Krydstogt på Yangtzeog det kulinariske Kina

Med skib på Yangtzefloden og hastighedstog oplever du det traditionsrige og moderne Kina. De kulinariske højdepunkter er mange. I Shanghai nyder du Xiao long bao, i Nanjing spiser du Salty Duck og i Chongqing en varmende hotpot. I smukke Centralkina besøger du Three Gorges-dæmningen. Chengdu's Pandacenter og kollosalbuddhaen i Leshan indgår også. Både krydsningsfartøjet og vores hoteller holder en høj klasse, og hotellerne er centralt beliggende.

REJSEFAKTA

Lande: Kina

REJSETYPE: Mad og vinrejse - Krydstogt

Rejselængde : 12 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Krydstogtsoplevelsen på Yangtze - kahyt med balkon
 • Smagsoplevelserne fra de forskellige kinesiske køkkener
 • Besøg ved verdens største dæmning ved Three Gorges
 • Hoteller med høj standard og central beliggenhed
 • Alle drikkepenge er inkluderet, også ombord på krydstogtskibet

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Danmark - Shanghai/Chongqing - Danmark t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer og udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Observer:

I kinesiske lufthavne er det ikke tilladt at medbringe alkohol, vand eller andre drikkevarer i håndbagagen, når man passere sikkerhedskontrollen. Man kan medbringe flydende medicin, men vær forberedt at den bliver åbnet og kontrolleret af sikkerhedspersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man så købe drikkevarer og tax-free. Vær også opmærksom på at uåbnede flasker med væske kun må være i den indcheckede bagage. Lightere og magneter må heller ikke medbringes. Vær forberedt på at der er streng kontrol ved sikkerhedskontrollen.

Visum: 

Man skal have visum inden indrejsen til Kina. Tema kan ordne et gruppevisum, for de som ikke selv ordner visum via den Kinesiske Ambassade. Hvis du er interesseret i at Tema ordner dit visum, skal du kontakte vores kundeservice. 

Pris per visum: 1250,- DKK (år 2018 priser).

For at oprdne visummet behøves vi følgende fra dig: En farvekopi af dit pas, oplysning om arbejde (inklusiv oplysning om arbejdsgiver) samt dit bestillingsnummer og afresjedatoen. Vær obmærksom på, at vi behøver disse informationer senest 2 måneder inden afrejse, og helst i umiddelbar forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dokumenterne sendes til passport@temaresor.se eller via almindelig post til: Tema rejser, Glödlampsgränd 1, SE-120 31 Stockholm, Sverige. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMST. Gruppevisummet er gyldigt i 30 dage.

Visummet fremsendes med almindelig post circa 2 uger inden afrejse, sammen med yderligere information. Bemærk at dokumentet skal kunne fremvises både ved ind- og udrejsen. 

Hvis du ønsker at ordne dit visum selv, så kontakt den kinesiske ambassade i København. Besøg deres hjemmeside for mere information. Vær obmærksom på, at vi på Tema har visse dokumenter (hotelvoucere og aktuelt dagsprogram), som du behøver for at kunne ansøge om visum. Kontakt os på passport@temaresor.se, og så fremsender vi de nødvendige oplysninger. Og bemærk at et turistvisum er gyldigt i 3 måneder, så derfor kan man først ansøge om visum 2 måneder inden afrejse. Ambassaden behøves circa 4 arbejdsdage til at behandle visumansøgningen. Beregne et par dages marginal, og ansøg i god tid! 

Du skal også give ekstra oplysninger til flyselskabet inden afrejse. Dette gøres under "Min rejse", og bør gøres samtidig med at du bestiller din rejse.

Valuta:

Den kinesiske valuta hedder Yuan, der igen er opdelt i 10 jiao (10 jiao = 100 fenn). Du kan købe kinesisk valuta i Danmark. På rejsemålet kan det bedst betale sig, at veksle på hotellerne. Vi anbefaler, at du medbringer USD eller EUR, da danske kroner kan være svære at veksle. Desuden får du en noget dårligere kurs. De fleste internationale kreditkort kan benyttes i større butikker og restauranter.

I rejsens pris indgår måltider ifølge rejsefakta. Da helpension indgår de fleste dage, behøver du ikke den helt store rejsekasse. Dog betaler du selv for drikkevarer til måltiderne. I Kina drikker man fortrinsvis mineralvand og øl til måltiderne. Når du beregner dine lommepenge, skal du huske, at Kina er et eldorado for shopping. Der er masser af varehuse og butikker med både internationale og nationale varer. Morgenkåber, bluser, skjorter, slips m.m. i silke, kunsthåndværk i lak og jade, aktiviteter og specielle souvenirs som kuglerammer, spisepinde og kinesiske tushctegninger m.m.

Klima og beklædning:

Atmosfæren er forholdsvis uformel, også på de bedre hoteller. Om dagen går du løst og behageligt klædt. Tænk dog på, at du meget ofte deltager i udflugter, når du er på rejse. Du bør have mindre sart tøj på om dagen. Gode sko med lav hæl og gummisål er vigtige. Udstyret afhænger naturligvis af årstiden. Næsten hele Kinas klima styres af monsunvindene, og luftfugtigheden er høj om sommeren. Om sommeren rejser du i let bomuldstøj, der let kan vaskes (hotellernes vaskeservice fungerer hurtigt og godt). Til kaptajnsmiddagen den sidste aften ombord på krydstogtskibet anbefales jakke og slips til herrer og kjole eller buksedragt til damer.

Regn kan forekomme, så medbring regnfrakke og gerne paraply. Busserne i Kina er af god kvalitet, men har ikke altid samme komfortable standard som i Skandinavien. De kan nogle gange opleves som "hårde". Det opleves dog sjældent som et problem i forbindelse med byrundture og bustransporterne i dagsprogrammet, da de er korte.

Vaccinationer:
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Drikkepenge:

Udenfor krydsningsfartøjet er fælles drikkepenge ikke inkluderet på denne rejse. Vi anbefaler dig derfor at beregne rejsekassen med ca. 220 CNY per person til diverse drikkepenge (til lokalguider, chauffører, fælles måltider mm. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.

Drikkepenge på krydsningen er inkluderet!

På krydstogtet betaler rejselederen den såkaldte serviceafgift, som ellers automatisk fratrækkes pr. kahyt. Selv til cruise director og krydstogtsskibets egne guider, lægger TEMA tilstrækkelige drikkepenge for alle gruppedeltagere.

Krydsningsfartøjet:

Vores krydstogtskib hedder Presidential No 8, og tilhører krydstogtselskabet Wuhan Yangtze River Cruise Company. Skibet er femstjernet, og hvis du har lyst, kan du læse mere om rederiet her: Wuhan Yangtze River Cruise Company.

De oplyste udflugter fra krydstogtskibet, såkaldte shore excursions kan blive justeret og ændret afhængig af vejr, vind og vandstand. Krydstogtselskabet forbeholder sig ret til at ændre disse, og TEMA samt vores rejseleder råder ikke over krydstogtselskabets beslutninger.

Anden forberedelse:

År 2012 tildeltes Mo Yan Nobels litteraturpris, og Tema kan varmt anbefale hans bøger: 

De Røde Marker, som er en roman der udspiller sig under 1920'erne og 1930'ernes kaos i Kina. Fattigdom, banditter og japansk besættelse. Den omhandler kærlighed, grusomhed og poesi med de røde sorghum marker i Kina som baggrund. 

Hvidløgsballaderne, som udspilles i det Nordøstlige Kina, hvor hvidløgsbønderne gør oprør mod et totalitært og kurrupt bureaukrati. Blev hyldet verden i hele verden, men fordømt i Kina pga. det kontroversielle indhold. 


Følgende anden litteratur kan anbefales:

Den sidste Kejser - Brian Power. 

Kina's første kejser - R. W. L. Guisso. 

En rød heltindes død - Qiu Xiaolong 

Shanghai Baby - Wei Hui (40.000 eksemplarer brændtes af den kinesiske stat. Bogens indhold var alt for vovet og frisproget). 

Vilde Svaner - Jung Chang 

Om busserne: 

Busserne i Kina er af god kvalitet, men holder ikke altid samme standard som i Skandinavien.

Øvrigt: 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Mad og vinrejser

 
XClose