Vandreferie i Balkanbjergenemed Pirin-, Rila- og Rhodopibjergene

At vandre i Bulgarien er en overvældende oplevelse. Det er her, i Balkans hjerte at orienten, syd- og mellemuropa mødes. Vi vandrer gennem gamle byer, billedskønne landsbyer, forbi vidtstrakte vinmarker gennem Bulgariens brogede historie og storslåede natur. Landet byder på enorme kulturskatte fra en del forskellige civilisationer og ikke minds spændend mad og drikke. Flere Unescomonumenter fanger vores interesse, og det gør mødet med lokalbefolkningen også.

REJSEFAKTA

Lande: Bulgarien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandring i Pirin bjergene
 • Besøg ved Rilaklosteret
 • Vinsmagning i Melnik
 • Overnatningen i Smolyan
 • Vandfaldskløften ved Smolyan

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse Danmark – Sofia tur og retur
• Samtlige overnatninger
• TEMAs rejseleder
• Entreudgifter ifølge program
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost, heraf 4 picknick
• 6 x middag
• Vinsmagning i Melnik
Header Image Udskriv "Dagsprogram" og "Vigtigt om rejsen"

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark - Sofia. Bustransport circa 20 kilometer. En overnatning på central beliggende hotel i Sofia. Velkomstmiddag indgår.

Dag 2

Busrejse Sofia - Rila - Bansko, circa 250 kilometer. Vandring på circa 4 timer i Rilabjergene, circa 10 kilometer. Tre overnatninger på hotel i Bansko. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 3

Busrejse Bansko - Pirin, circa 40 kilometer. Vandring circa 5 timer i Pirinbjergene ovenfor Bansko, circa 10 kilometer. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 4

Busrejse Bansko - Melnik, tur og retur circa 221 kilometer. Vandring to timer i sandstensformationerne omkring Melnik, circa 5 kilometer. Morgenmad, frokost og vinsmagning indgår.

Dag 5

Busrejse fra Bansko via Dolen og Yagordina til Smoljan, ialt circa 208 kilometer. Besøg i Dolen, vandring med picknick frokost circa 4 timer, omkring 10 kilometer. To overnatninger på hotel i Smoljan, morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 6

Busrejse 10 kilometer til Vandfaldskløften, vandring circa 4 timer omkring 10 kilometer. Busrejse Vandfaldskløften - Shiroka Luka, tur og retur circa 55 kilometer. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 7

Busrejse 15 minutter ud ad Smoljan, vandring i circa 2 ½ time. Bustransport fra Smoljan - Bachkovoklosteret - Asen borgen - Plovdiv. Byvandring i de gamle dele af Plovdiv, circa 5 kilometer. Total bustransport circa 148 kilometer. En overnatning på hotel i Plovdiv. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 8

Busrejse til Sofia circa 150 kilometer. Byvandring i de gamle dele af Sofia (eventuelt på dag 1 istedet). Busrejse til lufthavnen circa 20 kilometer. Morgenmad indgår.

Bulgarien

Befolkning: 7,1 mill. 

Landets areal: 111 000 km²  

Valuta: Bulgarske lev 

Religion: Den ortodokse kirke dominerer religionen i landet og 82,6 % af indbyggerne er medlemmer i den bulgarske ortodokse kirke. 12 % muslimer, 0,6 % katoliker og 0,4 % protestanter. 

Sprog: Bulgarsk

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:
Flyrejse Sofia - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

TEMAs gruppestørrelse:
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!

Valuta:
Bulgarske Lev (BGN)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 50 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Vandringerne:
Rhodopi- og Rilabjergne er kupeerede og vandringerne går sjøldent på flade områder, det går enten op eller ned.Du bør være i god form for at kunne deltage i rejsen. Vandrestave kan aflaste ømme fodled en del, vi anbefaler de sammenfoldelige teleskop-vandrestave. Bemærk at vandreruterne kan lægges om alt afhængigt af vejr og vind.

Klima: 
Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:
Medbring gerne lidt varmere tøj og et godt sæt regntøj. Gode vandrestøvler eller vandresko er en forudsætning. Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Picknickudrustning:
Medbring tallerken, kniv-gaffel-ske og et krus. En rygsæk til vand, picknick udrustning og din del af den fælles picknick frokost.

Øvrigt:
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
20-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2024-09-20
07:00
2024-09-20
08:25
Lot, 460
Warsaw
Sofia
2024-09-20
10:50
2024-09-20
13:55
Lot, 631
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sofia
Warsaw
2024-09-27
18:40
2024-09-27
19:35
Lot, 634
Warsaw
Copenhagen
2024-09-27
20:40
2024-09-27
22:20
Lot, 459
8 dage Vandreferie i Balkanbjergene København 17 050 DKK Forespørgsel
16-05-2025 8 dage Vandreferie i Balkanbjergene København 16 850 DKK 6 ledige pladser Bestil
13-06-2025 8 dage Vandreferie i Balkanbjergene København 18 090 DKK 6 ledige pladser Bestil
12-09-2025 8 dage Vandreferie i Balkanbjergene København 18 190 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.