Det klassiske GrækenlandOlympens guder og Meteora

I intet andet land er historien så levende som i netop Grækenland. I Olympia kan man stadig fornemme jubelen fra de første olympiader. I Delfi virker det som om at folkemasserne ved Sibyllens tempel netop har forladt stedet. En rejse i Grækenland er at genopdage sine rødder og samtidig opleve et af Middelhavets mest charmerende lande, hvor de evige mindesmærker omkranses af storslået natur.

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Besøg på Akropolis Museum
 • Klostrene i Meteora
 • Gåture blandt Delfis ruiner
 • Epidauros amfiteater
 • Historiske vingesus over det gamle stadion i Olympia

Dagsprogram
2022–2023

Dag 1 - Afrejse fra Danmark
I Athens lufthavn mødes rejselederen, og transporten går til hotellet inde i byen. Udenfor venter den hektiske, levende millionby med sit konstante mylder af mennesker og oplevelser. Her mødes dagens moderne, vibrerende Athen, men også de gamle håndarbejdskvarterer, der ligger i området omkring vores hotel. Om aftenen kan man søge sig til Platía Iroon i den historiske bydel Psiri. Med sine charmerende stræder fyldt med små restauranter og cafeer er bydelen ofte blevet sammenlignet med New Yorks Soho.

Dag 2 - Akropolis
Over hustagene i det centrale Athen rejser Akropolisklippen sig som et skib over havet. De smukke, hvide marmorsøjler imponerer ikke blot på grund af deres skønhed. De er først og fremmest et monument over den tid, da demokratiet blev født og individerne fik en fremtrædende rolle i historien, i 400-tallet f.Kr. Denne morgen besøger vi det fantastiske Akropolis museum.

Derpå besøger vi selve Akropolisklippen. Her ser man først og fremmest monumenter fra den tid, hvor demokratiet fødtes og hvor individet fik en fremtrædende rolle i verdenshistorien. De gamle berettelser om guderne lever stadigvæk, og lige så levende er mindet om de mennesker som levede og virkede her. Sokrates, Alkibiades og mange andre danner beggrunden for vores vandring på Akropolis.

Det bliver et godt fundament for vores kommende uges rundrejse.

Om eftermiddagen kører vi nordpå mod den lille by Kalambaka, der ligger for foden af de grå klipper, hvor floden Pinios løber ud af Pindosbjergene.

Dag 3 - Meteora
Direkte efter morgenmaden tager vi til det verdensarvslistede Meteora med sine klostre, bygget som fuglereder på toppen af granitklipper, der rejser sig mod himlen. De af naturen skabte klipper er som hentet fra en science-fiction-film. Du får mulighed for at besøge to af disse fantastiske klostre med smukke ikonostaser og andre uvurderlige historiske og religiøse skatte. Om eftermiddagen fortsætter vi gennem det centrale Grækenland til det fascinerende Delfi, omgivet af mægtige bjerge. Apollotemplets orakel blev verdensberømt, og i disse skønne omgivelser er det ikke svært at forstå, hvordan Delfi blev verdens midtpunkt for grækerne. Middag og overnatning i Delfi.

Dag 4 - Delfi
Delfis tempelområde er meget velbevaret. På skråningerne af Parnassosbejrget snor den hellige processionsvej sig forbi "skattehusene", hvor utallige rigdomme blev opbevaret. I selve Apollotemplet sad oraklet og gav tvetydige svar på alle spørgsmål om fremtiden. Lidt længere oppe ligger det antikke amfiteater med en pragtfuld udsigt over bjergene og Pleistosdalens vidstrakte olivenlunde. Herfra er det åbenlyst, hvorfor Delfi altid har været et helligt sted.

Landevejen mod Peloponnesos går netop gennem Pleistosdalens tætte olivenlunde, langs Korintherbugtens dybblå vand, og via den nye bro til Patras på Peloponnesossiden. Undervejs passerer vi samfundet Naupaktos eller Lepanto, hvor det uhyggelige søslag, der medførte slutningen på den tyrkiske invasion i Middelhavet, foregik i 1571. 

Middag og overnatning i Olympia.

Dag 5 - Olympia
Olympia er en ejendommelig oplevelse. Her foregik antikkens olympiader, forbilledet til vor tids olympiske lege, der blev genoplivet i 1896. Når man står inde på det gamle stadion virker det som om jubelen er blevet hængende i luften. I tempelområdet er det let at forestille sig trængslen af sælgere og de populære idrætsmænd på vej for at dedikere sejrkransen til guden Zeus, legenes beskytter. Trots den dejlige morgenfred og det pastorale landskab virker det som om det olympiske område sitrer af liv. I det lokale museum findes desuden Praxiteles mesterværk "Hermes med Dionysosbarnet".

På vejen sydpå mod Sparta ser vi Taigetosmassivet med sine dramatiske bjergformationer. Her fandtes før i tiden masser af ulve. Der er rovfugle i overflod. og de små byer ser ud til at klamre sig til bjergskråningerne.

Dag 6 - Sparta og Mistra
Ruinbyen Mistra, der ligger på en skråning ind til Sparta, er blevet sammenlignet med et byzantinsk Pompeji. Omgivet af en pragtfuld natur, ligger ruinerne af paladser og kirker samt brudte mure overbevokset med græs og blomstrende buske. Rundvandringen forbi tomme fontæner og meget smukt dekorerede, men efterladte kirker og paladser i forskellige stadier af forfald, er fyldt med både vemod og skønhedsindtryk. Dette var det byzantinske riges sidste bastion, der faldt for tyrkerne efter selve Konstantinopel i 1453. Vejen ned fra det centrale Peloponnesos højland mod Herakles landskab, Argolis, er blandt de smukkeste i Grækenland. Den eventyrlige udsigt over Argolisbugten og sletten indeni, hvor man kan ane Mykene og Argos, er næsten uvirkelig. Den betagende lille by Tolo ved havet bliver vores sted for natten.

Dag 7 - Epidauros, Mykene og Akropolis
I Epidauros, hvor lægekunstens gud Asklepios blev dyrket, ligger det enestående teater. Her er plads til 14.000 tilskuere, og akustikken er aldrig blevet overgået. Du hører tydeligt en hvisken fra scenen helt op til de øverste bænkerækker. Det er en mærkelig oplevelse at stå på en scene der stadig benyttes og hvor de antikke dramaer udspillede sig før vores tidsregnings begyndelse. Når vi træder ind gennem løveporten i Mykenes antikke og meget smukke borg, er det som at rejse tilbage til fortiden. Grænsen mellem sagn og sandhed hviskes ud, og Homers fortællinger om den trojanske krig danner rammen. Det var i disse omgivelser at Agamemnon samlede akajerna i forbindelse med krigen mod Troja, for efter hjemkomsten at blive myrdet af sin hustru. Måske er det Homers påfund? Med senere udgravninger har bekræftet historiens fakta, som kan kontrolleres. I 1870'erne fandt man til og med en smuk dødsmaske af rent guld, og arkæologen Schliemann telegraferede følgende hjem: "Jeg har set Agamemnons ansigt". På vejen mod Athen ligger Korintherkanalen. Som en simpel kløft gennem Korinthtangen har den forkortet søvejen mellem Adriater- og Ægæerhavet med 370 km.

Om aftenen afrunder vi vores fine rundrejse med afskedsmiddag på en taverna i den hyggelige bydel Plaka.

Dag 8 - Hjemrejse
Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse t/r.
• Samtlige overnatninger.
• 7 x morgenmad.
• 5 x middag.
• Entreudgifter ifølge program.
• Temas rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.
Fly Danmark – Athen. Bustransfer til hotel 40 km. En overnatning på hotel i Athen.

Dag 2.
Athen – Kalambaka, 350 km. Besøg på Akropolismuseet. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Kalambaka.

Dag 3.
Kalambaka – Delfi, 230 km. Besøg ved Meteora. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Delfi.

Dag 4.
Delfi – Olympia, 230 km. Besøg i Delfi. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Olympia.

Dag 5.
Olympia – Sparta, 230 km. Besøg i Olympia. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel i Sparta.

Dag 6.
Sparta – Tolo, 150 km. Besøg i Mistra. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Tolo.

Dag 7.
Tolo – Athen, 160 km. Besøg i Epidauros og Mykene. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Athen.

Dag 8.
Athen – Danmark. Transfer til lufthavnen, 40 km. Morgenmad indgår.

Grækenland

Befolkning 10,7 millioner
Landets areal 131.940 km².
Valuta Euro.
Religion Græsk-ortodoks kristne circa 98 %. Minoriteter af muslimer, jøder og katoliker.
Sprog Dimotiki (en form for nygræsk) er officielt sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår
Flyrejse Athen t/r. TEMAs skandinavisktalende rejseleder, del i dobbeltværelse, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark t/r, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta
Euro (EUR). De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima
På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr

En trøje eller jakke kan være god at medbringe, hvis det skulle blæse eller være køligt en dag, primært på for- og efterårsrejserne. Det vigtigste er nok et par bekvemme sko til vandreture i naturen, i byerne og i forbindelse med de kulturelle seværdigheder. Mænd og kvinder skal have tildækkede skuldre og knæ ved klosterbesøg, mænd bør have lange bukser på og kvinder en kjole. I bjergområderne i det indre af landet er temperaturen som regel et par grader lavere end der er oplyst i klimatabellen, og begrænset nedbør kan forekomme. Medbring også badetøj.

Drikkepenge
Fælles drikkepenge indgår ikke i rejsens pris. TEMAs rejseleder indsamler 20 EUR per person ved rejsens start som drikkepenge til chauffører, bagagebærere og restaurantpersonale ved fælles måltider og flere. Rejselederen fordeler sidenhen beløbet på passende vis.

Øvrigt
Hotelstandarden i Grækenland er varierende og værelserne kan opleves som små. I forbindelse med nationale helligdage kan der forekomme midlertidige ændringer i dagsprogrammet.

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Kommentarer

Hotelstandarderne i Grækenland varierer, og værelserne kan opfattes som små. Hotelændringer kan ske, men vi bor så på tilsvarende hoteller.

Afrejse 11. september 2022 bor vi i Kalambaka på Hotel Kaikis.

2023
2023 bor vi på Likoria Hotel i Arachova.

Afrejser

Dato Fly-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
23-10-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2022-10-23
08:30
2022-10-23
12:40
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2022-10-30
13:45
2022-10-30
16:05
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 12 590 DKK Forespørgsel
17-04-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2022-04-17
08:30
2022-04-17
12:45
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2022-04-24
13:35
2022-04-24
15:50
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 14 590 DKK 6+ ledige pladser Bestil
29-04-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2022-04-29
08:35
2022-04-29
12:50
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2022-05-06
13:40
2022-05-06
15:55
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 14 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
07-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2022-05-07
08:25
2022-05-07
12:40
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2022-05-14
13:30
2022-05-14
15:45
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 14 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
21-05-2023 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Athens
2023-05-21
08:25
2023-05-21
12:40
SAS, 777
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Copenhagen
2023-05-21
13:30
2023-05-21
15:45
SAS, 778
8 dage Det klassiske Grækenland København 14 990 DKK 6+ ledige pladser Bestil
10-09-2023 8 dage Det klassiske Grækenland København 16 350 DKK 6+ ledige pladser Bestil
24-09-2023 8 dage Det klassiske Grækenland København 16 350 DKK 6+ ledige pladser Bestil
01-10-2023 8 dage Det klassiske Grækenland København 15 890 DKK 6+ ledige pladser Bestil
15-10-2023 8 dage Det klassiske Grækenland København 15 550 DKK 6+ ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.