Skotland, Nordirland og IrlandVilde kyster, højlande og hovedstæder

I kelternes spor rejser vi gennem tre regioner, en republik og et forenet kongerige. I Skotland spejder vi efter Loch Ness, smager på whiskey og udforsker Athens of the North, Edinburgh. Vi fortsætter over havet til Nordirland med hovedstaden Belfast. Her ser vi det futuristiske Titanicmuseum og vandrer på Giant's Causeway. I det grønne Irland oplever vi en grusom historie og glade Guinness Store House.

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Nordirland, Irland

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Urquhart Castle og Loch Ness
 • Whiskeysmagning langs Malt Whisky Trail
 • Oplevelserne på Titanicmuseet
 • UNESCO Verdensarven Giant's Causeway
 • Dublin med Guinness Store House

Dagsprogram
Sommer 2020

Dag 1 - Edinburgh – Skotlands hovedstad

Ankomst til Edinburghs lufthavn, hvor Temas rejseleder byder velkommen til Skotland og landets hovedstad Edinburgh. Allerede efter ankomst starter vi med en lille byrundtur, så man fra start får et lille indblik i byen. Efterfølgende checker vi ind på vores centralt beliggende hotel.

Om aftenen mødes vi så igen for at nyde en fælles velkomstmiddag. 

Dag 2 - Athens of the North, Edinburgh 

Formiddagen er afsat til en byrundtur i den fantastiske verdensarvsby Edinburgh. Vi ser kontrasterne mellem 1700-tallets georgianske New Town, med brede trækransede gader, og det middelalderlige Old Town. The Royal Mile er ryggraden, der går gennem de gamle kvarterer frem til Edinburgh Castle, som vi besøger. Eftermiddagen er derefter fri til egne oplevelser. Mange museer og gallerier frister til besøg. I Princess Street er der mange internationale mærkevarebutikker, mens der langs The Royal Mile findes mere traditionelle småbutikker.

Om aftenen mødes vi igen for en fælles middag. Hvis rejsen afgår i august og kommer til Edinburgh når The Military Tattoo finder sted (7-29 august 2020), inkluderer vi en billet til en af disse uforglemmelige oplevelser.

Dag 3 - The Malt Whisky Trail og Glamis Castle 

Efter morgenmaden byder rejsen på en anden kultur og historie, når vi besøger Glamis Castle. Det er kendt som den britiske dronningemoders barndomshjem, men også som stedet, hvor Shakespeares Macbeth udspiller sig. Om eftermiddagen fortsætter vores rejse langs yderligere et vandløb, floden Spey.

Malt Whisky Trail følger en del af floden og vi rejser i et smukt landbrugsområde med kornmarker. Selvfølgelig besøger vi et af Speysides mange destillerier, hvoraf to navne som Glenfiddich og Glenlivet sikker lyder bekendt for de fleste. Vi følger fremstillingsprocessen, og de fleste vil sikkert også prøvesmage slutresultatet, inden vi kører videre.

Om aftenen kommer vi så til Inverness for en enkel overnatning.  

Dag 4 - Loch Ness  

Vi forlader lavlandet og begiver os op i The Scottish Highlands. Højlandenes landskab er dramatisk og poetisk. Her i det centrale Skotland kører vi gennem det smukke landskap ved Perthshire, og ved byen Killin med sine typiske stenbroer, ser vi vandfaldet Dochart. Dagens højdepunkt når det gælder vand, er dog Loch Ness. Søen er i dag en del af Caledonian Canal, der skærer gennem landet fra Inverness til Fort William. Og måske har søuhyret Nessie sneget sig gennem kanalen? Uanset hvad, så spejder vi efter hende og besøger The Loch Ness Centre for at lære mere om historien. Historiens vingesus mærker vi også ved slottet Urquhart, engang et af Skotlands største slotte. Her gør vi et længere stop for frokost. Sidst på eftermiddagen kommer vi til Skotlands største by, Glasgow og gør en kort sightseeing på vejen frem mod vores hotel, hvor vi har den kommende overnatning.

Dag 5 - Med færge til Belfast  

I dag forlader vi Skotland for at rejse til den grønne ø, Irland. Vi starter med dens britiske del, ved i løbet af et par dage at opleve Nordirland. Og vores første destination bliver hovedstaden Belfast. Vi begynder med en byrundtur for at se og lære mere om denne by, som så mange har hørt tales om i nyhederne, men ikke særlig mange har besøgt. Vi ser rådhuset, Queens universitet og Stormont Castle, inden vi stiger af ved det nye, fine Titanicmuseum. Det berømte skib blev bygget her i byen, og ved hjælp af ny teknologi, tager vi tilbage i historien og ”går ombord” på Titanic , samt oplever byen og dens skibsindustri i stormagtsdagene.

Dag 6 - Verdensarven Giant's Causeway 

Vores rejse går i dag langs Nordatlantens kyst med storslåede udsigter, der hvis vejret tillader det, byder på udsigter over Skotlands øer og kystlinie. Dagens første store højdepunkt er vores besøg ved verdensarven Giant’s Causeway. Det er et naturskønt område med over 40.000 basaltsøjler. De sekskantede søjler er resultatet af underjordiske vulkanudbrud for over 60 millioner år siden. Stedet er meget imponerende, og man kan godt forstå, at det har givet inspiration til mange sagn. Vores slutdestination for dagen er Derry eller Londonderry som det fulde navn er. Derry har bygninger fra 500-tallet og er utrolig charmerende.

Dag 7 - Glenveagh National Park 

Det er blevet tid til at forlade Nordirland og Storbritannien for at rejse ind i republikken Irland. I dag besøger vi landskabet Donegal med nationalparken Glenveagh. Her blandt bjerge, søer, skove, enge og heder ligger Glenveagh Castle. Slottet blev bygget i anden halvdel af 1800-tallet som en victoriansk-romantisk højlandsidyl. Den velbevarede have Glenveagh Garden besøger vi også. I løbet af dagen spiser vi en typisk frokost på en traditionel pub i Donegalområdet, inden vi fortsætter turen sydpå til Sligo.

Dag 8 - Historie om kartoffelsult 

Idag går rejsen gennem Irlands indland langs Shannonfloden. Ved Strokestown Park tager vi del af Irlands historiske sulteperiode, men samtidig besøger vi også en statslig georgiansk herregård. Vi fortsætter sidenhen gennem Arignadalen hvor kulminerne var igang fra 1700-1990-tallet. Her skal vi se mere om hvorledes man tog sig rundt i minerne i den periode. Vores mål for dagen bliver charmerende Athlone som ligger ved floden Shannon og søen Rees strande, midt i Irlands hjerte.

Dag 9 - Dublin’s Fair City og Guinness Storehouse  

Idag kører vi til hovedstaden Dublin. Vores forfædre, vikingerne, søgte hertil for længe siden og anlagde byen ved floden Liffey. Vi ser Dublin på vej ind til centrum, og her lærer vi mere om Dublins varemærke nummer 1, ved at besøge Guinness Storehouse. Der går vi en tur gennem de gamle bryggerilokaler, og afslutter med en velkommen-til-Dublin-skål i deres panoramabar med udsigt over byen. Derefter checker vi ind på vores hotel for de to sidste nætter, og  der bliver tid på egen hånd til at opleve den i dag så kosmopolitiske by.

Dag 10 - Fridag til egne oplevelser i og omkring Dublin 

I dag er hele dagen fri til at samle alle indtrykkene fra rundrejsen, men også til at opleve Dublin med museer, butikker, pubber og et herligt folkeliv. Rejselederen kender byen godt og kan give tips til oplevelser. Om aftenen samles vi alle igen og nyder musik, sang og afskedsmiddag.

Dag 11 - Hjemrejse 

Rejsens sidste dag er kommet. Med hovedet fyldt af minder, og måske også en souvenir eller to i bagagen, tager vi efter morgenmaden til lufthavnen for hjemrejse.

Forhåbentlig kan vi snart byde velkommen tilbage til de britiske øer for nye eventyr.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark (via Stockholm)
• Samtlige overnatninger
• 10 x morgenmad
• 3 x frokost
• 5 x middag
• 1 x whiskysmagning
• 1 pint Guinness på Guinness Store House
• Entreudgifter ifølge program. Entrebillet til The Royal Edinburgh Tattoo på afrejsen 9 august 2020.
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Flyrejse Danmark – Edinburgh ( via Stockholm). 60 km. Byrundtur i Edinburgh. Middag indgår. To overnatninger på hotel i Edinburgh.

Dag 2

Byrundtur i Edinburgh med besøg på Edinburgh Castle. Morgenmad indgår.

Dag 3

Edinburgh – Inverness, 310 km. Slots- og destilleribesøg. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Inverness/Loch Ness.

Dag 4

Inverness – Glasgow, 300 km. Besøg ved Loch Ness og Urquhart Castle. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Glasgow.

Dag 5

Busrejse Glasgow – Cairnryan, 140 km. Færge Cairnryan – Belfast, 2 timer 15 min. Byrundtur i Belfast. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Belfast.

Dag 6

Belfast – Derry/Londonderry, 160 km. Besøg på Titanic Museet. Besøg på Giant’s Causeway og vandring i Derry. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Derry/Londonderry.

Dag 7

Derry – Sligo, 200 km. Besøg i Glenveaghs nationalpark og på Glenveagh Castle. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Sligo.

Dag 8

Sligo – Athlone, 115 km. Besøg på Strokestown Park og ved Arignadalen. Morgenmad, frokost og middag indgår. En overnatning på hotel i Athlone.

Dag 9

Athlone – Dublin, 125 km. Besøg på Guinness Storehouse. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Dublin.

Dag 10

Fridag. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 11

Afrejsetransfer, 15 km. Morgenmad indgår.

Skotland

Befolkning: 5,3 millioner
Landets størrelse: 78 772 km²
Valuta: Pund (GBP)
Religion: Kristendom 53,8 %, muslimer 1,4 %, de resterende tilhører forskellige religiøse samfund eller er ikke religiøse.
Sprog: Engelsk, lavlandsskotsk, skotsk gaelisk

Nordirland

Befolkning 1 740 000

Landets størrelse 13 576 km²

Religion protestanter 53,1 %, katoliker 43,8 %, øvrige 3,1 % 

Sprog engelsk, irsk

Irland

Befolkning
4,1 millioner 

Landets areal
70.273 km² 

Religion
Religionsfrihed men majoriteten er romersk-katolsk (92%), protestanter (3%). De resterende har ingen religion eller tilhører en anden religion som islam, buddhisme eller jødedom. 

Valuta
Euro 

Sprog
Irsk, engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Edinburgh/Dublin t/r. TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Britiske pund (GBP) og Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkoret accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 25 GBP per person i drikkepenge til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Vejret kan være omskifteligt, så en regn- og vindjakke kan være god at medbringe. Vi anbefaler også et par gode vandresko, da der kan være ujævne og glatte underlag ved nogle af de inkluderede udflugtsmål.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Tattoo:

The 2020 Royal Edinburgh Military Tattoo
Edinburgh Military Tattoo foregår 7-29 august 2020. Hvis du tager med på vores afrejser i august, inkluderer vi billetten til denne mindeværdige oplevelse i borggården på Edinburgh Castle.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.