Nyhed

De fantastiske landskaber i Ethiopienmed levende kultur

Ethiopien er endnu ikke blevet et rejsemål for de mange. Dette afspejles i det stille tempo, antallet af besøgende ved seværdighederne og den varme velkomst fra de mennesker vi møder langs vores rejse. Vi rejser ikke til Ethiopien for at bo på luxushoteller eller for at få en klinisk service. Vi rejser for at opleve kulturen, de mange spændende seværdigheder, den mytesomspundne historie og det fantastisk smukke landskab.

REJSEFAKTA

Lande: Etiopien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 18-24 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Myteomspundne Aksum
 • Lalibelas klippekirker
 • Simiensbjergens enestående natur
 • Den ethiopiske kultur
 • To nætter på Afrika's højest beliggende hotel

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Afrejse til Ethiopien via Stockholm.

Om aftenen afgår flyet fra Stockholm med Ethiopian Airlines, som er et af verdens hurtigst fremvoksende flyselskab. Flyet går direkte til Addis Abeba, hvor vi er fremme tidligt næste morgen. Flymåltider indgår.

Dag 2 - Byrundtur i Addis Abeba.

God morgen og velkommen til Ethiopien. Efter ankomstformaliteterne er overstået møder du Temarejselederen og bussen. Vi kører til et nærvedliggende hotel, hvor vi får morgenmad og har mulighed for at forfriske os og klæde om. Derefter kaster vi os ud i folkemylderet i Addis Abeba.

Byrundturen starter på bjerget Entoto på 3250 MOH, hvorfra der er en god udsigt over hovedstaden. Sidenhen besøger vi Nationalmuseet, hvor efterladenskaberne af Lucy findes. Museet giver et godt indblik i Ethiopiens rige kultur og historie.

Efter frokost kører vi til lufthavnen igen, og flyver den korte strækning til Aksum i Nordethiopien. Bemærk at programmet kan ændres afhængigt af flytiderne.

Omkring år 1000 efter Kristus var Aksum inde i en blomstringstid, og byen var et af knudepunkterne for handlen mellem Afrika og Asien. På den tide rejste man gigantiske obelisker her, nogle af dem op mod 30 Meter høje. 

Idag er Aksum primært et religiøst center, og hovedsæde for den Ethiopisk-Ortodokse kirke. Byen er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Aksum ligger på 2130 Meter over Havet, og er beliggende i en skovbevokset dalgang mellem vulkanske toppe. Byen har mange kirke og omkring 50.000 indbyggere. Mellem husene finder man ruinerne af den forhenværende hovedstad. 

Vi indregistrerer os på hotellet og spiser middag. En stor del af den ethiopiske kultur er netop forbundet med måltiderne. Det traditionelle surdejsbrød injera ser ud som en tyk pandekage, og det spredes først ud på bordet. Derpå ligges de forskellige retter op på brødet. Der hives bidder af brøddet, og så smages der på de forskellige velkrydrede retter.

Dag 3 - Obelisker og Pagtens Ark.

Hele dagen er dedikeret til Aksum og byens myteomspundne og spændende historie. Det som står klart er, at Aksumriget antog Kristendommen som officiel religion allerede 300 e.Kr, og at byens storhedstid begyndte omkring 600 e.Kr og varede circa 1000 år. Der findes mange levninger fra disse tider og spændende nye fund findes hele tiden af arkeologerne og af de lokale bønder som hakker i jorden. Vi besøger den imponerende obelisk park, med de rigt udsmykkede monolitter. Mange af obeliskerne står stadigvæk opret, og de er helt forskellige fra de egyptiske obelisker. Flere har inskriptioner på græsk, og resten er udhuggede med aksumitisk skriftsprog.

Den italienske diktator Benito Mussolini blev så imponeret af obeliskerne, at han lod en transporteres til Rom. Det var den næsthøjeste på 25 Meter, og den stod længe i nærheden af Circus Maximus. År 2005 blev den bragt tilbage til Aksum. Til afslutning ser vi Saba's paladsruiner og den Hellige Maria af Zions kirke, hvor Pagtens Ark skal findes. En af kirkerne må udelukkende besøges af mænd. 

Dag 4 . Klippekirkerne i Lalibela.

De morgenfriske går måske en rundtur i Aksums gamle kvarterer inden indrigsflyet afgår mod Lalibela. Rejsen videre fra lufthavnen tager yderligere 45 Minutter ad bugtende bjergveje. Langs vejen passerer vi landsbyer, landbrug og skolebørnene på sin vej til skolen. 

Under 1100 årene overtog Lalibela som hovedstad, efter at Aksum var forfaldet. I omgivelserne omkring byen, som idag har circa 10000 indbyggere, ligger der 11 kirker som er direkte udhuggede i bjerget. Det var Kongen Lalibela der gav ordre til dette arbejde. Nogle af kirkerne er monolittiske giganter, udhugget  oppefra og direkte ned i klippen, hvilket er totalt i strid med alle regler indenfor byggekunsten. Man kan betragte disse kirker som værende enorme skulpturer.

Lalibelas vision var, at man skulle opbygge et nyt Jerusalem, således at folket fra Ethiopien kunne valfarte hertil istedet for til det rigtige Jerusalem. De hellige steder såsom Jordanfloden, Oliebjerget, Golgata, Adam's Grav med mere, var indbyrdes forbundne med gallerier og tunneller på hver sin side af Jordanfloden. Området er i allerhøjeste grad levende idag, eftersom at kirkerne stadigvæk anvendes, Overalt ser man munke, nonner og pilgrimme - og selvfølgelig turister som besøger denne UNESCO Verdensarv.

Vi besøger udvalgte kirker blandt alle de smukke kirker. I Lalibelas Nordvestlige område ligger eksempelvis: Bet Medhane, Bet Maryam, Bet Meskel, Bet Danaghel, Bet Mikael og Bet Golgatha. Vi overnatter to nætter i Lalibela.

Dag 5 - Lalibelas omgivelser.

Om formiddagen besøger vi kirken Yimrehanne Kristos udenfor Lalibela. Kirken er bygget af træ og sten, og er meget velbevaret trods den formodentligt stammer fra 1000 årene. Sidenhen får vi serveret en traditionel ethiopisk frokost på restauranten Ben Abeba. Dette er en restaurant som er helt sin egen, og som har en fantastisk udsigt over omgivelserne. Om eftermiddagen besøger vi det Sydøstlige område med de fire klippekirker her. Dagens afsluttes med en kort vandroing til den kendteste og måske smukkeste af kirkerne i Lalibela, Bet Giyorgis.

Dag 6 - Det kongelige palads i Gondar.

Ved frokosttid tager vi flyet til Gondar, som er Ethiopiens fjerdestørste by. Her besøger vi blandt andet det kongelige slotsområde. Kejser Fasilides udråbte år 1636 Gondar til landets hovedstad, hvilket den vedblev at være frem til slutningen af 1800 årene. I denne periode byggedes der flere paladser her, hvoraf kejserens naturligvis er det største og ældste. Arkitekturen er stærkt påvirket af hinduismen og araberne samt Europa. Her i Gondar findes også den smukke kirke Debre Berhan Selassie, som har det smukkeste kirketag i landet. Vi overnatter en nat i Gondar.

Dag 7 - Gelada's bavianer.

Tidligt om morgenen kører vi mod Simien Nationalparken, som allerede år 1978 kom på UNESCO's Verdensarvsliste. Vejen dertil er spektakulær og går via store dalgange og høje bjerge. Landskabet forandrer sig og bliver mere og mere dramatisk. Vi indregistrerer os for to nætter på Afrikas højest beliggende hotel på 3260 Meter over Havet. 

Efter frokost vandrer vi i parken i selskab med en engelsktalende naturguide. Parken er ubeskriveligt smuk. Vi går ad trampestier og stopper op og nyder udsigten, og for at lære mere om planterne i området. Vi søger de spændende gelada bavianer, som bare findes i dette område. De lever i store flokke, og man kan komme meget tæt på dem, da de tydeligvis ikke har noget imod vores nærvær. Vandringen tager to til tre timer er ikke specielt anstrengende, men eftersom vi er højt oppe er det vigtigt at gå i roligt tempo, og drikke rigeligt med vand. Hvis nogen ønsker det, kan der arrangeres en kortere vandringsrute. Vi overnatter to nætter i Nationalparken Simien.

Dag 8 - Naturvandring i Simien.

Tidligt om morgenen begiver vi os med bus mod Chenek, hvor der er størst chancer for at se den endemiske ethiopiske stenbuk og lammegribben. Vi fortsætter endnu højere op. Efter frokosten går vi en kortere vandring til en landsby, hvor vi kan lære os mere om byens indbyggere og se hvordan de væver, smeder og brygger øl. Her oplever vi også en traditionel kaffeceremoni. Efter besøget vandrer vi tilbage til Chenek opfyldt af indtryk og frisk luft. Med bussen er vi snart tilbage til hotellet, hvor vi kan hvile os lidt inden middagen serveres.

Her oppe er det køligt om aftenen og om natten, og temperaturer omkring frysepunktet er ikke usædvanlige. Hvis vejret er klart, åbenbarer der sig en fantastisk stjernehimmel, når mørket har sænket sig.

Dag 9 - Traditionel festmad med musik og dans.

Med bussen køres der tilbage til Gondar, hvorfra indrigesflyet går til Addis Abeba.

Efter ankomst og indregistrering på hotellet er resten af eftermiddagen fri frem til aftensmaden, som bliver traditionel etiopsk festmad med dans og musik til.

Dag 10 - Byrundtur med Afrikas største udendørs marked.

Denne sidste dag i hovedstaden kører vi forbi universitetet og besøger derpå det spændende etnografiske museum. Her får man mere at vide om landets mange e4tniske grupper. Der er også tid til et besøg i Selassiekirken, som er dedikeret til landets mest betydende leder, Kejser Haile Selassie. Han døde år 1974, samme år hvor han blev styrtet ved et statskup.

Som afslutning stoppes der ved udendørsmarkedet Merkato, som skal være det største af sin art i Afrika.

Inden afrejsen til lufthavnen bliver der mulighed for at forfriske sig på hotellet, så man er forberedt til flyrejsen tilbage til Danmark, hvor man er fremme den følgede dag.

Dag 11 - Hjemkomst til Danmark.

Fra Stockholm flyver vi det sidste stykke til Danmark. Tak for denne gang!

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark-Addis Abeba via Stockholm t/r
 • Fire x indenrigsflyvninger
 • Transportstrækninger i luftkonditioneret bus
 • Samtlige overnatninger
 • Entreudgifter ifølge program (nationalparker, museer og aktiviteter)
 • 9 x morgenmad
 • 8 x frokost
 • 8 x middag
 • Tema rejseleder
 • Lokal naturguide i Simien Nationalparken

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark til Ethiopien via Stockholm. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Adis Abeba. Bustransport til hotel med duschmulighed. Kort byrundtur med besøg på bjerget Enoto og i Nationalmuseet. Indrigsflyvning til Aksum. To overnatninger på hotel i Aksum. Helpension indgår.

Dag 3.

Heldagsudflugt i Aksum. Helpension indgår.

Dag 4.

Bustransport til Aksums lufthavn. Indrigsflyvning til Lalibela. Transport til Lalibelas kirker, circa 11 Km (45 Min). Eftermiddagsbesøg i Lalibela. To overnatninger på hotel i Lalibela. Helpension indgår.

Dag 5.

Hel dag ved Lalibelas kirker med bustransport til Yimrehane Kristos (circa tre timer t/r). Helpension indgår.

Dag 6.

Bustransport til Lalibelas lufthavn. Indrigsflyvning til Gondar. Besøg ved slotsområdet. Helpension indgår. En overnatning i Gondar.

Dag 7.

Bustransport til Simien Nationalpark, circa 4 timers rejse. Tre timers lettere vandring i Simienbjergene. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i nationalparken.

Dag 8.

Bustransport til Chenek og eftermidddagsvandring (45 Min hver vej) til ethiopisk landsby. Helpension indgår.

Dag 9.

Bustransport til Gondar, circa 4 timer. Indrigsflyvning til Addis Abeba. Morgenmad, frokost og afskedsmiddag (med dans og musik) indgår. En overnatning i Addis Abeba.

Dag 10.

Byrundtur med det Etnografiske museum og udendørsmarked. Flyrejsen fra Addis Abeba begynder ved midnat. Der kan forekomme ændringer i flytiderne. Flymåltider indgår.

Dag 11.

Ankomst til Stockholm om morgenen. Forbindelser videre til København under formiddagen. Morgenmad på flyet indgår.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Addis Abeba - Danmark via Stockholm t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Ethiopiske Birr (ETB)

Medbring rejsekassen i US$ og veksl på plads. Vekslingskontoret findes i lufthavnen i Addis Abeba ved ankomsten. Kreditkort accepteres kun undtagelsesvist, og de fleste kontantautomater er gået i stykker. Det kan være svært at veksle tilbage til US$ ved udrejsen, så anvend de Birr du har vekslet dig til. 

Drikkepenge:  

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 1500 Birr (ca. 600 DKK) per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

El: 

220V, adapter behøves.  

Hotellerne: 

Hotelstandarden er generelt lav i Ethiopien. Badeværelserne kan være slidte, vandtrykket dårligt og det varme vand upålideligt. Det er godt at være forberedt på, at hotellerne kan være lydhøre, så udefra kommende lyde kan forstyrre nattesøvnen. Medbring ørepropper.

Ved ankomst og afrejse benytter vi os af Magnolia Hotel (/eller lignende), hvor vi har mulighed for at forfriske os og bytte tøj.

Klima:  

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Slidstærkt tøj som er luftigt. En varm jakke eller trøje til kølige aftener og morgener. Tøj som dækker skuldrerne og knæene er praktisk for besøg i kirker. Sko tillades ikke indenfor i kirkerne, så medbring sko der er let aftagelige. Bekvemme vandresko til diverse gåturer ved seværdighederne og i Simienbjergene. Kamera med ekstra hukommelseskort, solcreme med faktor 25+, vådservietter, myggemiddel og lommelygte. Medbring et lille rejseapotek med febernedsættende piller, midler mod udtørring og mavemedicin.

Klima og høje højder:

Eftersom at store dele af landet ligger på høj højde (over 1800 Meter) er klimaet ofte varmt og med sol under dagen, og så køligt/koldt om natten og aftenen. I Simienbjergene som ligger på 3000 Meter højde er temperaturen almindeligvis mellem -2 om natten og + 18 grader om dagen. Den lange rengperiode er mellem april og september, og den korte regnperiode mellem februar og april. Kroppen kan påvirkes af de høje højder, så man oplever åndnød og hovedpine. Dette ubehag kan minimeres ved at drikke rigeligt med vand, og tage det i rolig takt.

Mobiltelefon og Internet:

Dette fungerer oftest godt. De fleste hotel har gratis wifi. Netopkoblingen kan dog være upålidelig. I Simienbjergene er mobildækning og wifi generelt meget dårlig. Kontroller med din mobiloperatør om hvilke vilkår som gælder for netop dit abonnement. Det kan være en meget dyr fornøjelse at medbringe mobil til Afrika. Måske skal din telefonsvarer afkobles inden afrejse for at undgå enorme regninger.

Bemærk:

Under rejsens gang besøger vi nogle af landets forhenværende hovedstæder, kirker og paladser i kronologisk rækkefølge. Aksum, Lalibela og Gondor er alle optagne på UNESCO's Verdensarvsliste. Næsten halvdelen af landets befolkning tilhører den ethiopisk-ortodokse kirke, og landet er et af verdens ældste kristne lande. Derfor findes der mange spændene myter, opsigtsvækkende fakta og interessant historie sammenbundet til de smukke kirker, ruiner og paladser, som vi ser under rejsens løb.

For at få mest muligt ud af opholdet i Simien Nationalparken, bor vi som få andre turistgrupper på Afrika's højest beliggende hotel. Naturen her er utroligt betagende oppe på 3260 MOH. Her oplever vi bjergenes storslåethed og vi anvender tid med de enestående Gelada-aber, som bare findes i Ethiopiens bjergområder.

Ethiopien er et af verdens fattigste lande. Standarden på hotellerne, busserne og vejene afspejler dette. Vær forberedt på at give afkald på komforten til fordel for at opleve et fantastisk og enestående land.

Vi forbeholder os retten til at ændre i programmet, da Afrika ofte kan byde på uforudsete hændelser.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2020-02-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2020-02-05
18:10
2020-02-05
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2020-02-05
20:50
2020-02-06
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-02-06
15:20
2020-02-06
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-02-08
12:10
2020-02-08
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-02-10
13:20
2020-02-10
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-02-13
09:40
2020-02-13
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-02-13
23:50
2020-02-14
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2020-02-15
07:55
2020-02-15
09:05
SAS, 401
11 dage De fantastiske landskaber i Ethiopien København 26 420 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-03-18 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2020-03-18
18:10
2020-03-18
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2020-03-18
20:50
2020-03-19
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-03-19
15:20
2020-03-19
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-03-21
12:10
2020-03-21
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-03-23
13:20
2020-03-23
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-03-26
09:40
2020-03-26
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-03-26
23:40
2020-03-27
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2020-03-28
07:55
2020-03-28
09:05
SAS, 401
11 dage De fantastiske landskaber i Ethiopien København 26 515 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.