Safari i Serengeti med ZanzibarManyara, Ngorongoro og Tarangire

Ved Riftdalens skrænt ligger Lake Manyara med et fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige græssletter er dyr og natur optaget på UNESCOs verdensarvsliste og fra Ngorongoros kraterkant er der en fantastisk udsigt over hvad der minder om Paradisets Have. I Tarangire går turen gennem det bølgende landskab med imponerende baobabtræer. En uge senere befinder vi os på krydderiøen Zanzibar, med de smukke strande, hvor vi får tid til at slappe af i solen og i havet.

REJSEFAKTA

Lande: Tanzania

REJSETYPE: Safari

Rejselængde : 14 dage

Gruppens størrelse: 15-18 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Safari med helpension
 • Den uendelig savanne, Serengeti
 • Manyara søen og fuglelivet
 • Chance for at se The Big Five i Ngorongorokrateret
 • Tarangire med baobabtræer og elefanter

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark – Tanzania
• Samtlige overnatninger
• 11 x morgenmad
• 9 x frokost
• 10 x middag
• Entréudgifter ifølge program
• TEMA rejseleder
Header Image Udskriv "Dagsprogram" og "Vigtigt om rejsen"

REJSEFAKTA

Dag 1
Danmark – Tanzania med flyskifte undervejs.

Dag 2
Ankomst til Arusha. En overnatning på hotel/lodge i Arusha. Middag om aftenen.

Dag 3
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Besøg i byen og safari i Lake Manyara nationalpark. Morgenmad, picnic frokost og middag indgår. En overnatning på lodge ved Lake Manyara nationalpark.

Dag 4
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger på lodge i Serengeti nationalpark.

Dag 5
Serengeti. Morgen- og eftermiddagssafari i Serengeti. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 6
Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari på vejen og i Ngorongorokrateret. Morgenmad, picnic frokost og middag indgår. En overnatning på lodge i Karatu.

Dag 7 – 8
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nationalpark. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger i teltlejr i Tarangire nationalpark.

Dag 9
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeepsafari 140 km og indenrigsfly til Zanzibar. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Stonetown på Zanzibar.

Dag 10
Zanzibar. Udflugt til krydderifarm. Transfer fra Stonetown til østkysten, 40 km. Morgenmad og middag indgår. Tre overnatninger på resort på Zanzibar.

Dag 11 – 12
Sol- og badeferie på Zanzibar. Halvpension indgår.

Dag 13
Zanzibar – Danmark. Transfer og fly. Morgenmad indgår. Flyskifte undervejs.

Dag 14
Tilbage i Danmark.

Tanzania

Befolkning 55 millioner
Landets areal 945.090 km²
Valuta Tanzanisk shilling
Religion Kristne 62 %, muslimer 35 %); små grupper af tilhængere af hinduisme, buddhisme, bahai og traditionelle afrikanske religioner.
Sprog Engelsk og swahili (kiswahili) er det officielle sprog; På Zanzibar og Pemba tales arabisk. Derudover et stort antal lokale sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Danmark – Arusha/Dar es-Salaam – Danmark, fly Arusha – Zanzibar – Dar es Salaam (indenrigsflybilletterne udleveres på rejsemålet, bagagevægt 23 kg). Øvrig transport ifølge program, delt dobbeltværelse på hotel, lodges og permanente teltlejre, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs rejseleder, entré udgifter og udflugter, hvis ikke andet er angivet.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Programændringer
Det daglige program i safariugen kan komme i en anden rækkefølge end den offentliggjorte.

Safari
I Tanzania kører vi med firehjulstrukne jeeps med soltag; højst seks rejsende i hver jeep, hvor hver er garanteret en vinduesplads. Taget kan åbnes for de bedste muligheder for fotografering.

Bagagen
Pak i bløde tasker til safaridelen (ikke en hard-shell taske), da pladsen i safarijeeperne er begrænset. Anden bagage opbevares sikkert hos vores lokale partner i Arusha. Inden afgang til Zanzibar, ved frokosttid i Arusha, får vi vores kufferter tilbage og kan pakke bagagen om. Herefter foretager vi gruppeindtjekning af al bagage og rejser med håndbagage.

På bagagemærket på din ind-tjekkede bagage anbefales det, at du ud over dit navn og dit kontaktnummer/e-mail også oplyser vores lokale agent på stedet: Anderson's African Adventure, samt deres nødnummer ved mistet/forsinket bagage (+255 788 456 456).

Pakketips
– Lommelygte. På grund af energi- og vandrationering slukker mange lodges på bestemte tidspunkter for både varmt vand og elektricitet.
– Kamera.
– Kikkert med forstørrelse 8–10. Nogle rejsende vil måske opleve, at en god kikkert endda kan være mere værd end et kamera på safari.
– Adapter til afrikanske stik. Mange steder i Tanzania bruges den trebenede britiske stikmodel (commonwealth model) stadig.

Vaccinationer
Kontakt læge eller vaccinationscenter i god tid før afrejse.

Fotografering
På safarien ser vi vilde dyr i deres naturlige miljø, i beskyttede områder. Det betyder, at man ofte stopper på afstand frem for at køre så tæt på, at dyrene bliver forstyrret. Teleobjektiv er nødvendigt for gode dyrebilleder, 135 mm kan være nok til større dyr, men til mindre pattedyr og fugle skal der 300–400 mm til.

Medbring gerne ekstra hukommelseskort eller film hjemmefra. Forvent at bruge meget film, hvis du ikke bruger digitalt udstyr.

At fotografere mennesker, du møder, kan nogle gange være følsomt. Tidligere var det også forbudt ved lov at fotografere en af de etniske grupper, masaierne. Først efter direkte aftale med dem kan man tage billeder, og man bør aftale en pris på forhånd.

Generelt er det en god regel altid at spørge først, inden du tager billeder. Uniformeret personale (politi, militær og parkbetjente) må aldrig fotograferes.

I løbet af turen vil der være mulighed for at besøge en Masai-landsby. Dette koster $15 pr. person. Så kan du fotografere, så meget du vil i landsbyen og de lokale; som ellers normalt opkræver, hvis de skal fotograferes.

Valuta
Tanzaniske shilling (TZS).
US dollars er gode at have med på rejsen. En anbefaling er at veksle små beløb ad gangen. Mulighed for valutaveksling på vekselkontorer i Arusha på dag to. De fleste hoteller/lodges accepterer de mest almindelige bankkort, men opkræver ofte et gebyr på 5 procent.

BEMÆRK, at vi for nylig er blevet informeret om, at USD-sedler ældre end 2006 ofte ikke accepteres som kontant betaling. Derfor anbefaler vi, at man sørger for ikke at medbringe dollarsedler udskrevet før 2006.

Helpension er inkluderet i løbet af safarien. Derfor skal du ikke regne med andre udgifter end personlige drikkepenge, måltidsdrikke og eventuelle indkøb af souvenirs.

For mere information om valuta og kurser, kontakt egen bank eller et vekselkontor.

Drikkepenge
TEMAs rejseleder indsamler drikkepenge ved ankomsten, til brug ved fælles måltider og bagagehjælp, ca. USD 52. Drikkepenge til den respektive safarichauffør gives ved safariens afslutning direkte til chaufføren (for en uges safari anbefales omkring USD 50). Medbring derfor i alt USD 102.

Opholdet på Zanzibar er på egen hånd og her giver man selv drikkepenge. Normen er omkring 1 USD pr. person til frokost og også middag. Derudover anbefales 1 USD pr. person for portører ved ankomst til/afgang fra hotellet i Zanzibar.

Turistskat
Ved forlængelse af rejsen til Zanzibar har øens myndigheder indført en infrastrukturskat for hotelophold på Zanzibar.

Alle hoteller skal opkræve en ekstra skat, der betales direkte til hotellet ved indtjekning. Pris pr. person pr. nat: ca. 5 USD (afhængig af hotellets vurdering).

Klima
Klimaoplysninger og aktuelle vejrudsigter kan blandt andet findes på www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

På safarien er vi tæt på ækvator, men husk på, at det nordlige Tanzania ligger i et højlandsområde. Serengeti og Ngorongoro ligger ca. 1.500-2.600 meter over havets overflade. Om dagen er det normalt varmt med stærk sol og temperaturer på over 30 grader. Fra juni til august kan temperaturen falde til under frysepunktet om natten i Ngorongoro.

Hotellerne/husene er ikke så godt isolerede som herhjemme og nattekulden kan trænge ind i værelserne. I Tarangire bor vi i en permanent teltlejr, hvor nætterne kan være kolde ovenpå de varme dagtimer.

På Zanzibar er der varmt døgnet rundt. Den daglige minimumstemperatur kommer sjældent under 25 grader.

Beklædning
I dagtimerne er behageligt og praktisk tøj velegnet. Shorts eller nederdele kan normalt bruges om dagen, men medbring lange bukser og langærmede skjorter som beskyttelse mod nattekulde, myg og stærk sol.

Vi anbefaler behagelige og velsiddende sko. En let hovedbeklædning mod den stærke sol er nødvendig og gode solbriller. Om aftenen og morgenen kan det være nødvendigt med en sweater eller en let jakke.

Der skal selvfølgelig medbringes badetøj til både swimmingpools og opholdet på Zanzibar.

Det kan være godt at have badesko med, da havbunden kan være skarp af døde koraller og lign. Der er også søpindsvin på havbunden.

Øvrigt
Standarden på safari-lodgene er god. Værelserne og teltene er udstyret med bad/bruser, toilet og senge med myggenet.

Opholdet på Zanzibar er på egen hånd, uden TEMAs rejseleder. I stedet er TEMA repræsenteret af en lokal, engelsktalende partner på Zanzibar, som sørger for transporten mellem lufthavnen og hotellet.

I løbet af sol- og badedagene på Zanzibar er der mulighed for en række aktiviteter som snorkling, bådture, ture til Stonetown og lignende. Dette kan arrangeres i hotellets regi eller af TEMAs lokale samarbejdspartner. Information fås ved ankomsten eller i hotellets informationsskranke.

Gennem Jivita Fonden, sammen med vores lokale partner, deltager og støtter vi økonomisk den proaktive og ungdomsdrevne organisation Jivita Foundation, som tager fat på forskellige socioøkonomiske problemstillinger og udfordringer, som unge står over for i Tanzania. Følg deres aktiviteter på Instagram: @jivitafoundation.

Bemærk
Fra juni 2019 er indførslen og brug af plastikposer forbudt i Tanzania!
Lad plastikposerne blive hjemme (med undtagelse af de såkaldte zip-lock poser, som du opbevarer væske i på flyveturen). Med den hensigt at reducere miljøødelæggelser har Tanzania indført strenge love mod indførelse og brug af plastikposer. Lignende love har allerede eksisteret siden 2017 i nabolandet Kenya, og den nye lov er støttet af FN's miljøprogram.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Alternative hoteller/lodges

2023
21/12
Tarangire: Tarangire Sopa

2024
30/1
Tarangire: Tarangire Sopa
Zanzibar, Stone Town: Marumaru Hotel

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
15-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2024-10-15
18:10
2024-10-15
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2024-10-15
21:50
2024-10-16
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-10-16
10:35
2024-10-16
13:10
Ethiopian, 715
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-10-27
17:00
2024-10-27
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2024-10-28
01:35
2024-10-28
08:40
Ethiopian, 724
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 47 950 DKK 2 ledige pladser Bestil
11-11-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2024-11-11
19:50
2024-11-12
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-11-12
10:35
2024-11-12
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-11-23
17:00
2024-11-24
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-11-23
23:40
2024-11-24
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2024-11-24
09:55
2024-11-24
11:05
Ethiopian, 1419
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 48 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
21-12-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2024-12-21
19:50
2024-12-22
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-12-22
10:35
2024-12-22
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-02
17:00
2025-01-02
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2025-01-03
01:35
2025-01-03
08:40
Ethiopian, 748
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 64 450 DKK Forespørgsel
07-01-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2025-01-07
17:05
2025-01-07
18:25
SAS, 1408
Stockholm
Addis Ababa
2025-01-07
21:00
2025-01-08
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-08
10:35
2025-01-08
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-19
17:00
2025-01-19
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2025-01-20
01:35
2025-01-20
08:40
Ethiopian, 724
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 47 390 DKK 2 ledige pladser Bestil
25-01-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2025-01-25
19:50
2025-01-26
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-26
10:35
2025-01-26
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-06
17:00
2025-02-06
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2025-02-07
01:35
2025-02-07
08:40
Ethiopian, 724
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 48 890 DKK 4 ledige pladser Bestil
03-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2025-02-03
17:05
2025-02-03
18:25
SAS, 1408
Stockholm
Addis Ababa
2025-02-03
21:50
2025-02-04
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-04
10:35
2025-02-04
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-15
17:00
2025-02-15
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-15
23:40
2025-02-16
05:40
Ethiopian, 787
Stockholm
Copenhagen
2025-02-16
09:55
2025-02-16
11:05
SAS, 1419
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 48 950 DKK 4 ledige pladser Bestil
24-02-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2025-02-24
19:50
2025-02-24
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-25
10:35
2025-02-25
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-03-08
17:00
2025-03-08
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-03-08
23:40
2025-03-09
05:40
Ethiopian, 787
Stockholm
Copenhagen
2025-03-09
09:55
2025-03-09
11:05
SAS, 1419
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 49 690 DKK 4 ledige pladser Bestil
10-03-2025 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2025-03-10
19:50
2025-03-11
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-03-11
10:35
2025-03-11
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Addis Ababa
Stockholm
2025-03-22
23:40
2025-03-23
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2025-03-23
08:00
2025-03-23
09:10
SAS, 401
14 dage Safari i Serengeti med Zanzibar København 47 250 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safari

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.