Nyhed

Sydmarokkanske perlerI strålende smuk natur

Oplev bjerglandsbyerne i de Høje Atlasbjerge, som indgiver en dyb følelse af fred og ro. Ceder- og grantræer beklæder toppene, mens dadel- og oliventræer vokser i dalgangene. Byen Merzouga som ligger midt mellem sandklitterne byder på verdens smukkeste solopgange. Her findes også palmelunde og vand som tiltrækker mængder af fugle. Rejsen afsluttes med et besøg i Marrakesh, og dens småstræder som myldrer af folkeliv og orientalsk atmosfære.

REJSEFAKTA

Lande: Marokko

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 11 dage

Gruppens størrelse: 18-24 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Bjergpasset Tiz'n Tischka
 • Ait Ben Haddou
 • De lodrette klippevægge i Todrakløften
 • Saharas sandbakker
 • Magiske Marrakesh

Dagsprogram
Efterår 2018 / Forår 2019

Dag 1 - Ankomst.

Ankomst til Marrakesh i Marokko. Efter ankomstformaliteterne møder du din Tema rejseleder, og kører med bus til hotellet. Der er fri tid frem til aftenens middag på hotellet.

Dag 2 - De Høje Atlasbjerge.

Vi forlader Marrakesh med bus og kører op i de imponerende høje Atlasbjerge. Rejsen leder os op i Marokko's højeste bjergpas, Tiz'n Tischka på 2.260 Meter over Havet. Ikke langt herfra hæver Toubkalmassivet sig med landets højeste top på 4167 MOH. Her ligger også Afrika's højest beliggende skiområde, Oukaimeden på 3200 MOH, og mange tilhørende skilifte.

Med firhjulstrækkere gør vi en afstikker til Telouet, hvor ruinerne af det førhen så mægtige fort (kasbahn) ligger. Det var førhen hovedkvarter for den mægtige Glaouii familie. Herfra kunde de kontrollere og beskatte de karavaner, der kom ud af Sahara på vej ned til Marrakesh, hvor varerne skiftede ejermand. Glaouii familien tjente sin størte formue på slathandlen, og efterladenskaberne af deres saltminer findes i bjergene i nærheden. 

Vi spiser frokost i byen, og kører så mod dagens endemål, UNESCO Verdensarven Ait Ben Hadodu, som har være lokalitet for mange filmindspilninger.

Dag 3 - Rosernes dal.

Idag rejser vi langs med Dadesdalens mange oaser og ad de tusinde borges (kasbohrnas) vej. Vi kommer forbi Kelaat M'Gouna hvor der dyrkes Damascenerroser. De smukke blomster fra denne tornede busk anvendes i mange landes køkkener, idet at kronbladene bruges til drikkevarer, desserter, spiselige dekorationer og meget andet. Der udvindes også eteriske olier og rosenvand fra disse dejlige blomster. Der bliver mulighed for at handle i Kelaat M'Gouna.

Vi fortsætter siden gennem Todrakløften med sine mange hundrede Meter høje lodrette vægge. Området tilbyder fantastiske udsigter over bjergkløfter og bjerglandskaber. 

Nu har vi nedfarten mod Sahara's sandhav fremfor os. Undervejs ser vi resterne af et gammelt overrislingssystem, som blev bygget for at kunne udvide oaserne. Da man ikke længere havde slaver til at udføre det farlige arbejde, hvor de blev tvunget ind i rørerne, forfaldt teglstenene og oaserne krympede tilbage til sine oprindelige størrelser. 

Efterhånden kommer vi frem til vores hotel, som ligger i udkanten af de store sandklitter. Her bytter vi transportmiddel fra jeep til ørkenens skib - dromedarer. Vi tilpasser dagsprogrammet efter solop- og nedgang. Hvis du har lyst kan du ride på dromedar eller gå selv og nyde sandklitternes smukke omskiftelighed. Vi bor her to nætter, så der bliver mulighed for at se endnu en solopgang og nedgang.

Dag 4 - Saharas Sandklitter.

Vi kører ud i Sahara med vores firhjulstrukne biler, og får mulighed for at træffe nomader i deres naturlige omgivelser. Eftermiddagen er fri, og du kan slappe af ved svømmepølen eller gå omkring i sandklitterne.

Dag 5 - Rissani, Alnif.

Dagens indledes med et besøg på det lokale marked i Rissani. Her har der været en karavanelejr i over et tusinde år. Stadigvæk idag er Rissani et vigtigt handelscentrum. Her går du omkring blandt velduftende krydderier, dadler, grøntsager og alt muligt spænnende. Nutidens kongedynasti, Alaouiterne har sin oprindelse i dette område. Her ligger mange af den nutidige regents forfædre begravet i såkaldte maraboutgrave.

Vi fortsætter til en lille by som hedder Alnif. For dem som leder efter fossiler er området omkring byen det rene paradis. Her findes mange unikke efterladenskaber efter nu uddøde dyr. Vigtige er de såkaldte triboliter, som fandtes under den del af jordens historie der strakte sig fra Kambrium til Perm. Det eneste spor der idag findes af tribulitter er iform af fossiler og sporfossiler. Her ved Alnif har forskere fundet fossiler efter en 180 Mio år gammel sauropod. Den var 9 Meter lang og vejede mellem 4 og 5 Ton, og er den ældste sauropod man har fundet. Dette fossil slog den tidligere rekordindehaver med 20 Mio år! Sauropoderne var planteædende dinosaurier.

Slutmmålet for dagens rejse er oasebyen Nkoob.

Dag 6 - Draadalen.

Rejsevejen går nu videre gennem bjerg- og stenørken, et område som kan påminde om et månelandskab. Efterhånden kommer vi frem til Draadalen, hvor oaserne ligger som perler på en snor. Draafloden, som førhen var Marokkos længste flod, forsvinder nutildags i Saharas sand. Vi stopper i den gamle karavaneby Zagora og lader os fotografere ved det ikoniske vejskilt med "52 dagsrejser til Timbuktou".

Efter frokosten fortsætter vi mod Foum Zguid, som er dagens mål.

Dag 7 - Anti Atlasbjergene.

Idag kører vi videre gennem oaserne imod Anti-Atlasbjergene. Først kommer vi igennem Tata som førhen var gennemfartsby for slavekaravaner fra Syd om Sahara. Her fandtes et stort slavemarked, hvor man hvilede ud efter lange og strabadsrige vandringer. Vi kommer forbi den lille by Ait Mensour, som er kendt for den såkaldte Tiossint meteorit. Meteoritten faldt ned her år 2011, men hele fem meteorstene er fundet her omkring byen. Disse kan du se på forskellige museer rundt omkring i verden, eksempelvis Naturhistorisk museum i London.

Rejsen går nu op gennem Anti-Atlas, som ligger på den urgamle afrikanske kontinentalplade, Her ser vi smukke bjergformationer i rødlig granit. 

Dagens mål er karavanestationen i Taroudant, som ofte bliver kaldt Lille Marrakesh. Vi bor i en oaselignende riad lige udenfor bymuren.

Dag 8 - Taroudant.

Efter en lille byrundvandring i Taroudant kører vi op til endnu et af landets høje bjergpas, denne gang Tiz'n Test. Langs vejen, som sagte fører os mod Marrakesh, finder vi Tinmel moskeen, som har en vigtig plads i landets historie. Efter rejsen gennem bjergene kommer vi langsomt frem til "Sydens Perle" eller "Slettens Dronning", nemlig den rosa sagaby Marrakesh.

Dag 9 - Magiske Marrakesh.

Idag udforsker vi sammen Marrakesh. Siden har vi fælles afskedsfrokost i centrum, eller Medinaen som den hedder. Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter.

Dag 10 - Fri dag i Marrakesh.

Dagen er fri til egne eventyr. Du kan få masser af tips og gode råd af din Tema rejseleder.

Dag 11 - Hjemrejse.

Så er det tide til at rejse hjemad igen. Vi takker for besøget og ønsker dig varmt velkommen tilbage.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen Danmark-Marrakesh t/r
 • Samtlige overnatninger
 • 10 x morgenmad
 • 8 x frokost
 • 8 x middag
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark-Marrakesh. Bustransport fra lufthavnen til hotel, circa 40 Km. En overnatning på hotel i Marrakesh. Middag indgår.

Dag 2.

Marrakesh-Tichka-Ait Ben Haddou, circa 110 Km bustransport + 70 Km i 4x4 jeep. En overnatning i Ait Ben Haddou. Helpension indgår.

Dag 3.

Ait Ben Haddou-Skoura-Eerfoud, circa 295 Km i 4x4 jeep. En overnatning på hotel i Eerfoud. Helpension indgår.

Dag 4.

Eerfoud-Merzouga, circa 34 Km i 4x4 jeep. Fri eftermiddag. En overnatning på hotel i Merzouga. Helpension indgår.

Dag 5.

Merzouga-Rissani-Alnif-Nkoob, circa 185 Km i 4x4 jeep. En overnatning på hotel i Nkoob. Helpension indgår.

Dag 6.

Nkoob-Tanssikth-Zagora-Foum zguide, circa 215 Km i 4x4 jeep. En overnatning på hotel i Foum zguide. Helpension indgår.

Dag 7.

Foum zguide-Tatat-Igherm-Taroudant, circa 295 Km i 4x4 jeep. Enovernatning på hotel i Taroudant. Helpension indgår.

Dag 8.

Taroudant-Tizni ntest-Tinmel-Ouigane-Marrakesh, circa 220 Km i 4x4 jeep. Tre overnatninger på hotel i Marrakesh. Helpension indgår.

Dag 9.

Marrakesh. Morgenmad og afskedsfrokost indgår.

Dag 10.

Fri dag i Marrakesh. Morgenmad indgår.

Dag 11.

Hotellet-Lufthavnen, circa 40 Km med bus.Returflyvning Marrakesh-Danmark. Morgenmad indgår.

Marokko

Befolkning
32,7 millioner Landets areal
446 550 km² Religion
Muslimer ca 98 %, Valuta
Marokkansk dirham Sprog
Arabisk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Marrakesh t/r, øvrige transporter i henhold til programmet, delt dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs rejseleder, entreer, samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er angivet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.  

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta: 

Marokkanske Dirham (MAD).

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor. 

Drikkepenge: 

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Beregn ca. 464 MAD (circa 400,- DKK) per person i drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale samt til lokale guider og chauffører. Rejselederen indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning: 

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Du kommer til at opholde dig i forskellige dele af Marokko med skiftende klima. De indre dele af landet har ørkenklima med lave aften- og nattemperaturer. 

Påklædning 

Da du er på rundrejse med udflugter hver dag, bør du være behageligt klædt dog med en varm trøje, frakke eller jakke, når du befinder dig i de højere dele af Mellem Atlasbjergene samt til kølige aftener og morgener i de indre dele. Der kan forekomme regn. Et letpakket regnslag og en paraply anbefales. Det er vigtigt at tage behagelige sko med lav hæl og gummisåler med til vandreture i by og natur.

Øvrigt: 

Ved ankomst formiddag eller tidlig eftermiddag kan det hænde, at værelset endnu ikke er rengjort. Man kan normalt ikke disponere over værelserne før kl. 15.00, men det varierer fra hotel til hotel. På visse rejsemål får man først adgang til sit værelse kl. 17.00.

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser. 

Bus og jeep:

På denne rejse anvender vi bus dag 1+2 og igen 7+8. Dag 2-6 anvender vi firhjulstrukne jeeps. Vi bytter plads i jeeperne hver dag, og det gælder også rejselederen, som selvfølgelig bare kan være i en jeep om dagen.

OBS: 

Vigtig information om ankomsten til Marrakesh. 

Inden du går gennem paskontrollen skal du have udfyldt et indrejsekort. Sørg for at udfylde dette mens du står i kø. 

Pasmyndighederne ønsker følgende oplysninger: 

Ankomstdato og flynummer til Marrakesh. 

Efternavn, fornavn og navn før giftemål. 

Dato og fødested, nationalitet og bopælsland. 

Erhverv, pasnummer og passets udstedelsesdato. 

Destination. 

Adresse i Marokko, her angiver du første hotel, se dagbogen. 

Afkryds feltet med "Turisme" 


TEMAs repræsentant finder du i venstre side af ankomsthallen.

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose