Vandreferie i IrlandVenligt, vildt og smukt

Vandreture over bølgende, grønne bakker, lyngheder, dybe gletsjerdale og dramatiske klippekyster. Oplev Kilkennys historie og livlige Dublin. Alt dette og mere til, er med i denne vandreferie i det venlige Irland. Uanset hvor du befinder dig, skifter landskabet i forskellige nuancer af grønt. Besøget på et whiskeydestilleri giver os yderligere et billede af landets stolte kultur og historie. 

REJSEFAKTA

Lande: Irland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Sheep's Head fugleliv
 • Bådtur til Killarneysøerne
 • Destilleribesøg og whiskysmagning
 • Vandring langs Norefloden til Kilkenny
 • Byrundtur i Dublin

Dagsprogram
Sommer 2024

Dag 1 - Fàilte - til Irland!

Der er mange grunde til at Irland er et paradis for vandrefolk. Her er en frodighed der takket være klimaet og temperaturen også passer til udendørs aktiviteter. Landskabets variation er desuden ekseptionelt for et så relativt lille land. Du ankommer til Dublins internationale lufthavn, hvor TEMA rejselederen byder dig velkommen til en skøn vandretursuge. Dagens destination er Adare, der måske er Irlands mest charmerende by, som den ligger blandt træerne i et fredeligt landbrugsområde langs Maiguefloden. Små stenhuse med halmtag og tre klosterruiner bidrager til byens romantiske præg. Afhængig af hvilken tid du kommer til Adare på, har du mulighed for at se dig omkring på egen hånd i de smukke omgivelser.

Dag 2 - Vandring på Dingle-halvøen.  

Dagen byder på en længere vandretur på ca. 13 km, og vi forlader derfor Adare lige efter morgenmaden, for at køre med bus i ca. 1,5 time til Camp på Dinglehalvøen. Vandreturen er en del af den såkaldte Dingle Way, der bringer os fra Camp sydpå gennem vindblæste heder og moseområder. Her har man gennem årene gravet tørv, og vi ser processen i dens forskellige former som det foregår i dag, med bl.a. tørveballer der er lagt ud til tørring. Vandreturen går derefter op på Ardroe Hill (430 meter), hvorfra der er en smuk udsigt over halvøens sydkyst med de 8 kilometer lange sandsklitter i strande ved Inch. På den anden side af bugten kan man se Kerry-halvøen.  

Via Annascaul kører bussen os til Killarney, hvor vi checker ind for de kommende to nætter.  

Dag 3 - Vandring i Gap of Dunloe.  

Vi starter dagen med en bådtur fra ruinerne af Ross Castle og over de tre øer, Lower, Middle og Upper Lake. Vi får en fin udsigt over Killarneys nationalpark, og når vi er færdige med bådturen starter vandringen gennem Gap of Dunloe. 

Vi vandrer ind i "gabet", der er blevet skabt af gletchere for millioner af år siden. Omgivelserne kan virke golde i begyndelsen, men dagens vandretur er måske rejsens mest imponerende. Den cirka 10 kilometer lange vandretur sker på veje, der mest trafikeres af heste og hestevogne. Vi går forbi efterladte huse, og over stenbroer i en dramatiske og gold natur. Målet for vandringen er Kate Kearneys Cottage. Måske har vi vandret for os selv, men fremme ved Kate Kearneys møder vi ofte turistbusser, hvor passagererne fotograferer og nyder noget at drikke. Stedet er kønt og lokaliteten blev blandt andet brugt under flimatiseringen af den irlandske film "The crying game". 

Dag 4 - Vandring på Garinish Island.  

Syd for Killarney ligger Bantrybugten, hvor vi tager på en kort bådtur over til den lille ø Garinish (Ilnacullin). Den 15 hektar store ø er kendt blandt gartnere i hele verden, som en usandsynlig smuk lille "have-ø". Planterigdommen er stor, både i form og farve, konstant skiftende mellem årstiderne. I maj og juni er det farverne på rhododendron og azalier der er dominerende, mens klatrehortensia, klematis og trompetblomst dominerer fra midsommer frem til august. Med sin beskyttede placering og golfstrømmens varme indflydelse, er klimaet i nogle henssender subtropisk og perfekt til dyrkning af planter fra mange dele af verden.    

Sidst på eftermiddagen checker vi ind på vores hotel for de kommende to nætter, og du kan nu tage ud på egne udflugter. Måske vælger du at opleve mere tropisk flora i Glengariff Bamboo Park eller vandrer i nærliggende Glengariff Woods, et naturreservat i en dyb gletsjerdal. Skoven består hovedsageligt af kristtjørn, birk, røn og pil. Her findes vandrestier på 3 km. og mere.  

Dag 5 - Kystvandring langs Sheep's head.  

Det dramatiske kystlandskab ved Sheep's Head danner rammen om dagens noget længere vandretur på 16 kilometer forbi spektakulære klipper og fyrtårne. Terrænet er meget varieret med både kuperede stier og vandreruter over åbne græs- og lyngheder. Blæsten kan være kraftig, og på opvindene ser vi havfugle som stormsvale, skrofe, stormfugl og tretået måge. Men også større skrofer, guldnæbbet skrofer og grå skrofer forekommer. Langs kysten bliver der også observeret hvaler, havskildpadder og hajer. Delfiner ses også med jævne mellemrum.  

Dag 6 - Vandring til Kilkenny.  

Dagens busrejse fører os via Blarney, hvor vi strækker på benene og tager en kaffepause ved det store Woolens Mills, en gammel uldfabrik hvor man oplever hvor stor betydning uldspinderiet førhen havde. Idag rummer fabrikken butikslokaler og fremviser håndarbejde.  

Derpå går rejsen til Cashel, hvor vi spiser en lettere frokost. Byen Cashel er kendt for sin kirkeruin som præger byen med sin position oppe på en klippe. Stedet er kendt som "The Rock of Cashel", og det var her at nogle af Irlands konger blev kronede under middelalderen. 

Udenfor byen Bennetsbridge starter vores vandring langs Norefloden indtil middelalderbyen Kilkenny. Her føler man virkelig historiens vingesus, og på egen hånd kan man siden gå "the Medieval mile" som lede en gennem byens seværdigheder og arkitektur.  

Dag 7 - Byvandring i Dublin med destilleribesøg.  

Dublins historie strækker sig godt og vel mere end 1.000 år tilbage i tiden. Fra i begyndelsen at være en bosættelse for vikinger, har den i dag udviklet sig til en af verdens mest hektiske hovedstæder. Det er en by med en rig kultur, og allerede på opholdets første dag, tager vi ud på en byvandring for at lære Dublin at kende.  

Ved at vandre i byens gader og stræder, over brosten, langs floden Liffey og gennem parker, oplever vi historien fra vikingerne til georgiansk arkitektur, fantastiske middelalderhuse og flotte katedraler. Måske har du læst James Joyce's Odysseus og kan genkende de steder som Leopold Bloom besøger i bogen. I løbet af vores vandring gennem byen, besøger vi Teelings destilleri. Det er det første nye destilleri i Dublin i 125 år, og det er det eneste fungerende destilleri i selve byen. Her skal vi se lidt af produktionen og selvfølgelig også smage produktet! Vi afslutter vores vandring med en frokost på The Church. Som navnet antyder, så var dette en gang en kirke, men idag en meget hyggelig og populær restaurant.  

Dag 8 - Hjemrejse.  

Efter morgenmaden kører vi til Dublins lufthavn for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen Danmark - Dublin t/r
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 4 x middag
 • 1 x scones med kaffe eller the
 • Besøg på whiskey destilleri med smagprøve
 • entreudgifter ifølge program
 • TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark – Adare. Busrejse 225 kilometer. Middag indgår. En overnatning på hotel i Adare.

Dag 2.

Adare – Killarney. Busrejse 150 kilometer. Vandring på Dingle-halvøen 13 km. Morgenmad, frokostmadpakke og middag indgår. To overnatninger på hotel i Killarney.

Dag 3.

Vandring Gap of Dunloe 10 kilometer og bådtur på Killarneys søer. Morgenmad indgår.

Dag 4.

Killarney – Bantry. Busrejse 90 kilometer. Blomstervandring på Garinish Island, ca 2 km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Bantry.

Dag 5.

Kystvandring langs Sheeps head 16 km. Morgenmad, frokostmadpakke og middag indgår.

Dag 6.

Bantry– Kilkenny. Busrejse 240 km. Vandring langs Norefloden til Kilkenny, ca. 5 Km. Morgenmad og let frokost indgår. En overnatning i Kilkenny..

Dag 7.

Busrejse Kilkenny - Dublin, 125 Km. Byvandring i Dublin, 2 timer. Besøg på whiskeydestilleri. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 8.

Afrejse til Danmark. Morgenmad indgår.

Irland

Befolkning
4,1 millioner 

Landets areal
70.273 km² 

Religion
Religionsfrihed men majoriteten er romersk-katolsk (92%), protestanter (3%). De resterende har ingen religion eller tilhører en anden religion som islam, buddhisme eller jødedom. 

Valuta
Euro 

Sprog
Irsk, engelsk

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Dublin t/r. TEMAs danske eller svenske rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkoret accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner ca. 20 Euro per person til eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. TEMAs rejseleder indsamler på plads og fordeler på passende vis.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr
Vejret er omskiftende i Irland og pludselige regnbyger er ikke usædvanligt, der for er det vigtigt, at du medbringer en regnfrakke. Vandringsområderne er som regel bløde og vi anbefaler gode vandresko eller vandrestøvler med kraftige såler. En lille rygsæk til vandreturene kan også anbefales.

Man klæder normalt om til middagen.

Et par af hotellerne har gode pools, så badetøj bør medbringes, hvis du ønsker at bade efter dagens vandringer.

Du behøver ikke at medbringe picnicudstyr til denne rejse. Dog kan det vare rart at medbringe sin egen thermokande og kop.

Observer

Vores vandretur i Irland har ikke de typiske picnics med i rejseprogrammet, hvilket ellers ofte forbindes med TEMAs vandreferier. Vi har valgt her, i stedet at give fleksibilitet og mulighed for at opleve den lokale pub og madkultur, med frokost-stop hos lokale restauratører.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Vandreturene:

Læs om udstyrsråd her

Hotel/overnatning

Kommentarer

Afvigelser fra den almindelige hotelliste (over) kan ske og vi forbeholder os retten til at foretage ændringer. Vi prøver så at finde tilsvarende indkvartering vedrørende standard och beliggenhed.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
09-05-2024 8 dage Vandreferie i Irland København 19 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
13-06-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dublin
2023-06-13
10:30
2023-06-13
11:50
SAS, 537
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Copenhagen
2023-06-20
12:40
2023-06-20
15:55
SAS, 538
8 dage Vandreferie i Irland København 19 990 DKK 4 ledige pladser Bestil
18-07-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-07-18
06:00
2024-07-18
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Dublin
2024-07-18
09:45
2024-07-18
10:25
K L M, 1137
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2024-07-25
11:10
2024-07-25
13:50
K L M, 1138
Amsterdam
Copenhagen
2024-07-25
17:00
2024-07-25
18:20
K L M, 1275
8 dage Vandreferie i Irland København 20 250 DKK 1 ledige pladser Bestil
08-08-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-08
06:00
2024-08-08
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Dublin
2024-08-08
09:45
2024-08-08
10:25
K L M, 1137
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dublin
Amsterdam
2024-08-15
11:10
2024-08-15
13:50
K L M, 1138
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-15
17:00
2024-08-15
18:20
K L M, 1275
8 dage Vandreferie i Irland København 20 750 DKK 2 ledige pladser Bestil
15-08-2024 8 dage Vandreferie i Irland København 20 750 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.