Cuba - et land i forandringmed Havanna, Trinidad og Vinales

Med højdepunkter som stemningsfulde Havanna, kolonitidsbyen Trinidad og de smukke strande ved Cayo Santa Maria, bliver rundrejsen på Cuba noget udover det sædvanlige. Vi oplever Vinalesdalens frodighed, kører omkring i amerikanerbiler fra 1950'erne og besøger cigarfabrikken i Cienfuegos. Dette varmhjertede ørige byder derudover på kultur, farvirigdom, rhytmer og cubanske cowboys.

REJSEFAKTA

Lande: Cuba

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 16 dage

Gruppens størrelse: 18-25 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Havana til fods, i bus og amerikanerbil fra 50'erne
 • Den smukke Vinalesdal
 • Bådtur i La Cueva del Indio
 • UNESCO Verdensarvsbyen Trinidad
 • Che Guevara-museet i Santa Clara

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly Havanna tur/retur, TEMAs danske eller svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Valuta:

Cubanske konvertibel peso (CUC).

Kun VISA kan benyttes i hæveautomater, få butikker accepterer kreditkortbetaling. Kun ganske få banker accepterer MasterCard, men da skal du gå ind i banken, og risikere at stå i lange køer.

Vigtigt!
Vi anbefaler dig at medbringe kontanter i euro, som du nemt kan veksle til konvertibel pesos på rejsemålet. Vi anbefaler et beløb på ca. 300 Euro pr. person, Veksl halvdelen allerede i lufthavnen eller på hotellet i Havanna. Herefter er der vekselmulighed på hotellet i Cayo Santa Maria og Varadero.

I lufthavnen på hjemrejsedagen, kan du veksle dine pesos tilbage til vestlig valuta, men kursen er høj og du mister op til 10%. I lufthavnen kan du betale med både kreditkort og USD i butikker, restauranter og barer.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner rejsekassen med 85 CUC per person til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Temarejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

I Cuba er det normalt at give drikkepenge, hvis du har fået en god service, det gælder også når du bor med All Inclusive (Cayo Santa Maria og Varadero). Du bør også give drikkepenge ved toiletbesøg, til rengøringsperonale og til musikerne. Drikkepenge er en vigtig del af lønnen for dem, der arbejder indenfor turisme og service. Spørg eventuelt rejselederen, hvad der er passende at give i drikkepenge.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning:
På rundrejsen er det mest behaligt at gå i bomuldsklæder. Medbring en jakke som beskyttelse mod blæst eller kølige aftener. Et regnslag eller en sammenklappelig paraply kan også være praktisk. En trøje kan være god at have med i busserne med aircondition. Det vigtigste er som altid gode og praktiske sko til vandreture i natur og byer. Medbring gerne badetøj, badehåndklæde og myggespray.

Der er ingen krav om pæn påklædning til aftenens middag. Cubanerne selv er ganske uformelle.

Øvrigt:

På fridagen i Trinidad, får du tilbudt at følge med på en lidt mere landlig udflugt, hvor der er mulighed for at bade i vandfald og nyde skøn frokost. Udflugten koster 47 CUC

En af aftenerne i Havana arrangeres en udflugt til en natklub. Tropicana er den mest populære og spektakulære. Du tilmelder dig ved ankomst samt betaler i kontante euro til et lokalt rejsebureau. Pris ca, 85 euro. I prisen indgår storslået show, en kvart flaske rom og Coca Cola. Andre alternativer finedes. Rejselederen kan give dig flere tips.

Casa particular:
I Cuba har man nu fået lov til at udleje værelser til turister. I Trinidad bor du to nætter i casa particular (privat hus). Hver familie har 1-2 dobbeltværelser, og du bor med egen bruser med varmt vand, samt får serveret morgenmad og middag hjemme hos familierne. Standarden er forholdsvis enkel men ren, og maden er veltilberedt. Disse familier taler oftest kun nogle få ord på engelsk, og bliver selvfølgelig glade, hvis du prøver at tale lidt spansk.

Pakning:
Medbring hovedpinepiller, medicin, plaster og solcreme hjemmefra. Det findes ikke altid i Cuba.

Internet:
Tilgangen til internet er stadig begrænset i Cuba. Såvel kabelopkobling som WIFI fungerer som regel, men er ofte langsomt og uregelmæssigt. Nogle gange fungerer det slet ikke. Der findes heller ikke 3 G-net. Nogle af de større hoteller har normalt WIFI mod betaling.

De rigtige forventninger til service og hoteller:
For at værdsætte og nyde den cubanske livsstil, skal du være indstillet på, at ikke alt fungerer som derhjemme. Man byder de besøgende velkomne med varme, men bevarer sin stolthed, og gæster der forventer at få alle ønsker opfyldt med det samme, kan nemt blive frustrerede. Kundskaberne i engelsk varierer, og det kan være en fordel at beherske nogle enkelte fraser på spansk. At landets økonomi er presset, blandt andet som følge af tidligere handelsblokader, mærkes på alt fra infrastrukturen til hotelstandarden. TEMA gør alt for at byde på de bedste hoteller, men alligevel skal du være forberedt på at møde skavanker som fugtpletter, skæve garderobedøre eller reparationer der ikke bliver udført.

Ændringer:
Cuba er en kommuniststat. Menneskerne er venlige, men det er ingen god idé at give drikkepenge til f.eks. tjenestemænd for at få en bedre service, det kan blive betragtet som bestikkelse. Med forbehold for ændringer. Vær forberedt på, at hoteller og programindslag kan blive ændret med meget kort varsel, nogle gange uden nogen som helst information eller forklaring.

Visum: 

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemrejsedatoen fra Cuba. Det er obligatorisk for skandinaviske medborgere at have et såkaldt turistkort. Tema er autoriseret til at udfærdige disse turistkort (koster 350,- DKK, kopi af pas skal fremsendes). Du skal selv bestille denne service fra Tema, når du bestiller rejsen.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.Hotel/overnatning

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.