Vandreferie på VestkretaKløfter, kyster og olivenlunde

Vandringsrejse på Grækenlands mest mangefacetterede ø. Her vandrer vi omgivet af dramatiske bjerge over højsletter, gennem olivenlunde og Agia Irinikløften.  Landskabet smykkes med Johannesbrødstræer, mastixbuske, oleanderbuske og jordbærtræer. Der er også et rigt fugleliv. Vi mærker duften af krydderurter, smager på olivenolie og går på Elafonissi stranden.

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Den varierede vandretur på Akrotiri-halvøen
 • Picnicfrokoster ved havet
 • Den rosa strand Elafonissi
 • Vandretur i Agia Irini-kløften
 • Middag ved Chanias venetianske havn

Dagsprogram
2024–2025

Dag 1. Ankomst til Kreta
Flyet fra Danmark lander i Chania på den nordvestlige del af Kreta. TUIs personale i lufthavnen hjælper dig videre til rette transportmiddel, enten bus eller taxi, som tager dig videre til hotellet. TEMAs rejseleder møder dig på hotellet og hilser velkommen. Da der er forskellige ankomsttider til Kreta, kan det dog ske at rejselederen lander senere end nogle af deltagerne. Vi bor i Chania de første 2 nætter.

Dag 2. Vandretur på halvøen Akrotiri
Efter morgenmaden begiver vi os mod halvøen Akrotiri og bydelen Stavros, som ligger nordøst for Chania. Rejsens første vandring starter ved stranden i Stavros, en gammel fiskerby kendt fra den legendariske film ”Zorba the Greek” med Anthony Quinn, og afsluttes ved klosteret Gouvernetou. Vandringen er cirka ti kilometer lang og byder på stor variation, mens vi vandrer langs grusveje, stier og i en kløft. Vi ser klostre, grotter og kløfter på vores vej. I den sidste del af vandringen venter en lækker picnic-frokost ved det forladte kloster Katholiko. Området ved klosteret byder på en fin udsigt, imens vi dækker op til en rigtig TEMA picnic. Efter frokost fortsætter vi videre op mod klostret Governetou, et aktivt ortodokst munkekloster som ejer marken vi går henover. Vi besøger klosteret inden vi bliver hentet af bussen, som kører os tilbage til Chania.

Sen eftermiddag er der mulighed for at opleve Chania på egen hånd, inden vi mødes til en fælles middag på en taverna.

Vandringens sværhedsgrad: +1 af 3.

Dag 3. Vandretur i Agia Irini-kløften
Det vestlige Kretas majestætiske bjergkæde, Lefka Ori, gennemskæres af over 30 dybe kløfter. Bjergene har altid været et tilflugtssted under svære tider. Høje bjergvægge står tæt og har givet beskyttelse til mennesker såvel som planter og vilde dyr. Ad smalle veje kører vi gennem appelsindistrikter sydpå mod byen Agia Irini. Her begynder den 9 km lange snoede kløftsti, omkranset af cypresser, pinjetræer, plataner og nerium, og luften er fyldt med dufte af timian, hortensia og salvie. Agia Irini-kløften er ikke lige så kendt som den længere Samariakløft, men mindst lige så smuk, og samtidig et sted man kan nyde uforstyrret. Her kommer nemlig ikke mange mennesker, og i stilheden er det måske netop her, at vi med lidt held kan se gåsegribbe cirkle rundt oppe på himlen. Der er i det mindste store chancer for at se både alpekrager, klippesvaler og rødhovedede torneskader.

Vandreturen i Agia Irini har mange skyggefulde partier, men vi anbefaler alligevel både solcreme og vand. Der hvor kløften åbner sig mod den varme sol venter bussen på at køre os videre mod Kretas sydkyst. Sent på eftermiddagen er vi fremme ved det Libyske hav og det lille kystsamfund Paleochora, hvor vi bor i fire nætter.

Vandringens sværhedsgrad: 2 af 3.

Dag 4. Vandring langs kysten til Sougia
I dag venter ugens længste vandretur på cirka 17 kilometer. Da det delvist går opad, får vi brug for gode vandrestøvler og god kondition. Vi arbejder os et godt stykke op over kystlinien langs stier i hedelandskabet, såkaldte frygana. Langs vejen passerer vi små havbugter og kræt med torngyvel og lyng. Snart kommer vi til et plateau, hvorfra vi i klart vejr kan skimte øen Gavdos, Europas sidste udpost mod Afrika. Nede ved stranden i Lisos dækkes op til dagens picnic. Her er vi omgivet af antikke ruiner og store johannesbrødstræer. Lisos er en gammel kurby, et antikkens spa, der blev rig og velstående af gaver, som pilgrimme skænkede til templet. Lisos var i sin storhedstid vidt berømt for sit helende vand, og vi kan fylde vandflasken med frisk og godt kildevand.

Vandringens sværhedsgrad: 3 ud af 3.

Dag 5. Vandretur til Elafonissi-stranden
Kretas golde sydkyst byder på storslåede udsigter. Den cirka 10 km lange vandretur på tiltrampede gedestier snor sig forsigtigt højt over brusende brændinger, langs skarpe klipper eller indbydende strande. Bjergene rejser sig højt mod himlen, og med lidt held kan vi få øje på den sjældne lammegrib, der holder til her.

Mastixbuske og oleander kranser vejen, inden vi når skoven af krogede urgamle træer, der er formet af storme og tørke, og derefter kommer frem til dagens mål, Elafonissi. I århundreder var området øde, der var vandmangel og piratoverfald holdt selv hårdføre kretensere på afstand. Stranden bliver ofte kåret som en af verdens bedste med sit rosafarvede sand mod det krystalklare vand. Elafonissi er egentlig en lille ø, der er forbundet med stranden via et sandrev, og når vandet er stille, kan man nemt gå gennem vandet ud til øen.

Med lidt held kan vi se den lille kretensiske grønplettede padde med sit militæragtige kamouflagemønster. Nogle biologer mener, at disse små padders DNA er så ulig fastlandets, at det burde være en særlig underart. Øen er også rugeplads for et andet reptil, Caretteskildpadden.

Der er selvfølgelig også tid til at bade i havet! Ønskes endnu mere tid på stranden, kan du fravælge dagens vandretur. I så fald følger du med bussen til Elafonissi allerede om formiddagen og derefter afvente resten af gruppen der.

Vandringes sværhedsgrad: 3 af 3.

Dag 6. Vandretur til kysten i Anydri-kløften
Efter morgenmaden kører vi med bussen til byen Azogires i 400 meters højde. Dagens vandretur begynder under et stort vintergrønt platantræ, et af de få der vokser på Kreta. I nærheden ligger et gammelt kloster, der er tilegnet de 99 kirkefædre. Her gør vi et kort besøg for at opleve atmosfæren og høre mere om klostrets historie.

Vi vandrer på stier, der snor sig over grønne skråninger, med flotte udsigter over bjergene og havet i horisonten. Efter at have passerer den lille by Anydri, fortsætter vi ned i en kløft af samme navn. Den fører hele vejen ned til en strand ved havet. Her nyder vi dagens picnic med bølgernes brusen som lydkulisse. Efter frokosten går vi cirka en times tid langs havet tilbage til Paleochora.

Vandringens sværhedsgrad: 2 ud af 3.

Dag 7. Vandretur fra Sirikari til Polirinia
Efter morgenmaden forlader vi Paleochora og kører med bus et stykke op i bjergene. Dagens vandring på 6 km udgår fra Sirikari, gennem græsmarker ned mod en perlende bæk der omkranses af platantræer og rosa oleanderbuske. I den kalkrige, ikke opdyrkede jord blomstrer der hvert forår mange smukke orkideer, bogstavelig talt midt på stien, om efteråret er det rosa alpeviol og svajende strandløg. De omkringliggende klippevægge er perforeret med huller, der er gode rugesteder for bl.a. ravne, høge og gåsgribbe.

Vandreturen slutter i byen Polirinia. På en højt beliggende taverna kan du, under skyggende vinranker, nyde udsigten og noget koldt at drikke.Bussen kører os videre mod Chania. På vejen passerer vi et af Kretas vindistrikter. Allerede for firetusinde år siden dyrkede de gamle minoer druer og drak vin. I dag fremstilles flere og flere udmærkede vine på Kreta, både røde og hvide. Chanias egen retsina (”Retsina Chanion”) regnes som en af Grækenlands bedste.

I Chania bor vi på et centralt beliggende hotel, lige udenfor den gamle bykerne. Vores afskedsmiddag nyder vi i byens mest charmerende kvarter ved den venetianske havn.

Vandringens sværhedsgrad: 2 ud af 3.

Dag 8. Hjemrejse
I dag er det blevet tid til at vende hjem til Danmark. Hvis dit fly går sent om aftenen når du at udforske Chanias gamle kvarterer på egen hånd, eller måske nyder du et bad i havet. Du kan også være ambitiøs og udforske andre dele af øen og dens seværdigheder.

Måske har du yderligere appetit på Kreta, og så byder vi dig meget gerne velkommen tilbage til de østlige dele af øen, hvor vi også har fine vandringer.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København – Chania
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• 3 x middag
• Udflugter og entreudgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1
Fly Danmark – Chania. Bustransport til Chania (cirka 25 km). To overnatninger på hotel i Chania.

Dag 2
Vandretur på halvøen Akrotiri, Stavros til klosteret Gouvernetou, cirka 10 km. Morgenmad, frokost (picnic) og middag.

Dag 3
Chania – vandretur i Agia Irini-kløften (ca 9 km) – Paleochora, bustransport ca. 70 km. Morgenmad, frokost (picnic) og middag. Fire overnatninger i Paleochora.

Dag 4
Vandring Paleochora – Sougia, cirka 17 km. Morgenmad og frokost (picnic).

Dag 5
Vandretur til Elafonissi, cirka 10 km. Vandretur i Anydrikløften, cirka 8 km. Morgenmad og frokost (picnic).

Dag 6
Vandring i Anydri-kløften, cirka 8 km. Morgenmad og frokost (picnic).

Dag 7
Paleochora – vandretur fra Sirikari (ca 6 km) – Chania, bustransport ca. 70 km. Morgenmad, frokost (picnic) og middag. En overnatning på hotel i Chania by.

Dag 8
Transfer til Chanias lufthavn. Fly Chania – Danmark. Morgenmad.

Grækenland

Befolkning 10,7 millioner
Landets areal 131.940 km².
Valuta Euro.
Religion Græsk-ortodoks kristne circa 98 %. Minoriteter af muslimer, jøder og katoliker.
Sprog Dimotiki (en form for nygræsk) er officielt sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Fly Chania tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Valuta

Euro (EUR). Hæveautomater findes flere steder. De mest almindelige bank- og kreditkort accepteres i de fleste butikker. For mere information om valuta og kurs kontakt egen bank eller vekselkontor.

Drikkepenge

Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 15 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.

Klima
Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter findes blandt andet på www.yr.no www.bbc.com og www.cnn.com.

Beklædning
Let tøj i uld kan være godt at have med, hvis det blæser eller er køligt, især under forårets og efterårets ture. Det vigtigste er måske et par komfortable og velsiddende sko med tykke såler som sportssko eller vandrestøvler. Husk også at medbringe tøj til at dække dine skuldre og knæ, når du besøger klostre, hvor mænd skal have lange bukser på og kvinder en nederdel.

I de bjergrige områder i den indre del af landet er temperaturen normalt et par grader lavere end det, der er angivet i klimatabellen, og der kan forekomme mere nedbør. Medbring badetøj, da nogle hoteller har en pool (åben fra midten af maj). Der tilbydes bademuligheder i havet ved flere lejligheder.

Vandreturen
Kretas landskab er meget kuperet og vandreturene foregår sjældent i plant terræn. Det går ofte op- eller ned og stierne er af grus og sten, hvilke kan virke anstrengende for personer med rygproblemer. Vandreturen dag 5 tager ca. 6 timer og vi vandrer op og ned i et meget stejlt terræn, hvilket er anstrengende.

Hvis du har en normal til god kondition er det dog intet problem. Personer med tilbøjelighed for svimmelhed kan opleve visse passager som svære. Du vandrer også på stier og små veje i et ældgammelt kulturlandskab med brede vidder.

Vi opdeler picnicen op i alles rygsække, så alle hjælper med at bære.

For udstyrsråd og checkliste >>

Øvrigt
Hotelstandarden i Grækenland er varierende. Nogle hotelværelser kan opleves som mærkeligt udformede eller små. Visse hoteller kan opfattes som lydte. For rejser i Grækenland er visse dage, f.eks. 1. maj og den ortodokse påske hellige, hvilket kan medføre ændringer i dagsprogrammet.

Obs
I Paleohora kan gruppen indkvarteres på to forskellige hoteller. I så fald sker fordelingen på plads.

Om gruppen
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

For øvrigt
Hotelstandarden i Grækenland er varierende. Nogle hotelværelser kan opleves som mærkeligt udformede eller små. Visse hoteller kan opfattes som lydte. For rejser i Grækenland er visse dage, f.eks. 1. maj og den ortodokse påske hellige, hvilket kan medføre ændringer i dagsprogrammet.

Der er mange glimrende vandreruter på Vestkreta. Hvis nogle af vandringerne ikke kan gennemføres, eller ikke vurderes at være passende for netop denne gruppe, kan vores erfarne rejseledere udskifte dagens vanrerute med et passende alternativ.

Paleohora
I Paleohora kan gruppen indkvarteres på to forskellige hoteller. I så fald sker fordelingen på plads.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
28-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-09-28
07:10
2024-09-28
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-10-05
23:15
2024-10-06
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 12 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
05-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2024-10-05
07:10
2024-10-05
11:45
JTD, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2024-10-12
23:15
2024-10-13
01:55
JTD, 248
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 12 850 DKK 2 ledige pladser Bestil
03-05-2025 8 dage Vandreferie på Vestkreta København 14 190 DKK 4 ledige pladser Bestil
17-05-2025 8 dage Vandreferie på Vestkreta København 14 190 DKK 4 ledige pladser Bestil
27-09-2025 8 dage Vandreferie på Vestkreta København 14 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
04-10-2025 8 dage Vandreferie på Vestkreta København 14 750 DKK 4 ledige pladser Bestil
18-10-2025 8 dage Vandreferie på Vestkreta København 14 190 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Vandreferier

Vandreferie i England
Nyheter !
sværhedsgrad 1 , Enkel
Nyhed
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.