Nyhed

Nordengland og Londonmed Liverpool, Lake District og York.

En afvekslende rejse, hvor vi møder Beatles i musikkens Liverpool, Shakespeare i Stratford-upon-Avon og de berømte digtere Wordsworth og Coleridge i det romantiske Lake District. Vi stopper til eftermiddagste i Bowness med udsigt over Windemere. I den vilde smukke natur er det nemt at forestille sig mange af Beatrix Potters dyr eller lade sig rive med af romantiske digteres ord om naturen. Fra Whitby rejser vi med et klassisk damplokomotiv gennem North Yorkshire Moors, før vi når York, hvor vi går gennem de charmerende gader i den middelalderlige by. Rejsen afsluttes med tid på egen hånd i London.

REJSEFAKTA

Lande: Storbritannien, Storbritannien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Liverpool med besøg i Beatles Story
 • Den storslået nationalpark Lake District
 • Charmerende York med brosten og katedral
 • Togrejse fra Whitby langs North Yorkshire Moors
 • Egen tid i London

Dagsprogram
2024

Dag 1. Ankomst til Manchester og videre til Liverpool

Vi flyver til Manchester lufthavn, hvor vi bliver mødt af TEMAs rejseleder samt vores buschauffør. Vi har en kort køretur til nabobyen Liverpool.

Afhængigt af ankomsttidspunktet vil der evt. være mulighed for en lille tur rundt i Liverpool, før vi tjekker ind på hotellet.

Om aftenen spiser vi en fælles velkomstmiddag, hvor vi gennemgår den fantastiske uge, der ligger foran os.


Dag 2. Beatles i Liverpool og det vidunderlige Lake District
Det kan være svært at adskille en byrundtur i Liverpool fra en Beatles-guidetur. Derfor kombinerer vi det, så vi både ser musik- og fodboldbyen Liverpools almindelige seværdigheder samt John og Pauls hjem, Penny Lane og Strawberry Fields.

Liverpool har en over 800 år lang historie og er den by, udover London, der har flest fredede bygninger. Byen er kendt for sin maritime historie. På Albert Dock, en af Englands mest besøgte turistattraktioner, finder man både The Beatles Story, galleriet Tate Liverpool og Merseyside Maritime Museum. Denne livlige, mangfoldige og ubekymrede by får næsten alle til at føle sig hjemme. Liverpool er en god velkomst og en fantastisk start på vores rundtur i det nordlige England.

Om eftermiddagen når vi Lake District, Englands største nationalpark. Udover at tilbyde nogle af landets smukkeste og mest romantiske landskaber, har området også Englands højeste bjerg, Scafell Pike, og dens dybeste sø, Wastwater. Vi sejler en tur på landets største sø, Windermere, hvor vi nyder den fantastiske natur. De smukke haver der ligger her er værd at besøge året rundt. Lad dig fortrylle ligesom digtere og kunstnere har gjort gennem årene. Wordsworth, Turner, Constable og Beatrix Potter er blot nogle af de fremtrædende navne, der har fundet inspiration i Windermere-området. Om aftenen mødes vi til en fælles middag.


Dag 3. Wordsworth og eftermiddagste ved Windermere
I dag får du mulighed for at udforske mere af sø distriktet og især lære om William Wordsworth, der boede og arbejdede i Grasmere, nok Cumbrias mest populære by. Hans arv kan ses i blandt andet Doves Cottage, Daffodil Garden og hans enkle gravsten på kirkegården ved St Oswald's Church. William og hans søster underviste i starten af 1800-tallet i den lille landsbyskole, der i dag huser Sarah Nelson's Gingerbread Shop, som absolut er værd at besøge.

I Bowness ved Windermere-stranden nyder vi en traditionel afternoon tea tidligt på eftermiddagen. Resten af eftermiddagen er fri på egen hånd.


Dag 4. Via Yorkshire Dales til Draculas Whitby
Vi fortsætter østpå gennem Yorkshire Dales National Park. Parken er et af Storbritanniens mest betydningsfulde områder med hensyn til rigdom og variation af flora og fauna. Her findes vilde blomster på engene og græsgangene samt dale med hedeområder med et rigt fugleliv og tørvebryderier. På de blæsende højder ligger lyngen lavt, og unikke kalkstensklipper titter frem.

Ved frokosttid når vi kystbyen Whitby. Som navnet antyder, er byens huse hvide, og Whitby ser ud som en traditionel lille kystby med smukke klipper og bugter. Her kan man nemt, med lidt hjælp fra fantasien, rejse tilbage i tiden og opdage historier om smuglere og selveste Dracula. Det var her i Whitby, på Royal Hotel, at Bram Stoker skrev sin roman om Dracula. I bogen kan man læse, at det var her, den russiske skonnert Demeter kolliderede med molen nedenfor East Cliff, og en stor hund hoppede i land. Tilbage om bord var skibets døde besætning. En vampyr kunne antage mange forskellige former, og hund var en af dem – Grev Dracula var med andre ord kommet til England.

Tidligt på eftermiddagen går vi om bord på et klassisk damplokomotiv og kører gennem North Yorkshire Moors, en rejse tilbage i tiden forbi små, gamle stationer og samfund frem til Pickering, hvor bussen henter os og kører os det sidste stykke til York. Vi når York tidligt på aftenen og spiser derefter en typisk pubmiddag sammen.


Dag 5. Byvandring i York, vikinger, gotisk arkitektur og Auden
York, en by der mest associeres med vikingerne, selvom romerne kom til York før vores skandinaviske forfædre hærgede her. De romerske bymure eksisterer stadig, og det er muligt at klatre op på muren for at få en bedre udsigt. York er en by, der er værd at se både på lang afstand og tæt på, så udnyt muligheden for at tage på en byvandring i denne fantastiske by.

Her i York blev den store digter W.H. Auden født i 1907, hvis værk "Funeral Blues" mange genkender fra den populære film "Fire bryllupper og en begravelse". Byen er kendt for sin fortræffelige arkitektur, gotiske katedral og labyrinter af omhyggeligt lagte brostensbelagte gader. Historiske York er det perfekte sted for romantik, hvor gammelt møder nyt. Nogle gange bliver det gamle og døde endda hængende. Der siges faktisk at være flere spøgelser i York end i nogen anden by. Men det nye vækker liv med farverige gadeartister, livlige caféer og barer samt små butikker og specialforretninger.

Aftenen er til fri disposition til at udforske mere af York, dens katedraler og det spændende pub liv.


Dag 6. Shakespeares Stratford-upon-Avon
Vores litterære rejse i England fortsætter nu mod syd til byen Stratford-upon-Avon, som man så ofte forbinder med Shakespeare. Det var her William blev født, og med ham er denne maleriske by blevet synonym med kultur og litteratur. Beliggende langs floden Avon i det smukke landskab i Warwickshire, er det nu en af landets vigtigste turistmål. Med sin atmosfære af gammelengelsk charme er det let at lade sig betage her, selvom man ikke er fortrolig med Shakespeare. Du får mulighed for at udforske den søde lille hytte, Anne Hathaway's Cottage, og dens smukke have nærmere. Før William og Anne giftede sig i 1582, boede Anne her. Visse dele af bygningen har rødder tilbage til midten af 1400-tallet, og mange af møblerne, du kan se, har tilhørt netop Hathaway-familien.

Vi spiser frokost i Stratford-upon-Avon, inden vi fortsætter mod London.

Sent på eftermiddagen eller tidlig aften når vi London. Vi tør næsten påstå, at der ikke findes nogen anden by, der kan sammenlignes med London. Det er hovedstaden i både England og Storbritannien. Hvis du, ligesom os, elsker at rejse og møde nye kulturer, så er London en rejse i sig selv. Her møder du både lokalbefolkningen og mennesker fra alle verdenshjørner. I London tales der over 300 sprog, og kulturer fra hele verden kan opleves her. Kulturlivet er i konstant forandring, og der er altid noget nyt at lave, høre, se og opleve i byen.

I denne fantastiske by værdsættes tradition og historie også. Her finder du Royal Botanic Gardens, Westminster Palace, Westminster Abbey, Tower og Maritime Greenwich. Alle disse steder er på UNESCOs verdensarvsliste. I London bor vi på et centralt beliggende hotel i to nætter, med tid til at besøge og opleve det du ønsker.


Dag 7. London
Din rejseleder tilbyder, sammen med dem der ønsker det, en kort gåtur i centrum af London. Hvis du i stedet vil udforske museer og shoppingområder, er der mulighed for at tilbringe dagen efter dine egne ønsker. Naturligvis kan din TEMA-rejseleder byde ind med flere tips og anbefalinger.


Dag 8. Hjemrejse
Busstransfer til lufthavnen for hjemrejse. Afhængigt af tidspunktet for hjemrejsen er der mulighed for at udforske London lidt mere og evt. benytte lejligheden til en sidste shoppingtur inden hjemrejsen. Du lander hjemme senere samme dag efter en uforglemmelig uge i England med TEMA.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Fly t/r Danmark – England
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 4 x middager
 • 1 afternoon tea i Lake District
 • Bådtur på Windemere søen
 • Togrejse med damplokomotiv fra Whitby til Pickering
 • Udflugter og entré ifølge program
 • Skandinavisk TEMA-rejseleder


REJSEFAKTA

Dag 1

Fly Danmark – Manchester. Bus Manchester lufthavn - Liverpool 57 km. Middag indgår. En overnatning på hotel i nærheden af Liverpool.

Dag 2

Bus Liverpool - Grasmere 145 km. Beatles inspireret byrundtur i Liverpool med besøg på The Beatles Story-museum. Bådtur på Windemera søen. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger i Lake District.

Dag 3

Heldagsudflugt i Lake District. Morgenmad og afternoon tea indgår.

Dag 4

Bus Grasmere – Whitby, 220 km. Togtur med North Yorkshire Moors Railway Whitby – Pickering 1 time og 45 min. Bus Pickering – York 42 km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i York.

Dag 5

Byvandring i York med besøg på Jorvik vikingcenter. Morgenmad indgår.

Dag 6

York – Stratford-upon-Avon – London, 165 km. Besøg i Anna Hathaway´s hytte. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger i London.

Dag 7

Fridag i London, valgfri byvandring med TEMAs rejseleder. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8

Fly London – Danmark. Morgenmad indgår.

Storbritannien

Befolkning: 65 millioner 

Landets areal: 130.395 km² 

Valuta: Pund (£) (GBP) 

Religion: 72% kristne, muslimer 3%, hinduer 1% jøder 0,5% samt minoriteter af sikher, buddhister m.fl. Cirka 15% af britterne angives som ateister. 

Sprog: Engelsk

England

Folketal: 50.1 mio

Areal: 130 395 Kvadratkilometer 
Valuta: Pund (GBP)
Religion: 72 % kristne, 3 % muslimer, 1% hinduer, 0,5% jøder samt diverse minoriteter af buddhister, sikh'er med flere. Circa 15 % anser sig at være atheister

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse t/r. TEMAs skandinaviske rejseleder, deling af dobbeltværelse, måltider, udflugter, entréudgifter og rejsens transport ifølge dagsprogrammet. 

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Valuta
Britiske pund (GBP). De mest almindelige bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der forefindes hæveautomater. For mere information om valuta og kurs kontakt egen bank- eller vekselkontor.

El
I England bruger man elstik af typen G. Engelsk standard for elektricitet er 240 Volt. Hus k at medbringe en adapter.

Klima
Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser findes blandt andet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Drikkepenge
Fælles drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Regn med 20 GBP pr. person til chauffører, restaurantpersonale og ved fælles aktiviteter. Betal beløbet til TEMAs rejseleder ved ankomst, som derefter vil stå for fordelingen.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Vi tager forbehold for ændringer og afvigelser fra den ovenstående hotelliste kan forekomme. Vi forsøger altid at finde lignende alternativ ud fra standard og beliggenhed. 

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.