Inden rejsen

USA

ESTA-ansøgning
Danmark er omfattet af Visa Waiyer Program, som betyder, at du ikke skal bruge et visum for indrejse i USA, men der kræves en indrejsetilladelse, ESTA (Electronic System for Travel Authorization). 

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov. Vi anbefaler, at du mindst 7 dage (og allersenest 72 timer) før afrejse udfører din registrering.

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndighederne i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster ca. 21 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Det skal understreges, at mangelfulde oplysninger kan betyde, at du bliver nægtet adgang til flyet og således mister din rejse uden mulighed for at få refunderet hverken rejsen eller de udgifter, du måtte have haft i den forbindelse.

VIGTIGE UNDTAGELSER                
Nordiske statsborgere skal ikke have et visum, men hvis man er statsborger i Iran, Irak, Nordkorea, Syrien eller Sudan skal man ansøge om visum.
Man skal også ansøge om visum, hvis man som dansk/nordisk statsborger har rejst til/besøgt Iran, Irak, Nordkorea, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen efter 01. marts 2011. I sådan et tilfælde skal den amerikanske ambassade kontaktes direkte.

Derudover spørges der også til om man har rejst til/opholdt sig i Cuba efter d. 01. marts 2011, når man ansøger om ESTA, Derfor er Cuba nu blevet inkluderet i den samme kategori som de tidligere nævnte lande. Har man rejst til/opholdt sig i Cuba tidligere end d. 12. januar 2021, så kan man fortsat ansøge om ESTA. Har man derimod rejst til/opholdt sig i Cuba efter d. 12. januar 2021 skal man ansøge om visum. I sådan et tilfælde skal den amerikanske ambassade kontaktes direkte.

Vi skal bede dig om senest 45 dage før afrejse at udfylde supplerende oplysninger på vores hjemmeside under Min Rejse

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.