Vandreferie i Albanien og NordmakedonienVia Egnatia og Galicicas bjergtoppe

Albanien og Nordmakedonien byder på gæstevenlig kultur og ganske urørt natur. Vi vandrer på stier som få finder frem til, bor i lokalsamfund og møder en befolkning som er stolte over sit land og sine traditioner. I Albanien vandrer vi langs romernes Via Egnatia og i Nordmakedonien kommer vi op i højderne i Galicica nationalpark. Vi stifter bekendtskab med området omkring den smukke Ohridsø, inden rejsen afsluttes i storbypulsen i Tirana.

REJSEFAKTA

Lande: Albanien, Nordmakedonien

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den romerske vej Via Egnatia
 • Voskopojas rolige lokalsamfund
 • Panoramaudsigt i Nationalparken Galicica
 • Ohridsøen med historie og kultur
 • Hjemmebesøg med smagsprøver af lokale delikatesser

Dagsprogram
2023

Dag 1 - A som i Albanien.

Rejsen begynder i Albanien, hvor vi lander i Tirana Mother Theresa Airport. Landet var længe et af verdens mest lukkede lande. Fra slutningen på 2. Verdenskrig og frem til kommunismens fald i 1991 var det ikke mange rejser som var tilladt i landet, hverken ud eller ind. Idag er situationen anderledes og man rejser uden problemer frem og tilbage over grænsen, trods at der kan opstå køer med lang ventetid ved grænsekontrollerne.

Temas rejseleder møder ved ankomsten på lufthavnen og så kører bussen til Elbasan, der ligger circa 50 kilometer syd for Tirana. Byen er en af mange kulturbyer rundt omkring i landet, og den byder på en lang historie med en borgruin og gamle bymure. Vi tager en byrundtur og spiser velkomstmiddag indenfor murene.

Dag 2 - Via Egnatia.

Vi forlader Elbasan ad den gamle romerske hovedvej Via Egnatia, som forbandt Durres med Konstantinopel. Vejen blev bygget under 300 tallet efter Kristus, og spillede en vigtig rolle i romerrigets historie og op i den bysantinske periode.

Ved Ohridsøen er der frokostpause på en lokal taverna og fortsætter derefter fortsætter ud til landområderne og op til den afsides beliggende by Voskopoja, der ligger omgivet af Moravabjergene.

Voskopoja hed før i tiden Moschopolis, og den var under 1800 tallet kulturelt og handelsmæssigt centrum for arumænerne. Her etableredes Balkans første bogtrykkeri. Byen blev lagt i ruiner af Ali Pascha år 1788, og idag ser man blandt omgivelserne og frugtplantagerne skjulte ruiner, der minder om byens storhedstid.

Dagens vandring: Circa tre timers vandring, circa 8 kilometer på stenlagt vej og ad skovveje.

Dag 3 - Voskopoja.

Vi nyder en stille morgen i den friske og klare bjergsluft. Byen er beliggende på circa 1 160 meters højde over havet, og vandet i hanerne er frisk kildevand. I byen bor der idag bare omkring 500 indbyggere, sammenlignet med circa 60 000 under 1700-tallet.

Dagens vandring følger de kuperede omgivelser, gennem skov og over enge. Halvvejs er vi fremme i den lille by Shipske, hvor vi besøger stenkirken "Shen Gjergji" (Sankt Georgs kirken), som er udsmykket med fine ikoner og vægmalerier. Vi spiser frokost efter vandreturen, som er tilberedt med lokale råvarer. Hen under eftermiddagen besøger vi en familje og gæstvenligt og stolte byder på deres hjemmebryggede raki.

Dagens vandring: Circa 4 timer, enkel vandring på 11 km, skovvej og sti med små højdeforskelle.

Dag 4 - Panorama og Korce.

Dagens vandring er nogenlunde lige så lang som forrige dags, men går sydpå fra Voskopoja og opad. Vi går gennem kløfter og op til områdets højeste punkt hvorfra vi har en flot udsigt. Undervejs er der chance for, at vi træffer en lokal hyrde med sine får. Der er langt til nærmeste by, og vi medbringer derfor egen picknick, som vi nyder ude i det fri.

Vel tilbage i Voskopoja siger vi pænt farvel, medbringer vores bagage og kører ned ad bjergene til byen Korce. Der er der ikke langt til såvel den nordmakedonske som den græske grænse. Korce hed under antikken Pelion, og byen har en lang historie som handelsby med en stor bazaar, som var centrum for handlen med tæpper. Byen har en græsk-ortodoks katedral, hvilket afspejler nærheden til Grækenland.

Vi går på byens brosten og besøger dens bryggeri, hvor vi smager på god øl inden vi indregistrerer os på vores bekvemme hotel beliggende i udkanten af byen.

Dagens vandring: Circa 5 timer, en lidt mere krævende vandring på 12 kilometer. Skovvej og sti med højdestigning på circa 400 meter.

Dag 5 - Nordmakedonien.

Efter der er handlet ind til picknicken krydser vi grænsen til Nordmakedonien og kommer ind i Galicica nationalparken, hvor vi kan nyde en kop kaffe ved Sankt Naum klosteret, der ligger lige ved Ohridsøen.

Nationalparken Galicica er den del af bjergkæden Sara-Pind. På grund af sin skønhed og det store antal endemiske arter blandt flora og fauna, blev den nordmakedonske del af bjergene mellem søerne Ohrid og Prespa år 1958 udnævnt til nationalpark. Parken kommer op på høje højder, og det er op ad disse at vi går idag, hvilket giver os mange storslåede udsigter undervejs, hvis vejret vel og mærke tillader det. Heroppe kan man se kongeørne svæve fordi.

Efter picknicken fortsætter vi nedad bjerget og langsmed Ohridsøens bredder fortsætter vi nordpåtil byen af ​​samme navn, Ohrid. Her indregistrerer vi os på hotel for to overnatninger. Tidligt om aftenen begiver vi os til fods og opdager mere af Ohrids charme og dens kirker. Kirkerne har medført at området blev optaget på Unesco verdensarvslisten. Dagen afrundes med en fælles middag.

Dagens vandring: Mere strabadserende vandring på 8 kilometer og med 680 meters højdeforskel. Beregnet vandringstid circa 4 timer.

Dag 6 - Galicica nationalpark og Ohridsøen.

Også denne dag vandrer vi i Galicica nationalpark, denne gang en let vandring langs med skråningerne ned mod Ohridsøen. Cypresstræerne giver skygge men hindrer ikke den fine udsigt. Dagen står i såvel naturens som kulturens tegn. Ved frokosttid finder vi et gæstegiveri, hvor vi får en madlavningsdemonstration, og ser hvordan man laver makedonske madtærter. Disse smager fantastisk efter vandringen.

Kulturaktiviteterne fortsætter om eftermiddagen ved og på Ohridsøen. Her besøges benbugten, som også kaldes for museet på vandet. Her findes en rekonstruktion af en tidligere bosætning bygget på pæle i søen. Den oprindelige bosætning er dateret til bronze- eller jernalderen.

Aftenen er sidenhen din egen, her kan du slappe af og nyde hotellets faciliteter.

Dagens vandring: Let vandring på circa 8 kilometer på sti og skovvej unden nogle større højdeforskelle.

Dag 7 - Tilbage til Albanien og Tirana.

Vi forlader Nordmakedonien og kører af bjergpassene tilbage ind i Albanien. Istedet for den store moderne motorvej færdes vi ad den gamle landevej, og vandrer mellem to søvnige landsbyer. Her er floraen anderledes og udsigterne stadigvæk imponerende, trods vi er omgivet af bakker og ikke bjerge. På slutningen af vandringen kommer vi til en by, hvor lokalt kød bliver grillet og serveret til frokost.

I løbet af eftermiddagen fortsætter vi den korte bid ind til landets hovedstad Tirana. Her tager vi en byrundtur og beundrer blandt andet udsigten fra Martyrernes gravsted. Megen af arkitekturen viser tydelig påvirkning fra kommunismens tid. Men borgmesteren Edi Rama, som oprindeligt er kunstner, har indledt et initiativ, som skal sætte farve på byen og hele Albanien. Mange bygninger er malede i klare farver, og henfører af og til tankerne til Mexico. Det mest iøjnefaldende er et grønt hus malet med masser af pile, som alle sigter mod vest.

Aftenens middag bliver vores afskedsfrokost, og også den er traditionel med lokale specialiteter.

Dagens vandring: Circa 3 timer, let vandring ad grusveje i ca 10 kilometer.

Dag 8 -  Hjemrejsa og farvel for denne gang.

Vores sidste dag, men den morgenfriske anbefales at tage en gåtur i byen og se Tirana vågne til livs.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark - Tirana
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 2 x picknick frokost
 • 5 x middag
 • Bryggeribesøg med ølsmagning
 • Entreudgifter og udflugter ifølge program
 • Tema rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Albanien. Transport lufthavn til Elbasan, circa 60 kilometer. En overnatning på hotel i Elbasan.

Dag 2.

Elbasan - Voskopoja, 145 kilometer. Vandring på Via Egnatia, 8 kilometer. Helpension indgår. To overnatninger på hotel med enkel standard i Voskopoja.

Dag 3.

Vandring ved Voskopoja, 11 kilometer. Helpension indgår.

Dag 4.

Vandring ved Voskopoja, 12 kilometer. Bustransport Voskopoja - Korce, 25 kilometer. Bryggeribesøg, morgenmad, picknickfrokost og middag. En overnatning på hotel i Korce.

Dag 5.

Korce - Ohrid, 80 kilometer. Vandring i Galicica nationalpark, 8 ½ kilometer og byvandring i Ohrid. Morgenmad, picknickfrokost og middag. To overnatninger på hotel i Ohrid.

Dag 6.

Vandring i Galicica nationalpark, 8 kilometer. Fri aften i Ohrid. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Ohrid - Tirana, 140 kilometer. Vandring blandt albanske landsbyer ved Gracen. Byrundtur i Tirana. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Tirana.

Dag 8.

Transport til lufthavnen, 20 kilometer. Morgenmad indgår. Flyrejse Albanien - Danmark.

Albanien

Folketal: 2,9 millioner
Areal: 28 748 km²
Religion: Religionsfriheden er garanteret i grundloven. Albanerne kristnedes under den romerske periode, men under det osmanniske herrevælde konverterede mange til Islam
Sprog: Albansk

Nordmakedonien

Folketal: 2 100 025

Areal: 25 713 kvadratkilometer

Religion: Makedonsk ortodokse (65 %), muslimer (ca. 34 %)

Sprog: Officielle sprog er makedonsk (66,5 %) og albansk (25,1 %)

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Tirana - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Albanien: Lek (ALL)

Nordmakedonien: Denars (MKD)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 50 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Vandrestave er gode at have med. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver).

Hotel/overnatning

Kommentarer

På denne rejse varierer overnatningsstederne i form og standard. Fra enkelt værtshus på landet og til byhoteller. I den lille by Voskopoja findes bare mindre og enkelte hoteller samt værtshuse. Alt afhængingt af gruppens størrelse og sammensætningen af enkeltrum / dobbeltrum kan vi være tvugne til at dele gruppen ud på forskellige overnatningsalternativer. Alternativerne har circa samme standard og ligger inden for kort gangafstand af hinanden.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
29-04-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2023-04-29
12:45
2023-04-29
14:20
Lufthansa, 2441
Munich
Tirana
2023-04-29
15:55
2023-04-29
17:35
Lufthansa, 1712
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tirana
Frankfurt
2023-05-06
06:35
2023-05-06
08:55
Lufthansa, 1455
Frankfurt
Copenhagen
2023-05-06
09:50
2023-05-06
11:10
Lufthansa, 826
8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 13 550 DKK 4 ledige pladser Bestil
06-05-2023 8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 13 150 DKK 6 ledige pladser Bestil
20-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2023-05-20
07:00
2023-05-20
08:40
Austrian Airlines, 308
Vienna
Tirana
2023-05-20
09:50
2023-05-20
11:20
Austrian Airlines, 845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tirana
Frankfurt
2023-05-27
14:45
2023-05-27
17:10
Lufthansa, 1425
Frankfurt
Copenhagen
2023-05-27
21:00
2023-05-27
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 13 450 DKK 6 ledige pladser Bestil
27-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2023-05-27
10:20
2023-05-27
11:50
Lot, 464
Warsaw
Tirana
2023-05-27
14:35
2023-05-27
16:40
Lot, 599
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tirana
Warsaw
2023-06-03
13:35
2023-06-03
15:35
Lot, 598
Warsaw
Copenhagen
2023-06-03
17:25
2023-06-03
18:55
Lot, 461
8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 11 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
09-09-2023 8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 13 090 DKK 2 ledige pladser Bestil
16-09-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2023-09-16
07:00
2023-09-16
08:40
Austrian Airlines, 308
Vienna
Tirana
2023-09-16
09:50
2023-09-16
11:20
Austrian Airlines, 845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tirana
Frankfurt
2023-09-23
14:50
2023-09-23
17:10
Lufthansa, 1425
Frankfurt
Copenhagen
2023-09-23
21:00
2023-09-23
22:20
Lufthansa, 832
8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 14 150 DKK 4 ledige pladser Bestil
23-09-2023 8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 14 050 DKK 4 ledige pladser Bestil
30-09-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2023-09-30
10:40
2023-09-30
11:45
British Airways, 813
London
Tirana
2023-09-30
13:45
2023-09-30
17:50
British Airways, 926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tirana
London
2023-10-07
13:20
2023-10-07
15:25
British Airways, 929
London
Copenhagen
2023-10-07
20:40
2023-10-07
23:35
British Airways, 822
8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 11 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
15-10-2023 8 dage Vandreferie i Albanien og Nordmakedonien København 13 590 DKK 6 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.