Tæt på ZimbabweSafari i Hwange med Victoria Vandfaldet

I løbet af en uge bor vi på to fantastiske lodges i Zimbabwe. I Victoria Falls bor vi på Gorges (alternativt Zambezi Sands) højt over Zambezifloden, omgivet af tropisk vegetation og med stejle klippevægge ned mod Zambezikløften. I Hwange bor vi på Bomani, hvor vi har den nærmest uforstyrrede natur lige ind til terassen. Vi tager på daglige safariture, både til fods og med jeep. Vi møder lokalbefolkningen og børnene i den lokale skole, som vi støtter økonomisk via vores deltagelse i netop denne rejse.  

REJSEFAKTA

Lande: Zimbabwe

REJSETYPE: Safari

Rejselængde : 10 dage

Gruppens størrelse: 12-16 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Victoria Falls
 • Solnedgangstur på Zambesifloden
 • Fire nætter på safarilodge
 • Safariturene i Hwange National Park
 • Besøg i afrikansk landsby

Dagsprogram
Afrejser i perioden

Dag 1 - Afrejse til Victoria-Vandfaldet.

Afrejse fra Skandinavien til Victoriafaldet via Johannesburg. Flymad indkluderet så som det fremgår af billetinformationen.

Dag 2 - Gorges Lodge ved Zambezifloden.

Efter ankomsten til Victoria Falls Internationale lufthavn bliver du mødt af din rejseleder og din chauffør. Bustransporten til lodgen tager ca. 30 minutter. Gorges lodge ligger på kanten af Batoka kløften, ca. 10 Km nedstrøms fra Victoriavandfaldet. Med sin fantastiske placering lige ud til ravinen, med flere hundrede meters fald ned til Zambezifloden, og med sin frodige tropiske have er Gorges lodge et uforglemmeligt sted at opholde sig på. 

Fra den elegant dekorerede hovedbygning med lobby, spisesal og bar ser du ud over ravinen og direkte over på nabolandet Zambia.

Naturen og landskabet på dette sted byder ikke bare på en enestående skønhed, da der også findes et rigt fugleliv, samt vilde blomster og sommerfugle i alle mulige farver.

Når du er indchecket på rummet og er blevet familiær med dine omgivelser for de næstkommende tre nætter, har du mulighed for at hvile dig nogle timer efter den lange rejse.

Inden skumringen samles gruppen på udsigtsverandaen Dibu Dibu, hvor man kan nyde udsigten og måske få øje på de lokalt ynglende klippeørne. Samtidigt bydes du på en velkomstdrink og en snack til. Lidt senere går vi til middagen med en tre retters menu, og ved en af afternerne her underholdes vi af lokale dansere.

Dag 3 - Udflugt til Victoria Vandfaldet.

Efter morgenmaden kører vi til Victoria Falls Nationalparken, som lokalt hedder Mosi-oa-Tunya, hvilket betyder "den buldrende røg". 

Skotten Dr. Livingstone tog sig friheden at omdøbe vandfaldet efter sin Dronning. John Cecil Rhodes bestilte i starten af 1900-tallet en bro over Zambezi floden lige nedenfor vandfaldet. Hans ønske var at stænket fra faldet skulle dugge togenes vinduer. Victoriavandfaldet er et af de største og mest imponerende vandfald naturen har skabt, med en maksimal bredde på 1,7 Km og med størst faldhøjde på ca. 110 M. Dette vandskuespil er idag en af Afrika's største turistattraktioner og har siden 1989 været optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. 

Zambezifloden, Afrika's fjerde største flod, har æren at byde på dette spektakulære skue. Floden, som har sine kilder i Zambia, løber gennem flere lande inden den udmunder i det Indiske Ocean i Mocambique lige Nord for byen Beira. Da har floden tilbagelagt over 2500 Km. 

Efter et uforglemmeligt besøg her er der også tid til at besøge et lokalt souvenir- og håndværksmarked.

Dagen afsluttes med en flodtur på den øvre del af Zambezi, i tilpas tid til at nyde den afrikanske sol's afsked med dagen. Langs med bredderne kan du forhåbningsvist se elefanter, krokodiller, flodheste og fredeligt græssende antiloper. At opleve solnedgangen på Zambeziifloden med alle dens lyde og dufte er fantasiæggende. Følelsen og nærværet er svært at beskrive.

Dagen lakker mod sin afslutning og mørket kommer hurtigt på disse breddegrader. En uforglemmelig dag er tilende. Tilbage på lodgen venter endnu en dejlig Zimbabwiansk middag.

Dag 4 - landbybesøg og fri eftermiddag.

Efter morgenmaden tager vi til en nærvedbeliggende skole, for at lære lokalbefolkningen at kende. Se hvordan de lever sin hverdag og sine liv, og opleve hvordan turismen (vi!) bidrager til at forbedre forudsætningerne for lokalbefolkningen. Når skolen er ferielukket kan vi deltage i andre aktiviteter istedet. 

Sidenhen kan du selv vælge hvordan du anvender eftermiddagen. Du kan hvile og slappe af på lodgen og din hytte, nyde poolen eller skyggen i haven.De som har lyst til at være aktive kan eksempelvis flyve i helikopter over Victoria Vandfaldet, hvilket koster ca. 180 US$ for 12 minutter. Du kan også vælge at besøge det verdenskendte og traditionsrige Victoria Falls Hotel fra forrige århundrede, hvor du kan nyde ægte High Tea i hotellets smukke have med udsigt mod Rhodes bro og det rygende vandfald. Dette koster ca. 30 US$ per person. 

Som afslutningsmiddag på lodgen nyder vi barbeque under den afrikanske stjernehimmel (hvis vejret tillader det).

Dag 5 - Safari i Hwange Nationalpark.

Nu er det på tide at forlade Gorges Lodge og rejse Sydpå mod Hwange National Park. Første etape er med bus de ca. 2 timers kørsel til Dete Railway Station. Her går vi ombord i Elephant Express, som er en specialbygget skinnebus, der kører os Sydpå ad Rhodes jernbane i behageligt tempo. Her serveres en lettere frokost og drikkevarer til. Togrejsen tager igen ca. 2 timer frem til Ngamo Siding, hvor vores safari jeeps venter os, og kører os den sidste korte strækning til vores hjem for de næste fire nætter, Bomani Tented Lodge.

Bomani er den ideelle base for at udforske denne afsides del af Hwange. Her bidrager du som gæst også i diverse støtteprojekter, både for lokalbefolkningen i Tsholotsho og for vildplejen i Hwange Nationalpark.Hwange Nationalpark er Zimbabwe's største nationalpark og omfatter et areal på ca. 15.000 Kvadratkilometer. Parken er mest kendt for sine elefantflokke, som er blandt Afrika's talrigeste. Derudover findes over 100 forskellige arter af Pattedyr og mere end 400 fuglearter.Hwange's miljø er ekstremt, og fremtræder med to meget forskellige sæsoner. Regnen falder i slutningen af året, og igen i starten af året. Under tørperioden fra juni til september falder der så godt som ingen regn. Landskabet udtørrer og forvandles til ugæstvenlig ørken, eftersom der ikke findes nogle naturlige vandløb. Under de tørreste måneder overlever dyrene på den begrænsede vegetation og takket være, at mennesket hjælper til ved at pumpe vand op flere steder i nationalparken. Som gæst på Bomani bidrager du til at dette sker, da en del af fortjenensten fra virksomheden går til dette vandprojekt. I området har du mulighed for at se elefant, bøffel, løve og leopard, som alle tilhører den lokale fauna. Derudover findes her nogle af de mest overlevelsesdygtige flokke af Afrikansk Vildhund, samt den meget sjældent sete Brune Hyæne.Takket være de mange græsædere findes der også mange rovdyr. Løver er almindeligt forekommende. Leoparden er som altid meget sky, og undgår helst at blive set. Men med lidt held kan man få et glimt af også dette smukke kattedyr, oftest liggende velkamoufleret i et stort akacietræ på en tyk gren i bladenes skyggespil.

Efter den indledende regn i november og december eksploderer Hwange's vegetation, hviklet er typisk for vegetationen i halvørkener, og dette tiltrækker mængder af fugle.Vi har flere fantastiske dage at se frem imod, med mange spændende møder og oplevelser.Når vi er velindflyttede i vores luksustelte venter en velkomstmiddag, med bålplads udenhus under den klare afrikanske stjernehimmel.

Dag 6 - Safari og fødder i jorden.

Vi står tidligt op, sammen med den afrikanske gryning. Kaffe og the og lidt toast serveres over lejrilden ved bålpladsen. Derefter er det ud på savannen. Visse dage bliver der mulighed for at følge med på bushwalk , safari til fods. Det er en dejlig følelse at føle savannen under sine fødder for en omvekslings skyld, og at omhuldes af duftindtrykkende, som er stærkest om morgenen. Her høres fuglenes kvittren også, og alle vores sansindtryk skærpes. Vi vandrer i trygt selskab med vores dygtige og bevæbnede rangers.

Snart står solen højt på himmelen og vi vender tilbage til lodgen til brunch og derpå siesta. Eller du kan gemme dig i lodgens gemmested ved vandhullet, og indvente det perfekte foto.Være obmærksom på, at dagsprogrammet ikke er "hugget i sten", men netop varieres efter vejr og vind, samt andre uforudsigelige faktorer. Dagsprogrammene kan også ombyttes imellem dagene, ifald det behøves.

Eftermiddagens safari afgår klokken ca. 15.00 og afsluttes ved et sted passende for en "sundowner" og solnedgangsstemning.Mørket sænker sig hurtigt og tilbagefarten til lodgen sker naturligvis i mørket, hvorved vi også oplever nattesafari.Vel tilbage kan man bytte om inden middag, der som altid byder på tre retter.

Dag 7 - Safari i Hwange Nationalpark.

Nu begynder du at føle dig hjemme i landskabet og med bevoksningen i Hwange.Som forberedelse til dagen pakker du en mindre taske eller rygsæk, så du kan være udendørs hele dagen. Kaffe og let morgenmad serveres ved bålpladsen. Vi dedikerer hele dagen til safari i nationalparken. Dette kan vi gøre på to måder; enten er vi ude hele dagen og medbringer frokosten ud i bushen, eller også vender vi tilbage til lodgen ved frokosttid og derpå en lille siesta, inden vi kører afsted igen. Vi tilpasser os efter omstændighederne, så som vejr, temperatur og dyrenes tilholdssteder.Under dagens jagt på dyrene får vi sikkert god information om vandforholdene i parken under de forskellige sæsoner, og ser nogle af pumperne der holder vandhullerne fyldte, hvilket er livsvigtigt for dyrene under tørperioden. Der udover nyder vi flora og fauna i denne enestående nationalpark i det sydøstlige Afrika's hjerte.

Om aftenen serveres endnu en herlig middag.

Dag 8 - landsbybesøg og skole.

Idag besøger vi det lille samfund med sin skole, som trives i nærheden af lodgen. Vi besøger en familie, og ser hvordan de lever og hvordan deres hverdag arter sig. Og vi besøger skolen, hvor vi træffer enten en lærer eller rektoren, som viser os rundt. Her bydes vi ind i et klasserum, hvor vi kan deltage i undervisningen, og måske hører vi eleverne synge. OBS: Under skoleferie og weekender besøger vi ikke skolen, da den da er lukket.

Frokost nyder vi på lodgen, og når at hvile os lidt inden eftermiddagens safari.Vi afslutter aftenens safaritur med endnu en "sundowner" og lidt snacks, inden vi vender tilbage mod lodgen.Om aftenen ventes vi af endu en lækker middag.

Dag 9 - Hjemrejse.

En omtumlende og uforglemmelig uge er gået, og idag siger vi farvel til Zimbabwe og Afrika for denne gang, men formentligt ikke for sidste gang.Flyet fra Victoria Falls afgår midt på dagen, så transporten til lufthavnen starter efter en tidlig morgenmad. Du ankommer til Danmark den følgende dag hen på eftermiddagen.

Dag 10 - Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark- Victoria Falls
• 7 overnatninger hvoraf 4 på all inclusive safarilodge
• 8 x morgenmad
• 4 x frokost
• 7 x middag
• Entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse til Victoria Vandfaldet via London og Johannesburg. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Victoria Vandfallet. Transport til Lodgen. Flymåltider og middag indgår. Tre overnatninger på lodge ved Zambezifloden.

Dag 3.

Udflugt til Victoria Falls. Kortere vandring ved kløften ved hotellet. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Landsbybesøg og fri eftermiddag. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Afrejse til Bomani i Hwange Nationalpark, 318 Km. Transport med bus og Elephant Express toget. Helpension samt drikkevarer indgår. Fire overnatninger på Bomani Teltlodge.

Dag 6.

Safari udflugt og evt. fodsafari. Helpension inklusivt drikkevarer.

Dag 7.

Safariudflugter i Hwange Nationalpark. Helpension inklusivt drikkevarer.

Dag 8.

Udflugt til landsby. Safari i Hwange Nationalpark. Helpension inklusivt drikkevarer.

Dag 9.

Afrejse til Victoria Falls lufthavn. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 10.

Hjemkomst til Danmark.

Zimbabwe

Indbyggertal: 16 millioner.
Landets areal: 390.580 km².
Valuta: Zimbabwisk dollar (ZWD).
Religion: 50 % kristne, 25% indlandske religioner, 24 % muslimer og andre 1 %.
Sprog: De officielle sprog er engelsk, shona og sindebele.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:
Flyrejse Danmark – Johannesburg/Victoria Falls via München, Frankfurt eller London t/r . Øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse med douche/toilet på hoteller/lodges, måltider og overnatninger ifølge program, entreer, TEMAs skandinaviske rejseleder og alle udflugter, hvor intet andet er oplyst.

Denne rejse har maksimalt 16 deltagere, da hotellet i Hwange kun har 8 værelser. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Bemærk at rejseprogrammet kan byttes om, så rejsen starter med Victoria Falls og siden Hwange eller tværtom. Antallet af overnatninger på hver lodge forandres ikke.

TEMAs gruppestørrelse:
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Programændringer:
Programmet kan forløbe i omvendt rækkefølge, så vi starter med safari i Hwange, og slutter i Victoria Falls. Antallet af overnatninger på hver lodge forandres ej.

Afrejserne 10 og 19 marts 2020 er vi på Imvelos luxuslodge Zambezi Sands beliggende ved bredderne af Zambezifloden opstrøms for Victoria Faldene og beliggende i Zambezi National Park. Vandstanden i marts er høj, og det giver fantastiske muligheder for at padle med kano og sejle med båd. Under disse to unikke afrejser indgår drikkevarer (vand, øl, vin, driks og lignende) til alle middage. Det bliver 7 dage med helpension, udover Dag 2 og 4. Følgende måltider indgår: 7 x morgenmad, 2 x brunch, 2 x frokost, 7 x middag, og derudover snacks og drinks på diverse safari- og bådudflugter.

Valuta:
Den nye zimbabwiske valuta, Bond Note, er det ikke nogen god ide at veksle til. Medbring istedet US$, som definitivt er hård valuta i landet. Visum betales ved ankomsten i US$. Kontroler inden afrejse hvor meget visum koster, da udgiften kan ændres med meget kort varsel. I skriviende stund er udgiften 55 US$. Hav lige penge til visummet, og sedlerne bør være nye og ikke krøllede / foldede

Lodgerne tager ikke imod kreditkort, og du skal ikke forvente at få tilgang til hæveautomater. Det du skal regne med af lommepenge, er til drikkevarer, egne indkøb af lokalt håndarbejde, souvenirs, småudgifter og til frokost og måltidsdrikke dag 2, 4 og på afrejsen dag 9.

Det er en fordel at medbringe små sedler i USD, da det altid er svært at veksle- Medbring gerne 1-, 5- og 10-dollarsedler.

Store dele af rejsen inkluderer de fleste måltider. I de sidste fire døgn indgår All Inclusive, hvor alle måltider, drikkevarer og vask af tøj indgår.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:
Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Derfor anbefaler vi, at du beregner ca.100 US$. TEMA-rejselederen informere mere om dette på rejsemålet.

Safari:
Denne safarirejser er unik, da vi også besøger et par byer for at møde lokalbefolkningen og høre om deres dagligdag. I og med at TEMA benytter Imvelos lodges (Gorge Lodge og Bomani Tented Lodge), så deltager vores gæster indirekte i flere forskellige støtteprojekter - både sociale og vildtplejeprojekter. Blandt andet besøger vi en skole, der er delvist finansieret af Imvelo. Du får mere information om de forskellige støtteprojekter på rejsemålet.

Hvis du har lyst, er du velkommen til at medbringe brugt tøj og sko. På rejsen besøger vi bl.a. en by og en skole, hvor der bliver mulighed for at aflevere det. Også blyanter, kuglepenne, skrivemaeteriale og legetøj er meget værdsat.

Klima og beklædning:
På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Vores rejser foregår mellem november og april, og da forekommer tropiske regnskyl. Om vinteren regner det slet ikke, med svær tørke som følge. Mellem november og april falder temperaturen sjældent til under 20 grader om natten. Om dagen må du påregne temperaturer omkring 30 grader ved Victoriafaldene, nogle gange varmere, og lidt køligere i Hwange.

Påklædning og udstyr:
Bekvemt fritids- og safaritøj i diskrete farver anbefales. En solhat, kasket eller lignende mod solen, ligesom solbriller, solcreme og myggemidler bør medbringes. Og selvfølgelig en kikkert og et kamera til safariturene. Husk ekstra batteri og oplader.

Husk badetøj, da der er pool på Gorge Lodge. Et regnslag samt en tynd poncho kan også være praktisk at medbringe.

Vi foreslår, at du placerer alt eventuel medicin, kikkert og kamera samt et ekstra sæt tøj i din håndbagage, hvis bagagen skulle blive forsinket efter ankomsten.

Vaccinationer:
Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.
Tlf.: 70 25 40 80.
Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
10-09-2024 10 dage Tæt på Zimbabwe København 47 990 DKK 2 ledige pladser Bestil
22-10-2024 10 dage Tæt på Zimbabwe København 46 090 DKK 2 ledige pladser Bestil
03-11-2024 10 dage Tæt på Zimbabwe København 46 390 DKK 2 ledige pladser Bestil
19-12-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2024-12-19
18:10
2024-12-19
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2024-12-19
21:50
2024-12-20
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Victoria Falls
2024-12-20
08:30
2024-12-20
12:10
Ethiopian, 823
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Addis Ababa
2024-12-27
13:05
2024-12-27
21:40
Ethiopian, 823
Addis Ababa
Copenhagen
2024-12-28
01:35
2024-12-28
08:40
Ethiopian, 724
10 dage Tæt på Zimbabwe København 42 090 DKK 2 ledige pladser Bestil
22-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Addis Ababa
Victoria Falls
2025-02-23
08:30
2025-02-23
12:10
Ethiopian, 823
Copenhagen
Addis Ababa
2025-02-23
19:50
2025-02-23
06:50
Ethiopian, 725
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Addis Ababa
2025-03-02
13:05
2025-03-02
21:40
Ethiopian, 823
Addis Ababa
Copenhagen
2025-03-03
01:35
2025-03-03
08:40
Ethiopian, 724
10 dage Tæt på Zimbabwe København 43 190 DKK 2 ledige pladser Bestil
19-04-2025 10 dage Tæt på Zimbabwe København 42 390 DKK 2 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safari

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.