Vandreferie på VestkretaKløfter, kyster og olivenlunde

Vandringsrejse på Grækenlands mest mangefacetterede ø. Omgivet af dramatiske bjerge vandrer vi over Kretas højsletter, der gennemskæres af kløfter og smykkes af Johannesbrødstræer, mastixbuske, oleanderbuske og jordbærtræer. På vandreturene, der varierer fra lette til middelsvære, oplever du en natur der er storslået og grøn på samme tid. Gå gennem olivenlunde og Agia Irini kløften. Langs den dramatiske sydkyst følger vi ruten E4 et par dage. En af disse kommer vi til Kretas modsvar til Maldiverne, nemlig stranden ved Elafonissi. Andre oplevelser er olivenoliesmagning og middag i byen Chanias charmerende venetianske havn.

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-22 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Vandring langs romernes gamle vej til Argiroupolis
 • Picnicfrokoster ved havet
 • Den rosa strand Elafonissi
 • Vandretur i Agia Irini-kløften
 • Middag ved Chanias venetianske havn

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 - Ankomst til Kreta

Flyet fra Danmark lander i Chania på det nordvestlige Kreta. I Chania lufthavn mødes du af en repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner. Turen til dit hotel sker med bus eller taxi. TEMAs rejseleder møder dig ved ankomsten til hotellet. Rejsens to første nætter bor du enten i eller udenfor den hyggelige, lille strandby Georgioupoli.

Dag 2 - Vandretur til Argiroupolis 

Dagens vandretur på cirka seks kilometer går gennem olivenlunde på urgamle æselstier, såkaldte kaldirimi. Vi går til Argiroupolis via Roustika. Vi passerer laurbær, myrte, storakstræer og mægtige johannesbrødstræer. Eliasklostret fortæller sin historie om en lang frihedskamp. De gamle regnskabsbøger holder styr på patronfremstilling og maduddeling. Stenmure indhegner små agermarker og oliventræer. Hønsene kagler, fårene bræger og måske svæver der en gåsegrib på himmelen. 

Picnic dækkes op ved en ferskvandskilde under et tusindårigt platantræ. Derefter kommer vi til Argiroupolis, eller Lappa som byen hed i antikken. Ifølge sagnet blev den grundlagt af Agamemnon, og under romernes besættelse var den en af de mægtigste byer på det vestlige Kreta. I dag er det en soveby, der vågner op i weekenderne, når mange øboere kommer hertil for at spise søndagsfrokost i platantræernes skygge. 

Vandringens sværhedsgrad ifølge rejselederne: 1 af 3. 

På busturen tilbage til Georgioupoli passerer vi Kretas eneste naturlige indsø Kournas, der er en vigtig rasteplads for trækfugle. Sent på eftermiddagen bliver der tid til en dukkert i det blå Middelhav, inden vi mødes til en fælles middag på den lokale taverna.  

Dag 3 - Vandretur i Agia Irini-kløften 

Det vestlige Kretas majestætiske bjergkæde, Lefka Ori, gennemskæres af over 30 dybe kløfter. Bjergene har altid været et tilflugtssted under svære tider. Høje bjergvægge står tæt og har givet beskyttelse til mennesker såvel som planter og vilde dyr. 

Ad smalle veje kører vi gennem appelsindistrikter sydpå mod byen Agia Irini. Her begynder den 9 km lange snoede kløftsti, omkranset af cypresser, pinjetræer, plataner og nerium, og luften er fyldt med dufte af timian, hortensia og salvie.  

Agia Irini-kløften er ikke lige så kendt som den længere Samariakløft, men mindst lige så smuk, og samtidig et sted man kan nyde uforstyrret. Her kommer nemlig ikke mange mennesker, og i stilheden er det måske netop her, at vi med lidt held kan se gåsegribbe cirkle rundt oppe på himlen. Der er i det mindste store chancer for at se både alpekrager, klippesvaler og rødhovedede torneskader.   

Vandreturen i Agia Irini har mange skyggefulde partier, men vi anbefaler alligevel, at du medbringer både solcreme og vand. Der hvor kløften åbner sig mod den varme sol venter bussen på at køre os videre mod Kretas sydkyst. Sent på eftermiddagen er vi fremme ved det Libyske Hav og det lille kystsamfund Paleochora, hvor vi bor i fire nætter.  

Vandringens sværhedsgrad ifølge rejselederne: 2 af 3. 

Dag 4 - Vandring langs kysten til Sougia  

I dag venter ugens længste vandretur på cirka 17 kilometer. Da det delvist går opad, får du brug for et par gode vandrestøvler og en god kondition. Vi arbejder os et godt stykke op over kystlinien langs stier i hedelandskabet, såkaldte frygana. Langs vejen passerer vi små havbugter og kræt med torngyvel og lyng. Snart kommer vi til et plateau, hvorfra vi i klart vejr kan skimte øen Gavdos, Europas sidste udpost mod Afrika.Nede ved stranden i Lisos dækkes op til dagens picnic. Her er vi omgivet af antikke ruiner og store johannesbrødstræer. Lisos er en gammel kurby, et antikkens spa, der blev rig og velstående af gaver, som pilgrimme skænkede til templet. Lisos var i sin storhedstid vidt berømt for sit helende vand, og du kan fylde din vandflaske med frisk og godt kildevand.

Vandringens sværhedsgrad ifølge rejselederne: 3 ud af 3. 

Dag 5 - Vandretur til Elafonissi-stranden 

Kretas golde sydkyst byder på storslåede udsigter. Den cirka 10 km lange vandretur på tiltrampede gedestier snor sig forsigtigt højt over brusende brændinger, langs skarpe klipper eller indbydende strande. Bjergene rejser sig højt mod himlen, og med lidt held kan vi få øje på den sjældne lammegrib, der holder til her. 

Mastixbuske og oleander kranser vejen, inden vi når skoven af krogede urgamle træer, der er formet af storme og tørke, og derefter kommer frem til dagens mål, Elafonissi.  

I århundreder var området øde, der var vandmangel og piratoverfald holdt selv hårdføre kretensere på afstand. Stranden bliver ofte kåret som en af verdens bedste med sit rosafarvede sand mod det krystalklare vand. Elafonissi er egentlig en lille ø, der er forbundet med stranden via et sandrev, og når vandet er stille, kan man nemt gå gennem vandet ud til øen.  

Med lidt held kan vi se den lille kretensiske grønplettede padde med sit militæragtige kamouflagemønster. Nogle biologer mener, at disse små padders DNA er så ulig fastlandets, at det burde være en særlig underart. Øen er også rugeplads for et andet reptil, Caretteskildpadden.  

Der er selvfølgelig også tid til at bade i havet! Ønsker du at tilbringe endnu mere tid på stranden, kan du fravælge dagens vandretur. I så fald følger du med bussen til Elafonissi allerede om formiddagen og derefter afvente resten af gruppen der.  

Vandringes sværhedsgrad ifølge rejselederne: 3 af 3. 

Dag 6 - Vandretur til kysten i Anydri-kløften 

Efter morgenmaden kører vi med bussen til byen Azogires i 400 meters højde. Dagens vandretur begynder under et stort vintergrønt platantræ, et af de få der vokser på Kreta. I nærheden ligger et gammelt kloster, der er tilegnet de 99 kirkefædre. Her gør vi et kort besøg for at opleve atmosfæren og høre mere om klostrets historie. 

Vi vandrer på stier, der snor sig over grønne skråninger, med flotte udsigter over bjergene og havet i horisonten. Efter at have passerer den lille by Anydri, fortsætter vi ned i en kløft af samme navn. Den fører hele vejen ned til en strand ved havet. Her nyder vi dagens picnic med bølgernes brusen som lydkulisse. Efter frokosten går vi cirka en times tid langs havet tilbage til Paleochora.  

Vandringens sværhedsgrad ifølge rejselederne: 2 ud af 3. 

Kretas olivenolier regnes blandt de bedste i verden, nogle af dem kommer også til skandinavien. De er absolut værd at prøve. Sammen med rejselederen foretager vi en olivenoliesmagning (alternativt en Metaxasmagning) med flere forskellige oliesorter.  

Dag 7 - Vandretur fra Sirikari til Polirinia 

Efter morgenmaden forlader vi Paleochora og kører med bus et stykke op i bjergene. Dagens vandring på 6 km udgår fra Sirikari, gennem græsmarker ned mod en perlende bæk der omkranses af platantræer og rosa oleanderbuske. I den kalkrige, ikke opdyrkede jord blomstrer der hvert forår mange smukke orkideer, bogstavelig talt midt på stien, om efteråret er det rosa alpeviol og svajende strandløg. De omkringliggende klippevægge er perforeret med huller, der er gode rugesteder for bl.a. ravne, høge og gåsgribbe.. 

Vandreturen slutter i byen Polirinia. På en højt beliggende taverna kan du, under skyggende vinranker, nyde udsigten og noget koldt at drikke.Bussen kører os videre mod Chania. På vejen passerer vi et af Kretas vindistrikter. Allerede for firetusinde år siden dyrkede de gamle minoer druer og drak vin. I dag fremstilles flere og flere udmærkede vine på Kreta, både røde og hvide. Chanias egen retsina (”Retsina Chanion”) regnes som en af Grækenlands bedste.I Chania bor vi på et centralt beliggende hotel, lige udenfor den gamle bykerne. Vores afskedsmiddag nyder vi i byens mest charmerende kvarter ved den venetianske havn.  

Vandringens sværhedsgrad ifølge rejselederne: 2 ud af 3. 

Dag 8 - Hjemrejse 

I dag er det blevet tid til at vende hjem til Danmark. Hvis dit fly går sent om aftenen når du at udforske Chanias gamle kvarterer på egen hånd, eller måske nyder du et bad i havet. Du kan også være ambitiøs og udforske andre dele af øen og dens seværdigheder.

Måske har du yderligere appetit på Kreta, og så byder vi dig meget gerne velkommen tilbage til de østlige dele af øen, hvor vi også har fine vandringer.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København- Chania
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 6 x frokost
• 3 x middag
• Udflugter og entreudgifter ifølge program
• TEMA-rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Fly Danmark – Chania. Bustransport til Georgioupoli (cirka 40 km). To overnatninger på hotel ved Georgioupolistranden.

Dag 2

Vandretur fra Roustika til Argiroupolis, cirka 6 km. Morgenmad, picnickfrokost og middag.

Dag 3

Georgioupoli – vandretur i Agia Irini-kløften (ca 9 km) – Paleochora, bustransport ca. 110 Km. Morgenmad, picnickfrokost og middag. Fire overnatninger i Paleochora.

Dag 4

Vandring Paleochora – Sougia, cirka 17 km. Morgenmad og picnickfrokost.

Dag 5

Vandretur til Elafonissi, cirka 10 km. Morgenmad og picnic. Vandretur i Anydrikløften, cirka 8 km. Morgenmad og picnickfrokost.

Dag 6

Vandring i Anydri kløften, cirka 8 Km. Morgenmad og picknickfrokost.

Dag 7

Paleochora – vandretur fra Sirikari (ca 6 km) – Chania, bustransport ca. 70 Km. Morgenmad, picnickfrokost og middag. En overnatning på hotel i Chania by.

Dag 8

Transfer til Chanias lufthavn. Fly Chania – Danmark. Morgenmad.

Grækenland

Befolkning 10,7 mill. 

Landets areal 131.940 km². 

Valuta Euro. 

Religion Græsk-ortodoks kristne ca 98 %. Minoriteter af muslimer, jøder og katoliker. 

Sprog Dimotiki (en form for nygræsk) er officielt sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Prisen inkluderer: Fly Chania tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandinaviske rejseleder, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).
I rejsens pris indgår måltider ifølge rejsens rejsefakta. De øvrige udgifter du skal påregne er til yderligere måltider, måltiddrikke, kaffe og andre forfriskninger samt drikkepenge. Til drikkepenge anbefaler vi dig at beregne 15 Euro per person til chauffører og diverse serveringspersonale. TEMAs rejseleder indsamler og fordeler på plads.

Klima og beklædning:

Vigtigt med et par bekvemme vandrestøvler med gode såler til vandreture i naturen, i byerne og i forbindelse med de kulturelle seværdigheder. Mænd og kvinder skal have tildækkede skuldre og knæ ved klosterbesøg i Grækenland. Husk badetøj da visse hoteller har pool (åbne fra midten af maj).

Vandreturen:

Kretas landskab er meget kuperet og vandreturene foregår sjældent i plant terræn. Det går ofte op- eller ned og stierne er af grus og sten, hvilke kan virke anstrengende for personer med rygproblemer. Vandreturen dag 5 tager ca. 6 timer og vi vandrer op og ned i et meget stejlt terræn, hvilket er anstrengende.

Hvis du har en normal til god kondition er det dog intet problem. Personer med tilbøjelighed for svimmelhed kan opleve visse passager som svære.

For udstyrsråd og checkliste >>

Øvrigt:

Hotelstandarden i Grækenland er varierende. Nogle hotelværelser kan opleves som mærkeligt udformede eller små. Visse hoteller kan opfattes som lydte. For rejser i Grækenland er visse dage, f.eks. 1. maj og den ortodokse påske hellige, hvilket kan medføre ændringer i dagsprogrammet.

Obs:

I Paleohora kan gruppen indkvarteres på to forskellige hoteller. I så fald sker fordelingen på plads.

Om gruppen:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
2019-09-21 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2019-09-21
06:30
2019-09-21
11:10
SAS, 7725
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2019-09-28
22:50
2019-09-28
01:25
SAS, 7726
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 9 590 DKK 2 ledige pladser Bestil
2019-10-05 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2019-10-05
06:30
2019-10-05
11:10
SAS, 7725
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2019-10-12
22:50
2019-10-13
01:25
SAS, 7726
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 9 250 DKK Alt optaget
2020-05-09 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2020-05-09
06:30
2020-05-09
11:10
SAS, 7725
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2020-05-16
22:50
2020-05-17
01:25
SAS, 7726
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 9 650 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-09-26 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2020-09-26
06:30
2020-09-26
11:10
SAS, 7725
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2020-10-03
22:50
2020-10-04
01:25
SAS, 7726
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 9 990 DKK 4 ledige pladser Bestil
2020-10-10 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2020-10-10
06:30
2020-10-10
11:00
SAS, 7725
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2020-10-17
22:50
2020-10-18
01:25
SAS, 7726
8 dage Vandreferie på Vestkreta København 9 750 DKK 4 ledige pladser Bestil

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.