En rundrejse i Biblens Landmed Israel og Palestina

Rundrejsen i Israel og Palæstina er en svimlende færd gennem århundrederne. Fra kulturens spæde begyndelse og Bibelske omgivelser frem til den moderne Israelske stats dramatiske fremvækst i vores egen tid. Uforglemmelige steder så som Nazareth, Betlehem, Geneserets sø, klippeborgen Masada og den tidløse Jerusalem, som er Hellig for tre af de store religioner.

REJSEFAKTA

Lande: Israel

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den hvide by Tel Aviv
 • Kibbutz besøg og vinsmagning
 • Oliebjerget og Jerusalem
 • Naturvandringen i Ein Gedi
 • Kong Herodes klippefæstning ved Masada

Dagsprogram
Perioden frem til 1 juli 2018

Dag 1 - Ankomst til Tel Aviv. 

Hotellet ligger midt i centrum,  kun en kort kørestrækning fra Tel Aviv's Ben Gurion Lufthavn. Tel Aviv blev grundlagt år 1909, og er landets næststørste by. Eftersom flyet først lander omkring midnat, kører vi direkt til hotellet og checker ind for vores ene overnatning i Tel Aviv. 

Dag 2 - Caesarea, Karmelbjerget og Nasareth.

Vi nyder en sovemorgen efter gårsdagens sene ankomst, og derefter begynder vores rundrejse i Biblens land med et besøg i Caesarea. 

Caesarea Maritima var sæde for den romerske prokurator, og her findes mange vidnesbyrd om den by som Herodes D. Store grundlagde år 22 f.Kr. På 12 år blev byen opbygget til Judea's næststørste by efter Jerusalem, og Caesarea fik en stor havn, et amfiteater og en akvadukt. 

Sidenhen leder dagens program os til Karmelbjerget, som længe har været beboet af mennesker. Navnet Karmel kommer fra hebræisk og betyder "frugthave". Bjergets højeste punkt er bare 552 MOH, men bjergets placering gør det meget iøjnefaldende. Under 1200-tallet byggede en gruppe af eremiter et kristent kloster her, og antog Karmeliterordenens leveregler. Fra klosteret har vi en fin udsigt over Harmagedons Dal, som kendes fra Johannes Åbenbaring som det sted, hvor det afgørende slag mellem det gode og det onde skal stå. På engelsk er Harmagedon blev til "Armageddon", og betegner Jordens undergang. 

På Karmelbjerget findes der flere små samfund af drusere, en religiøs gruppe som også findes i Libanon, Syrien og Jordan. Druserne taler arabisk, og lever mere eller mindre som araberne. De anses ikke for at være muslimer, trods at deres tro udspringer fra Islam. Vi stopper i et af disse små samfund, og får mulighed for at spise frokost på en drusisk restaurant. 

Dagen afsluttes med et besøg i den kendte Bebudelseskirke i Nasareth, som ifølge urgammel kristen tradition er bygget på det sted, hvor Maria fik at vide at hun skulle føde Jesusbarnet.

Dag 3 - Geneserets sø, vinsmagning og Kibbutzbesøg. 

Om morgenen går vi igennem en kibbutz, og lærer om folks liv og hverdag her. I nærheden findes et lille museum, hvor man kan se en 2000 år gammel fiskebåd, som blev fundet af arkeologer her. Fascinerende at det var samme type båd, som anvendtes af fiskere på Jesu tid. Hvis vejret tillader det tager vi en bådtur på Geneseret søen, og nyder udsigten over Galilæa og Jordanbjergene.

Rejsen leder os videre til Kapernaum, som anses som Kristendommens vugge, eftersom at Jesu og hans disciple levede og virkede her. Til fods færdes vi ad smukke veje til nogle af historiens vigtigste steder. Vi besøger også Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus holdt Bjergsprædikenen. I det Øvre Galilæa smager vi den lokalt producerede vin, som har aner tilbage til tiden langt før Jesus. Den moderne vinproduktion tog fart da Bankieren Rothschild etablerede en vingård her under 1800-tallet. 

Dag 4 - Jordandalen, Jeriko og Oliebjerget. 

Israel er verdensledende, når det gælder om sagte men sikkert at trænge ørkenen tilbage og omskabe den til grønt og frugtbart landskab, hvor dyr og mennesker kan trives og have det godt. 

Busrejsen fører os via Jordandalen frem til Jeriko. Jordanfloden er circa 250 Km lang og løber ud i Det Døde Hav. Den er Mellemøstens tredie største flod, og langs den løber grænsen mellem Jordan i Øst og Israel og Vestbredden i Vest. Det var i Jordanfloden at Johannes Døberen døbte Jesus. Det kan selvfølgelig ikke bevises arkeologisk, om Jesus faktisk blev døbt her, men vi stopper alligevel på det sted, hvor den ældgamle kristne tradition hævder, at dåben skete.

Nutildags anvender de palæstinensiske bønder i Jordandalen moderne Israelsk landbrugsteknologi, og området er et godt eksempel på, at det går at leve sammen fredeligt og med gensidigt udbytte. 

Vi besøger den gamle Jeriko by, som ifølge arkeologerne er verdens ældste bysamfund. Nutidens Jeriko er en palæstinsk by beliggende på Vestbredden af Jordanfloden. Vi stopper ved Tel Jerico, som er den arkeologiske udgravning i den gamle del af byen. Her stod kampen anført af Joshua, da israelitterne gjorde sit indtog i Det Hellige Land, og væltede Jeriko's mure i et af de meste kendte slag i verdenshistorien. 

På vejen op til Jerusalem og oliebjerget passerer vi græsk-ortodokse klostre og mange beduinlejre. Oliebjerget er navnet på bakkedraget Øst for Jerusalem, som førhen var kendt for alle sine oliventræer, hvilket har givet bakken sit navn. Idag ligger Oliebjerget omgivet af Jerusalem by, og pladsen er rig på steder der er nævnt i Det Nye Testamente. Vi går ned og passerer forbi historiske steder, så som den gamle jødiske gravplads, hvor der anslåes at findes omkring 150.000 grave. Ifølge Jødedommen vil de døde genopvækkes, når Messias kommer, og de første til at genopvækkes vil være de som er begravede på Oliebjerget. For foden af Oliebjerget ligger Getsemane Have, hvor Jesus ifølge det Nye Testamente blev pågrebet inden rettergangen og korsfæstelsen.

Dag 5 - Jerusalems gamle bydele.

Dagen begynder ved Zions Bjerg, som er endnu en af de betydningsfulde historiske steder, som Jerusalem myldrer af. Man vandrer virkelig omgivet af historiens vingesus her. Vi ser steder og lokaliteter, som vi genkender fra Biblens beskrivelser. Vi mærker dufte og folkemylderet på Via Dolorosa frem til Golgatha via basarerne. Vi stopper på steder, hvor Jesus har gået, og besøger selvfølgelig også den Hellige Gravs Kirke. Besøget ved Klagemuren berører også, og specielt interesserede kan gå frem og se det sted, hvor jødiske drenge oplæser skriftsafsnint fra Toraen på hebræisk. Eftermiddagen er fri. 

Dag 6 - Yad Vashem, Bethlehem og fredagsbøn. 

De interesserede kan starte dagen med et besøg i den Store Synagoge i Jerusalem, og lære mere om Jødedommen og dens ritualer. Sidenhen kører vi mod Israels parlament, hvor vi ser en store 7-armede lysestage skulptur i bronze. Den 7-armede lysestage er Jødedommens mest vigtige symbol. Vi besøger også Vad Yashem, Holocaust museet, hvilket er en stærk og rørende oplevelse. Her kan du blandt meget andet se minder for jøderne transport fra Danmark til Sverige under besættelsen, og se mindes-træerne for denne vigtige begivenhed. 

Om eftermiddagen besøger vi Fødselskirken i Betlehem. Her findes en krypt, hvor kristen tradition angiver, at Jesus blev født. Ovenpå denne krypt byggede den romeske Kejser Konstatin d. Store den kirke, som stadigvæk står idag. Stedet anses for helligt af både kristne og muslimer, og fra 2012 er kirken med på UNESCO's Verdensarvsliste. I Betlehem bliver der mulighed for at nyde en typisk arabisk frokost. Palæstinerne i Betlehem er kendte for sine træsnedkerier i oliventræ, og der bliver mulighed for at besøge en af deres butikker. 

Eftermiddagen er fri til egne eventyr. Hvis du har lyst kan du om aftenen opleve den jødiske fredagsbøn i den Store Synagoge, der ligger nær ved vores hotel. 

Dag 7 - Det Døde Hav, Ein Gedi og Masadaborgen. 

Idag kører vi ned til Jordens lavest beliggende punkt, da Det Døde Hav ligger på circa 400 Meter under Havoverfladen. Omgivelserne udgøres af et barskt ørkenlandskab, som også er smukt og omvekslende. Vi kører forbi Qumran, beliggende circa 10 Km fra Dødehavets nuværende kyst, og her findes ruinerne fra et gammelt religiøst samfund. Det var i grotterne her, at man genfandt Dødehavsrullerne. Ein Gedi's naturreservat er en oase midt i ørkenen, og her går vi til et vandfald. Undervejs ser vi måske stenbukke og nogle af de karakteristiske ørkenplanter. På et passende sted nyder vi en picknickfrokost med mange lokale delikatesser og råvarer. Det Døde Hav er en helt særegen oplevelse, og når du bader i det saltrige vand flyder du ovenpå som en prop. De driftige israelere anvender mineralerne og råstofferne her til at producere hudcremer på Ahava fabrikken, og her stopper vi også. 

Et af dagens højdepunkter er kong Herode's klippefæstning Masada, som romerne måtte belejre år ud og år ind, før de til sidst erobrede denne strategiske plads. Vejen op følger den gamle klippesti, men vi sidder bekvemt i tovbanens kupe, og forundres over stedets utilgængelighed. 

Når vi kommer tilbage til Jerusalem er aftenen fri. 

Dag 8 - Tel Aviv og hjemrejse. 

Om formiddagen kører vi til Tel Aviv igen, og laver en byrundtur her. Byen byder på smukke hvide strande, Bauhaus arkitektur og en meget kosmopolitisk livsstil. Her er også parker, shopping og den seværdige bydel Neve Tzedek. Fra Tel Aviv er det bare en kort kørsel til havnebyen Jaffa, som vi tager en gåtur igennem. Byen er stadig kendt for sin eksport af citrusfrugter. Om eftermiddagen siger vi farvel til Det Hellige Land, og flyver hjemad mod Danmark. 

Vi byder du velkommen tilbage til TEMA, og håber at du er blevet fristet til at besøge andre af landene her i Mellemøsten.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Tel Aviv t/r
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 1 x picknick frokost
 • 1 x vinsmagning
 • 7 x middag (heraf 1 let middag på ankomstnatten)
 • Entreudgifter ifølge program
 • TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Tel Aviv. Busttransport til hotellet, ca. 25 Km. En overnatning på hotel i Tel Aviv. Flymåltider ombord samt et lettere måltid ved ankomsten til hotellet indgår.

Dag 2.

Tel Aviv - Nazareth - Tiberias, bustransport ca. 130 Km. Besøg i Caesarea, Nazareth og på Karmelbjerget. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel ved Geneserets sø.

Dag 3.

Udflugt til Galilæa og Golanhøjderne, bustransport ca. 40 Km. Besøg i Kapernaum og på Saligprisningernes Bjerg. Bådfærd, Vinsmagning og kibbutzbesøg. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Tiberias - Jeriko - Jerusalem, bustransport ca. 165 Km. Jordandalen, Jeriko og Oliebjerget. Morgenmad og middag indgår. Fire overnatninger på hotel i Jerusalem.

Dag 5.

Udflugt til Zionbjerget og den gamle by, bustransport ca. 5 Km. Gåtur i Jerusalems gamle bydele. Eftermiddagen fri. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6.

Vad Yashem og bustransport til Betlehem ca. 10 Km. Fri eftermiddag. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7.

Busudflugt Jerusalem - Ein Gedi - Det Døde Hav - Masada - Jerusalem, ca. 200 Km. En gåtur i naturreservatet Ein Gedi. Bad i Det Døde Hav. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 8.

Bustransport Jerusalem - Tel Aviv, ca. 70 Km. Byrundtur i Tel Aviv og besøg i Jaffa. Transport til lufthavn ca. 25 Km. Morgenmad indgår.

Israel

Befolkning 8 millioner (formodet antal 2013) Landets areal 20.770 km² Valuta New Israeli Shekel (NIS eller ILS) Sprog Hebraisk, arabisk Religion Jødedom, islam, kristendom

Dagsprogram
Afgange 2019

Dag 1 - Ankomst til Tel Aviv.

Hotellet ligger midt i centrum, kun en kort kørestrækning fra Tel Aviv's Ben Gurion Lufthavn. Tel Aviv blev grundlagt år 1909, og er landets næststørste by. Eftersom flyet først lander omkring midnat, kører vi direkt til hotellet og checker ind for vores to overnatninger i Tel Aviv.

Dag 2 - Tel Aviv og gamle Jaffa.

Vores rejse i Biblens land begynder med et besøg i Jaffa, som er den gamle havneby ved kysten. Idag er byen en forstad til Tel Aviv. Jaffa er en af verdens ældste havnebyer, og den nævnes flere gange i Biblen. For Kong Salomon og profeten Jonas var Jaffa en havneby, og for apostlen Peter var den en vigtig forkyndelsesplads. Vi går gennem de smukke og eksotiske kvarterer, og ser de Bibelske og historiske seværdigheder.

Med vores bus og siden til fods tager vi også en byrundtur i Tel Aviv, og nu forstår vi hvorfor byen er så besøgt. Her findes fine hvide strande, Bauhaus arkitektur og en international stemning. 

På Rothschild Boulevarden findes der mange historiske bygninger, og vi kører forbi selvstændighedshallen, hvor landets selvstændighedserklæring blev underskrevet i 1948. 

I handelskvarteret Karmel finder vi alt fra elektronik til t-shirts og populærkunst. Tel Avivs store udendørsmarked er spændende. Sælgerne udbyder hele dagen sine seneste tilbud, som er alt fra frisk juice til frugt. Bænkene bugner under dagens friske afgrøder og eksotiske krydderier samt lokale delikatesser. Lige ved siden af markedet ligger Nahalet Benyamins gade, hvor israelske kunstnere sælger sine værker. 

Eftermiddagen er fri, og du kan bade i Middelhavet, nyde en smuk strandpromenade, gå på museum, gå på koncert eller bare nyde byens stemning fra en af de mange fortovscafeer.

Dag 3 - Caesarea, Karmelbjerget og Nasareth. 

Vi nyder en sovemorgen efter gårsdagens sene ankomst, og derefter begynder vores rundrejse i Biblens land med et besøg i Caesarea.  

Caesarea Maritima var sæde for den romerske prokurator, og her findes mange vidnesbyrd om den by som Herodes D. Store grundlagde år 22 f.Kr. På 12 år blev byen opbygget til Judea's næststørste by efter Jerusalem, og Caesarea fik en stor havn, et amfiteater og en akvadukt.  

Sidenhen leder dagens program os til Karmelbjerget, som længe har været beboet af mennesker. Navnet Karmel kommer fra hebræisk og betyder "frugthave". Bjergets højeste punkt er bare 552 MOH, men bjergets placering gør det meget iøjnefaldende. Under 1200-tallet byggede en gruppe af eremiter et kristent kloster her, og antog Karmeliterordenens leveregler. Fra klosteret har vi en fin udsigt over Harmagedons Dal, som kendes fra Johannes Åbenbaring som det sted, hvor det afgørende slag mellem det gode og det onde skal stå. På engelsk er Harmagedon blev til "Armageddon", og betegner Jordens undergang.  

På Karmelbjerget findes der flere små samfund af drusere, en religiøs gruppe som også findes i Libanon, Syrien og Jordan. Druserne taler arabisk, og lever mere eller mindre som araberne. De anses ikke for at være muslimer, trods at deres tro udspringer fra Islam. Vi stopper i et af disse små samfund, og får mulighed for at spise frokost på en drusisk restaurant.  

Dagen afsluttes med et besøg i den kendte Bebudelseskirke i Nasareth, som ifølge urgammel kristen tradition er bygget på det sted, hvor Maria fik at vide at hun skulle føde Jesusbarnet. 

Dag 4 - Geneserets sø, Kapernaum og Kibbutz.  

Om morgenen går vi igennem en kibbutz, og lærer om folks liv og hverdag her. I nærheden findes et lille museum, hvor man kan se en 2000 år gammel fiskebåd, som blev fundet af arkeologer her. Fascinerende at det var samme type båd, som anvendtes af fiskere på Jesu tid. Hvis vejret tillader det tager vi en bådtur på Geneseret søen, og nyder udsigten over Galilæa og Jordanbjergene. 

Rejsen leder os videre til Kapernaum, som anses som Kristendommens vugge, eftersom at Jesu og hans disciple levede og virkede her. Til fods færdes vi ad smukke veje til nogle af historiens vigtigste steder. Vi besøger også Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus holdt Bjergsprædikenen. I det Øvre Galilæa smager vi den lokalt producerede vin, som har aner tilbage til tiden langt før Jesus. Den moderne vinproduktion tog fart da Bankieren Rothschild etablerede en vingård her under 1800-tallet.  

Dag 5 - Jordandalen, Masada og Det Døde Hav.  

Idag kommer vi ned til jordens laveste punkt på 450 Meter under Havoverfladen ved Det Døde Hav.

Busrejsen fører os via Jordandalen langsmed Jordanfloden. Jordanfloden er circa 250 Km lang og løber ud i Det Døde Hav. Den er Mellemøstens tredie største flod, og langs den løber grænsen mellem Jordan i Øst og Israel og Vestbredden i Vest. Det var i Jordanfloden at Johannes Døberen døbte Jesus. Det kan selvfølgelig ikke bevises arkeologisk, om Jesus faktisk blev døbt her, men vi stopper alligevel på det sted, hvor den ældgamle kristne tradition hævder, at dåben skete.

Israel er verdensledende, når det gælder om sagte men sikkert at trænge ørkenen tilbage og omskabe den til grønt og frugtbart landskab, hvor dyr og mennesker kan trives og have det godt. Vi ser dette under rejsen i Jordandalens ørkenlandskabet, hvor de palestinensiske bønder idag anvender israelsk højteknologi under dyrkningsprocessen. Området er et godt eksempel på, at det går at leve sammen fredeligt og med gensidigt udbytte.  

Vi besøger den gamle Jeriko by, som ifølge arkeologerne er verdens ældste bysamfund. Nutidens Jeriko er en palæstinsk by beliggende på Vestbredden af Jordanfloden. Vi stopper ved Tel Jerico, som er den arkeologiske udgravning i den gamle del af byen. Her stod kampen anført af Joshua, da israelitterne gjorde sit indtog i Det Hellige Land, og væltede Jeriko's mure i et af de meste kendte slag i verdenshistorien.  

Busrejsen går forbi Qumran, beliggende circa 10 Km fra Dødehavets nuværende kyst, og her findes ruinerne fra et gammelt religiøst samfund. Det var i grotterne her, at man genfandt Dødehavsrullerne.

Et af dagens højdepunkter er kong Herode's klippefæstning Masada, som romerne måtte belejre år ud og år ind, før de til sidst erobrede denne strategiske plads. Vejen op følger den gamle klippesti, men vi sidder bekvemt i tovbanens kupe, og forundres over stedets utilgængelighed. Stedet blev år 2001 optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Det Døde Hav er en helt særegen oplevelse, og når du bader i det saltrige vand flyder du ovenpå som en prop. De driftige israelere anvender mineralerne og råstofferne her til at producere hudcremer på Ahava fabrikken, og her stopper vi også.

Dag 6 - Den Store Synagoge, Oliebjerget og Bethlehem.

Oliebjerget er navnet på bakkedraget Øst for Jerusalem, som førhen var kendt for alle sine oliventræer, hvilket har givet bakken sit navn. Idag ligger Oliebjerget omgivet af Jerusalem by, og pladsen er rig på steder der er nævnt i Det Nye Testamente. Vi går ned og passerer forbi historiske steder, så som den gamle jødiske gravplads, hvor der anslåes at findes omkring 150.000 grave. Ifølge Jødedommen vil de døde genopvækkes, når Messias kommer, og de første til at genopvækkes vil være de som er begravede på Oliebjerget. For foden af Oliebjerget ligger Getsemane Have, hvor Jesus ifølge det Nye Testamente blev pågrebet inden rettergangen og korsfæstelsen.

Sidenhen besøger vi Fødselskirken i Betlehem. Her findes en krypt, hvor kristen tradition angiver, at Jesus blev født. Ovenpå denne krypt byggede den romeske Kejser Konstatin d. Store den kirke, som stadigvæk står idag. Stedet anses for helligt af både kristne og muslimer, og fra 2012 er kirken med på UNESCO's Verdensarvsliste. I Betlehem bliver der mulighed for at nyde en typisk arabisk frokost. Palæstinerne i Betlehem er kendte for sine træsnedkerier i oliventræ, og der bliver mulighed for at besøge en af deres butikker. Der bliver også mulighed for at smage en typisk arabisk frokost.

Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter i Jerusalem. 

Om aftenen er der mulighed for at deltage i den jødiske bøn i den Store Synagoge i Jerusalem, og lære mere om Jødedommen og dens ritualer. Synagogen ligger i nærheden af hotellet.

Dag 7 - Jerusalems gamle bydele. 

Dagen begynder ved Zions Bjerg, som er endnu en af de betydningsfulde historiske steder, som Jerusalem myldrer af. Man vandrer virkelig omgivet af historiens vingesus her. Vi ser steder og lokaliteter, som vi genkender fra Biblens beskrivelser. Vi mærker dufte og folkemylderet på Via Dolorosa frem til Golgatha via basarerne. Vi stopper på steder, hvor Jesus har gået, og besøger selvfølgelig også den Hellige Gravs Kirke. Besøget ved Klagemuren berører også, og specielt interesserede kan gå frem og se det sted, hvor jødiske drenge oplæser skriftsafsnint fra Toraen på hebræisk. Eftermiddagen er fri.  

Dag 8 - Yad Vashem og hjemrejse.  

Om morgenen besøger vi Yad Vashem, Holocaust museet, hvilket er en stærk og rørende oplevelse. Her kan du blandt meget andet se minder for jøderne transport fra Danmark til Sverige under besættelsen, og se mindes-træerne for denne vigtige begivenhed.  

Sidenhen kører vi til lufthavnen og afrejsen om eftermiddagen. Her siger vi farvel til Det Hellige Land, og flyver hjemad mod Danmark. 

Vi byder dig velkommen tilbage til TEMA, og håber at du er blevet fristet til at besøge andre af landene her i Mellemøsten.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Tel Aviv t/r
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 1 x picknick frokost
 • 1 x vinsmagning
 • 7 x middag (heraf 1 let middag på ankomstnatten)
 • Entreudgifter ifølge program
 • TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark-Tel Aviv, bustransport til hotellet ca. 20 Km. To overnatninger på hotel i Tel Aviv. Flymåltider og let anretning ved ankomsten til hotellet indgår.

Dag 2.

Tel Aviv-Jaffa-Tel Aviv, ca. 15 Km. Byrundtur i Tel Aviv. Besøg i Jaffa og Tel Aviv. Fri eftermiddag. Morgenmad og middag indgår.

Dag 3.

Tel Aviv-Caesarea-Nazareth-Lavi, busrejse ca. 150 Km. Besøg i Caesarea, Nazareth og på Karmelbjerget. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på kibbutz i Lavi.

Dag 4.

Lavi-Kapernaum-Geneserets sø-Lavi, bustransport ca. 30 Km. Rundvandring i kibbutzen, besøg ved Kapernaum,Saligprisningernes Bjerg og bådtur på Geneserets sø. Vinsmagning. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Lavi-Jordandalen-Masada-Det Døde Hav-Jerusalem, bustransport ca. 200 Km. Besøg i Masada og badning i Det Døde Hav. Tre overnatninger på hotel i Jerusalem. Morgenmad og middag indgår.

Dag 6.

Udflugt i Jerusalem, bustransport ca. 20 Km. Besøg ved Oliebjerget, Getsemane have og Betlehem. Fri eftermiddag. Muligt at følge med til Synagogen om aftenen. Morgenmad og middag indgår.

Dag 7.

Udflugt i Jerusalem, bustransport ca. 10 Km. Besøg i den Gamle By, Zionbjerget, Via Dolorosa og Golgata. Også Klagemuren. Eftermiddagen fri. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Bustransport Jerusalem-Tel Avivs lufthavn. Besøg ved Vad Yashem Holocaustmuseum. Morgenmad indgår.

Israel

Befolkning 8 millioner (formodet antal 2013) Landets areal 20.770 km² Valuta New Israeli Shekel (NIS eller ILS) Sprog Hebraisk, arabisk Religion Jødedom, islam, kristendom

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Tel Aviv - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.


Valuta:

Israelske Shekel (ILS)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.


Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 30o ILS (80 US$) per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.


Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no


Påklædning:

Om dagen går man gerne i let bomuldstøj, og har en let jakke eller trøje med, hvis det en dag bliver køligere i den mellemste og nordlige Israel. Vi rejser blandt hellige steder, så klæd dig konservativt i tøj der dækker ankler og skuldrer og som ikke er nedringet. Det er altid klogt at medbringe regntøj. 

Medbring gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Badetøj og badetøfler bør medbringes til badet ved Det Døde Hav. 


Obs:

De fleste butikker lukker under shabbath'en, hviledagen som falder melem fredag og lørdag aften. Om søndagene er butikkerne åbne.

Transporten til lufthavnen på hjemrejsedagen kan ske med bus eller taxi, alt efter flytiderne. Rejselederen følger med på den afrejse, hvor der er flest rejsedeltagere med, eller til det fly som rejselederen selv skal med.

* Under efteråret 2018 udskifter vi de to nætter på hotel Caesar i Tiberias med Kibbutz Lavi.


Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-02-17 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2019-02-17
06:00
2019-02-17
07:35
Lufthansa, 2447
Munich
Tel Aviv
2019-02-17
11:20
2019-02-17
16:00
Lufthansa, 688
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Munich
2019-02-24
17:05
2019-02-24
20:15
Lufthansa, 689
Munich
Copenhagen
2019-02-24
20:55
2019-02-24
22:35
Lufthansa, 2446
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 14 880 DKK 6+ ledige pladser Bestil
2019-03-03 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2019-03-03
06:05
2019-03-03
07:45
Lufthansa, 2447
Munich
Tel Aviv
2019-03-03
11:15
2019-03-03
15:55
Lufthansa, 668
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2019-03-10
16:10
2019-03-10
19:05
Austrian Airlines, 858
Vienna
Copenhagen
2019-03-10
20:20
2019-03-10
22:10
Austrian Airlines, 307
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 16 130 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-03-24 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2019-03-24
11:25
2019-03-24
12:45
Lot, 464
Warsaw
Tel Aviv
2019-03-24
15:05
2019-03-24
19:50
Lot, 155
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Copenhagen
2019-03-31
11:25
2019-03-31
14:25
Lot, 156
Warsaw
Copenhagen
2019-03-31
17:30
2019-03-31
19:00
Lot, 461
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 15 535 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-05-19 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-05-19
07:10
2019-05-19
08:55
Austrian Airlines, 308
Vienna
Tel Aviv
2019-05-19
13:10
2019-05-19
17:45
Austrian Airlines, 861
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2019-05-26
16:30
2019-05-26
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Copenhagen
2019-05-26
21:20
2019-05-26
22:40
Lufthansa, 832
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 17 065 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-10-20 8 dage En rundrejse i Biblens Land København 16 645 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-10-27 8 dage En rundrejse i Biblens Land København 16 645 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-11-03 8 dage En rundrejse i Biblens Land København 16 645 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-11-10 8 dage En rundrejse i Biblens Land København 16 645 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-11-17 8 dage En rundrejse i Biblens Land København 16 645 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose