Det grønne Costa Ricaregnskov, varme kilder og paradisiske strande

På lodgen venter en morgenmad med tropisk frugt og nybagt brød. Rejsen fortsætter til vulkanen Arenals frodige skråninger og dampende varme kilder. I Monteverdes regnskov vandrer vi på hængebroer blandt farvestrålende orkideer. Vi kommer også til kaffeplantager og sommerfuglefarme. Som afslutning har vi afslappende dage med sol og bad ved Stillehavet.

REJSEFAKTA

Lande: Costa Rica

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Tortugueros Nationalpark
 • Vulkanen Arenal
 • Monteverdes regnskov
 • Tropisk flora og fauna
 • De hvide strande ved Tamarindo

Dagsprogram
17 nov 2018 og 2 feb 2019

Dag 1 - Ankomst San Jose.

Vi flyver fra København og via enten Frankfurt eller Paris. Ved ankomsten til Juan Santamaria lufthavnen i San Jose mødes du af din Temarejseleder og bussen, som kører os til hotellet i det centrale San Jose. 

Costa Rica's areal er lidt større end Danmarks, men rummer et af verdens mest artsrige naturområder. En trediedel af landet er dækket af beskyttede naturområder, som huser cirka 5% af Verdens totale flora og fauna. Alene i Tortugueros Nationalparken findes der over 300 forskellige fuglearter, og derudover kajmaner (ferskvandskrokodiller), dovendyr, skildpadder og flere forskellige arter af aber. Landets kyststrækning ud mod det Caribiske Hav er fugtig, mens Stilehavskysten er tørrere og mere solsikker.

Landets befolkning, som kaldes ticos,har en stærk følelse for fred og retfærdighed, hvilket medførte at landet år 1986 fik Nobel's Fredspris. Styreformen, den blomstrende kaffe- og bananeksport samt en voksende turismeindustri med fokus på økoturisme har givet landet en forholdsvis høj levestandard og et højt uddannelsesniveau for et Latinamerikansk land. Udtrykket "pura vida" hører man overalt, og det betyder tilnærmelsesvist, at livet er fantastisk.

Dag 2 - Vulkanen Irazu og San Jose.

Efter morgenmaden kører vi op til den imponerande vulkan Irazu, som er landets højeste vulkan på 3400 Meter over Havet. Vejen op på vulkanen er meget smuk og følger en svingende lille vej med plads til turistbusser. Udsigterne ud over svingene byder på indtryk af forskellige afgrøder og plantager med kaffe, blomster og jordbær. Temperaturen synker altefter vi kommer højere op. Højt oppe kan vi beundre nogle af de forskellige kratere, og gå en tur på cirka 1 Km rundt kraterkanten. Det er ikke unormalt at vinden er stærk heroppe, så medbring gerne en vindjakke.

Vel tilbage i San Jose tager vi på en kortere byrundtur, og besøger det utrolige Guldmuseum (El Museo del Oro Precolombino) med sit udvalg af glitrende præcolombianske figurer af dyr, mennesker og guder. Resten af eftermiddagen står til egen rådighed. Vi anbefaler en gåtur i centrum, hvor du kan besøge katedralen og byens store indendørsmarked.

Det er også fint at tage en gåtur mod Nord og besøge de gamle kvarterer i Barrio Amon, hvor du kan gå rundt blandt de elegante villaer, hvor kaffebaronerne boede førhen. 

Dag 3 - Tortuguero.

Tidlig afrejse og så går rejsen gennem den centrale vulkanske bjergkæde i landet, med alt hvad en sådan rejse indebærer af variationer i temperatur og landskabstyper. Ved Pavona går vi ombord i en båd, som sejler os til vores lodge i Tortuguero. Langsmed flodens grønne bredder og i selve floden ser vi ofte nogle af de dyr, som bor ved bredderne.

Dovendyr, aber, krokodiller og skildpadder er eksempler på nogle af de mest almindelige oplevelser. On eftermiddagen besøger i byen Tortuguero, hvortil man bare kan komme med båd eller fly. I Tortuguero besøger vi Skildpaddemuseet (hvor man beder om en lille donation ved entreen), hvor man arbejder for at redde de skildpadder, som ligger æg i området. Mest kendt er den Grønne Havsskildpadde. Alt afhængigt af vejr og vind kan programmet i Tortuguero udføres i varierende rækkefølge.

Dag 4 - Tortugueros Nationalpark.

Allerede inden morgenmaden tager vi ud med båd på en guidet rundtur gennem parkens kanaler og sumpområder. Her trives over 300 forskellige fuglearter. Det er en magisk oplevlese at opleve dette under solopgangen. Og mindst lige så smukt er det at kigge ned på det økosystem af flydende blomster og planter, som trives på vandoverfladen. I tide til morgenmaden kommer vi tilbage til lodgen.

Om eftermiddagen tager vi en udflugt i de fredeligere og mindre kendte kanaler. Når vi kommer tilbage igen, kan du slappe af ved lodgens svømmepøl.

Dag 5 - Tortuguero.

Fri dag. Hvis du har lyst kan du tage en vandretur på cirka 1 Km langs med en natursti. Vores lokalguide viser gerne vejen. Der er også mulighed for at padle kajak eller bare at nyde lodgens spa eller svømmepølen.

Dag 6 - Sarapiqui.

Efter morgenmaden sejler båden tilbage til molen i Pavona, hvor vi kommer tilbage til vores bus. Frokost tager vi undervejs på en hyggelig restaurant i byen Guapiles. Herfra fortsætter rejsen mod det caribiske lavland og Sarapiqui området.

Sarapiqui er velsignet med en rig flora, fauna og naturlige vandløb. Den gamle havneby Puerto Viejo fortryller dig sikkert med dens tætte bevoksning og landsbystemning. Da det ofte regner er det altid grønt i området. Skønt at vågne op til fuglesang, og mærke duften af fugtig jord i solopgangsstunden. Om eftermiddagen er vi fremme hvor vi skal bo, og du kan nå at tage et dyp i deres svømmepøl inden aftensmaden.

Før middagen kan du danse til de tropiske rythmer til meringuedans og salsa under en danselektion. Hermed får du et vigtigt indblik i landets kultur!

Dag 7 - Ananas og kakao.

Om morgenen besøger vi en ananasplantage og også en kakaoplantage. Vi lærer os blandt andet hvordan man fremstiller chokolade. Eftermiddagen er fri. Hvis du ønsker at deltage, kan du tage på rafting mod ekstra betaling.

Dag 8 - La Selva.

Efter en tidlig morgenmad besøger vi den biologiske forsøgsstation ved La Selva. Her går vi i den fugtige regnskov og kigger efter fugle, pattedyr, frøer og reptiler. Derudover beundrer vi store træer, fantastiske vinstokke og blomster. Her findes også et Herbarium med blade fra over 1500 plantearter og et Arboret med over 260 træer og buske, hvoraf de fleste forefindes i Costa Rica.

Derpå fortsætter rejsen til byen La Fortuna som ligger smukt ved foden af vulkanen Arenal (1633 MOH), midt i områdets nationalpark.

Vulkanen er en af verdens ti mest aktive vulkaner, og den gløder og puster stadigvæk efter det store udbrud i 1968. Under de seneste år er vulkanen faldet mere til ro, men vi ser stadigvæk røg som stiger op af krateret. 

Vi tager en pause i La Fortuna og spiser frokost, og her er mange spisesteder at vælge blandt. 

Efter frokosten kører vi til en kaffepalntage hvor vi lærer alt om den sorte bryg.

Dag 9 - Arenal.

Om morgenen kører vi til et fantastisk naturreservat på 250 Hektarer. Her går vi vores morgengåtur på cirka 3 Km over hængebroer og broer. At gå omkring på højde med trækronerne er et minde for livet, hog den tropiske skov her rummer over 700 arter af flora og fauna. Denne gåtur kræver at man er i god form!

Vi kører så videre til La Fortuna hvor vi besøger en familie, hvor mange generationer bor under samme tag. Dette familiemønster er meget almindeligt i Latinamerika. Vi tager en rundtur blandt deres marker og ser hvad de dyrker og forsørger sig med. 

Sidenhen får vi en lektion i hvordan man bager en majstortilla, som vi sidenhen spiser til frokost. Hele frokosten tilberedes af familien, og det bliver naturligvis costaricansk husmandskost. 

Efter frokosten kører vi tilbage til hotellet for nogle timers afslapning. Om aftenen skal vi bade i varme kilder, hvor vandet har en behagelig temperatur mellem 23 og 40 Grader. Alt opvarmes gratis af vulkanen. Her findes flere forskellige vandhuller, hvor man kan synke ned og nyde de dejlige omgivelser og udsigten. Vi afslutter dagen med middag inden vi tager tilbage til hotellet.

Dag 10 - Palo Verde National Park.

Idag forlader vi Arenal og kører til en anden Nationalpark. Efter et par timers buskørsel er vi fremme ved Palo Verde, og sejler på enten Tempisque- eller Bebedero floderne (alt afhængigt af vandstanden). Under en afslappende bådfærd kan vi se en stor variation af fugle samt dyr i vandet. Om eftermiddagen er vi fremme ved Tamarindo hvor vi slapper af i nogle dage. Stranden her strækker over et par Kilometer og byder også på nogle klipperige halvøer, der stikker ud i Havet. Stranden byder på et godt udbud af restauranter, kulturtilbud og et god natteliv. 

Dag 11 - Tamarindo.

Fri dag. Mere tempererede vinde fra Nordligere breddegrader dæmper temperaturen i perioden mellem december og april. Fra maj til november hersker et varmt og solrigt klima, trods at enkelte rengbyger forekommer, fortrinsvist om eftermiddagen.

Hotellet udbyder en del aktviviteter (mod betaling) så som ridning, dykning, kajaksejlads og solnedgangsbådfærd.

Du kan få tips til aktiviteter fra din rejseleder.

Dag 12 - Tamarindo.

Fri dag.

Dag 13 - Hjemrejse.

Så er hjemrejsedagen oprunden. Vi kører bus fra Tamarindo til San Jose's lufthavn, og flyver så til Paris med videre forbindelse til København.

Dag 14 - Hjemkomst.

Hjemkomst København.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse San Jose - Danmark t/r
 • Samtlige overnatninger
 • Tema rejseleder
 • Entreudgifter ifølge program
 • 12 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 7 x middag
 • Ubegrænsede mængder af drikkevand på bussen.
 • Transport i moderne og luftkonditionerede busser
 • Motoriserede kanoer i regnskoven

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra København via Paris til San Jose og Costa Rica. Flymåltider indgår. Ankomst til San Jose lufthavnen om aftenen. Bustransport til hotellet, circa 16 Km. To overnatninger på hotel i San Jose. Middag indgår.

Dag 2.

Busudflugt San Jose - Irazu. Besøg ved vulkanen Irazu og i San Jose's Guldmuseum. Buskørsel circa 125 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3.

Busrejse San Jose - Siquirres, circa 159 Km. Bådfærd fra Siquirres til Tortuguero. Besøg i Tortuguero iog i Skildpaddemuseum. Tre overnatninger på hotel i Tortuguero. Helpension indgår.

Dag 4.

Bådudflugter i Tortuguero's Nationalpark om morgenen og igen om eftermiddagen. Helpension indgår.

Dag 5.

Fri dag. Frivillig naturvandring i jungelområdet omkring hotellet. Helpension indgår. Kajaksejlads koster circa 45 US$ per person.

Dag 6.

Bådrejse fra Tortuguero til Siquirres. Busrejse Siquirres - Guapiles - Sarapiqui, circa 155 Km. Besøg i Guapiles. En danselektion. To overnatninger på hotel i Sarapiqui, helpension indgår.

Dag 7.

Besøg ved ananasplantage og en kakaoplantage. Fri eftermiddag med mulighed for at rafte (circa 57 US$ pr. person). Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Busrejse Sarapiqui - Arenal, circa 111 Km. Besøg ved den biologiske forsøgsstation ved La Selva. 3 Km regnskovsvandring. Besøg i La Fortuna og på kaffeplantage. To overnatninger på hotel i Arenal. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9.

Busudflugt til Arenals naturreservat. 3 Km's morgenvandring blandt trætoppene. Besøg hos costaricansk familie. Bad i varme kilder. Helpension indgår.

Dag 10.

Busrejse Arenal - Palo Verde - Tamarindo, circa 210 Km. Udflugt med flodbåd circa 2½ T. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11.

Fri dag i Tamarindo. Morgenmad indgår.

Dag 12.

Fri dag i Tamarindo. Morgenmad indgår.

Dag 13.

Hjemrejse. Bustransport Tamarindo - San Jose's lufthavn, circa 246 Km. Morgenmad indgår. Flyrejse Paris og videre til København. Flymåltider indgår.

Dag 14.

Hjemkomst København. Flymåltider indgår.

Costa Rica

Befolkning: 4.400.000 

Landets areal: 51.100 km² 

Valuta: Colon 

Religion: Majoriteten er katolske. En voksende minoritet af protestanter samt traditionelle indlandske religioner. 

Sprog: Spansk er det officielle sprog. Der tales også nogle få indianersprog.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse San Jose - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Costaricansk Colon (CRC)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 62000 CRC (circa 600,- DKK) per person til drikkepenge til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Da de ofte regner i regnskoven så er det godt at medbringe et regnslag eller regntøj. Regntøjet kan dog blive for varmt at have på sig i troperne, så regnslag er mest praktisk. 

Om dagen er det skønnest at gå i lette bomuldsklæder eller lignende, og så er det godt at have en varmere trøje / jakke til de mildere aftener. Også på vandringerne ved vulkanerne og i regnskoven kan det være skønt at have lange bukser og en langærmet trøje med. Temperaturen kan synke til 16-18 grader om aftenerne og det kan blæse meget.

Under udflugterne er det godt med en hat eller lignende til at beskytte mod solen.

Medbring badetøj og håndklæde.

Du går i byer og landsbyer samt i naturen og klatrer på ruiner, hvor det kan være fugtigt. Gode vandresko med gode gummisåler anbefales.

På vandringen på vulkanen Irazu behøves man nok en vindjakke.

Under besøget i Tortuguero kan man låne gummistøvler til vandringen i junglen.

Medbring en mindre rygsæk til udflugterne, hvor du kan have kamera, solcreme, myggemiddel, vand og regnslag.

Drikkevand:

Der findes ubegrænsede mængder af vand i vores bus (medbring egen termokande eller en tom flaske).

Bemærk:

Afgangene 19 januar og 2 februar er en dag længere, og har en overnatning ekstra ved Tamarindo Beach.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose