Inden rejsen

Forberedelse - tips/råd

AT FORBEREDE SIG TIL EN REJSE ER EN DEL AF REJSEOPLEVELSEN

Ofte er de respektive landes turistbureauer i besiddelse af interessant materiale om deres
lande. Kontakt derfor gerne turistkontorerne/ ambassaderne:

Australien Tlf.: 0046-8-445 12 32
Bulgarien Tlf.: 39 64 24 84
Frankrig Tlf.: 33 11 49 12
Grækenland Tlf.: 33 32 53 32
Italien Tlf.: 33 12 34 33
Kenya Tlf.: 0046-8-218 300
Kina Tlf.: 39 61 98 89
Kroatien Tlf.: +48-8-53 48 20 80
Peru Tlf.: 70 20 22 26
Portugal Tlf.: 33 13 13 01
Rumænien Tlf.: 39 40 71 77
Slovenien Tlf.: 39 18 01 55
Spanien Tlf.: 33 15 11 65
Sydafrika Tlf.: 86 20 42 00
Thailand Tlf.: 39 62 50 10
Tyrkiet Tlf.: 39 20 55 00

VALUTA:

Du bør allerede før afrejsen have forsynet dig med en mindre portion af den aktuelle valuta for de respektive lande. På den måde slipper du for at skulle lede efter omvekslingsmulighed ved ankomsten. Ofte er ankomsten i forbindelse med weekender, hvor banker er lukkede. Desuden kan internationale kreditkort anvendes i større byer, på større hoteller m.v. Dog kan det ikke forventes, at kreditkort kan anvendes i små landsbyer samt på markeder m.v.

DRIKKEPENGE:

Med TEMA-rejser møder du også dagligdagen på rejsemålene og kommer tæt på lokalbefolkningens sædvaner. Det udmunder i, at du kommer i kontakt med vaner som du eventuelt ikke bryder dig om, eller ikke er vant til – f.eks. drikkepenge.

TEMA-rejselederen kan give tips og råd til hvilken sum der er passende, men at afskaffe drikkepengesystemet er desværre ikke muligt.

I rundrejserne er der inkluderet en vis sum fælles til eks. til bagagebærere, chauffører og lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Rejselederen vil informere om dette. Men hvis du yderligere ønsker at give drikkepenge til chaufføren og andre behjælpelige mennesker, er dette selvfølgelig mere end muligt.

FILM & FOTO:

Hvis du stadig anvender filmruller, er det en god idé at medbringe nok af disse, samt batterier til dit kamera. Hvis du har digitalt udstyr bør du være medvidende om at visse lande har deres egne, unikke el-udledninger og kontakter; som f.eks. Sydafrika.

Kenya og Tanzania har britisk standard. Adaptere forekommer ikke altid på hotellerne, hvorfor det kan være godt at anskaffe sig disse før rejsen.

På hoteller og lodger på visse safarirejser lukkes strømmen om natten. Tjek dette med din rejseleder!

KOM SELV FREM:

Er du i udlandet i anden anledning, eller skal du have brugt dine SAS bonuspoint eller lignende, er der mulighed for at deltage i en lang række af vores rundrejser alligevel. Her fratrækker vi så flybilletprisen af selve vores rejse og du skal så selv sørge for at komme til og fra vores mødested i det pågældende land, hvor rundrejsen foregår.
Normalt møder man op på det hotel vi overnatter på første nat. Ring og hør nærmere om priserne eller skriv til kontakt@temarejser.dk.

LITTERATUR & KORT

Det er altid hyggeligere at rejse, når man har forberedt sig ved at læse om det land eller de lande der besøges i løbet af rejsen. Hver enkelt boghandel kan efterhånden tilbyde en bred vifte af rejselitteratur og guide bøger. Det kan derfor være en god idé at rådgive sig med en boghandel, som kan give dig råd før afrejsen.

Det kan være en god idé at investere i et godt kort over det land eller område du skal besøge. Hvis ikke du kan finde et i Danmark, kan det oftest skaffes enkelt og billigt på rejsemålet. Turistbureauerne har ofte brochure materiale over de respektive lande og engang imellem har de endda bykort. Det kan være en fordel at kontakte det pågældende områdes turistinformation før afrejsen, for at forespørge det ønskede materiale. Du kan også finde mere information på turistinformationernes hjemmesider på Internettet.

ØVRIG INFORMATION – SAMT HOTELFORTEGNELSE OG ADRESSER PÅ www.temarejser.dk

Under hver rejse kan du læse mere om hoteller, adresser, valuta, visum og meget mere.Se rubrikken “Mere om rejsen”.
Hvis du ikke adgang til Internettet, skal vi nok være behjælpelige med at printe og sende siderne.
Kontakt TEMA på tlf. 70 10 03 99

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.