Rundrejse på Sardinienmad, kultur og shopping

Følg med på en rundrejse som blandt andet tager os til middeladerbyen Bosa og havnebyen Cagliari. Derudover venter spændende vinsmagninger, lækkerier fra det lokale køkken og flere kulturelle højdepunkter.

På Sardinien, Middelhavets andenstørste ø, er den vilde natur nabo til antikke ruiner og charmerende småbyer. Du oplever alt fra badestrande til grønne bjerge, omsorgsfuldt tilberedt italiensk mad og ældgamle borge. Besøget hos de syngende fårehyrder og byen Sadali er to højdepunkter. Rejsen henvender sig til dig, der udover spændende oplevelser, også vil have god tid på egen hånd. 

REJSEFAKTA

Lande: Italien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-30 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • De syngende fårehyrder
 • Hvide strande
 • Cagliari – Sardiniens største by
 • Sardiske delikatesser og vin
 • Landsbyen Sadali

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Dagsprogram
maj–sep

Dag 1 - Ankomst til Alghero (ferien begynder)
Ankomst til Italien – Alghero. Efter at du har fået udleveret din bagage i lufthavnen skal du fortsætte til nærmeste udgang. Her vil du blive mødt af TEMAs rejseleder. 

Du vil blive vist frem til den bus som kører til det hotel som vi har den første overnatning på. Da flyene fra Skandinavien lander på forskellige tidspunkter over dagen, har vi ikke noget fælles program, så du har resten af dagen fri til egne oplevelser.Lander dit fly om dagen, anbefaler vi denne dag en gåtur i "Sardiniens lille Barcelona". Her findes en lang velholdt sandstrand, en bred strandpromenade og hyggelige forstovscafeer. Besøg eventuelt katedralen, som blev påbegyndt i 1562 i gotisk-katalansk stil.

Dag 2 - Kystbyen Bosa og vinsmagning
Vi forlader Alghero og rejser til Oristano via Bosa. Kystbyen Bosa er omringet af bjerge og har en meget charmerende gammel bydel med smalle gader og stræder, med gule og rosa huse, der klatrer op af en bjergskråning, der krones af en middelalderborg.Bosaprovinsen er også kendt for sine delikatesser i form af fisk- og skaldyr. Vi prøver nogle af disse til dagens frokost. Vin og vand indgår.  Udenfor Oristano besøger vi en lille vingård, hvor vi tager en rundtur og en vinsmagning.

Dag 3 - Arkæologi og kvartssandsbad
Med bus kører vi til Tharros, en fønisk-punisk havneby.  Her går vi en tur blandt de romerske søjler, tempelbygninger og termer.På stranden Mari Ermi får vi skinnede hvidt kvartssand under fødderne. Du får tid til at bade eller at gå en tur, mens kokken tilbereder en let og lækker fiskefrokost.Om eftermiddagen viser vi dig de hyggelige kvarterer i Oristano. Vi kommer forbi Domkirken, Piazza Eleonora og rådhuset. Rejselederen giver dig værdifulde tips og råd til dit besøg i området.

Dag 4 - Havnebyen Cagliari
Cagliari er navnet på Sardiniens regionshovedstad. Den er også blandt de smukkeste havnebyer i Middelhavet. Cagliari er vokset frem gennem forskellige kulturepoker. Indtrykkene fra Barcelona, Napoli og Byzans smelter fint sammen her.På vores byrundtur ser vi nogle af de vigtigste seværdigheder, som for eksempel katedralen fra slutningen af 1200-tallet. Vi ser malerier af blandt andet napolitanske og flamske kunstnere. Vi besøger også det spændende arkæologiske museum, samt det kongelige palads, hvor Cagliari har sit bysæde idag. Paladset ligger i bydelen Castello.Du får også tid på egen hånd til både frokost og gåture.

Aftenen er fri til egne eventyr i Oristano.

Dag 5 - Sadali og traditionel landfrokost
I dag tager vi ind i landet. Vi kører med bus frem til byen Sadali via Mandas, et grønt og vildt landskab med uberørt natur. Når vi ankommer til Sadali, går vi så en lille tur frem til vores spisested, hvor vi får serveret en traditionel landfrokost. Luisa, konen i huset, laver sin egen hjemmelavede pasta og hendes mand steger pattegris. Vi får også en god lufttørret skinke, syltede grøntsager og husets vin.På vejen tilbage stopper vi for at besøge nuraghen ”Su Nuraxi”. Arkæologerne har identificeret huse, templer, grave og et teater. Nogle af disse mægtige stenbygninger er mere end 15 meter høje, og menes at være over 3.000 år gamle.Aftenen er til din egen disposition.

Dag 6 - Muralesmalerier og hyrdesang
I dag begiver vi os mod Orgosolo i udkanten af Barbagiaregionen. Romerne kaldte området for Barbaria, et område det aldrig lykkedes dem at indtage. Modviljen mod et fremmed styre lever stadig, og i Orgosolo kan vi se de fortællende vægmalerier, som viser kampe og helte der har kæmpet for sardisk selvstændighed.

Hyrdene tilbereder et enkelt men godt måltid efter hundredeårige traditioner. Vi smager blandt andet på lagret ricottaost, lokalt produceret pølse, kogt lam og gris. Vi smager også på Carasau – det papirstynde brød. Frugt og cannonauvin indgår også.

Efter frokosten ser vi et folkloristisk indslag i form af de såkaldte ”Tenores dei pastori” – de syngende fårehyrder.Eftermiddagen og aftenen er fri til egne oplevelser.

Dag 7 - Alghero
Idag  kører vi fra Oristano og retur til Alghero. I Alghero skal vi på en byrundtur sammen , gennem de charmerende gader og stræder i den gamle bydel. Om eftermiddagen får du nogle timer på egen hånd og kan selv udforske byens øvrige dele nærmere.
Om aftenen mødes vi til en fælles afskedsmiddag.

Dag 8 - Hjemrejse
Fri tid i Alghero frem til afrejse. Bussen henter os og kører os til Algheros lufthavn. Derfra flyver du hjem til Danmark, 

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København - Alghero
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 4 x frokost
• 2 x middag
• 1 vinsmagning

• Vin og vand ved alle fælles måltider
• Alle fælles drikkepenge
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Ankomst fra Danmark. En overnatning på hotel i Alghero. Intet fælles program.

Dag 2

Bus Alghero – Bosa – Oristano, ca 110 km. Overnatning i Oristano fem nætter. Morgenmad, frokost og middag. Vinsmagning.

Dag 3

Busudflugt til Tharros ca 30 km, byvandring i Oristano. Morgenmad og frokost.

Dag 4

Bus Oristano – Cagliari - Oristano, ca 195 km. Byrundtur samt tid på egen hånd i Cagliari. Morgenmad.

Dag 5

Bus Oristano – Mandas- Sadali- Su Nuraxi – Oristano ca 190 km. Morgenmad og frokost.

Dag 6

Udflugt Oristano – Orgosolo – Oristano, bus ca 230 km. Besøg hos hyrderne i Orgosolo. Morgenmad og frokost.

Dag 7

Busrejse Oristano - Alghero ca 105 km. Byrundtur i Alghero. Fri eftermiddag. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8

Bus Alghero- Lufthavnen i Alghero. Ca 10 km. Hjemrejse med fly til Danmark. Morgenmad.

Italien

Befolkning 61,1 mil. Landets areal 301.230 km² Valuta Euro Sprog Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, tysk, fransk, albansk, slovensk og græsk. Religion Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker. Øvrige er blandt andet muslimer, protestanter, Jehovas vidner, buddhister og jøder.

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark – Alghero t/r. TEMAs danske eller svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

EURO
De mest almindelige kreditkort accepteres de fleste steder, og der er kontantautomater i de større byer.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Medbring en varm trøje/jakke og regntøj. Det vigtigste er et par bekvemme sko til vandreture i naturen, i byerne og på museer. Medbring også gerne en kikkert med tanke på flamingoerne og det rige fugleliv.

Hotelinformation

 
XClose