Ekspedition Namibiamed safari og Victoria Falls

Følg med på et uforglemmeligt rejseeventyr gennem Namibia, Botswana og Zimbabwe, til Namibørkenen, Kalahari, Etosha, Okavango og Victoria Falls, nogle af Afrikas vildeste og smukkeste naturområder. Her får du en safari i verdensklasse. Vi rejser i specialbyggede, såkaldte overlandbusser, under lidt mere enkle forhold, men bor på 3- og 4-stjernede nøje udvalgte hoteller og lodges i de mest naturskønne omgivelser.

REJSEFAKTA

Lande: Namibia, Botswana, Zimbabwe

REJSETYPE: Safari

Rejselængde : 17 dage

Gruppens størrelse: 12-19 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Namibørkenen og Sossusvlei
 • Besøg på hereromarked
 • Nationalparken Etosha
 • Okavango- og Kwandofloden
 • Victoria Falls

Dagsprogram
2019: 18/2, 18/3 og 1/7 (4/3 start fra Vic Falls og omvendt program)

Dag 1 - Afrejse til Namibia. OBS afrejsen 4/3 2019 har omvendt program, starter Vic Falls og slutter Windhoek

Flyrejse fra Danmark til Windhoek via Johannesburg. Der serveres middag og morgenmad ombord på flyet.

Dag 2 - Velkommen til Windhoek.

Efter ankomstformaliteterne mødes du af din rejseleder og bussen. Alt afhængigt af ankomsttiden tager du ud på en kortere byrundtur i den lille hovedstad Windhoek. Ved første indtryk tror man at man er kommet til en mindre nord- eller centraleuropæisk by. Mange bygninger fra århundredeskiftet vidner om den tyske påvirkning. Namibia var et tysk protektorat, hed Tysk Sydvestafrika mellem 1884 til 1914.

Om aftenen får vi velkomstmiddag og du bor på et godt hotel.

Dag 3 - Verdens ældste ørken.

Afrejse Sydpå mod en af Namibørkenens mest spektakulære områder, Sossusvlei, der er kendt for sine enorme røde sandklitter. Vores bus er en såkaldt Overland bus, hvilket er en specielbygget og bekvem firehjulstrukken bus, som er lavet til mere udfordrende rejser med højest 16 ombord. De fleste veje i Namibia er af perlegrus, og de er godt vedligeholdte. Overlandbusserne er meget velegnede til disse forhold.

Namibørkenen er en af verdens ældste ørkner, måske den ældste. Vi ved at den allerede var ørken for 80 Mio år siden. I Syd strækker den sig ind i Sydafrika og i Nord ind i Angola over Kunenefloden. Den strækker sig langs Namibias kyst over 1500 Km, og den er bare 80-140 Km bred. Trods det extremt hårde klima, overlever forbløffende mange levende organismer i disse umulige forhold. Ikke bare insekter og reptiler, men også nogle pattedyr som har tilpasset sig disse extreme forhold. Vi stopper flere gange undervejs, blandt andet for kaffe og frokost. Hen på eftermiddagen ankommer du til ørkenlodgen, hvor du skal bo i to nætter.

Dag 4 - Sossusvlei's røde sandklitter.

Tidligt om morgenen tager du den korte transportstrækning til Sossusvlei, som er et af Namibia's geologiske mirakler. Du er fremme når solen står lavt på himlen, hvor kontrasterne mellem lys og skygge på de enorme sandklitter skaber en magisk atmosfære. De højeste sandklitter er over 300 Meter høje. Sandet blev i millioner af år skyllet ud i havet af Orangefloden i Syd, og førtes så Nordpå af havsstrømmene. Så kom det i land ved hjælp af bølgerne, og vinden blæste det så sidenhen ind i landet igen. Området dækker nu et areal modsvarende Danmark, circa 45.000 Kvadratkilometer. Her går vi en circa 5 Km lang vandring, hvor man fascineres over skønheden i dette barske landskab. Ikke langt fra vores lodge ligger en imponerende kløft, Sesriem canyon, udskåret af fortidige vandmasser. Her tager vi også en kortere vandring inden vi er tilbage på lodgen.

Dag 5 - En usandsynlig plads på jorden.

Rejsen mod Atlanterhavskysten gennem ørkenen byder på enestående udsigter. Med lidt held ser du en virkelig ørkenoverlever såsom struds eller oryxantilope. Du stopper i Walvis Bay, som er Namibia's vigtigste fiskerihavn. Her snakker man først og fremmest afrikaans og engelsk, da byen hørte under Sydafrika til februar 1994, trods Namibia blev selvstændigt i 1990. Sydvestafrika blev da til Namibia. Tidligt om eftermiddagen kommer du frem til en usandsynlig plads på jorden, tysktalende Swakopmund, som er de hvide namibiaboeres favoritsted for sol- og badeferie. Swakopmund er dog ikke rigtigt det, som en europæer forstår ved en strandby, da havet er iskoldt og fyldt med forræderiske havsstrømme og svømmende sæler. Kold dis omgiver ofte det lille og billedskønne samfund om formiddagen. Dette er et af de tørreste steder på jorden, med mindre end 12 Mm regn om året. Efter vi har checket ind på hotellet udforsker vi dette ejendommelige sted, beliggende mellem et iskoldt hav og verdens ældste ørken. Blandt tyske bindingsværkshuse og med verdens bedste østers serveret som snack på de lokale bierstuben. Her finder man naturligvis Afrika's bedste øl!

Aftenen er fri til egne aktiviteter. Gå gerne rundt og se de velbevarede tyske kolonialhuse, og besøg nogle af byens museer eller udforsk de lokale butikker. Måske lokker flere øl og østers?

Dag 6 - Fri dag ved kysten.

En dejlig fri dag på denne mærkelige og spændende plads mellem ørken og hav. Hele dagen er fri til egne aktiviteter. Tema's rejseleder har gode råd til aktiviteter.

Dag 7 - Damaraland og hereromarked.

Mellem Skeletkysten i Vest og Centralplateauet i Øst ligger de fascinerende Damaraland. Denne meget smukke og bjergrige del af Namibia byder på fantastiske udsigter og naturscenerier, som omgiver os under dagens rejse Nordpå. Ved Ugabflodens næsten altid tørre bredder ligger der et lille håndværksmarked, som drives af kvinder. De tilhører hererofolket, som er en af Namibia's mange folkeslag. De er kendte for sine farverige klæder og hatte. Her kan du købe dukker i hererodragt, halsbånd og meget mere, og det er en god måde at støtte lokalbefolkningen på. Her i Damaraland lever den vilde ørkenelefant, og med megen held kan du få øje på en af disse. Ellers må du nøjes med at se et af de advarselsskilte for krydsende elefanter, som man ser mange steder her. 

En af de første europæere som udforskede denne del af Afrika var den svenske opdagelsesrejsende Karl John Andersson, som var søn af en engelsk bjørnejager. Denne fascinerende svensker skrev flere bøger om sine eventyrlige expeditioner blandt andet til Lake Ngami og til Okavango floden. Han giftede sig i Kapstaden og slog sig ned i Damaraland. Han døde under en expedition til grænsen mellem Namibia og Angoila i 1867, og der ligger han begravet. 

På trods af de extreme forhold er Damaraland et virkeligt paradis for naturelskere. Natuen her er et kunstværk i sig selv. Om eftermiddagen ankommer vi til lodgen lige udenfor det lille samfund Khorixas. Her kan du strække på benene, og måske nyder du udsigten over de smukke omgivelser fra hotellets svømmepølsområde.

Dag 8 og 9 - Etosha Nationalpark.

Målet for dagens rejse er Etosha Nationalparken, hvor vi bor de to første nætter inde i selve parken. De kommende to dage udforsker du Etoshas rige dyreliv, med morgen og eftermidddagsudflugter. Etosha National Park er Namibias mest kendte naturreservat, og samtidigt en af Afrika's største parker på 22.270 Kvadratkilometer. I de Østlige dele er træsavanne dominerende, mens den Vestlige del er mere præget af buske og småtræer. I de centrale dele ligger Etosha Pan, som er en stor udtørret saltsø på 4.800 Kvadratkilometer, der under størstedelen af årets løb glinser sølvagtigt hvidt. Etosha betyder netop "et stort hvidt sted". Hvis nedbøren er stor under visse år forvandles saltørkenen til en 10 Cm dyb sø, som tiltrækker enorme mængder af fugle, blandt andet flamingoer og pelikaner. Nationalparken rummer over 110 arter af pattedyr og i omkredsen af 350 fuglearter. Blandt pattedyrene sådanne sjældenheder som sort næsehorn, gepard og brun hyene. De største elefanter i Afrika skal også findes her, med en højde på 4 Meter fra jorden og op til skulderbladet. Afstandene er store og luften er tør i dette fascinerende land. Så man kan behøve lidt hvile, og fremme ved lodgen er der fri tid, hvor man kan nedkøle sig ved svømmepølen. Selv dyrene har en egen pøl udenfor den indhegnede lodge, nemlig et vandhul som ofte er velbesøgt. Med lidt held ser du både elefanter og næsehorn her. Safariudflugterne i Etosha gøres med vores egen bus.

Dag 10 - Safari i Etosha.

Idag forlader vi de centrale dele af Etosha og fortsætter rejsen Østpå. Vi bliver endnu en nat i denne spændende vildmark, og fortsætter med at udforske en af Afrika's interessanteste nationalparker.

Dag 11 - Okavangofloden, Caprivi.

Tidligt om morgenen forlader vi Etosha og fortsætter denne spændende expeditionsrejse mod Øst og den såkaldte Caprivi-korridor, som fik navn efter den tyske Kansler (1890-94) Leo Von Caprivi. Han fik forhandlet sig til denne mærkelige udvækst på Namibias forøvrigt næsten perfekte kvadratiske form. Ideen bag var politisk og kommersiel, da man ville frem til Zambezifloden, og dermed forhåbentligt forbinde Namibia med det Indiske Ocean, hvor den anden tyske koloni, Tanganyika, lå. Det viste sig dog at Zambezifloden ikke var navigerbar hele vejen, da et enormt vandfald (Victoriafaldet) blokerede for sejlads. Men Namibia fik et stykke land, som til forskel fra de andre dele af landet er vandrigt. Dermed er det betydeligt grønnere og rigere på vildt og plnater. Caprivi korridoren skyder ind mellem Angola i Nord og Botswana i Syd, og møder længere mod Øst Zimbabwe og Zambia.

Vi overnatter to nætter i Caprivi, på to forskellige lodger. Første nat bor vi ved Okavangoflodens Sydlige bred med udsigt ind i Angola. Grænsen til Namibia går midt i floden. Fremme ved lodgen checker vi ind, og lige inden skumringen tager vi på flodtur på Kavangofloden. Dette er en af de få floder i Namibia som er vandbærende helårs, og her findes en frodig vegetation. Fuglelivet er overvældende og i floder findes der store mængder af Tigerfish o Catfish. Under vandoverfladens forrædderiske idyl lurer en af Afrika's mest frygtede rovdyr, krokodillen. Der er god chance for at se forskellige isfugle og hejre.Båden er åben med tag, og undervejs bydes der på mousserende vin. Resten af aftenen er fri til at hvile frem til middagen.

Dag 12 - Kwandofloden.

Idag fortsætter rejsen i Caprivi Østpå langsmed Kwandofloden. Det extremt tørre klima kombineret med tilgangen til rindende vand har medført, at faunaen er utroligt rig her. Naturreservaterne her er unikke, eftersom der bor mennesker i dem, som skal dele landet med blandt andet elefanter, flodheste og alle de andre dyr. Kwandofloden kommer ind fra Angola, og fortsætter gennem Namibia og Caprivi ind i Botswana, hvor den bytter navn to gange. Først til Linyanti og sidenhen til Chobe, inden den løber ud i Zambezifloden. Fremme ved lodgen, som ligger ved Kwandoflodens bredder, har du fri frem til middagen. Hvis du har lyst kan du deltage i en safariudflugt arrangeret af lodgen for egen udgift. Dette bliver sidste nat i Namibia, som vi forlader næste dag, hvor vi kører ind i nabolandet Botswana ved grænseposten ved Ngoma Bridge. Skandinaviske medborgere behøves ikke visum.

Dag 13 og 14 - Chobe River.

Velkommen til Botswana. Vores eventyr fortsætter nu til de Nordøstligste dele af Chobe mod vores lodge, som ligger lige udenfor selve Chobe Nationalpark. Her bor vi to nætter. Chobeparken er karakteriseret ved flodige stepper og tæt Teakskov, og så selvfølgelig Chobefloden, som har givet navn til hele regionen. Floden skaber forudsætningen for alt det liv som findes i denne enormt levende del af det Sydlige Afrika. Chobefloden er et naturligt vandhul for elefanter og bøfler under tørperioden. Ingen anden nationalpark i Afrika har en større koncentration af elefanter. Efter ankomst til lodgen er eftermiddagen og aftenen fri frem til middagen. Lodgen byder på alle bekvemmeligheder inklusiv svømmepøl. Om aftenen på den anden dag i Chobe indgår en solnedgangssafari på Chobefloden. Vi anbefaler at men samme dag om morgenen tager på en morgensafari ind i parken, eftersom parkafgiften allerede er betalt for denne dag. Priser for udflugter, aktiviteter og game drives som ligger udenfor det ordinære program finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 15 - Udflugt til Victoriafaldet.

Vi siger nu farvel til Botswana og fortsætter via den livlige by Kasane, hvor en stor del af grænsetrafikken passerer videre mod Zimbabwe. Ved grænsestationen får vi vores visum, som betales kontant på plads (ca. 30 US$). Herfra til Victoriafaldet er der circa to timers kørsel alt afhængigt af trafikken. Victoriafladet er uden tvivl et af Afrika's mest spektakulære naturscenerier. Vi bruger eftermiddagen her ved en af Afrika's og verdens største seværdigheder. Victoriafaldets Nationalpark kaldes af lokalbefolkningen for "Den Buldrende Røg" (Mosi-oa-Tunya). Den skotske opdagelsesrejsende Dr. Livingstone tog sig friheden at omdøbe faldene efter sin Dronning. Cecil Rhodes byggede jernbanebroen lige nedenfor faldene i begyndelsen af 1900 årene. Han ville at togenes vinduer skulle bestænkes med vandet fra faldene. Victoriafaldenen er et af de største og mest imponerende vandfald, som naturen har skapt, med en bredde på 1,7 Km og højeste faldhøjde på 110 M. Dette vandskuespil er idag en af Afrika's største turistattraktioner, og siden 1989 der det med på UNESCO's Verdensarvsliste. Det er Zambezifloden, Afrika's fjerde største flod, som har skabt dette skue. Floden, som har sine kilder i Zambia, rinder gennem mange lande inden den flyder ud i Det Indiske Ocean i Mocambique lige Nord for byen Beira. Da har floden tilbagelagt over 2500 Km. Hvis du har lyst til at deltage i andre aktiviteter her, så kan du rejseleder hjælpe dig med at bestille. Priser for udflugter, aktiviteter og gamedrives som er udenfor det ordinære program finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 16 - Afrejse til Danmark.

Formiddagen er fri frem til afrejsen til lufthavnen. Flyrejsen går via Johannesborg og Frankfurt / alternativt London.

Dag 17 - Hjemkomst til Danmark.

Tilbage på Nordlige breddegrader efter en fantastisk rejse.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark-Namibia-Zimbabwe-Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 15 x morgenmad inkl. flymåltider
 • 14 x middag inkl. flymåltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark-Namibia. Flyrejse via London og Johannesburg. Flymåltider indgår. Obs afrejsen 4/3 2019 har omvendt program, start Vic Falls, slut Windhoek.

Dag 2.

Ankomst Windhoek. Transport til hotel. Velkomstmiddag indgår. En overnatning på hotel i Windhoek.

Dag 3.

Windhoek-Sesriem. Busrejse 469 Km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på ørkenhotel.

Dag 4.

Udflugt til Sossusvlei og Sesriem canyon. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Sesriem-Walvis Bay-Swakopmund, 300 Km. Morgenmad indgår. To overnatninger i Swakopmund.

Dag 6.

Fri dag i Swakopmund. Morgenmad indgår.

Dag 7.

Swakopmund-Ugab River-Khorixas, 450 Km. Besøg på Hereromarked. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge i Khorixas.

Dag 8 og 9.

Khorixas-Etosha, 208 Km. Safariudflugter. Morgenmad og middag indgår. To nætter på lodge i Etosha Nationalpark.

Dag 10.

Etosha, Okaukuejo - Namutoni, 134 Km. Safariudflugter. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge i Nationalparken.

Dag 11.

Etosha, Namutoni - Okavangofloden, 430 Km. Solnedgangsbådfærd med mousserende vin. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge ved Okavangofloden.

Dag 12.

Okavangofloden - Kwandofloden, 402 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge ved Kwandofloden, alternativt ved Okavangofloden.

Dag 13 og 14.

Kwando River - Chobe River, Botswana. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge i Chobe.

Dag 15.

Chobe - Victoria faldene, Zimbabwe, 80 Km. Besøg i Victoriafladenes natuionalpark med guide. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel ved Victoriafaldene.

Dag 16.

Victoriafaldene - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 17.

Hjemkomst Danmark.

Namibia

Folketal: 2 100 000

Areal: 825 418 kvadratkilometer

Valuta: Namibiske dollar

Religion: Kristendom (hvoraf 80 % protestanter, 20 % katolikker), ofte med indslag af traditionelle religioner

Sprog: Officielt sprog er engelsk. Derudover oshivambo, rukavango, herero, khoisan, lozi og afrikaans. Tysk er et minoritetssprog.

Indbyggertal
1 800 000 Landets størrelse
581 730 km² Valuta
Pula Religion
Traditionelle afrikanske religioner, minoriteter af kristne og muslimer Sprog
Engelsk og Setswana er officielle sprog; ca 20 andre sprog forekommer også.  

Zimbabwe

Indbyggertal: 16 millioner.
Landets areal: 390.580 km².
Valuta: Zimbabwisk dollar (ZWD).
Religion: 50 % kristne, 25% indlandske religioner, 24 % muslimer og andre 1 %.
Sprog: De officielle sprog er engelsk, shona og sindebele.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse til Namibia/Zimbabwe t/r, TEMAs rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

OBS! Rejsen præsenteres i to versioner, afhængig af hvilken dato du vælger. Den ene begynder i Windhoek, Namibia og afsluttes ved Victoriafaldene. Den anden begynder ved Victoriafaldene og afsluttes i Windhoek. Rejserne har samme program men "omvendt" rute så at sige.

Programændringer

På grund af ekstremt dårlige veje i Twyfelfontain, udgår besøget ved klippemalerierne (dag 6 alt. dag 10) samt stoppet i Himbabyen (dag 7 alt. dag 10), der ikke lever op til vores mål. I stedet besøger vi et hereromark (dag 6 alt. dag 10). Herero er en af Namibias største folkegruppe, kendt for sin farverige påklædning og specielle hovedbeklædning. Markedet er organiseret af hererokvinder.
Flodkrydstogt i Hakusembe (dag 10 alt dag 6) med mousserende vin og besøg i Victoriafaldenes Nationalpark (dag 14 alt dag 2) med temaguide bliver et permanent indslag på rejsen. Desuden inkluderer vi en ekstra transfer til og fra sandklitterne i Sossusvlei (dag 4. alt dag 13).

Øvrigt:

Ekstra udflugter
I løbet af rejsen er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, der ikke indgår i rejsens pris. Her ser du nogle af dem som TEMA anbefaler.

Dag 11. (dag 5 fra Victoriafaldene) Kwandofloden.

1) Safaritur i Bwabwata Nationalpark, 3 timer ca. 425 ZAR (ca. 220 kr)
2) Flodsafari, ca. 465 ZAR (ca. 250 kr.).

Dag 12-13. (dag 4 fra Victoriafaldene) Safaritur i Chobe Nationalpark (entré til nationalparken ca. 12 USD), 3 timer ca. 250 BWP (ca. 175 kr)
Denne safari kan foretages dag 12 om aftenen, så skal man betale nationalparksafgift. TEMA anbefaler at foretage denne safari dag 13, så indgår parkafgiften, da et flodkrydstogt indgår i det ordinære program, og parkafgiften er betalt, eftersom den gælder pr. dag.

Valuta:

Medbring en startkasse i sydafrikanske rand, hvis du starter rejsen i Namibia. Den er let at købe i Danmark og den svarer til den namibiske dollar. Iøvrigt accepteres de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller og lodges. De kan også benyttes i de fleste kontantautomater der findes i Windhoek og Swakopmund. I løbet af rejsen bliver der cirka fem muligheder for at hæve i kontantautomater.

I Botswana kan man kun benytte botswanske Pula (BWP), og i Zimbabwe, der ikke har sin egen valuta, kan man benytte amerikanske dollar (USD) men også sydafrikanske rand.
De fleste hoteller/lodges tager imod kreditkort. Ellers er kontante USD og EUR lette at veksle.

Medbring lige penge til visumbetalingen i Zimbabwe, der er det eneste land, hvor skandinaviske statsborgere skal have visum. Sedlerne bør også være pæne og ufoldede.

Du skal have penge med til at dække udgifter til drikkepenge, private indkøb af håndarbejde og souvenirs, drikkevarer samt til måltider der ikke er inkluderede i programmet (se rejsefakta). Det er en fordel af medbringe USD og små sedler, da det altid er svært at veksle over det hele. Medbring 1-, 5- og 10-dollarsedler.

På denne rejse er næsten alle måltider inkluderede, undtagen i Swakopmund i Namibia, og du bør regne med at en frokost koster ca. 10-15 USD. Drikkevarer indgår ikke på hele rejsen. 0,5 liter vand koster ca. 1-2 USD, 33 cl øl ca. 2-3 USD, 1 glas vin ca. 3-4 USD. Priserne varierer men er lavest i Namibia og højest i Zimbabwe.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Obs! VISA og MasterCard accepteres af de fleste hoteller og lodges på hele rejsen. Der er hæveautomater i de større byer som Windhoek og Swakopmund, men også i Caprivi.

Drikkepenge:

Drikkepenge til hotellernes bagagepersonale og serveringspersonale ved fælles måltider står TEMA for. Drikkepenge til lokale guider og chauffører indgår ikke. TEMA anbefaler 3-5 USD pr. person/dag.

TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende. Fælles drikkepenge, der formidles via rejselederen indgår ikke på denne rejse. Generelt giver man drikkepenge på restauranter, cafeer og barer på op til 10%.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Den tilladte bagage er en større taske i blødt materiale på max. 20 kg – ikke en kuffert i hård plast eller metal. Det er kun tilladt at have håndbagage inde i buskabinen. Pak let, da du skal forvente selv at bære din bagage ved ankomst og afrejse på de forskellige hoteller, også selv om visse lodges har bagageservice.
Foruden fotografisk udstyr, anbefaler vi, at du medbringer en kikkert. Den kan være til stor hjælp og glæde.

Mange veje er støvede, så vi anbefaler, at du medbringer plastikposer til at bekytte dit udstyr. Evt. en stofpose, hvor du opbevarer kamera og lignende. En hat og solbriller kan også være gode at medbringe, solen kan være meget stærk.

Observere

Dette er en rejse med firehjulstrukken specialbygget bus og den er i sig selv en stor del af selve rejseoplevelsen. Vores rejse er et såkaldt "roadtrip", hvilket indebære lange strækninger på veje af blandet kvalitet. Busserne er ikke udstyrede med aircondition og toiletter. I løbet af rejsen kører vi på veje der hovedsageligt består af grus, og som nu og da er ujævne, hvorfor rejsen kan virke rystende og gyngende. Støjniveauet kan temmelig højt engang imellem. Medbring høreværn, hvis du er følsom. Derimod er det bekvemme sæder og der er god plads mellem sæderne, så selv langbenede gæster sidder bekvemt.

Bussen er udstyret med opladerstation til opladning af elektronisk udstyr under kørslen. Disse er af sydafrikansk type med tre huller. Derfor bør du skaffe dig en sydafrikansk el-adapter for at være på den sikre side; det kan du gøre inden rejsen eller eventuelt i lufthavnen i Johannesburg. TEMA anbefaler også, at du medbringer en kontakt med tre eller flere udtag, hvis du har flere enheder der skal oplades. På hotellerne/lodgerne er det også muligt at oplade udstyr.

TEMA anbefaler følgende bøger for inspiration til turen:
Robert's Birds of Southern Africa - G L Maclean
Newman's Birds of Southern Africa - Kenneth Newman
Field Guide to Mammals of Southern Africa - Chris & Tilde Stuart
Southern Africa Mammals - Robin Frandsen

I bussen er der medicinsk udstyr og uddannet personale. Vi anbefaler, at du selv medbringer dette:
Plaster i forskellige størrelser
Aspirin eller paracetamol
Håndsprit
Sårsalve og sårvask
Myggemidler
Antidiarrepiller (Imodium)
Solbeskyttelse

Når det gælder malaria og andre tropiske sygdomme, anbefaler vi, at du kontakter din læge for mere information.

Der er WiFi på flere hoteller, men forbindelsen er langsom sammenlignet med Danmark. Mobiltelefoner skal være slukkede på safariturene.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-09-30 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-09-30
16:05
2019-09-30
17:40
SAS, 2657
Munich
Johannesburg
2019-09-30
21:05
2019-10-01
07:40
South African, 265
Johannesburg
Windhoek
2019-10-01
09:30
2019-10-01
11:25
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-10-15
13:30
2019-10-15
15:05
South African, 041
Johannesburg
Munich
2019-10-15
20:35
2019-10-16
07:20
South African, 264
Munich
Copenhagen
2019-10-16
09:45
2019-10-16
11:20
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 38 180 DKK Forespørgsel
2019-10-28 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-10-28
14:55
2019-10-28
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-10-28
18:05
2019-10-29
07:15
South African, 235
Johannesburg
Windhoek
2019-10-29
09:50
2019-10-29
11:45
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-11-12
13:25
2019-11-12
15:05
South African, 041
Johannesburg
Munich
2019-11-12
21:15
2019-11-13
07:00
South African, 264
Munich
Copenhagen
2019-11-13
09:35
2019-11-13
11:15
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 36 190 DKK 3 ledige pladser Bestil
2020-02-18 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-02-18
14:35
2020-02-18
16:05
Lufthansa, 829
Frankfurt
Windhoek
2020-02-18
20:00
2020-02-19
07:15
Lufthansa, 5434
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-03-04
13:55
2020-03-04
15:35
British Airways, 6282
Johannesburg
Frankfurt
2020-03-04
19:40
2020-03-05
05:30
Lufthansa, 573
Frankfurt
Copenhagen
2020-03-05
08:00
2020-03-05
09:25
Lufthansa, 824
17 dage Ekspedition Namibia København 34 980 DKK Forespørgsel
2020-03-03 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-03-03
14:50
2020-03-03
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2020-03-03
18:05
2020-03-04
07:15
South African, 235
Johannesburg
Victoria Falls
2020-03-04
10:50
2020-03-04
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Windhoek
Johannesburg
2020-03-18
12:35
2020-03-18
14:20
South African, 075
Johannesburg
Munich
2020-03-18
21:15
2020-03-19
07:00
South African, 264
Munich
Copenhagen
2020-03-19
09:35
2020-03-19
11:15
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 36 345 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-03-17 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-03-17
18:10
2020-03-17
19:45
SAS, 1635
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-17
20:45
2020-03-18
08:25
South African, 261
Johannesburg
Windhoek
2020-03-18
09:50
2020-03-18
11:45
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-04-01
13:30
2020-04-01
15:10
South African, 041
Johannesburg
Munich
2020-04-01
20:30
2020-04-02
07:20
South African, 264
Munich
Copenhagen
2020-04-02
09:45
2020-04-02
11:20
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 38 305 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-07-02 17 dage Ekspedition Namibia København 38 210 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-10-06 17 dage Ekspedition Namibia København 38 210 DKK 6 ledige pladser Bestil
2020-10-20 17 dage Ekspedition Namibia København 38 370 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.