Ekspedition Namibiamed safari og Victoria Falls

Følg med på et uforglemmeligt rejseeventyr gennem Namibia, Botswana og Zimbabwe, til Namibørkenen, Kalahari, Etosha, Okavango og Victoria Falls, nogle af Afrikas vildeste og smukkeste naturområder. Her får du en safari i verdensklasse. Vi rejser i specialbyggede, såkaldte overlandbusser, under lidt mere enkle forhold, men bor på 3- og 4-stjernede nøje udvalgte hoteller og lodges i de mest naturskønne omgivelser.

REJSEFAKTA

Lande: Namibia, Botswana, Zimbabwe

REJSETYPE: Safari

Rejselængde : 16 dage

Gruppens størrelse: 12-18 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Namibørkenen og Sossusvlei
 • Besøg på hereromarked
 • Nationalparken Etosha
 • Okavango- og Kwandofloden
 • Victoria Falls

Dagsprogram
2019: 18/2, 18/3 og 1/7 (4/3 start fra Vic Falls og omvendt program)

Dag 1 - Afrejse til Namibia. OBS afrejsen 4/3 2019 har omvendt program, starter Vic Falls og slutter Windhoek

Flyrejse fra Danmark til Windhoek via Johannesburg. Der serveres middag og morgenmad ombord på flyet.

Dag 2 - Velkommen til Windhoek.

Efter ankomstformaliteterne mødes du af din rejseleder og bussen. Alt afhængigt af ankomsttiden tager du ud på en kortere byrundtur i den lille hovedstad Windhoek. Ved første indtryk tror man at man er kommet til en mindre nord- eller centraleuropæisk by. Mange bygninger fra århundredeskiftet vidner om den tyske påvirkning. Namibia var et tysk protektorat, hed Tysk Sydvestafrika mellem 1884 til 1914.

Om aftenen får vi velkomstmiddag og du bor på et godt hotel.

Dag 3 - Verdens ældste ørken.

Afrejse Sydpå mod en af Namibørkenens mest spektakulære områder, Sossusvlei, der er kendt for sine enorme røde sandklitter. Vores bus er en såkaldt Overland bus, hvilket er en specielbygget og bekvem firehjulstrukken bus, som er lavet til mere udfordrende rejser med højest 16 ombord. De fleste veje i Namibia er af perlegrus, og de er godt vedligeholdte. Overlandbusserne er meget velegnede til disse forhold.

Namibørkenen er en af verdens ældste ørkner, måske den ældste. Vi ved at den allerede var ørken for 80 Mio år siden. I Syd strækker den sig ind i Sydafrika og i Nord ind i Angola over Kunenefloden. Den strækker sig langs Namibias kyst over 1500 Km, og den er bare 80-140 Km bred. Trods det extremt hårde klima, overlever forbløffende mange levende organismer i disse umulige forhold. Ikke bare insekter og reptiler, men også nogle pattedyr som har tilpasset sig disse extreme forhold. Vi stopper flere gange undervejs, blandt andet for kaffe og frokost. Hen på eftermiddagen ankommer du til ørkenlodgen, hvor du skal bo i to nætter.

Dag 4 - Sossusvlei's røde sandklitter.

Tidligt om morgenen tager du den korte transportstrækning til Sossusvlei, som er et af Namibia's geologiske mirakler. Du er fremme når solen står lavt på himlen, hvor kontrasterne mellem lys og skygge på de enorme sandklitter skaber en magisk atmosfære. De højeste sandklitter er over 300 Meter høje. Sandet blev i millioner af år skyllet ud i havet af Orangefloden i Syd, og førtes så Nordpå af havsstrømmene. Så kom det i land ved hjælp af bølgerne, og vinden blæste det så sidenhen ind i landet igen. Området dækker nu et areal modsvarende Danmark, circa 45.000 Kvadratkilometer. Her går vi en circa 5 Km lang vandring, hvor man fascineres over skønheden i dette barske landskab. Ikke langt fra vores lodge ligger en imponerende kløft, Sesriem canyon, udskåret af fortidige vandmasser. Her tager vi også en kortere vandring inden vi er tilbage på lodgen.

Dag 5 - En usandsynlig plads på jorden.

Rejsen mod Atlanterhavskysten gennem ørkenen byder på enestående udsigter. Med lidt held ser du en virkelig ørkenoverlever såsom struds eller oryxantilope. Du stopper i Walvis Bay, som er Namibia's vigtigste fiskerihavn. Her snakker man først og fremmest afrikaans og engelsk, da byen hørte under Sydafrika til februar 1994, trods Namibia blev selvstændigt i 1990. Sydvestafrika blev da til Namibia. Tidligt om eftermiddagen kommer du frem til en usandsynlig plads på jorden, tysktalende Swakopmund, som er de hvide namibiaboeres favoritsted for sol- og badeferie. Swakopmund er dog ikke rigtigt det, som en europæer forstår ved en strandby, da havet er iskoldt og fyldt med forræderiske havsstrømme og svømmende sæler. Kold dis omgiver ofte det lille og billedskønne samfund om formiddagen. Dette er et af de tørreste steder på jorden, med mindre end 12 Mm regn om året. Efter vi har checket ind på hotellet udforsker vi dette ejendommelige sted, beliggende mellem et iskoldt hav og verdens ældste ørken. Blandt tyske bindingsværkshuse og med verdens bedste østers serveret som snack på de lokale bierstuben. Her finder man naturligvis Afrika's bedste øl!

Aftenen er fri til egne aktiviteter. Gå gerne rundt og se de velbevarede tyske kolonialhuse, og besøg nogle af byens museer eller udforsk de lokale butikker. Måske lokker flere øl og østers?

Dag 6 - Fri dag ved kysten.

En dejlig fri dag på denne mærkelige og spændende plads mellem ørken og hav. Hele dagen er fri til egne aktiviteter. Tema's rejseleder har gode råd til aktiviteter.

Dag 7 - Damaraland og hereromarked.

Mellem Skeletkysten i Vest og Centralplateauet i Øst ligger de fascinerende Damaraland. Denne meget smukke og bjergrige del af Namibia byder på fantastiske udsigter og naturscenerier, som omgiver os under dagens rejse Nordpå. Ved Ugabflodens næsten altid tørre bredder ligger der et lille håndværksmarked, som drives af kvinder. De tilhører hererofolket, som er en af Namibia's mange folkeslag. De er kendte for sine farverige klæder og hatte. Her kan du købe dukker i hererodragt, halsbånd og meget mere, og det er en god måde at støtte lokalbefolkningen på. Her i Damaraland lever den vilde ørkenelefant, og med megen held kan du få øje på en af disse. Ellers må du nøjes med at se et af de advarselsskilte for krydsende elefanter, som man ser mange steder her. 

En af de første europæere som udforskede denne del af Afrika var den svenske opdagelsesrejsende Karl John Andersson, som var søn af en engelsk bjørnejager. Denne fascinerende svensker skrev flere bøger om sine eventyrlige expeditioner blandt andet til Lake Ngami og til Okavango floden. Han giftede sig i Kapstaden og slog sig ned i Damaraland. Han døde under en expedition til grænsen mellem Namibia og Angoila i 1867, og der ligger han begravet. 

På trods af de extreme forhold er Damaraland et virkeligt paradis for naturelskere. Natuen her er et kunstværk i sig selv. Om eftermiddagen ankommer vi til lodgen lige udenfor det lille samfund Khorixas. Her kan du strække på benene, og måske nyder du udsigten over de smukke omgivelser fra hotellets svømmepølsområde.

Dag 8 og 9 - Etosha Nationalpark.

Målet for dagens rejse er Etosha Nationalparken, hvor vi bor de to første nætter inde i selve parken. De kommende to dage udforsker du Etoshas rige dyreliv, med morgen og eftermidddagsudflugter. Etosha National Park er Namibias mest kendte naturreservat, og samtidigt en af Afrika's største parker på 22.270 Kvadratkilometer. I de Østlige dele er træsavanne dominerende, mens den Vestlige del er mere præget af buske og småtræer. I de centrale dele ligger Etosha Pan, som er en stor udtørret saltsø på 4.800 Kvadratkilometer, der under størstedelen af årets løb glinser sølvagtigt hvidt. Etosha betyder netop "et stort hvidt sted". Hvis nedbøren er stor under visse år forvandles saltørkenen til en 10 Cm dyb sø, som tiltrækker enorme mængder af fugle, blandt andet flamingoer og pelikaner. Nationalparken rummer over 110 arter af pattedyr og i omkredsen af 350 fuglearter. Blandt pattedyrene sådanne sjældenheder som sort næsehorn, gepard og brun hyene. De største elefanter i Afrika skal også findes her, med en højde på 4 Meter fra jorden og op til skulderbladet. Afstandene er store og luften er tør i dette fascinerende land. Så man kan behøve lidt hvile, og fremme ved lodgen er der fri tid, hvor man kan nedkøle sig ved svømmepølen. Selv dyrene har en egen pøl udenfor den indhegnede lodge, nemlig et vandhul som ofte er velbesøgt. Med lidt held ser du både elefanter og næsehorn her. Safariudflugterne i Etosha gøres med vores egen bus.

Dag 10 - Safari i Etosha.

Idag forlader vi de centrale dele af Etosha og fortsætter rejsen Østpå. Vi bliver endnu en nat i denne spændende vildmark, og fortsætter med at udforske en af Afrika's interessanteste nationalparker.

Dag 11 - Okavangofloden, Caprivi.

Tidligt om morgenen forlader vi Etosha og fortsætter denne spændende expeditionsrejse mod Øst og den såkaldte Caprivi-korridor, som fik navn efter den tyske Kansler (1890-94) Leo Von Caprivi. Han fik forhandlet sig til denne mærkelige udvækst på Namibias forøvrigt næsten perfekte kvadratiske form. Ideen bag var politisk og kommersiel, da man ville frem til Zambezifloden, og dermed forhåbentligt forbinde Namibia med det Indiske Ocean, hvor den anden tyske koloni, Tanganyika, lå. Det viste sig dog at Zambezifloden ikke var navigerbar hele vejen, da et enormt vandfald (Victoriafaldet) blokerede for sejlads. Men Namibia fik et stykke land, som til forskel fra de andre dele af landet er vandrigt. Dermed er det betydeligt grønnere og rigere på vildt og plnater. Caprivi korridoren skyder ind mellem Angola i Nord og Botswana i Syd, og møder længere mod Øst Zimbabwe og Zambia.

Vi overnatter to nætter i Caprivi, på to forskellige lodger. Første nat bor vi ved Okavangoflodens Sydlige bred med udsigt ind i Angola. Grænsen til Namibia går midt i floden. Fremme ved lodgen checker vi ind, og lige inden skumringen tager vi på flodtur på Kavangofloden. Dette er en af de få floder i Namibia som er vandbærende helårs, og her findes en frodig vegetation. Fuglelivet er overvældende og i floder findes der store mængder af Tigerfish o Catfish. Under vandoverfladens forrædderiske idyl lurer en af Afrika's mest frygtede rovdyr, krokodillen. Der er god chance for at se forskellige isfugle og hejre.Båden er åben med tag, og undervejs bydes der på mousserende vin. Resten af aftenen er fri til at hvile frem til middagen.

Dag 12 - Kwandofloden.

Idag fortsætter rejsen i Caprivi Østpå langsmed Kwandofloden. Det extremt tørre klima kombineret med tilgangen til rindende vand har medført, at faunaen er utroligt rig her. Naturreservaterne her er unikke, eftersom der bor mennesker i dem, som skal dele landet med blandt andet elefanter, flodheste og alle de andre dyr. Kwandofloden kommer ind fra Angola, og fortsætter gennem Namibia og Caprivi ind i Botswana, hvor den bytter navn to gange. Først til Linyanti og sidenhen til Chobe, inden den løber ud i Zambezifloden. Fremme ved lodgen, som ligger ved Kwandoflodens bredder, har du fri frem til middagen. Hvis du har lyst kan du deltage i en safariudflugt arrangeret af lodgen for egen udgift. Dette bliver sidste nat i Namibia, som vi forlader næste dag, hvor vi kører ind i nabolandet Botswana ved grænseposten ved Ngoma Bridge. Skandinaviske medborgere behøves ikke visum.

Dag 13 og 14 - Chobe River.

Velkommen til Botswana. Vores eventyr fortsætter nu til de Nordøstligste dele af Chobe mod vores lodge, som ligger lige udenfor selve Chobe Nationalpark. Her bor vi to nætter. Chobeparken er karakteriseret ved flodige stepper og tæt Teakskov, og så selvfølgelig Chobefloden, som har givet navn til hele regionen. Floden skaber forudsætningen for alt det liv som findes i denne enormt levende del af det Sydlige Afrika. Chobefloden er et naturligt vandhul for elefanter og bøfler under tørperioden. Ingen anden nationalpark i Afrika har en større koncentration af elefanter. Efter ankomst til lodgen er eftermiddagen og aftenen fri frem til middagen. Lodgen byder på alle bekvemmeligheder inklusiv svømmepøl. Om aftenen på den anden dag i Chobe indgår en solnedgangssafari på Chobefloden. Vi anbefaler at men samme dag om morgenen tager på en morgensafari ind i parken, eftersom parkafgiften allerede er betalt for denne dag. Priser for udflugter, aktiviteter og game drives som ligger udenfor det ordinære program finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 15 - Udflugt til Victoriafaldet.

Vi siger nu farvel til Botswana og fortsætter via den livlige by Kasane, hvor en stor del af grænsetrafikken passerer videre mod Zimbabwe. Ved grænsestationen får vi vores visum, som betales kontant på plads (ca. 30 US$). Herfra til Victoriafaldet er der circa to timers kørsel alt afhængigt af trafikken. Victoriafladet er uden tvivl et af Afrika's mest spektakulære naturscenerier. Vi bruger eftermiddagen her ved en af Afrika's og verdens største seværdigheder. Victoriafaldets Nationalpark kaldes af lokalbefolkningen for "Den Buldrende Røg" (Mosi-oa-Tunya). Den skotske opdagelsesrejsende Dr. Livingstone tog sig friheden at omdøbe faldene efter sin Dronning. Cecil Rhodes byggede jernbanebroen lige nedenfor faldene i begyndelsen af 1900 årene. Han ville at togenes vinduer skulle bestænkes med vandet fra faldene. Victoriafaldenen er et af de største og mest imponerende vandfald, som naturen har skapt, med en bredde på 1,7 Km og højeste faldhøjde på 110 M. Dette vandskuespil er idag en af Afrika's største turistattraktioner, og siden 1989 der det med på UNESCO's Verdensarvsliste. Det er Zambezifloden, Afrika's fjerde største flod, som har skabt dette skue. Floden, som har sine kilder i Zambia, rinder gennem mange lande inden den flyder ud i Det Indiske Ocean i Mocambique lige Nord for byen Beira. Da har floden tilbagelagt over 2500 Km. Hvis du har lyst til at deltage i andre aktiviteter her, så kan du rejseleder hjælpe dig med at bestille. Priser for udflugter, aktiviteter og gamedrives som er udenfor det ordinære program finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 16 - Afrejse til Danmark.

Formiddagen er fri frem til afrejsen til lufthavnen. Flyrejsen går via Johannesborg og Frankfurt / alternativt London.

Dag 17 - Hjemkomst til Danmark.

Tilbage på Nordlige breddegrader efter en fantastisk rejse.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark-Namibia-Zimbabwe-Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 15 x morgenmad inkl. flymåltider
 • 14 x middag inkl. flymåltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark-Namibia. Flyrejse via London og Johannesburg. Flymåltider indgår. Obs afrejsen 4/3 2019 har omvendt program, start Vic Falls, slut Windhoek.

Dag 2.

Ankomst Windhoek. Transport til hotel. Velkomstmiddag indgår. En overnatning på hotel i Windhoek.

Dag 3.

Windhoek-Sesriem. Busrejse 469 Km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på ørkenhotel.

Dag 4.

Udflugt til Sossusvlei og Sesriem canyon. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5.

Sesriem-Walvis Bay-Swakopmund, 300 Km. Morgenmad indgår. To overnatninger i Swakopmund.

Dag 6.

Fri dag i Swakopmund. Morgenmad indgår.

Dag 7.

Swakopmund-Ugab River-Khorixas, 450 Km. Besøg på Hereromarked. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge i Khorixas.

Dag 8 og 9.

Khorixas-Etosha, 208 Km. Safariudflugter. Morgenmad og middag indgår. To nætter på lodge i Etosha Nationalpark.

Dag 10.

Etosha, Okaukuejo - Namutoni, 134 Km. Safariudflugter. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge i Nationalparken.

Dag 11.

Etosha, Namutoni - Okavangofloden, 430 Km. Solnedgangsbådfærd med mousserende vin. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge ved Okavangofloden.

Dag 12.

Okavangofloden - Kwandofloden, 402 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge ved Kwandofloden, alternativt ved Okavangofloden.

Dag 13 og 14.

Kwando River - Chobe River, Botswana. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge i Chobe.

Dag 15.

Chobe - Victoria faldene, Zimbabwe, 80 Km. Besøg i Victoriafladenes natuionalpark med guide. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel ved Victoriafaldene.

Dag 16.

Victoriafaldene - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 17.

Hjemkomst Danmark.

Namibia

Indbyggertal 1 800 000 Landets størrelse 581 730 km² Valuta Pula Religion Traditionelle afrikanske religioner, minoriteter af kristne og muslimer Sprog Engelsk og Setswana er officielle sprog; ca 20 andre sprog forekommer også.  

Zimbabwe

Indbyggertal: 13 millioner. 

Landets areal: 390.580 km². 

Valuta: Amerikanske dollar (USD).

Religion: 50 % kristne, 25% indlandske religioner, 24 % muslimer og andre 1 %. 

Sprog: De officielle sprog er engelsk, shona og sindebele.

Dagsprogram
2018: afrejse 25 oktober

Dag 1 - Afrejse til Namibia
Fly fra Danmark til Windhoek via Johannesburg. På flyrejsen serveres middag og morgenmad.

Dag 2 - Velkommen til Windhoek
Efter pas- og toldkontrollen mødes du af rejselederen og bussen. Afhængig af ankomsttiden, tager vi på en kort byrundtur i den lille hovedstad Windhoek. Det første indtryk af byen er, at man er kommet til en mindre nord- eller centraleuropæisk by. Flere historiske bygninger fra århundredeskiftet vidner om den tyske oprindelse. Namibia var tysk protektorat, Tyske Sydvestafrika, mellem 1884-1914. Om aftenen nyder vi en velkomstmiddag, og vi bor på et bekvemt hotel.

Dag 3 - Verdens ældste ørken
Afrejse sydpå mod et af Namibørkenens mest spektakulære naturområder, Sossusvlei, kendt for sine røde enorme sandklitter. Bussen er en såkaldt Overlandbus, der er en bekvem firehjulstrukken specialbus med plads til max. 16 passagerer. De fleste veje i Namibia er lavet af makadam og er meget velholdte. Overlandbusserne er perfekte til disse forhold. Namibørkenen er en af de ældste ørkener i verden – måske den ældste – og den var ørken allerede for 80 millioner år siden. I syd strækker den sig ind i Sydafrika og i nord ind i Angola over Kunenefloden. Den løber 1500 km langs med Namibias kyst og er mellem 80 og 140 km bred. Trods det ekstremt hårde klima lever der usædvanligt mange levende væsener i disse nærmest "mulige" omgivelser – ikke bare insekter og reptiler men også nogle pattedyr, der alle har tilpasset sig de ekstreme forhold. Flere stop foretages i løbet af turen, bl.a. for kaffe og frokost. Om eftermiddagen returnerer vi til ørkenlodgen, hvor vi bor i to nætter.

Dag 4 - Sossusvleis røde sandklitter
I de tidlige morgentimer forlader vi lodgen for at køre det korte stykke til Sossusvlei - et af Namibias geologiske underværker. Vi ankommer når solen står lavt, og kontrasterne mellem lys og skygge på de røde og enorme sandklitter skaber et magisk lysspil. De højeste klitter er over 300 m høje. Sandet blev i millioner af år skyllet ud i havet af Orangefloden i syd og blev ført nordpå af havstrømmene, hvorefter havbølger og vind bragte sandet tilbage ind i landet. Området dækker i dag et enormt areal på 45.000 km2. Her går vi en ca 5 km lang tur og lader os fascinere af skønheden i det ekstreme landskab. Ikke langt fra vores lodge ligger en stor floddal, Sesriemkløften. Her går vi en kort tur, inden vi er tilbage på lodgen.

Dag 5 - Et eventyrligt sted på jorden
Rejsen gennem ørkenen mod Atlanterhavskysten byder på enestående udsigter. Med lidt held får vi måske øje på nogle af de virkelige ørkenoverlevere som struds eller oryxantilope. Vi stopper i Walvis Bay, Namibias vigtigste fiskerihavn.  I Walvis Bay taler man primært afrikaans og engelsk, det tilhørte Sydafrika frem til februar 1994 selv om Namibia blev selvstændigt i 1990. Sydvestafrika blev til Namibia. Tidligt på eftermiddagen ankommer vi til et eventyrligt sted på jorden, den tysktalende lille kystby Swakopmund, de hvide namibiers favoritsted til ferie og fritid. Swakopmund er måske ikke hvad en europæer forbinder med en badeby. Havet er iskoldt med farlig strøm, og sæler svømmer rundt i bølgerne. Kolde tåger fejrer ofte ind over den lille charmerende by om formiddagen. Det er et af de tørreste steder i verden. Nedbøren er mindre end 12 mm om året. Efter at have checket ind på hotellet, stifter vi nærmere bekendtskab med dette ejendommelige sted, mellem et iskoldt hav og verdens ældste ørken, med tyske bindingsværkshuse og verdens bedste østers, der serveres til øllet i de lokale ølstuer. Her har man naturligvis også Afrikas bedste øl. Aftenen er fri til egne aktiviteter. Gå rundt og studer de velbevarede tyske kolonihuse fra det forrige århundrede, besøg nogle af byens museer eller botaniser i de små butikker. Du kan også besøge en af ølrestauranterne og prøve de namibiske østers.

Dag 6 - Damaraland og klippemalerier
Mellem Skelettkysten i vest og centralplateauet i øst, ligger et fascinerende landskab, Damaraland. Den meget smukke og bjergrige del af Namibia byder på fantastiske visuelle scener, der omgiver os på dagens rejse nordpå. Trods de ekstreme forhold er Damaraland virkelig et paradis for naturelskere. Naturen er kendt som et kunstværk i sig selv. Her finder man også flere tidligere spor efter buskmænd i form af klippemalerier. Damaraland er også kendt for sine ørkentilpassede elefanter og næsehorn. I Twyfelfontein finder vi en af Namibias to Verdensarve, et imponerende område med meget velbevarede klippemalerier af buskmænd, nogle antageligt mere end 6.000 år gamle. Her går vi rundt og betragter de smukke motiver af bl.a. dyr og jagtscener, inden vi rejser videre til vores lodge lige udenfor det lille samfund Khorixas.

Dag 7 - 8 - Himba og Etosha Nationalpark
Dagens mål er Etosha National Park. Her bor vi de to første nætter inde i Nationalparken. De følgende to dage skal vi udforske Etoshas rige dyreliv, morgen og eftermiddag. Men inden vi checker ind i Nationalparken, besøger vi himbafolket i en nærliggende by. Himba har længe været et af det sydvestlige Afrikas mest isolerede folkeslag, der har bevaret mange af sine urgamle traditioner og skikke. Men for nylig er himbafolket nærmest blevet verdensberømte gennem mange forskellige dokumentarer og reportager. Efter det interessante besøg, fortsætter vi til Nationalparken Etosha, hvor vi skal tilbringe tre dage på to forskellige lodges. Etosha National Park er Namibias mest kendte naturreservat og et af Afrikas største - hele 22.270 km2. Den østlige del domineres af træsavanne mens den vestlige del er mere præget af buske og lave træer. I reservatets centrale del ligger Etosha Pan, en gigantiskt udtørret saltsø på 4.800 km2, der størstedelen af året glimter i sølvagtigt hvidt. Etosha betyder netop stor hvid plads. Nogle år med højere nedbør, forvandles saltørkenen til en 10 cm dyb sø, der tiltrækker sig en række fugle som flamingoer og pelikaner. I Nationalparken lever der mere end 110 pattedyrsarter og næsten 350 forskellige fuglearter. Blandt dem er der nogle sjældne og udrydningstruede arter, bl.a. sort næsehorn, gepard og brun hyæne. Afrikas største elefanter findes også her, med en højde på over fire meter mellem landjorden og skuldrene. En af de første europæere der udforskede denne del af Afrika i midten af 1800-tallet, var den svenske forsker og opdagelsesrejsende Karl John Andersson. Afstandene er store og luften tør i dette fascinerende land. Nu kan det være skønt med lidt hvile. Fremme ved lodgen får du lidt fritid, så hvorfor ikke springe en tur i poolen. Også dyrene har deres egen pool udenfor den indhegnede lodge, et vandhul der ofte er velbesøgt, og med lidt held kan man se både elefanter og næsehorn der.

Dag 9 - Safari i Etosha
I dag forlader vi de centrale dele af Etosha og fortsætter vores rejse østpå. Vi bliver endnu en nat inde i den fascinerende vildmark og fortsætter med at udforske en af Afrikas mest interessante nationalparker.

Dag 10 - Okavangofloden, Caprivi
Tidligt om morgenen forlader vi Etosha og fortsætter den spændende ekspeditionsrejse nordpå, og videre østpå mod den såkaldte Caprivi-stribe, der har fået sit navn efter den tyske kansler (1890 – 94) Leo von Caprivi. Han formåede at forhandle sig frem til denne bemærkelsesværdige "udvækst" af den namibiske iøvrigt firkantede grænse. Tanken var politisk og kommerciel, da man ville kunne nå Zambesifloden, der skulle forbinde Namibia med det Indiske Ocean, hvor den anden tyske koloni Tanganyika lå. Det viste sig dog, at floden ikke var fremkommelig hele vejen. Et enormt vandhul lå i vejen, Victoriafaldene. Men Namibia fik et stykke land, der til forskel fra de øvrige dele af landet er vandrigt, betydeligt grønnere og med et fantastisk rigt plante- og dyreliv. Caprivi skyder ind mellem Angola i nord og Botswana i syd, for længere østpå at møde Zambia og Zimbabwe. Vi bliver to nætter i Caprivi på to forskellige lodges. Den første nat bor vi på en lodge ved Okavangoflodens sydlige bred, med udsigt ind i Angola, hvis grænse med Namibia ligger midt i floden. Fremme ved lodgen checker vi ind. Resten af eftermiddagen er fri til hvile frem til middagen. Vil du deltage i en flodekspedition, kan det organiseres til en ekstra pris. Priser for udflugter, aktiviteter, safariture såkaldte game drives, der ligger udenfor det ordinære program, finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside. Om aftenen venter en skøn middag på lodgen.

Dag 11 - Kwandofloden
I dag fortsætter vores rejse i Caprivi østpå langs Kwandofloden. Det ekstremt tørre klima kombineret med tilgangen af vand, bidrager til, at området har en usandsynlig rig fauna. Disse naturreservater er unikke, da der også bor mennesker i dem, der skal dele pladsen med bl.a. elefanter, flodheste og mange andre dyr. Kwandofloden kommer ind fra Angola, fortsætter ned gennem Namibia og Caprivi ind i Botswana, og skifter navn to gange, først til Linyanti og senere til Chobe, inden den forenes med Zambesifloden. Fremme ved lodgen, der ligger ved Kwandoflodens bred, har du fri frem til middagen. Har du lyst, kan du mod betaling deltage på en safaritur, der er organiseret af lodgen. Dette bliver den sidste nat i Namibia, som vi forlader den følgende dag, hvor vi rejser ind i nabolandet Botswana over grænsen ved Ngoma Bridge. Skandinaviske statsborgere behøver ikke visum.

Dag 12 - 13 - Chobe River
Velkommen til Botswana! Eventyret fortsætter nu i Botswana. Efter at have passeret grænsen, fortsætter vi til vores lodge i de nordøstlige dele af Chobe, lige udenfor nationalparken ved Chobefloden, hvor vi skal bo i to nætter. Chobeparken består hovedsageligt af frodige sletter og tæt teaktræsskov, og så selfvølgelig floden, der har givet navn til hele regionen, og som skaber forudsætningerne for alt liv i den enormt vildtrige del af det sydlige Afrika. Chobefloden er et naturligt vandhul for elefanter og bøfler i tørkeperioden. Ingen anden nationalpark i Afrika har en større koncentration af elefanter. Efter ankomsten er eftermiddagen og aftenen fri frem til middagen. Lodgen er udstyret med alle bekvemmeligheder, inklusive swimmingpool. Om aftenen den anden dag indgår en solnedgangssafari på Chobefloden. Vi anbefaler dig samme dag om morgenen at tage på en morgensafari i parken, da parkafgiften allerede er betalt for denne dag. Priser for udflugter, aktiviteter, safariture såkaldte game drives, der ligger udenfor det ordinære program, finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 14 - Victoriafaldene
Vi siger farvel til Botswana og fortsætter via den livlige by Kasane, hvor meget af grænsetrafikken passerer på den videre rejse mod Zimbabwe. Ved grænsen får vi vores visum, der betales kontant på stedet (ca 30 USD). Herfra er der cirka 2 timers kørsel til Victoriafaldene, afhængig af grænsetrafikken. Victoriafaldene er uden tvivl en af Afrikas mest spektakulære naturscener. Lokalbefolkningen kalder faldene, Mosi-oa-Tunya, tordnende røg. Røgen der stiger op fra vandkaskaderne kan ses på lang afstand. Faldene, cirka 100 m høje og 1,6 km i  bredden, er et af de største i verden, og med sin historie et sted, som mange placerer højt over deres mindeværdige rejseoplevelser. Efter ankomsten får du tid til at udforske faldene på egen hånd. Det gør du på tæt hold fra den lille Nationalpark, der ligger overfor. Parken er en fantasifuld regnskov, der vandes af dampen, der nu og da indsvøber vegetationen i tung vanddamp. Her bør man beskytte sit kamera med en plastikpose. Regntøj kan også være godt, hvis man er bange for at blive våd. Fra forskellige udsigtspunkter i parken kan man studere og fotografere vandfaldene fra forskellige vinkler. Victoriafaldene er også navnet på samfundet ved faldene, og navnet på den internationale lufthavn vi rejser hjem fra. Her bor vi sidste nat på denne rejse. Vil du prøve nogle af de andre aktiviteter der tilbydes, hjælper rejselederen dig gerne med at bestille dem. Priser for udflugter, aktiviteter, safariture såkaldte game drives, der ligger udenfor det ordinære program, finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside. Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter frem til afskedsmiddagen.

Dag 15 - Afrejse til Danmark
Formiddagen er fri indtil afrejsen mod lufthavnen. Flyturen går via Johannesburg og Frankfurt alternativt London.

Dag 16 - Ankomst Danmark
Ankomst Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark-Namibia-Zimbabwe-Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 15 x morgenmad inkl. flymåltider
 • 14 x middag inkl. flymåltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark – Namibia. Fly via Frankfurt eller London og Johannesburg. Måltider på flyrejsen indgår.

Dag 2

Ankomst til Windhoek. Transfer. Velkomstmiddag. En overnatning på hotel i Windhoek.

Dag 3

Windhoek – Sesriem. Bus 469 km. Morgenmad og middag. To overnatninger på ørkenhotel.

Dag 4

Udflugt til Sossusvlei og Sesriemkløften. Morgenmad og middag.

Dag 5

Sesriem – Walvis Bay – Swakopmund. 300 km. Morgenmad. En overnatning i Swakopmund.

Dag 6

Swakopmund – Twyfelfontein – Khorixas. 450 km. Besøg på verdensarven i Twyfelfontein. Morgenmad og middag. En overnatning på lodge i Khorixas.

Dag 7 - 8

Khorixas – Himbaby – Etosha. Safariture. 208 km. Morgenmad og middag. To nætter på lodge i Etosha Nationalpark.

Dag 9

Etosha, Okaukuejo – Namutoni. Safari. 134 km. Morgenmad og middag. En overnatning på lodge i Nationalparken.

Dag 10

Etosha, Namutoni – Okavangofloden. 430 km. Morgenmad og middag. Solnedgangskrydstogt. En overnatning på lodge ved Okavangofloden.

Dag 11

Okavangofloden – Kwandofloden. 402 km. Morgenmad og middag. En overnatning på lodge ved Kwandofloden/ alternativt ved Okavangofloden.

Dag 12 - 13

Kwando River – Chobe River, Botswana. Morgenmad og middag. To overnatninger på lodge i Chobe.

Dag 14

Chobe – Victoriafaldene, Zimbabwe. 80 km. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel ved Victoriafaldene.

Dag 15

Victoriafaldene – Danmark. Morgenmad og flymåltider.

Dag 16

Ankomst Danmark.

Namibia

Indbyggertal 1 800 000 Landets størrelse 581 730 km² Valuta Pula Religion Traditionelle afrikanske religioner, minoriteter af kristne og muslimer Sprog Engelsk og Setswana er officielle sprog; ca 20 andre sprog forekommer også.  

Zimbabwe

Indbyggertal: 13 millioner. 

Landets areal: 390.580 km². 

Valuta: Amerikanske dollar (USD).

Religion: 50 % kristne, 25% indlandske religioner, 24 % muslimer og andre 1 %. 

Sprog: De officielle sprog er engelsk, shona og sindebele.

Dagsprogram
6/10, 10/11-16 & 2/3-17

Dag 1 - Afrejse til Victoria Falls
Afrejse fra Danmark mod Victoria Falls lufthavn. Mad på flyrejsen indgår.

Dag 2 - Velkommen til Victoria Falls
Efter pas- og toldkontrollen i Victoria Falls lufthavn, møder du rejselederen. Visum fåes her ved ankomst og koster 30 USD. Sørg for at have kontakter med til visumbetaling. Vores transport venter på os her i lufthavnen. Denne transportform er en såkaldt Overland bus og det er den samme bus som vi skal benytte under hele rejsen. En Overlandbus er en bekvem 4-hjuls trukken specialbus, med god benplads, god til grusveje og der er plads til max 16 personer. Dette er den oplagte transportform for rejsen og de veje vi kommer til at færdes på. Victoriafaldene er uden tvivl en af Afrikas mest spektakulære naturscener. Lokalbefolkningen kalder faldene, Mosi-oa-Tunya, tordnende røg. Røgen der stiger op fra vandkaskaderne kan ses på lang afstand. Faldene, cirka 100 m høje og 1,6 km i  bredden, er et af de største i verden, og med sin historie et sted, som mange placerer højt over deres mindeværdige rejseoplevelser. Efter ankomsten får du tid til at udforske faldene på egen hånd. Det gør du på tæt hold fra den lille Nationalpark, der ligger overfor. Parken er en fantasifuld regnskov, der vandes af dampen, der nu og da indsvøber vegetationen i tung vanddamp. Her bør man beskytte sit kamera med en plastikpose. Regntøj kan også være godt, hvis man er bange for at blive våd. Fra forskellige udsigtspunkter i parken kan man studere og fotografere vandfaldene fra forskellige vinkler. Vil du prøve nogle af de andre aktiviteter der tilbydes, hjælper rejselederen dig gerne med at bestille dem. Priser for udflugter, aktiviteter, safariture såkaldte game drives, der ligger udenfor det ordinære program, finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside. Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter frem til velkomstmiddagen.

Dag 3 - 4 - Chobefloden
Velkommen til Botswana! Eventyret fortsætter nu i Botswana. Efter at have passeret grænsen, fortsætter vi til vores lodge i de nordøstlige dele af Chobe, lige udenfor nationalparken ved Chobefloden, hvor vi skal bo i to nætter. Chobeparken består hovedsageligt af frodige sletter og tæt teaktræsskov, og så selfvølgelig floden, der har givet navn til hele regionen, og som skaber forudsætningerne for alt liv i den enormt vildtrige del af det sydlige Afrika. Chobefloden er et naturligt vandhul for elefanter og bøfler i tørkeperioden. Ingen anden nationalpark i Afrika har en større koncentration af elefanter. Efter ankomsten er eftermiddagen og aftenen fri frem til middagen. Lodgen er udstyret med alle bekvemmeligheder, inklusive swimmingpool. Om aftenen den anden dag indgår en solnedgangssafari på Chobefloden. Vi anbefaler dig samme dag om morgenen at tage på en morgensafari i parken, da parkafgiften allerede er betalt for denne dag. Priser for udflugter, aktiviteter, safariture såkaldte game drives, der ligger udenfor det ordinære program, finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 5 - Caprivi
Idag forlader vi Botswana for at rejse videre ind i Namibia via grænseposten ved Ngoma Bridge . For danske statsborgere behøves der ikke visum, men det kan godt tage en studn alligevel, før vi er kommet igennem. Chobefloden skifter navn flere gang i løbet af sit løb frem til Zambesifloden. Den kommer ned i Namibia fra Angola og der hedder den Kwando.  Hvis man kigger nærmere på kortet over det sydlige Afrika og Namibia, så ser man den såkaldte Caprivi-stribe, der har fået sit navn efter den tyske kansler (1890 – 94) Leo von Caprivi. Han formåede at forhandle sig frem til denne bemærkelsesværdige "udvækst" af den namibiske iøvrigt firkantede grænse. Tanken var politisk og kommerciel, da man ville kunne nå Zambesifloden, der skulle forbinde Namibia med det Indiske Ocean, hvor den anden tyske koloni Tanganyika lå. Det viste sig dog, at floden ikke var fremkommelig hele vejen. Et enormt vandhul lå i vejen, Victoriafaldene. Men Namibia fik et stykke land, der til forskel fra de øvrige dele af landet er vandrigt, betydeligt grønnere og med et fantastisk rigt plante- og dyreliv. Caprivi skyder ind mellem Angola i nord og Botswana i syd, for længere østpå at møde Zambia og Zimbabwe. Vi bliver to nætter i Caprivi på to forskellige lodges. Resten af eftermiddagen er fri til hvile frem til middagen. Vil du deltage i en flodekspedition, kan det organiseres til en ekstra pris. Priser for udflugter, aktiviteter, safariture såkaldte game drives, der ligger udenfor det ordinære program, finder du under "Mere om rejsen" på vores hjemmeside.

Dag 6 - Okavangofloden
Det ekstremt tørre klima kombineret med tilgangen af vand, bidrager til, at området har en usandsynlig rig fauna. Disse naturreservater er unikke, da der også bor mennesker i dem, der skal dele pladsen med bl.a. elefanter, flodheste og mange andre dyr. Kwandofloden kommer ind fra Angola, fortsætter ned gennem Namibia og Caprivi ind i Botswana. Fremme ved lodgen, der ligger ved Okavangoflodens bred, har du fri frem til middagen. Har du lyst, kan du mod betaling deltage på en safaritur, der er organiseret af lodgen.

Dag 7 - Etosha National Park
Dagens mål er Etosha National Park. Her bor vi de to første nætter inde i Nationalparken. De følgende to dage skal vi udforske Etoshas rige dyreliv, morgen og eftermiddag. Etosha National Park er Namibias mest kendte naturreservat og et af Afrikas største - hele 22.270 km2. Den østlige del domineres af træsavanne mens den vestlige del er mere præget af buske og lave træer. I reservatets centrale del ligger Etosha Pan, en gigantiskt udtørret saltsø på 4.800 km2, der størstedelen af året glimter i sølvagtigt hvidt. Etosha betyder netop stor hvid plads. Nogle år med højere nedbør, forvandles saltørkenen til en 10 cm dyb sø, der tiltrækker sig en række fugle som flamingoer og pelikaner.

Dag 8 - 9 - Etosha Nationalpark
 Nationalparken lever der mere end 110 pattedyrsarter og næsten 350 forskellige fuglearter. Blandt dem er der nogle sjældne og udrydningstruede arter, bl.a. sort næsehorn, gepard og brun hyæne. Afrikas største elefanter findes også her, med en højde på over fire meter mellem landjorden og skuldrene. Afstandene er store og luften tør i dette fascinerende land. Nu kan det være skønt med lidt hvile. Fremme ved lodgen får du lidt fritid, så hvorfor ikke springe en tur i poolen. Også dyrene har deres egen pool udenfor den indhegnede lodge, et vandhul der ofte er velbesøgt, og med lidt held kan man se både elefanter og næsehorn der.

Dag 10 - Klippemalerier og himbafolk
I Twyfelfontein finder vi en af Namibias to Verdensarve, et imponerende område med meget velbevarede klippemalerier af buskmænd, nogle antageligt mere end 6.000 år gamle. Her går vi rundt og betragter de smukke motiver af bl.a. dyr og jagtscener, inden vi rejser videre. Vi kommer også forbi himbafolket i en nærliggende by. Himba har længe været et af det sydvestlige Afrikas mest isolerede folkeslag, der har bevaret mange af sine urgamle traditioner og skikke. Men for nylig er himbafolket nærmest blevet verdensberømte gennem mange forskellige dokumentarer og reportager.

Dag 11 - En eventyrlig plads på jorden
Mellem Skelettkysten i vest og centralplateauet i øst, ligger et fascinerende landskab, Damaraland. Den meget smukke og bjergrige del af Namibia byder på fantastiske visuelle scener, der omgiver os på dagens rejse nordpå. Trods de ekstreme forhold er Damaraland virkelig et paradis for naturelskere. Naturen er kendt som et kunstværk i sig selv. Her finder man også flere tidligere spor efter buskmænd i form af klippemalerier. Damaraland er også kendt for sine ørkentilpassede elefanter og næsehorn. En af de første europæere der udforskede denne del af Afrika i midten af 1800-tallet, var den svenske forsker og opdagelsesrejsende Karl John Andersson. I løbet af eftermiddagen ankommer vi til et eventyrligt sted på jorden, den tysktalende lille kystby Swakopmund, de hvide namibiers favoritsted til ferie og fritid.
Swakopmund er måske ikke hvad en europæer forbinder med en badeby. Havet er iskoldt med farlig strøm, og sæler svømmer rundt i bølgerne. Kolde tåger fejer ofte ind over den lille charmerende by om formiddagen. Det er et af de tørreste steder i verden. Nedbøren er mindre end 12 mm om året. Efter at have checket ind på hotellet, stifter vi nærmere bekendtskab med dette ejendommelige sted, mellem et iskoldt hav og verdens ældste ørken, med tyske bindingsværkshuse og verdens bedste østers, der serveres til øllet i de lokale ølstuer. Her har man naturligvis også Afrikas bedste øl. Aftenen er fri til egne aktiviteter. Gå rundt og studer de velbevarede tyske kolonihuse fra det forrige århundrede, besøg nogle af byens museer eller botaniser i de små butikker. Du kan også besøge en af ølrestauranterne og prøve de namibiske østers.

Dag 12 - Verdens ældste ørken
Idag rejser vi mod et af Namibørkenens mest spektakulære naturområder, Sossusvlei, kendt for sine røde enorme sandklitter.  Namibørkenen er en af de ældste ørkener i verden – måske den ældste – og den var ørken allerede for 80 millioner år siden. I syd strækker den sig ind i Sydafrika og i nord ind i Angola over Kunenefloden. Den løber 1500 km langs med Namibias kyst og er mellem 80 og 140 km bred. Trods det ekstremt hårde klima lever der usædvanligt mange levende væsener i disse nærmest "mulige" omgivelser – ikke bare insekter og reptiler men også nogle pattedyr, der alle har tilpasset sig de ekstreme forhold. Om eftermiddagen ankommer vi til vores ørkenlodge, hvor vi bor i to nætter. 
Efter indcheckning er der til til afslapning inden middagen. 

Dag 13 - Sossusvleis røde sanddyner
I de tidlige morgentimer forlader vi lodgen for at køre det korte stykke til Sossusvlei - et af Namibias geologiske underværker. Vi ankommer når solen står lavt, og kontrasterne mellem lys og skygge på de røde og enorme sandklitter skaber et magisk lysspil. De højeste klitter er over 300 m høje. Sandet blev i millioner af år skyllet ud i havet af Orangefloden i syd og blev ført nordpå af havstrømmene, hvorefter havbølger og vind bragte sandet tilbage ind i landet. Området dækker i dag et enormt areal på 45.000 km2. Her går vi en ca 5 km lang tur og lader os fascinere af skønheden i det ekstreme landskab. Ikke langt fra vores lodge ligger en stor floddal, Sesriemkløften. Her går vi en kort tur, inden vi er tilbage på lodgen.

Dag 14 - Velkommen til Windhoek
Idag skal vi til Namibias hovedstad Windhoek. Det første indtryk af byen er, at man er kommet til en mindre nord- eller centraleuropæisk by. Flere historiske bygninger fra århundredeskiftet vidner om den tyske oprindelse. Namibia var tysk protektorat, Tyske Sydvestafrika, mellem 1884-1914.

Sdist på eftermiddagen chcker vi ind på et dejligt hotel i byen.

Dag 15 - Afrejse til Danmark
Formiddagen er fri indtil afrejsen mod lufthavnen. Flyturen går via Johannesburg og Frankfurt alternativt London.

Dag 16 - Ankomst Danmark
Ankomst Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark-Namibia-Zimbabwe-Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 15 x morgenmad inkl. flymåltider
 • 14 x middag inkl. flymåltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark – Namibia. Flyrejse via London eller Frankfurt og Johannesburg. Måltider på flyrejsen indgår.

Dag 2

Ankomst til Victoria Falls via Johannesburg. Transfer til hotellet. Morgenmad på flyet og velkomstmiddag indgår. En overnatning på hotel i Victoria Falls.

Dag 3 - 4

Victoria Falls – Chobe, Botswana. 80 km. Morgenmad og middag indgår begge dage. To overnatninger på safarilodge ved Chobe Nationalpark.

Dag 5

Chobe – Kwando River, Caprivi, Namibia. 230 km. Morgenmad indgår. En overnatning på safarilodge ved Kwando River.

Dag 6

Kwando – Okavangofloden. 402 km. Morgenmad og middag indgår. Solnedgangskrydstogt. En overnatning på lodge ved Okavangofloden.

Dag 7

Okavangofloden – Namutoni Camp, Etosha. 430 km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge i Etosha Nationalpark.

Dag 8 - 9

Namutoni Camp – Okaukuejo, Etosha. Safariturer i Etosha Nationalpark morgen og ftermiddag. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på lodge i Nationalparken.

Dag 10

Okaukuejo – Twyfelfontein – Himbaby – Mopane Lodge, Khorixas, Damaraland. 208 km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på lodge i Damaraland.

Dag 11

Mopane Lodge, Khorixas – Swakopmund. 450 km. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Wakopmund.

Dag 12

Swakopmund – Walvis Bay – Sesriem. 300 km. Morgenmad og middag indgår.

Dag 13

Udflugt til Sossusvlei. Morgenmad og middag indgår.

Dag 14

Sesriem – Windhoek. 469 km. Morgenmad indgår.

Dag 15

Windhoek – Danmark. Morgenmad på hotellet og flymåltider indgår.

Dag 16

Ankomst Danmark.

Namibia

Indbyggertal 1 800 000 Landets størrelse 581 730 km² Valuta Pula Religion Traditionelle afrikanske religioner, minoriteter af kristne og muslimer Sprog Engelsk og Setswana er officielle sprog; ca 20 andre sprog forekommer også.  

Zimbabwe

Indbyggertal: 13 millioner. 

Landets areal: 390.580 km². 

Valuta: Amerikanske dollar (USD).

Religion: 50 % kristne, 25% indlandske religioner, 24 % muslimer og andre 1 %. 

Sprog: De officielle sprog er engelsk, shona og sindebele.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse til Namibia/Zimbabwe t/r, TEMAs rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

OBS! Rejsen præsenteres i to versioner, afhængig af hvilken dato du vælger. Den ene begynder i Windhoek, Namibia og afsluttes ved Victoriafaldene. Den anden begynder ved Victoriafaldene og afsluttes i Windhoek. Rejserne har samme program men "omvendt" rute så at sige.

Programændringer

På grund af ekstremt dårlige veje i Twyfelfontain, udgår besøget ved klippemalerierne (dag 6 alt. dag 10) samt stoppet i Himbabyen (dag 7 alt. dag 10), der ikke lever op til vores mål. I stedet besøger vi et hereromark (dag 6 alt. dag 10). Herero er en af Namibias største folkegruppe, kendt for sin farverige påklædning og specielle hovedbeklædning. Markedet er organiseret af hererokvinder.
Flodkrydstogt i Hakusembe (dag 10 alt dag 6) med mousserende vin og besøg i Victoriafaldenes Nationalpark (dag 14 alt dag 2) med temaguide bliver et permanent indslag på rejsen. Desuden inkluderer vi en ekstra transfer til og fra sandklitterne i Sossusvlei (dag 4. alt dag 13).

Øvrigt:

Ekstra udflugter
I løbet af rejsen er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, der ikke indgår i rejsens pris. Her ser du nogle af dem som TEMA anbefaler.

Dag 11. (dag 5 fra Victoriafaldene) Kwandofloden.

1) Safaritur i Bwabwata Nationalpark, 3 timer ca. 425 ZAR (ca. 220 kr)
2) Flodsafari, ca. 465 ZAR (ca. 250 kr.).

Dag 12-13. (dag 4 fra Victoriafaldene) Safaritur i Chobe Nationalpark (entré til nationalparken ca. 12 USD), 3 timer ca. 250 BWP (ca. 175 kr)
Denne safari kan foretages dag 12 om aftenen, så skal man betale nationalparksafgift. TEMA anbefaler at foretage denne safari dag 13, så indgår parkafgiften, da et flodkrydstogt indgår i det ordinære program, og parkafgiften er betalt, eftersom den gælder pr. dag.

Valuta:

Medbring en startkasse i sydafrikanske rand, hvis du starter rejsen i Namibia. Den er let at købe i Danmark og den svarer til den namibiske dollar. Iøvrigt accepteres de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller og lodges. De kan også benyttes i de fleste kontantautomater der findes i Windhoek og Swakopmund. I løbet af rejsen bliver der cirka fem muligheder for at hæve i kontantautomater.

I Botswana kan man kun benytte botswanske Pula (BWP), og i Zimbabwe, der ikke har sin egen valuta, kan man benytte amerikanske dollar (USD) men også sydafrikanske rand.
De fleste hoteller/lodges tager imod kreditkort. Ellers er kontante USD og EUR lette at veksle.

Medbring lige penge til visumbetalingen i Zimbabwe, der er det eneste land, hvor skandinaviske statsborgere skal have visum. Sedlerne bør også være pæne og ufoldede.

Du skal have penge med til at dække udgifter til drikkepenge, private indkøb af håndarbejde og souvenirs, drikkevarer samt til måltider der ikke er inkluderede i programmet (se rejsefakta). Det er en fordel af medbringe USD og små sedler, da det altid er svært at veksle over det hele. Medbring 1-, 5- og 10-dollarsedler.

På denne rejse er næsten alle måltider inkluderede, undtagen i Swakopmund i Namibia, og du bør regne med at en frokost koster ca. 10-15 USD. Drikkevarer indgår ikke på hele rejsen. 0,5 liter vand koster ca. 1-2 USD, 33 cl øl ca. 2-3 USD, 1 glas vin ca. 3-4 USD. Priserne varierer men er lavest i Namibia og højest i Zimbabwe.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Obs! VISA og MasterCard accepteres af de fleste hoteller og lodges på hele rejsen. Der er hæveautomater i de større byer som Windhoek og Swakopmund, men også i Caprivi.

Drikkepenge:

Drikkepenge til hotellernes bagagepersonale og serveringspersonale ved fælles måltider står TEMA for. Drikkepenge til lokale guider og chauffører indgår ikke. TEMA anbefaler 3-5 USD pr. person/dag.

TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende. Fælles drikkepenge, der formidles via rejselederen indgår ikke på denne rejse. Generelt giver man drikkepenge på restauranter, cafeer og barer på op til 10%.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Den tilladte bagage er en større taske i blødt materiale på max. 20 kg – ikke en kuffert i hård plast eller metal. Det er kun tilladt at have håndbagage inde i buskabinen. Pak let, da du skal forvente selv at bære din bagage ved ankomst og afrejse på de forskellige hoteller, også selv om visse lodges har bagageservice.
Foruden fotografisk udstyr, anbefaler vi, at du medbringer en kikkert. Den kan være til stor hjælp og glæde.

Mange veje er støvede, så vi anbefaler, at du medbringer plastikposer til at bekytte dit udstyr. Evt. en stofpose, hvor du opbevarer kamera og lignende. En hat og solbriller kan også være gode at medbringe, solen kan være meget stærk.

Observere

Dette er en rejse med firehjulstrukken specialbygget bus og den er i sig selv en stor del af selve rejseoplevelsen. Vores rejse er et såkaldt "roadtrip", hvilket indebære lange strækninger på veje af blandet kvalitet. Busserne er ikke udstyrede med aircondition og toiletter. I løbet af rejsen kører vi på veje der hovedsageligt består af grus, og som nu og da er ujævne, hvorfor rejsen kan virke rystende og gyngende. Støjniveauet kan temmelig højt engang imellem. Medbring høreværn, hvis du er følsom. Derimod er det bekvemme sæder og der er god plads mellem sæderne, så selv langbenede gæster sidder bekvemt.

Bussen er udstyret med opladerstation til opladning af elektronisk udstyr under kørslen. Disse er af sydafrikansk type med tre huller. Derfor bør du skaffe dig en sydafrikansk el-adapter for at være på den sikre side; det kan du gøre inden rejsen eller eventuelt i lufthavnen i Johannesburg. TEMA anbefaler også, at du medbringer en kontakt med tre eller flere udtag, hvis du har flere enheder der skal oplades. På hotellerne/lodgerne er det også muligt at oplade udstyr.

TEMA anbefaler følgende bøger for inspiration til turen:
Robert's Birds of Southern Africa - G L Maclean
Newman's Birds of Southern Africa - Kenneth Newman
Field Guide to Mammals of Southern Africa - Chris & Tilde Stuart
Southern Africa Mammals - Robin Frandsen

I bussen er der medicinsk udstyr og uddannet personale. Vi anbefaler, at du selv medbringer dette:
Plaster i forskellige størrelser
Aspirin eller paracetamol
Håndsprit
Sårsalve og sårvask
Myggemidler
Antidiarrepiller (Imodium)
Solbeskyttelse

Når det gælder malaria og andre tropiske sygdomme, anbefaler vi, at du kontakter din læge for mere information.

Der er WiFi på flere hoteller, men forbindelsen er langsom sammenlignet med Danmark. Mobiltelefoner skal være slukkede på safariturene.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2018-10-25 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-10-25
13:40
2018-10-25
15:15
SAS, 675
Frankfurt
Johannesburg
2018-10-25
20:45
2018-10-26
08:30
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2018-10-26
10:50
2018-10-26
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Windhoek
Johannesburg
2018-11-08
15:00
2018-11-08
17:45
South African, 077
Johannesburg
London
2018-11-08
20:00
2018-11-09
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2018-11-09
09:50
2018-11-09
12:40
SAS, 502
16 dage Ekspedition Namibia København 32 520 DKK Alt optaget
2018-11-08 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2018-11-08
14:55
2018-11-08
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2018-11-08
18:05
2018-11-09
07:15
South African, 235
Johannesburg
Victoria Falls
2018-11-09
10:50
2018-11-09
12:25
South African, 404
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Windhoek
Johannesburg
2018-11-22
17:15
2018-11-22
19:05
South African, 077
Johannesburg
London
2018-11-22
21:00
2018-11-23
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2018-11-23
09:55
2018-11-23
12:50
SAS, 502
16 dage Ekspedition Namibia København 33 610 DKK Forespørgsel
2019-02-18 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-02-18
14:55
2019-02-18
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-02-18
18:05
2019-02-19
07:15
South African, 235
Johannesburg
Windhoek
2019-02-19
09:50
2019-02-19
11:45
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-03-05
13:25
2019-03-05
15:05
South African, 041
Johannesburg
Munich
2019-03-05
21:15
2019-03-06
07:00
South African, 264
Munich
Copenhagen
2019-03-06
09:35
2019-03-06
11:15
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 36 105 DKK 4 ledige pladser Bestil
2019-03-04 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-03-04
14:55
2019-03-04
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-03-04
18:05
2019-03-05
07:15
South African, 235
Johannesburg
Victoria Falls
2019-03-05
10:50
2019-03-05
12:25
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-03-19
13:25
2019-03-19
15:05
South African, 041
Johannesburg
Munich
2019-03-19
21:15
2019-03-20
07:00
South African, 264
Munich
Copenhagen
2019-03-20
09:35
2019-03-20
11:15
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 35 925 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-03-18 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-03-18
14:55
2019-03-18
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-03-18
18:05
2019-03-19
07:15
South African, 235
Johannesburg
Windhoek
2019-03-19
09:50
2019-03-19
11:45
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-04-02
13:25
2019-04-02
15:05
South African, 041
Johannesburg
Munich
2019-04-02
20:35
2019-04-03
07:20
South African, 264
Munich
Copenhagen
2019-04-03
09:45
2019-04-03
11:20
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 35 925 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-07-01 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-07-01
18:15
2019-07-01
19:45
SAS, 1635
Frankfurt
Johannesburg
2019-07-01
20:45
2019-07-02
07:25
South African, 261
Johannesburg
Windhoek
2019-07-02
09:30
2019-07-02
11:25
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-07-16
13:30
2019-07-16
15:05
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2019-07-16
19:25
2019-07-17
06:10
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-07-17
09:30
2019-07-17
10:50
SAS, 640
17 dage Ekspedition Namibia København 38 180 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-09-30 17 dage Ekspedition Namibia København 38 180 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-10-14 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-10-14
14:55
2019-10-14
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-10-14
18:05
2019-10-15
07:15
South African, 235
Johannesburg
Victoria Falls
2019-10-15
10:50
2019-10-15
12:25
South African, 074
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2019-10-29
13:25
2019-10-29
15:05
South African, 041
Johannesburg
Munich
2019-10-29
21:15
2019-10-30
07:00
South African, 264
Munich
Copenhagen
2019-10-30
09:35
2019-10-30
11:15
SAS, 662
17 dage Ekspedition Namibia København 36 835 DKK 6 ledige pladser Bestil
2019-10-28 17 dage Ekspedition Namibia København 38 180 DKK 6 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet
 
XClose