Australien og New ZealandOceaniens højdepunkter

At opleve koalabjørne i tropisk regnskov, Great Barrier Reef, Ayers Rock, vindistrikter, maorikultur og pingviner på een og samme rejse kan lyde som en uopnåelig drøm. Men faktum er, at vores rejse til Australien og New Zealand gør det muligt. Naturen er storslået, kontrasterne enorme og byerne er så specielle, at de går under mange kælenavne. Vi besøger blandt andet Melbourne, som kaldes "Capital of Cool" og Auckland der med sin havn kaldes for "The City of Sails". Derudover får du undervejs til Oceanien et indholdsrigt og behageligt ophold i Singapore. Hvis du ønsker en mindesværdig "En gang for livet rejse", kan det knapt gøres bedre.

REJSEFAKTA

Lande: Singapore, Australien, New Zealand

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 24 dage

Gruppens størrelse: 20-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Barrier Reef
 • Uluru i både solopgang og solnedgang
 • Rottnest Island med de endemiske quokkas
 • Coromandelhalvøen med de eksotiske Bregnetræer
 • Maorikultur og oplevelser i Roturua

Dagsprogram
2022–2023

Dag 1 - Afrejse.

Afrejse fra Danmark mod første stop på rejsen, Singapore.

Dag 2 - Overnatning i Singapore.   

Ankomst til Singapore, hvor vi får en afbrud i den lange rejse til Australien. Hotellet ligger i nærheden af Clarke Quay, indenfor kort gangafstand til begivenhedernes centrum, med stort udbud af restauranter, cafeer og udendørsserveringer.   

Dag 3 - Byrundtur i Singapore.   

Sov ud og nyde den bugnende morgenmadsbuffet i fred og ro, inden vi kører på byrundtur i denne storby. Singa og Pura er de malajiske ord for Løve og By, og ifølge myterne var det første væsen som blev set her netop en løve. En af dagens hovedattraktioner er Singapores symbol "the Merlion", et sagnvæsen som har løvehoved og fiskekrop.    

Det moderne Singapores grundlægger var Sir Thomas Stamford Raffles, som var tjenestemand hos det Britiske ostindiske kompagni. Han sluttede en aftale med Sultanen af Johor i 1819, og oprettede Singapore som en handelsplads. Hans navn blev sidenhen anvendt til det, som skulle udvikle sig til et af verdens mest stemningsfulde hoteller, The Raffles Hotel. Det var her at drinken "Singapore sling" blev opfundet, og byrundturen afrundes med et besøg på hotellet.   

Vi checker sent ud fra vores hotel i Singapore, så efter byrundturen er der mulighed for at hvile sig og tage et brusebad, inden aftenenens flyvning videre mod Australien og Cairns.   

Dag 4 - Ankomst Australien.   

Om formiddagen lander vi i Australien og delstaten Queensland. Dronningen som delstaten fik sit navn efter var Victoria. Hun var en meget populær dronning, der regerede fra midten af 1800-årene, og ingen gjorde indsigelser, når hun foreslog navnet Queensland istedet for Cooksland.   

Cook hed James til fornavn, og det var ham som under 1600-årene udforskede Australiens kyst fra sin flæde. Idag kaldes staten oftest for "The Sunshine State", da solen for det meste skinner her. Hotellet er centralt beliggende hotel ved marinaen, og herfra er det let at udforske den lille by.   

Om aftenen samles vi og går en kort gåtuur til en af Cairns mest kendte restauranter, Ochre. Her bydes vi på en australiensisk menu tilberedt af nærproducerede råvarer. En rigtig god måde at ankomme til Australien på!   

Dag 5 - Regnskovsbyen Kuranda.   

Vi starter med en afkoblende og smuk togrejse gennem den tropiske frodighed ombord på Kuranda Scenic Railway, som tager os fra lavlandet og op gennem bjergene til Kuranda. Det var en enginørsmæssig bedrift at bygge jernbanen i sin tid. Stadigvæk idag er togrejsen betagende, med naturscenerier som vandfald, dybe kløfter og tropisk regnskov.   

Hele dagen tilbringer vi i regnskoven, hvor der findes mere end 1200 forskellige arter af blomstrende planter, og dyreliv med kænguruer, koalabjørne, wallabies og krokodiller.    

Efter en grillfrokost tilegner vi os aboriginernes kultur med Pamagirri Aboriginal Experience. Her lærer vi os blandt andet hvordan man kaster med boomerang og spiller på en Didgeridoo.    

Turen tilbage til kysten går med den fascinerende Skyrail - Rainforest Cableway, som er en 7½ Km lang linebane, som går lige hen over trækronerne i regnskoven. Luften er fuld af den tropiske regnskovs dufte og lyde. Undervejs kan man gå af banen ved to lejligheder og gå på brede gangbroer gennem den tætte vegetation.    

Dag 6 - Snorkling ved Great Barrier Reef.    

Idag kan vi ser frem mod en hel dag på havet. Vi tager ud til Det Store Barriererev, som er verdens største koralrev, og optaget på Unesco verdensarvslisten. Vi besøger Michaelmas-revet og sandøen Michalmas Cay som repræsentanter for de over 3000 forskellige rev og circa 1000 øer som udgør hele Barriere-revet. Her findes selvfølgeligt et fantastisk liv under vandoverfladen, og derudover et rigt fugleliv. Området er en af de største havfuglekolonier på hele revet. Der findes snorklingsudrustning ombord, og undervandslivet kan også beundres fra båd ombord på glasbundsbåden. Mod ekstrabetaling (75 AUD) kan en rigtig dykkerudrustning lejes fra båden.   

Der er ingen skygge i Michaelmas Cay, så medbring solhat, solbeskyttelsescreme og solbriller.   

Dag 7 - Kata Tjuta og solnedgang ved Ayers Rock.    

Vi flyver fra kysten og ind til Ayers Rock som ligger i hjertet af Australien, som jo er et stort Kontinent i sig. Her ligger The Red Center og Yulara. Vores besøg tager udgangspunkt i Uluruområdet og om eftermiddagen besøger vi Kata Tjuta (også kendt som The Olgas), som er et bjergmassiv med 36 kuppelformede bjergtoppe, som er et fantastisk skue.    

Om aftenen kan du nyde solnedgangen ved Ayers Rock, eller Uluru som nu er det officielle navn for stedet. Solnedgangens stråler får farverne på klippen til at skifte gennem stadigt dybere røde farvetoner. Stenen hæver sig 348 Meter over det ellers flade landskab. Mange besøgende betages af farvernes skiften i klippevæggene under dagens forløb. For aboriginerne er Uluru stenen et helligt sted. Vi nyder pladsen med en dejlig middag under stjernehimlen.   Bemærk at aktiviteterne med Kata Tjuta og Uluru kan byttes om og forandres, alt efter vejr- og vindforholdene.     

Dag 8 - Solopgang, skole og flyvende læger.   

Mens det stadig er mørkt kører vi i den årle morgenstund til Uluru for at nyde solopgangens lysspil i stenvæggene. Der er unægteligt noget magisk ved Uluru. Sidenhen tager vi tilbage til hotellet og spiser morgenmad. Så kører vi bus gennem det fantastiske røde ørkenlandskab fra Yulara frem til Alice Springs.    

Alice Springs er så afgjort en af civilisationens sidste udposter, omgivet som den er af 1000'vis af Kilometer af ørken og vildmark. Byen er hjemstavn for mange aboriginer, som jo er Australiens urbefolkning. 

Om eftermiddagen besøger vi "School of the Air" og "The flying doctors" hovedkvarter. Det er spændende at opleve hvordan disse lærere og læger kan nå frem til de mest afsides beliggende steder. 

Dag 9 - Til Victoria. 

Nyd en stille morgen, inden vi om formiddagen forlader indlandet og Northern Territory, og rejser til delstaten Victoria og Australiens tidligere hovedstad Melbourne, som nu "bare" er provinshovedstad i Victoria.    

Aftenens middag serveres på en af Melbournes bedre restauranter, som ligger fint ned til Yarrafloden. 

Dag 10 - Byrundtur i venlige Melbourne og vin i Yarra Valley.   

Vi indleder dagen med en byrundtur i Melbourne, som også kaldes "Verdens venligste by". Derefter tager vi udenfor bygrænsen og til Yarradalen, som rummer et af verdens bedste vindistrikter. Vi besøger to vingårde og smager på produktionen. På en af gårdene spiser vi en god frokost.   

Efter en sanselig dag i smukke omgivelser står aftenen til egen disposition.   

Dag 11 - Egne eventyr i eller omkring Melbourne.   

Udover at være venlig er Melbourne også "the Capital of Cool". Så grib chancen og udforsk byen, som er meget fodgængervenlig. Eller tag sporvognen (a tram) til Skt. Kildas strand. Hvis længere udflugter frister, er Great Ocean Road og Phillip Island også indenfor rækkevidde. Rejselederen kan give gode råd og anbefalinger til aktiviteter og eventuelle aktuelle hændelser i byen.   

Dag 12 - Coromandel, New Zealand.   

Idag forlader vi Australien og fortsætter rejsen mod New Zealand. Vi lander i Auckland efter 3½ times flyvning, og skruer urene to timer fremad.   

Fra lufthavnen fortsætter vi rejsen i roligt tempo til Coromandel. Næsten halvdelen af Coromandel halvøen er naturreservat, og stedet er meget naturskønt. Coromandel har tiltrukket mange kunstnere og kreative mennesker. Vi bor på et hyggeligt resort, som er bygget ind i vegetationen. Der er tid til at hvile sig inden vi samles til aftenens fælles middag.   

Dag 13 - Maoridag og skovvandring.   

Idag står en meget interessant skovvandring på programmet, ledsaget af en lokal specialist og Temas rejseleder. Her lærer man sig meget om stedets historie samt om maoriernes naturlægemidler.   

Efter vandringen nyder vi en picknick frokost i det grønne. Så fortsætter rejsen langs den smukke Østkyst, inden vi kører ind i landet til vulkanområdet Rotorua, hvor gejsere og boblende vandpytter ryger og udslipper svovldampe.    

Auckland er nok landets mest kendte turistattraktion, men Rotorua er nok den mest interessante. Maorierne opdagede området omkring 1300-tallet, og de europæiske nybyggere lokkedes hertil under 1800-årene af de helsebringende termalbade. Idag er byen og dens omgivelser en stor turistattraktion med en sjældent smuk og fascinerende natur.   

Rotorua er også centrum for maorierne's kultur, og om aftenen går vi til maorifest med mad, musik og kraftfuld danseopvisning.   

Dag 14 - Vulkaner og varme kilder i Rotorua.   

Waimangus vulkandal opstod år 1886 da bjerget Tarawera ekspolederede i en serie af enorme udbrud. Bjerget blev sønderdelt i to dele, og en 17 Kilometer lang sprække opstod samtidig med at 13 kratere dannedes. Vi nyder natursceneriet under en scenisk vandring samt under bådfærd på Lake Rotomahana og Lake Tarawera. Også idag nyder vi en picknick frokost i det fri.    

De som har lyst kan afrunde dagen med et bad i de varme kilder på det lækre Polynesian Spa.   

Dag 15 - Fra Rotorua til Auckland.   

Inden bussen kører os til Auckland er der mulighed for at se Te Puia Thermal Reserves med de boblende vandpøle og de sydende geysere i selskab af en maoriguide. De fugleinteresserede kan se New Zealands nationalfugl kiwi'en på Rainbow Springs & Kiwi Wildlife Park.   

Kiwi'en er endemisk (forekommer bare i New Zealand) og den lever en udsat tilværelse. 100 procent af entreudgiften til Rainbow Springs går 100 % går til "The National Kiwi Trust" som arbejder for at sikre artens fremtidige overlevelse.  

Om aftenen spiser vi fælles middag i Waitematahavnen.  

Dag 16 - Byrundtur og Kelly Taritons verden og eventyr.  

Vi bruger formiddagen på en fælles rundtur i smukke Auckland. Turen leder os også til Kelly Taritons Underwater World & Antarctic Adventure. New Zealand har været udgangspunkt for mange ekspeditioner til Antarktis, og her på centeret berettes der mere om pingviner. Der findes også levende pingviner her, som lever blandt sne og is.  

Frokost, eftermiddagen og middagen er fri til egne eventyr i "The City of Sails". Rejselederen kan give tips og råd om stedet. Vi kan allerede nu anbefale et besøg i Sky Tower, hvor de eventyrlystne kan tage på SkyWalk!  

Dag 17 - Queenstown og Te Anau grotterne.  

Vi flyver fra Nordøen til Sydøen og Queenstown. Herfra kører vi mod Te Anau, og rejsen dertil går gennem et meget smukt landskab med fåre- og hjortefarme. Vi besøger en af fårefarmene, hvor værtsparret byder på en lettere frokost. Te Anau betyder "Grotten med det hvirvlende vand" på maorisproget.   

I løbet af den sene eftermiddag tager vi en bådfærd til de berømte Te Anau grotter, som fremfor alt er kendt for sine mange selvlysende orme.   

Dag 18 - Milford Sound.  

Te Anau er idag udgangspunkt for alle besøg til Fiordland, som er en af verdens største nationalparker og udgør en vigtig del af Unesco verdensarven Te Wahi Pounamu. Området udgøres af 14 fjorde, mange søer en en nærmest uigennemtrængelig regnskov omkranset af snedækkede bjergtinder.  

Tidligt om morgenen tager vi ud på dagens udflugt til dele af New Zealands smukkeste landskab. Fremme i Milford bytter vi over til båden, som sejler os ud på fjorden. Her omgives vi af lodrette bjergsider, som skyder hundredevis af Meter op af Oceanet. Her ses skummende vandfald, sælkolonier og måske legefulde delfiner, som af og til følger bådene i fjorden.  

Tilbage på land igen fortsætter rejsen mod Queenstown, hvor vi overnatter. Byen ligger smukt ned til Wakatipu, som er Sydøens næststørste sø.  

Dag 19 - Flyvning til Sydney.  

Efter en afslappende formiddag forlader vi New Zealand og flyver tilbage til Australien, hvor vi skal udforske storbyen Sydney.   

Dag 20 - Sydney med Operahuset.  

Dagen starter med et besøg i verdens mest kendte og måske smukkeste operahus. Bygningen blev jo tegnet af Jørn Utzon, og er beklædt med kakler fra Höganäs. Så Skandinavere føler sig let hjemme her.  

Efter klassiske operakultur og smuk arkitektur fortsætter vi gennem Sydney med bus og oplever det meste af hvad byen har at tilbyde. Vi ser surfernes strand ved Bondi Beach, forlystelseskvartererne omkring Kings Cross og det livlige Chinatown. I den stemningsfulde botaniske have findes Mrs. Macquarie's Chair med den smukke udsigt over havneområdet.  

Dag 21 - Til Vestkysten. 

Vi flyver nu tværs over kontinentet til Østkysten og delstaten Western Australia og provinshovedstaden Perth. 

Ved ankomsten tager vi ud på en kortere byrundtur gennem Perth og langs med floden Swan River. Så tager vi til floden munding, beliggende circa 30 minutter fra storbyen, hvor Freemantle ligger. Byen er et mindre kystsamfund, og her råder en herlig afslappet atmosfære. Her indregistrerer vi os for to overnatninger, og bor på gangafstand til både stranden og havnen.Om aftenen samles vi til en fælles middag. 

Dag 22 - Rottnest Island. 

Den sidste hele dag i Australien dedikeres til strand, hav og ølivet. Vi tager færgen fra Freemantle til fristaden Rottnest. Navnet kommer fra hollandsk for "rotterede", men det som vesterlændingerne troede var rotter var et enestående pungdyr med navnet Quokka. Disse søde væsner hilser os velkomne på sin stor set bilfrie ø. Trods sin ringe størrelse byder Rottnest på 6 forskellige habitater, såsom kyst, saltsøer, sumpområder, skov, hede og bygninger fra kolonitiden. Storslåede koralrev omgiver øen, og dagen indbyder til dejlige badestunder. 

Dag 23 - Perth til London. 

Nyd en stille morgen og tidlig eftermiddag inden det bliver på tide at begive sig til lufthavnen. Her flyves med Qantas direkte fra Perth til London.  

Dag 24 - Hjemkomst til Danmark. 

Flyrejsen går via London og vi lander hjemme i Danmark samme dag sent på eftermiddagen.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r Danmark
• Samtlige overnatninger
• 20 x morgenmad
• 9 x frokost
• 8 x middag
• Entreudgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst Singapore. En overnatning på hotel i Singapore.

Dag 3.

Flyrejse Singapore - Cairns. Byrundtur i Singapore. Morgenmad, frokost og flymåltider indgår.

Dag 4.

Ankomst Cairns. Velkomstmiddag. Tre overnatninger i Cairns.

Dag 5.

Udflugt til Kuranda. Bustransport circa 60 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Udflugt til Great Barrier Reef. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Flyrejse Cairns - Ayers Rock. Udflugt til Kata Tjuta og Uluru. Bustransport 60 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel ved Ayers Rock.

Dag 8.

Uluru / Ayers Rock - Alice Springs. Bustransport circa 440 Km. Solopgangsudflugt og besøg ved School of the Air og Flying Doctors. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Alice Springs.

Dag 9.

Alice Springs - Melbourne. Morgenmad og middag. Tre overnatninger i Melbourne.

Dag 10.

Byrundtur i Melbourne. Udflugt i Yarra Valley med vinsmagning. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 11.

Fri dag i Melbourne. Morgenmad indgår.

Dag 12.

Flyrejse Melbourne - Auckland. Bustransport til Coromandel circa 160 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på Pauanui Beach.

Dag 13.

Coromandel - Rotorua. Bustransport circa 220 Km. Vandring på Coromandelhalvøen. Morgenmad, picknick-frokost og middag indgår. To overnatninger i Rotorua.

Dag 14.

Udflugt til Waimangu Volcanic Valley og Polynesian pools. Bustransport circa 70 Km. Morgenmad og picknick-frokost indgår.

Dag 15.

Rototua - Auckland. Bustransport circa 230 Km. Naturvandring i Whakarewarewa Thermal Reserve. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger i Auckland.

Dag 16.

Byrundtur i Auckland. Morgenmad indgår.

Dag 17.

Auckland - Te Anau. Flyrejse Auckland - Queenstown. Besøg på fårefarm og bådfærd til Te Anau grotterne. Bustransport 165 Km. Morgenmad, lettere frokost og middag indgår. En overnatning i Te Anau.

Dag 18.

Te Anau - Queenstown. Bustransport circa 410 Km. Bådfærd på Milford Sound. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning i Queenstown.

Dag 19.

Flyrejse Queenstown - Sydney. Morgenmad indgår. Tre overnatninger i Sydney.

Dag 20.

Byrundtur i Sydney med besøg ved Operahuset. Morgenmad indgår.

Dag 21.

Flyrejse Sydney - Perth. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Freemantle.

Dag 22.

Dagsudflugt til Rottnest Island. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 23.

Flyrejse Perth - London. Morgenmad og flymåltider indgår.

Dag 24.

Flyrejse London - Danmark.

Singapore

Befolkning 5,6 millioner
Landets areal 647 km²
Valuta
Singaporeansk dollar (SGD)
Religion
Buddisme
Sprog
Engelsk, kinesisk, malaysisk og tamil

Australien

Befolkning 24 millioner
Landets areal
7.692.024 km²
Valuta
Australsk dollar (AUD)
Religion
Kristendom (den ene halvdel katoliker, den anden protestanter).
Sprog
Engelsk er officelt sprog. Aboriginerne taler også australsprog.

New Zealand

Befolkning 4,5 millioner
Landets areal 270 534 km²
Valuta New Zealand dollar
Religion Protestantisk kristendom
Sprog
Engelsk og maori er officelle sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Singapore (via London) – Cairns – Ayers Rock – Alice Springs – Melbourne – Auckland – Queenstown – Sydney – Dubai – Danmark, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs danske eller svenske rejseleder, entreer, aktiviteter og udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Valuta:

Australsk dollar (AUD).
Newzealandsk dollar (NZD).
Singapore dollar (SGD).
Arabiske dirham (AED)

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

Beregn ca. 60 australske dollar respektive 60 newzealandske dollar pr. dag til diverse småudgifter, måltidsdrikke samt måltider, som ikke indgår i rejseprogrammet.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Visum:

Australien

Der kræves visum for indrejse til Australien. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsen fra Australien. 

Vi på Temarejser hjælper til med visumansøgningen gratis. For at håndtere ansøgningen behøves vi en kopi af passet samt at i / du udfylder det visumdokument, som i / du modtager når rejsen bestilles. Når dokumentet er udfyldt sendes det tilbage til os via epost på passport@temaresor.se. Alternativt kan det "uploades" på "min rejse" (og det går også at poste det med almindelig post). Vi behøves at få dette tilsendt senest 50 dage inden afrejse. Visummet fremsendes sammen med de øvrige rejsedokumenter. 

Vores adresse: TEMA, Glödlampsgränd 1, SE - 120 31 Stockholm, Sverige. 

New Zealand:

Fra og med 1 oktober 2019 behøves medborgere fra de nordiske lande et ETA (elektronisk visum) for at kunne rejse ind i New Zealand.

For at ansøge om et ETA, vær så venlig at anvende følgende link, og følge alle trin i ansøgningen. Omkostningen for et ETA er 9 eller 12 NZD. 9 NZD for ansøgning via deres mobilapplikation og 12 NZD for ansøgning via deres hjemmeside. Mobilapplikationen vil blive tilgængelig for nedladning via App Store og Google Play i løbet af august måned. 

https://nzeta.immigration.govt.nz/  

Udover NZeTA tilkommer også en internationel turismeafgift (IVL) som betales samtidig med visumansøgningen. Afgiften er 35 NZD per person, og for mere information se linken nedenfor; 

https://www.mbie.govt.nz/immigration-and-tourism/tourism/tourism-funding/international-visitor-conservation-and-tourism-levy 

Der kræves også komplimenterende oplysninger til flyselskabet. Vær så venlig at logge ind på "min rejse" så snart som muligt. Vær obmærksom på, at vi behøves at have denne information absolut seneste to måneder inden afrejse." 

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Årstiderne i Australien og New Zealand er de modsatte af den nordlige halvkugle. Da både Australien og New Zealand er store lande med store afstande, er der også store lokale variationer i klimaet.

Fra november til marts er der varmt i hele Australien, fugtigt med tropisk regn i den nordlige del. På New Zealands nordø er klimaet subtropisk på Nordøen med normalt højere middeltemperaturer end på Sydøen, der har et mere "skandinavisk" klima.

Påklædning:
I dagtimerne, når vi besøger storbyer samt på busrejserne, er den mest behagelig påklædning bomuldsklæder samt et par sandaler. Undgå syntetisk materiale og tætsiddende jeans. En varm jakke/trøje kan være god at have til om aftenen, samt i bussen, hvor der er aircondition. Let regntøj, gode travesko, solhat, solbriller, solcreme, shorts og badetøj er vigtigt at medbringe.

Både i Australien og New Zealand har man en relativt afslappet dresscode, så du behøver ikke at medbringe slips.

Medbring bekvemme sportssko til gå- og vandreture.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Du bør derfor beregne rejsekassen med SGD 10, AUD 25 og NZD 15 per person til drikkepenge  eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Temas rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Observer:

I både Australien og New Zealand er der strikse forbud mod at indføre frugt, grøntsager, frø, nødder, ferskvarer m.m. I forbindelse med ankomsten skal du udfylde en formular, hvor du blandt andet skal vare på spørgsmål vedrørende ovenstående. I forbindelse med tolden foretages en grundig kontrol. Hvis du skulle have nogle af ovennævnte varer med dig, er beholdere tilgængelig, hvor du kan smide det i.

Bagagevægt:
Max. 20 kg pr. person på indenrigsflyvningerne.

Safari:

Til dagene i The Outback er her information:

Der kan blive rigtig varmt i Red Centre/The Outback, blandt andet i området Ayers Rock/Uluru til Alice Springs. Det er derfor vigtigt at drikke meget vand. Normalt anbefales 2-3 liter pr. dag.

Medbring gode travesko, kamera,solhat, solcreme, vandflaske, lommelygte samt insektmidler. Ved Ayers Rock er der mange fluer.

Nationalparksafgiften for Uluru og Kata Tjuta på (25 australske dollar) er inkluderet i rejsens pris. Du får også mulighed for at bestille ekstra aktiviteter, for eksempel kamelridning (5 australske dollar), helikoptertur Uluru (120-160 australske dollar), helikoptertur Kings Canyon (50-400 australske dollar). De ekstra aktiviteter bestilles og betales på plads.

Adapter:

Medbring en universal adapter (commonwealth-model) til dine medbragte el-artikler.

Tobak:

Vær også opmærksom på, at Australien siden 2012 har haft strenge regler for indførsel af tobak; kun 50 cigaretter eller 50 gram cigarer eller tobaksprodukter kan indeføres toldfrit. Denne mængde gælder uanset hvor og hvornår den er købt, og uanset om den fragtes ind i hånd- eller indchecket bagage. Bøder opkræves!

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
21-10-2023 24 dage Australien og New Zealand København 83 685 DKK 4 ledige pladser Bestil
11-11-2023 24 dage Australien og New Zealand København 83 685 DKK 2 ledige pladser Bestil
16-12-2023 24 dage Australien og New Zealand København 84 490 DKK 6+ ledige pladser Bestil
13-01-2024 24 dage Australien og New Zealand København 81 850 DKK 4 ledige pladser Bestil
03-02-2024 24 dage Australien og New Zealand København 81 750 DKK 6+ ledige pladser Bestil
24-02-2024 24 dage Australien og New Zealand København 81 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
16-03-2024 24 dage Australien og New Zealand København 81 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.