Bhutan og Nepalmed Kathmandu og Patan

Tag med på en magisk rundrejse i det lukkede land Bhutan. Oplev byernes og landområdernes seværdigheder samt den storslåede natur. I Nepal ser du blandt andet Kathmandu.

I Bhutan har tiden stået stille, velbevaret i dyb buddhistisk tro og gamle traditioner. På rejsen besøger vi Bhutans smukkeste kloster og byer som Paro, Punakha og Thimphu med sine fascinerende seværdigheder. Vi vandrer op til Tigers Nest, hilser på en familie og prøver nationalsporten bueskydning. Rejsen indledes og afsluttes i Nepal, hvor vi blandt andet besøger Kathmandu og Patan.

REJSEFAKTA

Lande: Nepal, Bhutan

Rejselængde : 12 dage

Gruppens størrelse: 15-18 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Besøg i Tashichho Dzong
 • Vandretur til Tigers Nest
 • Dochula-passet med udsigt over Himalaya
 • Besøg hos bhutansk familie
 • Kathmandu og Patan

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Kathmandu t/r, samt flyrejse Bhutan- Nepal t/r. TEMAs skandinaviske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.


Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Nepalesiske Rupi (NPR).
Bhutan Ngultrum (BTN).

Det kan være svært at veksle skandinavisk valuta i Nepal og Bhutan. Vi anbefaler dig, at medbringe valutaer som USD eller EURO. Dem kan du veksle på rejsemålet til lokal valuta. De fleste internationale kreditkort accepteres på hoteller og restauranter. Der er hæveautomater i både Nepal og Bhutan, hvor du får lokal valuta. Du kan til en vis grad også anvende nepalesiske Rupies i Bhutan.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekselkontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning
Om dagen går du rundt i let og bekvemt tøj af bomuld. Fra december til midten af februar er morgenerne og aftenerne oftest kølige. Det kan også være køligt i dagtimerne ved dårligt vejr. Du kan gardere dig med en trøje eller jakke, ligesom lange bukser o.l. kan være en fordel at medbringe.

Vær opmærksom på, at på visse hellige steder og ved tempelbesøg, skal man være anstændigt påklædt, hvilket betyder, at kvinder skal have tildækkede skuldre, og både mænd og kvinder skal have tildækkede ben. Når vi besøger templer og klostre er det bekvemt med et par sko, der er nemme at tage af og på, da du skal tage dem af, inden du træder indenfor.

Det allervigtigste at medbringe er dog et par bekvemme sko med gummisål til vandreture i naturen og byerne. Tag også gerne en lommelygte med.

Højder og stærk sol
I Bhutan bor vi i Paro og Thimpu i højder omkring 2.300 meter over havet. Det højeste punkt vi når med bus er 3.000 meter over havet. Du kan komme til at føle højden i form af en let trykken for brystet, svag hovedpine og "åndedrætsbesvær". Det er helt normalt og kan lindres af druesukkertavletter. Frem for alt undgår du højdesyge ved at bevæge dig langsomt og undgå pludselige bevægelser.

Hvis du har problemer med hjertet, bør du kontakte din læge inden afrejsen. Solen er meget stærk på grund af den tynde luft. Du bør derfor medbringe solhat, solbriller, solcreme og læbepomade med høj beskyttelsesfaktor.

Observere

Flyselskabet Druk Air/Bhutan Air
Billetten til flyet mellem Nepal og Bhutan modtager du på rejsemålet af vores rejseleder og lokale agent. Vi benytter flyselskabet Druk Air eller Bhutan Air på ruten Kathmandu – Paro – Kathmandu. Du må medbringe 20 kg indchecket bagage og 7 kg, håndbagage.

Øvrigt:

Drik meget vand – det er godt mod både varme og højdeforskelle. Sørg for at det er vand på flaske og at forsejlingen er ubrudt. Meget mad spises med hænderne, da man eksempelvis dypper brød i sovser. Vi anbefaler at du gør meget du af din håndhygiejne, du kan købe forskellige produkter på apoteket inden afrejsen. Du skal dog være opmærksom på reglerne for vædske i håndbagagen, og især håndsprit, der har et højt alkoholindhold.

Busserne i Nepal er af god kvalitet, men på grund af dårlige veje kan turene ind imellem virke ubekvemme. Busserne i Bhutan er små, og nogle gange er det nødvendigt at dele vores gruppe op i to busser. Visse steder tages et mindre gebyr for at medbringe kamera/videokamera til seværdighederne. Hotellerne i Bhutan er forholdsvis enkle, og ofte uden elevator.

Maden i Bhutan kan virke ret ensformig, med mange ris og kogte grøntsager. Det er ikke så normalt med fisk og kød. Ema Datsier er navnet på den ofte forekommende oste- og chilisovs, der anvendes til næsten alt mad. Nepal har et mere varierende køkken, hvor basisingredienserne er ris, supper, kylling og forskellige slags chutney.

Nepal og Bhutan er relativt billige lande at besøge som turist. Vin er dyrt og de mest almindelige måltidsdrikke er øl, sodavand eller mineralvand. Smykker, broderier samt kunsthåndværk er eksempler på varer og souvenirs, som du kan købe med hjem. Vi vil gøre opmærksom på, at danske importbestemmelser forbyder indførsel af produkter fra udrydningstruede dyrearter, som elfenben, krokodilleskind, plettede kattedyr, mange slangearter, koraller m.m.

Flyselskaberne Druk Air & Bhutan Air
Billetten for flyrejsen mellem Nepal og Bhutan får du udleveret af rejselederen i Nepal. Vi flyver med selskabet Druk Air eller Bhutan Air på rejserne Kathmandu - Paro - Kathmandu. Ombord på flyene må man have 20 kg indchecket bagage + 7 kg handbagage.


Visum:
Visum kræves.Læs mere om hvilket som gælder for denne rejse:

Nepal

Bhutan

Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2018-10-18

Flyinformation

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Doha
Kathmandu
2018-10-19
08:25
2018-10-19
15:45
Qatar Airways, 646
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-10-18
22:35
2018-10-19
05:40
Qatar Airways, 164
Kathmandu
Doha
2018-10-29
20:50
2018-10-29
23:59
Qatar Airways, 651
Doha
Copenhagen
2018-10-30
01:35
2018-10-30
06:20
Qatar Airways, 161
12 dage Bhutan og Nepal København 27435 DKK 6 ledige pladser Bestil
2018-11-01 12 dage Bhutan og Nepal København 27450 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-03-07 12 dage Bhutan og Nepal København 29130 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-04-11 12 dage Bhutan og Nepal København 29130 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose