En rundrejse i Biblens Landmed Israel og Palestina

Rundrejsen i Israel og Palæstina er en svimlende færd gennem århundrederne. Fra kulturens spæde begyndelse og Bibelske omgivelser frem til den moderne Israelske stats dramatiske fremvækst i vores egen tid. Vi går ikke glip af bibelske pladser som Nazareth, Betlehem, Det Døde Hav, Genesereths sø, klippeborgen Masada og den tidløse Jerusalem, som er Hellig for tre af de store religioner.

REJSEFAKTA

Lande: Israel

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-26 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den hvide by Tel Aviv
 • Kibbutz besøg og vinsmagning
 • Oliebjerget og Jerusalem
 • Betlehem, Nazareth og Genesaret søen
 • Kong Herodes klippefæstning ved Masada

Dagsprogram
2023/2024

Dag 1 – Ankomst til Tel Aviv
Efter ankomst til Tel Avivs lufthavn Ben Gurion bliver du mødt af en repræsentant fra vores partner Smile-ankomstservice, som assisterer ved ankomst, så snart flyet lander. TEMAs rejseleder tager imod dig i selve ankomsthallen. Efter en kort transfer er vi fremme i Tel Aviv, hvor vi skal bo i en nat.

Dag 2 – Tel Aviv, den hvide by og Nasareth
Rejsen i Biblens land begynder i den historiske by Jaffa, en af de ældste havnebyer i verden og en vigtig by i verdenshistorien. Vi besøger nogle af byens bibelske og historiske seværdigheder. Tel Aviv kaldes også for den hvide by, på grund af de mange hvide bygninger i byen, som er bygget i funktionalistisk Bauhaus-stil. Den hvide by blev optaget på Unescos Verdensarvsliste i år 2003.

Når morgentrafikken er stilnet af, kører vi mod Caesarea Maritima. Her findes resterne af de mægtige bygningsværker som blev bygget af Kong Herodes 22 år før Kristus fødsel. Samme konge var med til at gøre Caesarea til den næststørste by i Judea efter Jerusalem. Det tog ham 12 år, og byen fik en stor havn, et amfiteater og en viadukt.

Vi afslutter dagen med et besøg i den berømte Bebudelseskirke i Nasaret. Her siges det, at Maria og Josef boede sammen med Jesus indtil han blev omkring 30 år gammel. Vi bor to nætter på et kibbutzhotel, Nof Ginosar, som er beliggende ved foden af bjerget Arbel. Her ligger der en privat strand ved Genesaret søen, en have og en udendørspool (åben april – september).

Dag 3 – Kibbutz, Kapernaum
En kibbutz er betegnelsen for et israelsk kollektivt samfund. Ordet kibbutz betyder samling. Livet på en kibbutz er præget af socialismen. Alle arbejdere på en kibbutz får samme løn, uanset hvilket arbejde der udføres. I dag er mange kibbutzer nedlagte, og andre er omorganiserede. Kibbutzbevægelsen er ikke, hvad den var for nogle årtier siden.

Om morgenen tager vi en interessant og lærerig rundtur i vores kibbutz, og vi hører blandt andet om deres traditioner og arbejdsliv.

Ved Genesaret søen besøger vi en 2000 år gammel båd, som anvendtes af fiskere under Jesus tid. Hvis vejret tillader det, tager vi en sejltur på Genesaret søen.

Busrejsen fører os siden videre til Kapernaum, som anses som Kristendommens vugge, eftersom at Jesu og hans disciple levede og virkede her. Til fods færdes vi ad smukke veje til nogle af historiens vigtigste steder. Vi besøger også Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus holdt Bjergsprædikenen. I det Øvre Galilæa smager vi den lokalt producerede vin, som har aner tilbage til tiden langt før Jesus. Den moderne vinproduktion tog fart da Bankieren Rothschild etablerede en vingård her under 1800-tallet. Idag er her to vingårde, og produkterne eksporteres til mere end 40 lande.

Dag 4 – Det Døde Hav. Masadaklippen
I dag kører vi fra Galilæa mod byen Jeriko. Ifølge arkæologerne er det en af verdens ældste byer. I dag er Jeriko en by beliggende i det palæstinensiske territorie på Vestbredden af Jordanfloden. Her kæmpede den kendte ledere Josua en af de mest dramatiske og vigtige kampe i verdenshistorien. Kampen nævnes i Biblen i en dramatisk tekst om Jerikos murer.

Vi fortsætter til jordens laveste punkt. Det Døde Hav ligger 400 meter under havoverfladen. I følge evangeliets bøger blev Jesus døbt af Johannes Døberen i Jordanfloden, hvis vand i dag stadig strømmer fra Genesaret søen til Det Døde Hav. Besøget ved Det Døde Hav er en anderledes oplevelse. Når du bader i det salte, helsefremmende vand, så flyder du næsten som en korkprop.

Vores busrejse fører os videre til Jordandalen. Floden Jordan er 250 kilometer lang og munder ud i Det Døde Hav. Den er Mellemøstens tredje største flod og udgør grænsen mellem Jordan i øst og Vestbredden i vest. I Jordandalen bruger de Palæstinensiske bønder i dag moderne landbrugsteknologi fra Israel. Det er et bemærkelsesværdigt eksempel på fredelig sameksistens.

Vi fortsætter mod Masada forbi Qumran, en ruin beliggende på et plateau ca. 10 km inde i landet fra Det Døde Havs nordvestligste strand. Qumran er mest kendt, som det sted der ligger nærmest dødehavsrullernes skjulested, som er et nogle grotter i ørkenklipperne.
Kong Herodes klippefæstning Masada er en anden stor oplevelse. Stedets gribende historie fortæller om modet hos klippens forsvarere og deres kamp mod de erobrende romere. Her tager vi kabelbanen op til klippens top. I år 2001 kom Masada på Unescos verdensarvsliste. Vi tjekker ind på hotellet i Jerusalem, hvor vi skal overnatte i fire nætter.

Dag 5 – Det Gamle Jerusalem
Dagens program begynder ved Zion bjerget. Et betydningsfuldt og værdifuldt sted i Jerusalem. Vi ser rummet, hvor Jesus indtog sit sidste måltid med hans disciple og derefter Kong Davids grav. Vi besøger også de gamle jødiske kvarterer og lærer samtidig mere om den jødiske tro. Vi oplever steder og miljøer fra Biblens verden. I basarerne og fra Via Dolorosa til Golgata går vi i menneskemyldret og sanser duftene.

Vi kommer også til at røre ved stenene, hvor Jesus har gået. Vi besøger selvfølgelig Den Hellige Gravs Kirke.

Besøget på den vestlige mur (grædemuren) er et følelsesladet sted. Det er særligt interessant at besøge det sted, hvor de jødiske drenge bliver kaldt til at læse et stykke fra den hellige bog Torah på hebraisk.

Resten af eftermiddagen er fri på egen hånd. TEMAs rejseleder giver tips og råd om udflugter og aktiviteter. Et tip er at besøge byens markeder. Jerusalems mest berømte madmarked Mahane Yehuda går tilbage til det 19. århundrede. I dag er markedet en meget livlig del af byen, især om fredagen, hvor byens indbyggere handler mad inden sabbat.

Om aftenen er der mulighed for at deltage i den jødiske fredagsbøn i en synagoge i Jerusalem.

Dag 6 – Olivenbjerget, Gethsemane og Betlehem
Olivenbjerget/Oliebjerget er en højderyg øst for det gamle Jerusalem. I dag er Olivenbjerget en del af byen, som har fået sit navn fra den rige overflod af oliventræer. Bjerget nævnes ofte i Bibelen som stedet for forskellige begivenheder. På toppen af bjerget får vi en fantastisk panoramaudsigt over Jerusalem. Herfra vandrer vi ned til det jødiske gravsted. Der er anslået 150.000 grave der. Ifølge jødisk tro vil de første, der genopstår, når Messias vender tilbage, være dem, der er begravet på Olivenbjerget.

Ved foden af Olivenbjerget lå Gethsemane, olivenhaven, hvor Jesus ifølge Det Nye Testamente blev taget til fange før sin korsfæstelse.

Dagens højdepunkt bliver besøget i Fødselskirken (kirken er under renovering og kan være lukket på forskellige tidspunkter) i Betlehem, Jesus fødested. Ifølge historien er en hule udpeget som Jesus fødested. Oven i dette blev kirken i det 4. århundrede bygget af kejser Konstantin den Store. Stedet betragtes som helligt af både kristne og muslimer. Fødselskirken har siden år 2012 været på UNESCOs verdensarvsliste.

I Betlehem er der mulighed for at prøve en typisk arabisk frokost. Palæstinenserne i Betlehem er berømte for deres håndskårne figurer i oliventræ. Vi stopper ved en af deres butikker.

Vi vender tilbage til Jerusalem og resten af dagen er fri på egen hånd.

Dag 7 – Det moderne Jerusalem
Dagen begynder med et besøg i Jerusalems Store Synagoge, hvor vi får et indblik i de jødiske traditioner, der er bevaret i tusinder af år. Vores opdagelsesrejse i det moderne Jerusalem fører os videre til Yad Vashem, som forvalter al information og dokumentation om det jødiske folks historie under Holocaust. Her er der en mindepark, hvor man kan gå rundt mellem forskellige museer, udstillinger, arkiver og kunstværker. Oplevelsen er både stærk og rystende.

Da staten Israel blev grundlagt, søgte man et jødisk symbol for statsemblemet, der kunne demonstrere kontinuitet og opfyldelse af den zionistiske drøm. Menoraen, det ældste jødiske symbol, var et oplagt valg. Vi stopper ved Knesset, det israelske parlament, for at se lysestagerne gengivet med olivengrene på hver side.

Eftermiddagen fri til egen aktiviteter. TEMAs rejseleder kan give flere tips og råd.

Dag 8 – Hjemrejse
Vi kører til lufthavnen og afrejsen om eftermiddagen. Her siger vi farvel til Det Hellige Land, og flyver hjemad mod Danmark.

Vi byder dig velkommen tilbage til TEMA, og håber at du er blevet fristet til at besøge andre af landene her i Mellemøsten.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse Tel Aviv t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 1 x vinsmagning
• 6 x middag (heraf 1 let middag på ankomstnatten)
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Flyrejse Danmark – Tel Aviv. Bustransport til hotellet, ca. 20 km. Flymåltider ombord indgår. En overnatning på hotel i Tel Aviv.

Dag 2
Busrejse Tel Aviv – Caesarea – Nasareth – Nof Ginosar, ca. 180 km. Sightseeing og besøg i Tel Aviv, Jaffa, Caesarea og Nasareth. Morgenmad og aftensmad indgår. To overnatninger på kibbutz Nof Ginosar ved Geneseret søen.

Dag 3
Busrejse Genesereth sø - Kapernaum og retur, ca. 102 km. Rundtur i kibbutz, besøg ved Kapernaum, Saligprisningernes bjerg og Genesaret sø. Vinsmagning. Morgenmad og aftensmad indgår.

Dag 4
Busrejse Genesert sø – Jordandalen – Masada – Det Døde Hav – Jerusalem, ca. 200 km. Besøg ved Masada. Bad i Det Døde Hav. Morgenmad og aftensmad indgår. Fire nætter på hotel i Jerusalem.

Dag 5
Busudflugt i Jerusalem, ca. 10 km. Besøg Zion bjerget, Via Dolorosa og Golgata. Besøg Vestmuren/grædemuren. Eftermiddagen fri (besøg gerne byens markeder). Aftenaktivitet med besøg i en synagoge. Morgenmad og aftensmad indgår.

Dag 6
Udflugt i Jerusalem, bus ca. 20 km. Besøg på Olivbjerget, Gethsemane og Fødelsekirken i Betlehem. Fri Eftermiddag. Morgenmad indgår.

Dag 7
Udflugt til Den Store Synagoge, Yad Vashem-museet og Knesset (vi går ikke ind). Fri eftermiddag. Morgenmad og aftensmad indgår.

Dag 8
Bustransport Jerusalem – Tel Avivs lufthavn, ca. 40 km. Morgenmad og flymåltider indgår.

Israel

Befolkning: 8,7 millioner 

Landets areal: 20.770 km² 

Valuta: New Israeli Shekel (NIS eller ILS) 

Sprog: Hebraisk, arabisk 

Religion: Jødedom, islam, kristendom

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår
Flyrejse Tel Aviv - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta
Israelske Shekel (ILS).

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Hæveutomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- og vekselkontor.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler i stedet 70 USD pr. person ved ankomst, og fodeler ligeligt imellem chauffører, restaurantpersonale og bagagebærere.

Klima
Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no .

Påklædning
I løbet af dagen er det rart med behageligt bomuldstøj, dog med en let trøje/jakke ved hånden, hvis det bliver køligt nogle af dagene i det midterste og nordlige Israel. Medbring gerne let regnjakke/en lille paraply. Et badehåndklæde, badetøj og badesko til besøget ved Det Døde Hav er praktisk at have med.

Medbring gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Badetøj og badetøfler bør medbringes til badet ved Det Døde Hav.

Obs
De fleste butikker lukker under hviledagen som falder mellem fredag og lørdag aften. Om søndagene er butikkerne åbne.

Transporten til lufthavnen på hjemrejsedagen kan ske med bus eller taxi, alt efter flytiderne. Rejselederen følger med på den afrejse, hvor der er flest rejsedeltagere med, eller til det fly som rejselederen selv skal med.

Hotel
Hotellerne på rejsen er af god middelklasse standard, hvor vi har taget hensyn til både service og standard. Ved eventuelle hotelændringer, stilles samme krav til det alternative hotel.

Øvrigt
Lige efter at du er steget af flyet bliver du mødt af en repræsentant fra Smile ankomstservice, som assisterer ved ankomst. TEMAs rejseleder venter i ankomsthallen.

Med forbehold for ændringer.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Hotellerne på rejsen er af god middelklasse standard, hvor vi har taget hensyn til både service og standard. Ved eventuelle hotelændringer, stilles samme krav til det alternative hotel.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
16-10-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2023-10-16
06:35
2023-10-16
08:05
Lufthansa, 833
Frankfurt
Tel Aviv
2023-10-16
10:20
2023-10-16
15:25
Lufthansa, 686
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2023-10-23
08:00
2023-10-23
11:30
Lufthansa, 695
Frankfurt
Copenhagen
2023-10-23
12:45
2023-10-23
14:05
Lufthansa, 828
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 23 790 DKK Forespørgsel
19-12-2023 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2023-12-19
08:55
2023-12-19
10:35
Lufthansa, 2439
Munich
Tel Aviv
2023-12-19
11:20
2023-12-19
16:00
Lufthansa, 680
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2023-12-26
16:25
2023-12-26
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Copenhagen
2023-12-26
22:00
2023-12-26
23:25
Lufthansa, 832
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 22 350 DKK 2 ledige pladser Bestil
15-01-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2024-01-15
10:05
2024-01-15
11:35
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tel Aviv
2024-01-15
14:10
2024-01-15
19:15
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2024-01-22
16:35
2024-01-22
20:20
Lufthansa, 687
Frankfurt
Copenhagen
2024-01-22
22:15
2024-01-22
23:45
Lufthansa, 832
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 19 690 DKK 6 ledige pladser Bestil
12-02-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2024-02-12
06:40
2024-02-12
08:10
Lufthansa, 833
Frankfurt
Tel Aviv
2024-02-12
10:25
2024-02-12
15:30
Lufthansa, 686
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2024-02-19
16:35
2024-02-19
20:20
Lufthansa, 687
Frankfurt
Copenhagen
2024-02-19
22:00
2024-02-19
23:30
Lufthansa, 832
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 21 350 DKK 6 ledige pladser Bestil
15-04-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-04-15
10:35
2024-04-15
14:50
Turkish Airlines, 1784
Istanbul
Tel Aviv
2024-04-15
17:00
2024-04-15
19:10
Turkish Airlines, 836
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Istanbul
2024-04-22
10:40
2024-04-22
12:55
Turkish Airlines, 785
Istanbul
Copenhagen
2024-04-22
16:20
2024-04-22
18:35
Turkish Airlines, 1785
8 dage En rundrejse i Biblens Land København 20 090 DKK 4 ledige pladser Bestil
20-05-2024 8 dage En rundrejse i Biblens Land København 20 650 DKK Forespørgsel

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.