Nyhed

Vandreferie i JordanVandring i dramatisk og historisk natur, samt Petra, Jerash og Wadi Rum

Vores vandretur begynder i de skovklædte dale i Ajlouns naturreservat og derefter begiver vi os videre til den romerske ruinby Jerash. Vi vandrer i Jordandalens dybe kløfter, bl.a. Wadi Al Mujib. Rejsen går videre mod syd til Dana naturreservat og derefter til Petra, som er på UNESCOS verdensarvsliste og Wadi Rum ørkenen, hvor vi tilbringer en nat. Vi vandrer over bjergrygge og langs vandfyldte flodbredder inden turen afsluttes i Aqaba og Det Røde Hav.

REJSEFAKTA

Lande: Jordan

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Ajlouns smukke naturreservat
 • Canyoning i Wadi Al Mujib
 • Nat i Wadi Rum-ørkenen
 • Dana naturreservat
 • Verdensarv Petra

Dagsprogram
2024

Dag 1. Afrejse fra Danmark.

TEMAs rejseleder modtager jer i Ammans lufthavn og derefter er der en kort rejse til hotellet i Amman. To overnatninger i Amman.

Dag 2.Vandring i Ajloun naturreservat og i ruinbyen Jerash.
Vi kører nordpå med bus til et bakket, grønt område og vores første vandretur på Rock Rose-stien, som er en otte kilometer lang sti i naturreservatet Ajloun. Vandreturen tager ca. fire timer og går gennem skovklædte dale og bakker, gennem landsbyer og olivenlunde med smuk panoramaudsigt. Dele af turen er en smule stejlt, men kræver ikke mere end et godt konditionsniveau. Efter vandreturen kører vi videre til den romerske ruinby Jerash. Gerasa, som byen engang hed, blev en del af det mægtige Romerrige og blomstrede i 600 år. Dele af byen anses for at være i bedre stand end selve Colosseum i Rom. Gå en tur rundt i byen langs ruinerne af søjlegange, romerske teatre, byzantinske kirker og mosaikgulve. Retur til hotellet i Amman. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3. Vandring i Wadi Al Mujib-kløften og videre til Mount Nebo.
Vores vandretur i dag er i Mujib naturreservat. Denne Wadi, et udtørret flodleje, er en dyb og majestætisk kløft, der skærer sig gennem det forrevne og barske højland helt ned til Det Døde Hav. Alt efter årstiden dannes der flere vandløb, som får betydning for både flora og fauna. For mange trækfugle er det et vigtigt stop, og man kan se storke, musvåger, høge, falke og mange andre arter komme forbi. Det er også en af de vigtigste kilder, der kompenserer for den høje fordampning af Det Døde Hav. Vandringen foregår i Wadin uanset årstiden. Efter gåturen kører vi videre til Nebo-bjerget, det sted, hvor Moses så ud over det hellige land og stedet, der menes at være hans gravsted. Herfra kan både Jeriko, Betlehem og Det Døde Hav ses på en klar dag. Vi overnatter i byen Madaba, kendt for sit mosaikkort over Det Hellige Land. Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 4. Vandring Wadi Dana og videre til Petra
Dana er en lille landsby beliggende på kanten af kløften Wadi Dana. Herfra starter vores vandretur på White Dome-stien, cirka 8 kilometer. Stien løber gennem landsbyens terrassehaver og langs stejle skråninger med udsigt over kløften. Derfra fortsætter vi mod Petra for at overnatte. To nætter i Petra. Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 5. Hel dag ved et af verdens syv vidundere, Petra.
Hele dagen tilbringes i den forsvundne by Petra, som for de fleste er højdepunktet på rejsen til Jordan. Det er en uforglemmelig oplevelse at gå gennem den smalle kløft, al-Siq, med sine lodrette klippevægge lavet af både nabatæerne og romerne for flere hundrede år siden, indtil man når den smalle åbning til den mest berømte bygning i Petra, the Treasury. Du kan også ride ruten på hesteryg, uden ekstra gebyr. Nabatæernes hovedstad blomstrede i begyndelsen af vores æra og spillede en vigtig rolle som et knudepunkt på Silkevejen. Hundredvis af bygninger er hugget direkte ind i klipperne, herunder monumenter, templer, gravkamre, klostre, vandkanaler og et amfiteater, der kunne rumme 5.000 tilskuere. Vær forberedt på at vandre op ad klippefyldte passager. Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 6. Safari og vandring i Wadi Rum ørkenen med overnatning.
Vi forlader Petra og kører mod Wadi Rum, den største af Jordans mange wadier og også den mest berømte i moderne tid, ikke mindst fra filmene Lawrence of Arabia og The Martian. Landskabet ligner virkelig Mars med det røde ørkensand og sandstensklipper. Området var også beboet af de tidlige nabatæere, og mange vægmalerier vidner om jagt. I dag bor her kun beduiner, og området er nu et meget populært turistmål. Fra Wadi Rum Center fortsætter turen med jeep ind i ørkenen. Køretid cirka 2 timer. Stop til frokost på et overdækket sted. Jeepen fortsætter med bagagen, mens vores vandring genoptages og fortsætter i omkring 4 timer, indtil vi når vores teltlejr. En overnatning i Wadi Rum. Om aftenen spiser vi middag omgivet af bjergformationerne. Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 7. Vandring i Wadi Rum-ørkenen.
Dagens vandretur går til Jebel Burdah-formationen, som regnes for at være Wadi Rums mest berømte vartegn. Vandreturen op ad bjerget går hen over sten og klipper og for dem der ønsker det, er det muligt at bestige Jebel Burdha. Det kræver dog klatring, samtidig med at man skal kunne tåle højere højder. Stenbroen spænder som en bue over to klippeformationer og giver en storslået udsigt over Wadi Rum. Frokost og så videre til Aqaba. En overnatning i Aqaba.

Dag 8. Hjemrejse.
Fri morgen indtil bustransfer til Amman og eftermiddagsflyvning hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly til Amman t/r
• Samtlige overnatninger
• Lokal transport ifølge program
• Turistvisum indgår
• TEMA rejseleder
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• 6 x middag
• Entré udgifter ifølge program

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly fra Danmark til Amman. Bustransfer til hotellet, ca. 35 km. To overnatninger på hotel i Amman.
Dag 2
Vandretur i Ajloun naturreservat, ca. 8 km. Bustransfer til Ajloun – Jerash – Amman, ca. 140 km. t/r. Morgenmad, frokost og middag indgår.
Dag 3

Vandretur Wadi Numeira, ca. 8 km. Bustransfer Amman – Wadi Numeira – Nebobjerget – Madaba, ca. 120 km. Morgenmad, frokost og middag indgår.
En overnatning på hotel i Madaba.
Dag 4
Vandretur i Dana naturreservat, ca. 8 km. Bustransfer Madaba – Dana – Petra, ca. 240 km. To overnatninger i Petra. Morgenmad, frokost og middag indgår.
Dag 5
Vandretur i Petra, ca. 10 km. Morgenmad, frokost og middag indgår.
Dag 6
Vandretur Wadi um Ishrin, ca. 8 km. Bustransfer Petra – Wadi Rum, ca. 100 km. Jeepsafari Wadi Rum. Morgenmad, frokost og middag indgår. En overnatning i Wadi Rum.
Dag 7
Vandretur i Wadi Rum – Jebel Um Fruth, ca. 6 km. Bustransfer Wadi Rum – Aqaba, ca. 80 km. Morgenmad, frokost og middag indgår. En overnatning ved Det Røde Hav.
Dag 8
Bustransfer Aqaba – Amman lufthavn, ca. 280 km. Hjemrejse. Morgenmad indgår.

Jordan

Befolkning: 7,6 millioner

Landets areal: 89 213 km²
Valuta: Jordansk dinar
Religion: Islam (dominerer stort), små minoriteter af shiamuslimer og kristne.
Sprog: 
Arabisk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Fly til Amman t/r. TEMA rejseleder, delt dobbeltværelse, måltider, udflugter, entré udgifter og rejsens transport ifølge dagsprogrammet.

Valuta

Jordanske dinar (JOD). For mere information om valuta og kurser, kontakt egen bank eller et vekselkontor.

Drikkepenge

Drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 50 JOD pr. person ved rejsens start, og fordeler ligeligt imellem chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og lignende.

Klima

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser findes bl.a. på hjemmesiderne yr.no, bbc.com og cnn.com

Beklædning og udstyr

En let trøje/jakke er godt at have med til lidt køligere dage, eller hvis det kommer til at blæse. Natten kan være kold i ørkenen og vi befinder os ofte i højere højder, op mod 1000 meter over havet. Det vigtigste at medbringe er et par bekvemme gode sko med tykke såler, f.eks. vandresko eller vandrestøvler.

Vær også opmærksom på at du skal bære tøj som dækker skuldre og knæ ved besøg i religiøse bygninger, hvor mænd tilrådes at bære lange bukser og kvinder knæ- eller ankellang nederdel/kjole.

I bjergene inde i landet er temperaturen ofte et par grader mindre end hvad prognoserne siger. Medbring gerne badetøj, da nogle hoteller har pool.

Vandreturene

Vandreturene er varierede. Landskabet er delvist kuperet og vi går sjældent i helt plant terræn. Det går ofte op og ned. Mange stier er stenede, hvilket kan være svært for folk med led- og rygproblemer. Hvis du har en god almen kondition, er det dog ikke noget problem. Personer der er tilbøjelige til svimmelhed, kan opleve visse passager som vanskelige. Du vandrer på historiske stier og småveje i et ældgammelt kulturlandskab med vid udsigt.

Landet har 220 volt, men stikkontakterne varierer

På mange af hotellerne kan du anvende vores almindelige 2-bens stik, selvom de bruges lidt anderledes. Vi anbefaler dog alligevel for en sikkerhedsskyld at medtage et adaptersæt med forskellige formere for stik at vælge imellem.

Visum

Visum indgår i rejsens pris (for skandinaviske medborgere) og ordnes af en lokalagent og rejseleder ved ankomst til Jordan. Pasoplysninger skal dog angives til os i forvejen. Log venligst ind på Min Rejse og udfyld pasoplysningerne, så hurtigt som muligt efter bestilling af rejsen og senest 30 dage før afrejse.

Vær opmærksom på at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse fra Jordan.

Bemærk

I denne rejse har vi fravalgt de typiske picnicfrokoster, som vi ellers normalt har på TEMAs vandreferier. I stedet har vi frokost på lokale restauranter eller enklere picnic frokoster lavet af lokalbefolkningen.

Med forbehold for ændringer.


Hotel/overnatning

Kommentarer

Afvigelser fra den originale ovenstående hotelliste kan forekomme, forbehold for ændringer. Alternative hoteller vil være i samme standard og ændrer ikke i selve programmet.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
01-04-2024 8 dage Vandreferie i Jordan København 21 990 DKK Forespørgsel
21-10-2024 8 dage Vandreferie i Jordan København 21 690 DKK 1 ledige pladser Bestil
04-11-2024 8 dage Vandreferie i Jordan København 20 250 DKK 4 ledige pladser Bestil
24-03-2025 8 dage Vandreferie i Jordan København 21 890 DKK Forespørgsel
31-03-2025 8 dage Vandreferie i Jordan København 21 990 DKK Forespørgsel
14-04-2025 8 dage Vandreferie i Jordan København 21 890 DKK Forespørgsel

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.