Albanien - Ørnenes landhos illyrer og Enver

Frem til 1990 var Albanien en af verdens mest isolerede nationer, og havde tilnavnet "det glemte Europa". Idag står døren gæstevenligt åben og under en uges rundrejse får vi indsigt i et smukt land, der på en og samme gang kan anses som rigt og fattigt. Albanien er en smeltekedel af kulturer med en enestående religion, som vi hører mere om når vi færdes blandt antikken, middelalderen og Enver Hoxhas Albanien. Det bliver en uge med stadigt omvekslende landskab, fra bjerglandskaber til havet, og fra arkeologiske udgravninger til bunkrene i hovedstaden Tirana. Der bydes på bådfærde, fuglekigning og lokale madretter. Vi fortrylles af landets charme og dets gæstvenlighed.

REJSEFAKTA

Lande: Albanien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Unesco verdensarvene Gjirokaster og Butrint
 • Middelalderbyen Kruja
 • Natur og bådtur i nationalparken Divjake-Karavasta
 • Durres med romerske ruiner og vinsmagning
 • Charmerende og privatejede hoteller

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Tirana- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

TEMAs gruppestørrelse:
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Valuta:
Albanien: Lek (ALL)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. PÅ lokale markeder og i kiosker behøves lokal valuta. Kontomater findes i de større byer.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 50 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima og påklædning:
Under rejsen kræves ikke formel påklædning, men det værdsættes af de lokale, hvis man klæder om til pænere tøj ved eksempelvis restaurantbesøg. På finere restauranter bærer man ikke gummisko!

Bemærk at kirker, klostre og eventuelt moske besøges, og her kræves lange bukser for mænd og dækkede knæ for kvinder. Derudover skal skuldrerne dækkes, så kortærmede t-shirts er minimum. Ved besøg i moske skal sko aftages inden man går ind.

Da vi har afrejser fra maj til oktober kan vejret variere en del. Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no 

Bemærk:
Vi forsøger at anvende samme hoteller på de forskellige destinationer for alle vores rejser. Men under visse afrejser kan alternativer forekomme, dog altid minimum ligeværdige i standard.

På trods af den officielle standard kan hotellerne opleves som enkelte og landlige, hvilket skyldes landets arv fra kommunisttiden. En del af de bekvemmeligheder vi nordboere tager for givne, er med andre ord ikke altid tilgængelige i Albanien.

Byvandringer:
Vi anbefaler gode gummisko med bløde såler til vandringerne i de gamel bydele, hvor der ofte forkommer blankslepne brosten. Vær opmærksom på at der kan blive byvandringer på et par kilometers varighed. Det er ofte kuperet og med brosten.

Myg og insekter:
I nationalparken Divjake-Karavasta forekommer en del myg og under højsommeren også fluer, så derfor anbefales myggemiddel.


Øvrigt:
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

På afrejsene 22 juni & 28 september 2022 bo vi på Hotel Llogora Tourist Village i Llogora.

På afrejsen 12 maj 2022 bo vi på Hotel Fantasy i Gjirokaster.

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.