Nyhed

Vandreferie i Kappadokien

Kappadokien med sine dybe dalgange og sin unikke natur med skulpturer skabt af årtusinders erosion, byder på fantastiske vandringer i omgivelser, der lige så vel kunne indgå i surrealistiske kunstinstallationer. I disse sælsomme omgivelser har mennesket indrettet sig gennem årtusinderne med klippekirker og klippeklostre, sammenpressede bysamfund og underjordiske byer. Alt dette besøger vi under vores relativt lette vandringer.

REJSEFAKTA

Lande: Tyrkiet

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-21 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Byrunbdtur i Ankara
 • Vandring i Ihlaradalen
 • Grottebyen i Göreme
 • Vandring i Den Røde Dal
 • Mustafapasa

Dagsprogram
2022

Dag 1 - Ankomst til Ankara.

Flyvningen til Ankara går via Istanbul, hvor der byttes til indenrigsfly. I Ankara venter rejselederen og en kort busrejse til hotellet. Flytiderne varierer iforhold til sæsonen. Efter indregistrering er resten af dagen fri frem til den fælles middag.

Dag 2 - Anatoliens civilisationer og Ihlaradalen.

Morgentimerne i Ankara dedikeres først til det moderne Tyrkiets fader med et besøg på det imponerende Kemal Ataturk mausoleum. Derefter fortsætter vi til et af Tyrkiets absolut mest interessante museer, Museet for Anatoliens Civilisationer. Her får man en meget god introduktion til Anatoliens komplekse historie med folkevandringer og højkulturer. 

Efter frokost forlader vi Tyrkiets hovedstad og giver os ud på busrejsen til Kappadokien, hvor vi er fremme sent på eftermiddagen. Efter ankomst til hotellet er der lidt fritid inden middagen.

Dag 3 - Vandring og Grottekirken i Selime.

Denne dag begiver vi os ud på vores første vandring. Vejen vi har valgt går fra Ihlara til Belisirma i den smukke Ihlarakløft. Ihlara er Kappaokiens dybeste kløft, udmejslet af floden Melendiz, der rinder 14 kilometer gennem et fantasiæggende og meget smukt landskab. Området er fyldt med historie med hundredevis af såkaldte grottekirker. Udsmykningen i flere af disse religiøse konstruktioner går tilbage til perioden mellem 600 til 1300 årene efter Kristus. 

Vi spiser frokost i Belisirma, og besøger så katedralen i Selime, som er udhugget i de smukke klippeformationer.

Dagens vandring er på 6 kilometer, og morgendagens vandring er på yderligere 6 kilometer i disse fortryllende omgivelser.

Dag 4 - Den underjordiske by Kaymakli.

Efter morgenmaden rejser vi tilbage til Ihlaradalen og Selime, hvorfra vi fortsætter vores udforskning af denne smukke kløft. 

Efter en vandring på 6 kilometer bliver vi hentede af bussen og fortsætter til KAymakli, den underjordiske by. Dette underjordiske samfund i 8 etager under jorden kunne huse op til 20.000 indbyggere, der når fjenden truede kunne leve hernede i op til 6 måneder. Idag kan man via en labyrint af tuneller komme 4 etager ned og se beboelsesrum, forråd, køkkener, vinkældere og kirker med mere. Luftventilation fik den underjordiske by via udhuggede og dybe ventilationsskakter.

Kaymakli opstod flere århundreder inden vores tidsregning, og anvendtes frem til 1920'erne. 

Efter vandringen forlader vi Ihlara og fortsætter til Avanos, som ligger i de nordlige dele af Kappadokien. Her bor vi under rejsens sidste 4 nætter.

Dag 5 - Vandring i den Hvide Dal og Göreme.

I Kappadokiens findes et af vor jords mest fantastiske landskaber. Dette højland med sine dybe dalgange og forunderlige naturfænomener blev skabt for circa tre millioner år siden, da store og gentagne vulkanudbrud dækkede hele plateauet med vulkansk tufsten. Vind, vejr  og store temperaturforskelle har eroderet landskabet gennem tiden, og skabt de forunderlige formationer i landskabet, med søjler, pyramider og koniske tårne, hvilket giver en nærmest surrealistisk indtryk. I dette sælsomme landskab har mennesket indrettet sig gennem årtusinderne, og skabt klippekirker, klostre, koncentrerede bysamfund og underjordiske byer. 

Trods at landskabet er ganske kargt, er farvenuancerne strålende med røde, gule, grå og hvide farver. Under vores vandringer og udflugter stifter vi nærmere bekendtskab med denne besynderlige plads og dens unikke og urgamle kultur.

Sidenhen kører vi ned til den lille by Göreme og besøger friluftsmuseet der. Under den bysantinske periodes storhedstid eksisterede der over 365 klostre i Göreme området.

Denne dag er det muligt at flyve i ballon. Se mere information under "Vigtigt om rejsen".

Dag 6 - Vandring i Den Røde Dal.

Dagens vandring går til den Røde Dal, Kizilcukur på tyrkisk, som er en af de smukkeste steder i Kappadokien. I løbet af vandringen ser man små vingårde og landbrug samt forskellige frugtplantager. Vi støder også på flere gamle klippekirker.

Efter vandringen har vi lidt fri tid i Göreme, inden vi kører tilbage til Avanos.

Aftenen er fri til egne eventyr.

Dag 7 - Den Gemte Dal og Sisanos.

Rejsens sidste vandring tager vi i den såkaldte "Gemte Dal". Her vandrer vi circa 10 kilometer og slutter i den meget spændende lille by Mustafapasa, som for 80 år siden hed Sisanos, eller "Solens By" på græsk. Den græsk-ortodokse befolkning, der udgjorde circa 8000 sjæle, blev tvunget til at flytte. En store folkeudveksling blev foranstaltet efter fredsslutningen i Lausanne år 1923. Ialt måtte over en million grækere forlade sine hjem, som befandt sin i republikken Tyrkiet. I den modsatte retning flyttede 400.000 tyrkere fra sine hjem i det nuværende Grækenland. 

Stadigvæk idag står mange af de store villaer tomme og overgivne til vejrets magter. Men man kan fortsat se den velstand, som fandtes her engang. 

Efter vandringen nyder vi vores frokost her, inden vi vender tilbage til Avanos. 

Om aftenen har vi fælles afskedsmiddag.

Dag 8 - Hjemrejse.

Vi flyver fra Nevsehirs lufthavn til Istanbul, og derfra hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen t/r Danmark - Tyrkiet.
 • Samtlige overnatninger.
 • 7 x morgenmad.
 • 5 x frokost.
 • 5 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark - Ankara. En overnatning på hotel i Ankara. Middag indgår.

Dag 2.

Ankara - Guzelyurt, busrejse 268 kilometer. Morgenmad, og middag indgår. To overnatninger på hotel i Guzelyurt.

Dag 3.

Vandring i Ihlaradalen, 6 kilometer. Besøg i Belisirma med grottekatedralen Selime. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 4.

Vandring i Ihlara dalen, 6 kilometer. Bustransport 100 kilometer. Udflugt til Kaymakli og den Underjordiske By. Morgenmad, frokost og middag indgår. 4 overnatninger på hotel i Avanos.

Dag 5.

Vandring i Den Hvide Dal, 6 kilometer. Bustransport 25 kilometer. Udflugt til frilluftsmuseet i Göreme. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Vandring i Den Røde Dal, 6 kilometer. Bustransport 35 kilometer. Fri tid i Göreme til egne opdagelser. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Vandring i den Gemte Dal, 10 kilometer. Bustransport 40 kilometer. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 8.

Avanos - Nevsehir - Istanbul. Bustransport 45 kilometer. Indenrigsflyvning til Istanbul og flyrejse hjem. Morgenmad indgår.

Tyrkiet

Befolkning: 69,6 mill.

Landets areal: 779.452 km² (heraf 23 764 km² i Europa) 

Valuta: Lira 

Religion: Muslimer (sunniter og aleviter) 99%, kristne og jøder færre end 1% 

Sprog: Tyrkisk er det officielle sprog, kurdisk er det største minoritetssprog

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark til Ankara og siden fra Nevsehir via Istanbul t/r. Temas rejseleder, del i dobbeltrum, måltider, udflugter, entreudgifter og rejsens transportsstrækninger ifølge dagsprogrammet. 

Valuta:

Tyrkiske Lire (TRY).

De almindeligste bank-o gkreditkort accepteres i de fleste restauranter og butikker. Kontanktautomater forefindes.

Kontakt dit pengeinstitut eller et vekslingskontor for mere information om valuta og gældende kurs. 

I rejsen indgår de måltider, som er inkluderet i programmet. Du bør regne med udgifter til øvrige måltider, måltidsdrikkevarer samt diverse forfriskninger under rejsens gang. 

Drikkepenge:

Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. Derfor anbefaler vi at du beregner rejsekassen med 55 Euro per person i drikkepenge til chauffører, lokalguider, restaurantpersonale og ved indkluderede aktiviteter. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.

Klima:

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter finder du på forskellige hjemmesider. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com, www.yr.no

Påklædning:

Det kan være godt at have en varm trøje med, hvis det skulle blæse eller være køligt en dag, specielt under rejserne til for- og efteråret. Det vigtigste er nok et par bekvemme og veltilgåede sko / vandrestøvler (helst vandrestøvler) med tykke såler. Tænk på at du også skal have klæder der dækker skuldre og knæ ved eventuelle besøg i religiøse bygninger. Her bør herrene have lange bukser og damerne kjole. 

I bjergregionerne i Tyrkiets indre er temperaturen normalt et par grader lavere end hvad som fremgår af diverse vejrudsigter. Der kan forekomme nedbør. 

Medbring badetøj eftersom visse hoteller har pool (åbne fra midt i maj måned). 

Vandringerne:

Vandringerne er relativt lette. Landskabet er delvist kupeeret og følger sjældent flad mark. Det går op og ned. Visse stier er stenede, hvilket kan opleves som trættende for personer med problemer med led- og ryg. 

Hvis du er i  normal til god almenkondition bør vandringerne ikke volde problemer. Personer med tendens til svimmelhed vil kunne opleve visse passager som svære. Du vandrer på stier og småveje i et urgammelt kulturlandskab med stedvist store udsigter. 

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser. 


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
27-09-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-09-27
11:05
2022-09-27
15:20
Turkish Airlines, 1784
Istanbul
Ankara
2022-09-27
18:00
2022-09-27
19:05
Turkish Airlines, 2170
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nevşehir
Istanbul
2022-10-04
08:40
2022-10-04
10:00
Turkish Airlines, 2007
Istanbul
Copenhagen
2022-10-04
11:50
2022-10-04
14:05
Turkish Airlines, 1781
8 dage Vandreferie i Kappadokien København 14 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
04-10-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-10-04
11:05
2022-10-04
15:20
Turkish Airlines, 1784
Istanbul
Ankara
2022-10-04
18:00
2022-10-04
19:05
Turkish Airlines, 2170
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nevşehir
Istanbul
2022-10-11
08:40
2022-10-11
10:00
Turkish Airlines, 2007
Istanbul
Copenhagen
2022-10-11
11:50
2022-10-11
14:05
Turkish Airlines, 1781
8 dage Vandreferie i Kappadokien København 14 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil
11-10-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-10-11
11:05
2022-10-11
15:20
Turkish Airlines, 1784
Istanbul
Ankara
2022-10-11
18:00
2022-10-11
19:05
Turkish Airlines, 2170
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nevşehir
Istanbul
2022-10-18
08:40
2022-10-18
10:00
Turkish Airlines, 2007
Istanbul
Copenhagen
2022-10-18
11:50
2022-10-18
14:05
Turkish Airlines, 1781
8 dage Vandreferie i Kappadokien København 14 850 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.