Marokkos kongelige byerEn rejse i Tusind og en nat

Følg med på en rundrejse i Marokko, et af Middelhavets mest farverige lande.Oplev Marrakeshs myldrende gader og basare, fulde af folkeliv og orientalsk atmosfære. I ruinbyen Volubilis ser du de velbevarede bygninger fra tiden før Kristi fødsel. I Fez rejser vi tilbage til middelalderen, når vi går gennem de gamle kvarterer og bazarer. Vi kommer også til Essaouira, en favorit hos berømtheder som Cat Stevens og Leonard Cohen gennem 1960erne.

REJSEFAKTA

Lande: Marokko

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 9 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Djeema-el-Fna, gøglernes torv i Marrakech
 • Middag på Rick's cafe i Casablanca
 • Den romerske by Volubilis
 • Bazaromådet i Fes
 • Rundtur i Essaouiras piratborg

Dagsprogram
Efterår 2019 / forår 2020 - 10 dages program

Dag 1 - Ankomst.

Ankomst til Marrakesh og Marokko. Efter du har fået bagagen møder du din TEMA rejseleder eller en engelsktalende kollega fra vores lokale agent, og bliver kørt til hotellet. Vi bor to nætter i Marrakesh, og har velkomstmiddag første aften. 

Dag 2 - Marrakesh. 

Byrundturen begynder ved den store Koutoubia Moske, og så giver vi os ind i byens forskellige kvarterer og kigger på håndværksbutikker og det traditionelle liv som udfolder sig her. Vi besøger en krydderihandler og lærer om hvordan urter og krydderier kan fungere både som medicin og i madtilberedning. Her er duftindtrykkene blandede, med alt fra æselgødning og saffran til mint og brænderøg. Vi indånder den orientalske atmosfære når vi vandrer gennem de trange stræder. Gåturen afsluttes med frokost på en riad inde i medinaen. Efter frokosten besøger vi en af Marrakesh's mest kendte parker, Jardin Majorelle. Her går vi blandt mærkelige kaktusser, palmer og høje bambusstokke. Parken ejedes i en periode af Yves Saint Laurent. Hen på eftermiddagen komme rvi tilbage til Djema el-Fna, og hele torvet er forandret. Duften af nygrillet lammekød og andre delikatesser spreder sig. Musikanter, gøglere og akrobater underholder. Lyden af fløjter, trommer og jern-kastanjetter kan af og til blive kakofonisk. 

Eftermiddagen og aftenen står til din egen rådighed. Hvis du ønsker kan du tage tilbage til hotellet med vores bus. Ellers kan du tage tilbage på egen hånd med taxi, til fods eller i hestedrosje. 

Dag 3 - Fez. 

Idag ligger vi det heftige liv i Marrakesh bag os, og kører ud på en længere busrejse. Landskabet er smukt og omvekslende, og rejsen fører os blandt andet over en bred slette og ind i de mellemste Atlasbjerge. Vi kører forbi Ifrane som er Marokkos snesportscentrum, og her ligger endvidere et af landets engelsksprogede universiteter. Målet for dagens rejse er Fez, som er landets kulturelle, spirituelle og religiøse centrum. Her bor vi i tre dage. 

Dag 4 - Det gamle Fez. 

Byen Fez er den ældste af de kongelige hovedstæder i Marokko, og anses som enestående set ud fra en historisk og kulturel synsvinkel. Byen har ved flere tilfælde været landets hovedstad, og under 1500 tallet fremstod Fez som Islams kulturcentrum i Vest. I slutningen af 1500 tallet begyndte byen sin nedgangsperiode. I sin storhedstid fandtes her omkring 800 moskeer, idag er antallet circa 130. Det føles som at vende tilbage til middelalderen, når man vandrer omkring i den gamle medina. Bazaar gaderne og de læderhandlendes kvarter føles helt fortryllende med sine stærke farver og dufte. Eftermiddagen er fri til egne eventyr. 

Dag 5 - Volubilis og Meknes. 

Idag besøger vi Volubilis, som er en ruinby der ligger i smukke omgivelser. Byen blev grundlagt i tiden omkring Kristi fødsel, og den var i sin tid hovedstad i en af de romerske provinser i Nordafrika. Vi ser blandt andet den velbevarede domstolsbygning, det kappitolinske tempel og triumfbuen.  

Meknes var hovedstad under Sultan Moulay Ismail på 1600-tallet. Den gamle by i Meknes blev i 1996 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Under byvandringen her ser vi blandt andet byporten Bab Mansour, som er udrustet med romerske søjler fra Volubilis. Sidenhen kører vi tilbage til Fez, og aftenen er programfri. 

Dag 6 - Rabat og Casablanca. 

Rejsen fortsætter til Rabat ved Atlanterhavskysten, som er hovedstad for nutidens Marokko. Med sin lange historie med rødder tilbage til antikken, er nutidens Rabat en rummelig, moderne og betagende storby, med sine brede og træbeplantede avenyer. Under vores byrundtur ser vi blandt andet den gamle romerske havneby Sala Colonia, som ligger lige ved siden af Chella, som er en gammel kongelig begravelsesplads. Omkring frokosttid besøger vi en restaurant med traditionel marokkansk mad. I havnebyen Casablanca stopper vi ved Hassan d. 2's moske, som vi beundrer udefra. Middagen indtager vi på den kendte Rick's cafe i Casablanca. Vi overnatter en dag i Casablanca. 

Dag 7 - El Jadida. 

Havnebyen El Jadida (betyder "Den Nye") er vokset op omkring det portugisiske fort fra 1502. Fra samme epoke findes den massive bymur af tilhugne sten. Bymuren er et tidligt eksempel på renaissancens militære bygningsværker. Et andet velkendt byggeri er cisternen fra sen-gotikken, der fra 2004 kom med på UNESCOs Verdensarvsliste. Her indspilledes en del af scenerne fra Orson Welles "Othello". Mange af de øvrige scener indspilledes i Essaouira. Vi bor to nætter i Essaouira.

Dag 8 - Essaouira.

Under byvandringen i Essaouira kan vi opleve det rigtige marokkanske folkeliv i de små stræder. Ud over fodgængere må bare cyklister og håndtrukne kærrer færdes her. Byens skønhed opstår i en herlig blanding af sirlig arabisk arkitektur og fransk byplanlægning. Essaouira er nu også med på UNESCOs Verdensarvsliste. Under 1960'erne og 1970'erne boede mange kendte personer her, blandt andet Jimi Hendrix, Cat Stevens og Leonard Cohen. Eftermiddagen er fri til egne eventyr.

Dag 9 - Kvindekooperativ.

På vejen tilbage til Marrakesh stopper vi ved et kvindekooperativ som fremstiller arganolie. Om eftermiddagen indregistrerer vi os på hotellet i Marrakech for den sidste overnatning på rejsen. Fælles afskedsmiddag.

Dag 10 - Hjemrejse. 

Idag går flyrejsen hjem til Danmark. Vi takker for besøget og ønsker dig varmt velkommen tilbage.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København- Marrakesh
• Samtlige overnatninger
• 9 x morgenmad
• 6 x frokost
• 6 x middag
• Entreer og udflugter ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Marrakesh. Bustransport ca. 40 Km. Middag indgår. To overnatninger på hotel i Marrakesh.

Dag 2.

Byrundtur med bus og til fods i Marrakesh. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Marrakesh - Fez. Bustransport 532 Km. Tre overnatninger på hotel i Fez. Helpension indgår.

Dag 4.

Byvandring i Fex. Fri eftermiddag. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5.

Fez - Volubilis - Meknes - Fez, bustransport ca. 180 Km. Besøg i Volubilis og Meknes. Helpension indgår.

Dag 6.

Fez - Rabat - Casablanca. Bustransport ca. 290 Km. Besøg i Rabat og Casablanca. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Casablanca.

Dag 7.

Casablanca - El Jadida - Essaouira, bustransport ca. 350 Km. Besøg i El Jadida. Helpension indgår. To overnatninger på hotel i Essaouira.

Dag 8.

Byvandring i Essaouira. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 9.

Essaouira - Marrakech, bustransport 170 Km. Besøg på kvindekooperativ. Fri eftermiddag i Marrakech. Morgenmad og middag indgår.

Dag 10.

Marrakech - Skandinavien. Busrejse fra hotellet i Marrakech til lufthavnen circa 40 kilometer. Morgenmad indgår.

Marokko

Befolkning: 33,6 millioner
Landets areal: 446 550 km²
Religion: Muslimer ca 98 %, øvrige circa 2%
Valuta: Marokkansk dirham
Sprog: Arabisk, forskellige berbersprog, franskog spansk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Marrakesh t/r, øvrige transporter i henhold til programmet, delt dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs svenske rejseleder, entreer, samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er angivet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Marokkanske Dirham (MAD).

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Beregn ca. 45 US$ per person i drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale samt til  lokale guider og chauffører. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Du kommer til at opholde dig i forskellige dele af Marokko med skiftende klima. De indre dele af landet har ørkenklima med lave aften- og nattemperaturer.

Påklædning
Da du er på rundrejse med udflugter hver dag, bør du være behageligt klædt dog med en varm trøje, frakke eller jakke, når du befinder dig i de højere dele af Mellem Atlasbjergene samt til kølige aftener og morgener i de indre dele. Der kan forekomme regn. Et letpakket regnslag og en paraply anbefales. Det er vigtigt at tage behagelige sko med lav hæl og gummisåler med til vandreture i by og natur.

Øvrigt:

Ved ankomst formiddag eller tidlig eftermiddag kan det hænde, at værelset endnu ikke er rengjort. Man kan normalt ikke disponere over værelserne før kl. 15.00, men det varierer fra hotel til hotel. På visse rejsemål får man først adgang til sit værelse kl. 17.00.

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

OBS:

Vigtig information om ankomsten til Marrakesh.

Inden du går gennem paskontrollen skal du have udfyldt et indrejsekort. Sørg for at udfylde dette mens du står i kø.

Pasmyndighederne ønsker følgende oplysninger:


Ankomstdato og flynummer til Marrakesh.

Efternavn, fornavn og navn før giftemål.

Dato og fødested, nationalitet og bopælsland.

Erhverv, pasnummer og passets udstedelsesdato.

Destination.

Adresse i Marokko, her angiver du første hotel, se dagbogen.

Afkryds feltet med "Turisme"


TEMAs repræsentant finder du i venstre side af ankomsthallen.

Hoteller:

Der kan forekomme hotelændringer iforhold til det i teksten angivne.

Ændringer:

Generelt forbeholder vi os retten til ændringer i dette program.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
04-11-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2023-11-04
06:25
2023-11-04
08:30
Air France, 1351
Paris
Marrakesh
2023-11-04
12:05
2023-11-04
15:25
Air France, 1276
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Paris
2023-11-12
16:25
2023-11-12
19:55
Air France, 1277
Paris
Copenhagen
2023-11-12
21:30
2023-11-12
23:25
Air France, 1350
9 dage Marokkos kongelige byer København 20 650 DKK Forespørgsel
21-12-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-12-21
06:40
2023-12-21
08:10
Lufthansa, 833
Frankfurt
Marrakesh
2023-12-21
10:55
2023-12-21
14:35
Lufthansa, 4370
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Frankfurt
2023-12-29
15:25
2023-12-29
19:20
Lufthansa, 4371
Frankfurt
Copenhagen
2023-12-29
22:00
2023-12-29
23:25
Lufthansa, 832
9 dage Marokkos kongelige byer København 17 890 DKK 5 ledige pladser Bestil
15-02-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-02-15
06:40
2023-02-15
08:10
Lufthansa, 833
Frankfurt
Marrakesh
2023-02-15
10:55
2023-02-15
14:35
Lufthansa, 4370
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Frankfurt
2023-02-23
15:25
2023-02-23
19:20
Lufthansa, 4371
Frankfurt
Copenhagen
2023-02-23
22:00
2023-02-23
23:25
Lufthansa, 832
9 dage Marokkos kongelige byer København 14 990 DKK 2 ledige pladser Bestil
02-03-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2023-03-02
06:25
2023-03-02
08:30
Air France, 1351
Paris
Marrakesh
2023-03-02
12:05
2023-03-02
15:25
Air France, 1276
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Marrakesh
Paris
2023-03-10
16:25
2023-03-10
19:55
Air France, 1277
9 dage Marokkos kongelige byer København 15 750 DKK Forespørgsel

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.