I Puccinis fodspor- livsnyderrejse i Toscana

En livsnyderrejse med historiske byer, delikatesser og vin i regionen Toscana. Smag på deilkatesser og vine og nyd opera under åben himmel.

På denne livsnyderrejse besøger vi byer som Firenze og Lucca, ser storslået kunst, spiser områdets delikatesser og smager skønne vine. Operafestivalen i Torre del Lago, Cinque Terre, middelalderbyen Siena og vindistriktet Chianti er andre højdepunkter på programmet. Shopping og badning vil der også være tid til. Vi bor fem nætter i populære Montecatini Terme.

REJSEFAKTA

Lande: Italien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-28 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Operaforestilling under åben himmel
 • Mirakelpladsen og det skæve tårn i Pisa
 • Cinque Terre med bus, tog og båd
 • Puccinimuseet i Lucca
 • Vinsmagning i distriktet Chianti

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Dagsprogram
aug-aug

Dag 1 - Rom, den evige by
Ankomst til Rom og lufthavnen Leonardo da Vinci / Fiumicino. Når du har hentet din bagage går du til udgangen. Her mødes du af TEMAs rejseleder eller repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner, der viser dig hen til bussen, som kører dig til hotellet. I løbet af eftermiddagen, går vi en lille tur gennem det historiske kvarter. Du bor en nat i centrale Rom. 

Dag 2 - Siena og San Gimignano
Turen går til det billedskønne Toscanas grønne bakker med vinranker, solsikker, oliventræer, cypresser og smukke gårde. Takket være den hurtige motorvej fra Rom, vil vi allerede være fremme i Toscana om formiddagen.Få byer i verden kan gøre krav på, i sin helhed, at blive betragtet som et kunstværk, men Siena er en af dem. Byen overgås kun i kunstnerisk rigdom af Firenze, men i Sienas tilfælde, er det først og fremmest den arkitektoniske helhed i den middelalderlige indre by, der er slående.En fælles byvandring inkluderer blandt andet det snegleformede torv Piazza del Campo, der fuldstændig domineres af rådhuset fra slutningen af 1200-tallet. Vi går rundt i snoede gader, forbi senmiddelalderlige paladser og patricierhuse, og beundrer også domkirken, der af mange anses som Italiens absolut smukkeste.Om eftermiddagen besøger vi San Gimignano, også kaldet "den lille by med de mange tårne". Det er som at gå direkte tilbage til middelalderen. Mange private huse har stadig de høje middelalderlige forsvarstårne – minder fra en urolig tidsperiode. Desuden byder San Gimignano på mange smukke torve med udsigter over det smukke toscanske landskab, med sine olivenlunde og vinmarker.Afslutningsvis tager vi til Montecatini Terme, en af de største kurbyer i Italien, hvor kilderne har været i brug siden 1300-tallet. Allerede under romerriget byggede man termer ved kilderne, hvis vand anses for at være helsebringende. Her tilbringer vi fem nætter på hotel.

Dag 3 - Lucca og vinsmagning
Idag besøger vi den charmerende, romantiske og meget velholdte by Lucca. Den intakte bymur skaber en speciel atmosfære og gør byen til en af de smukkeste i Toscana. Luften er friskere og bilerne færre, end i mange andre byer. Vi når næsten ikke ind i byen, før vi opdager dens originalitet.En byvandring bringer os blandt andet til Piazza dell´Anfiteatro – det torv der engang var en romersk arena, og domkirken San Martino, på piazzaen med samme navn. Vi besøger Puccinimuseet og går en tur på de storslåede bymure. Inden frokost får du tid til at gå lidt rundt på egen hånd, måske på byens fornemme shoppinggade Via Fillungo.Efter frokost rejser vi til Montecarlo di Lucca, en lille by der er berømt for sin hvidvin. Vi prøvesmager nogle af vinene, og der bliver også tid til at gå rundt i de hyggelige kvarterer. Vi returnerer til Montecatini Terme, og resten af aftenen er fri til egne oplevelser.

Dag 4 - Carrarabruddet og Cinque Terre
Efter morgenmaden rejser vi til Toscanas nordvestlige hjørne. Her besøger vi den elegante by Carrara, der har et verdensberømt marmorbrud. Under kejsertiden var Carrara-marmor efterspurgt som byggemateriale til offentlige bygninger. I dag eksporteres den over hele verden.Bussen kører os videre til Liguriens stolthed – Cinque Terre. Området består egentlig af fem charmerende byer, der klæber sig fast til de klippefyldte bjergvægge ved Middelhavet. Det var først da jernbanen kom i slutningen af 1800-tallet, at isoleringen blev brudt og området blev opdaget af turister. Vi begynder med et besøg i den karakteristiske by Manarola. Her går vi langs byens hovedgade, hvor bådene ligger trukket op foran husenes porte.Efter frokost fortsætter vi med båd, for ved Monterosso at gå en kort tur langs de kuperede stier, eller bare strejfe omkring i byen. Her findes en større strand, hvor du kan tage en svalende dukkert. En kort togrejse bringer os til Levanto og videre med bus til Montecatini. Du har aftenen fri til egne gåture. 

Dag 5 - Pisa og operabesøg
Denne dag kan du vælge at sove længe, slappe af ved hotellets pool eller besøge nogle af byens mange spa-anlæg. Efter frokost rejser vi til Pisa. Et lille tog kører os helt hen til Mirakelpladsen og det skæve tårn, der oprindeligt var domkirkens klokketårn. Komponisten Giacomo Puccini boede størstedelen af sit liv ved Massciuccolisøen. Det var først efter hans død, at operaen La Bohème blev opført foran hans villa. Vi kigger indenfor i Villa Puccini, der idag er et museum.I Torre del Lago venter rejsens absolutte højdepunkt: Puccinifestivalen med en operaforestilling under åben himmel. Festivalen ved Massciuccolisøen er en tradition, der hver sommer tiltrækker mange mennesker fra nær og fjern.

Dag 6 - Fridag med udflugtsmuligheder
Firenze ligner ikke nogen anden by. Livlig, kynisk, elegant, en verdensby med eksklusive butikker og fortovsrestauranter. Den ligner mindst af alt en museumsby. I middelalderen var Firenze en af verdens mægtigste byer med en økonomisk opblomstring, der førte til en kulturudvikling uden sidestykke. Under et par timers besøg i byen når du at se Domkirken og baptisteriet med Paradisporten, Piazza della Signoria med sine monumentale bygninger, som eksempelvis Palazzo Vecchio, der i dag er rådhus. Du bør også gå en tur langs floden, og via den smukke Ponte Vecchio strejfe omkring i de roligere gader på den anden side.Viareggio eller Kongevejen er en by i den nordlige del af den toscanske riviera. Den hyggelige badeby har rødder helt tilbage til første halvdel af 1500-tallet, da den var republikken Luccas eneste havn. Byen er den største i Versiliaområdet og ligger i provinsen Lucca. Viareggio passer til dig, der ønsker lidt mere puls. Her er masser af butikker, restauranter, udeserveringer og natteliv. Der er også en lang, fin sandstrand. Gå en tur i byens gader for at se de mange smukke Art Nouveau-bygninger, der blev opført i slutningen af 1800-tallet. Byen er også kendt for sit karneval, der er blevet afholdt siden 1873.  Den ældste bygning, Torre Matilde, blev bygget af luccheserne i 1541 for at forsvare byen.

Dag 7 - Chiantiområdet
Gennem Chiantis skønt kuperede landskab fortsætter rejsen nu sydpå. Som det ældste og mest kendte vindistrikt i Italien har Chianti bevist sin position som vinproducent af høj rang. Vi starter med en besøg i den lille by Greve in Chianti, kendt for sit trekantede torv, der er omgivet af cafeer, butikker og enoteker. Her kommer mange mennesker for at købe charcuterier og vin, så her kan du nå at foretage dine sidste indkøb inden hjemrejsen.Vi afslutter dagen med en fælles afskedsfrokost i Castellina in Chianti. Sidenhen tager vi motorvejen tilbage til Rom, hvor vi overnatter.

Dag 8 - Hjemrejse
Det er blevet tid til at sige farve til Italien for denne gang. Transferbussen kører dig direkte til Roms lufthavn Leonardo da Vinci. Arrivederci – på gensyn.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly København- Rom t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 2 x middag
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs svenske rejseleder
• Alle fælles drikkepenge indgår
• Vin og vand indgår ved alle fælles måltider

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Rom. Bustransfer lufthavn – hotel, ca 32 km. En hotelovernatning i centrale Rom. Byrundtur i det historiske centrum. Ingen måltider.

Dag 2
Busrejse Rom – Siena – San Gimignano – Montecatini, ca 370 km. Besøg i Siena og San Gimignano. Fem overnatninger på hotel i Montecatini Terme. Morgenmad, frokost og middag.

Dag 3
Bus Montecatini – Lucca – Montecarlo di Lucca – Montecatini, ca 55 km. Besøg i Lucca og Montecarlo di Lucca, vinsmagning. Morgenmad og frokost.

Dag 4
Bus Montecatini – Carrara – La Spezia – Montecatini ca 160 km, tog La Spezia – Manarola, Monterosso – La Spezia, båd Manarola – Monterosso. Besøg i Carraras marmorbrud, Manarola og Monterosso. Morgenmad og frokost.

Dag 5
Bus Montecatini – Pisa – Massciuccolisøen - Montecatini, ca 125 km. Besøg i Pisa, Villa Puccini og udendørs opera. Morgenmad og middag.

Dag 6
Fridag med udflugtsmuligheder. Morgenmad.Vælg mellem kulturbyen Firenze og kystbyen Viareggio. Rejselederen kan give dig tips og råd. Det tager kun 15 minutter at gå fra hotellet til jernbanestationen. Toget til Firenze og Viareggio kører normalt hver time, tager 50 minutter og koster ca. 50,- hver vej.

Dag 7
Bus fra Montecatini til Rom via Chianti, ca 375 km. Besøg i Greve in Chianti. Morgenmad og frokost. En overnatning i Rom.

Dag 8
Bustransfer fra hotellet i Rom til Leonardo da Vinci-lufthavnen, ca 32 km. Morgenmad.

Italien

Befolkning 61,1 mil. Landets areal 301.230 km² Valuta Euro Sprog Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, tysk, fransk, albansk, slovensk og græsk. Religion Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker. Øvrige er blandt andet muslimer, protestanter, Jehovas vidner, buddhister og jøder.

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Rom t/r, TEMAs svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.bbc.com. 


Observere

Lørdag den 12 august- spilles Turandot

Lørdag den 19 august- spilles Tosca

Hotelinformation

 
XClose