Safari i Kenyamed sol og bad ved Voyager Beach

Rejsen starter ved Kilimanjaro's fod på Amboseli's græssavanne, og går videre gennem det vestlige Tsavo's barske og bakkede landskab. I Taita Hills bor vi direkte ned til vandhullet. Undervejs er chancen stor for at se løver, giraffer, elefanter, næsehornfugle, bavianer og antiloper. Midt på safarirejsen har du et par dage til at slappe af og fordøje indtrykkene med sol- og badedage i Mombasa. Derpå fortsætter safarioplevelserne med to dage i Kenya's største natiolanlpark, Tsavo East. Rejsen afsluttes i Nairobi med et besøg på Karen Blixen museet og det nærvedliggende girafcenter.

REJSEFAKTA

Lande: Kenya

REJSETYPE: Safari

Rejselængde : 13 dage

Gruppens størrelse: 16-18 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Teltlodge i Amboseli med Kilimanjaro i baggrunden
 • Omvekslende økosystemer og antallet af dyr og fugle
 • Salt Lick Lodge bygget på påle ved vandhullet
 • Mombasa's strande
 • De røde elefanter i Østtsavo

Dagsprogram
Vinter 2021/2022

Dag 1 - Afrejse.

Afrejse fra Danmark til Amsterdam, hvor du bytte fly for den videre rejse til Kenya og Nairobi. Du flyver med KLM, som har gode måltider ombord og en fin service.

Dag 2 - Karibu Kenya!    

Du ankommer till Jomo Kenyatta International Airport. Efter at indrejseformaliteterne er overståede møder du din rejseleder og din safariguide.    

Vi kører fra Nairobi med det samme og kører Sydpå mod Amboseli Nationalpark. Ved frokosttid er du fremme ved lodgen, og vi checker ind for to overnatninger. Det er her i Amboseli at de kendte billeder med elefanter og Kilimanjaro som baggrund er taget. Kilimanjaro's sneklædte top troner majestætisk over hele parken.   

Du får en introduktion til safarilivet af din rejseleder, og så kører vi ud på vores første gamedrive om eftermiddagen. Her udforsker vi naturen fra jeep's og leder efter vilde dyr og fuglelivet.    

I skumringsstunden er du tilbage på lodgen, hvor der serveres en velsmagende middag.   

Dag 3 - Amboseli og Kilimanjaro.    

Du starter tidligt om morgenen med at give dig ud på morgensafari. Den afrikanske nat er dyb og mørk, men dagen starter hastigt efter at de første solstråler har vist sig i gryningen. Det er nu at alle dyrene er mest aktive, og også er mest på vagt mod løver og leoparder, som lurer i mørket gemt i de tætte buskadser.    

Amboseli er først og fremmest kendt for sine store flokke af elefanter, som man ofte ser stå i et stort mudderhul, hvor de kaster ler på sig som beskyttelse mod den stærke varme og insekter. Der er masser af andet at lede efter også. Landskabet udgør perfekte jagtmarker for geparden. På savannen græsser mængder af bøfler. Girafferne plukker forsigtigt bladene fra de tornede akacietræer. Mange arter af gazeller bevæger sig ude på den åbne savanne, altid holdende et vågent øje efter kattedyr og andre farer.     

Om eftermiddagen kører vi ud på safari igen. Her stopper vi ved "observationsbjerget", hvor du kan nyde udsigten ud over dette paradisiske sted. Hvis vejrguderne er med os, kan du se sneen på Kilimanjaro's top.     

Dag 4 - Lava og krystalklart vand.    

Efter morgenmaden forlader du Amboseli og kører mod Tsavo Vest, hvor vegetationen er tættere end i Tsavo East. Rejsen går gennem et fantastisk landskab, hvor vulkaner har udspyet store mængder lava i Shetanilavastrømmen. Norddelen af parken gennemløbes af Tsavofloden, og her er der et stort og rigt dyreliv.     

Efter frokosten besøger du Mzima Springs, hvor vandet pulser krystalklart ud af jorden fra flodens kilde. Her er mange film med undervandsscener omhandlende flodheste indspillede. Man har bygget undersøiske udsigtspladser her, hvor man kan gå ned og se hvad her foregår under vandoverfladen.  

Om aftenen sidder du rundt lejrilden og lytter til alle lydene som fylder den afrikanske nat sammen med den stjerneklare himmel.    

Det er muligt at deltage i en natsafari i omgivelserne omkring hotellet for at lede efter den storøjede Galago, som også kendes som "bushbaby'es" på grund af deres specielle skrig. Hvis du har heldet med dig ser du også Afrika's smukkeste kattedyr, leoparden. Natsafarien arrangeres af lodgen, og man bestiller og betaler på plads til lodgen.    

Dag 5 - Taita Hills Reservatet.    

Inden morgenmaden kører vi ud på gamedrive i solopgangen, og ser dyrene og naturen vågne op. Efter morgenmaden forlader vi lodgen, og safarien fortsætter gennem Tsavo's smukke kuperede landskab til Taita Hills Wildlife Sanctuary, som er et privatejet reservat beliggende ved foden af Taita Hills. Ved ankomsten til reservatet serveres frokost, og sidenhen køres vi til lodgen Sarova Saltlick, som står hævet over jorden på stolper lige ned til et stort vandhul.     

Om eftermiddagen kører vi ud og leder efter dyr og fugleliv i reservatet. Vel tilbage på lodgen anbefaler vi dig at sidde på terassen ud mod vandhullet, og følge med i hvad som sker. Om natten er vandhullet oplyst, og alt kan ske!    

Dag 6 - Til kysten.    

Nu tager vi pause fra safarilivet i et par dage og kører ud til kysten. Lige nord for Mombasa ligger Voyager Beach, hvor vi bor tre nætter og nyder atmosfæren ved det Indiske Ocean. Her kan du nyde direkte ud til havet eller ved det flotte svømmepølområde. Halvpension er inkluderet, så nu er det bare at slappe af.    

Dag 7 - Bytur til Mombasa.    

Formiddagen er fri til sol og bad.     

Om eftermiddagen samles vi til en udflugt ind til Mombasa by, hvor vi besøger det indiske tempel og det portugisiske Fort Jesus. Der bliver også besøg på markedet med tid til handel. 

Dag 8 - Strandsafari.    

I Østafrika er der store forskelle mellem høj- og lavvande, mellem ebbe og flod. Tidevandet skaber forudsætningerne for et spændende økosystem, hvor en del dyr og planter har fundet sig en nieche at overleve i. Sammen med din safariguide undersøger du plante- og dyreriget omkring strandene og i havet. Denne udflugt kan bare gennemføres om det er lavvande, og hvis forholdene ikke er til det, så forsøger vi at gennemføre udflugten en af de andre morgener her.     

Resten af dagen er fri til egne eventyr.    

Dag 9 - Til Tsavo East.    

Efter morgenmaden forlader vi kysten og kører ud på safari igen. Rejsen går nu til Kenya's største nationalpart, Tsavo East.    

Med sine ca. 20.000 Kvadratkilometer er Tsavo East faktisk en af verdens største naturreservater, og arealmæssigt modsvarer området Israel. Parkens to dele, East og Vest er til dels ganske forskelligartede, og her findes en stor del af Kenya's mange økosystemer repræsenterede. Artsrigdommen er enorm, og kan måle sig med det mere kendte Masai Mara. Her findes savannes store dyr så som elefant, giraf, bøffel og flodhest, og her sniger de store kattedyr rundt (løve, leopard og gepard). Et specielt indslag er den enestående girafgazelle samt mindre kudo og oryxantilope. Fulglelivet byder på over 500 forskellige arter.    

Ved frokosttid er du fremme ved lodgen, hvor du kan slappe af ved poolområdet inden eftermiddagens safaritur starter.    

Dag 10 - Heldagssafari.    

Givet parkens størrelse er det godt at vi har en hel dag til at afsøge området. Vi medbringer picknick forkost og giver os Nordpå.     

Tsavo er kendt for sine røde elefanter, eftersom at de vælter sig i den rustrøde mudderjord her. Det var også i dette område at to løver terroriserede jernbanesarbejderne, som byggede jernbanen mellem Nairobi og Mombasa under den engelske koloniperiode i starten af 1900-årene. Over 120 arbejdere satte livet til inden det lykkedes at få skudt de meget listige løvebrødre.    

Dagen og vores safarioplevelser lakker mod sin ende, og vi kan sidde og fordøje alle indtryk omfavnet af Afrika's lyde og dufte.    

Dag 11 - Til Nairobi.    

Nu forlader vi "bushen" og kører tilbage mod Nairobi. Det bliver en længere rejse ad Nairobi-Mombasa Highway, så vi medbringer picknickpakker og er først fremme sent hen på eftermiddagen. I Nairobi bor vi bekvemt så du kan koble af under denne sidste overnatning. Hvis du er aktiv findes der fitnesscenter og svømmepøl i den grønne have ved hotellet.    

Dag 12 - Out of Africa og hjemrejse.

Efter en afslappende morgen bliver det tid at checke ud ved frokosttid. Frokosten tager vi på Karen Blixen Coffee Gardens. Her ligger det gamle Swedo House, som var den oprindelige jagtlodge, der blev bygget mellem 1906 og 1908. Efter frokosten besøger vi Karen Blixen museet og giraffe center, hvor man får nærkontakt med disse smukke dyr. Denne indholdsrige dag afrluttes med middag på den stemningsfulde Carnivore restaurant.    

Lige før midnat afgår hjemrejsen mod de nordlige breddegrader.    

Dag 13 - Hjemkomst.    

Efter flyskifte i Amsterdam er du hjemme i Danmark om formiddagen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen t/r Danmark-Nairobi
 • Samtlige overnatninger
 • 10 x morgenmad
 • 11 x frokost (vinter 2020-21 indgår 8 x frokost)
 • 11 x middag
 • Entre til nationalparker og øvrige entreudgifter ifølge program
 • TEMA rejseleder
 • Vinduesplads i 4x4 safarijeep
 • 1 flaske vand per dag i jeepen

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark-Nairobi. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Nairobi. Nairobi-Amboseli, 200 Km. Eftermiddagssafari. Frokost og middag indgår. To overnatninger på teltlodge i Amboseli.

Dag 3.

Morgen- og eftermiddagssafari. Helpension indgår.

Dag 4.

Amboseli-Tsavo West, 130 Km. Safari ved Mzima Springs. Helpension indgår. En overnatning på lodge i Tsavo West.

Dag 5.

Tsavo West-Taita Hills, 75 Km. Morgensafari i Tsavo West. Eftermiddagssafari i Taita Hills. Helpension indgår. En overnatning på Saltlick.

Dag 6.

Taita Hills-Mombasa, 200 Km. Eftermiddagen fri på egen hånd. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på resort i Mombasa.

Dag 7.

Fri formiddag. Byrundtur i Mombasa. Halvpension indgår.

Dag 8.

Strandsafari. Fri eftermiddag og aften. Halvpension indgår.

Dag 9.

Mombasa-Tsavo East, 150 Km. Eftermiddagssafari. Helpension indgår. To overnatninger på lodge i Tsavo East.

Dag 10.

Hel dag med safari. Helpension indgår.

Dag 11.

Tsavo East-Nairobi, 360 Km. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Nairobi.

Dag 12.

Fri formiddag. Udflugt til Karen Blixen museet og Giraffe Center. Helpension og flymåltider indgår. Flyrejse Nairobi-Danmark.

Dag 13.

Hjemkomst til Danmark.

Kenya

Befolkning: 51 millioner

Landets areal: 582.650 km²

Valuta: Kenyanske shilling

Religion: Kristne 83 %, muslimer 11 %

Sprog: Kiswahili, engelsk.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:
Flyrejse Danmark-Nairobit/r, øvrige transporter iflg. program, del i dobbeltværelse på hotel, lodge eller permanent teltlejr, måltider iflg. rejsefakta, TEMAs svenske rejseleder, entreer og udflugter, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

TEMAs gruppestørrelse:
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Programændringer:
Dagsprogrammet på safariugen kan blive afviklet i en anden rækkefølge end den oplyste.

Safari:
I Kenya rejser du med firehjulstrukne jeeps med opfældeligt tag. Der er max. seks rejsende i hver jeep, det vil sige, at alle er garanteret en vinduesplads. Taget kan åbnes for at give de bedste fotomuligheder når man er ude på et såkaldt game drive = safaritur i nationalparken.

Bagagen:
Pak i bløde tasker, da der er begrænset plads i safariens jeeps.

Pakketips:  

– Lommelygte. På grund af energi- og vandrationering lukker mange lodger af for både varmt vand og el på visse tidspunkter.  

– Kamera.  

– Kikkert med forstørrelsesgrad 8-10. Nogle rejsende kan opdager, at en god kikkert til og med kan være mere værd end et kamera på safarien.  

– Adapter til afrikanske stikkontaker. Mange steder i Tanzania benyttes stadig den britiske stikkontaktsmodel (commonwealth-model) med tre stik.

Bemærk:
Fra 28/8 2017 er det forbudt at indføre og anvende plasticposer i Kenya. Lad alle plasticposer blive hjemme! For at formindske miljøødelæggelserne har landet indført strenge straffe mod indførsel og anvending af plasticposer. FN estimerede førhen, at Kenya indtil 2017 anvendte 24 mio plasticposer pr. måned, hvoraf de fleste havnede i det Indiske Ocean.


Vaccinationer:
Tal med din læge i god tid inden afrejsen. Ved indrejse til Kenya var det førhen et krav, at alle skulle være vaccineret mod Gul Feber. Undersøg aktuel status med dette med din læge, og medbring dit vaccinationskort, så du kan vise det på forespørgsel. I visse tilfælde kan ældre personer af helbredsmæssige årsager nægtes en Gul Feber-vaccine. I så fald skal du bede din læge om at skrive en attest på engelsk, hvor det fremgår, at du på grund af helbredsmæssige årsager ikke kan tage vaccinen. Så er der ingen problemer med at komme ind i landet.  

Malariamedicin anbefales på denne rejse, da vi færdes i malariaområder.

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.  

Tlf.: 70 25 40 80.  

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk  

E-mail: info@sikkerrejse.dk

Fotografering:
På safarien ser du de vilde dyr i deres rette miljø og beskyttede områder. Det betyder at man ofte forbliver på afstand af dyrene, hellere end at køre for tæt på dem, så de ikke bliver forstyrret. Teleobjektiv er nødvendigt for at tage gode dyrebilleder, 135 mm. kan række til store dyr, men for mindre dyr og fugle er 300-400mm nødvendigt.  

Tag ekstra memorycard alternativt film med hjemmefra! Regn med at du bruger en hel del film, hvis du ikke bruger digitalt udstyr.  

At fotografere mennesker du møder, kan være følsomt. Før var det, ifølge loven, forbudt at fotografere en af folkegrupperne, Masaierne. Det er kun ifølge aftale med dem du kan tage billeder af dem og du bør på forhånd aftale en pris.  

Det er i det hele taget en god idé at spørge om lov først, før du tager et billede. Man må aldrig fotografere personale i uniform (politi, militær og parkeringsvagter).

Valuta:
Kenya Shilling.  

Vi anbefaler at du medbringer US dollar og har dem med i små sedler på forhånd. Der er mulighed for veksling på DAG 2, i Arusha, på et vekslebureau. De fleste hoteller/lodge accepterer de normalekreditkort.  

Under safarien indgår helpension, derfor behøver du ikke regne med andre udgifter end personlig drikkepenge, drikkevarer til mad, samt eventuelle køb af souveinir og kunsthåndværk.  

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:
Drikkepenge er meget normalt. Du kan give drikkepenge til, bla chauffører, bærere, tjenere, og rengøringspersonale. (for denne rejse anbefales det at give 110 USD per person). Spørg din TEMA-guide til råds på stedet om, hvor meget du skal give til de forskellige personer.

Klima:
På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.  

Under safarien befinder du dig nær Ækvator. Om dagen er det som regel varmt, med stærk sol oh temperature over 30 grader. Aftenerne kan opleves kølige. Hotellerne/lodgen er ikke så velisoleret som herhjemme, og natkulden kan trænge igennem.

Påklædning:
Under dagsetaperne er det bedst i bekvemt og løstsiddende tøj. Shorts og kjoler kan som regel anvendes om dagen, men du bør have lange bukser og langærmede bluser med, for at beskytte dig mod myg og stærk sol.  

Du bør også have bekvemme sko med. En hat og solbriller er nødvendige pga den stærke sol. Om morgenen/aftenen kan du få behov for en let jakke. Badetøj kan bruges både ved swimmingpools i lodgen og på hotellet på Zanzibar.

Øvrigt:
Med tanke på, at vi befinder os i Afrikas bush er standarden på safariens lodges og teltcamps god. Værelserne og teltene er rene og stort set insektfrie. De er udstyret med badekar/bruser og toilet samt senge med myggenet.  

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
17-10-2024 13 dage Safari i Kenya København 40 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
17-12-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2024-12-17
15:15
2024-12-17
23:30
Qatar Airways, 6125
Doha
Nairobi
2024-12-18
02:00
2024-12-18
07:35
Qatar Airways, 1335
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Doha
2024-12-29
01:35
2024-12-29
07:05
Qatar Airways, 1342
Doha
Copenhagen
2024-12-29
08:15
2024-12-29
13:10
Qatar Airways, 6126
13 dage Safari i Kenya København 43 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
23-01-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2025-01-23
18:00
2025-01-23
19:15
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2025-01-23
21:50
2025-01-24
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Nairobi
2025-01-24
10:45
2025-01-24
12:55
Ethiopian, 318
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Addis Ababa
2025-02-03
18:00
2025-02-03
20:00
Ethiopian, 319
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-03
23:40
2025-02-04
05:40
Ethiopian, 319
Stockholm
Copenhagen
2025-02-04
09:00
2025-02-04
10:15
SAS, 401
13 dage Safari i Kenya København 41 050 DKK 4 ledige pladser Bestil
04-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2025-02-04
16:05
2025-02-04
17:25
SAS, 408
Stockholm
Addis Ababa
2025-02-04
21:00
2025-02-05
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Nairobi
2025-02-05
10:45
2025-02-05
12:55
Ethiopian, 318
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Addis Ababa
2025-02-15
18:00
2025-02-15
20:00
Ethiopian, 319
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-15
23:40
2025-02-16
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2025-02-16
09:55
2025-02-16
11:05
SAS, 1419
13 dage Safari i Kenya København 42 490 DKK 4 ledige pladser Bestil
18-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2025-02-18
16:05
2025-02-18
17:10
SAS, 408
Stockholm
Addis Ababa
2025-02-18
21:00
2025-02-19
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Nairobi
2025-02-19
10:45
2025-02-19
12:55
Ethiopian, 318
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Addis Ababa
2025-03-01
18:00
2025-03-01
20:00
Ethiopian, 319
Addis Ababa
Stockholm
2025-03-01
23:40
2025-03-02
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2025-03-02
09:55
2025-03-02
11:05
SAS, 1419
13 dage Safari i Kenya København 44 650 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safari

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.