Inden rejsen

Bagage

På turist- og økonomiklasse må bagagen ikke veje mere end (højst) 20 kg per person, inklusive håndbagagen, i forhold til flyselskabernes egne regler. Visse flyselskaber har dog regler der viger fra normen, hvilket du selv skal dobbelttjekke før afrejsen. Du kan blive tvunget til at betale for overvægt.

Du må maximalt medbringe et stykke håndbagage på 5 kg, som ikke må overskride disse mål: 45 x 35 x 20 cm.

Ingen skarpe eller spidse metalgenstande (sakse, knive og lign.) må medbringes i håndbagagen. Indchecket bagage må ikke indeholde ting som kan gå i stykker (f.eks. flasker) eller varer der er uforsvarligt indpakket.

Vigtige mediciner og følsomme eller skrøbelige ting skal medbringes i håndbagagen, som du selv er ansvarlig for at passe på. Vi beder dig anvende de bagagelapper som er blevet tilsendt sammen med rejsebeviset. Udfyld disse med navn og hjemmeadresse og fastsæt dem på bagagen. Dette gør håndteringen af bagagen i lufthavnene og hoteller lettere under rundrejsen.

Der blev indført nye regler for sikkerhedskontrol på alle flyvninger fra danske lufthavne, både indenrigs og udenrigs, samt til destinationer udenfor EU den 6. november 2006.

De nye regler begrænser den mængde væske som man må medbringe i håndbagagen på flyet. (Bagage der checkes ind rammes ikke af de nye regler.)

Væske, cremer, geléer og spray i beholdere som rummer max. 100 ml. (1 dl) kan medbringes i håndbagagen. Disse flasker, tuber, krukker etc. skal placeres i en gennemsigtig et-liters pose og det, uden at få problemer med at lukke posen med dets indhold. Plastikposen skal kunne genlukkes. Det er tilladt at medbringe en en-liters plasticpose per passager der har eget boardingkort.

Desuden kan du medbringe:

Medicin som er nødvendig under rejsen. Recept, samt lægens ordinering kan behøves.
Barnemad som behøves under rejsen.
Væske, som indgår i en særlig diet, som du skal opretholde under rejsen.
Bagage – forsikret eller skadet

Hvis din bagage skulle komme på afveje eller skades under transporten, skal du omgående lave en såkaldt PIR rapport (Property Irregularity Report).

Anmeldelsen skal ske allerede i hallen for bagageudlevering i lufthavnen. Kontakt flyselskabets ellers Temas repræsentant for at få en forklaring om hvordan PIR rapporten laves.

Sørg for at du får PIR rapporten i original, da kun denne fungerer som gyldig dokumentation ved en eventuel erstatning ifølge lufthavnenes regler.

Erstatning for forsinket bagage uddeles kun ved udrejsen fra Skandinavien.

Erstatning for skadet eller mistet bagage er begrænset. Skadet bagage skal reklameres skriftligt indenfor syv dage og forsinket/mistet bagage indenfor 21 dage.

Skadesansvar
Flyselskabernes erstatning for mistet bagage eller skadet bagage er begrænset. Læs hvilke vilkår der gælder på bagsiden af dit boardingkort.
Sammenfattede regler angående EG – lufttrafikselskabers skadesansvar for passagerer og deres bagage er ifølge Montreal konventionen.

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.