedigs lufthavn, og siger Arrivederci - på gensyn!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Venedig
• Samtlige overnatninger
• TEMAs svenske rejseleder
• Entreer ifølge program
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost
• 3 x middag
• 3x vinsmagning

Ubegrænset forsyning med vand under cyklingen

• Bagageservice mellem hotellerne
• Cykelleje indgår

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark – Venedig. Busrejse Venedig – Cortina d'Ampezzo ca. 150 Km. To overnatninger på hotel i Cortina. Middag indgår.

Dag 2.

Cykeltur Cortina - S. Vito di Cadore - Cortina, 30 Km. Morgenmad og picknickfrokost indgår.

Dag 3.

Cykeltur Cortina - Dobbiaco - Brunico, 66 Km. Morgenmad, frokost og middag indgår. En overnatning på hotel i Brunico.

Dag 4.

Cykeltur Brunico - Novacella - Bressanone, ca. 39 Km. Togrejse Bressanone - Peschiera del Garda 186 km. Vinsmagning i Novacella. Morgenmad og lettere frokost indgår. To overnatninger på hotel i Peschiera del Garda..

Dag 5.

Cykeltur Peschiera del Garda - Lazise - Garda, 35 Km. Besøg i Lazise og Garda. Oliven- og vinsmagning. Morgenmad og let frokost indgår. Bådfart Garda - Pesciera del Garda.

Dag 6.

Togrejse fra Pesciera del Garda - Coegliano 2 timer. Cykeltur Conegliano - Collabrigo - San Pietro Feletto - Tezze di Piave - Treviso, 38 Km. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Treviso.

Dag 7.

Togrejse fra Treviso - Venedig, 30 minutter. Besøg i Venedig. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Bus fra Treviso - Venedig lufthavn, 30 Km. Morgenmad indgår. Hjemrejse.

Italien

Befolkning: 60 millioner
Landets areal: 301.230 km² 
Valuta: Euro 
Sprog: Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, ladinsk, tysk, fransk. 
Religion: Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Venedig tur/retur, TEMAs svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din banke eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

På grund af krav fra Skattemyndighederne indgår de fælles drikkepenge ikke længere i rejsens pris. Temarejselederen indsamler 25 Euro pr. person ved rejsens start, og håndterer fordelingen til div. chauffører, lokalguider, serveringspersonale med mere.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Medbring lidt varmere tøj samt et regnslag, som er let at pakke sammen. Det vigtigste er måske et par bekvemme sko til ture i naturen, i byerne og på eventuelle museer.

Cykelturene:

Bagagen transporteres mellem hotellerne. Bremse - håndbremse til både for- og baghjul. Cykel -citycykel. Gear -21. Cykeltaske - kan lånes. Hjelm - findes, men medbring din egen for bedre pasform, andet udstyr - holder til vandflaske, picnicudstyr - skal medbringes. Servicebil - ja med reservecykler, du kan køre med bilen på kortere stærkninger, hvis du synes at ruten bliver for svær. 

Vi anbefaler, at du medbringer: Cykelbriller/solbriller, cykelhandsker, gelésaddel, solcreme, rygsæk, vandflaske (50 cl). Vand indgår og fragtes med servicebilen.

Hvis din kondition er normal, kan du som regel gennemføre cykelrejsen uden de store problemer. Bemærk, at det først og sidst på sæsonen kan være køligt på dag 2 og 3, hvor der kan være brug for varm jakke og lange bukser. På dag 3 kan visse dele af cykelruten, som går gennem græsningsarealer, være lukket fra juni til begyndelsen af september.

Bemærk: Angiv venligst din højde når rejsen bookes, for at vi kan finde passende cykel. Dette udfyldes under "min rejse". Vi behøver denne information så hurtigt som muligt, men absolut senest 1 måned inden afrejse.


For tips og information>>

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Cykelferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.