Kampagne

Kinas højdepunkterShanghai og Beijing

På en uges rundrejse oplever du nogle af Kinas største seværdigheder – Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads og Shanghais kontraster mellem kolonikvarterer og hypermoderne skyskrabere. Det hele foregår i et behageligt tempo og i begge byer får du tid på egen hånd. 

REJSEFAKTA

Lande: Kina

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 9 dage

Gruppens størrelse: 20-28 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Den Kinesiske Mur
 • Den Forbudte By
 • Middag med Pekingand
 • Shopping
 • Akrobatikforestilling i Shanghai

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Afrejse til Shanghai.

Du flyver med SAS, og lander næste morgen lokal tid. 


Dag 2 -Byrundtur i Shanghai.

Du nakommer til Shanghai, hvor du møder din Tema rejseleder. Bare navnet Shanghai i sig selv giver eksotiske vibrationer. Byen er en af Asiens mest kendte, og også Kina's mest moderne, dynamiske og største by. Under vores kortere rundtur kommer vi forbi The Bund, som er området langs med Huangpo floden, hvor kolonitidens Shanghai havde sin mest elegante gågade. Her ser vi bygningerne Hong Kong Shanghai Bank, toldbygningen og det kendte Peace Hotel med sit karakteristiske pyramideformede tag. På den anden side af floden ses byens nyeste bydel, Pudong, med sin futuristiske arkitektur og nogle af Kna's (og verdens) højeste bygninger. Højest er Shanghai Tower på 632 Meter. Bare Dubai har en højere "skyline". Shanghai vil ikke nøjes med at være Kina's ledende by, den vil være verdensførende. 

Du kan strække lidt på benene på Nanjing Road, som er Kina's længste handelsgade. Gaden regnes for at være en af verdens travleste handelsgader. 

Vi spiser både fælles frokost og middag idag, så du kan smage på mange af Shanghai's lette og sur-søde retter. 


Dag 3 - Yu Yuan og kinesisk akrobatik.

Dagen indledes med et besøg i Yu-haven, som blev anlagt efter ordrer fra en mandarin på Ming-Dynastiets tid. Haven ligger i det område, som under 1800-årene var Shanghai's "Chinatown". Her kunne kineserne bevæge sig frit, trods den udenlandske dominans over området. Området udgøres idag af et mylder af små gader og stræder, thehuse, boligblokke og handelsgader, som det er meget spændende at gå omkring i. Dagen giver dig også et indblik i, hvordan man fremstiller silke fra silkeormene. Det er denne kunst, som frem for alt har ledt til byens fremvækst som et mode- og trendcentrum for hele Asien. De fine dyner lavet af tvillingskokonner er meget eftertragtede og rimelige i pris. 

Eftermiddagen er fri til egen disposition, og vi anbefaler et besøg i Taikang Lu, som førhen var den franske koncession. Her syder det af liv blandt kunstgallerier, butikker, cafeer og restauranter. Et andet alternativ er at besøge Shanghai Museum, der er smagsfuldt indrettet med gode udstillinger af porcelæn fra forskellige dynastier. Derudover findes tuschtegninger, bronze- og sølvgenstande samt meget mere. Du kan få flere ideer fra din Tema-rejseleder. 

Om aftenen spiser vi en fælles middag, og nyder en akrobatikforestilling. De optrædendes evner og numre skabe underholdning på et meget højt niveau. 


Dag 4 - Fri dag i Shanghai.

Dagen er fri til egne eventyr i og omkring Shanghai. Hvis du ønsker at komme væk fra storbyjunglen, kan vi varmt anbefale en dagsudflugt til Dianshanhu søen, hvor byen Zhujiajiao ligger. Zhujiajiao er et kinesisk Venedig, med kanaler og småsøer. Hvælvede stenbroer strækker sig over kanalerne, og de tusindvis af huse fra Ming (1368-1644) og Qing (1644-1911) dynastierne, gør byen meget smuk. Marco Polo beskrev sandsynligvis denne by, da han sagde at: "I Himmelriget findes Paradiset, og på Jorden findes Hangzhou". Hangzhou er idag en by med mange millioner indbyggere, men i de gamle kvarterer ved kanalerne findes Marco Polo's Hangzhou bevaret. Stille steder hvor den klassiske kinesiske havekunst viser sig bagved månedøre, og hvor gondoler stadigvæk gynger fremad under broerne.  

Udflugten er udenfor det almindelige Tema program, og udføres med engelsktalende guide. Tilmelding og betaling sker på plads til din Tema-rejseleder. Prisen er circa 400 RMB per person, inklusive frokost. 


Dag 5 - Højhastighedstog Shanghai - Beijing.

Efter morgenmaden forlader du Shanghai, og fortsætter rejsen med fire dage i Beijing. De to byer sammenkobledes med en jernbaneforbindelse allerede år 1912. Idag går toget 10 gange hurtigere, og rejsen tager 4 timer og 50 minutter, med en hastighed på circa 300 Km/T. Bekvemmeligheden er høj ombord, alle sidder i togets køreretning, så risikoen for køresyge er lille.  

Bemærk at der ikke er bagageservice på stationerne, så du må selv bære din bagage af og på toget.  

Om eftermiddagen besøger vi Tian Tan, Himlens Tempel, der anses som Kina's fineste religiøse bygningsværk. Det er et arkitektonisk mesterværk udført i træ, og er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Templet ligger i en af Beijing's største parker, hvor du kan betragte byens indbyggere når de laver taichi, eller danser sværddans og tango. Byens parker er indbyggernes oaser, og et besøg her giver minder for livet.  

Landets kultur er stærkt forbundet med the, og i Beijing ligger der mange thehuse. 

Om aftenen skal vi opleve endnu et kulinarisk højdepunkt, Pekingand grillet over trækul og serveret på tynde crepe's. Kødet dyppes i en sød bønnesauce med forårsløg og agurk. Kokken udskærer anden ved middagsbordet, hvilket giver middagen en ekstra dimension. 


Dag 6 - Udflugt til den kinesiske mur.

Idag leder rejsen os til et af verdens mest berømte bygningsværker, Den Kinesiske Mur. Forskellige dele af muren blev bygget allerede under 600 tallet f.Kr. af forskellige småriger. Da landet forenedes år 221 f.Kr. under Kejser Qin Shi Huang Di, blev de forskellige småmure sammenbygget til en stor sammenhængende mur. Det siges at over 300.000 straffearbejdere trællede ved muren i ti års tid. Idag måler muren circa 6000 Km, og er definitivt verdens største bygningsværk. Den Kinesiske Mur løber også som en rød tråd gennem hele den kinesiske historie, og det er få oplevelser i verden, som kan sammenlignes med at gå en gåtur på muren.  

Om aftenen kan du opleve den særprægede kunstform, som i Vest kaldes Pekingoperaen. Dets kinesiske navn er jingju, og kunstformen har sin oprindelse i Beijing. Idag er operaen værdsat over hele landet. Forestillingen varer circa en time, og sammenfatter det bedste indefor Pekingoperaen, med de optrædendes perfekte bevægelser, specielle sang, akrobatik og dialog. Sminkningen og dragterne er i sig selv kunstværk. Det er i Beijing at man skal se Pekingopera. Aftenens udflugt er en frivillig ekstraudflugt, som du bestiller og betaler direkte til din Tema rejseleder på plads. Prisen ligger på circa 250-300 RMB, alt afhængingt hvor du sidder i salonen. 


Dag 7 - Udflugt til den Himmelske Freds Plads og Den Forbudte By.

Dagens mål er nok Beijings største seværdighed, nemlig den Forbudte By. Denne udgør verdens største paladsområde, arealmæssigt, med imponerende paladser, pavilloner og haveanlæg. Det er med et vist vemod at man besøger det Indre Palads, som var kejserens personlige bopæl og samtidigt fængsel for livstid. Her levede kejseren omgivet af konkubiner, prinse, eunukker, præste og ministre. Bare madlavningen til den Forbudte By krævede 5-6000 kokke. Totalt regerede 24 kejsere over Midtens Rige herfra, under en 500 år lang periode frem til 1911.  

Vi går også til verdens største torv, Den Himmelske Freds Plads. Heromkring ligger regeringsbygninger, Folkets Store Hal og Mao's mausolæum.  

En anden af rejsens højdepunkter er besøget i Hutong'erne, som er byens gamle kvarterer. Frem til 1990'erne havde Beijing få højhuse, og bybilledet var meget mere landtligt, præget af lave bygninger bagved grå mure. En samling af fire huse, en Siheyuan (en Pekingfirkant), udgjorde familiens hjem. Når man er inde i Hutong områderne, får man en fornemmelse af at være ude på landet, trods man er midt i det centrale Beijing. I cykelrickshaw's udforsker vi gader og stræder her, og besøger også en familie, som beretter om sit liv og sine minder i denne næsten forgagne del af Beijing. I hundredevis af år blev Beijing bygget om og om igen med samme byplan. Det Beijing vi ser idag, er egentligt en meget ny by. 

I løbet af dagen deltager du også i en klassisk theceremoni. 

Om aftenen fristes du måske til at besøge Red Theatre for at se showet "Legend of Kong Fu". Dette show byder på en kombination af Kong Fu, dans og akrobatik, og det er blevet sammenlignet med irske "Riverdance" på baggrund af dets intensitet. Billeterne koster mellem 280 og 880 RMB alt afhængigt af efterspørgsel og placering. Du bestiller og betaler til din Tema rejseleder på plads. 


Dag 8 - Egne eventyr.

Beijing er kendt for sine mange indkøbsmuligheder, og idag har du fri til egne udflugter og eventyr. Din rejseleder kender byen, og kan give mange anbefalinger til hvad du kan gøre.  

Måske er det uundgåeligt med en indkøbsrunde i dette handelsmekka. Silkemarkedet er idag et varehus med tøj og souvenirer i mange etager. Her prutter man om prisen, men alt sker med et glimt i øjet og med godt humør.  


Dag 9 - Hjemrejse og hjemkomst. 

Efter en spændende uge i Kina er tiden oprundet til at pakke kufferten. Om formiddagen kører vi til Beijing futuristiske lufthavn, som ser ud som en skællet drage. For at komme til afrejsehallen må man køre med tog! Herefter starter hejmrejsen mod Danmark. 


ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Shanghai t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 3 x frokost
• 4 x middag (fra og med 1/11 2018, 3 x middag)
• Entreer ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark.

Dag 2.

Ankomst til Shanghai. Udflugt til Pudong og The Bund. Frokost og middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Shanghai.

Dag 3.

Besøg i Yu Yuan, "Chinatown" og aftenshow med akrobatik. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Fri dag. Mulighed for at deltage i ekstraudflugt til vandbyen Zhujiajiao. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Højhastighedstog Shanghai - Beijing. Besøg ved Himlens Tempel. Morgenmad og middag indgår. Fire overnatninger på centralt beliggende hotel i Beijing.

Dag 6.

Udflugt til den kinesiske mur. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Udflugt til den Forbudte By og den Himmelske Freds Plads. Rickshawtur og theceremoni i Hutong'erne. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 9.

Beijing - Danmark. Morgenmad indgår.

Kina

Befolkning
1.323.600 000 Landets areal
9.600.000 km² Valuta
Yuan Religion
Buddhisme, taoisme og konfucianisme (udøves ofte parallelt), minoriteter af kristne og muslimer. Sprog
Kinesisk (med flere meget forskellige dialekter). De fleste minoriteter har desuden deres egne sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse til Shanghai og retur fra Beijing, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, samtlige udflugter og entreer i det ordinære program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Observer:

I kinesiske lufthavne er det ikke tilladt at medbringe alkohol, vand eller andre drikkevarer i håndbagagen, når man passere sikkerhedskontrollen. Man kan medbringe flydende medicin, men vær forberedt at den bliver åbnet og kontrolleret af sikkerhedspersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man så købe drikkevarer og tax-free. Vær også opmærksom på at uåbnede flasker med væske kun må være i den indcheckede bagage. Lightere og magneter må heller ikke medbringes. Vær forberedt på at der er streng kontrol ved sikkerhedskontrollen.

Visum:

Man skal have visum inden indrejsen til Kina. Tema kan ordne et gruppevisum, for de som ikke selv ordner visum via den Kinesiske Ambassade. Hvis du er interesseret i at Tema ordner dit visum, skal du kontakte vores kundeservice. 

Pris per visum: 1250,- DKK (år 2018 priser). 

For at oprdne visummet behøves vi følgende fra dig: En farvekopi af dit pas, oplysning om arbejde (inklusiv oplysning om arbejdsgiver) samt dit bestillingsnummer og afresjedatoen. Vær obmærksom på, at vi behøver disse informationer senest 2 måneder inden afrejse, og helst i umiddelbar forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dokumenterne sendes til passport@temaresor.se eller via almindelig post til: Tema rejser, Glödlampsgränd 1, SE-120 31 Stockholm, Sverige. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMST. Gruppevisummet er gyldigt i 30 dage. 

Visummet fremsendes med almindelig post circa 2 uger inden afrejse, sammen med yderligere information. Bemærk at dokumentet skal kunne fremvises både ved ind- og udrejsen. 

Hvis du ønsker at ordne dit visum selv, så kontakt den kinesiske ambassade i København. Besøg deres hjemmeside for mere information. Vær obmærksom på, at vi på Tema har visse dokumenter (hotelvoucere og aktuelt dagsprogram), som du behøver for at kunne ansøge om visum. Kontakt os på passport@temaresor.se, og så fremsender vi de nødvendige oplysninger. Og bemærk at et turistvisum er gyldigt i 3 måneder, så derfor kan man først ansøge om visum 2 måneder inden afrejse. Ambassaden behøves circa 4 arbejdsdage til at behandle visumansøgningen. Beregne et par dages marginal, og ansøg i god tid! 

Du skal også give ekstra oplysninger til flyselskabet inden afrejse. Dette gøres under "Min rejse", og bør gøres samtidig med at du bestiller din rejse.

Valuta:

Den kinesiske valuta hedder Yuan som er opdelt i 10 jiao (1 jiao=100 fenn). Man kan købe kinesisk valuta i Danmark igennem X-Change. Veksling i Kina sker på hotellernes vekslingskontor. Hvis du foretrækker at have kontanter med hjemmefra, så er det nemmest at medbringe US-dollar da danske kroner nogle steder kan være svære at veksle. Desuden får du en noget dårligere kurs. De fleste kreditkort kan benyttes på hotellerne, i større butikker og restauranter. Der er hæveautomater i alle større byer. ATM.

Rejsen inkluderer måltider ifølge rejsefakta. Da helpension indgår de fleste dage ligesom aftenarrangementer (Pekingand, Tangdans m.m.) behøver du ikke medbringe så mange lommepenge. Dog skal du selv betale for drikkevarer. I Kina drikker man fortrinsvis mineralvand eller øl til maden. Kinesisk vin er rimelig sød i forhold til vesterlandsk smag. Når du beregner dine lommepenge, så husk på, at Kina er et eldorado for shopping. Der er mange varehuse og butikker, ikke kun de statsejede såkaldte Friendship Stores. Morgenkåber, bluser, skjorter, slips m.m. i silke, kunsthåndværk i lak og jade, antikviteter, pudsige souvenirs som kuglerammer, spisepinde, kinesiske tuschmalerier m.m.

Klima og beklædning:

Atmosfæren er forholdsvis uformel, også på de bedre hoteller. Om dagen går du løst og behageligt klædt. Tænk dog på, at du meget ofte deltager i udflugter, når du er på rejse. Du bør have mindre sart tøj på om dagen. Gode sko med lav hæl og gummisål er vigtige. Udstyret afhænger naturligvis af årstiden.

Næsten hele Kinas klima styres af monsunvindene, og luftfugtigheden er høj om sommeren. Om sommeren rejser du i let bomuldstøj, der let kan vaskes (hotellernes vaskeservice fungerer hurtigt og godt). Til de tidlige forårsrejser samt om efteråret bør du medbringe en jakke og en varm trøje. Regn kan forekomme, så medbring regnfrakke og gerne paraply.

Vær opmærksom på, at alkohol ikke må medbringes i håndbagagen på indenrigsfly i Kina.

Busserne i Kina er af god kvalitet, men har ikke altid samme komfortable standard som i Skandinavien. De kan nogle gange opleves som "hårde".

Vaccinationer:
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge:

Med TEMA kommer du også i kontakt med hverdagslivet og lokal skik og brug. Måske kan der være forhold, du ikke synes om, eller ikke er vant til, for eksempel drikkepenge. TEMA-rejselederen kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende at give, men afskaffe drikkepengesystemet kan vi ikke.

Vi anbefaler dig at beregne 240 CNY per person til drikkepenge under rejsen, til lokalguider, chauffører, serveringspersonale med mere. Beløbet indsamles på plads af Temas rejseleder, og fordeles på passende vis.

Anden forberedelse:

År 2012 tildeltes Mo Yan Nobels litteraturpris, og Tema kan varmt anbefale hans bøger: 

De Røde Marker, som er en roman der udspiller sig under 1920'erne og 1930'ernes kaos i Kina. Fattigdom, banditter og japansk besættelse. Den omhandler kærlighed, grusomhed og poesi med de røde sorghum marker i Kina som baggrund. 

Hvidløgsballaderne, som udspilles i det Nordøstlige Kina, hvor hvidløgsbønderne gør oprør mod et totalitært og kurrupt bureaukrati. Blev hyldet verden i hele verden, men fordømt i Kina pga. det kontroversielle indhold. 

Følgende anden litteratur kan anbefales: 

Den sidste Kejser - Brian Power. 

Kina's første kejser - R. W. L. Guisso. 

En rød heltindes død - Qiu Xiaolong 

Shanghai Baby - Wei Hui (40.000 eksemplarer brændtes af den kinesiske stat. Bogens indhold var alt for vovet og frisproget). 

Vilde Svaner - Jung Chang 

Om busserne: 

Busserne i Kina er af god kvalitet, men holder ikke altid samme standard som i Skandinavien.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser. 


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-07-13 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Shanghai
2019-07-13
18:40
2019-07-14
10:55
SAS, 997
9 dage Kinas højdepunkter København 11 450 DKK Forespørgsel
2019-09-14 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Shanghai
2019-09-14
18:40
2019-09-15
11:55
SAS, 997
9 dage Kinas højdepunkter København 11 590 DKK Forespørgsel
2019-10-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Shanghai
2019-10-05
18:40
2019-10-06
10:55
SAS, 997
9 dage Kinas højdepunkter København 11 650 DKK Forespørgsel
2019-10-26 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Shanghai
2019-10-26
18:40
2019-10-27
10:55
SAS, 997
9 dage Kinas højdepunkter København 11 290 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-12-28 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Shanghai
2019-12-28
17:25
2019-12-29
08:15
Finnair, 087
9 dage Kinas højdepunkter København 15 400 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-03-14 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2020-03-14
13:15
2020-03-14
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Shanghai
2020-03-14
17:25
2020-03-15
08:15
Finnair, 087
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Beijing
Helsinki
2020-03-22
11:50
2020-03-22
14:25
Finnair, 813
Helsinki
Copenhagen
2020-03-22
15:40
2020-03-22
16:15
Finnair, 955
9 dage Kinas højdepunkter København 13 390 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-04-04 9 dage Kinas højdepunkter København 11 950 DKK 2 ledige pladser Bestil
2020-04-11 9 dage Kinas højdepunkter København 12 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-07-11 9 dage Kinas højdepunkter København 12 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-09-12 9 dage Kinas højdepunkter København 12 550 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-10-24 9 dage Kinas højdepunkter København 12 550 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose