Det klassiske GrækenlandOlympens guder og Meteora

I Olympia kan man stadig fornemme jublen fra de første olympiader. I Delfi føles det som om, at folkemængden omkring oraklet lige har forladt stedet. Besøg Meteora, verdensarvsklassificerede klostre, der ligger som fuglereder højt oppe på sandstensklipperne. Nyd filosofi, gudesagn, legender, god mad og drikke. Den øverste gud, Zeus, og lægekunstens gud Asklepios sagn lever fortsat videre i Vesten.

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Besøg på Akropolis Museum
 • Klostrene i Meteora
 • Gåture blandt Delfis ruiner
 • Epidauros amfiteater
 • Historiske vingesus over det gamle stadion i Olympia

Dagsprogram
2024–2025

Dag 1 – Ankomst Athen
I Athens lufthavn møder rejselederen jer, og vi kører med bus til hotellet inde i byen. Udenfor venter den hektiske, levende millionby med sit konstante mylder af mennesker og oplevelser. Her møder vi det nutidige og moderne Athen, men også de gamle arbejderkvarterer, der ligger i området omkring vores hotel. Om aftenen er der tid til at besøge Plaka, byens historiske centrum, som ligger i forlængelse af Akropolis. Gaderne her er fyldt med hyggelige taverner og små butikker.

Dag 2 – Akropolismuseum
Over hustagene i det centrale Athen rejser Akropolisklippen sig som et skib. De åndeløst smukke hvide marmortempler imponerer ikke kun på grund af deres skønhed. Denne morgen besøger vi det fine Akropolismuseum nedenfor klippen, hvor vi lærer mere om historien og legenderne.

Derefter besøger vi selve Akropolisklippen. Her ser vi fremfor alt monumenter fra tiden hvor demokratiet blev født og individet fik en fremtrædende rolle i historien i det 4. århundrede f.Kr. De gamle gudesagn lever endnu, men mindet om de mennesker som har boet og arbejdet her lever lige så vel endnu. Sokrates, Perikles, Alkibiades og mange flere danner rammen for vores Akropolisvandring.

Det bliver et godt udgangspunkt for vores kommende uge og de oplevelser vi har på programmet.

Om eftermiddagen kører vi nordpå til den lille by Kalambaka som ligger ved foden af de grå klipper, det sted hvor floden Pinios løber ud af Pindosbjerget.

Dag 3 – Meteora
Direkte efter morgenmaden tager vi til det verdensarvslistede Meteora med sine klostre, bygget som fuglereder på toppen af granitklipper, der rejser sig mod himlen. De af naturen skabte klipper er som hentet fra en science-fiction-film. Du får mulighed for at besøge to af disse fantastiske klostre med smukke ikonostaser og andre uvurderlige historiske og religiøse skatte. Om eftermiddagen fortsætter vi gennem det centrale Grækenland til det fascinerende Delfi, omgivet af mægtige bjerge. Apollotemplets orakel blev verdensberømt, og i disse skønne omgivelser er det ikke svært at forstå, hvordan Delfi blev verdens midtpunkt for grækerne. Middag og overnatning i Delfi.

Dag 4 – Delfi
Delfis tempelområde er meget velbevaret. På skråningerne af Parnassosbejrget snor den hellige processionsvej sig forbi "skattehusene", hvor utallige rigdomme blev opbevaret. I selve Apollotemplet sad oraklet og gav tvetydige svar på alle spørgsmål om fremtiden. Lidt længere oppe ligger det antikke amfiteater med en pragtfuld udsigt over bjergene og Pleistosdalens vidstrakte olivenlunde. Herfra er det åbenlyst, hvorfor Delfi altid har været et helligt sted.

Landevejen mod Peloponnesos går netop gennem Pleistosdalens tætte olivenlunde, langs Korintherbugtens dybblå vand, og via den nye bro til Patras på Peloponnesossiden. Undervejs passerer vi samfundet Naupaktos eller Lepanto, hvor det uhyggelige søslag, der medførte slutningen på den tyrkiske invasion i Middelhavet, foregik i 1571.

Middag og overnatning i Olympia.

Dag 5 – Olympia
Olympia er en fantastisk oplevelse. Her foregik antikkens olympiader, forbilledet til vores tids olympiske lege, som blev genoplivet i 1896. Når du står inde på det gamle stadion, føles det som om jublen fra dengang er blevet hængende i luften. I tempelområdet er det nemt at forestille sig trængslen af sælgere og de populære sportsudøvere på vej til guden Zeus, legenes beskytter, med sejrskransen. Til trods for den dejlige morgenfred og det pastorale landskab virker det olympiske område som om det vibrerer af liv. I det lokale museum finder man desuden Praxiteles mesterværk "Hermes med Dionysosbarnet".

På vejen sydpå mod Sparta rejser det smukke golde Taigetos-massiv sig med sine dramatiske bjergformationer. Engang levede der mange ulve her. Her lever mange rovfugle nu, og de små landsbyer der ligger her, ser ud til at klamre sig til bjergskråningerne.

Dag 6 – Sparta og Mistra
Ruinbyen Mistra, der ligger på en skråning ind til Sparta, er blevet sammenlignet med et byzantinsk Pompeji. Omgivet af en pragtfuld natur, ligger ruinerne af paladser og kirker samt ødelagte murer overbevokset med græs og blomstrende buske. Turen forbi tomme fontæner og meget smukt dekorerede, men efterladte kirker og paladser i forskellige stadier af forfald, er fyldt med både vemod og skønhedsindtryk. Dette var det byzantinske riges sidste bastion, der faldt for tyrkerne efter selve Konstantinopel i 1453. Vejen ned fra det centrale Peloponnesos højland mod Herakles landskab, Argolis, er blandt de smukkeste i Grækenland. Den eventyrlige udsigt over Argolisbugten og sletten indeni, hvor man kan ane Mykene og Argos, er næsten uvirkelig. Den betagende lille by Tolo ved havet bliver vores sted for natten.

Dag 7 – Epidauros, Mykene og Akropolis
I Epidauros, hvor lægekunstens gud Asklepios blev dyrket, ligger det enestående teater. Her er plads til 14.000 tilskuere, og akustikken er aldrig blevet overgået. Du hører tydeligt en hvisken fra scenen helt op til de øverste bænkerækker. Det er en mærkelig oplevelse at stå på en scene der stadig benyttes og hvor de antikke dramaer udspillede sig før vores tidsregnings begyndelse. Når vi træder ind gennem løveporten i Mykenes antikke og meget smukke borg, er det som at rejse tilbage til fortiden. Grænsen mellem sagn og sandhed hviskes ud, og Homers fortællinger om den trojanske krig danner rammen. Det var i disse omgivelser at Agamemnon samlede akajerna i forbindelse med krigen mod Troja, for efter hjemkomsten at blive myrdet af sin hustru. Måske er det Homers påfund? Med senere udgravninger har bekræftet historiens fakta, som kan kontrolleres. I 1870'erne fandt man til og med en smuk dødsmaske af rent guld, og arkæologen Schliemann telegraferede følgende hjem: "Jeg har set Agamemnons ansigt". På vejen mod Athen ligger Korintherkanalen. Som en simpel kløft gennem Korinthtangen har den forkortet søvejen mellem Adriater- og Ægæerhavet med 370 km.

Om aftenen afrunder vi vores fine rundrejse med afskedsmiddag på en taverna i den hyggelige bydel Plaka.

Dag 8 – Hjemrejse
Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse t/r.
• Samtlige overnatninger.
• 7 x morgenmad.
• 5 x middag.
• Entreudgifter ifølge program.
• Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.
Fly Danmark – Athen. Bustransfer til hotel 40 km. En overnatning på hotel i Athen.

Dag 2.
Athen – Kalambaka, 350 km. Besøg på Akropolismuseet. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Kalambaka.

Dag 3.
Kalambaka – Delfi, 230 km. Besøg ved Meteora. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Delfi.

Dag 4.
Delfi – Olympia, 230 km. Besøg i Delfi. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Olympia.

Dag 5.
Olympia – Sparta, 230 km. Besøg i Olympia. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Sparta.

Dag 6.
Sparta – Tolo, 150 km. Besøg i Mistra. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Tolo.

Dag 7.
Tolo – Athen, 160 km. Besøg i Epidauros og Mykene. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Athen.

Dag 8.
Athen – Danmark. Transfer til lufthavnen, 40 km. Morgenmad indgår.

Grækenland

Befolkning 10,7 millioner
Landets areal 131.940 km².
Valuta Euro.
Religion Græsk-ortodoks kristne circa 98 %. Minoriteter af muslimer, jøder og katoliker.
Sprog Dimotiki (en form for nygræsk) er officielt sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse Athen t/r. TEMAs skandinavisktalende rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark t/r, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

TEMAs gruppestørrelse
For TEMA er rejsen og den rejsende i fokus. Sammen møder vi mennesker, kulturer og oplevelser i naturen på en tæt, ægte og behagelig måde. Vores gruppestørrelser afspejler dette og er en stor grund til, at mange vælger at rejse med TEMA. Vi undgår for store grupper på vores rejser, for at give alle en så oplevelsesrig rejse som muligt, og tilbyder rejser der virkelig giver minder for livet!


Valuta
Euro (EUR). De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima
På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr

En trøje eller jakke kan være god at medbringe, hvis det skulle blæse eller være køligt en dag, primært på for- og efterårsrejserne. Det vigtigste er nok et par bekvemme sko til vandreture i naturen, i byerne og i forbindelse med de kulturelle seværdigheder. Mænd og kvinder skal have tildækkede skuldre og knæ ved klosterbesøg, mænd bør have lange bukser på og kvinder en kjole. I bjergområderne i det indre af landet er temperaturen som regel et par grader lavere end der er oplyst i klimatabellen, og begrænset nedbør kan forekomme. Medbring også badetøj.

Drikkepenge
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 20 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.

Øvrigt
Hotelstandarden i Grækenland er varierende og værelserne kan opleves som små. I forbindelse med nationale helligdage kan der forekomme midlertidige ændringer i dagsprogrammet.

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Hotelstandarderne i Grækenland varierer, og værelserne kan opfattes som små. Hotelændringer kan ske, men vi bor så på tilsvarende hoteller.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
08-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-09-08
09:35
2024-09-08
11:00
K L M, 1268
Amsterdam
Athens
2024-09-08
12:20
2024-09-08
16:35
K L M, 1955
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2024-09-15
17:20
2024-09-15
19:55
K L M, 1956
Amsterdam
Copenhagen
2024-09-15
21:05
2024-09-15
22:30
K L M, 1279
8 dage Det klassiske Grækenland København 23 250 DKK 6+ ledige pladser Bestil
22-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-09-22
09:35
2024-09-22
11:00
K L M, 1268
Amsterdam
Athens
2024-09-22
12:20
2024-09-22
16:35
K L M, 1955
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2024-09-29
17:20
2024-09-29
19:55
K L M, 1956
Amsterdam
Copenhagen
2024-09-29
21:05
2024-09-29
22:30
K L M, 1279
8 dage Det klassiske Grækenland København 19 990 DKK 6 ledige pladser Bestil
29-09-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2024-09-29
08:25
2024-09-29
12:45
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2024-10-06
13:35
2024-10-06
15:55
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 18 590 DKK 4 ledige pladser Bestil
13-10-2024 info_icon

Flyinformation

cross

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2024-10-13
08:25
2024-10-13
12:45
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2024-10-20
13:35
2024-10-20
15:55
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 18 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
20-04-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 190 DKK 6+ ledige pladser Bestil
04-05-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 090 DKK 6+ ledige pladser Bestil
11-05-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 20 590 DKK 6+ ledige pladser Bestil
18-05-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 20 590 DKK 6+ ledige pladser Bestil
07-09-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 290 DKK 6+ ledige pladser Bestil
14-09-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 350 DKK 6+ ledige pladser Bestil
21-09-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 550 DKK 6+ ledige pladser Bestil
28-09-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 550 DKK 6+ ledige pladser Bestil
12-10-2025 8 dage Det klassiske Grækenland København 21 390 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.