Kinas højdepunkterShanghai og Beijing

På en uges rundrejse ser vi nogle af Kinas største seværdigheder – Den kinesiske mur, Den forbudte by og Den Himmelske freds plads. Vi bor fint og centralt, tager det i et roligt og behageligt tempo udover når vi kører med højhastighedstog fra Shanghai til Beijing. Udover et veltilrettelagt program får du også tid til at handle på egen hånd.

REJSEFAKTA

Lande: Kina

REJSETYPE: Rundrejse - Storby og weekend

Rejselængde : 9 dage

Gruppens størrelse: 20-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Den Kinesiske Mur
 • Den Forbudte By
 • Middag med Pekingand
 • Egne eventyr og tid til indkøb
 • Akrobatikforestilling i Shanghai

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejser t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 3 x frokost
• 3 x middag
• Visse måltidsdrikkevarer indgår. Under de fleste af vores inkluderede frokoster og middage bydes på en (1) drikkevare, eksempelvis en lokal øl eller læskedrik
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA rejseleder
Header Image Udskriv "Dagsprogram" og "Vigtigt om rejsen"

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark.

Dag 2.

Ankomst til Shanghai. Udflugt til Pudong og The Bund. Middag indgår. Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Shanghai.

Dag 3.

Besøg i Yu Yuan, "Chinatown" og aftenshow med akrobatik. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 4.

Fri dag. Mulighed for at deltage i ekstraudflugt til vandbyen Zhujiajiao. Morgenmad indgår.

Dag 5.

Højhastighedstog Shanghai - Beijing. Besøg ved Himlens Tempel. Morgenmad og middag indgår. Fire overnatninger på centralt beliggende hotel i Beijing.

Dag 6.

Udflugt til den kinesiske mur. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Udflugt til den Forbudte By og den Himmelske Freds Plads. Trishawtur og theceremoni i Hutong'erne. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 9.

Beijing - Danmark. Morgenmad indgår.

Kina

Befolkning: 1,39 milliarder
Landets areal: 9.600.000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (udøves ofte parallelt), minoriteter af kristne og muslimer.
Sprog: Kinesisk (med flere meget forskellige dialekter). De fleste minoriteter har desuden deres egne sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse til Shanghai og retur fra Beijing, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, samtlige udflugter og entreer i det ordinære program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Observer
I kinesiske lufthavne er det ikke tilladt at medbringe alkohol, vand eller andre drikkevarer i håndbagagen, når man passere sikkerhedskontrollen. Man kan medbringe flydende medicin, men vær forberedt at den bliver åbnet og kontrolleret af sikkerhedspersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man så købe drikkevarer og tax-free. Vær også opmærksom på at uåbnede flasker med væske kun må være i den indcheckede bagage. Lightere og magneter må heller ikke medbringes. Vær forberedt på at der er streng kontrol ved sikkerhedskontrollen.

Visum
Du skal have navn, adresse og telefonnummer til det første hotel i Beijing på dig ved indrejse til Kina, da pasmyndighederne kan spørge til dette.

Man skal have visum inden indrejsen til Kina. Tema kan ordne et gruppevisum, for de som ikke selv ordner visum via den Kinesiske Ambassade. Hvis du er interesseret i at Tema ordner dit visum, skal du kontakte vores kundeservice.

Pris per visum: 1250,- DKK

For at ordne visummet behøves vi følgende fra dig: En farvekopi af dit pas, oplysning om arbejde (inklusiv oplysning om arbejdsgiver) samt dit bestillingsnummer og afrejsedatoen. Vær obmærksom på, at vi behøver disse informationer senest 2 måneder inden afrejse, og helst i umiddelbar forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dokumenterne sendes til passport@temaresor.se eller via almindelig post til: Tema rejser, Glödlampsgränd 1, SE-120 31 Stockholm, Sverige. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMST. Gruppevisummet er gyldigt i 30 dage.  

Visummet fremsendes med almindelig post circa 2 uger inden afrejse, sammen med yderligere information. Bemærk at dokumentet skal kunne fremvises både ved ind- og udrejsen.

Hvis du ønsker at ordne dit visum selv, så kontakt den kinesiske ambassade i København. Besøg deres hjemmeside for mere information. Vær obmærksom på, at vi på Tema har visse dokumenter (hotelvoucere og aktuelt dagsprogram), som du behøver for at kunne ansøge om visum. Kontakt os på passport@temaresor.se, og så fremsender vi de nødvendige oplysninger. Og bemærk at et turistvisum er gyldigt i 3 måneder, så derfor kan man først ansøge om visum 2 måneder inden afrejse. Ambassaden behøves circa 4 arbejdsdage til at behandle visumansøgningen. Beregne et par dages marginal, og ansøg i god tid!

Du skal også give ekstra oplysninger til flyselskabet inden afrejse. Dette gøres under "Min rejse", og bør gøres samtidig med at du bestiller din rejse.  

OBS! Visummet kræver at man er minimum to personer. Hvis du rejser alene bliver vi derfor nødt til at sammensende visumansøgningen med andre rejsendes ansøgning, under forudsætning af at du og de andre rejsende rejser fra samme afrejselufthavn. Dette indebærer at i behøves at indchecke sammen i lufthavnen, og må gå igennem sikkerhedskontrollen i Kina sammen. Det samme gælder for hjemrejsen. Tæt på afrejsetidspunktet bliver du og de andre rejsende kontaktet af os, og vi oplyser kontaktoplysninger om jer, så i kan aftale hvor på lufthavnen i skal mødes før indcheckning. Hvis du har yderligere spørgsmål, kontakt kundeservice på: +46 771- 37 38 39  

Vi behøves også en kopi af dit pas senest 40 dage inden afrejse. Send den venligst til TEMA, Glödlampsgränd 1, SE – 120 31 Stockholm, eller send med mail til passport@temaresor.se

Valuta
Den kinesiske valuta hedder Yuan som er opdelt i 10 jiao (1 jiao=100 fenn). Man kan købe kinesisk valuta i Danmark igennem X-Change. Veksling i Kina sker på hotellernes vekslingskontor. Hvis du foretrækker at have kontanter med hjemmefra, så er det nemmest at medbringe US-dollar da danske kroner nogle steder kan være svære at veksle. Desuden får du en noget dårligere kurs. De fleste kreditkort kan benyttes på hotellerne, i større butikker og restauranter. Der er hæveautomater i alle større byer. ATM.

Rejsen inkluderer måltider ifølge rejsefakta. Da helpension indgår de fleste dage ligesom aftenarrangementer (Pekingand, Tangdans m.m.) behøver du ikke medbringe så mange lommepenge. Dog skal du selv betale for drikkevarer. I Kina drikker man fortrinsvis mineralvand eller øl til maden. Kinesisk vin er rimelig sød i forhold til vesterlandsk smag. Når du beregner dine lommepenge, så husk på, at Kina er et eldorado for shopping. Der er mange varehuse og butikker, ikke kun de statsejede såkaldte Friendship Stores. Morgenkåber, bluser, skjorter, slips m.m. i silke, kunsthåndværk i lak og jade, antikviteter, pudsige souvenirs som kuglerammer, spisepinde, kinesiske tuschmalerier m.m.

Klima og beklædning
Atmosfæren er forholdsvis uformel, også på de bedre hoteller. Om dagen går du løst og behageligt klædt. Tænk dog på, at du meget ofte deltager i udflugter, når du er på rejse. Du bør have mindre sart tøj på om dagen. Gode sko med lav hæl og gummisål er vigtige. Udstyret afhænger naturligvis af årstiden.

Næsten hele Kinas klima styres af monsunvindene, og luftfugtigheden er høj om sommeren. Om sommeren rejser du i let bomuldstøj, der let kan vaskes (hotellernes vaskeservice fungerer hurtigt og godt). Til de tidlige forårsrejser samt om efteråret bør du medbringe en jakke og en varm trøje. Regn kan forekomme, så medbring regnfrakke og gerne paraply.

Vær opmærksom på, at alkohol ikke må medbringes i håndbagagen på indenrigsfly i Kina.

Vaccinationer
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.

Tlf.: 70 25 40 80.

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge
Med TEMA kommer du også i kontakt med hverdagslivet og lokal skik og brug. Måske kan der være forhold, du ikke synes om, eller ikke er vant til, for eksempel drikkepenge. TEMA-rejselederen kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende at give, men afskaffe drikkepengesystemet kan vi ikke.

Vi anbefaler dig at beregne 240 CNY per person til drikkepenge under rejsen, til lokalguider, chauffører, serveringspersonale med mere. Beløbet indsamles på plads af Temas rejseleder, og fordeles på passende vis.

Anden forberedelse
År 2012 tildeltes Mo Yan Nobels litteraturpris, og Tema kan varmt anbefale hans bøger: 

De Røde Marker, som er en roman der udspiller sig under 1920'erne og 1930'ernes kaos i Kina. Fattigdom, banditter og japansk besættelse. Den omhandler kærlighed, grusomhed og poesi med de røde sorghum marker i Kina som baggrund. 

Hvidløgsballaderne, som udspilles i det Nordøstlige Kina, hvor hvidløgsbønderne gør oprør mod et totalitært og kurrupt bureaukrati. Blev hyldet verden i hele verden, men fordømt i Kina pga. det kontroversielle indhold.

Følgende anden litteratur kan anbefales:
Den sidste Kejser - Brian Power. 

Kina's første kejser - R. W. L. Guisso. 

En rød heltindes død - Qiu Xiaolong 

Shanghai Baby - Wei Hui (40.000 eksemplarer brændtes af den kinesiske stat. Bogens indhold var alt for vovet og frisproget). 

Vilde Svaner - Jung Chang

Om busserne
Busserne i Kina er af god kvalitet, men holder ikke altid samme standard som i Skandinavien.

Togrejsen
Togrejser i Kina meførere sikkerhedsrutiner, som påminder om dem der gælder for lufthavne. Visse genstande og gasfyldte beholdere (eksempelvist sprayflasker) må ikke medføres uanset om de er nedpakket i bagagen, eller bæres i håndbagagen.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.